KOLEJ MATRIKULASI PERAK KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

SENSORACE

TARIKH 27 FEBRUARI 2010

TEMPAT KMPK

PERSATUAN GAYA HIDUP SIHAT

emosi. Selain itu. aktiviti ini juga akan mewujudkan rasa kekitaan dan memupuk semangat kerjasama antara pelajar.3 meningkatkan potensi pelajar ke arah kecemerlangfan dalam bidang jasmani.2 meneratkan silaturahim dan kerjasama antara pelajar mendisiplinkan diri pelajar dalam menyelesaikan tugasan yang diamanahkan 3. Sesungguhnya. 3 Objektif Bersempena dengan kursus ini. Di samping berpengetahuan luas dan mengecapi kejayaan dalam bidang akademik. pelajar juga harus mempelajari pengetahuan am dan kemahiran asas bagi menghadapi kecemasan yang tidak dapat diduga. pelajar juga dapat menambahkan pengetahuan dan kefahaman secara tidak langsung. setiap aktiviti yang dirancang akan memberi manfaat yang berguna untuk semua yang terlibat.1 3. di sini digariskan beberapa objektif aktiviti ini diadakan.1 Pengenalan Aktitviti ini memupuk satu agenda Kelab Gaya Hidup Sihat untuk melahirkan generasi yang berdaya saing dan mampu berdikari sama ada dalam akademik dan juga kokurikulum. rohani. Selain mengisi masa lapang. Selain itu. ianya juga amat penting bagi semua ahli kelab yang terlibat dalam mencari pengalaman dan ilmu dalam bidang pengurusan dan pengelolaan pertandingan. intelek dan sosial (JERIS) . Antara objektifnya ialah: 3. Akhir sekali. 2 Matlamat Matlamat utama kursus ini diadakan adalah untuk memanfaatkan pancaindera yang dikurniakan oleh Tuhan. para peserta juga boleh mengurangkan tekanan belajar yang amat membebankan dalam alam matrikulasi ini.

4 Nama Program Sensorace 5 Pengelola Pengerusi Program Naib Pengerusi Program Setiausaha Bendahari : Loh Chin Fatt : Mohammad Isa bin Mohd. Sofian : Azfar Hazwan bin Mustaffa : Wong Kuan Hwa 6 Penyertaan -Semua AJK Persatuan Gaya Hidup Sihat -Peserta program ³Sensorace´ 7 Tarikh 27 Februari 2010 8 Tempat/ Lokasi Sekitar kawasan Kolej Matrikulasi Perak 9 Pegawai Pengiring En Aris Hanafi bin Abu Jalil .

10 Jawatankuasa Induk Jawatankuasa dan Tugasan Pengerusi Projek Loh Chin Fatt Tugas -memastikan program berjalan dengan lancar -menerangkan projek kepada pensyarah bertugas -memantau segala perancangan dan pelaksanaan projek Naib Pengerusi Projek Mohammad Isa bin Mohd. Sofian Tugas -membantu pengerusi dalam memastikan program berjalan dengan lancar -memastikan ahli-ahli jawatankuasa menghadiri mesyuarat yang berkenaan Setiausaha Azfar Hazwan bin Mustaffa Tugas -menulis laporan bagi setiap mesyuarat yang diadakan -menghubungi setiap AJK untuk menghadiri mesyuarat yang berkenaan Bendahari Wong Kuan Hwa Tugas -menguruskan segala urusan yang berkaitan dengan kewangan sepanjang program -memaastikan sumber kewangan digunakan dengan arif .

Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -memastikan keselamatan peserta sepanjang program -memastikan peserta mematuhi peraturan yang ditetapkan AJK Makanan Abdul Hadi Nasutrun Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Noramira binti Rosli Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd.AJK Disiplin dan Keselamatan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Azis Tugas -menyediakan makanan bagi AJK dan guru pengiring .

Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd.AJK Pendaftaran. Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Tugas -mengendalikan pendaftaran peserta sebelum aktiviti dijalankan -menyediakan sijil dan hadiah untuk pertandingan AJK Aktiviti Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -merancang segala aktiviti yang akan dijalankan -memastikan aktiviti dijalankan dengan lancar . Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Sijil dan Hadiah Muhd Raimi bin Roslan Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd.

Azis Wong Kuan Hwa Tugas -membersihkan peralatan dan tapak aktiviti selepas program tamat .AJK Kebersihan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd.

4. .00-12. Sesiapa yang berminat boleh mendaftar dengan AJK yang berkenaan.00-9. Aktiviti ini dijalankan dlam kumpulan (5 orang sekumpulan) dan hanya terhad kepada 8 kumpulan yang terawal mendaftar. 3.00 12. Notice akan ditampal dua minggu sebelum program dijalankan. Peserta-peserta mendaftarkan diri mengikut kumpulan di kaunter sebelum aktiviti bermula pada hari berkenaan. 5.Tentatif Program Masa 9.30-10. Peserta dikehendaki berpakaian sukan lengkap dengan T-shirt biru kolej.00-12. Kumpulan yang berjaya menyelesaikan tasks yang diberi dengan paling cepat dan tepat dikira menang. Program ini terbahagi kepada 4 stesen. 2.00 10.30 Aktiviti Pendaftaran Taklimat Pertandingan dijalankan Pengumuman pemenang dan sesi penyampaian hadiah Format Pertandingan 1.30 9.

00 RM 500. RM 30.00 5.00 RM 100.Sumber Kewangan No 1 Anggaran Perbelanjaan Perkara Makanan dan minuman (AJK dan guru pengiring) Buah tangan untuk peserta Bahan untuk aktiviti Hadiah Kos RM 6. RM 50.00 2. RM 70.00 40 1 1 1 1 1 1 RM 80.00 RM 190.00 4.00 3.00 Hamper : 1.00 .00 Kuantiti 15 Jumlah RM 90.00 Lain-lain Jumlah RM 40.00 RM 100. RM 20.00 Perkara PK 42000 Jumlah RM 500. RM 20.00 RM 2.

Diluluskan oleh. Disahkan oleh. Kolej Matrikulasi Perak.M. Persatuan Gaya Hidup Sihat. . _____________________________________ (SUFIAN SAURI B MOHAMMAD MAHAIDIN) Ketua Unit Kokurikulum. Disemak oleh. Kolej Matrikulasi Perak. ____________________________ (AZFAR HAZWAN B MUSTAFFA) Setiausaha Projek ³Sensorace´.N) Pengarah. Kolej Matrikulasi Perak. Disediakan oleh. _____________________ (ISMAIL B KALAM A.Penutup Diharapkan aktiviti ini mendapat kerjasama daripada semua untuk mencapai matlamat dan objektif program ini. ________________________ (ARIS HANAFI B ABU JALIL) Pensyarah Kokurikulum. _____________________________ (ROSHIDAH BT ABDUL RAHMAN) Ketua Jabatan Pengurusan Pelajar. Kolej Matrikulasi Perak. Disokong oleh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful