KOLEJ MATRIKULASI PERAK KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

SENSORACE

TARIKH 27 FEBRUARI 2010

TEMPAT KMPK

PERSATUAN GAYA HIDUP SIHAT

Selain itu. 3 Objektif Bersempena dengan kursus ini. rohani. aktiviti ini juga akan mewujudkan rasa kekitaan dan memupuk semangat kerjasama antara pelajar. Selain itu. di sini digariskan beberapa objektif aktiviti ini diadakan. Selain mengisi masa lapang. para peserta juga boleh mengurangkan tekanan belajar yang amat membebankan dalam alam matrikulasi ini. emosi. Antara objektifnya ialah: 3.1 3. Akhir sekali.1 Pengenalan Aktitviti ini memupuk satu agenda Kelab Gaya Hidup Sihat untuk melahirkan generasi yang berdaya saing dan mampu berdikari sama ada dalam akademik dan juga kokurikulum. ianya juga amat penting bagi semua ahli kelab yang terlibat dalam mencari pengalaman dan ilmu dalam bidang pengurusan dan pengelolaan pertandingan. Sesungguhnya.2 meneratkan silaturahim dan kerjasama antara pelajar mendisiplinkan diri pelajar dalam menyelesaikan tugasan yang diamanahkan 3. Di samping berpengetahuan luas dan mengecapi kejayaan dalam bidang akademik. setiap aktiviti yang dirancang akan memberi manfaat yang berguna untuk semua yang terlibat. pelajar juga dapat menambahkan pengetahuan dan kefahaman secara tidak langsung. pelajar juga harus mempelajari pengetahuan am dan kemahiran asas bagi menghadapi kecemasan yang tidak dapat diduga. intelek dan sosial (JERIS) . 2 Matlamat Matlamat utama kursus ini diadakan adalah untuk memanfaatkan pancaindera yang dikurniakan oleh Tuhan.3 meningkatkan potensi pelajar ke arah kecemerlangfan dalam bidang jasmani.

Sofian : Azfar Hazwan bin Mustaffa : Wong Kuan Hwa 6 Penyertaan -Semua AJK Persatuan Gaya Hidup Sihat -Peserta program ³Sensorace´ 7 Tarikh 27 Februari 2010 8 Tempat/ Lokasi Sekitar kawasan Kolej Matrikulasi Perak 9 Pegawai Pengiring En Aris Hanafi bin Abu Jalil .4 Nama Program Sensorace 5 Pengelola Pengerusi Program Naib Pengerusi Program Setiausaha Bendahari : Loh Chin Fatt : Mohammad Isa bin Mohd.

10 Jawatankuasa Induk Jawatankuasa dan Tugasan Pengerusi Projek Loh Chin Fatt Tugas -memastikan program berjalan dengan lancar -menerangkan projek kepada pensyarah bertugas -memantau segala perancangan dan pelaksanaan projek Naib Pengerusi Projek Mohammad Isa bin Mohd. Sofian Tugas -membantu pengerusi dalam memastikan program berjalan dengan lancar -memastikan ahli-ahli jawatankuasa menghadiri mesyuarat yang berkenaan Setiausaha Azfar Hazwan bin Mustaffa Tugas -menulis laporan bagi setiap mesyuarat yang diadakan -menghubungi setiap AJK untuk menghadiri mesyuarat yang berkenaan Bendahari Wong Kuan Hwa Tugas -menguruskan segala urusan yang berkaitan dengan kewangan sepanjang program -memaastikan sumber kewangan digunakan dengan arif .

Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -memastikan keselamatan peserta sepanjang program -memastikan peserta mematuhi peraturan yang ditetapkan AJK Makanan Abdul Hadi Nasutrun Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Noramira binti Rosli Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd.AJK Disiplin dan Keselamatan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Azis Tugas -menyediakan makanan bagi AJK dan guru pengiring .

Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Sijil dan Hadiah Muhd Raimi bin Roslan Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -merancang segala aktiviti yang akan dijalankan -memastikan aktiviti dijalankan dengan lancar . Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Tugas -mengendalikan pendaftaran peserta sebelum aktiviti dijalankan -menyediakan sijil dan hadiah untuk pertandingan AJK Aktiviti Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd.AJK Pendaftaran.

Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -membersihkan peralatan dan tapak aktiviti selepas program tamat .AJK Kebersihan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd.

Sesiapa yang berminat boleh mendaftar dengan AJK yang berkenaan.00-12. .Tentatif Program Masa 9.00-12.30 Aktiviti Pendaftaran Taklimat Pertandingan dijalankan Pengumuman pemenang dan sesi penyampaian hadiah Format Pertandingan 1.00-9.00 12.00 10. Program ini terbahagi kepada 4 stesen. 4. Notice akan ditampal dua minggu sebelum program dijalankan. Peserta dikehendaki berpakaian sukan lengkap dengan T-shirt biru kolej. Peserta-peserta mendaftarkan diri mengikut kumpulan di kaunter sebelum aktiviti bermula pada hari berkenaan. Kumpulan yang berjaya menyelesaikan tasks yang diberi dengan paling cepat dan tepat dikira menang. 5. 3. 2. Aktiviti ini dijalankan dlam kumpulan (5 orang sekumpulan) dan hanya terhad kepada 8 kumpulan yang terawal mendaftar.30-10.30 9.

00 40 1 1 1 1 1 1 RM 80. RM 30.00 RM 190.00 4. RM 50.00 RM 100.00 RM 500.00 Lain-lain Jumlah RM 40. RM 70.00 Perkara PK 42000 Jumlah RM 500.00 Hamper : 1.00 RM 100.00 5.00 RM 2. RM 20.00 2.00 Kuantiti 15 Jumlah RM 90.Sumber Kewangan No 1 Anggaran Perbelanjaan Perkara Makanan dan minuman (AJK dan guru pengiring) Buah tangan untuk peserta Bahan untuk aktiviti Hadiah Kos RM 6. RM 20.00 .00 3.

________________________ (ARIS HANAFI B ABU JALIL) Pensyarah Kokurikulum. _____________________________________ (SUFIAN SAURI B MOHAMMAD MAHAIDIN) Ketua Unit Kokurikulum. Disediakan oleh. Kolej Matrikulasi Perak. Disemak oleh. Kolej Matrikulasi Perak. Persatuan Gaya Hidup Sihat. ____________________________ (AZFAR HAZWAN B MUSTAFFA) Setiausaha Projek ³Sensorace´. Disokong oleh. Diluluskan oleh. _____________________________ (ROSHIDAH BT ABDUL RAHMAN) Ketua Jabatan Pengurusan Pelajar. _____________________ (ISMAIL B KALAM A. Kolej Matrikulasi Perak.Penutup Diharapkan aktiviti ini mendapat kerjasama daripada semua untuk mencapai matlamat dan objektif program ini. . Kolej Matrikulasi Perak.N) Pengarah.M. Disahkan oleh.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful