P. 1
Teks Ucapan Pengacara Majlis Makan Malam Amal Pengakap 2011

Teks Ucapan Pengacara Majlis Makan Malam Amal Pengakap 2011

|Views: 3,174|Likes:
Published by shaf_nur

More info:

Published by: shaf_nur on Oct 28, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/09/2013

pdf

text

original

TEKS PENGACARAAN MAJLIS MAKAN MALAM AMAL PENGAKAP 2011.

Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat YANG BERHORMAT DATO’ SERI TIONG KING SING, AHLI PARLIMEN P217 BINTULU berserta rombongan. YANG BERHORMAT, TUAN-TUAN, PUAN-PUAN, PARA HADIRIN YANG DIMULIAKAN. Majlis dengan rasa sukacitanya mempersilakan para hadirin untuk berdiri tegak bagi menzahirkan rasa cinta terhadap negara Malaysia dengan nyanyian lagu negaraku serta seterusnya lagu Pengakap Malaysia. Dipersilakan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi terima kasih dan dipersilakan duduk kembali. Indah nian istana bunian Istana bunian cantik menawan Tetamu kehormat di alu-alukan Moleklah rasanya majlis dimulakan Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Assalamualaikum w.b.r..salam sejahtera..salam perpaduan…salam kemesraan… salam satu Malaysia ..salam Hari Raya dan selamat datang ke majlis MAKAN MALAM AMAL PERSEKUTUAN PENGAKAP MALAYSIA DAERAH BINTULU 2011 . YANG BERHORMAT DATO’ SERI TIONG KING SING, AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. Yang Berbahagia En Othman Bin Hj Mat Setiausaha Politik kepada YB Datuk Hj Talip Zulipilip ADUN N58 Jepak merangkap Menteri Muda Pelancongan Sarawak. YANG BERBAHAGIA _________________________________________________________, RESIDEN BINTULU.

Bersyukur kita kehadrat tuhan yang maha kuasa kerana mempertemukan kita dalam keadaan sihat.majlis dengan rasa penuh . YANG BERUSAHA EN JANUDIN BIN AB RAHMAN. Majlis ini. PARA PENGAMAL MEDIA. Pesuruhjaya Pengakap Malaysia Daerah Bintulu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu 2011 YANG BERUSAHA Pengetua -Pengetua dan Guru-guru Besar di Bahagian Bintulu YANG BERUSAHA Ketua-Ketua Jabatan Kerajaan dan swasta. Untuk itu. Naib Pengerusi Majis Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu. Para Hadirin. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM. memohon restu ilahi rabbi. Marilah kita bersama-sama menadah tangan dengan penuh kusyuk dan tawaduk. En dianjurkan oleh Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu dengan kerjasama Pengakap kawasan Bintulu dan Persekutuan Pengakap Derah Tatau dan Sebauh.Pengerusi2 Persatuan PARA PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH / PENOLONG2 PESURUHJAYA PENGAKAP DA ERAH BINTULU/TATAU DAN SEBAUH.YANG BERUSAHA Encik Cristopher Yek Pengarah Urusan BBC Contraction mewakili Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. berbentengkan rasa mesra perpaduan antara pelbagai kaum dan ugama dalam usaha melestarikan Majlis Makan Amal Pengakap Daerah Bintulu 2011.agar majlis kita ini direstui dan dianugerahi lipahan keberkatan dan kejayaan gilang-gemilang. YANG BERUSAHA EN. kuat. TUA-TUAN. dan bersemangat. majlis ini merupakan majlis makan malam amal yang julung-julung kalinya dianjurkan khas bagi mengumpul dana aktiviti Persatuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu pada masa akan datang. PUAN-PUAN. AHLI JAWATANKUASA PENGELOLA. Pesuruhjaya Pengakap Kawasan Bintulu merangkap Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Bintulu dan Penasihat Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu 2011). Alhamduillah hadirin dan hadirat sekalian. PARA HADIRIN YANG DIMULIAKAN. Untuk makluman hadirin sekalian.

PERIT AK AMBAH. tuan-tuan. Seterusnya. tuan-tuan. -Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada EN. puan-puan para hadirin yang dimuliakan. puan-puan para hadirin yang dimuliakan. JAINUDIN BIN ABDUL RAHMAN atas ucapan itu td. Pesuruhjaya Pengakap Kawasan Bintulu merangkap Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Bintulu dan Penasihat Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal Persekutuan Pengakap 2011 untuk menyampaikan ucapan . . Majlis dengan ini mempersilakan.hormatya menjemput dan mempersilakan yang berusaha EN.. PENOLONG PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH BINTULU untuk memimpin bacaan doa. majlis menjemput EN. Pesuruhjaya Pengakap Malaysia Daerah Bintulu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal 2011. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada EN. YUSUF PIEE . PENOLONG PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH SEBAUH untuk memimpin Lafaz Persetiaan Pengakap. PERIT AK AMBAH di atas lafaz persetiaan itu tadi. -Majlis merakamkan setiggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berusaha EN. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi peghargaan kepada EN. RAHMAN. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha EN. EnTuan-tuan dan puan-puan dipohon untuk berdiri. Yang berhormat. YUSUF atas bacaan doa itu tadi. Majlis dengan dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha EN. Dipersilakan. Seterusnya. Dipersilakan. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM atas ucapan itu tadi. Yang Berhormat. untuk memberikan ucapan alu-aluan. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM. Seterusnya. untuk menyampaikan ucapan perasmian dan seterusnya nanti menyempurnakan acara gimik pelancaran. JANUDIN BIN AB. Dipersilaan .

Lebat rumbia di Sungai Kedah. EN. DAVID GIMAY…untuk mempersembahkan beberapa buah lagu bertajuk…………………………………………. Dengan persembahan kami sajikan. untuk naik ke pentas bagi menyempurnakan acara gimik pelancaran dengan membunyikan gong sebanyak 3 kali. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan.atas persembahan itu tadi. Demikian sudah tayangan gambar. “Tepuk-tepuk pengakap”…. mohon terus berada di pentas. . dan _____________________________________________. Penganan mulia terletak sudah. Sayang senduduk di tepi muara.”sekali lagi”…. marilah sama-sama menghayati beberapa persembahan yana akan dipertontonkan sebagai hiburan sampingan..... Para hadirin sekalian. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. Dipersilakan Yang Berhormat.... Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. Sambil menikmati hidangan. -Terima kasih .. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU serta para pengiring. (pengunguman button hole dan teka-teki) Memperkenalkan penyanyi yang dikenali ramai iaitu…EN. Samalah duduk menjamu selera Sambil menonton marilah makan.ABDUL MUIN.. marilah sama-sama kita menonton tayangan gambar aktiviti pengakap sehingga September bagi tahun 2011. Selamat menjamu selera.. JAINUDIN.. EN. Pada malam yang indah ini.. Para Hadirin.-Yang Berhormat...

atas permainan itu tadi......... Hadirin sekalian... Dipersilakan EN. Hadirin yang dihormati............ .. Pengakap muda pergi ke sawah.hadirin dan hadirat..Majlis dengan sukacitanya mempersilakan..... Dipersilakan..gulagula dan…………………………………...........dengan ini majlis menjemput…………………………………………naik ke pentas dan mencabut tiket yang bertuah… dengan sukacitanya majlis mempersilakan… mari kita lihat siapa yang kena…… Para hadirin.... mungkin mereka terpilih sebagai bintang AF agaknyakan….... atau Akademi Fantasia....... barangkali kalau ada uji bakat bintang.maka pemenang yang menjawab paling tepat adalah…………………………….. Terima kasih .. majlis ini diteruskan lagi dengan permainan bertajuk...... Dengan ini majlis menjemput. jawapannya adalah……………………………......LOOI …… untuk mengendalikan permainan ini.. Tahniah diucapkan kepada pemenang........ Pergi ke sawah menangkap ikan..... Para hadirin sekalian..... majlis diserikan lagi dengan Cabutan Tiket Bertuah.... Untuk pengetahuan para hadirin.... Seterusnya kita nikmati pula persembahan nyanyian karaoke daripada. Tibalah masanya untuk mengumumkan pemenang bagi teka teki meneka bil.......naik ke pentas..... sebentar tadi kita telah menikmati gemersik suara….....dipersilakan..

Setinggi-tinggi penghargaan kepada badan Karporat yang sudi membeli meja untuk majlis kita pada malam ini. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU bagi menyempurnakan upacara Penyampaian Sijil Penghargaan Kepada Badan Karporat. jabatan dan sekolah) + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… Para Hadirin. EN. Seterusnya. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Dengan itu majlis dengan sukacitanya menjemput wakil dari (rujuk senarai badan karporat. + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… . EN. Bintulu dan Sebauh bersama dengan para tetamu khas di kerusi utama untuk bersama-sama mempersilakan dan mengiringi Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. kita merasa. Orang berbudi kita berbahasa. Penyampaian Sijil kini disempurnakan. Penolong Pesuruhjaya Tatau.Pesuruhjaya 2010-2011 Majlis dengan penuh hormatnya skali lagi Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. JAINUDIN.ABDUL MUIN. Jabatan serta sekolah Yang Membeli Meja dan juga Watikah Perlantikan Pen. Orang memberi. Hadirin sekalian. tibalah masa untuk Penyampaian Sijil Penghargaan Kepada Badan Karporat.Makan malam sudah berhibur pun sudah. Jabatan serta Sekolah Yang Membeli Meja dan juga Watikah Perlantikan Pen.Pesuruhjaya 2010-2011.

maka sampai di sinilah sahaja majlis Makan Malam Amal Pengakap pada malam ini. majlis menjemput PN. kalau ada umur yang panjang. kita akan tangguhkan majlis ini dan berharap berjumpa pada masa akan datang. dengan berakhirnya upacara itu tadi. Hadirin sekalian. Majlis mempersilakan Yang Berbahagia dan para tetamu khas untuk kembali ke tempat duduk. Majlis dengan segala hormatnya menjemput YANG BERBAHAGIA TEMENGGUNG BARRY YEK. Naib Pengerusi Majis Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu mewakili seluruh warga pengakap bahagian Tatau-Sebauh-Bintulu untukmenyampaikan buah tangan kepada Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. Pesuruhjaya Persekutuan Pengakap Daerah Bintulu – Tatau – Sebauh bagi tahun 2010-2011. bolehlah kita berjumpa lagi. Tiada gambar secantik lukisan. Tiada kata secantik bahasa.Bagi penyampaian watikah. gendang gendut tali kecapi. . kenyang perut suka hati. bolehlah kita menumpang mandi. Dipersilakan. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. Buan tangan tanda penghargaan. Jadi ingatan sepanjang masa. kalau ada sumur di ladang. PATRICIA LEE mewakili seluruh warga Jawatankuasa Pengelola dan Penolong Pesuruhjaya bagi menerima watikah pelantikan Pen. Hadirin yang dihormati sekalian.

......... sekian dahulu... mencalar kemesraan...............b... . salam perpaduan…... Selamat Hari Raya bagi yang beragama Islam… selagi belum terlambat. Andai Berlaku sebarang kesilapan .........salam 1 malaysia... Kuih bahulu......t. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU berserta rombongan.... terima kasih. ......... daun selasih. sekian...... Tiada manusia yang sempurna . memeriah dan menyempurnkan acara majlis kita pada malam ini.Kami mewakili pihak jawatankuasa pengelola.. moga tidak merobek hati..andai terdapat secebis kekurangan.. wabillahi taufik wal hidayah assalamualaikum w.. namun jika ada sebarang kekurangan tiada kami sengajakan.... kerana sudi hadir untuk menyeri..... ingin merakamkan setinggi-tinggi terima kasih dan setinggi-tinggi peghargaan kepada Yang Berhormat. dengan ini diumumkan keberangkatan pulang Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING..

Mengemukakan Cadangan dan permintaan .Menyatakan fungsi dan objektif majlis .Mengucapkan Selamat datang . Pengenalan ringkas majlis yang diadakan. Ucapan salam dan selamat datang serta kesyukuran. 3. 5.. Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat.Mengucapkan tahniah kepada pengelola .Melaporkan aktiviti …. 4. 4. 6.Mengucapkan terima kasih kepada tamu kehormat dan AJK ….Melaporkan aktiviti .Memberi nasihat .Melaporkan informasi terkini…….1Perucap alu-aluan .Mengemukakan cadangan dan permintaan .1Perucap terima kasih .1Perucap Utama ..Ucapan utama daripada tetamu kehormat(jika beliau ingin berucap) 6.Ucapan terima kasih drpd penganjur(jika perlu) 5. .Mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada…….Menjawab cadangan dan permintaan .Format Secara ringkas.Berterima kasih diberi peluang berucap . 1.(hadirin diminta berdiri) 2. .Mengucapkan selamat datang ke majlis . Ucapan alu-aluan daripada tuan rumah.

..mengumumkan keberangkatan pulang tetamu kehormat(hadirin diminta berdiri) Semoga ianya dapat membantu sesiapa jua.............penutup 9.Kata penutup……. 8...Terus kepada agenda utama majlis seperti agenda makan malam atau pun anugerah....... 7.. .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->