TEKS PENGACARAAN MAJLIS MAKAN MALAM AMAL PENGAKAP 2011.

Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat YANG BERHORMAT DATO’ SERI TIONG KING SING, AHLI PARLIMEN P217 BINTULU berserta rombongan. YANG BERHORMAT, TUAN-TUAN, PUAN-PUAN, PARA HADIRIN YANG DIMULIAKAN. Majlis dengan rasa sukacitanya mempersilakan para hadirin untuk berdiri tegak bagi menzahirkan rasa cinta terhadap negara Malaysia dengan nyanyian lagu negaraku serta seterusnya lagu Pengakap Malaysia. Dipersilakan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi terima kasih dan dipersilakan duduk kembali. Indah nian istana bunian Istana bunian cantik menawan Tetamu kehormat di alu-alukan Moleklah rasanya majlis dimulakan Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Assalamualaikum w.b.r..salam sejahtera..salam perpaduan…salam kemesraan… salam satu Malaysia ..salam Hari Raya dan selamat datang ke majlis MAKAN MALAM AMAL PERSEKUTUAN PENGAKAP MALAYSIA DAERAH BINTULU 2011 . YANG BERHORMAT DATO’ SERI TIONG KING SING, AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. Yang Berbahagia En Othman Bin Hj Mat Setiausaha Politik kepada YB Datuk Hj Talip Zulipilip ADUN N58 Jepak merangkap Menteri Muda Pelancongan Sarawak. YANG BERBAHAGIA _________________________________________________________, RESIDEN BINTULU.

Majlis ini. PUAN-PUAN. AHLI JAWATANKUASA PENGELOLA. dan bersemangat. PARA HADIRIN YANG DIMULIAKAN.YANG BERUSAHA Encik Cristopher Yek Pengarah Urusan BBC Contraction mewakili Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. Untuk makluman hadirin sekalian. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM. YANG BERUSAHA EN. kuat. En dianjurkan oleh Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu dengan kerjasama Pengakap kawasan Bintulu dan Persekutuan Pengakap Derah Tatau dan Sebauh. berbentengkan rasa mesra perpaduan antara pelbagai kaum dan ugama dalam usaha melestarikan Majlis Makan Amal Pengakap Daerah Bintulu 2011. PARA PENGAMAL MEDIA. Pesuruhjaya Pengakap Malaysia Daerah Bintulu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu 2011 YANG BERUSAHA Pengetua -Pengetua dan Guru-guru Besar di Bahagian Bintulu YANG BERUSAHA Ketua-Ketua Jabatan Kerajaan dan swasta. Untuk itu.majlis dengan rasa penuh . memohon restu ilahi rabbi.agar majlis kita ini direstui dan dianugerahi lipahan keberkatan dan kejayaan gilang-gemilang. Marilah kita bersama-sama menadah tangan dengan penuh kusyuk dan tawaduk. Pesuruhjaya Pengakap Kawasan Bintulu merangkap Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Bintulu dan Penasihat Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu 2011).Pengerusi2 Persatuan PARA PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH / PENOLONG2 PESURUHJAYA PENGAKAP DA ERAH BINTULU/TATAU DAN SEBAUH. Naib Pengerusi Majis Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu. TUA-TUAN. Para Hadirin. majlis ini merupakan majlis makan malam amal yang julung-julung kalinya dianjurkan khas bagi mengumpul dana aktiviti Persatuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu pada masa akan datang. YANG BERUSAHA EN JANUDIN BIN AB RAHMAN. Bersyukur kita kehadrat tuhan yang maha kuasa kerana mempertemukan kita dalam keadaan sihat. Alhamduillah hadirin dan hadirat sekalian.

hormatya menjemput dan mempersilakan yang berusaha EN. Seterusnya. untuk menyampaikan ucapan perasmian dan seterusnya nanti menyempurnakan acara gimik pelancaran. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. YUSUF PIEE . .. PERIT AK AMBAH di atas lafaz persetiaan itu tadi. Seterusnya. Pesuruhjaya Pengakap Kawasan Bintulu merangkap Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Bintulu dan Penasihat Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal Persekutuan Pengakap 2011 untuk menyampaikan ucapan . -Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada EN. puan-puan para hadirin yang dimuliakan. Majlis dengan ini mempersilakan. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi peghargaan kepada EN. JAINUDIN BIN ABDUL RAHMAN atas ucapan itu td. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. JANUDIN BIN AB. Majlis dengan dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha EN. Pesuruhjaya Pengakap Malaysia Daerah Bintulu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal 2011. -Majlis merakamkan setiggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berusaha EN. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha EN. Yang Berhormat. puan-puan para hadirin yang dimuliakan. Dipersilakan. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada EN. majlis menjemput EN. untuk memberikan ucapan alu-aluan. RAHMAN. Dipersilakan. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM atas ucapan itu tadi. PENOLONG PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH BINTULU untuk memimpin bacaan doa. EnTuan-tuan dan puan-puan dipohon untuk berdiri. Seterusnya. PERIT AK AMBAH. YUSUF atas bacaan doa itu tadi. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM. tuan-tuan. tuan-tuan. PENOLONG PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH SEBAUH untuk memimpin Lafaz Persetiaan Pengakap. Yang berhormat. Dipersilaan .

“Tepuk-tepuk pengakap”….ABDUL MUIN.. Lebat rumbia di Sungai Kedah. mohon terus berada di pentas. Dengan persembahan kami sajikan.. Para Hadirin. JAINUDIN.. untuk naik ke pentas bagi menyempurnakan acara gimik pelancaran dengan membunyikan gong sebanyak 3 kali.. Penganan mulia terletak sudah.. dan _____________________________________________.. Pada malam yang indah ini.. EN.. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU serta para pengiring.. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK.. Samalah duduk menjamu selera Sambil menonton marilah makan. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. -Terima kasih .. . Sayang senduduk di tepi muara. (pengunguman button hole dan teka-teki) Memperkenalkan penyanyi yang dikenali ramai iaitu…EN. EN. marilah sama-sama kita menonton tayangan gambar aktiviti pengakap sehingga September bagi tahun 2011.. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. Demikian sudah tayangan gambar.atas persembahan itu tadi.-Yang Berhormat. Para hadirin sekalian...”sekali lagi”…. marilah sama-sama menghayati beberapa persembahan yana akan dipertontonkan sebagai hiburan sampingan. Dipersilakan Yang Berhormat. Selamat menjamu selera. Sambil menikmati hidangan. DAVID GIMAY…untuk mempersembahkan beberapa buah lagu bertajuk………………………………………….

.hadirin dan hadirat..... jawapannya adalah……………………………... majlis diserikan lagi dengan Cabutan Tiket Bertuah. Seterusnya kita nikmati pula persembahan nyanyian karaoke daripada..............Majlis dengan sukacitanya mempersilakan... Dengan ini majlis menjemput... sebentar tadi kita telah menikmati gemersik suara….dipersilakan...............naik ke pentas.... Para hadirin sekalian.. Terima kasih .....LOOI …… untuk mengendalikan permainan ini.. atau Akademi Fantasia. Pergi ke sawah menangkap ikan. Hadirin sekalian. Tibalah masanya untuk mengumumkan pemenang bagi teka teki meneka bil.... mungkin mereka terpilih sebagai bintang AF agaknyakan…. Hadirin yang dihormati. majlis ini diteruskan lagi dengan permainan bertajuk. Pengakap muda pergi ke sawah........ ..... barangkali kalau ada uji bakat bintang.............atas permainan itu tadi. Dipersilakan EN.....maka pemenang yang menjawab paling tepat adalah……………………………............... Dipersilakan.... Untuk pengetahuan para hadirin..dengan ini majlis menjemput…………………………………………naik ke pentas dan mencabut tiket yang bertuah… dengan sukacitanya majlis mempersilakan… mari kita lihat siapa yang kena…… Para hadirin... Tahniah diucapkan kepada pemenang.gulagula dan…………………………………...

ABDUL MUIN. + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… . AHLI PARLIMEN P217 BINTULU bagi menyempurnakan upacara Penyampaian Sijil Penghargaan Kepada Badan Karporat. Orang memberi. Hadirin sekalian. Bintulu dan Sebauh bersama dengan para tetamu khas di kerusi utama untuk bersama-sama mempersilakan dan mengiringi Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. tibalah masa untuk Penyampaian Sijil Penghargaan Kepada Badan Karporat. Jabatan serta sekolah Yang Membeli Meja dan juga Watikah Perlantikan Pen. Orang berbudi kita berbahasa. EN. jabatan dan sekolah) + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… Para Hadirin.Pesuruhjaya 2010-2011. Penyampaian Sijil kini disempurnakan. Seterusnya. JAINUDIN. kita merasa. Dengan itu majlis dengan sukacitanya menjemput wakil dari (rujuk senarai badan karporat. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Jabatan serta Sekolah Yang Membeli Meja dan juga Watikah Perlantikan Pen.Makan malam sudah berhibur pun sudah. EN.Pesuruhjaya 2010-2011 Majlis dengan penuh hormatnya skali lagi Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. Penolong Pesuruhjaya Tatau. Setinggi-tinggi penghargaan kepada badan Karporat yang sudi membeli meja untuk majlis kita pada malam ini.

Jadi ingatan sepanjang masa. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. Majlis mempersilakan Yang Berbahagia dan para tetamu khas untuk kembali ke tempat duduk. PATRICIA LEE mewakili seluruh warga Jawatankuasa Pengelola dan Penolong Pesuruhjaya bagi menerima watikah pelantikan Pen. Hadirin sekalian. bolehlah kita berjumpa lagi. Buan tangan tanda penghargaan. . kalau ada sumur di ladang. kalau ada umur yang panjang. gendang gendut tali kecapi. Pesuruhjaya Persekutuan Pengakap Daerah Bintulu – Tatau – Sebauh bagi tahun 2010-2011. maka sampai di sinilah sahaja majlis Makan Malam Amal Pengakap pada malam ini. kita akan tangguhkan majlis ini dan berharap berjumpa pada masa akan datang. Hadirin yang dihormati sekalian.Bagi penyampaian watikah. Dipersilakan. Naib Pengerusi Majis Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu mewakili seluruh warga pengakap bahagian Tatau-Sebauh-Bintulu untukmenyampaikan buah tangan kepada Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. dengan berakhirnya upacara itu tadi. kenyang perut suka hati. bolehlah kita menumpang mandi. majlis menjemput PN. Tiada gambar secantik lukisan. Majlis dengan segala hormatnya menjemput YANG BERBAHAGIA TEMENGGUNG BARRY YEK. Tiada kata secantik bahasa.

... kerana sudi hadir untuk menyeri.... AHLI PARLIMEN P217 BINTULU berserta rombongan. salam perpaduan…. Selamat Hari Raya bagi yang beragama Islam… selagi belum terlambat. ..t...salam 1 malaysia..andai terdapat secebis kekurangan. Andai Berlaku sebarang kesilapan ....... sekian dahulu...... sekian....... mencalar kemesraan. wabillahi taufik wal hidayah assalamualaikum w.. moga tidak merobek hati..b........ Kuih bahulu......... dengan ini diumumkan keberangkatan pulang Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING.... ingin merakamkan setinggi-tinggi terima kasih dan setinggi-tinggi peghargaan kepada Yang Berhormat. . terima kasih.....Kami mewakili pihak jawatankuasa pengelola..................... Tiada manusia yang sempurna . daun selasih. namun jika ada sebarang kekurangan tiada kami sengajakan. memeriah dan menyempurnkan acara majlis kita pada malam ini..

5.Mengucapkan Selamat datang .Mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada…….Mengemukakan Cadangan dan permintaan .Ucapan utama daripada tetamu kehormat(jika beliau ingin berucap) 6.1Perucap alu-aluan .Memberi nasihat .Berterima kasih diberi peluang berucap .Menyatakan fungsi dan objektif majlis .1Perucap Utama . Ucapan salam dan selamat datang serta kesyukuran. .Mengucapkan selamat datang ke majlis . 4.Mengucapkan terima kasih kepada tamu kehormat dan AJK ….Melaporkan aktiviti ….(hadirin diminta berdiri) 2.Melaporkan aktiviti . Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat. 3.1Perucap terima kasih .Mengucapkan tahniah kepada pengelola . 4.Ucapan terima kasih drpd penganjur(jika perlu) 5. 1.Melaporkan informasi terkini…….Mengemukakan cadangan dan permintaan ..Format Secara ringkas. 6.. Pengenalan ringkas majlis yang diadakan.Menjawab cadangan dan permintaan . Ucapan alu-aluan daripada tuan rumah. .

........ 7.. ... 8..Kata penutup……....mengumumkan keberangkatan pulang tetamu kehormat(hadirin diminta berdiri) Semoga ianya dapat membantu sesiapa jua......Terus kepada agenda utama majlis seperti agenda makan malam atau pun anugerah....penutup 9.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful