P. 1
aKTIVITI SELEPAS UPSR

aKTIVITI SELEPAS UPSR

|Views: 866|Likes:
Published by anasflyaway

More info:

Published by: anasflyaway on May 27, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/28/2013

pdf

text

original

KATA-KATA ALUAN

Assalamualaikum..

Bersyukur kita ke hadrat Allah kerana kita telah mencurahkan jasa dan bakti serta dapat melaksanakan tanggungjawab kepada anak-anak didik kita yang telah pun menduduki peperiksaan UPSR pada tahun ini. Tahun 2010, SK KAMPONG KEDA seramai 81 orang murid telah menduduki peperiksaan UPSR dan sasaran kami pada tahun ini adalah, 10 orang 5A . Kami warga pendidik dan juga jawatankuasa UPSR sekolah ini telah berganding bahu dan memerah keringat untuk melaksanakan pelbagai aktiviti terutama sekali ³PROGRAM KECEMERLANGAN UPSR 2010´ demi untuk kejayaan. Kerjasama semua pihak amatlah dihargai terutama PIBG dan badan-badan tertentu kerana telah membantu dan memberi sokongan kepada pihak sekolah. Akhir sekali pihak Jawatankuasa UPSR mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah, sedang dan telah membantu sama ada berupa wang ringgit, tenaga, buah fikiran, harta benda dan sebagainya demi untuk kebaikan bersama. Sokongan yang telah anda berikan telah dapat melicinkan lagi perjalanan pihak pengurusan kami. Sekian , wassalam.

³BERMUAFAKAT KE ARAH KECEMERLANGAN´ ³BERSAMA MENINGKATKAN KUALITI PENDIDIKAN´

JAWATANKUASA AKTIVITI SELEPAS UPSR 2010 PENGERUSI : PN ZAINDUN BINTI IBRAHIM NAIB PENGERUSI : PN HJH. DAHARAH BINTI ZAINOL SETIAUSAHA 1 : EN MOHD NAZRI BIN MASJUNI SETIAUSAHA 2 : PN SHAHIZA BINTI HASSAN SETIAUSAHA PEPERIKSAAN : EN MOHD RASHID BIN ADAM BENDAHARI : PN NORIHAN BINTI KAMARUDDIN AHLI JAWATANKUASA : EN MOHAMAD PAUZI BIN KAMSAH : EN ZAINON BIN AZIZ : PN NORDANI BINTI AYOUB : EN MOHD NASROM BIN ABD GHANI : PN SAFIZA BT ISMAIL : PN SITI ROKIAH BINTI AHMAD : PN HASRIAH BINTI MD DAUD : EN ABD AZIZ BIN ABD GHANI .

Memperbanyakkan dan mempelbagaikan aktiviti dalaman dan luaran. 5.BIDANG TUGAS JAWATANKUASA 1. Merancang program dan aktiviti yang dapat memenuhi masa dan ruang calon UPSR 2010 selepas tamatnya peperiksaan UPSR 2010. Mencari sumber kewangan bagi pembiayaan sesuatu program. 2. 3. Mengadakan perjumpaan dengan waris/penjaga untuk berbincang perkara yang boleh dilakukan untuk persediaan calon ke sekolah menengah. 7. Mengkaji dan menganalisa keputusan ujian/peperiksaan calon 2010 berdasarkan statistik yang diberi. Menyediakan analisa/laporan untuk tindakan pihak sekolah. 6. 4. Mengadakan projek kemahiran hidup sebagai kelas pra sekolah menengah. .

2. STRATEGI PERLAKSANAAN AKTIVITI 1. 2. Mengadakan program-program bimbingan dan kaunseling. MATLAMAT Untuk mengisi masa lapang murid disamping menarik minat murid untuk ke sekolah dan membina semangat jati diri.PROGRAM AKTIVITI SELEPAS UPSR 1. OBJEKTIF Untuk memastikan murid masih lagi mendapat ilmu yang berterusan walaupun kebanyakkan sukatan dan rancangan pelajaran telah habis dilaksanakan. setiakawan dan kerjasama antara rakan sebaya. 3. RASIONAL Dapat membahagikan murid kepada beberapa kumpulan tertentu mengikut tahap kecergasan dan kecerdasan. . Murid juga terlibat dengan aktiviti peperiksaan akhir tahun 3. Menjalankan aktiviti mengikut minggu yang telah ditetapkan.

Bermain Bola Sepak 5 Sebelah 3. Bermain Futsal 2. Perlawanan Catur 2. Perlawanan Dam Haji . Bermain Bola Jaring 4. Bermain Bola Baling OKTOBER MINGGU KEDUA 3 OKTOBER 2010 SEHINGGA 7 OKTOBER 2010 AKTIVITI DI DALAM BILIK DARJAH 1.AKTIVITI YANG TELAH DIRANCANG SEPTEMBER MINGGU PERTAMA 26 SEPTEMBER 2010 SEHINGGA 30 SEPTEMBER 2010 AKTIVITI LUAR BILIK DARJAH 1. Perlawanan Carrom 3. Perlawanan Scrabble 4.

Ulangkaji pelajaran untuk menduduki peperiksaan akhir tahun 2010 2. Peperiksaan Akhir Tahun 2010 . Ujian Lisan PLBS Daan SBOA OKTOBER MINGGU KEEMPAT 17 OKTOBER 2010 SEHINGGA 21 OKTOBER 2010 AKTIVITI DI DALAM BILIK DARJAH 1.OKTOBER MINGGU KETIGA 10 OKTOBER 2010 SEHINGGA 14 OKTOBER 2010 AKTIVITI DI DALAM BILIK DARJAH 1.

Taklimat Lawatan 4. Lawatan Sambil Belajar ke Melaka dan Kuala Lumpur 3. Persediaan Akhir sebelum Lawatan NOVEMBER MINGGU KEENAM 31 OKTOBER 2010 SEHINGGA 4 NOVEMBER 2010 AKTIVITI DI DALAM DAN LUAR BILIK DARJAH 1. Projek Kerja Kayu ( Kemahiran Hidup) 2. Hari Ucapan Dan Penyampaian Hadiah Kali ke 9 (4/11/2010) .NOVEMBER MINGGU KELIMA 24 OKTOBER 2010 SEHINGGA 28 OKTOBER 2010 AKTIVITI DI DALAM BILIK DARJAH 1. Latihan persembahan untuk hari ucapan dan penyampaian hadiah 2.

Pemulangan Buku Teks 2. Budaya Tutup Sekolah 5. Gotong Royong Kawasan Sekolah 2. Ceramah Kesihatan NOVEMBER MINGGU KELAPAN 14 NOVEMBER 2010 SEHINGGA 18 NOVEMBER 2010 AKTIVITI DI DALAM DAN LUAR BILIK DARJAH 1. Membersihkan Kelas 3.NOVEMBER MINGGU KETUJUH 7 NOVEMBER 2010 SEHINGGA 11 NOVEMBER 2010 AKTIVITI DI DALAM DAN LUAR BILIK DARJAH 1. Terima Keputusan UPSR 4. Tayangan Video Berilmiah 3. Tamat Darjah Enam .

Pencapaian yang terbaik dalam kualiti dan kuantiti akan cuba direalisasikan melalui program ini dan kerjasama semua pihak perlu menjadi satu ikatan yang padu untuk menjayakannya. Semoga segala usaha yang kita lakukan dengan penuh keikhlasan akan diberkati oleh Allah s. marilah kita sama-sama mendoakan agar program ini akan berjalan dengan lancar dan bermanfaat kepada anak-anak didik kita di SK.t. Disediakan oleh: Disahkan oleh: «««««««««««« Mohd Nazri Bin Masjuni Setiausaha UPSR SK Kampong KEDA ««««««««««««. semoga membuahkan hasil yang diharapkan. Kampong KEDA. Apa yang kita mahukan daripada program ini hanyalah kejayaan anak-anak didik kita dalam UPSR 2010.w. Insyaallah. Akhir kata.HARAPAN Diharap ³Program Aktiviti UPSR 2010´ ini dapat dilaksana dengan jayanya. Pn Hjh Daharah Binti Zainol Penolong Kanan Kurikulum SK Kampong KEDA .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->