TEKS PENGACARAAN MAJLIS MAKAN MALAM AMAL PENGAKAP 2011.

Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat YANG BERHORMAT DATO’ SERI TIONG KING SING, AHLI PARLIMEN P217 BINTULU berserta rombongan. YANG BERHORMAT, TUAN-TUAN, PUAN-PUAN, PARA HADIRIN YANG DIMULIAKAN. Majlis dengan rasa sukacitanya mempersilakan para hadirin untuk berdiri tegak bagi menzahirkan rasa cinta terhadap negara Malaysia dengan nyanyian lagu negaraku serta seterusnya lagu Pengakap Malaysia. Dipersilakan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi terima kasih dan dipersilakan duduk kembali. Indah nian istana bunian Istana bunian cantik menawan Tetamu kehormat di alu-alukan Moleklah rasanya majlis dimulakan Mencari timba si anak dara, Di bawah sarang burung tempua; Salam sembah pembuka bicara, Selamat datang untuk semua. Assalamualaikum w.b.r..salam sejahtera..salam perpaduan…salam kemesraan… salam satu Malaysia ..salam Hari Raya dan selamat datang ke majlis MAKAN MALAM AMAL PERSEKUTUAN PENGAKAP MALAYSIA DAERAH BINTULU 2011 . YANG BERHORMAT DATO’ SERI TIONG KING SING, AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. Yang Berbahagia En Othman Bin Hj Mat Setiausaha Politik kepada YB Datuk Hj Talip Zulipilip ADUN N58 Jepak merangkap Menteri Muda Pelancongan Sarawak. YANG BERBAHAGIA _________________________________________________________, RESIDEN BINTULU.

Pesuruhjaya Pengakap Malaysia Daerah Bintulu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu 2011 YANG BERUSAHA Pengetua -Pengetua dan Guru-guru Besar di Bahagian Bintulu YANG BERUSAHA Ketua-Ketua Jabatan Kerajaan dan swasta. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM. dan bersemangat.Pengerusi2 Persatuan PARA PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH / PENOLONG2 PESURUHJAYA PENGAKAP DA ERAH BINTULU/TATAU DAN SEBAUH. berbentengkan rasa mesra perpaduan antara pelbagai kaum dan ugama dalam usaha melestarikan Majlis Makan Amal Pengakap Daerah Bintulu 2011. majlis ini merupakan majlis makan malam amal yang julung-julung kalinya dianjurkan khas bagi mengumpul dana aktiviti Persatuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu pada masa akan datang. Pesuruhjaya Pengakap Kawasan Bintulu merangkap Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Bintulu dan Penasihat Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu 2011). memohon restu ilahi rabbi. Para Hadirin. PARA HADIRIN YANG DIMULIAKAN. YANG BERUSAHA EN. AHLI JAWATANKUASA PENGELOLA. En dianjurkan oleh Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu dengan kerjasama Pengakap kawasan Bintulu dan Persekutuan Pengakap Derah Tatau dan Sebauh. Naib Pengerusi Majis Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu. PUAN-PUAN. TUA-TUAN. YANG BERUSAHA EN JANUDIN BIN AB RAHMAN. Bersyukur kita kehadrat tuhan yang maha kuasa kerana mempertemukan kita dalam keadaan sihat.YANG BERUSAHA Encik Cristopher Yek Pengarah Urusan BBC Contraction mewakili Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. Marilah kita bersama-sama menadah tangan dengan penuh kusyuk dan tawaduk.majlis dengan rasa penuh . Alhamduillah hadirin dan hadirat sekalian. PARA PENGAMAL MEDIA. kuat. Untuk makluman hadirin sekalian.agar majlis kita ini direstui dan dianugerahi lipahan keberkatan dan kejayaan gilang-gemilang. Untuk itu. Majlis ini.

Majlis dengan dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha EN. puan-puan para hadirin yang dimuliakan. PERIT AK AMBAH. PENOLONG PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH BINTULU untuk memimpin bacaan doa. EnTuan-tuan dan puan-puan dipohon untuk berdiri. Majlis dengan ini mempersilakan. RAHMAN. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. -Majlis merakamkan setiggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berusaha EN. Seterusnya. Seterusnya. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM atas ucapan itu tadi. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi peghargaan kepada EN. Seterusnya. YUSUF PIEE . Pesuruhjaya Pengakap Malaysia Daerah Bintulu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal 2011. PENOLONG PESURUHJAYA PENGAKAP DAERAH SEBAUH untuk memimpin Lafaz Persetiaan Pengakap. ABDUL MUIN BIN HAJI ABDUL KASSIM. PERIT AK AMBAH di atas lafaz persetiaan itu tadi. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. majlis menjemput EN. Yang Berhormat. tuan-tuan. majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Yang Berusaha EN. untuk menyampaikan ucapan perasmian dan seterusnya nanti menyempurnakan acara gimik pelancaran. Dipersilakan. untuk memberikan ucapan alu-aluan. Dipersilaan .hormatya menjemput dan mempersilakan yang berusaha EN. JANUDIN BIN AB.. -Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada EN. . JAINUDIN BIN ABDUL RAHMAN atas ucapan itu td. tuan-tuan. Yang berhormat. Pesuruhjaya Pengakap Kawasan Bintulu merangkap Timbalan Pegawai Pelajaran Daerah Bintulu dan Penasihat Jawatankuasa Pengelola Majlis Makan Malam Amal Persekutuan Pengakap 2011 untuk menyampaikan ucapan . puan-puan para hadirin yang dimuliakan. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada EN. Dipersilakan. YUSUF atas bacaan doa itu tadi.

Samalah duduk menjamu selera Sambil menonton marilah makan.. DAVID GIMAY…untuk mempersembahkan beberapa buah lagu bertajuk………………………………………….-Yang Berhormat. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. EN.. “Tepuk-tepuk pengakap”…. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan.... untuk naik ke pentas bagi menyempurnakan acara gimik pelancaran dengan membunyikan gong sebanyak 3 kali.. Sambil menikmati hidangan.ABDUL MUIN.”sekali lagi”….. mohon terus berada di pentas.. dan _____________________________________________. marilah sama-sama menghayati beberapa persembahan yana akan dipertontonkan sebagai hiburan sampingan. Sayang senduduk di tepi muara. marilah sama-sama kita menonton tayangan gambar aktiviti pengakap sehingga September bagi tahun 2011.. (pengunguman button hole dan teka-teki) Memperkenalkan penyanyi yang dikenali ramai iaitu…EN. Penganan mulia terletak sudah.. Dengan persembahan kami sajikan. -Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING.. . Demikian sudah tayangan gambar.. Pada malam yang indah ini. -Terima kasih .. Para Hadirin. EN. Para hadirin sekalian. Dipersilakan Yang Berhormat..atas persembahan itu tadi. JAINUDIN. Selamat menjamu selera. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU serta para pengiring. Lebat rumbia di Sungai Kedah.

.Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. Tibalah masanya untuk mengumumkan pemenang bagi teka teki meneka bil... Dipersilakan..... barangkali kalau ada uji bakat bintang.. atau Akademi Fantasia.. . Hadirin sekalian..... Para hadirin sekalian. Untuk pengetahuan para hadirin....... sebentar tadi kita telah menikmati gemersik suara….. majlis diserikan lagi dengan Cabutan Tiket Bertuah..............maka pemenang yang menjawab paling tepat adalah……………………………. Terima kasih ..... Hadirin yang dihormati.................... majlis ini diteruskan lagi dengan permainan bertajuk... jawapannya adalah……………………………... Tahniah diucapkan kepada pemenang.atas permainan itu tadi. Dengan ini majlis menjemput......dengan ini majlis menjemput…………………………………………naik ke pentas dan mencabut tiket yang bertuah… dengan sukacitanya majlis mempersilakan… mari kita lihat siapa yang kena…… Para hadirin. Seterusnya kita nikmati pula persembahan nyanyian karaoke daripada..dipersilakan.....gulagula dan…………………………………....hadirin dan hadirat... Dipersilakan EN....... Pergi ke sawah menangkap ikan............ mungkin mereka terpilih sebagai bintang AF agaknyakan…... Pengakap muda pergi ke sawah.LOOI …… untuk mengendalikan permainan ini......naik ke pentas.

Pesuruhjaya 2010-2011. Dengan itu majlis dengan sukacitanya menjemput wakil dari (rujuk senarai badan karporat. EN. JAINUDIN. Setinggi-tinggi penghargaan kepada badan Karporat yang sudi membeli meja untuk majlis kita pada malam ini. + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… .Makan malam sudah berhibur pun sudah. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Orang berbudi kita berbahasa. Orang memberi. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU bagi menyempurnakan upacara Penyampaian Sijil Penghargaan Kepada Badan Karporat. EN. Hadirin sekalian. Jabatan serta Sekolah Yang Membeli Meja dan juga Watikah Perlantikan Pen. Bintulu dan Sebauh bersama dengan para tetamu khas di kerusi utama untuk bersama-sama mempersilakan dan mengiringi Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. Penolong Pesuruhjaya Tatau. Jabatan serta sekolah Yang Membeli Meja dan juga Watikah Perlantikan Pen. kita merasa. tibalah masa untuk Penyampaian Sijil Penghargaan Kepada Badan Karporat. Penyampaian Sijil kini disempurnakan. jabatan dan sekolah) + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… + ………………………………………………… ………………… Para Hadirin.Pesuruhjaya 2010-2011 Majlis dengan penuh hormatnya skali lagi Yang Berusaha TEMENGGUNG BARRY YEK. Seterusnya.ABDUL MUIN.

bolehlah kita menumpang mandi. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU. maka sampai di sinilah sahaja majlis Makan Malam Amal Pengakap pada malam ini. . bolehlah kita berjumpa lagi. Hadirin yang dihormati sekalian. Naib Pengerusi Majis Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Bintulu mewakili seluruh warga pengakap bahagian Tatau-Sebauh-Bintulu untukmenyampaikan buah tangan kepada Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING. dengan berakhirnya upacara itu tadi. PATRICIA LEE mewakili seluruh warga Jawatankuasa Pengelola dan Penolong Pesuruhjaya bagi menerima watikah pelantikan Pen. Tiada gambar secantik lukisan. kenyang perut suka hati. kalau ada sumur di ladang. Pesuruhjaya Persekutuan Pengakap Daerah Bintulu – Tatau – Sebauh bagi tahun 2010-2011. Majlis mempersilakan Yang Berbahagia dan para tetamu khas untuk kembali ke tempat duduk. kalau ada umur yang panjang. gendang gendut tali kecapi. Hadirin sekalian. majlis menjemput PN.Bagi penyampaian watikah. Buan tangan tanda penghargaan. Jadi ingatan sepanjang masa. kita akan tangguhkan majlis ini dan berharap berjumpa pada masa akan datang. Majlis dengan segala hormatnya menjemput YANG BERBAHAGIA TEMENGGUNG BARRY YEK. Tiada kata secantik bahasa. Dipersilakan.

. Tiada manusia yang sempurna . sekian. sekian dahulu............ memeriah dan menyempurnkan acara majlis kita pada malam ini. AHLI PARLIMEN P217 BINTULU berserta rombongan.... ..... Selamat Hari Raya bagi yang beragama Islam… selagi belum terlambat.. ....... ingin merakamkan setinggi-tinggi terima kasih dan setinggi-tinggi peghargaan kepada Yang Berhormat......salam 1 malaysia.Kami mewakili pihak jawatankuasa pengelola...... moga tidak merobek hati......... dengan ini diumumkan keberangkatan pulang Yang Berhormat DATO’ SERI TIONG KING SING... wabillahi taufik wal hidayah assalamualaikum w..t.andai terdapat secebis kekurangan......... kerana sudi hadir untuk menyeri.......b.. salam perpaduan…... Kuih bahulu.... terima kasih... namun jika ada sebarang kekurangan tiada kami sengajakan. mencalar kemesraan. Andai Berlaku sebarang kesilapan .... daun selasih.

Mengucapkan terima kasih kepada tamu kehormat dan AJK …. 6.Menjawab cadangan dan permintaan . 4.Melaporkan aktiviti .Mengucapkan Selamat datang . 5. Ucapan salam dan selamat datang serta kesyukuran.Format Secara ringkas.Memberi nasihat .Ucapan utama daripada tetamu kehormat(jika beliau ingin berucap) 6.Mengemukakan cadangan dan permintaan ..1Perucap terima kasih .Melaporkan aktiviti …. .1Perucap Utama . Pengenalan ringkas majlis yang diadakan.1Perucap alu-aluan . Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat. .Melaporkan informasi terkini……. 1.Mengucapkan selamat datang ke majlis . Ucapan alu-aluan daripada tuan rumah.Mengemukakan Cadangan dan permintaan .Mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada…….Ucapan terima kasih drpd penganjur(jika perlu) 5.. 3. 4.Berterima kasih diberi peluang berucap .Mengucapkan tahniah kepada pengelola .(hadirin diminta berdiri) 2.Menyatakan fungsi dan objektif majlis .

.....penutup 9......mengumumkan keberangkatan pulang tetamu kehormat(hadirin diminta berdiri) Semoga ianya dapat membantu sesiapa jua. ........... 7..Kata penutup…….Terus kepada agenda utama majlis seperti agenda makan malam atau pun anugerah... 8.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful