P. 1
makalah basa sunda

makalah basa sunda

4.0

|Views: 344|Likes:
Published by deasule

More info:

Published by: deasule on Jul 23, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/22/2014

pdf

text

original

DI TUJUKEUN KANGGE NGAREGEPKEUN TUGAS BASA SUNDA

Wasta : Dea Sulaeman Rasid Kelas : IX A

SMP Negeri 4 Kuningan
Cijoho - Kuningan

ku sakumna pihak anu anu tos ngadeudeul medalna ieu makalah. Pun Panyusun.PANGJAJAP Puji sinareng syukur urang panjatkeun ka Gusti nu Maha Suci. sim kuring saparakanca ngahatur nuhunkeun.Kukituna. Kukituna sim kuring nganuhunkeun kritik atawa saran ti sadaya anu maca ieu makalah. anu Alhamdulillah dina raraga ieu sim kuring bisangaregepkeun salah sahiji tugas Basa Sunda nyaeta nyieun makalah anu temana ngawawancara. . Ieu makalah teh masih keneh loba kakirangan sareng kahengkeranana. ieu makalah teh moal jadi.Moga-moga bae ieu makalah teh aya mangfaatna. Teu di rojong ku lian mah.

..Transkripsi hasil wawancara dina bentuk paguneman………………………2 Bagian III : Proses akhir wawancara c.3 Panutup……………………………………………………………………………………..Hasil wawancara dina bentuk narasi………….DAFTAR EUSI Hal Pangjajap……………………………………………………………………………………i Daftar eusi………………………………………………………………………………….Rupa-rupa bagian hasil wawancara……………………………………………1 Bagian II : Kagiatan wawancara b.……………………………….4 .ii Bagian I : Proses mimiti wawancara a..

1. Judul wawancara 2.12 Maret 2011 : Rompokna narasumber : Dea Sulaeman Rasid : .Rupa-rupa bagean tina hasil wawancara.Ti tahun sabaraha usaha gendang ieu didirikeun? - Naon anu jadi motivasi bapa jadi pangusaha gendang? Naon anu jadi bahan dasar nyieun gendang teh? Kayu nu alus di damel gendang? Kulit nu alus di damel gendang? Sabaraha harga saset gendang teh? Kumaha cara nyieun gendang teh? - .Bagian I “Proses mimiti persiapan wawancara” a. Tempat wawancara 5.Adin Kuswandi : Sabtu. Poe.tanggal wawancara 4. Narasumber 3. Nu ngawawancara 6. Pertanyaan poko : “Pangrajin gendang” : Bp.

Bp..000 Dea : Kumaha cara nyieun gendang teh pa? cing atuh jelaskeun prosesna! wae.Adin : Kayu nu alus kangge gendang mah nyaeta kayu nangka.oh.Adin : Anu jadi motivasi bapa jadi pangrajin gendang nyaeta kusabab bapa mah resep kanu musik sareng resep kanu karya seni rupa.Adin : Nya kapangaruh saeutik mah. Bp. Bp.Transkripsi Hasil Wawancara dina bentuk paguneman. Bp.Bagian II “Kagiatan Wawancara” B.Tuluy tos kitu keueum kulit munding kaka sapoe. bapak punten ngaganggu waktos bapa.muhun atuh sok teu nanaon.500.Adin : Bapa mulai jadi pangrajin teh ti tahun 1982..nah.naon si anu jadi motivasi bapa jadi pangrajin gendang? Bp.biasana jadi Rp 2. Dea Dea Dea Dea Dea : Ayeuna naon anu jadi bahan dasar tia padamelan gendang teh? : Kayu nu alus kangge gendang kayu naon? : Upami kulitna? : Harga saset gendang teh sabaraha? : Nah.saentos kulit leuleus atawa baseh.. Bp.Adin : Harga sa set gendang nyaeta sakitar 2 jutaan lah.Adin : Wa’alaikum salam. ieu sim kuring Dea Sulaeman ti SMP 4 bade ngawawancara bapa sakedap.000 sampe Rp 2. ti tahun sabaraha bapa mulai jadi pangrajin gendang? : Jadi tos lami nya pa hampir 29 tahunan.wb. .300.adin : Bahan dasar tina gendang nyaeta aya kulit wae sareng kayu.tiasa? Bp. Dea : Assalamua’laikum wr.tuluy copongan gendang eta make tatah.Adin : Proses ka hiji bentuk heula kayu nangka teh ka lonjong nya jiga gendang Bp.Adin : Upami kulit na mah biasa ngagunakeun kulit munding.pan ayeuna barang-barang teh nuju marahal . Dea Dea : Mulai ti pertanyaan.Saentos copong bere hawa eta gendang ku cara di copongan leutik di tengah-tengah.eta teh kapangaruh teu kana harga gendang ? Bp.

nyieun tina kulit nyaeta karawat.sareng panutup gendangna.Hasil Wawancara dina bentuk narasi “ Pangrajin Gendang “ Usaha Pangrajin gendang nu di bogaan ku bapa Adin kuswandi dimulai ti tahun 1982.cincin.punten ngaganggu.500.Wassalamua’laikum.kusabab harga bahan dasar gendang harga gendang nage jadi mahal jadi Rp 2.000. Biasana harga saset gendang teh nyaeta Rp 2. Dea : Oh. Kayu anu biasa digunakeun nyaeta kayu nangka sedengkeun kulitna nyaeta kulit munding.saentos sadaya bahan dasar siap.Proses katilu nyiapkeun kulit nyaeta dikeueum heula sadinten tuluy dijieun karawat.Usaha ieu didirikeun di rompokna di Lebakkardin.Adin : Muhun teu nanaon .wa’laikum salam Bagian III “Proses akhir wawancara” c. Bp. Bahan dasar tina padamelan gendang nyaeta kayu sareng kulit.cincin. .nya entos atuh hatur nuhun pa.sareng panutup gendangna.Proses katungtung atawa kaopat nyaeta ngarakit kayu sareng kulit nu tadi dijieu jadi sababaraha bagean jadi gendang.000 sampe Rp 2.tuluy dirakit kaka jadi gendang.000.000.Entos jadi tah gendang hiji. Cara nyieun gendang teh aya opat proses nyaeta proses kahiji kabentuk kayu nangka jadi bentuk lonjong jiga gendang.Proses kadua nyaeta nyopongan kayu sareng mere hawa.300..Anu jadi motivasi bapa Adin jadi pangrajin gendang nyaeta lantaran resep kana musik sareng resep kana karya seni rupa. .

PANUTUP Alhamdulillah sim kuring panjatkeun ka Allah SWT kulantaran ni’mat sareng kakiatana sim kuring tiasa ngaregepkeun salah sahiji tugas basa sunda “Nulis Hasil Wawancara” Sim kuring salaku panyusun ieu makalah ngahatur nuhun keun ka pihak terkait lantaran bantuana makalah ieu tiasa beres.Kusabab ieu makalah masih keneh loba kalepatan sim kuring nganuhunkeun kritik sareng saran ti sadayana. Pun Panyusun .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->