P. 1
Teks Ucapan Pengacara Majlis Makan Malam Amal Pengakap 2011

Teks Ucapan Pengacara Majlis Makan Malam Amal Pengakap 2011

|Views: 3,230|Likes:
Published by shaf_nur

More info:

Published by: shaf_nur on Oct 28, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/09/2013

pdf

text

original

TEKS PENGACARAAN MAJLIS MAKAN MALAM AMAL PENGAKAP 2011.

Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat YANG BERHORMAT DATO’ SERI TIONG KING SING, AHLI PARLIMEN P217 BINTULU berserta rombongan. YANG BERHORMAT, TUAN-TUAN, PUAN-PUAN, PARA HADIRIN YANG DIMULIAKAN. Majlis dengan rasa sukacitanya mempersilakan para hadirin untuk berdiri tegak bagi menzahirkan rasa cinta terhadap negara Malaysia dengan nyanyian lagu negaraku serta seterusnya lagu Pengakap Malaysia. Dipersilakan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi terima kasih dan dipersilakan duduk kembali. Indah nian istana bunian Istana bunian cantik menawan Tetamu kehormat di alu-alukan Moleklah rasanya majlis dimulakan Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Assalamualaikum w.b.r..salam sejahtera..salam perpaduan…salam kemesraan… salam satu Malaysia ..salam Hari Raya dan selamat datang ke majlis MAKAN MALAM AMAL PERSEKUTUAN PENGAKAP MALAYSIA DAERAH BINTULU 2011 . YANG BERHORMAT DATO’ SERI TIONG KING SING, AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. Yang Berbahagia En Othman Bin Hj Mat Setiausaha Politik kepada YB Datuk Hj Talip Zulipilip ADUN N58 Jepak merangkap Menteri Muda Pelancongan Sarawak. YANG BERBAHAGIA _________________________________________________________, RESIDEN BINTULU.

Marilah kita bersama-sama menadah tangan dengan penuh kusyuk dan tawaduk. berbentengkan rasa mesra perpaduan antara pelbagai kaum dan ugama dalam usaha melestarikan Majlis Makan Amal Pengakap Daerah Bintulu 2011. YANG BERUSAHA EN. dan bersemangat. Untuk makluman hadirin sekalian. Bersyukur kita kehadrat tuhan yang maha kuasa kerana mempertemukan kita dalam keadaan sihat. Para Hadirin. Alhamduillah hadirin dan hadirat sekalian. kuat.majlis dengan rasa penuh .agar majlis kita ini direstui dan dianugerahi lipahan keberkatan dan kejayaan gilang-gemilang. PUAN-PUAN. majlis ini merupakan majlis makan malam amal yang julung-julung kalinya dianjurkan khas bagi mengumpul dana aktiviti Persatuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu pada masa akan datang. Pesuruhjaya Pengakap Kawasan Bintulu merangkap Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Bintulu dan Penasihat Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu 2011). Untuk itu. PARA PENGAMAL MEDIA.Pengerusi2 Persatuan PARA PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH / PENOLONG2 PESURUHJAYA PENGAKAP DA ERAH BINTULU/TATAU DAN SEBAUH. TUA-TUAN. Majlis ini. PARA HADIRIN YANG DIMULIAKAN. YANG BERUSAHA EN JANUDIN BIN AB RAHMAN.YANG BERUSAHA Encik Cristopher Yek Pengarah Urusan BBC Contraction mewakili Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. Pesuruhjaya Pengakap Malaysia Daerah Bintulu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu 2011 YANG BERUSAHA Pengetua -Pengetua dan Guru-guru Besar di Bahagian Bintulu YANG BERUSAHA Ketua-Ketua Jabatan Kerajaan dan swasta. En dianjurkan oleh Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu dengan kerjasama Pengakap kawasan Bintulu dan Persekutuan Pengakap Derah Tatau dan Sebauh. AHLI JAWATANKUASA PENGELOLA. Naib Pengerusi Majis Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM. memohon restu ilahi rabbi.

untuk menyampaikan ucapan perasmian dan seterusnya nanti menyempurnakan acara gimik pelancaran. YUSUF atas bacaan doa itu tadi. Dipersilaan . ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM. Yang Berhormat. JAINUDIN BIN ABDUL RAHMAN atas ucapan itu td. puan-puan para hadirin yang dimuliakan. Seterusnya. Seterusnya. tuan-tuan. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha EN. Majlis dengan dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha EN.. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada EN. Pesuruhjaya Pengakap Kawasan Bintulu merangkap Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Bintulu dan Penasihat Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal Persekutuan Pengakap 2011 untuk menyampaikan ucapan . -Majlis merakamkan setiggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berusaha EN. PERIT AK AMBAH di atas lafaz persetiaan itu tadi. Pesuruhjaya Pengakap Malaysia Daerah Bintulu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal 2011. RAHMAN. Dipersilakan. tuan-tuan. Seterusnya. PENOLONG PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH SEBAUH untuk memimpin Lafaz Persetiaan Pengakap. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. Dipersilakan. YUSUF PIEE . -Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada EN. PERIT AK AMBAH. EnTuan-tuan dan puan-puan dipohon untuk berdiri. . Majlis dengan ini mempersilakan. JANUDIN BIN AB. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. majlis menjemput EN. Yang berhormat. untuk memberikan ucapan alu-aluan. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM atas ucapan itu tadi. PENOLONG PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH BINTULU untuk memimpin bacaan doa. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi peghargaan kepada EN.hormatya menjemput dan mempersilakan yang berusaha EN. puan-puan para hadirin yang dimuliakan.

. Dengan persembahan kami sajikan.”sekali lagi”…...atas persembahan itu tadi. Para hadirin sekalian. Samalah duduk menjamu selera Sambil menonton marilah makan. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING.. DAVID GIMAY…untuk mempersembahkan beberapa buah lagu bertajuk…………………………………………. marilah sama-sama menghayati beberapa persembahan yana akan dipertontonkan sebagai hiburan sampingan.-Yang Berhormat. EN. Pada malam yang indah ini.. Para Hadirin. -Terima kasih . EN.... Demikian sudah tayangan gambar. Penganan mulia terletak sudah.. (pengunguman button hole dan teka-teki) Memperkenalkan penyanyi yang dikenali ramai iaitu…EN. JAINUDIN. mohon terus berada di pentas. Sambil menikmati hidangan. marilah sama-sama kita menonton tayangan gambar aktiviti pengakap sehingga September bagi tahun 2011. untuk naik ke pentas bagi menyempurnakan acara gimik pelancaran dengan membunyikan gong sebanyak 3 kali. Selamat menjamu selera. dan _____________________________________________. Sayang senduduk di tepi muara... .. Dipersilakan Yang Berhormat.ABDUL MUIN.. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. Lebat rumbia di Sungai Kedah. “Tepuk-tepuk pengakap”…. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK.. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU serta para pengiring.

LOOI …… untuk mengendalikan permainan ini... ....... mungkin mereka terpilih sebagai bintang AF agaknyakan…. Pengakap muda pergi ke sawah... Dengan ini majlis menjemput....dengan ini majlis menjemput…………………………………………naik ke pentas dan mencabut tiket yang bertuah… dengan sukacitanya majlis mempersilakan… mari kita lihat siapa yang kena…… Para hadirin.... Dipersilakan.Majlis dengan sukacitanya mempersilakan......naik ke pentas....... Pergi ke sawah menangkap ikan.. Terima kasih ...................... Para hadirin sekalian........hadirin dan hadirat.atas permainan itu tadi.. Hadirin yang dihormati..gulagula dan………………………………….......... atau Akademi Fantasia. Hadirin sekalian. Tibalah masanya untuk mengumumkan pemenang bagi teka teki meneka bil......maka pemenang yang menjawab paling tepat adalah……………………………......... Seterusnya kita nikmati pula persembahan nyanyian karaoke daripada. majlis ini diteruskan lagi dengan permainan bertajuk. Dipersilakan EN..... Tahniah diucapkan kepada pemenang... Untuk pengetahuan para hadirin...... barangkali kalau ada uji bakat bintang.. sebentar tadi kita telah menikmati gemersik suara…....dipersilakan. majlis diserikan lagi dengan Cabutan Tiket Bertuah.. jawapannya adalah……………………………....

Seterusnya. jabatan dan sekolah) + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… Para Hadirin.Pesuruhjaya 2010-2011 Majlis dengan penuh hormatnya skali lagi Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. Orang berbudi kita berbahasa. + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… . AHLI PARLIMEN P217 BINTULU bagi menyempurnakan upacara Penyampaian Sijil Penghargaan Kepada Badan Karporat. Jabatan serta sekolah Yang Membeli Meja dan juga Watikah Perlantikan Pen. Setinggi-tinggi penghargaan kepada badan Karporat yang sudi membeli meja untuk majlis kita pada malam ini. tibalah masa untuk Penyampaian Sijil Penghargaan Kepada Badan Karporat. JAINUDIN.Pesuruhjaya 2010-2011. Dengan itu majlis dengan sukacitanya menjemput wakil dari (rujuk senarai badan karporat. Penolong Pesuruhjaya Tatau. kita merasa. Orang memberi. Bintulu dan Sebauh bersama dengan para tetamu khas di kerusi utama untuk bersama-sama mempersilakan dan mengiringi Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING.Makan malam sudah berhibur pun sudah. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Hadirin sekalian. EN. EN.ABDUL MUIN. Penyampaian Sijil kini disempurnakan. Jabatan serta Sekolah Yang Membeli Meja dan juga Watikah Perlantikan Pen.

Pesuruhjaya Persekutuan Pengakap Daerah Bintulu – Tatau – Sebauh bagi tahun 2010-2011. bolehlah kita berjumpa lagi. kalau ada umur yang panjang. kita akan tangguhkan majlis ini dan berharap berjumpa pada masa akan datang. Buan tangan tanda penghargaan. Hadirin sekalian. maka sampai di sinilah sahaja majlis Makan Malam Amal Pengakap pada malam ini. Majlis dengan segala hormatnya menjemput YANG BERBAHAGIA TEMENGGUNG BARRY YEK. Dipersilakan. gendang gendut tali kecapi. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. Hadirin yang dihormati sekalian. bolehlah kita menumpang mandi. kalau ada sumur di ladang. Naib Pengerusi Majis Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu mewakili seluruh warga pengakap bahagian Tatau-Sebauh-Bintulu untukmenyampaikan buah tangan kepada Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. Tiada gambar secantik lukisan. . dengan berakhirnya upacara itu tadi. Jadi ingatan sepanjang masa. Majlis mempersilakan Yang Berbahagia dan para tetamu khas untuk kembali ke tempat duduk. PATRICIA LEE mewakili seluruh warga Jawatankuasa Pengelola dan Penolong Pesuruhjaya bagi menerima watikah pelantikan Pen. kenyang perut suka hati. majlis menjemput PN. Tiada kata secantik bahasa.Bagi penyampaian watikah.

..Kami mewakili pihak jawatankuasa pengelola..... kerana sudi hadir untuk menyeri..... Selamat Hari Raya bagi yang beragama Islam… selagi belum terlambat..... ......salam 1 malaysia.b......... .... moga tidak merobek hati. mencalar kemesraan. Kuih bahulu.................. sekian dahulu.... wabillahi taufik wal hidayah assalamualaikum w.. daun selasih.. sekian...t. dengan ini diumumkan keberangkatan pulang Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING.... namun jika ada sebarang kekurangan tiada kami sengajakan...andai terdapat secebis kekurangan.. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU berserta rombongan. salam perpaduan…. ingin merakamkan setinggi-tinggi terima kasih dan setinggi-tinggi peghargaan kepada Yang Berhormat.... Andai Berlaku sebarang kesilapan . terima kasih..... Tiada manusia yang sempurna ..... memeriah dan menyempurnkan acara majlis kita pada malam ini..

Ucapan alu-aluan daripada tuan rumah. .Ucapan terima kasih drpd penganjur(jika perlu) 5.Mengemukakan Cadangan dan permintaan . . Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat.Melaporkan aktiviti .Mengemukakan cadangan dan permintaan . 4.Melaporkan aktiviti …. 6. Ucapan salam dan selamat datang serta kesyukuran.(hadirin diminta berdiri) 2.1Perucap alu-aluan .1Perucap Utama . Pengenalan ringkas majlis yang diadakan.Mengucapkan Selamat datang .Mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada…….Menjawab cadangan dan permintaan .Ucapan utama daripada tetamu kehormat(jika beliau ingin berucap) 6.Mengucapkan tahniah kepada pengelola . 3. 4.. 1.1Perucap terima kasih .Melaporkan informasi terkini…….Mengucapkan terima kasih kepada tamu kehormat dan AJK …. 5.Format Secara ringkas.Mengucapkan selamat datang ke majlis .Berterima kasih diberi peluang berucap .Memberi nasihat .Menyatakan fungsi dan objektif majlis ..

Kata penutup……......penutup 9............ 8...Terus kepada agenda utama majlis seperti agenda makan malam atau pun anugerah. ..mengumumkan keberangkatan pulang tetamu kehormat(hadirin diminta berdiri) Semoga ianya dapat membantu sesiapa jua..... 7.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->