TEKS UCAPAN PERPISAHAN Bissmillahirrahmanirahim Yg berusaha En. Ismail B. Md.

Rejab, Guru Besar SK Dato’ Panglima Bukit Gantang, Yang diraikan Pn. Hjh Masyitah Bt. Hj. Sujak, Penolong Kanan Kokurikulum, Yang dihormati Tn. Hj. Hamdan B. Abdul Wahab , Penolong kanan pentadbiran, Pn. Hjh Fauziah Bt. Mohd Said,penolong kanan HEM, Guru-guru serta rakan-rakan yang dikasihi sekalian.. Assalamualaikum wrt dan salam sejahtera. Alhamdulillah. Bersyukur kita ke hadrat ilahi kerana dgn limpah izinnya kita dapat bersama-sama berkumpul di dewan yang serba sederhana ini. Sebagai pembuka Majlis, saya mempersilakan rakan saya __________________________________ untuk membacakan doa. Dipersilakan. Amin..amin Yarabbal Alamin..Semoga majlis kita pada hari ini lebih diberkati. Rakan-rakan sekalian pasti sudah tahu tujuan kita berkumpul pada hari ini. Kita akan kehilangan seorang guru yang paling kita sayangi dan kasihi iaitu Pn. Hjh Masyitah Bt. Hj. Sujak yang akan bertukar ke sk Changkat Larut. Sedih hati tidak terkira..berat hati ingin melepaskan cikgu yang saya pasti semua orang sayang..namun apa kan daya walaupun dengan linangan air mata, kami tetap merestui pemergian Pn Hjh Mashitah dengan restu dan doa... Serangkap pantun saya hadiahkan, Raut wajah penuh ketenangan, Tidak terkalam kasih dijunjung, Jasamu tetap dikenang, Budimu tetap disanjung

Hj. Hjh Masyitah Bt... saya menjemput Pn. Kata-kata dan ungkapan penuh bermakna. berhampar lapik berlicin daun bagai lesung dengan antan purnama pula berganti tahun jasamu tuan kekal di ingatan Kini tibalah saat yang ditunggu. Dipersilakan. tersemat di hati kami sampai bila-bila. Hjh Masyitah Bt. wakil kelas pendidikan khas .. Sujak atas ucapan itu tadi..Untuk itu diminta semua wakil setiap kelas untuk bersedia dengan hadiah masing-masing. Justeru tanpa membuang masa saya mempersilakan 1.. Hj. Pemberian hadiah tanda ingatan. Majlis dengan hormatnya dipersilakan. Terima kasih Pn. Terima kasih semua guru atas persembahan itu tadi. Kini dijemput pula persembahan nyanyian oleh murid-murid SKDPBG. Sujak untuk memberikan ucapan. Majlis sederhana ini akan diserikan dengan sebuah persembahan nyanyian oleh guru-guru SKDPBG.sirih puan buat laksamana pinang beracik sebagai teman hadir tuan amat bermakna dikenang diingat sepanjang zaman Justeru tanpa membuang masa. Terima kasih semua guru atas persembahan itu tadi. Majlis dengan hormatnya dipersilakan. Hadirin sekalian.

Berakhirnya sesi bersalaman itu tadi. . wakil kelas tahun 3 6. wakil kelas tahun 2 5. wabilahitaufik wal hidayah wassalamualaikum warrah matullahiwabarakatuh. wakil kelas pra sekolah 3. hadiah diberi seikhlas hati. Serangkap pantun terakhir buat Pn. semoga ukhuwah kekal abadi. wakil kelas tahun 5 8. kini marilah bersalaman menyusun jari. sutera batik bertenun indah dipakai sidara nampak berseri biar jauh jarak memisah pastinya ada rindu di hati sekian dari saya. wakil kelas tahun 6 sutera batik pemberian teruna dipakai sidara nampak berseri terimalah hadiah tidak seberapa tanda ingatan tulus dihati rakan-rakan sekalian.2. wakil kelas tahun 1 4. maka berakhirnya sudah majlis kita pada hari ini. Diminta semua rakan beratur mengikut kelas masing-masing untuk sesi bersalaman dengan Pn. bermaaf-maafan seikhlas hati. Hjh Mashitah.. Hjh Mashitah. wakil kelas tahun 4 7.