P. 1
Minit Mesy Panitia Matematik Kali Pertama 2011

Minit Mesy Panitia Matematik Kali Pertama 2011

|Views: 2,699|Likes:
Published by Nur Hayati Bachok

More info:

Published by: Nur Hayati Bachok on Sep 07, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/03/2013

pdf

text

original

PANITIA MATEMATIK Sekolah Kebangsaan Durian Tipus , 72400 Simpang Durian Negeri Sembilan Darul Khusus.

TEL : 06-4914814

MINIT MESYUARAT PANITIA MATEMATIK KALI KE - 1 TAHUN 2011 HARI : KHAMIS TARIKH: 27 . 01 . 2011 MASA: 12.35 - 1.35 PETANG KEHADIRAN: ENCIK MOHD AZMI B ABDULLAH ENCIK BADLI YAMIN B HJ WAHAB EN ZAINAL ABIDIN B OMAR EN MUHAMMAD HILMI B. MADZAILI PN ROSMAH BT SILONG PN ZAKIN HASLIZA BT ZAKARIA MINIT MESYUARAT: 1. UCAPAN PENGERUSI Mengalu-alukan kehadiran semua guru . Berharap agar semua guru dapat memupuk minat murid-murid terhadap mata pelajaran Matematik kerana dengan suka atau minat sahaja pencapaian dalam Matematik akan dapat ditingkatkan dari tahun ke tahun. 2. UCAPAN PENASIHAT/GB SKDT 2.1 Mengucapkan tahniah kepada semua ahli kerana telah berjaya melaksanakan perancangan aktiviti Panitia matematik 2010 dan berharap pencapaian cemerlang ini dapat diteruskan pada tahun ini. 2.2 Meminta kerjasama semua guru untuk meningkatkan mutu UPSR pada tahun ini. 2.3 Pastikan fail panitia lengkap.Dokumen yang mesti ada dalam fail panitia :- Carta Organisasi Sekolah - Carta Organisasi Kurikulum - Carta AJK Panitia/Mata Pelajaran - Sukatan Pelajaran - Biodata Guru

5.1. 5.Analisa Peperiksaan 2.4 Berharap agar semua guru bahasa dapat menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan dengan penuh dedikasi.2.Jadual Analisa Murid .1 Rancangan Pelajaran 5.2 Buku kerja tidak dibeli pada tahun 2011 tetapi guru boleh menggunakan wang fotostat kelas untuk penyediaan latihan tambahan. Perkara Berbangkit. 2.5. 5. Kertas-kertas Mesyuarat.5 Penyeliaan Buku Latihan murid 5. Abdullah 4. mereka akan menduduki ujian yang telah dirancang oleh daerah dan JPNS selain daripada ujian pihak sekolah. 5.1 Cara menanda Tandakan pada jawapan yang diberi murid dan bulatkan jawapan yang salah. 5.1 Rancangan Tahunan Boleh difotostat daripada contoh rancangan pelajaran yang ada. 5.3 Buku latihan dicop sebulan sekali untuk semakan penjaga. Bagi calon-calon UPSR.Jadual Pencerapan . Tiada 5. .2 Rancangan Harian Sama seperti penulisannya di tahun lepas. Guru yang mengajar di setiap kelas diharap dapat menyenaraikan bahan yang diperlukan dalam P&P mereka dan maklumkan kepada ketua panitia.5 Beliau juga berharap agar semua guru memastikan target panitia 100% lulus tercapai. 5.1Buku Teks bagi semua kelas telah diagihkan dan mencukup kecuali bagi murid baru berpindah. Buku kerja/ latihan tambahan.4 Penilaian dan Peperiksaan Guru-guru dikehendaki merujuk kepada takwim sekolah bagi ujian-ujian bulanan dan peperiksaan yang hendak dijalankan. 5.Surat Panggilan Mesyuarat & Agenda . 5.. 3.5. 5.2 Pembetulan latihan yang salah hendaklah dibuat . 5.2. Pengesahan Minit mesyiuarat Bil 4 / 2010 Dicadangkan oleh : Encik Badli Yamin Disokong oleh .Jadual Waktu Guru . Encik Mohd Azmi b.3 Bahan Alat Bantu Mengajar.2 Buku Teks.1.

9.) dan sebagainya.8.9.1 Mempastikan semua murid mahir dalam fakta asas Matematik. MOHD AZMI B. Hanya tahun satu pada tahun ini yang menggunakan sukatan pelajaran terbaru mengikut kurikulum standard sekolah rendah (KSSR) 5.6 Analisa PENILAIAN AKHIR TAHUN 2009 Dan TARGET 2010 ( TOV & ETR ) Lihat Lampiran. 5. Buku Kerja Tambahan Guru yang mengajar diberi kuasa untuk memilih buku kerja yang diperlukan. Aktiviti dan Perancangan 2011 Dilampirkan 7. 6.9.4 Kelas bimbingan bagi murid-murid yang lemah. Disediakan oleh .5. 5.9.7 Program PPSMI Program PPSMI tetap dilaksanakan pada tahun 2011 walaupun Program tersebut akan dimansuhkan pada 2012.2 Mempastikan semua murid benar-benar memahami bahasa Matematik seperti jumlah atau semua (operasi + dan x ) beza . 5. 5. Mesyuarat ditangguh pada pukul 3. ABDULLAH ) SETIAUSAHA PANITIA MATEMATIK Disahkan oleh. …………………………… ( EN.9.3 Memperbanyakkan latihan berbentuk latih tubi terutamanya soalan-soalan berbentuk masalah harian..15 petang. 5. ( CIK NUR HAYATI BT BACHOK ) KETUA PANITIA MATEMATIK .5 Memberi ujian-ujian topikal.9 Strategi 5. ………………. Penutup.selisih baki ( operasi . Hal-Hal Lain Tiada 8. 5.

MINIT MESYUARAT PANITIA MATEMATIK KALI KE 4 TAHUN 2009 SEKOLAH KEBANGSAAN DURIAN TIPUS .

. x .Cara mengatasi – Latih tubi secara lisan dan bertulis. Kertas-kertas Mesyuarat. ÷) .2 . Kurang mahir fakta asas operasi ( +.. 4. 2009 MASA: 1.15 . UCAPAN KETUA PANITIA. Perkara Berbangkit. Tiada 4.1 Analisa PENILAIAN AKHIR TAHUN Lihat Lampiran. Mengalu-alukan kehadiran semua guru . 4. Berharap agar semua guru dapat memupuk minat murid-murid terhadap mata pelajaran Matematik kerana dengan suka atau minat sahaja pencapaian dalam Matematik akan dapat ditingkatkan dari tahun ke tahun. Kurang persediaan menghadapi peperiksaan .Cara mengatasi – Latihan teknik menjawab soalan 1 bulan sebelum peperiksaan akhir tahun bermula. Tahap II a. 15 PETANG KEHADIRAN: EN ZAINAL ABIDIN BIN OMAR ENCIK MOHD AZMI B ABDULLAH ENCIK BADLI YAMIN B HJ WAHAB PN MAWAR BT ABU SAMAH PN ROSMAH BT SILONG TURUT HADIR : GPK I PN KHAMISAH BT YUSOF MINIT MESYUARAT: 1.72400 SIMPANG DURIAN . 2. b. Pn Rosmah bt Silong 3. Pengesahan Minit mesyiuarat Bil 3 / 2009 Dicadangkan oleh : Encik Badli Yamin Disokong oleh . 11 .NSDK HARI : Rabu TARIKH: 04 .2 Masalah / Kelemahan Tahap 1 a. . Masalah yang melibatkan pertukaran unit.

Buku Kerja Tambahan Guru yang mengajar diberi kuasa untuk memilih buku kerja yang diperlukan. ÷) . 4. e.Cara mengatasi – membuat jadual pertukaran unit b.3 Program PPSMI Program PPSMI tetap dilaksanakan pada tahun 2010 walaupun Program tersebut akan dimansuhkan pada 2012..Cara mengatasi .15 petang. Masalah harian yang melibatkan operasi bergabung atau lebih daripada satu operasi .Cara mengatasi – Latih tubi secara lisan dan bertulis 4. Disediakan oleh Disemak oleh Setiausha Panitia Ketua Panitia .. 5.4. Gagal menyatakan bacaan pada alat timbang dan ukuran panjang . Kurang persediaan menghadapi peperiksaan . Mesyuarat ditangguh pada pukul 3.Penekanan kepada teknik menjawab soalan .Cara mengatasi – Perbanyakkan latihan soalan yang berkaitan secara bertulis dan amali c.Biasakan murid dengan pelbagai bentuk soalan dan cara Menjawab d.. x . Hal-Hal Lain Tiada 6. Kurang mahir fakta asas operasi ( +. Penutup.Cara mengatasi – Latihan teknik menjawab soalan 1 bulan sebelum peperiksaan akhir tahun bermula.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->