SEKOLAH KEBANGSAAN BANDAR TUN HUSSEIN ONN, JALAN SUASANA, BANDAR TUN HUSSEIN ONN, 43000 KAJANG, SELANGOR

KERTAS KERJA
³Sudut Bahasa Arab untuk Bilik J-QAF´

Oleh: Nazihah bt. Ahmad Sofi Wan Nurul Syakirah bt. Wan Abdullah Hafawati bt. Zakaria Martini bt. Ab Wahab

Program Internship 2011 Ijazah Sarjana Muda Perguruan (Bahasa Arab) Institut Pendidikan Guru Kampus Pendidikan Islam Selangor

Merancang dan melaksanakan aktiviti atau pun projek yang dipersetujui oleh pihak sekolah. 3. Menyumbang tenaga dan buah fikiran dalam sebagai sumbangan terhadap sekolah. Menjadikan bilik j-QAF sekolah sebagai bilik yang cantik dan indah.0 Objektif Melalui projek keceriaan ini. ii. iii.0 Pendahuluan Internship ialah satu program latihan di lapangan yang bertujuan untuk mengaitkan pengetahuan. 2. akuntabiliti dan integriti dalam melaksanakan tugas. mencungkil dan mengenal pasti bakat dalam kalangan guru pelatih disamping mewujudkan suasana yang ceria di sekolah. intelek dan spiritual. Projek ini diberi nama ³sudut Bahasa Arab´ ini membabitkan beberapa orang guru pelatih dalam menghias dan mengindahkan Bilik J-QAF Sekolah Kebangsaan Bandar Tun Hussein Onn. Projek keceriaan yang ingin dijalankan dilihat bertujuan positif untuk mengasah. v. Pada peringkat dalam menjayakan program intership ini satu projek dikenal pasti sebagai satu aktiviti yang boleh dijalankan di sekolah.melaksana dan menilai projek / aktiviti yang berkaitan dengan pengajaran dan pembelajaran di dalam dan di luar bilik darjah atau aktiviti rutin yang menjadi amalan dan budaya sekolah. kami semua dapat :i. Menunjukkan inisiatif ke arah meningkatkan nilai profesionalisme keguruan secara berterusan.Aktiviti sebegini dapat menjana minda fikiran bakal pendidik serta dapat melahirkan personaliti yang sihat dari segi jasmani. Pelajar dikehendaki merancang. Menunjukkan komitmen yang tinggi kearah kecemerlangan.1. kemahiran dan pengalaman sedia ada denganamalan sebenar tugas guru permulaan. iv. emosi.0 Tarikh. Masa & Tempat .

Meor Hassan (Guru Pen. Ibrahim (Guru Besar SK Bandar Tun Hussein Onn) Penasihat : En. Wan Abdullah Ahli jawatankuasa : Hafawati bt. Kanan Kokurikulum SK Bandar Tun Hussein Onn) Pengerusi : Cik Nazihah bt. 4.3.3 Kawasan keceriaan : Kawasan belakang dan penjuru bilik j-QAF. Disediakan oleh: (WAN NURUL SYAKIRAH BT. Ahmad Sofi Setiausaha : Pn.0 Lakaran Mural Lampiran 7.5 Ogos 2011 3. WAN ABDULLAH) Setiausaha Jawatankuasa Pelaksana Projek ³Sudut Bahasa Arab untuk Bilik J-QAF´ Program Internship IPG Kampus Pendidikan Islam Selangor .0 Penutup Diharapkan melalui projek yang akan dilaksanakan ini dapat menceriakan lagi persekitaran sekolah khususnya bilik j-QAF di samping menjadikan proses pengajaran dan pembelajaran Bahasa Arab lebih menarik dan efektif. Zakaria Martini bt. Wan Nurul Syakirah bt. Ab Wahab 5.0 Anggaran Perbelanjaan 6. Salehuddin b.2 Tempoh : 2 minggu 3.1 Tarikh : 25 Julai 2011.0 Jawatankuasa Pelaksana Penaung : Pn Azimah bt.

Disemak oleh : (EN. AZARZI BIN GHAZALI) Ketua Panitia Pendidikan Islam SK Bandar Tun Hussein Onn Disahkan oleh : (PN. MOHD. AZIMAH BINTI IBRAHIM) Guru Besar SK Bandar Tun Hussein Onn .