P. 1
Contoh Laporan Program

Contoh Laporan Program

|Views: 66|Likes:
Published by Siti Norfaridah

More info:

Published by: Siti Norfaridah on Nov 13, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/11/2013

pdf

text

original

LAPORAN INDIVIDU PROGRAM AJK FOTOGRAFI NAMA NO MATRIK KUMPULAN : : :F

Sebelum

Tugas -Dilantik sebagai Ajk Fotografi. -Menghadiri setiap mesyuarat atau perjumpaan yang dijalankan bagi megetahui perkembangan terkini tentang projek ilmiah. -Saya melaksanakan tugasan sebagai Ajk Fotografi dengan menangkap gambar setiap kali mesyuarat dijalankan. -Mengadakan perjumpaan bersama dengan kedua-dua kumpulan iatu Ajk dari kumpulan G dan membahagikan tugas masing-masing. - Saya telah dipilih dan ditugaskan oleh Ajk persembahan untuk mencari wakil etnik india bagi persembahan ponggal pada hari persembahan kebudayaaan. Saya

Masalah - Saya telah menerima tugasan yang diberi. - Saya telah menghadapi masalah peralatan digital. Iaitu AJK Peralatan tidak dapat meminjam kamera daripada PTPM. Oleh itu, saya terpaksa menggunakan kamera telefon bimbit unruk menangkap gambar. - Saya mengalami masalah apabila salah seorang ahli daripada kumpulan telah bertukar ke biro lain.

Tindakan - Megambil jalan penyelesaian dengan meminjam kamera daripada kawankawan dan menjadikan kamera telefon bimbit sebagai altenatif sekiranya menghadapi sebarang masalah. - Masalah kekurangan ahli dapat diatasi apabila AJK Fotografi daripada dua kumpulan bergabung dalam melaksanakan tugasan.

telah berjaya mencari seramai empat orang peserta termasuk diri saya.Menggunakan kamera telefon bimbit sebagai altenatif untuk menangkap gambar dan merakam video. Semasa . -Selain itu. -Membuat latihan untuk persembahan kebudayaan.Hampir kesemua kamera yang digunakan pada hari tersebut telah kehabisan bateri. . . -Memastikan kerjakerja yang melibatkan Ajk Fotografi telah bersiap sedia sebelum program berlangsung. -Mendengar taklimat yang diberikan oleh Timbalan Program tetang persediaan program pada waktu malam.Masalah ini dapat di atasi apabila mentransfer gambar yang ditangkap ke lap top. . -Bertindak mentransfer gambar dan video yang yang telah dirakam ke laptop dan pada masa yang sama ahli lain bersilih ganti menangkap gambar dan merakam ketika program Pidato berlangsung yang dijalankan di bilik Gapura di KHAR. kami juga merakam setiap peserta yang mengambil bahagian dalam pertandingan tersebut.Masalah kekurangan kamera kerana orang yang menjanjikan hendak meminjamkan kamera tidak berbuat demikian. . kami telah menjalani beberapa latihan sebelum program berlangsung.

. .-Mengambil bahagian dalam persembahan kebudayaan di mana melakonkan tentang perayaan orang India iatu Ponggal. -Menangkap gambar semasa majlis penyampaian hadiah dan cabutan bertuah kepada para penonton. Selepas -Masalah kurangnya gambar AJK dari kursus Bahasa melayu hal ini kerana mereka hanya tertumpu pada bahagian cenderamata iatu di sebelah belakang pentas. .Meminta gambar mereka daripada Ajk fotografi dari kumpulan G. Keadaan ini menyebabkan kami kurang fokus kepada mereka.Mencari semula camera digital yang merakam program ini untuk menggabungkan semula rakaman tersebut .Kami juga megambil gambar mengikut setiap Biro yang terlibat dalam program tersebut. .Memasukkan segala gambar dan video ke dalam CD. . -Kami telah menangkap gambar bersama Puan Norazalina Noor selaku pensyarah kami. .Mengumpul semula bahan yang dirakam seperti camera untuk menggabungkan semula video dan gambar semasa program di jalankan.Membersihkan dewan selepas program.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->