P. 1
Syarikat g.s.i Cooling

Syarikat g.s.i Cooling

|Views: 480|Likes:
Published by badriihsan

More info:

Published by: badriihsan on Aug 19, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/30/2013

pdf

text

original

(123456789-p

)

No. 1 Jalan Terowong 8,Taman himalaya jambu 43500 Semenyih, Selangor. Tel/Fax: 03-733733

__________________________________________________

Profil Syarikat
_________________________________________________

ISI KANDUNGAN
1. Profil Syarikat 2. Wawasan, Misi dan Objektif Syarikat 3. Kakitangan syarikat 4. Carta Organisasi 5. Pengalaman kerja 6. Latar belakang Pengurus/Pengurus Projek 7. Perniagaan syarikat 8. Pendaftaran Perniagaan 9. Stor/Pejabat operasi

000.Pendaftaran Kem.000. Akaun Modal Berbayar Overdraft : 03-7337733 : 123456789-p : 11 november 2011 : Perkongsian : 357-12345678 : Maybank. Nombor Telefon / Faks Nombor Pendaftaran Perniagaan Tarikh Pendaftaran Taraf Syarikat No.Semenyih Selangor Alamat Yang Didaftarkan 2/6. Taman Hmalaya Jambu.Semnyih Selangor : B 41 Jalan Sunway Semenyih Bandar Sunway Seminyih.BHD : NO1.00 .I SDN.00 : RM 10.Semenyih Selangor : 1234567891234 : RM 50.S. 43500. 43500.Kewangan Bank No.Jalan Terowong 8.Nama Syarikat Yang Didaftarkan Alamat Perniagaan : G.

Oleh itu. . MISI SYARIKAT Untuk mencapai wawasan kami. kami percaya kualiti kerja dan keselamatan semua pihak perlu diutamakan. Objektif Syarikat Memberikan perkhidmatan terbaik pada harga berpatutan Mandapatkan pelanggan baru dari masa ke masa di samping mengekalkan pelanggan yang sedia ada Membesar menjadi sebuah syarikat sendirian berhad. kerja-kerja perlu dijalankan oleh pekerja yang berpengetahuan tinggi dan luas pengalaman dan berdedikasi.000.00 setahun.VISI SYARIKAT Menyediakan perkhidmatan yang berkaitan penghawa dingin dan kerjakerja penyejukan dalam usaha untuk menyumbang ke arah kehidupan lebih sempurna. Menjadi pembekal alat pendingin hawa bagi tujuan pengajian dan pembelajaran di institut pengajian tinggi tempatan Mencapai keuntungan bersih melebihi RM 150. Menjadi sebuah syarikat bumiputera yang berdaya saing dan kompetetif dalam dunia perniagaan yang sangat mencabar.Dan ingin memuaskan hati para pelanggan kami.

6) Membuat kerja-kerja elektrik(pendawaian dsbg) Kami juga bersedia memberikan perkhidmatan pendawaian untuk pemasangan alat. kerja-kerja akan dijalankan di stor kami.Kami juga berkemampuan untuk memasang sisten bilik sejuk beku di kilang atau gudang dalam pelbagai saiz dan kuantiti pendingin hawa dan lain-lain alat elektrik pada harga yang berpatutan. Kami menjamin bahawa alat ganti dari kami adalah yang tulin dan terbaik. 4) Memasang sistem bilik sejuk beku di kilang atau gudang Kami juga berkemampuan untuk memasang sisten bilik sejuk beku di kilang atau gudang dalam pelbagai saiz dan kuantiti.1) Memberi khidmat nasihat dan runding cara Syarikat kami memberikan khidmat nasihat tentang pemasangan pendingin hawa dalam pelbagai aspek seperti kos dan keberkesanan system agar pelanggan mendapat khidmat yang terbaik 2) Memasang sistem penghawa dingin Kami menyediakan perkhidmatan pemasangan system pendingin hawa di rumah dan pejabat dalam pelbagai kapasiti. . 5) Membuat kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan Kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan akan dijalankan di tempat pelanggan bagi penyelenggaraan “general” dan minor bagi menjimatkan masa dan kos. saiz dan jenama pada harga yang sangat berpatutan 3) Manjual unit dan alat ganti pendingin hawa Kami merupakan pembekal pendingin hawa dan alat ganti bagi pelbagai jenama. Bagi penyelenggaraan major.

AHMAD : ROSNIZAH BT ABDULLAH : ROHAIMI BIN ABDULLAH : GABAN B. BAJA HITAM : MOHAMAD SAYUTI BIN ABDUL : BADRI EHSAN BIN TARMIZI : AIMAN . kami juga bersedia membekalkan pelbagai alatan dan bahan untuk tujuan pembelajaran dan sebagainya kepada mana-mana syarikat. OTHMAN : KAMARUL B. SENIOR MANAGER PROJECT MANAGER ASSISTANT MANAGER CLERK / ADMIN SUPERVISOR TECHNICIAN TECHNICIAN RAHMAN TECHNICIAN PECACAI ANGKAT NAJIS : MAHADIR BIN NORDIN : MOHD ZAMANI B. kolej atau institusi pengajian yang lain pada harga yang kompetitif.7) Membekalkan perkakas dan alatan penghawa dingin untuk pelbagai tujuan Sebagai pengandali perkhidmatan yang berkaitan penghawa dingin.

Selangor. Bandar Baru Bangi. Beseri Perlis.LATAR BELAKANG PENGURUS PENDIDIKAN: Beliau mendapat Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) di dalam bidang Penyejukbekuan dan Penyamanan Udara daripada Institut Kemahiran MARA. Selepas itu beliau telah melanjutkan pelajaran ke tahap diploma di dalam bidang yang sama di Malaysia France Institute. .

Petaling Jaya Selangor. Bandar Baru Bangi Selangor sebelum menyambung pelajaran ke tahap diploma. Pernah bekerja selama empat bulan di Dunham-Bush Malaysia Berhad. Kuala Lumpur dan Berjaya Times Square (Mixed Development Shopping Complex) di Kuala Lumpur. Beliau menjawat jawatan ‘Production Officer’ selama dua tahun. Beliau telah menyelia kerja-kerja pemasangan sistem penyamanan udara dan pengalirudaraan di dua tapak projek iaitu Prince Hotel di Jalan Conlay. Beliau menjalankan latihan industri di Dunham-Bush Malaysia Berhad selama emam bulan di bahagian ‘Chiller Testing’ dan meneruskan kerjayanya di tempat yang sama di bahagian pengeluaran (Heat exchanger Production line).PENGALAMAN KERJA: Beliau telah mendapat latihan industri selama emam bulan di SOH & LEE Refrigeration And Air Conditioning di negeri Perlis. beliau berkerja di United Air Technology (UAT) Air conditioning Sdn Bhd. LATAR BELAKANG PENGURUS PROJEK . beliau berkerja di Suria Sunline. Selepas itu. Selepas itu. Terengganu Darul Iman. Beliau menjawat jawatan ‘Project Engineer’ selama dua tahun. Cheras Kuala Lumpur sebagai ‘Project Supervisor’ selama dua tahun. Beliau telah menyelia kerja-kerja pemasangan dan menjalanuji sistem penyamanan udara dan pengalirudaraan di Hospital Daerah Setiu.

beliau berjaya melanjutkan pelajaran di peringkat International Baccalaureatte dalam bidang kejuruteraan di Kolej MARA Banting dari tahun 2004 hingga 2006. . Untuk peringkat ijazah pertama.PENDIDIKAN: Beliau merupakan bekas pelajar Maktab rendah Sains MARA Kuala Terengganu dari tahun 2002 hingga 2003 dalam pengkhususan bidang Rekacipta. Dalam tahun 2007. beliau bekerja secara sambilan di Maxicool Engineering dan diterima sebagai Pengurus Projek di syarikat sama pada tahun 2009 setelah menamatkan pengajian dalam peringkat ijazah pertama. Selepas itu. beliau telah melanjutkan pelajaran di University of Nottingham dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal dan menerima ijazah Bachelor of Engineering pada tahun 2009 PENGALAMAN KERJA: Beliau telah menimba pengalaman sebagai pelatih jurutera di syarikat X Trade Metal Resources Sdn Bhd pada tahun 2008.

6) Membuat kerja-kerja elektrik(pendawaian dsbg) Kami juga bersedia memberikan perkhidmatan pendawaian untuk pemasangan alat pendingin hawa dan lain-lain alat elektrik pada harga yang berpatutan. 4) Memasang sistem bilik sejuk beku di kilang atau gudang Kami juga berkemampuan untuk memasang sisten bilik sejuk beku di kilang atau gudang dalam pelbagai saiz dan kuantiti. 2) Memasang sistem penghawa dingin Kami menyediakan perkhidmatan pemasangan system pendingin hawa di rumah dan pejabat dalam pelbagai kapasiti. Bagi penyelenggaraan major. kerja-kerja akan dijalankan di stor kami. saiz dan jenama pada harga yang sangat berpatutan. Kami menjamin bahawa alat ganti dari kami adalah yang tulin dan terbaik. 5) Membuat kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan(maintainance service) Kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan akan dijalankan di tempat pelanggan bagi penyelenggaraan “general” dan minor bagi menjimatkan masa dan kos. 7) Membekalkan perkakas dan alatan penghawa dingin untuk pelbagai tujuan . 3) Manjual unit dan alat ganti pendingin hawa Kami merupakan pembekal pendingin hawa dan alat ganti bagi pelbagai jenama.PERNIAGAAN SYARIKAT 1) Memberi khidmat nasihat dan runding cara Syarikat kami memberikan khidmat nasihat tentang pemasangan pendingin hawa dalam pelbagai aspek seperti kos dan keberkesanan system agar pelanggan mendapat yang khidmat terbaik.

kolej atau institusi pengajian yang lain pada harga yang kompetitif.Sebagai pengandali perkhidmatan yang berkaitan penghawa dingin. . kami juga bersedia membekalkan pelbagai alatan dan bahan untuk tujuan pembelajaran dan sebagainya kepada mana-mana syarikat.

5 Golden CompleteS/B.5 Hp. 8 Hotel Grand 5.00 Air conditioner berkapasiti 1. 6 Golden Complete S/B.00 Air conditioner . Semenyih. 7 BJZ Food & Supply. Memasang 10 unit penyaman udara 5. 3 Performance Weaver Training Membekal dan memasang penyaman udara (split air conditioner) dan membuat pemasangan lampu dan kipasberserta wiring di pejabat.5Hp hingga 2 Hp. Semenyih.00 Air conditioner berkapasiti 1 Hp hingga 2.N o 1 PELANGAN KETERANGAN HARGA (RM) PROJEK Balai Polis Seapark. Membekal dan memasang penyaman udara (split air conditioner) di pejabat.00 Air conditioner berkapasiti 1Hphingga 2 Hp. 7.00 Air conditioner berkapasiti 1. 28. 7.5Hp hingga 2 Hp. servis dan memasang penyaman udara (split air conditioner) di pejabat.00 1 Hp – 2. 6.5 HP di seluruh balai polis.000.5Hp 2 Koperasi UPM 7. Sepang 5.000.000. Petaling Jaya Membekal dan memasang 19 unit penyaman udara (split air conditioner) berkapasiti 1.000. Membekal dan memasang penyaman udara di pejabat.5 Hp 4 Penjara Wanita Kajang Servis berkala 60 unit penyaman udara berserta membaikpulih unit yang rosak Membuka.500.00 Air conditioner berkapasiti 1Hp hingga 2 Hp.800.0 0 Air conditioner berkapasiti 1.750.000. Membekal dan memasang penyaman udara (split air conditioner) di pejabat.

000.500.000. Bdr Baru Bangi Membekal.00 Air conditioner 1Hp hingga 2 Hp. Servis penyaman udara ( split air conditioner) di Pusat Sumber. Kem Pangkalan Udara TUDM Sungai Besi Memasang 4 unit penyaman udara di rumah bungalow pegawai tinggi TUDM 2.000. 2.00 Air conditioner berkapasiti 1.000. Sekolah Men Keb Saujana Impian. Bilik Guru dan Bilik Muzik 2.00 Air conditioner berkapasiti 1 Hp hingga 6 Hp.PENGALAMAN KERJA Rumah En Zahari. memasang penyaman udara.00 Air conditioner berkapasiti 1 Hp Koperasi UPM Membaiki dan servis penyaman udara 2.5 Hp – 2 Hp . KWSP Raub. Pahang Servis penyaman udara ( split air conditioner) di pejabat dan kerjakerja membaik pulih piping dan masalah lain 2. Kajang.00 di pejabat Air conditioner berkapasiti 1 Hphingga 3 Hp.

00 Air conditioner berkapasiti 1.Rumah Bungalow di Bangi golf Club House Memasang 6 unit penyaman udara di rumah berserta servis dan piping serta wiring di tingkat bawah.000.5 Hp – 2 Hp BJZ Food & Supply.00 Air conditioner berkapasiti 1.500.00 Cold room *Kerja-kerja yang disenaraikan hanya yang melibatkan skala besar dan kerja-kerja utama sahaja . Sepang Servis cold room dan penyaman udara di gudang simpanan 1.5 Hp – 2 Hp Cyber Café di TTDI Jaya Memasang 3 unit penyaman udara di Cyber Café berserta servis dan piping serta wiring 1. tingkat 1 dan tingkat 2 2.000.

.

.

.

.

.

Memberi latihan dan kursus kepada pekerja Memantau operasi dalam sistem pengurusan. Bertanggungjawab dalam semua hal syarikat Memastikan syarikat bertambah maju Tugas sampingan ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ Memastikan tempat bekerja sesuai. Menganjurkan mesyuarat Menjadi pengerusi setiap jabatan .Projek Manager Badri Ihsan Bin tarmizi Tugas-tugas utama ✔ ✔ ✔ Menerajui syarikat. Mengawal kewangan.

Juruteknik Mohamad Hazwan bin norrdin Tugas-tugas utama ✔ Membaik pulih peralatan. Tugas sampingan ➢ Memastikan tempat bekerja sesuai. Tugas sampingan ➢ ➢ ➢ ➢ Memastikan tempat bekerja sesuai. ➢ ➢ ➢ Memberi latihan dan kursus kepada pekerja Memantau operasi dalam sistem pengurusan. Mengawal kewangan. ✔ Bertanggungjawab terhadap kos penyelenggaraan sepenuhnya. . ✔ Memastikan peralatan produk dapat digunakan dengan selamat. Menganjurkan mesyuarat . ✔ Menbuat pemerisaan harian terhadap peralatan. Memberi latihan dan kursus kepada pekerja Memantau operasi dalam sistem pengurusan.Jurutera Mohamad Sayuti Bin abdur Rahman Tugas-tugas utama ✔ Memastikan kerja-kerja penyelenggaraan berjalan dengan baik. ✔ Memastikan setiap juruteknik meninkatkan kemahiran dalam bidang penyelanggaraan.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->