P. 1
Kertas Kerja Mini Sukan Olahraga Jqaf 2009

Kertas Kerja Mini Sukan Olahraga Jqaf 2009

|Views: 796|Likes:

More info:

Published by: نور حفيظه جيء درامن on Jul 26, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/01/2013

pdf

text

original

KERTAS KERJA MINI KEJOHANAN OLAHRAGA J-QAF AMBILAN JUN 2009 ANJURAN GURU PELATIH KPLI SR J-QAF JUN

2009 INSTITUT PENDIDIKAN GURU KAMPUS TAWAU TAWAU, SABAH 1.0 TAJUK MINI KEJOHANAN OLAHRAGA KPLI j-QAF AMBILAN JUN 2009 2.0 DIKEMUKAKAN OLEH Guru-guru pelatih KPLI SR j-QAF ambilan Jun 2009 Institut Pendidikan Guru Kampus Tawau Sabah 3.0 TUJUAN Kertas kerja ini adalah bertujuan untuk mendapatkan pandangan dan persetujuan daripada Dr. Hj Mohd Johan ,Timbalan Pengarah, J-QAF Jun 2009. Institut Pendidikan Guru Kampus Tawau untuk Mini Kejohanan Olahraga KPLI SR

4.0 LATAR BELAKANG PROGRAM 4.1 Gerak kerja ko-kurikulum juga berperanan untuk memupuk semangat kemasyarakatan dan perpaduan ke arah Satu (1) Malaysia di samping menyemai dan memupuk disiplin, nilai serta sikap positif selaras dengan Rukun Negara.

1

2 Melahirkan para guru pelatih yang bukan hanya cemerlang dalam bidang kurikulum malah mempunyai karisma yang hebat dalam bidang ko-kurikulum dan sesuai dengan tema AL'AQLU SALIM FIL-JISMI SALIM. 5.3 Adalah diharapkan program ini mampu melahirkan para guru pelatih KPLI j-QAF yang bukan hanya gelanggang sukan.4 Melalui Mini Kejohanan ini.3 Ia juga bertujuan untuk memenuhi keperluan kerja kursus bagi mata pelajaran GERKO yang diwajibkan ke atas setiap guru pelatih KPLI j-QAF. ia juga dapat memberi pengalaman dan pengetahuan yang bermakna kepada para guru pelatih dalam mengurus dan mengendalikan sesuatu projek dan secara tidak 2 . 4. 5. fizikal .4. 5.1 Mini Kejohanan ini diadakan untuk memberi peluang kepada para guru pelatih untuk mengetengahkan bakat mereka dalam bidang sukan balapan dan padang selain daripada memupuk semangat kesukanan di antara satu sama lain.0 RASIONAL 5. efektif dalam proses pembelajaran dan pengajaran malah hebat dan aktif juga di 5.2 Menyedari akan kepentingan ini. mental dan emosi. para guru-guru pelatih telah mengambil inisiatif di bawah khidmat nasihat pensyarah GERKO kami untuk mengadakan satu Mini Kejohanan Olahraga KPLI j-QAF Ambilan Jun 2009 bagi memupuk semangat kesukanan dan bersatu-padu ke arah masyarakat yang sihat dan cemerlang dari segi jasmani.

6. 6.0 OBJEKTIF Di akhir program ini.1 Mengetengahkan bakat para guru pelatih dalam bidang sukan balapan dan padang. 6. 6. 6.3 Meningkatkan semangat perpaduan.2 Membentuk guru pelatih yang mantap dari segi jasmani dan rohani melalui pengisian yang dimuatkan dalam program ini. pihak penganjur mengharapkan semua peserta akan mencapai beberapa objektif seperti berikut :- 6.6 Membudayakan corak kehidupan yang sihat dan sejahtera seperti yang dianjurkan oleh islam melalui amalan bersukan.5 Menyemai dan memupuk disiplin.langsung sebagai langkah persediaan untuk guru pelatih ketika menganjurkan sesuatu projek di sekolah kelak. 6. berpasukan dan koperatif yang boleh memberi manfaat kepada semua. 3 . nilai serta sikap positif selaras dengan Rukun Negara.4 Memupuk semangat kemasyarakatan dan perpaduan ke arah Satu (1) Malaysia.

7.1.00 RM 90.00 daripada setiap guru pelatih KPLI j-QAF ambilan Jun 2009. MASA DAN TEMPAT ( CADANGAN) Butiran mengenai program ini adalah seperti berikut: Tarikh : 18 Mac 2010 4 .1 Kos untuk mengadakan program ini akan dibiayai melalui kutipan yuran sebanyak RM5.0 TARIKH.00 9.00 RM 50.1 Duit Masuk Bil 1 Perkara Bayaran Penyertaan Kos RM 5.00 x 18 orang JUMLAH Jumlah RM 90.00 8.00 RM 90.0 IMPLIKASI KEWANGAN 8. 8. 8.0 KUMPULAN SASARAN Kumpulan sasaran bagi program ini terdiri daripada guru-guru pelatih KPLI SR j-QAF ambilan Jun 2009 seramai 18 orang.1.2 Duit Keluar Bil 1 1 Perkara Cenderamata Makanan Kos Hadiah cenderamata Bayaran jamuan ringan JUMLAH Jumlah RM 40.

Jabatan Pendidikan Jasmani dan 5 .Tempat Penyertaan : Padang IPG Tawau : Guru-guru pelatih KPLI SR j-QAF Ambilan Jun 2009 10.0 KEPUTUSAN DIPOHON Majlis dipohon untuk mempertimbangkan dan meluluskan cadangan pelaksanaan Mini Kejohanan Balapan dan Padang KPLI SR j-QAF Jun 2009. Disediakan oleh: Disemak oleh: (MOHD HAFIZ BIN ABD AZIZ) Setiausaha Mini Kejohanan Balapan dan Padang (EN MOHD AMIN BIN TAN TUA) Ketua Unit Ko-Kurikulum.

Sabah. LAMPIRAN 1 TENTATIF PROGRAM 6 . Disahkan dan Diluluskan oleh (DR HJ MOHD JOHAN) Timbalan Pengarah. Institut Pendidikan Guru Tawau.KPLI j-QAF Jun 2009 Institut Pendidikan Guru Tawau Kesihatan Institut Pendidikan Guru Tawau.

Mohd Amin bin Tan Tua 7 . 20 Petang 4. 50 Petang 5.10 Petang 5. 45 Petang 4. 30 Petang 4.00 Petang 5.10 Petang 4.TARIKH : 18 Mac 2010 4.00 Petang 4.30 Petang : Pendaftaran peserta-peserta : Acara Lari 100 Meter : Acara Lompat Jauh : Acara Lontar Peluru : Ketibaan VIP dan Dif jemputan : Majlis Perasmian Penutupan : Majlis Penyampaian Hadiah : Jamuan : Majlis Bersurai LAMPIRAN 2 AHLI JAWATANKUASA PELAKSANA Penaung Penasihat : Dr Hj Mohd Johan : En.

Pengerusi Timbalan Pengerusi Setiausaha Bendahari : Abd Kholiq bin Mohamad Ngishar : Khaslaili binti Lahuri : Mohd Hafiz bin Abdul Aziz : Mohd Syahir bin Abdullah Biro Protokol dan Cenderamata : Jaida binti Mohd Jamil Suriany binti Che Wan Biro Logistik : Mohd Fadhlan bin Ab Majid Rusli bin Hasani Rosli bin Ismail Biro Kejohanan Balapan dan padang : Mohd Yazid bin Ishak Mohd Nazri bin Rasidek Rusmawi bin Mansor Norwahida binti Awang Biro Makanan & Minuman : Marahuddin bin Mohd Musa Zakiah binti Omar Abdul Qayyum Syawal bin Mansor Biro Tugas-tugas Khas & Promosi : Suhaila binti Md Sidek Syuhaida binti Ibrahim Pegawai-pegawai Kejohanan Hakim Balapan dan Padang Pencatat Masa Pelepas : Semua Pelajar j-QAF ambilan Jun 2009 : Semua Pelajar j-QAF ambilan Jun 2009 : Semua Pelajar j-QAF ambilan Jun 2009 : Abd Kholiq bin Mohamad Ngishar 8 .

Manakala semua AJK yang lain akan diberi tugas – tugas tertentu di bawah unit-unit supaya dapat melaksanakan projek ini secara bersama.LAMPIRAN 3 Pembahagian Tugas AJK pelaksana yang telah dilantik diberi penerangan tugas masing-masing mengikut bahagian yang telah dipertanggungjawabkan. Biro Protokol dan Cenderahati 9 .

• • • Menguruskan urusan jemputan untuk majlis perasmian penutup Menguruskan ketibaan Perasmi dan dif jemputan Menguruskan majlis penyampaian hadiah dan cenderahati semasa majlis penutup Biro Logistik • • • Membuat senarai semak barang-barang yang diperlukan Menguruskan pinjaman peralatan sukan dan tempahan gimnasium Memastikan semua barangan dipulangkan mencukupi setelah selesai pertandingan Biro Aktiviti • • • Menguruskan pengadil untuk pertandingan Menyediakan papan markah ketika pertandingan Memastikan pertandingan berjalan dengan lancar mengikut masa yang ditetapkan. Biro Makanan • • Membuat anggaran makanan pada hari pertandingan Menyediakan makanan yang mencukupi Biro Tugas-tugas Khas dan Promosi • • Menyediakan buku cenderamata Menyediakan pamphlet dan banner untuk promosi 10 .

LAMPIRAN 4 PELAN TINDAKAN / JADUAL PENTADBIRAN MINI SUKAN J-QAF AMBILAN JUN 2009 09/12/2009 TARIKH 18/03/2010 PERKARA PERSIAPAN UNTUK PERTANDINGAN TINDAKAN 11 .

00 PTG 4. Perlantikan Hakim VI. Penyediaan kelengkapan sukan Pengurusan makanan dan minuman untuk peserta IV.Acara Lompat Jauh .10 PTG KEJOHANAN BERMULA .Acara Lontar Peluru Ketibaan Perasmi dan para jemputan untuk majlis perasmian penutup I. Mengiringi Perasmi untuk Semua peserta 4. Pengurusan Hakim Balapan III. Tempahan makanan III. Pendaftaran peserta Semua ahli jawatankuasa dan peserta berkumpul di gimnasium. Biro Tugas-tugas Khas -memastikan semua peserta mendaftarkan diri Biro Aktiviti -memastikan hakim berada di tempat acara masing-masing -memastikan borang catatan pemenang disediakan Biro Logistik -memastikan kelengkapan sukan mencukupi.50 PTG Semua peserta Pengerusi & Timbalan Pengerusi Biro Protokol dan Cenderamata 12 .I. Tempahan peralatan sukan dan padang Biro Logistik .mendapatkan pengesahan permohonan menggunakan peralatan dan padang Biro Makanan Biro Protokol & Cenderamata Biro Protokol & Cenderamata Biro Aktiviti Biro Tugas-tugas Khas dan Promosi II. Penyediaan surat jemputan perasmi V. Tempahan cenderamata IV. 4.Acara Lari 100 Meter . Penyediaan poster dan buku cenderamata PERSIAPAN SEBELUM PERTANDINGAN 18/03/2010 4. Biro Makanan -memastikan minuman sampai tepat pada waktunya dan mencukupi II.05 PTG I.

Ucapan Perasmian III. Memastikan barang-barang yang dipinjam mencukupi.mengambil tempat II.10 PTG MAJLIS TAMAT 5. Semua AJK - KERTAS KERJA GERKO 13 . Para peserta mengambil tempat 5. Penyampaian Cenderahati kepada Perasmi Majlis Jamuan ringan Pengerusi Perasmi Biro Protokol dan Cenderamata Biro Protokol dan Cenderamata -mengiringi Pengerusi dan Perasmi ke meja jamuan yang disediakan Biro Makanan .30 PTG SELESAI MAJLIS Memastikan semua peralatan dikemas semula.00 PTG Majlis Perasmian I. Memastikan kawasan padang bersih dan disusun seperti asal.memastikan makanan disediakan untuk setiap peserta 5. Penyampaian Hadiah IV. Ucapan Pengerusi II.

MINI KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG KPLI SR j-QAF JUN 2009 PADA 18 MAC 2010 DI PADANG IPG KAMPUS TAWAU ANJURAN GURU PELATIH J-QAF AMBILAN JUN 2009 INSTITUT PENDIDIKAN GURU KAMPUS TAWAU SABAH  "AL'AQLU SALIM FIL-JISMI SALIM." DISEDIAKAN OLEH : KPLI SR j-QAF AMBILAN JUN 2009 INSTITUT PENDIDIKAN GURU TAWAU 14 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->