TEKS UCAPAN PERPISAHAN Bissmillahirrahmanirahim Yg berusaha En. Ismail B. Md.

Rejab, Guru Besar SK Dato’ Panglima Bukit Gantang, Yang diraikan Pn. Hjh Masyitah Bt. Hj. Sujak, Penolong Kanan Kokurikulum, Yang dihormati Tn. Hj. Hamdan B. Abdul Wahab , Penolong kanan pentadbiran, Pn. Hjh Fauziah Bt. Mohd Said,penolong kanan HEM, Guru-guru serta rakan-rakan yang dikasihi sekalian.. Assalamualaikum wrt dan salam sejahtera. Alhamdulillah. Bersyukur kita ke hadrat ilahi kerana dgn limpah izinnya kita dapat bersama-sama berkumpul di dewan yang serba sederhana ini. Sebagai pembuka Majlis, saya mempersilakan rakan saya __________________________________ untuk membacakan doa. Dipersilakan. Amin..amin Yarabbal Alamin..Semoga majlis kita pada hari ini lebih diberkati. Rakan-rakan sekalian pasti sudah tahu tujuan kita berkumpul pada hari ini. Kita akan kehilangan seorang guru yang paling kita sayangi dan kasihi iaitu Pn. Hjh Masyitah Bt. Hj. Sujak yang akan bertukar ke sk Changkat Larut. Sedih hati tidak terkira..berat hati ingin melepaskan cikgu yang saya pasti semua orang sayang..namun apa kan daya walaupun dengan linangan air mata, kami tetap merestui pemergian Pn Hjh Mashitah dengan restu dan doa... Serangkap pantun saya hadiahkan, Raut wajah penuh ketenangan, Tidak terkalam kasih dijunjung, Jasamu tetap dikenang, Budimu tetap disanjung

Untuk itu diminta semua wakil setiap kelas untuk bersedia dengan hadiah masing-masing. tersemat di hati kami sampai bila-bila. Hj. Dipersilakan. Hjh Masyitah Bt. wakil kelas pendidikan khas . Hjh Masyitah Bt. Terima kasih Pn. Hadirin sekalian.. Justeru tanpa membuang masa saya mempersilakan 1... Majlis dengan hormatnya dipersilakan. Sujak atas ucapan itu tadi.sirih puan buat laksamana pinang beracik sebagai teman hadir tuan amat bermakna dikenang diingat sepanjang zaman Justeru tanpa membuang masa. Kini dijemput pula persembahan nyanyian oleh murid-murid SKDPBG. Pemberian hadiah tanda ingatan. Sujak untuk memberikan ucapan. Majlis dengan hormatnya dipersilakan. Hj. Majlis sederhana ini akan diserikan dengan sebuah persembahan nyanyian oleh guru-guru SKDPBG. saya menjemput Pn. Terima kasih semua guru atas persembahan itu tadi.. berhampar lapik berlicin daun bagai lesung dengan antan purnama pula berganti tahun jasamu tuan kekal di ingatan Kini tibalah saat yang ditunggu.. Kata-kata dan ungkapan penuh bermakna. Terima kasih semua guru atas persembahan itu tadi.

wakil kelas tahun 6 sutera batik pemberian teruna dipakai sidara nampak berseri terimalah hadiah tidak seberapa tanda ingatan tulus dihati rakan-rakan sekalian. semoga ukhuwah kekal abadi. Diminta semua rakan beratur mengikut kelas masing-masing untuk sesi bersalaman dengan Pn. wakil kelas tahun 1 4. maka berakhirnya sudah majlis kita pada hari ini. Hjh Mashitah. wabilahitaufik wal hidayah wassalamualaikum warrah matullahiwabarakatuh. hadiah diberi seikhlas hati. Berakhirnya sesi bersalaman itu tadi. wakil kelas pra sekolah 3. wakil kelas tahun 3 6. wakil kelas tahun 4 7. sutera batik bertenun indah dipakai sidara nampak berseri biar jauh jarak memisah pastinya ada rindu di hati sekian dari saya. Serangkap pantun terakhir buat Pn. kini marilah bersalaman menyusun jari. wakil kelas tahun 5 8. bermaaf-maafan seikhlas hati.. . wakil kelas tahun 2 5.2. Hjh Mashitah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful