P. 1
teka teki lawak

teka teki lawak

|Views: 638|Likes:
Published by Shizuka Minamoto

More info:

Published by: Shizuka Minamoto on Sep 20, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/10/2013

pdf

text

original

Syarikat apakah yang terbesar di dunia? Air apakah yang tidak akan beku?

Perkataan apakah yang dieja salah di dalam kamus? Apakah yang perlu dipecahkan terlebih dahulu sebelum boleh digunakan? Kamu balingnya bila ingin digunakan, dan tariknya bila selesai digunakan?

JAWAPAN - Amerika Syarikat - Air panas - Salah - Telur - Sauh Pasukan bola manakah yang sukakan pedas? Stadium manakah yang terkecil? Mengapakah pengadil memberikan kad merah kepada pemain yang melakukan kesalahan yang berat? Siapakah yang selalu mengejar bola, tetapi tidak pernah dapat? Siapakah penyerang terbaik di dunia?

JAWAPAN - Brazil. Samba a.k.a Sambal... Hahaha... - Stadium mini la... - Kalau bagi kad kredit itu bukan main bola namanya. - Pengadil perlawanan. - Semua penyerang jahat. Contohnya penyerang berani mati dan sama waktu dengannya. Melainkan dia mempunyai niat yang baik... ;-) Sekolah apakah yang tiada guru, murid, mahupun kakitangan? Binatang apa yang keluar haid? Kalau kita terus mengisi ke dalam lubang ini, ianya tetap tidak akan penuh. Lubang apakah ini? Semakin kita potong, ianya semakin tinggi? Harimau apakah yang sangat popular di Malaysia dan selalu ditayangkan di kaca Televisyen?

JAWAPAN - Sekolah cuti.

isTWO..Sebab tak hujan aduhai! Dahlah malaslah nak tanya lagi soalan bebudak pun takleh nak jawab!! .. .Kalau di pakai kepak. ianya akan mengeluarkan kepala(head). bila dah dekat climax pegang buah JAWAPAN . lagilah tak tau.Selipar mana boleh buat gali tanah. jilat-jilat bila dah basah baru cucuk Kangkang peluk.Kura-kura. masa dia mati kita tepuk tangan 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung?? Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk. Kenapa lelaki perlu beristeri tiga? Kenapa burung kalau di terbang dan bawak makanan pakai mulut? Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik? Banyak-banyak mi. . mi apa yang boleh makan ngan ais Apa bahasa cinanya lantai basah?? JAWAPAN . sebab dia bela atuk. .Micheal Jackson Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar?? Masa dia hidup kita menyanyi. Kalau berdua.Kaki seluar.Milo ais. bila besar dia jadik putih? JAWAPAN . .Burung belatuk. macamana dia nak terbang.li chin Banyak-banyak tempat.Lubang jamban.Lembu tak tahu kesat idung dengan tisu.Kentut.lilin masa sambut Happy Birthday. Lagi satu bau tuan dia.. di manakah air tidak pernah cerah? Kenapa idung lembu berair? Burung apakah yang paling penyayang? Kalau seorang. dua-dua sama tau. . kalau tiga mestilah isTERI . . . Kalau dia nak keluar dari cengkerang. sendiri tau. Bertiga. kangkag peluk. guna cangkul lar hue hue hue!! . tiada siapa yang tau kecuali orang yang buat. so.Harimau Malaya. kalau satu isONE. . tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam . Kalau berempat. kalau dua pulak.Kerana.Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang. . apa dia? Apa dia: Bila kecik dia itam.Air hitam. .

tarik selimut pas tu tido balik. Hinggakan berkedut. .Kulit testis.Tahi hidung.Ayam(ayam berak kapur) . 1) Lubang ape yang rasanye hangat. kalau di bukak luas-luas merah.. semasa balik berenang? Manusia suka melombongnya.Batu ladung(pada pancing). Hehehe. kalau disumbat berair. .Kayap. tetapi tidak diseterika.Panjat pokok kelapa amek BUAH KELAPA. . 2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki? Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M 3 ) Kuih ape yang bungkusnya di dalam. bawah berbulu.Lidahnya(lidah buaya) Benda apakah semasa pergi terbang. Kerja apakah yang paling meletihkan? Ada 2 mayat di atas lantai. Apakah itu? Penyakit apa yang selalu dihidapi oleh orang kaya? Binatang apa yang mempunyai kereta? Atas berbulu.cube kira brape black belt dia ade.nikmat dan nyaman? Answer: LUBANGun pagi2. Apakah itu? Anggota badan buaya yang berada di atas darat? JAWAPAN . . isinya di luar? Answer: Kuih salah bikin. sekeliling mereka ada air dan kaca yang pecah.Lembu(kereta lembu). . Bagaimana mereka mati? Dari manakah asalnya kapur? Selalu dibasuh. . namun tidak mendatangkan keuntungan langsung. Apakah itu? JAWAPAN .Mata. 4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate? Answer: Kuda belang.Akuarium ikan pecah. .Masukkan benang dlm lubang jarum. 2 mayat itu adalah ikan. .Menoreh(no rest) .

Sekretari kurang baik.gile ape...... 7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak? Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK' Saya ade 3 kepala.... 2 ekor buaya ni pun makan la 2 ekor babi nie.... so....'Dah pagi ni tuan' 14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson? Answer: Dua-dua tak kenal korang... 9) Apa dia 'Jauh di mata.. tinggal ar sekor babi jek ... die menjenguk ke atas? Answer: Tukang gali kubur 16) Nak mencari sikit punye susah... ape bendanya? Answer: Tahi hidung 17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon? Answer: Dua-dua kalau dah ' kringgg' bole diangkat..... maka... bile dah dapat buang. 18) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang? Answer: Mestilah kene tebang....5) Siape yang menemukan dompet kulit? Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye. dekat di hati'? Answer: Usus 10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala? Answer: Kutu rambut 11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat? Answer: Neneknye si katak 12) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila? Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya' 13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik? Answer: .......4 tangan dan 5 kaki... si sebuah tasik ade 3 ekor buaya.....Sekretari baik. ketiga2 babi ni pun melintas ar tasik ni melalui titian yg kecik...siapakah saya? Answer: Pembohong.. pada suatu ari.. sape nak cabut pokok kelapa .... 19) Gajah terbang dengan ape? Answer: Dengan susah payah..hehe 15) Tukang ape yang kalau dipanggil.... ade 3 ekor babi nak melintas tasik tu..'Selamat pagi tuan' .

gajah pula patah. 6. Apakah benda yang kita potong tetap akan panjang? JAWAPAN 1. Andai kata anda terjumpa mayat manusia dan bangkai haiwan. 1. Huruf i ngan u lerr.banyak2 huruf tu.. Ada sekor gajah dan sekor kancil.nih antara pasangan bercinta lerr hehehe.jepun ada ultraman . Apakah perbezaan secawan kopi ngan taik idong ?...suatu ketika mereka terjumpa sebuah titi. dia mana berani nak lalu titi tu. Gajah patah balik.berjalan2 dalam utan. Kenapa Tayar belakang kereta botak dahulu dari tayar hadapan? 4..... kacang panjang..... jawapannyer sorang dapat sebiji limau ler. yang mana satu anda tutup dulu? 7.semasa kancil menaiki titi tersebut.mana huruf yang boleh kawin....ikan apa yang pemalu? 6.lepas tu dibagi plak pada 3 orang. Hidung 7. 4... sbb sama gak ko potong atau tak. taik idong lak letak bawah meja S: Apa benda bila masuk segitiga...baper seorang dapat? 3.....mane leh makan benda haram. Ada 3 biji limau kendian dibahagi kepada 3 bahagian. Banyak2 ikan. ikan sardin sebabnyer dia dok dalam tin. 2. Jepun takut America? J: america ada superman. 5. heheheeemesti dapat sorang sebiji..kenape buaye yang sekor lagi tu x makan babi yang sekor lagi tu??????? sebab buaya tu buaye islam.kancil telah patah kaki.titi tersebut runtuh..ahh sape dapat jawap 2.. J: SELUAR DALAM S: Kenapa America takut Jepun. 5. takkan lah dah potong kita panggil kacang pendek. jawapannya : perbezaannya ialah secawan kopi letak atas meja . Antara huruf A hingga Z..Bila keluar bergulung-gulung. Sebab dia selalu memikirkan kenapa dia tidak boleh potong tayar hadapan.. heheheheee. 3.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->