SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN

Panduan Pengguna e-Permohonan DG41

PANDUAN PENGGUNA PERMOHONAN ONLINE PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN - PPP (e-PERMOHONAN DG41)

Muka 1/ 7

pastikan anda mempunyai syarat-syarat atau maklumat yang lengkap untuk di isi. pastikan anda menyalin no. Kata Laluan yang telah didaftarkan dan klik butang Nota : Selepas berjaya mendaftar sebagai pengguna baru . Muka 2/ 7 . skrin Login e-Permohonan akan dipaparkan. 2.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 1. Pastikan komputer anda bersambung dengan pencetak (printer) ini kerana selepas selesai memohon anda akan dibenarkan untuk membuat cetakan semua maklumat yang anda isi bagi tujuan simpanan dan rujukan anda. MENGAKSES BORANG E-PERMOHONAN Selesai mendaftar sebagai pengguna baru. pemohon dikehendaki mengisi sendiri kedua-dua ruang No Kad Pengenalan dan Kata Laluan.rujukan SPP dibahagian akhir Pengakuan Pemohon Masukkan No Kad Pengenalan dan . 3. Jika tiada pencetak. PERINGATAN : 1. Kad Pengenalan pada skrin Login e-Permohonan akan sedia ada mengikut no kad pengenalan yang telah didaftarkan. Bagi kemasukan kali kedua dan seterusnya . Sebelum membuat permohonan. ruang No.

Maklumat Akademik 4. Maklumat Maklumat Kelayakan / Nilai Taraf dan 5. 3 Klik pada kode untuk memilih Muka 3/ 7 .SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 Skrin Menu Utama e-Permohonan Pengguna e-Permohonan akan melalui 5 proses kemasukkan data maklumat iaitu : (sila rujuk skrin langkah e-Permohonan di bawah) 1. Maklumat Peribadi 2. PERINGATAN : Permohonan anda tidak akan dihantar selagi anda tidak melengkapkan maklumat permohonan. Perakuan Pemohon Pastikan anda memohon jawatan yang betul 1 MAKLUMAT PERIBADI 2 3 4 5 1 Klik disini bagi mencari alamat sekolah anda bertugas 2 Pilih Negeri dan Bandar Sekolah anda berada Klik butang SIMPAN jika semua maklumat telah di isi. Maklumat Penempatan & Perkhidmatan 3.

Ruangan bagi pemohon GST Ruangan bagi pemohon BKPG/ PJJ/ Berkhidmat Ruangan bagi pemohon GST Ruangan bagi pemohon BKPG/ PJJ/ Berkhidmat Klik butang SIMPAN jika semua maklumat telah di isi.SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 MAKLUMAT PENEMPATAN & PERKHIDMATAN *Masukkan maklumat mengikut status perkhidmatan anda. MAKLUMAT AKADEMIK Muka 4/ 7 . PERINGATAN : Permohonan anda tidak akan dihantar selagi anda tidak melengkapkan maklumat permohonan.

SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 *Ruangan latarbelakang akademik pemohon Klik butang SIMPAN jika semua maklumat telah di isi. PERINGATAN : Permohonan anda tidak akan dihantar selagi anda tidak melengkapkan maklumat permohonan. MAKLUMAT KELAYAKAN / NILAI TARAF Muka 5/ 7 .

PERINGATAN : Permohonan anda tidak akan dihantar selagi anda tidak melengkapkan maklumat permohonan. Klik butang SIMPAN jika semua maklumat telah di isi. PENGAKUAN PEMOHON Muka 6/ 7 .SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 *Pastikan kelayakan anda sebelum membuat pilihan.

pastikan anda menyalin No. Jika tidak. Klik butang CETAK BORANG jika komputer anda bersambung dengan pencetak. Muka 7/ 7 .SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN Panduan Pengguna e-Permohonan DG41 *Pastikan semua ruang telah lengkap di isi sebelum menekan butang HANTAR. PERINGATAN : KATA LALUAN HARUS DI INGAT BAGI TUJUAN PENYEMAKAN STATUS PERMOHONAN.Rujukan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful