P. 1
memohon_dg41

memohon_dg41

|Views: 156|Likes:
Published by Syafiq Azuan

More info:

Published by: Syafiq Azuan on Jun 21, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/18/2012

pdf

text

original

SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN

Panduan Pengguna e-Permohonan DG41

PANDUAN PENGGUNA PERMOHONAN ONLINE PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN - PPP (e-PERMOHONAN DG41)

Muka 1/ 7

rujukan SPP dibahagian akhir Pengakuan Pemohon Masukkan No Kad Pengenalan dan . Pastikan komputer anda bersambung dengan pencetak (printer) ini kerana selepas selesai memohon anda akan dibenarkan untuk membuat cetakan semua maklumat yang anda isi bagi tujuan simpanan dan rujukan anda. 3. PERINGATAN : 1. pemohon dikehendaki mengisi sendiri kedua-dua ruang No Kad Pengenalan dan Kata Laluan. Kata Laluan yang telah didaftarkan dan klik butang Nota : Selepas berjaya mendaftar sebagai pengguna baru . pastikan anda menyalin no. MENGAKSES BORANG E-PERMOHONAN Selesai mendaftar sebagai pengguna baru. Muka 2/ 7 . Jika tiada pencetak. Kad Pengenalan pada skrin Login e-Permohonan akan sedia ada mengikut no kad pengenalan yang telah didaftarkan.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 1. pastikan anda mempunyai syarat-syarat atau maklumat yang lengkap untuk di isi. 2. Bagi kemasukan kali kedua dan seterusnya . Sebelum membuat permohonan. ruang No. skrin Login e-Permohonan akan dipaparkan.

Maklumat Akademik 4.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 Skrin Menu Utama e-Permohonan Pengguna e-Permohonan akan melalui 5 proses kemasukkan data maklumat iaitu : (sila rujuk skrin langkah e-Permohonan di bawah) 1. 3 Klik pada kode untuk memilih Muka 3/ 7 . Maklumat Peribadi 2. Perakuan Pemohon Pastikan anda memohon jawatan yang betul 1 MAKLUMAT PERIBADI 2 3 4 5 1 Klik disini bagi mencari alamat sekolah anda bertugas 2 Pilih Negeri dan Bandar Sekolah anda berada Klik butang SIMPAN jika semua maklumat telah di isi. PERINGATAN : Permohonan anda tidak akan dihantar selagi anda tidak melengkapkan maklumat permohonan. Maklumat Penempatan & Perkhidmatan 3. Maklumat Maklumat Kelayakan / Nilai Taraf dan 5.

MAKLUMAT AKADEMIK Muka 4/ 7 . PERINGATAN : Permohonan anda tidak akan dihantar selagi anda tidak melengkapkan maklumat permohonan.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 MAKLUMAT PENEMPATAN & PERKHIDMATAN *Masukkan maklumat mengikut status perkhidmatan anda. Ruangan bagi pemohon GST Ruangan bagi pemohon BKPG/ PJJ/ Berkhidmat Ruangan bagi pemohon GST Ruangan bagi pemohon BKPG/ PJJ/ Berkhidmat Klik butang SIMPAN jika semua maklumat telah di isi.

PERINGATAN : Permohonan anda tidak akan dihantar selagi anda tidak melengkapkan maklumat permohonan. MAKLUMAT KELAYAKAN / NILAI TARAF Muka 5/ 7 .SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 *Ruangan latarbelakang akademik pemohon Klik butang SIMPAN jika semua maklumat telah di isi.

SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 *Pastikan kelayakan anda sebelum membuat pilihan. Klik butang SIMPAN jika semua maklumat telah di isi. PENGAKUAN PEMOHON Muka 6/ 7 . PERINGATAN : Permohonan anda tidak akan dihantar selagi anda tidak melengkapkan maklumat permohonan.

SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 *Pastikan semua ruang telah lengkap di isi sebelum menekan butang HANTAR.Rujukan. pastikan anda menyalin No. Klik butang CETAK BORANG jika komputer anda bersambung dengan pencetak. Jika tidak. PERINGATAN : KATA LALUAN HARUS DI INGAT BAGI TUJUAN PENYEMAKAN STATUS PERMOHONAN. Muka 7/ 7 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->