P. 1
BorangHEP_5

BorangHEP_5

5.0

|Views: 497|Likes:
Published by Muhammad Lokman

More info:

Published by: Muhammad Lokman on Aug 05, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/12/2015

pdf

text

original

Km 24, Kok Lanas 16450 Ketereh, Kelantan. (Tel. 09-7889126/344/641 Faks.

09-7888739)

BORANG-BORANG PENDAFTARAN (BHEP1 – BHEP6) BORANG KOCEK PERPUSTAKAAN (LIB1) BORANG KOPERASI PKB BERHAD (KOOP1) BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN (PTPTN)

ARAHAN: 1. 2. Lengkap Borang Kocek Perpustakaan dari bahagian ini dan kembalikan ke Perpustakaan Politeknik Kota Bharu dengan segera. Lengkapkan SEMUA borang lain di bahagian ini dengan sempurna. Borang BHEP5 mesti diserahkan kepada Pegawai Perubatan semasa pemeriksaan kesihatan. Lengkapkan semua borang dan susun mengikut tertib iaitu dari BHEP1 hingga BHEP6 dan kepilkan bersama BHEP0. Bawa bersama borang tersebut pada hari melapor diri.

3.

7. Pengakuan dan Lepas Tanggung (BHEP2) Borang Akuan Pelajar dan Akuan Ibu/Bapa/Penjaga (BHEP3) Borang Kebenaran Bapa/Ibu/Penjaga Untuk Rawatan Bius (Anaesthesia) &Pembedahan (BHEP4) Borang Laporan Pemeriksaan Doktor (BHEP5) Borang Aku Janji Pelajar (BHEP6) Borang Kocek Perpustakaan (LIB1) Borang Keahlian Koperasi Politeknik Kota Bharu Bhd. 2. 5. Nota : i. 10. 8. Senarai Semak Dokumen Pendaftaran (BHEP0) Borang Maklumat Peribadi Pelajar (BHEP1) Borang Ikrar Pelajar. ii.SENARAI BORANG 1. 9. 6. Borang BHEP0 – BHEP6 – Serah Semasa Mendaftar Di Dewan Jubli Perak Borang Kocek Perpustakaan (LIB1) – Serah Di Perpustakaan Selepas Hari Melapor Diri Borang Keahlian Koperasi Politeknik Kota Bharu Bhd. (KOOP1) Borang Pengesahan Pendapatan (PTPTN) . 4. (KOOP1) – Serah Di Kaunter Koperasi PKB Bhd Selepas Hari Melapor Diri Borang Pengesahan Pendapatan (PTPTN) – Serah Semasa Kutipan Dokumen PTPTN. 3. iii. iv.

.Laporan X-Ray mesti disertakan jika pemeriksaan dibuat di klinik swasta.BHEP0 POLITEKNIK KOTA BHARU KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA SENARAI SEMAK DOKUMEN PENDAFTARAN ARAHAN : a) Susun dokumen pendaftaran seperti urutan di bawah.Filem X-Ray tidak perlu diserahkan. . Bil 1 2 3 4 5 6 Dokumen Yang Perlu Diserahkan Semasa Melapor Diri Senarai Semak Borang Pendaftaran (BHEP0) Borang Maklumat Peribadi Pelajar (BHEP1) Borang Ikrar Pelajar dan Lepas Tanggung (BHEP2) Borang Akuan Pelajar dan Akuan Ibu/Bapa/Penjaga (BHEP3) Borang Kebenaran Bapa/Ibu/Penjaga Untuk Rawatan Bius (Anaesthesia) & Pembedahan (BHEP4) Borang Laporan Pemeriksaan Doktor (BHEP5). Borang Aku Janji Pelajar (BHEP6) Ada Tiada 7 .

Tel: 17. Jantina : 6. Pendapatan Ibubapa/Penjaga : R M 12. No. Tarikh Lahir: 4. Nama Ibubapa/Penjaga : 10. Poskod : 13. Alamat Ibubapa/Penjaga : (Surat menyurat) 11. Agama : 7. Nama : BHEP1 2. Negeri : 15.POLITEKNIK KOTA BHARU KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA BORANG MAKLUMAT PERIBADI PELAJAR 1. Tel : ( Rumah ) ( Bimbit ) . Jenis penyakit yang pernah/sedang dihidapi (jika ada) : _________________________________________ 9. Nama dan alamat waris yang boleh dihubungi : Nama Waris : Hubungan : Alamat : No. Pekerjaan Ibubapa/Penjaga : 16. Kaum : 8. Kad Pengenalan (baru) : 3. No. Bandar: 14. Kumpulan Darah : / / 5.

(B) LEPAS TANGGUNG i. bantahan dan tuntutan yang terbit daripada aktiviti tersebut. Saya sebagai seorang pelajar PKB perlu mengikuti semua aktiviti pembelajaran dan kokurikulum yang berkaitan sepanjang pengajian saya di politeknik. Jika saya didapati melanggar ikrar atau pengakuan tersebut. iii. PENGAKUAN DAN LEPAS TANGGUNG (A) IKRAR DAN PENGAKUAN BHEP2 Bahawa sesungguhnya saya ____________________________________________ No. Ketua Kaum atau Tuai Rumah. sekiranya berlaku kecederaan pada diri saya dan/atau kehilangan atau kerosakan pada harta benda. Aktiviti ini termasuk juga latihan industri dan lawatan sambil belajar anjuran politeknik dari masa ke semasa.POLITEKNIK KOTA BHARU KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA IKRAR PELAJAR. K. termasuk diberhentikan pengajian pada bila-bila masa. Ketua Kampung. Guru Besar. K. Maka dengan ini saya atau ibubapa atau penjaga saya melepaskan tanggungan Politeknik Kota Bharu dan Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia dan wakil-wakilnya. ______________________________ Cop Jawatan ______________________________ ** Saksi hendaklah terdiri dari Pegawai Kerajaan Kumpulan A ( Pegawai yang setaraf dengannya ). berikrar tidak akan melibatkan diri dalam apa jua aktiviti yang akan mencemarkan nama baik Politeknik Kota Bharu sepanjang pengajian saya.P. . Saya faham bahawa semasa menjalani semua aktiviti pembelajaran dan kokurikulum yang berkaitan. Pengetua. ii. _____________________________ Tandatangan Pelajar Nama: _____________________________ Nama: Disaksikan Nama: No. berikrar akan mengikuti segala peraturan dan syarat yang ditetapkan oleh Politeknik Kota Bharu dari masa ke semasa sepanjang pengajian saya. Saya atau ibubapa atau penjaga saya atau mana-mana pihak tidak akan membuat sebarang aduan.: _____________________________ _____________________________ _____________________________ Cop Jawatan Tarikh: _____________________________ Tarikh: * Potong yang tidak berkenaan.P.: _____________________________ Tandatangan ibubapa/penjaga * _____________________________ _____________________________ Tandatangan Saksi ** ______________________________ ______________________________ Disaksikan: ___________________________ Tandatangan Saksi ** Nama : No. adalah tanggungjawab saya sendiri. ii. Saya atau ibubapa atau penjaga saya atau mana-mana pihak tidak akan membuat sebarang bantahan ke atas hukuman yang diambil terhadap saya. Penggawa. saya sedia menerima sebarang hukuman yang diputuskan oleh pihak PKB. Kad Pengenalan __________________________________ dengan ini: i. kakitangan dan pekerja-pekerja daripada dan terhadap segala tindakan dan tuntutan yang terbit daripada aktiviti tersebut. Penghulu. mengaku bahawa saya tidak pernah diberhentikan pengajian oleh mana-mana institusi pengajian tinggi awam atau swasta atas sebab KESALAHAN TATATERTIB atau JENAYAH.

1976 (Akta 174) serta pindaan-pindaannya.BHEP3 POLITEKNIK KOTA BHARU KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA AKUAN PELAJAR Saya _______________________________________________ no. Guru Besar. maka saya adalah tertakluk kepada semua peraturan bertulis Politeknik Kota Bharu dan Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib). Penghulu. Pengetua. K. K/P __________________________ dengan sesungguhnya sedar bahawa setelah saya mendaftar sebagai pelajar Politeknik Kota Bharu dan selagi saya masih sebagai pelajar Politeknik Kota Bharu. .: Cop Jawatan Tarikh: * potong yang tidak berkenaan. K. Ketua Kampung. Ketua Kaum atau Tuai Rumah. 1976 (Akta 174) serta pindaan-pindaannya.: Cop Jawatan Tarikh: Tarikh: AKUAN IBU/BAPA/PENJAGA Saya ibu/bapa/penjaga pelajar yang tersebut di atas bersetuju dan berjanji bahawa kami tidak akan membuat bantahan atas sebarang tindakan yang diambil oleh Politeknik Kota Bharu terhadap anak/jagaan saya berhubung dengan kes-kes pelanggaran peraturan-peraturan bertulis Politeknik Kota Bharu dan Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib). Penggawa. Tarikh: ** Saksi hendaklah terdiri dari Pegawai Kerajaan Kumpulan A ( Pegawai yang setaraf dengannya ).P.P. Tarikh: Tandatangan Pelajar Disahkan Oleh: Tandatangan ibu/bapa/penjaga * Nama: Nama: Disaksikan: Tandatangan Saksi ** No. Disahkan: Tandatangan ibu/bapa/penjaga * Disaksikan: Tandatangan Saksi ** Nama: Nama: No.

3. Dalam masa kecemasan sila hubungi saya di nombor telefon berikut:1. Kok Lanas. dengan ini memberi kuasa kepada tuan atau wakil tuan untuk menandatangi kebenaran bagi pihak saya jika pada pandangan doktor calon ini memerlukan rawatan bius (anesthesia) atau/dan pembedahan. K. Guru Besar. sedangkan saya tidak dapat hadir pada masa yang diperlukan. . Nombor telefon rumah Nombor Telefon waris/jiran Nombor telefon Balai Polis/Penghulu/Ketua Kampung/Penggawa ______________________________ ______________________________ ______________________________ Disaksikan: Tandatangan bu/bapa/penjaga * Nama: Nama: Tandatangan Saksi ** No. Pengetua. 16450 Ketereh Saya (Nama ibu/bapa/penjaga) No. Politeknik Kota Bharu Km. Ketua Kaum atau Tuai Rumah. Tarikh: ** Saksi hendaklah terdiri dari Pegawai Kerajaan Kumpulan A ( Pegawai yang setaraf dengannya ).BHEP4 3 POLITEKNIK KOTA BHARU KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA KEBENARAN BAPA / IBU / PENJAGA UNTUK RAWATAN BIUS (ANAESTHESIA) & PEMBEDAHAN Pengarah. 2. KP: (pelajar) yang sedang belajar di Politeknik Kota Bharu.: Cop Jawatan Tarikh: * Potong yang tidak berkenaan. Penghulu. KP: bernama (Nama pelajar) ibu/bapa/penjaga kepada pelajar No. Saya tidak akan mendakwa atau mengambil sebarang tindakan terhadap Politeknik Kota Bharu sekiranya berlaku sebarang kemungkinan yang timbul daripada prosedur tersebut.P. Penggawa. Ketua Kampung. 24.

BHEP5 LAPORAN PEMERIKSAAN KESIHATAN (REPORT OF HEALTH EXAMINATION) Lekatkan Gambar Anda Yang Terkini (Bersaiz Pasport) SILA LENGKAPKAN BAHAGIAN A DAN BAHAGIAN B DENGAN MENGISI DAN MENANDAKAN √ DI RUANGAN YANG BERKAITAN SERTA TANDATANGAN SEBELUM ANDA PERGI BERJUMPA DOKTOR UNTUK MEMBUAT PEMERIKSAAN KESIHATAN. .

No.BHEP5 BAHAGIAN A : ( Untuk dilengkapkan oleh pemohon/To be completed by candidate) Nama Penuh /Full Name No. Tandatangan Pemohon (Signature of Candidate) Tarikh (Date) : _ _ _ . (I hereby certify that the above information that have given in part A and B is correct) …………………………………………………………. Telefon Bimbit/Hand-phone No. Telefon Pejabat/Office Telephone No. Darah Tinggi (Heart/Arterial Disease) Lelah atau Alahan(Athma or Allergy) Penagihan Dadah(Drug Addiction) HIV(AIDS) Kanser(Cancer) Buah Pinggang(Kidney Disease) Kecacatan Anggota Lain-lain Penyakit(Other illness) Saya dengan ini mengaku segala maklumat yang dilengkapkan di Bahagian A dan B adalah benar. Kad Pengenalan/Identity Card No. Tarikh Lahir/Birth Date Umur/Age Tahun/Years Lelaki/Male Perempuan/Female Bujang/Single Kahwin/Married (sila rujuk tawaran) Kursus Pengajian/Course of Study: Nama Penuh Penjaga/Full Name of Guardian Alamat Surat Menyurat/Postal Address No. No. Penyakit Saluran Darah. BAHAGIAN B: ( Sila tandakan √ dalam kotak berkenaan / Please tick √ the relevant box ) PENGAKUAN PERIHAL PENYAKIT SENDIRI DAN KELUARGA (Certification of Own And Family Illness) Jenis Penyakit/Ailments or illness Sendiri Keluarga Kalau “ada” nyatakan rawatan yang diterima (Self) (Family) If “yes” please state treatment received Penyakit Teruk (Serious Illness) Pembedahan (Surgery) Batuk Kering (Tuberculosis) Kencing Manis (Diabetes) Penyakit Otak (Mental Illness) Lemah Jantung. Telefon Rumah/House Telephone No.

Sistem respiratori/Respiratory system 6. Lampirkan laporan x-ray sahaja.BHEP5 BAHAGIAN C : UNTUK DILENGKAPKAN OLEH DOKTOR YANG MEMERIKSA/TO BE COMPLETED BY EXAMINING DOCTOR 1. Ruang mulut/Oral Cavity 5. . Jantung/Heart 6. Pemeriksaan Umum/General Examinations Tinggi/Height (cm) : Berat/Weight (kg) : : c) OEDEMA d) JAUNDICE Nadi/Pulse (seminit) : Tekanan Darah/Blood Preasure (mmHg) a) PALLOR e) LYMPHNODES b) CYNOSIS f) SKIN 2. X-Ray NORMAL ABNORMAL Catatan Doktor/Verification of Doctor’s findings Tarikh X-Ray/Date No. Pemeriksaan telinga/Examination of ears 4.Number Tempat X-Ray/Place Nota i.b. Pemeriksaan Mata (Eye Examination) Kanan a) Penglihatan mata tanpa kacamata/Unaided vision b) Penglihatan mata dengan kacamata/Aided vision c) Fundoscopy/Fundoscopy d) Penglihatan warna/Colour vision Kiri Catatan Doktor/Statement 3.Rujukan/Ref.a.

........................................................................................…… Nama/Name:...............................................Pemeriksaan Air Kencing/Examination of Urine : Gula/Sugar Albumin Microscopy BAHAGIAN E : PENGESAHAN DOKTOR/CERTIFICATION BY DOCTOR ( Sila tandakan √ di dalam kotak berkenaan/Please tick √ in the approriate box ) Saya mengesahkan bahawa pada hari ini saya telah memeriksa/I certify that this day examined: ................................................................. (The above name has) Sedang menerima rawatan : ......... No...BHEP5 7........................................................................... ................................................ Sistem saraf dan Mental/ Nervous system & Mental Condition 9........................................................ Abdomen & Rongga Hernia/ Abdomen & Hernial Orifices 8........................................................................................................................................ (The above name is undergoing treatment) Tandatangan Doktor/Doctor’s Signature …………………............. dan mendapati bahawa beliau / and found he/she Tidak mengidap apa-apa penyakit dan disahkan sihat (Good health condition) Mengidap penyakit ...................................................................... Tarikh/Date :... Kelulusan & Cop Rasmi Klinik :............................. Kad Pengenalan/Identity Card No ……….. Sistem Muskuloskeletal/ Musculoskeletel system 10....................................................Lain-lain/Others NORMAL ABNORMAL Catatan/Statement BAHAGIAN D : 11......................…………............................

sama ada atau tidak ianya ditubuhkan di bawah mana-mana undang-undang. kesopanan atau tatatertib. ii. tidak akan merosakkan atau mendatangkan mudarat kepada ketenteraman atau keselamatan awam. akan mematuhi peruntukan berkenaan dengan tatatertib am sebagaimana yang dinyatakan dalam Kaedah-kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976 termasuklah :a. dan sama ada ianya di dalam Malaysia atau di luar Malaysia. mana-mana persatuan.BHEP6 (SALINAN PELAJAR) No. . sama ada ianya di dalam Institusi atau di luar Institusi. badan atau kumpulan orang yang lain. untuk tidak menjadi ahli. parti politik. atau dengan apa-apa cara bersekutu dengan. akhlak. kaedah-kaedah. Tidak akan melanggar peruntukan berhubung dengan larangan-larangan am. simpati atau bangkangan terhadap mana-mana parti politik atau kesatuan sekerja atau sebagai menyatakan sokongan atau simpati dengan mana-mana pertubuhan. kecuali sebagaimana yang diperuntukkan oleh atau di bawah Akta InstitusiInstitusi Pelajaran (Tatatertib) 1976. atau kecuali sebagaimana yang diluluskan terlebih dahulu secara bertulis oleh Menteri Pengajian Tinggi Malaysia.Kad Pengenalan:______________________________dengan sesungguhnya dan sebenarnya berjanji bahawa saya akan mematuhi semua undang-undang. KPT. kesentosaan dan nama baik Institusi. akan mematuhi subseksyen 10(3) Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) 1976 untuk tidak menyatakan atau berbuat sesuatu yang boleh ditafsirkan sebagai menyatakan sokongan. iii. POLITEKNIK KOTA BHARU KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA AKU JANJI PELAJAR Saya______________________________________________________________________________________ No. dan tidak akan melanggar mana-mana peruntukan mana-mana undang-undang bertulis samada di dalam atau di luar kampus. pegawai atau pekerja Institusi. akan mematuhi subseksyen 10(1) Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) 1976 [Akta 174]. tidak akan merosakkan atau mendatangkan mudarat kepada kepentingan. mana-mana pelajar. kakitangan. 2. badan atau kumpulan orang yang haram. yang kemudian ini disebut sebagai “institusi” yang dibuat dari semasa ke semasa sepanjang saya menjadi seorang pelajar Politeknik Kota Bharu. 3. peraturan-peraturan dan apa-apa arahan yang terpakai kepada pelajar-pelajar Politeknik Kota Bharu. kesatuan sekerja atau mana-mana jua pertubuhan. Maka dengan ini saya berjanji bahawa saya antara lain:1. yang antara lain termasuklah:i. Pendaftaran :……………………… Kursus:…………Sesi Kemasukan:………….

Ketua Kaum atau Tuai Rumah. akan mematuhi peruntukan berkenaan dengan tatatertib lalu lintas jalan sebagaimana yang dinyatakan dalam Kaedah-kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976. termasuklah disingkirkan daripada Institusi. Pendaftaran:______________________________ Jawatan Saksi:_________________________________ Kursus :_____________________________________ Cop Jawatan: ________________________________ Tarikh:____________________ Tarikh:____________________ ** Saksi hendaklah terdiri dari Pegawai Kerajaan Kumpulan A ( Pegawai yang setaraf dengannya ). d. akan mematuhi peruntukan berkenaan dengan tatertib asrama sebagaimana yang dinyatakan dalam Kaedah-kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976 dan 5. 4. panji-panji dan plakad-plakad. Pengetua. Penggawa. peruntukan berkenaan dengan aktiviti pelajar di luar kampus dan penglibatan pelajar dalam apa-apa pekerjaan. f. g. peruntukan berkenaan dengan larangan berjudi. menduduki peperiksaan. peruntukan berkenaan dengan penerbitan. memiliki bahan lucah. c. kawasan larangan dan kad pelajar. Ketua Kampung. ___________________________ Tandatangan Pelajar __________________________ Tandatangan Saksi Pelajar ** Nama Pelajar:________________________________ Nama Saksi:___________________________________ No. kaedahkaedah. minum atau memiliki minuman keras. sekatan mengenai penggunaan teks kuliah. memiliki dan menggunakan dadah dan racun. . pembahagian dan pengedaran dokumendokumen. Guru Besar. pakaian dan penampilan diri. Penghulu. Saya sesungguhnya faham bahawa sekiranya saya tidak mematuhi mana-mana peruntukan dalam undang-undang. peruntukan berkenaan dengan kehadiran dalam kuliah.b. e. peraturan-peraturan atau arahan tersebut. peruntukan berkenaan dengan mengorganisasi perhimpunan. dan peruntukan berkenaan dengan kebersihan di dalam kampus. kaedah-kaedah. peraturan-peraturan atau arahan berkenaan. penggunaan pembesar suara. latihan amali. maka tindakan boleh diambil ke atas saya menurut peruntukan undang-undang.

Maka dengan ini saya berjanji bahawa saya antara lain:1.Kad Pengenalan:______________________________dengan sesungguhnya dan sebenarnya berjanji bahawa saya akan mematuhi semua undang-undang. mana-mana pelajar. badan atau kumpulan orang yang lain.BHEP6 (SALINAN HEP) No. yang kemudian ini disebut sebagai “institusi” yang dibuat dari semasa ke semasa sepanjang saya menjadi seorang pelajar Politeknik Kota Bharu. KPT. akhlak. akan mematuhi subseksyen 10(1) Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) 1976 [Akta 174]. 2. . kesopanan atau tatatertib. tidak akan merosakkan atau mendatangkan mudarat kepada ketenteraman atau keselamatan awam. atau kecuali sebagaimana yang diluluskan terlebih dahulu secara bertulis oleh Menteri Pengajian Tinggi Malaysia. simpati atau bangkangan terhadap mana-mana parti politik atau kesatuan sekerja atau sebagai menyatakan sokongan atau simpati dengan mana-mana pertubuhan. Pendaftaran :……………………… Kursus:…………Sesi Kemasukan:…………. i. sama ada atau tidak ianya ditubuhkan di bawah mana-mana undang-undang. untuk tidak menjadi ahli. kesentosaan dan nama baik Institusi. kecuali sebagaimana yang diperuntukkan oleh atau di bawah Akta InstitusiInstitusi Pelajaran (Tatatertib) 1976. parti politik. akan mematuhi subseksyen 10(3) Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) 1976 untuk tidak menyatakan atau berbuat sesuatu yang boleh ditafsirkan sebagai menyatakan sokongan. Tidak akan melanggar peruntukan berhubung dengan larangan-larangan am. sama ada ianya di dalam Institusi atau di luar Institusi. badan atau kumpulan orang yang haram. POLITEKNIK KOTA BHARU KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA AKU JANJI PELAJAR Saya______________________________________________________________________________________ No. peraturan-peraturan dan apa-apa arahan yang terpakai kepada pelajar-pelajar Politeknik Kota Bharu. kakitangan. mana-mana persatuan. iii. pegawai atau pekerja Institusi. dan tidak akan melanggar mana-mana peruntukan mana-mana undang-undang bertulis samada di dalam atau di luar kampus. yang antara lain termasuklah:tidak akan merosakkan atau mendatangkan mudarat kepada kepentingan. kaedah-kaedah. akan mematuhi peruntukan berkenaan dengan tatatertib am sebagaimana yang dinyatakan dalam Kaedah-kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976 termasuklah :a. ii. kesatuan sekerja atau mana-mana jua pertubuhan. 3. dan sama ada ianya di dalam Malaysia atau di luar Malaysia. atau dengan apa-apa cara bersekutu dengan.

Saya sesungguhnya faham bahawa sekiranya saya tidak mematuhi mana-mana peruntukan dalam undang-undang. akan mematuhi peruntukan berkenaan dengan tatatertib lalu lintas jalan sebagaimana yang dinyatakan dalam Kaedah-kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976. e. Pengetua. peraturan-peraturan atau arahan berkenaan. ___________________________ Tandatangan Pelajar _______________ ___________ Tandatangan Saksi Pelajar ** Nama Pelajar:________________________________ Nama Saksi:___________________________________ No. memiliki dan menggunakan dadah dan racun. latihan amali. dan peruntukan berkenaan dengan kebersihan di dalam kampus. termasuklah disingkirkan daripada Institusi. g. menduduki peperiksaan. peruntukan berkenaan dengan kehadiran dalam kuliah. kaedahkaedah. d. pakaian dan penampilan diri. Ketua Kampung. Penggawa. akan mematuhi peruntukan berkenaan dengan tatertib asrama sebagaimana yang dinyatakan dalam Kaedah-kaedah Institusi Pelajaran (Tatatertib Pelajar-Pelajar) 1976 dan 5. f. memiliki bahan lucah. peruntukan berkenaan dengan larangan berjudi. minum atau memiliki minuman keras. peruntukan berkenaan dengan aktiviti pelajar di luar kampus dan penglibatan pelajar dalam apa-apa pekerjaan. 4. pembahagian dan pengedaran dokumendokumen. Ketua Kaum atau Tuai Rumah. peraturan-peraturan atau arahan tersebut. . Guru Besar. kaedah-kaedah. Pendaftaran:______________________________ Jawatan Saksi:_________________________________ Kursus :_____________________________________ Cop Jawatan: ________________________________ Tarikh:____________________ Tarikh:____________________ ** Saksi hendaklah terdiri dari Pegawai Kerajaan Kumpulan A ( Pegawai yang setaraf dengannya ). Penghulu. sekatan mengenai penggunaan teks kuliah.b. kawasan larangan dan kad pelajar. peruntukan berkenaan dengan penerbitan. maka tindakan boleh diambil ke atas saya menurut peruntukan undang-undang. penggunaan pembesar suara. c. peruntukan berkenaan dengan mengorganisasi perhimpunan. panji-panji dan plakad-plakad.

5cm x 3. PENDAFTARAN Klip 4 Keping gambar di sini Saiz 2.(LIB1) POLITEKNIK KOTA BHARU KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI MALAYSIA BORANG KOCEK PERPUSTAKAAN NAMA NO. KAD PENGENALAN - NO.0cm ALAMAT 1 ALAMAT 2 POSKOD BANDAR NEGERI KURSUS YANG DITAWARKAN : ____________________________________________________ (Seperti Dalam Surat Tawaran) LULUSAN (TANDA ( / ) DI PETAK BERKENAAN) SPM/SPM( V ) LULUSAN SIJIL POLITEKNIK LULUSAN SIJIL KOLEJ KOMUNITI TARIKH DAFTAR DI POLITEKNIK KOTA BHARU : .

.3 Baju T tidak berkolar (round neck) tidak dibenarkan. 6. Tuliskan perkataan “Borang Kocek Perpustakaan” di bucu kiri sebelah atas sampul surat. . c. Sertakan 4 keping gambar berukuran saiz lesen memandu ( 2.tidak melebihi cuping telinga atas. 5.ARAHAN DAN PANDUAN MENGISI BORANG KOCEK PERPUSTAKAAN 1. Kok Lanas. Gambar Bagi Pelajar Perempuan Bukan Muslim 5.2 Memakai Tali Leher 3. Depan Tepi . 3. Belakang . 16450 Ketereh.tidak mencecah kolar baju. tuliskan nama dan no kad pengenalan anda di belakang setiap keping gambar tersebut. 7. b.1 Rambut Pelajar Lelaki a. 5.1 Rambut hendaklah disikat dengan kemas.0 cm ). 4.2 Memakai baju berkolar dan dibutangkan dengan sempurna. Peraturan Gambar Pelajar Lelaki : 3.tidak menutupi dahi. Gambar Bagi Pelajar Perempuan Muslim 4. Lengkapkan Borang Kocek Perpustakaan dengan cermat.5 cm x 3. 3.1 Memakai kain tudung kepala. Serahkan ke perpustakaan sehari selepas melapor diri atau poskan kepada : Perpustakaan Politeknik Kota Bharu. Km 24. 2. Kelantan.

KOPERASI POLITEKNIK KOTA BHARU BHD UNTUK KEGUNAAN PEJABAT Tarikh Terima No.(KOOP1) KOPERASI POLITEKNIK KOTA BHARU BERHAD KM 24. BORANG KEAHLIAN KOPERASI KEPADA. Sebagai ahli. Ahli BUTIR-BUTIR PERIBADI ( ISIKAN DENGAN HURUF BESAR ) NAMA NO. KAD PENGENALAN ALAMAT POS (a) KEAHLIAN PELAJAR JANTINA: L / P PROGRAM NO PENDAFTARAN TEMPOH PENGAJIAN TARIKH MEMASUKI POLITEKNIK (b) KEAHLIAN KAKITANGAN ( untuk kakitangan PKB sahaja ) JAWATAN JABATAN WANG PENDAFTARAN DAN SAHAM WANG PENDAFTARAN PELAJAR KAKITANGAN RM 2. …………………………………. KELANTAN.00 SAHAM RM 10. ( TANDATANGAN AHLI ) ……………………… ( TARIKH ) .00 RM 6.00 JUMLAH RM 12. saya juga mengaku jika maklumat yang diberi palsu. KOK LANAS 16450 KETEREH. saham saya hendaklah di masukkan ke tabung amanah pelajar. Jika saya tidak dapat dihubungi atau dikesan dalam tempoh satu tahun.00 Saya mengaku segala maklumat di atas adalah benar. saya berjanji akan mematuhi segala arahan dan perlembagaan koperasi. keahlian saya akan dibatalkan.

Pegawai Polis berpangkat ASP ke atas.………….. KAD PENGENALAN : KEPADA : Ketua Eksekutif Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional. Damansara Heights.………… PERTALIAN : ………………………….………………. ( Tandatangan.……. Guru Besar (sekolah kerajaan sahaja). PENDAPATAN : RM……………………….……..……………. Ketua Kampung. Wisma Chase Perdana. 50490 Kuala Lumpur.BORANG PENGESAHAN PENDAPATAN ( IBU / BAPA / PENJAGA / PASANGAN PENJAGA ) NAMA PELAJAR NO. ) Tandatangan …….. BAPA / PENJAGA NAMA : ………………………. Off Jalan Semantan. Penggawa. pengamal Undang-Undang.. Jaksa Pendamai. K/P : ………………………. Tuai Rumah.………. Pengetua. NO.…….…… sebulan Dengan ini saya mengaku bahawa keterangan yang diberikan di atas adalah benar menurut Akta Akuan Berkanun 1960 IBU / PASANGAN PENJAGA NAMA : …………………………………….……………………… ( ) Tandatangan PENGESAHAN* …………………. PERTALIAN : …………………. NO.. Ketua Kaum atau Mukim yang bertauliah..Tingkat Bawah. Lot G2. nama serta cop jawatan serta jabatan pegawai yang mengesahkan. * Pengesahan hanya boleh dibuat sama ada oleh Wakil Rakyat...MATRIK / PELAJAR NAMA INSTITUSI : : : NO. PENDAPATAN : RM……………. K/P : …………………….. Penghulu. Pegawai Tentera berpangkat Kapten atau setaraf dan ke atas. Pegawai Kerajaan Kumpulan Pengurusan dan Profesional. Pesuruhjaya Sumpah. ) .sebulan Dengan ini saya mengaku bahawa keterangan yang diberikan di atas adalah benar menurut Akta Akuan Berkanun 1960 ( ………………………..

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->