SEKOLAH KEBANGSAAN BANDAR TUN HUSSEIN ONN, JALAN SUASANA, BANDAR TUN HUSSEIN ONN, 43000 KAJANG, SELANGOR

KERTAS KERJA
³Sudut Bahasa Arab untuk Bilik J-QAF´

Oleh: Nazihah bt. Ahmad Sofi Wan Nurul Syakirah bt. Wan Abdullah Hafawati bt. Zakaria Martini bt. Ab Wahab

Program Internship 2011 Ijazah Sarjana Muda Perguruan (Bahasa Arab) Institut Pendidikan Guru Kampus Pendidikan Islam Selangor

melaksana dan menilai projek / aktiviti yang berkaitan dengan pengajaran dan pembelajaran di dalam dan di luar bilik darjah atau aktiviti rutin yang menjadi amalan dan budaya sekolah. v. Menunjukkan inisiatif ke arah meningkatkan nilai profesionalisme keguruan secara berterusan. ii.0 Pendahuluan Internship ialah satu program latihan di lapangan yang bertujuan untuk mengaitkan pengetahuan. 3. iv. intelek dan spiritual. kemahiran dan pengalaman sedia ada denganamalan sebenar tugas guru permulaan.1. emosi. Menjadikan bilik j-QAF sekolah sebagai bilik yang cantik dan indah. iii. Menyumbang tenaga dan buah fikiran dalam sebagai sumbangan terhadap sekolah. mencungkil dan mengenal pasti bakat dalam kalangan guru pelatih disamping mewujudkan suasana yang ceria di sekolah.Aktiviti sebegini dapat menjana minda fikiran bakal pendidik serta dapat melahirkan personaliti yang sihat dari segi jasmani. Pada peringkat dalam menjayakan program intership ini satu projek dikenal pasti sebagai satu aktiviti yang boleh dijalankan di sekolah. Merancang dan melaksanakan aktiviti atau pun projek yang dipersetujui oleh pihak sekolah. 2. Projek ini diberi nama ³sudut Bahasa Arab´ ini membabitkan beberapa orang guru pelatih dalam menghias dan mengindahkan Bilik J-QAF Sekolah Kebangsaan Bandar Tun Hussein Onn. Masa & Tempat . Pelajar dikehendaki merancang.0 Tarikh. akuntabiliti dan integriti dalam melaksanakan tugas. kami semua dapat :i.0 Objektif Melalui projek keceriaan ini. Projek keceriaan yang ingin dijalankan dilihat bertujuan positif untuk mengasah. Menunjukkan komitmen yang tinggi kearah kecemerlangan.

0 Anggaran Perbelanjaan 6. Zakaria Martini bt.0 Penutup Diharapkan melalui projek yang akan dilaksanakan ini dapat menceriakan lagi persekitaran sekolah khususnya bilik j-QAF di samping menjadikan proses pengajaran dan pembelajaran Bahasa Arab lebih menarik dan efektif.2 Tempoh : 2 minggu 3. Salehuddin b. Wan Abdullah Ahli jawatankuasa : Hafawati bt. WAN ABDULLAH) Setiausaha Jawatankuasa Pelaksana Projek ³Sudut Bahasa Arab untuk Bilik J-QAF´ Program Internship IPG Kampus Pendidikan Islam Selangor . Ab Wahab 5.3 Kawasan keceriaan : Kawasan belakang dan penjuru bilik j-QAF.0 Jawatankuasa Pelaksana Penaung : Pn Azimah bt. Ahmad Sofi Setiausaha : Pn. Disediakan oleh: (WAN NURUL SYAKIRAH BT. Ibrahim (Guru Besar SK Bandar Tun Hussein Onn) Penasihat : En. 4.3. Wan Nurul Syakirah bt.1 Tarikh : 25 Julai 2011.0 Lakaran Mural Lampiran 7. Kanan Kokurikulum SK Bandar Tun Hussein Onn) Pengerusi : Cik Nazihah bt.5 Ogos 2011 3. Meor Hassan (Guru Pen.

AZIMAH BINTI IBRAHIM) Guru Besar SK Bandar Tun Hussein Onn .Disemak oleh : (EN. MOHD. AZARZI BIN GHAZALI) Ketua Panitia Pendidikan Islam SK Bandar Tun Hussein Onn Disahkan oleh : (PN.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful