TEKS UCAPAN PERPISAHAN Bissmillahirrahmanirahim Yg berusaha En. Ismail B. Md.

Rejab, Guru Besar SK Dato’ Panglima Bukit Gantang, Yang diraikan Pn. Hjh Masyitah Bt. Hj. Sujak, Penolong Kanan Kokurikulum, Yang dihormati Tn. Hj. Hamdan B. Abdul Wahab , Penolong kanan pentadbiran, Pn. Hjh Fauziah Bt. Mohd Said,penolong kanan HEM, Guru-guru serta rakan-rakan yang dikasihi sekalian.. Assalamualaikum wrt dan salam sejahtera. Alhamdulillah. Bersyukur kita ke hadrat ilahi kerana dgn limpah izinnya kita dapat bersama-sama berkumpul di dewan yang serba sederhana ini. Sebagai pembuka Majlis, saya mempersilakan rakan saya __________________________________ untuk membacakan doa. Dipersilakan. Amin..amin Yarabbal Alamin..Semoga majlis kita pada hari ini lebih diberkati. Rakan-rakan sekalian pasti sudah tahu tujuan kita berkumpul pada hari ini. Kita akan kehilangan seorang guru yang paling kita sayangi dan kasihi iaitu Pn. Hjh Masyitah Bt. Hj. Sujak yang akan bertukar ke sk Changkat Larut. Sedih hati tidak terkira..berat hati ingin melepaskan cikgu yang saya pasti semua orang sayang..namun apa kan daya walaupun dengan linangan air mata, kami tetap merestui pemergian Pn Hjh Mashitah dengan restu dan doa... Serangkap pantun saya hadiahkan, Raut wajah penuh ketenangan, Tidak terkalam kasih dijunjung, Jasamu tetap dikenang, Budimu tetap disanjung

. Hj. Kini dijemput pula persembahan nyanyian oleh murid-murid SKDPBG. Terima kasih semua guru atas persembahan itu tadi. Hjh Masyitah Bt. Sujak atas ucapan itu tadi. wakil kelas pendidikan khas . Hadirin sekalian. Dipersilakan. Pemberian hadiah tanda ingatan. Hj. Kata-kata dan ungkapan penuh bermakna. berhampar lapik berlicin daun bagai lesung dengan antan purnama pula berganti tahun jasamu tuan kekal di ingatan Kini tibalah saat yang ditunggu.Untuk itu diminta semua wakil setiap kelas untuk bersedia dengan hadiah masing-masing. Majlis sederhana ini akan diserikan dengan sebuah persembahan nyanyian oleh guru-guru SKDPBG. Majlis dengan hormatnya dipersilakan.. Terima kasih Pn. Hjh Masyitah Bt. Majlis dengan hormatnya dipersilakan... tersemat di hati kami sampai bila-bila. Justeru tanpa membuang masa saya mempersilakan 1.sirih puan buat laksamana pinang beracik sebagai teman hadir tuan amat bermakna dikenang diingat sepanjang zaman Justeru tanpa membuang masa.. Sujak untuk memberikan ucapan. saya menjemput Pn. Terima kasih semua guru atas persembahan itu tadi.

. Serangkap pantun terakhir buat Pn. . Hjh Mashitah. bermaaf-maafan seikhlas hati. wabilahitaufik wal hidayah wassalamualaikum warrah matullahiwabarakatuh. Diminta semua rakan beratur mengikut kelas masing-masing untuk sesi bersalaman dengan Pn. Berakhirnya sesi bersalaman itu tadi. wakil kelas tahun 2 5. hadiah diberi seikhlas hati. maka berakhirnya sudah majlis kita pada hari ini. wakil kelas pra sekolah 3. sutera batik bertenun indah dipakai sidara nampak berseri biar jauh jarak memisah pastinya ada rindu di hati sekian dari saya. wakil kelas tahun 5 8. wakil kelas tahun 4 7.2. wakil kelas tahun 6 sutera batik pemberian teruna dipakai sidara nampak berseri terimalah hadiah tidak seberapa tanda ingatan tulus dihati rakan-rakan sekalian. wakil kelas tahun 3 6. Hjh Mashitah. wakil kelas tahun 1 4. semoga ukhuwah kekal abadi. kini marilah bersalaman menyusun jari.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful