P. 1
Syarikat g.s.i Cooling

Syarikat g.s.i Cooling

|Views: 480|Likes:
Published by badriihsan

More info:

Published by: badriihsan on Aug 19, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/30/2013

pdf

text

original

(123456789-p

)

No. 1 Jalan Terowong 8,Taman himalaya jambu 43500 Semenyih, Selangor. Tel/Fax: 03-733733

__________________________________________________

Profil Syarikat
_________________________________________________

ISI KANDUNGAN
1. Profil Syarikat 2. Wawasan, Misi dan Objektif Syarikat 3. Kakitangan syarikat 4. Carta Organisasi 5. Pengalaman kerja 6. Latar belakang Pengurus/Pengurus Projek 7. Perniagaan syarikat 8. Pendaftaran Perniagaan 9. Stor/Pejabat operasi

Semenyih Selangor Alamat Yang Didaftarkan 2/6.Semenyih Selangor : 1234567891234 : RM 50. 43500.00 .S.00 : RM 10.Jalan Terowong 8.Semnyih Selangor : B 41 Jalan Sunway Semenyih Bandar Sunway Seminyih. Akaun Modal Berbayar Overdraft : 03-7337733 : 123456789-p : 11 november 2011 : Perkongsian : 357-12345678 : Maybank.BHD : NO1. Taman Hmalaya Jambu.Kewangan Bank No. 43500.I SDN.Nama Syarikat Yang Didaftarkan Alamat Perniagaan : G.Pendaftaran Kem. Nombor Telefon / Faks Nombor Pendaftaran Perniagaan Tarikh Pendaftaran Taraf Syarikat No.000.000.

Dan ingin memuaskan hati para pelanggan kami. MISI SYARIKAT Untuk mencapai wawasan kami. . Menjadi pembekal alat pendingin hawa bagi tujuan pengajian dan pembelajaran di institut pengajian tinggi tempatan Mencapai keuntungan bersih melebihi RM 150. Objektif Syarikat Memberikan perkhidmatan terbaik pada harga berpatutan Mandapatkan pelanggan baru dari masa ke masa di samping mengekalkan pelanggan yang sedia ada Membesar menjadi sebuah syarikat sendirian berhad.000. Oleh itu.VISI SYARIKAT Menyediakan perkhidmatan yang berkaitan penghawa dingin dan kerjakerja penyejukan dalam usaha untuk menyumbang ke arah kehidupan lebih sempurna. kami percaya kualiti kerja dan keselamatan semua pihak perlu diutamakan.00 setahun. kerja-kerja perlu dijalankan oleh pekerja yang berpengetahuan tinggi dan luas pengalaman dan berdedikasi. Menjadi sebuah syarikat bumiputera yang berdaya saing dan kompetetif dalam dunia perniagaan yang sangat mencabar.

5) Membuat kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan Kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan akan dijalankan di tempat pelanggan bagi penyelenggaraan “general” dan minor bagi menjimatkan masa dan kos. 6) Membuat kerja-kerja elektrik(pendawaian dsbg) Kami juga bersedia memberikan perkhidmatan pendawaian untuk pemasangan alat. Bagi penyelenggaraan major. kerja-kerja akan dijalankan di stor kami. Kami menjamin bahawa alat ganti dari kami adalah yang tulin dan terbaik. 4) Memasang sistem bilik sejuk beku di kilang atau gudang Kami juga berkemampuan untuk memasang sisten bilik sejuk beku di kilang atau gudang dalam pelbagai saiz dan kuantiti.Kami juga berkemampuan untuk memasang sisten bilik sejuk beku di kilang atau gudang dalam pelbagai saiz dan kuantiti pendingin hawa dan lain-lain alat elektrik pada harga yang berpatutan. saiz dan jenama pada harga yang sangat berpatutan 3) Manjual unit dan alat ganti pendingin hawa Kami merupakan pembekal pendingin hawa dan alat ganti bagi pelbagai jenama. .1) Memberi khidmat nasihat dan runding cara Syarikat kami memberikan khidmat nasihat tentang pemasangan pendingin hawa dalam pelbagai aspek seperti kos dan keberkesanan system agar pelanggan mendapat khidmat yang terbaik 2) Memasang sistem penghawa dingin Kami menyediakan perkhidmatan pemasangan system pendingin hawa di rumah dan pejabat dalam pelbagai kapasiti.

kami juga bersedia membekalkan pelbagai alatan dan bahan untuk tujuan pembelajaran dan sebagainya kepada mana-mana syarikat. kolej atau institusi pengajian yang lain pada harga yang kompetitif.7) Membekalkan perkakas dan alatan penghawa dingin untuk pelbagai tujuan Sebagai pengandali perkhidmatan yang berkaitan penghawa dingin. BAJA HITAM : MOHAMAD SAYUTI BIN ABDUL : BADRI EHSAN BIN TARMIZI : AIMAN . AHMAD : ROSNIZAH BT ABDULLAH : ROHAIMI BIN ABDULLAH : GABAN B. OTHMAN : KAMARUL B. SENIOR MANAGER PROJECT MANAGER ASSISTANT MANAGER CLERK / ADMIN SUPERVISOR TECHNICIAN TECHNICIAN RAHMAN TECHNICIAN PECACAI ANGKAT NAJIS : MAHADIR BIN NORDIN : MOHD ZAMANI B.

Selangor. Bandar Baru Bangi. Selepas itu beliau telah melanjutkan pelajaran ke tahap diploma di dalam bidang yang sama di Malaysia France Institute. . Beseri Perlis.LATAR BELAKANG PENGURUS PENDIDIKAN: Beliau mendapat Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) di dalam bidang Penyejukbekuan dan Penyamanan Udara daripada Institut Kemahiran MARA.

Bandar Baru Bangi Selangor sebelum menyambung pelajaran ke tahap diploma. Beliau telah menyelia kerja-kerja pemasangan dan menjalanuji sistem penyamanan udara dan pengalirudaraan di Hospital Daerah Setiu. beliau berkerja di United Air Technology (UAT) Air conditioning Sdn Bhd. Pernah bekerja selama empat bulan di Dunham-Bush Malaysia Berhad. Beliau menjalankan latihan industri di Dunham-Bush Malaysia Berhad selama emam bulan di bahagian ‘Chiller Testing’ dan meneruskan kerjayanya di tempat yang sama di bahagian pengeluaran (Heat exchanger Production line). beliau berkerja di Suria Sunline. Beliau telah menyelia kerja-kerja pemasangan sistem penyamanan udara dan pengalirudaraan di dua tapak projek iaitu Prince Hotel di Jalan Conlay. Cheras Kuala Lumpur sebagai ‘Project Supervisor’ selama dua tahun.PENGALAMAN KERJA: Beliau telah mendapat latihan industri selama emam bulan di SOH & LEE Refrigeration And Air Conditioning di negeri Perlis. Petaling Jaya Selangor. Terengganu Darul Iman. Selepas itu. LATAR BELAKANG PENGURUS PROJEK . Beliau menjawat jawatan ‘Project Engineer’ selama dua tahun. Beliau menjawat jawatan ‘Production Officer’ selama dua tahun. Selepas itu. Kuala Lumpur dan Berjaya Times Square (Mixed Development Shopping Complex) di Kuala Lumpur.

. Dalam tahun 2007. beliau berjaya melanjutkan pelajaran di peringkat International Baccalaureatte dalam bidang kejuruteraan di Kolej MARA Banting dari tahun 2004 hingga 2006. Selepas itu. Untuk peringkat ijazah pertama.PENDIDIKAN: Beliau merupakan bekas pelajar Maktab rendah Sains MARA Kuala Terengganu dari tahun 2002 hingga 2003 dalam pengkhususan bidang Rekacipta. beliau bekerja secara sambilan di Maxicool Engineering dan diterima sebagai Pengurus Projek di syarikat sama pada tahun 2009 setelah menamatkan pengajian dalam peringkat ijazah pertama. beliau telah melanjutkan pelajaran di University of Nottingham dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal dan menerima ijazah Bachelor of Engineering pada tahun 2009 PENGALAMAN KERJA: Beliau telah menimba pengalaman sebagai pelatih jurutera di syarikat X Trade Metal Resources Sdn Bhd pada tahun 2008.

kerja-kerja akan dijalankan di stor kami. 3) Manjual unit dan alat ganti pendingin hawa Kami merupakan pembekal pendingin hawa dan alat ganti bagi pelbagai jenama. 7) Membekalkan perkakas dan alatan penghawa dingin untuk pelbagai tujuan . Kami menjamin bahawa alat ganti dari kami adalah yang tulin dan terbaik. saiz dan jenama pada harga yang sangat berpatutan. Bagi penyelenggaraan major. 6) Membuat kerja-kerja elektrik(pendawaian dsbg) Kami juga bersedia memberikan perkhidmatan pendawaian untuk pemasangan alat pendingin hawa dan lain-lain alat elektrik pada harga yang berpatutan. 4) Memasang sistem bilik sejuk beku di kilang atau gudang Kami juga berkemampuan untuk memasang sisten bilik sejuk beku di kilang atau gudang dalam pelbagai saiz dan kuantiti.PERNIAGAAN SYARIKAT 1) Memberi khidmat nasihat dan runding cara Syarikat kami memberikan khidmat nasihat tentang pemasangan pendingin hawa dalam pelbagai aspek seperti kos dan keberkesanan system agar pelanggan mendapat yang khidmat terbaik. 2) Memasang sistem penghawa dingin Kami menyediakan perkhidmatan pemasangan system pendingin hawa di rumah dan pejabat dalam pelbagai kapasiti. 5) Membuat kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan(maintainance service) Kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan akan dijalankan di tempat pelanggan bagi penyelenggaraan “general” dan minor bagi menjimatkan masa dan kos.

kolej atau institusi pengajian yang lain pada harga yang kompetitif. . kami juga bersedia membekalkan pelbagai alatan dan bahan untuk tujuan pembelajaran dan sebagainya kepada mana-mana syarikat.Sebagai pengandali perkhidmatan yang berkaitan penghawa dingin.

7.5 HP di seluruh balai polis.000.500. Membekal dan memasang penyaman udara (split air conditioner) di pejabat. 3 Performance Weaver Training Membekal dan memasang penyaman udara (split air conditioner) dan membuat pemasangan lampu dan kipasberserta wiring di pejabat. Semenyih.5Hp hingga 2 Hp.N o 1 PELANGAN KETERANGAN HARGA (RM) PROJEK Balai Polis Seapark.000.5 Hp 4 Penjara Wanita Kajang Servis berkala 60 unit penyaman udara berserta membaikpulih unit yang rosak Membuka.00 Air conditioner berkapasiti 1Hphingga 2 Hp.800.750.00 Air conditioner berkapasiti 1 Hp hingga 2.00 Air conditioner berkapasiti 1. Memasang 10 unit penyaman udara 5.000. Petaling Jaya Membekal dan memasang 19 unit penyaman udara (split air conditioner) berkapasiti 1.00 Air conditioner berkapasiti 1.00 1 Hp – 2. 5 Golden CompleteS/B. 6 Golden Complete S/B.5Hp 2 Koperasi UPM 7. 7.000. Semenyih. Membekal dan memasang penyaman udara di pejabat.00 Air conditioner berkapasiti 1Hp hingga 2 Hp.0 0 Air conditioner berkapasiti 1.5 Hp.5Hp hingga 2 Hp. 6. 28.00 Air conditioner . Membekal dan memasang penyaman udara (split air conditioner) di pejabat. 7 BJZ Food & Supply. Sepang 5.000. servis dan memasang penyaman udara (split air conditioner) di pejabat. 8 Hotel Grand 5.

000. Sekolah Men Keb Saujana Impian. memasang penyaman udara. Pahang Servis penyaman udara ( split air conditioner) di pejabat dan kerjakerja membaik pulih piping dan masalah lain 2.000. Kem Pangkalan Udara TUDM Sungai Besi Memasang 4 unit penyaman udara di rumah bungalow pegawai tinggi TUDM 2.PENGALAMAN KERJA Rumah En Zahari. Bilik Guru dan Bilik Muzik 2.000.00 Air conditioner berkapasiti 1 Hp hingga 6 Hp.00 di pejabat Air conditioner berkapasiti 1 Hphingga 3 Hp.500. 2.5 Hp – 2 Hp . KWSP Raub.00 Air conditioner berkapasiti 1.00 Air conditioner 1Hp hingga 2 Hp. Servis penyaman udara ( split air conditioner) di Pusat Sumber. Kajang.000. Bdr Baru Bangi Membekal.00 Air conditioner berkapasiti 1 Hp Koperasi UPM Membaiki dan servis penyaman udara 2.

00 Air conditioner berkapasiti 1.000.00 Cold room *Kerja-kerja yang disenaraikan hanya yang melibatkan skala besar dan kerja-kerja utama sahaja . tingkat 1 dan tingkat 2 2.000.5 Hp – 2 Hp BJZ Food & Supply.00 Air conditioner berkapasiti 1.Rumah Bungalow di Bangi golf Club House Memasang 6 unit penyaman udara di rumah berserta servis dan piping serta wiring di tingkat bawah. Sepang Servis cold room dan penyaman udara di gudang simpanan 1.500.5 Hp – 2 Hp Cyber Café di TTDI Jaya Memasang 3 unit penyaman udara di Cyber Café berserta servis dan piping serta wiring 1.

.

.

.

.

.

Memberi latihan dan kursus kepada pekerja Memantau operasi dalam sistem pengurusan. Menganjurkan mesyuarat Menjadi pengerusi setiap jabatan . Mengawal kewangan. Bertanggungjawab dalam semua hal syarikat Memastikan syarikat bertambah maju Tugas sampingan ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ Memastikan tempat bekerja sesuai.Projek Manager Badri Ihsan Bin tarmizi Tugas-tugas utama ✔ ✔ ✔ Menerajui syarikat.

✔ Bertanggungjawab terhadap kos penyelenggaraan sepenuhnya. Juruteknik Mohamad Hazwan bin norrdin Tugas-tugas utama ✔ Membaik pulih peralatan. ➢ ➢ ➢ Memberi latihan dan kursus kepada pekerja Memantau operasi dalam sistem pengurusan. Mengawal kewangan. Menganjurkan mesyuarat .Jurutera Mohamad Sayuti Bin abdur Rahman Tugas-tugas utama ✔ Memastikan kerja-kerja penyelenggaraan berjalan dengan baik. Tugas sampingan ➢ Memastikan tempat bekerja sesuai. ✔ Memastikan peralatan produk dapat digunakan dengan selamat. Memberi latihan dan kursus kepada pekerja Memantau operasi dalam sistem pengurusan. ✔ Menbuat pemerisaan harian terhadap peralatan. ✔ Memastikan setiap juruteknik meninkatkan kemahiran dalam bidang penyelanggaraan. . Tugas sampingan ➢ ➢ ➢ ➢ Memastikan tempat bekerja sesuai.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->