TEKS UCAPAN PERPISAHAN Bissmillahirrahmanirahim Yg berusaha En. Ismail B. Md.

Rejab, Guru Besar SK Dato’ Panglima Bukit Gantang, Yang diraikan Pn. Hjh Masyitah Bt. Hj. Sujak, Penolong Kanan Kokurikulum, Yang dihormati Tn. Hj. Hamdan B. Abdul Wahab , Penolong kanan pentadbiran, Pn. Hjh Fauziah Bt. Mohd Said,penolong kanan HEM, Guru-guru serta rakan-rakan yang dikasihi sekalian.. Assalamualaikum wrt dan salam sejahtera. Alhamdulillah. Bersyukur kita ke hadrat ilahi kerana dgn limpah izinnya kita dapat bersama-sama berkumpul di dewan yang serba sederhana ini. Sebagai pembuka Majlis, saya mempersilakan rakan saya __________________________________ untuk membacakan doa. Dipersilakan. Amin..amin Yarabbal Alamin..Semoga majlis kita pada hari ini lebih diberkati. Rakan-rakan sekalian pasti sudah tahu tujuan kita berkumpul pada hari ini. Kita akan kehilangan seorang guru yang paling kita sayangi dan kasihi iaitu Pn. Hjh Masyitah Bt. Hj. Sujak yang akan bertukar ke sk Changkat Larut. Sedih hati tidak terkira..berat hati ingin melepaskan cikgu yang saya pasti semua orang sayang..namun apa kan daya walaupun dengan linangan air mata, kami tetap merestui pemergian Pn Hjh Mashitah dengan restu dan doa... Serangkap pantun saya hadiahkan, Raut wajah penuh ketenangan, Tidak terkalam kasih dijunjung, Jasamu tetap dikenang, Budimu tetap disanjung

.. Kini dijemput pula persembahan nyanyian oleh murid-murid SKDPBG.sirih puan buat laksamana pinang beracik sebagai teman hadir tuan amat bermakna dikenang diingat sepanjang zaman Justeru tanpa membuang masa. Sujak untuk memberikan ucapan. Terima kasih Pn. tersemat di hati kami sampai bila-bila. Majlis dengan hormatnya dipersilakan. Hadirin sekalian. berhampar lapik berlicin daun bagai lesung dengan antan purnama pula berganti tahun jasamu tuan kekal di ingatan Kini tibalah saat yang ditunggu. Sujak atas ucapan itu tadi. Hj. Terima kasih semua guru atas persembahan itu tadi. Hjh Masyitah Bt.Untuk itu diminta semua wakil setiap kelas untuk bersedia dengan hadiah masing-masing. saya menjemput Pn. Terima kasih semua guru atas persembahan itu tadi. Kata-kata dan ungkapan penuh bermakna. Majlis sederhana ini akan diserikan dengan sebuah persembahan nyanyian oleh guru-guru SKDPBG. wakil kelas pendidikan khas . Majlis dengan hormatnya dipersilakan... Hjh Masyitah Bt. Dipersilakan. Pemberian hadiah tanda ingatan. Justeru tanpa membuang masa saya mempersilakan 1.. Hj.

wakil kelas tahun 3 6.2. wakil kelas tahun 2 5. wakil kelas tahun 6 sutera batik pemberian teruna dipakai sidara nampak berseri terimalah hadiah tidak seberapa tanda ingatan tulus dihati rakan-rakan sekalian. bermaaf-maafan seikhlas hati. wakil kelas tahun 5 8. Diminta semua rakan beratur mengikut kelas masing-masing untuk sesi bersalaman dengan Pn. hadiah diberi seikhlas hati. Serangkap pantun terakhir buat Pn. Hjh Mashitah. wabilahitaufik wal hidayah wassalamualaikum warrah matullahiwabarakatuh. wakil kelas tahun 4 7. sutera batik bertenun indah dipakai sidara nampak berseri biar jauh jarak memisah pastinya ada rindu di hati sekian dari saya. semoga ukhuwah kekal abadi. maka berakhirnya sudah majlis kita pada hari ini. . Hjh Mashitah.. wakil kelas tahun 1 4. kini marilah bersalaman menyusun jari. Berakhirnya sesi bersalaman itu tadi. wakil kelas pra sekolah 3.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful