P. 1
KKP_WAJ_3107-2011[1]

KKP_WAJ_3107-2011[1]

|Views: 276|Likes:

More info:

Published by: Azizi Shafie Ibnushafie on Aug 03, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/19/2014

pdf

text

original

PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN TUGASAN KERJA KURSUS PENDEK (KKP

)

TAJUK PROGRAM: PISMP

NAMA GURU PELATIH:

TAJUK KURSUS: WAJ 3107 SENI DALAM PENDIDIKAN TARIKH MULA: 4 Julai 2011

SEMESTER : SEMESTER 4

TARIKH HANTAR: 1 Ogos 2011

HASIL PEMBELAJARAN : 1. Menjelaskan konsep asas dalam Seni Visual, Muzik dan Pergerakan sebagai cara menghubungkaitkan pengetahuan dalam proses pengajaran dan pembelajaran. 2. Merancang, mereka bentuk dan melaksanakan aktiviti meneroka, mengalami dan mengekspresi yang melibatkan kepekaan deria kanak-kanak. 3. Mengaplikasikan aktiviti seni visual, muzik dan pergerakan dalam pelbagai mata pelajaran yang lain.

OBJEKTIF KERJA KURSUS :

1. Mengumpul dan menghuraikan maklumat bagi konsep dalam Seni Visual, Muzik dan
Pergerakan ( 1.1)

2. Mengumpul dan memproses maklumat bagi unsur-unsur Seni Visual, Muzik dan
Pergerakan mengikut Sukatan Pelajaran Sekolah Rendah ( 1.5 ) 3. Mengaplikasikan hubungkait Seni Visual, Muzik dan Pergerakan dalam aktiviti secara kolaboratif ( 2.4 ) 4. Menghasilkan aktiviti pengajaran dan pembelajaran dengan menginterasikan unsur Seni Visual, Muzik dan Pergerakan ( 4.4 )

1

: Penghasilan story board dan persembahan aktiviti. majalah dan lainlain sumber. Tugasan KKP: o Tugasan individu o Tugasan kumpulan : Penghasilan dokumentasi. Menyediakan folio dengan mengumpul dan memproses maklumat yang berkaitan dengan pengetahuan dan kemahiran asas dalam Seni Visual. Format penulisan tugasan adalah seperti berikut: o Font Arial o Saiz huruf ialah 12 o Langkau satu setengah baris 2 . Nota hendaklah di sediakan dalam bentuk peta minda atau pengurusan grafik. Muzik dan Pergerakan peringkat sekolah rendah dari internet. pergerakan dan seni visual dalam proses pengajaran dan pembelajaran pelbagai mata pelajaran sekolah rendah. Menghasilkan satu persembahan aktiviti pengajaran dan pembelajaran 60 minit bagi salah satu topik dalam mana-mana mata pelajaran sekolah rendah dengan menginterasikan elemen Seni Visual. keratan akhbar. Panduan Pelaksanaan Kerja Kursus 1. Tugasan ini hendaklah dibuat dalam kumpulan bertiga. 2. Menyediakan story board bagi persembahan aktiviti yang dilaksanakan.Tugasan Kerja Kursus Pendek Menghasilkan folio dengan membuat pembacaan. 2. mengumpul dan menghuraikan maklumat tentang Seni Dalam Pendidikan (SDP) dengan mengaplikasikan aktiviti kreatif yang mengintergrasikan muzik. Sub Tugasan Bagi melaksanakan tugasan ini anda diminta: 1. Muzik dan Pergerakan mengikut format yang ditetapkan.

Pengumpulan maklumat dan penyediaan peta minda . Minimum tugasan dokumentasi tidak kurang daripada 10 muka surat (TIDAK TERMASUK PENULISAN STORY BOARD) 6.2 – Pendidikan Seni Visual ) o Tajuk Tugasan o Kod dan Mata Pelajaran o Nama pensyarah Pembimbing o Tarikh penyerahan tugasan 5. b. Tugasan kumpulan dan individu hendaklah di buat secara berasingan 3 . Tugasan perlu disertai kulit muka depan. Penghasilan dokumentasi . isi kandungan dan rujukan dengan maklumat pelajar seperti berikut: o Nama pelajar o Nombor Kad Pengenalan / Nombor Matriks o Kumpulan ( contoh PISMP 4. c.20 % Persembahan aktiviti – 20% 7.20 % Penulisan Story Board .o Rujukan mengikut format APA o Lampiran 3. Sumber bahan rujukan perlu dinyatakan dengan menulis rujukan mengikut format APA. Pembahagian markah keseluruhan: a. Tugasan ini membawa markah 100 dan wajaran 60%. 4.

konsisten dan terperinci. 2. 4. Liputan isi kandungan yang menyeluruh. Pelajar yang menyerahkan tugasan yang diplagiatkan tidak akan diterima. Keseluruhan isi dan pengolahan perlu menunjukkan keaslian hasil maklumat dan sokongan ilmiah. Plagiarisme dalam apa jua bentuk dilarang sama sekali. Bukti-bukti dan bahan-bahan yang dapat menyokong penulisan dan persembahan anda hendaklah dikemukakan. Kriteria Pemarkahan Tugasan ini akan dinilai berdasarkan templet garis panduan pemarkahan (templet 3: Grid Kriteria Pemarkahan) Tugasan di sediakan oleh ______________________ ( ) ( Disahkan oleh ______________________ ) 4 .Tugasan yang baik harus menunjukkan kriteria-kriteria berikut: 1. 3.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->