P. 1
teks ucapan perasmian...

teks ucapan perasmian...

|Views: 533|Likes:
Published by Far Sha

More info:

Published by: Far Sha on Jul 27, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/06/2013

pdf

text

original

PERASMIAN

MASA 10.30 pagi CUE/AKTIVITI Aluan pengacara ANN/PENGUMUMAN Bismillahirahmanirrahim.. Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh, salam sejahtera dan salam satu Malaysia. Indah berbalam si awan petang, Berarak di celah pepohon ara; Pemanis kalam selamat datang, Awal bismillah pembuka bicara. Dari Raub pergi ke Pontian Terus pula ke Kuala Perlis Harap hadirin berikan perhatian, Mohon saya mulakan majlis. Yang Berusaha En. Ilias bin talib Ketua jabatan hal ehwal pelajar, Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis, Yang Berusaha, En mahzan bin hasim, Mentor pismp sem4 rbt (a),pj/bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha, En.____________________________ Ketua kampong chandek kura, mukim kedawang. Yang Dihormati, Ahli jkk kampung chandek kura,penduduk-penduduk kampung , seterusnya saudara saudari guru-guru pelatih sekalian. Syukur Alhamdulillah, Bersama kita panjatkan kesyukuran ke hadrat Illahi, Atas limpah kurnianya dapat kita berkumpul pada pagi yang indah ini untuk bersama-sama menjayakan program bina insan guru fasa 4 /2011.untuk pengetahuan hadirin sekalian, program ini bina insane guru ini adalah merupakan 1 program wajib yang harus dijalani pada setiap semester iaitu bermula dari semester 1 hingga semester 6 pismp bagi menerapkan nilainilai insane guru dalam diri guru-guru pelatih.sehubungan dengan itu, kami telah memilih kampung chandik kura ini sebagai destinasi bagi bersama-sama menjayakan program anak angkat pada semester ini. TURN

Seterusnya Majlis mempersilakan en mahzan bin hasim. Majlis dengan dengan ini mempersilakan. bagi menyampaikan ucapan Majlis dengan dengan ini mempersilakan. Majlis merakamkan ucapan terima kasih DI atas ucapan tersebut Seterusnya Majlis mempersilakan en. Dipersilakan. Majlis mempersilakan saudara mohd faizol asyraf bin mahdzir. Bagi meneruskan majlis. majlis mempersilakan saudara hamzah bin azizan .selaku mentor bagi kelas rbt(a)/pj/bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan. Untuk itu. Majlis dengan ini mempersilakan. Ucapan pengerusi big Tak molek jika ada alu tiada lesungnya.ketua kampong chandek kura. Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak berkat ilmu tanpa amalnya. pengerusi program big fasa 4 2011 Institut Pendidikan Guru MALAYSIA Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan.__________________ .Bacaan doa Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati. Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara. Ucapan penyelaras dan mentor Terima kasih diucapkan. untuk memimpin bacaan doa. .

Tuan-tuan dan puan-puan Untuk itu Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang berusaha EN ilias bin talib ketua jabatan hep .Kalau tuan pikat kenari. Kepada tuan sembah diberi. .selaku penyelaras bagi program big fasa 4/2011 Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan program bina insan guru fasa 4/2011. Mohon rasmikan majlis kami. Jangan patahkan batang jerami. Diharapkan semua pihak dapat memberikan semangat kerjasama dan komitmen yang padu dalam menjayakan program ini.sekian terima kasih Majlis bersurai . Majlis merakamkan ucapan Terima kasih kepada EN ilias bin talib diatas kesudian mernyempurnakan majlis perasmian sebentar tadi Dengan berakhirnya ucapan perasmian itu tadi maka bermulalah program bina insan guru kita pada kali ini.

Ilias Bin Talib Ketua Jabatan Hal Ehwal Pelajar. Yang Berusaha En.20 pagi Bacaan doa . Nor Saidi Bin Nanyan. majlis mempersilakan saudara hamzah bin azizan . salam sejahtera dan salam satu Malaysia.. Mentor Pismp Sem 4 Rbt (A). En. Assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh. En Mahzan Bin Hasim. TURN 9. Yang Berusaha. Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis. Berarak di celah pepohon ara.Pj/Bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha. Pemanis kalam selamat datang. Yang dihormati.00 pagi CUE/AKTIVITI Aluan pengacara ANN/PENGUMUMAN mengumumkan ketibaan en. Nor Saidi Bin Nanyan Ketua pemuda umno Bahagian langkawi Bunga mawar cantik tersemat Dipetik gadis di tepi titi Doa dibaca memohon Rahmat Moga Majlis sentiasa diberkati. Indah berbalam si awan petang. mukim kedawang.MAJLIS PENUTUP MASA 9. Dipersilakan. En.____________________________ Ketua kampung chandek kura. Untuk itu. untuk memimpin bacaan doa. Awal bismillah pembuka bicara.Ketua Pemuda Umno Bahagian Langkawi Bismillahirahmanirrahim.

nor saidi bin nanyan . Majlis dengan dengan ini mempersilakan. Dijemput en nor saidi bin nanyan untuk menerima cenderamata Kemudian dijemput en. Seterusnya Majlis mempersilakan en mahzan bin hasim. Majlis merakamkan ucapan terima kasih DI atas ucapan tersebut Seterusnya Majlis mempersilakan en. Majlis mempersilakan saudara mohd faizol asyraf bin mahdzir. Seterusnya. Majlis dengan ini mempersilakan.________________ketua kampong chandek kura.Ucapan pengerusi big Bagi meneruskan majlis. pengerusi program big fasa 4 2011 Institut Pendidikan Guru MALAYSIA Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan. di jemput naib pengerusi big fasa 4/2011 saudari siti nain zubaidah binti satiam bagi mengiringi en mahzan bin hasim untuk menyampaikan cenderamata.ketua pemuda umno bagi bahagian langkawi. Majlis merakamkan ucapan Terima kasih kepada EN nor saidi bin nanyan diatas kesudian memberi ucapan sebentar tadi. Ucapan penyelaras dan mentor Terima kasih diucapkan. bagi menyampaikan ucapan Majlis dengan dengan ini mempersilakan. Seterusnya dijemput keluarga-keluarga angkat iaitu: 1.selaku mentor bagi kelas Rbt(A)/Pj/Bm Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis bagi menyampaikan ucapan. _____________________ 2. _____________________ .

Penutup majlis Merah sepuh si api-api. pengerusi big fasa 4/2011 saudara mohd faizol asyraf bin mahdzir untuk menerima sijil. Jari sepuluh disusun rapi. _______________________ 5. kampus perlis yang telah menjayakan program bina insane guru fasa 4/2011 mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberi sumbangan dalam menjayakan program pada hari ini. Dari Kedah ke pekan sari.3. Majlis kita pada hari ini sudah pun sampai ke penghujungnya. _______________________ Kemudian dijemput. Hadirin sekalian. wabillahitaufiq walhidayah wassalammualaikum wbt. Selesai sudah tugas diberi. . Dipetik juragan dibawa ke pekan. _______________________ 4. Saya mewakili pelajar institute pendidikan guru Malaysia. Segala kekhilafan mohon dimaafkan. Disini ada pengumuman tambahan Sekian. Di lain masa bersua lagi. Beli suasa di Kota Tinggi.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->