P. 1
fail meja

fail meja

|Views: 1,900|Likes:
Published by Af Mulan

More info:

Published by: Af Mulan on Jul 24, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/19/2013

pdf

text

original

DEFINASI FAIL MEJA

____________________________

Fail Meja adalah satu dokumen yang mengandungi peraturanperaturan dan maklumat lengkap dan terperinci mengenai tugas dan tanggungjawab bagi sesuatu jawatan.

OBJEKTIF FAIL MEJA
____________________________

i. ii. iii.

Memberi panduan yang tegas dan terperinci dalam menjalankan tugas. Menambahkan kefahaman tentang maklumat kerja dan objektif organisasi. Menerangkan hubungan kerja sendiri dengan kerja-kerja pegawai yang lain.

PERATURAN-PERATURAN PENTADBIRAN
____________________________________________________________________

i. ii.

Perlembagaan Malaysia Akta-Akta berkaitan : - Akta Acara Kewangan - Akta Fee Perubatan 1982 Enekmen-enekmen berkaitan : - Enekmen Mahkamah Syariah Pahang 1982 Perintah Am Bab A – G Arahan Perkhidmatan Arahan Perbendaharaan Arahan Keselamatan Tatacara Pengurusan Stor Pekeliling Perkhidmatan Pekeliling Perbendaharaan Pekeliling Am Jabatan Perdana Menteri Surat-surat Pekeliling Perkhidmatan Surat-surat Pekeliling Perbendaharaan Peraturan-peraturan Pegawai Awam ( Kelakuan dan Tatatertib 1993 ) Kanun Berkenaan : - Kanun Acara Jenayah - Kanun Tanah Negara Pekeliling-pekeliling Jabatan / Kementerian

iii. iv. v. vi. vii. viii. ix. x. xi. xii. xiii. xiv. xv.

xvi.

keselamatan serta amalan kerja berpasukan dan usaha kearah kemajuan yang berterusan. . Hasrat ini akan dapat dicapai melalui penekanan terhadap kualiti.OBJEKTIF HOSPITAL KLUANG ______________________________________________ Kami akan berusaha bersungguh-sungguh dalam menyediakan perkhidmatan penjagaan kesihatan terutamanya membantu individu-individu dan keluarga dalam mencapai serta mengekalkan tahap kesihatan yang optimum agar mereka dapat melaksanakan aktiviti social dan ekonomi secara produktif. VISI HOSPITAL KLUANG _____________________________________________ Hospital Kluang berhasrat memberikan penjagaan kesihatan yang terbaik kepada penduduk Kluang khususnya dan masayarakat secara umumnya bagi memenuhi kehendak setiap pelanggan.

perkembangan professional yang berterusan. inovasi dan peningkatan kualiti yang berterusan serta rasa tanggungjawab. . kemahiran berbudi bahasa. selesa dan selamat.MISI HOSPITAL KLUANG __________________________________________________________ Kami akan berusaha memberi perkhidmatan dalam meningkatkan tahap kesihatan melalui promosi amalan cara hidup sihat serta memberi penjagaan kesihatan yang berkualiti melalui konsep masyarakat penyayang sejajar dengan kehendak Kementerian Kesihatan Malaysia. DASAR KUALITI HOSPITAL KLUANG ________________________________________________________ Kami di Hospital Kluang adalah komited dalam sentiasa memberikan rawatan serta penjagaan yang mesra. professional dan kesungguhan yang tinggi bagi memenuhi kehendak setiap pelanggan. promosi kesihatan. komunikasi yang berkesan. Ini akan dapat dicapai dengan melatih anggota dalam kepakaran perhubungan awam.

OBJEKTIF UNIT PENTADBIRAN. HOSPITAL KLUANG ________________________________________________________________ Menentukan pengurusan pentadbiran pejabat berjalan dengan cekap dan teratur dari segi kewangan. SENARAI TUGAS – KUASA DAN HUBUNGAN PEGAWAI DENGAN PEGAWAI LAIN HOSPITAL KLUANG . urusan perjawatan pentadbiran dan pembangunan.

Pen. cuti tanpa rekod.8 untuk tindakan selanjutnya. 4. cuti sakit lebih. Pemb. Jururawat Masyarakat U24. . Jururawat U32. Menguruskan proses permohonan pertukaran / arahan pertukaran / penempatan dan penangguhan pertukaran. Jururawat U14. 5. Tadbir Kewangan W17 . Tadbir Berkaitan Pentadbiran dan Perkhidmatan Pem. Jururawat U11. cuti tanpa gaji. pilihan sendiri / di atas sebab perubatan dan kematian ) 6.Bahagian Pentadbiran Pos surat kealamat penerima. cuti separuh gaji. Pen.8 yang berkaitan.Bahagian Kewangan Menerima semua Kew. Tugas dan tanggungjawab Kuasa yang diberi Tugas pegawai lain yang ada hubungkait Pemb. Bidan U14. Pen. Jururawat U29. Tadbir Rendah N11 Menaip surat-surat dan Kew. Menguruskan semua jenis persaraan ( wajib. Pemb. Tadbir N17 . Tugas dan tanggungjawab berkaitan dengan semua jawatan Kejururawatan (Jururawat Gred U36. Menguruskan proses kenaikan pangkat dan menanggung kerja / memangku. Menguruskan proses perlantikan jawatan baru. Menguruskan proses pengesahan lantikan.Bahagian Perkhidmatan 1&3 Membantu dalam segala hal berkaitan perkhidmatan. Jururawat Masyarakat U19.______________________________________________________________________ Tugas pegawai atasan yang ada hubungan Pengarah Hospital Semua perkara mengenai Pentadbiran. 3. Perkhidmatan dan Kewangan. Menguruskan semua urusan cuti (cuti rehat. Tadbir N22 Perkhidmatan dan membuat semakan atas tugas-tugas yang telah dilakukan. cuti bersalin dan cuti haji) . Peg. cuti belajar bergaji penuh. pengesahan dalam perkhidmatan dan kemasukan kejawatan berpencen. 2. Bidan U11) 1.

13. lantikan baru. Menguruskan permohonan lawatan keluar negara termasuk permohonan membuat umrah 8.Membuat perubahan gaji (kenaikan gaji. perberhentian gaji. . 10. Menjalankan tugas yang diarahkan dari masa ke semasa. pelarasan gaji dan pemberian segala elaun) 11. SENARAI TUGAS BAHAGIAN : : PEMBANTU TADBIR N17 PERKHIDMATAN ( II ) . Menyediakan Penyata Perubahan Gaji ( Kew. Mengemaskini sistem HRMIS dan sistem SMS 12. Membuat tugas-tugas Pembantu Tadbir ( Perkhidmatan I & III ) apabila pegawai berkenaan bercuti / berkursus. Mengemaskini semua rekod perkhidmatan dan cuti dalam Kenyataan Perkhidmatan.8 ). Menguruskan penarikan BIPK atau gaji serta semua emolumen lain yang telah terlebih bayar. 9.7.

dalam kerja / 4. Jururawat U29. Pengarah Hospital / Penolong Pegawai Tadbir / Pembantu Tadbir N22 / di atas tugas-tugas di Unit Perkhidmatan Hospital Kluang Tugas dan tanggungjawab berkaitan dengan semua jawatan Kejururawatan (Jururawat Gred U36. pilihan sendiri / di atas sebab perubatan dan kematian ) 6. Menguruskan semua urusan cuti (cuti rehat. Pen. Bidan U14. 5. cuti tanpa rekod. cuti sakit lebih. Jururawat Masyarakat U24. Menguruskan semua jenis persaraan ( wajib. Jururawat U11. pengesahan perkhidmatan dan kemasukan kejawatan berpencen. Menguruskan permohonan lawatan keluar negara termasuk permohonan membuat umrah. Jururawat U32. cuti separuh gaji.NAMA ZAIN BERTANGGUNGJAWAB KEPADA : : SITI FARIDAH BINTI MD. cuti belajar bergaji penuh. Menguruskan proses perlantikan jawatan baru. 9. Menguruskan penarikan BIPK atau gaji serta semua emolumen lain yang telah terlebih bayar. . cuti tanpa gaji. Menguruskan proses pengesahan lantikan. 2. Pen. 3. Jururawat Masyarakat U19. Mengemaskini semua rekod perkhidmatan dan cuti dalam Kenyataan Perkhidmatan. Menguruskan proses permohonan pertukaran / arahan pertukaran / penempatan dan penangguhan pertukaran. Bidan U11) 1. Menguruskan proses kenaikan pangkat dan menanggung memangku. Jururawat U14. 8. cuti bersalin dan cuti haji) 7.

Menjalankan tugas yang diarahkan dari masa ke semasa.10. lantikan baru. Mengemaskini sistem HRMIS dan SMS 12. Membuat tugas-tugas Pembantu Tadbir ( Perkhidmatan I & III ) apabila pegawai berkenaan bercuti / berkursus. . Tarikh : 29 Febuari 2008 PROSES KERJA : 1 . Menyediakan Penyata Perubahan Gaji ( Kew. pelarasan gaji dan pemberian segala elaun) 11.Membuat perubahan gaji (kenaikan gaji. 13. perberhentian gaji.8 ).

Borang HRMIS . 5. Membuat Kew.Laporan Perubatan . Memberikan borangborang kepada pegawai untuk di isi . Menerima pegawai yang baru melaporkan diri di Jabatan.8 bagi lantikan baru dan serahkan kepada Pembantu Tadbir Kewangan untuk kemasukan gaji. 2.Surat Setuju Terima .Borang Kenyataan Diri .Borang Pengesahan IbuBapa .Akuan Sumpah 3. kenaikan pangkat dan penamatan perkhidmatan) 2005 NORMA KERJA : 1 .Surat Aku Janji .Borang Isytihar Harta 4. Membuka Buku Perkhidmatan yang baru dan merekodkan perlantikan pegawai berkenaan KUASA MELULUS Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan SAKSI UNDANG / PERATURAN Perintah Am Bab A Undang-undang Malaysia Peraturan-peraturan pegawai awam (pelantikan. .MENGURUSKAN PROSES PERLANTIKAN JAWATAN BARU PROSES 1. Minta semua dokumen yang telah dibekalkan oleh JKNJ untuk proses lantikan.Borang Tapisan Keselamatan Kasar .Laporan X-Ray .

Menerima pegawai yang baru melaporkan diri di Jabatan.Borang Tapisan Keselamatan Kasar . 5.Borang HRMIS .MENGURUSKAN PROSES PERLANTIKAN JAWATAN BARU PROSES KERJA 1.Laporan Perubatan . Minta semua dokumen yang telah dibekalkan oleh JKNJ untuk proses lantikan.Borang Pengesahan IbuBapa .Borang Isytihar Harta 4.Surat Setuju Terima . 2.Laporan X-Ray . Memberikan borang-borang kepada pegawai untuk di isi .8 bagi lantikan baru dan serahkan kepada Pembantu Tadbir Kewangan untuk kemasukan gaji. Membuat Kew.Surat Aku Janji . .Akuan Sumpah 3. Membuka Buku Perkhidmatan yang baru dan merekodkan perlantikan pegawai berkenaan JUMLAH MASA YANG DITUMPUKAN 15 Minit 10 Minit 10 Minit 10 Minit 20 Minit PROSES KERJA : 2 .Borang Kenyataan Diri .

Panggil pegawai yang terlibat untuk menandatangani dokumendokumen pengesahan dalam perkhidmatan. 2. . KUASA MELULUS Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan SAKSI UNDANG / PERATURAN Perintah Am Bab A Undang-undang Malaysia Peraturan-peraturan pegawai awam (pelantikan.Hantar semua dokumendokumen perlantikan ke JKNJ 4. Terima dan hantar borang tapisan keselamatan kasar daripada pegawai yang telah lengkap ke JKNJ. Apabila kelulusan telah diterima :. Tunggu sehingga surat kelulusan lantikan sampai. 5. kenaikan pangkat dan penamatan perkhidmatan) 2005 NORMA KERJA : 2 . proses kemasukan ke jawatan berpencen boleh dibuat sekali dan pengesahan dalam perkhidmatan. Jika pegawai berkenaan telah mengenapkan 3 tahun perkhidmatan. PENGESAHAN DALAM PERKHIDMATAN DAN KEMASUKKAN KEJAWATAN BERPENCEN PROSES 1. Tunggu sehingga kelulusan tapisan diluluskan.Catit dalam buku perkhidmatan . 3.MENGURUSKAN PROSES PENGESAHAN LANTIKAN.

Hantar semua dokumendokumen perlantikan ke JKNJ 4. • Jika pegawai berkenaan telah mengenapkan 3 tahun perkhidmatan.MENGURUSKAN PROSES PENGESAHAN LANTIKAN. Panggil pegawai yang terlibat untuk menandatangani dokumen-dokumen pengesahan dalam perkhidmatan. PENGESAHAN DALAM PERKHIDMATAN DAN KEMASUKKAN KEJAWATAN BERPENCEN PROSES KERJA 1. Apabila kelulusan telah diterima :. proses kemasukan ke jawatan berpencen boleh dibuat sekali dan pengesahan dalam perkhidmatan. Tunggu sehingga surat kelulusan lantikan sampai. Tunggu sehingga kelulusan tapisan diluluskan. JUMLAH MASA YANG DITUMPUKAN 20 Minit 1 – 2 Tahun 30 Minit 6 Bulan . Catit dalam buku perkhidmatan b. 2. Terima dan hantar borang tapisan keselamatan kasar daripada pegawai yang telah lengkap ke JKNJ.1 Tahun 10 Minit 10 Minit 20 Minit PROSES KERJA : 3 . a. 3.

KUASA MELULUS Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan SAKSI UNDANG / PERATURAN Perintah Am [Bab A. Buat ’covering letter’ dan hantar kepada Ketua Jabatan untuk ditandatangan.MENGURUSKAN PROSES KENAIKAN PANGKAT DAN MENANGGUNG KERJA / MEMANGKU PROSES 1. 4. 50. 3. Edarkan surat iklan berkenaan ke Pejabat Penyelia Jururawat untuk diedarkan / disebarkan kepada staf yang terlibat. kenaikan pangkat dan penamatan perkhidmatan) 2005 2. NORMA KERJA : 3 . Menerima surat tawaran / iklan dari JKNJ.56] Undang-undang Malaysia Peraturan-peraturan pegawai awam (pelantikan. 6. Memproses borangborang permohonan dan dokumen-dokumen yang diperlukan 5. Menerima borang permohonan daripada pegawai. Semak dan hantar ke JKNJ sebelum tarikh tutup.

10 Minit 1 – 2 hari 4. 2. 5 Minit 6. Menerima surat tawaran / iklan dari JKNJ. Semak dan hantar ke JKNJ sebelum tarikh tutup. Memproses borang-borang permohonan dan dokumen-dokumen yang diperlukan 5.MENGURUSKAN PROSES KENAIKAN PANGKAT DAN MENANGGUNG KERJA / MEMANGKU PROSES KERJA 1. Menerima borang permohonan daripada pegawai. JUMLAH MASA YANG DITUMPUKAN 10 Minit 3. PROSES KERJA : 4 . Buat ’covering letter’ dan hantar kepada Ketua Jabatan untuk ditandatangan. Hantar surat iklan berkenaan ke Pejabat Penyelia Jururawat untuk diedarkan / disebarkan kepada staf yang terlibat.

Terima borang permohonan pertukaran daripada pegawai (bertukar dalam negeri / luar negeri) .MENGURUSKAN PROSES PERMOHONAN PERTUKARAN / ARAHAN PERTUKARAN / PENEMPATAN DAN PENANGGUHAN PROSES 1.Pertukaran dalam negeri isi 2 salinan . Semak dan hantar ke JKNJ. KUASA MELULUS Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan SAKSI UNDANG / PERATURAN NORMA KERJA : 4 . 4. Hantar borang permohonan kepada Pengarah Hospital untuk ditandatangan. 3.Pertukaran Luar negeri 4 salinan 2. Buat surat ’ Covering Letter ’ dengan menggunakan fail peribadi pegawai berkenaan.

3. JUMLAH MASA YANG DITUMPUKAN 10 Minit 10 Minit 10 Minit 5 Minit PROSES KERJA : 5 .MENGURUSKAN PROSES PERMOHONAN PERTUKARAN / ARAHAN PERTUKARAN / PENEMPATAN DAN PENANGGUHAN PROSES KERJA 1. Terima borang permohonan pertukaran daripada pegawai (bertukar dalam negeri / luar Negeri) . Hantar borang permohonan kepada Pengarah Hospital untuk ditandatangan.Pertukaran dalam negeri isi 2 salinan . 4. Semak dan hantar ke JKNJ. Buat surat ’ Covering Letter ’ dengan menggunakan fail peribadi pegawai berkenaan.Pertukaran Luar negeri 4 salinan 2.

Gamabr ukuran passport .4/203 ( panduan urusan persaraan dan pencen ) .Buku Bank 5. Bagi pegawai yang igin bersara pilihan permohonan hendaklah dikemukakan 1 tahun sebelum pencen. 4.Kad Pengenalan anggota & suami .MENGURUSKAN PROSES PERSARAAN WAJIB / PILIHAN PROSES 1. Kenalpasti kakitangan yang akan bersara wajib selewat-lewatnya 6 bulan sebelum bersara. Hantar borang Maklumat Asa Bakal Pesara ke JPA Bahagian Pencen 2 tahun sebelum pegawai bersara. Minta pegawai kemukakan dokumendokumen yang diperlukan untuk proses persaraan. Timbulkan fail pegawai untuk mudah di ingati.Sijil Nikah . Dengan mengemukakan surat permohonan daripada pegawai ke JKNJ untuk mendapatkan kelulusan dari KKM. 3.Sijil kelahiran anak / Kad pengenalan anak dibawah 21 tahun . KUASA MELULUS Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan SAKSI UNDANG / PERATURAN Perintah-perintah Am [ Bab A. . 64 – 67 ] Pekeliling Perkhidmatan bil. 2.

8 Perbehentian gaji untuk pegawai yang akan bersara dalam masa 3 bulan sebelum bersara dan hantar ke Unit Kewangan. Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan . 8. Isi borang-borang yang diperlukan.SPPP. Hantar ke JPA melalui Pengarah Kesihatan Negeri Johor.BP. Setelah ditandatangan oleh Pengarah.B01 .BP.JPA. Semak borang yang telah ditandatangan dan hantar ke Pengarah untuk ditandatangan.BP.SPPP.SPPP.B04 7. Panggil pegawai untuk semak dan tandatangan borang yang telah disediakan serta turunkan cop jari.JPS.PROSES KUASA MELULUS SAKSI UNDANG / PERATURAN 6.SPPP.B01a .B02 .BP.JPA. 9. .SPPP.JPA. Buat Kew. 11. 10. Semak semula borang dan dokumen-dokumen yang terlibat.B03 .JPA.BP.

Panggil pegawai untuk semak dan tandatangan borang yang telah disediakan serta turunkan cop jari. Setelah ditandatangan oleh Pengarah.JPA.BP.JPS.B03 . 6. Semak semula borang dan dokumen-dokumen yang terlibat.BP.B04 4.JPA. Bagi pegawai yang igin bersara pilihan permohonan hendaklah dikemukakan 1 tahun sebelum pencen.8 Perbehentian gaji untuk pegawai yang akan bersara dalam masa 3 bulan sebelum bersara dan hantar ke Unit Kewangan.SPPP. Hantar ke JPA melalui Pengarah Kesihatan Negeri Johor. Isi borang-borang yang diperlukan. 3.SPPP.B02 .JPA.SPPP.SPPP. Hantar borang Maklumat Asa Bakal Pesara ke JPA Bahagian Pencen 2 tahun sebelum pegawai bersara.BP. JUMLAH MASA YANG DITUMPUKAN 30 Minit 30 Minit 1 Hari 30 Minit 20 Minit 20 Minit 10 Minit .NORMA KERJA : 5 MENGURUSKAN PROSES PERSARAAN WAJIB / PILIHAN PROSES KERJA 1. Buat Kew.B01a . 5.SPPP. 2.B01 .BP. Semak borang yang telah ditandatangan dan hantar ke Pengarah untuk ditandatangan. 8.JPA. Dengan mengemukakan surat permohonan daripada pegawai ke JKNJ untuk mendapatkan kelulusan dari KKM.BP. 7. .

Hantar ke JKNJ untuk proses seterusnya. 13 . Setelah mendapat kelulusan daripada KKM / JKNJ :. KUASA MELULUS Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan SAKSI UNDANG / PERATURAN Perintah-perintah Am [ Bab C. 5. 6. 2. .PROSES KERJA : 6 MENGURUSKAN PROSES CUTI TANPA GAJI / SEPARUH GAJI PROSES 1. Buat ’covering letter’ dan hantar kepada pengarah untuk ditandatangan. 4. Terima borang permohonan (untuk cuti tanpa gaji) / surat permohonan (untuk cuti separuh gaji ) daripada pegawai.Kenyataan cuti dan perkhidmatan .14 ] .Catitkan di dalam Buku Perkhidmatan pegawai yang berkenaan. Sediakan dokumendokumen yang diperlukan.Borang permohonan / surat permohonan . Semak semula semua dokumen-dokumen yang diperlukan setelah ditandatangan oleh Ketua Jabatan.surat sokongan Ketua Jabatan 3.

4. 2. 5. Setelah mendapat kelulusan daripada KKM / JKNJ :. JUMLAH MASA YANG DITUMPUKAN 20 Minit 5 Minit 10 Minit 10 Minit .Catitkan di dalam Buku Perkhidmatan pegawai yang berkenaan.Kenyataan cuti dan perkhidmatan . . Hantar ke JKNJ untuk proses seterusnya. Sediakan dokumen-dokumen yang diperlukan.surat sokongan Ketua Jabatan 3.NORMA KERJA : 6 MENGURUSKAN PROSES CUTI TANPA GAJI / SEPARUH GAJI PROSES KERJA 1.Borang permohonan / surat permohonan . Terima borang permohonan (untuk cuti tanpa gaji) / surat permohonan (untuk cuti separuh gaji ) daripada pegawai. Semak semula semua dokumen-dokumen yang diperlukan setelah ditandatangan oleh Ketua Jabatan. Buat ’covering letter’ dan hantar kepada pengarah untuk ditandatangan. 6.

.surat daripada agensi 3. Hantar ke JKNJ untuk proses seterusnya. KUASA MELULUS Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan SAKSI UNDANG / PERATURAN Perintah-perintah Am [ Bab C. Minta pegawai berkenaan sediakan dokumen-dokumen yang diperlukan.PROSES KERJA : 7 MENGURUSKAN PROSES PERMOHONAN LAWATAN KELUAR NEGARA TERMASUK MEMBUAT HAJI / UMRAH PROSES 1. Terima borang permohonan daripada pegawai. 34 . Semak semula semua dokumen-dokumen yang diperlukan setelah ditandatangan oleh Ketua Jabatan.Polisi insurans . .35 ] 2. Buat ’covering letter’ dan hantar kepada pengarah untuk ditandatangan.Borang lawatan keluar negara * borang yang dihantar mestilah telah mendapat kelulusan daripada Ketua Unit masingmasing.Salinan visa / passport .Borang permohonan . . 4. 5.

Terima borang permohonan daripada pegawai. Hantar ke JKNJ untuk proses seterusnya.surat daripada agensi 3. Semak semula semua dokumen-dokumen yang diperlukan setelah ditandatangan oleh Ketua Jabatan. .Borang permohonan . 5. JUMLAH MASA YANG DITUMPUKAN 20 Minit 2. 5 Minit 10 Minit .Polisi insurans . .NORMA KERJA : 7 MENGURUSKAN PROSES PERMOHONAN LAWATAN KELUAR NEGARA TERMASUK MEMBUAT HAJI / UMRAH PROSES KERJA 1. Minta pegawai berkenaan sediakan dokumendokumen yang diperlukan. 4.Salinan visa / passport .Borang lawatan keluar negara * borang yang dihantar mestilah telah mendapat kelulusan daripada Ketua Unit masing-masing. Buat ’covering letter’ dan hantar kepada pengarah untuk ditandatangan.

Bagi sistem HRMIS kemaskini maklumat waris dan perkhidmatan bagi pegawai baru dan lama. Membuat semakan untuk pastikan perjawatan didalam SMS dengan perjawatan manual adalah sama 4. Kemaskini maklumatmaklumat pegawai 2. KUASA MELULUS Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan SAKSI UNDANG / PERATURAN . 3. Masukkan pegawaipegawai baru yang melaporkan diri di Hospital Kluang. Serta keluarkan nama pegawai yang telah bertukar keluar.PROSES KERJA : 8 MENGURUSKAN PROSES MENGEMASKINI SISTEM SMS / HRMIS PROSES 1.

Masukkan pegawai-pegawai baru yang melaporkan diri di Hospital Kluang. Bagi sistem HRMIS kemaskini maklumat waris dan perkhidmatan bagi pegawai baru dan lama. 3. JUMLAH MASA YANG DITUMPUKAN 10 Minit 1 Jam 30 Minit – 1 Jam .NORMA KERJA : 8 MENGURUSKAN PROSES MENGEMASKINI SISTEM SMS / HRMIS PROSES KERJA 1. Membuat semakan untuk pastikan perjawatan didalam SMS dengan perjawatan manual adalah sama 4. Kemaskini maklumat. Serta keluarkan nama pegawai yang telah bertukar keluar.maklumat pegawai 2.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->