P. 1
teks ucapan perasmian...

teks ucapan perasmian...

|Views: 533|Likes:
Published by Far Sha

More info:

Published by: Far Sha on Jul 27, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/06/2013

pdf

text

original

PERASMIAN

MASA 10.30 pagi CUE/AKTIVITI Aluan pengacara ANN/PENGUMUMAN Bismillahirahmanirrahim.. Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh, salam sejahtera dan salam satu Malaysia. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Dari Raub pergi ke Pontian Terus pula ke Kuala Perlis Harap hadirin berikan perhatian, Mohon saya mulakan majlis. Yang Berusaha En. Ilias bin talib Ketua jabatan hal ehwal pelajar, Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis, Yang Berusaha, En mahzan bin hasim, Mentor pismp sem4 rbt (a),pj/bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha, En.____________________________ Ketua kampong chandek kura, mukim kedawang. Yang Dihormati, Ahli jkk kampung chandek kura,penduduk-penduduk kampung , seterusnya saudara saudari guru-guru pelatih sekalian. Syukur Alhamdulillah, Bersama kita panjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi, Atas limpah kurnianya dapat kita berkumpul pada pagi yang indah ini untuk bersama-sama menjayakan program bina insan guru fasa 4 /2011.untuk pengetahuan hadirin sekalian, program ini bina insane guru ini adalah merupakan 1 program wajib yang harus dijalani pada setiap semester iaitu bermula dari semester 1 hingga semester 6 pismp bagi menerapkan nilainilai insane guru dalam diri guru-guru pelatih.sehubungan dengan itu, kami telah memilih kampung chandik kura ini sebagai destinasi bagi bersama-sama menjayakan program anak angkat pada semester ini. TURN

Majlis dengan ini mempersilakan. Majlis merakamkan ucapan terima kasih DI atas ucapan tersebut Seterusnya Majlis mempersilakan en.ketua kampong chandek kura. Ucapan penyelaras dan mentor Terima kasih diucapkan. Majlis mempersilakan saudara mohd faizol asyraf bin mahdzir. pengerusi program big fasa 4 2011 Institut Pendidikan Guru MALAYSIA Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan.Bacaan doa Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati. Majlis dengan dengan ini mempersilakan. majlis mempersilakan saudara hamzah bin azizan . Untuk itu. bagi menyampaikan ucapan Majlis dengan dengan ini mempersilakan. . Seterusnya Majlis mempersilakan en mahzan bin hasim. Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak berkat ilmu tanpa amalnya. Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara.selaku mentor bagi kelas rbt(a)/pj/bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan. untuk memimpin bacaan doa. Dipersilakan. Bagi meneruskan majlis.__________________ . Ucapan pengerusi big Tak molek jika ada alu tiada lesungnya.

Mohon rasmikan majlis kami. Diharapkan semua pihak dapat memberikan semangat kerjasama dan komitmen yang padu dalam menjayakan program ini. . Kepada tuan sembah diberi.sekian terima kasih Majlis bersurai .Kalau tuan pikat kenari. Majlis merakamkan ucapan Terima kasih kepada EN ilias bin talib diatas kesudian mernyempurnakan majlis perasmian sebentar tadi Dengan berakhirnya ucapan perasmian itu tadi maka bermulalah program bina insan guru kita pada kali ini.selaku penyelaras bagi program big fasa 4/2011 Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan program bina insan guru fasa 4/2011. Tuan-tuan dan puan-puan Untuk itu Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang berusaha EN ilias bin talib ketua jabatan hep . Jangan patahkan batang jerami.

Pj/Bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha.00 pagi CUE/AKTIVITI Aluan pengacara ANN/PENGUMUMAN mengumumkan ketibaan en. Dipersilakan. mukim kedawang.MAJLIS PENUTUP MASA 9. Berarak di celah pepohon ara. TURN 9. Awal bismillah pembuka bicara. Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh. untuk memimpin bacaan doa. Ilias Bin Talib Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar. Yang Berusaha En. majlis mempersilakan saudara hamzah bin azizan .____________________________ Ketua kampung chandek kura.Ketua Pemuda Umno Bahagian Langkawi Bismillahirahmanirrahim. Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis. Yang Berusaha. En Mahzan Bin Hasim. Nor Saidi Bin Nanyan Ketua pemuda umno Bahagian langkawi Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati. Pemanis kalam selamat datang.20 pagi Bacaan doa . En. Yang dihormati. Indah berbalam si awan petang.. Mentor Pismp Sem 4 Rbt (A). En. Untuk itu. Nor Saidi Bin Nanyan. salam sejahtera dan salam satu Malaysia.

Majlis merakamkan ucapan terima kasih DI atas ucapan tersebut Seterusnya Majlis mempersilakan en. di jemput naib pengerusi big fasa 4/2011 saudari siti nain zubaidah binti satiam bagi mengiringi en mahzan bin hasim untuk menyampaikan cenderamata. Majlis dengan ini mempersilakan. pengerusi program big fasa 4 2011 Institut Pendidikan Guru MALAYSIA Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan. Dijemput en nor saidi bin nanyan untuk menerima cenderamata Kemudian dijemput en.Ucapan pengerusi big Bagi meneruskan majlis.selaku mentor bagi kelas Rbt(A)/Pj/Bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan. Seterusnya Majlis mempersilakan en mahzan bin hasim. Majlis merakamkan ucapan Terima kasih kepada EN nor saidi bin nanyan diatas kesudian memberi ucapan sebentar tadi. _____________________ 2. Ucapan penyelaras dan mentor Terima kasih diucapkan. Majlis mempersilakan saudara mohd faizol asyraf bin mahdzir. Seterusnya. bagi menyampaikan ucapan Majlis dengan dengan ini mempersilakan.ketua pemuda umno bagi bahagian langkawi. Majlis dengan dengan ini mempersilakan. Seterusnya dijemput keluarga-keluarga angkat iaitu: 1.________________ketua kampong chandek kura.nor saidi bin nanyan . _____________________ .

_______________________ 4. wabillahitaufiq walhidayah wassalammualaikum wbt. Beli suasa di Kota Tinggi. _______________________ 5. Jari sepuluh disusun rapi. _______________________ Kemudian dijemput. Saya mewakili pelajar institute pendidikan guru Malaysia. Penutup majlis Merah sepuh si api-api. Segala kekhilafan mohon dimaafkan. . Hadirin sekalian. Dipetik juragan dibawa ke pekan. Disini ada pengumuman tambahan Sekian. Selesai sudah tugas diberi. kampus perlis yang telah menjayakan program bina insane guru fasa 4/2011 mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberi sumbangan dalam menjayakan program pada hari ini. Di lain masa bersua lagi. pengerusi big fasa 4/2011 saudara mohd faizol asyraf bin mahdzir untuk menerima sijil. Dari Kedah ke pekan sari. Majlis kita pada hari ini sudah pun sampai ke penghujungnya.3.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->