KOLEJ MATRIKULASI PERAK KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

SENSORACE

TARIKH 27 FEBRUARI 2010

TEMPAT KMPK

PERSATUAN GAYA HIDUP SIHAT

2 meneratkan silaturahim dan kerjasama antara pelajar mendisiplinkan diri pelajar dalam menyelesaikan tugasan yang diamanahkan 3. emosi. aktiviti ini juga akan mewujudkan rasa kekitaan dan memupuk semangat kerjasama antara pelajar.1 3. Selain mengisi masa lapang. para peserta juga boleh mengurangkan tekanan belajar yang amat membebankan dalam alam matrikulasi ini. pelajar juga harus mempelajari pengetahuan am dan kemahiran asas bagi menghadapi kecemasan yang tidak dapat diduga. rohani. 2 Matlamat Matlamat utama kursus ini diadakan adalah untuk memanfaatkan pancaindera yang dikurniakan oleh Tuhan. setiap aktiviti yang dirancang akan memberi manfaat yang berguna untuk semua yang terlibat. Sesungguhnya. Akhir sekali. di sini digariskan beberapa objektif aktiviti ini diadakan.3 meningkatkan potensi pelajar ke arah kecemerlangfan dalam bidang jasmani. Selain itu. Selain itu. intelek dan sosial (JERIS) . ianya juga amat penting bagi semua ahli kelab yang terlibat dalam mencari pengalaman dan ilmu dalam bidang pengurusan dan pengelolaan pertandingan. Antara objektifnya ialah: 3. pelajar juga dapat menambahkan pengetahuan dan kefahaman secara tidak langsung. Di samping berpengetahuan luas dan mengecapi kejayaan dalam bidang akademik. 3 Objektif Bersempena dengan kursus ini.1 Pengenalan Aktitviti ini memupuk satu agenda Kelab Gaya Hidup Sihat untuk melahirkan generasi yang berdaya saing dan mampu berdikari sama ada dalam akademik dan juga kokurikulum.

4 Nama Program Sensorace 5 Pengelola Pengerusi Program Naib Pengerusi Program Setiausaha Bendahari : Loh Chin Fatt : Mohammad Isa bin Mohd. Sofian : Azfar Hazwan bin Mustaffa : Wong Kuan Hwa 6 Penyertaan -Semua AJK Persatuan Gaya Hidup Sihat -Peserta program ³Sensorace´ 7 Tarikh 27 Februari 2010 8 Tempat/ Lokasi Sekitar kawasan Kolej Matrikulasi Perak 9 Pegawai Pengiring En Aris Hanafi bin Abu Jalil .

10 Jawatankuasa Induk Jawatankuasa dan Tugasan Pengerusi Projek Loh Chin Fatt Tugas -memastikan program berjalan dengan lancar -menerangkan projek kepada pensyarah bertugas -memantau segala perancangan dan pelaksanaan projek Naib Pengerusi Projek Mohammad Isa bin Mohd. Sofian Tugas -membantu pengerusi dalam memastikan program berjalan dengan lancar -memastikan ahli-ahli jawatankuasa menghadiri mesyuarat yang berkenaan Setiausaha Azfar Hazwan bin Mustaffa Tugas -menulis laporan bagi setiap mesyuarat yang diadakan -menghubungi setiap AJK untuk menghadiri mesyuarat yang berkenaan Bendahari Wong Kuan Hwa Tugas -menguruskan segala urusan yang berkaitan dengan kewangan sepanjang program -memaastikan sumber kewangan digunakan dengan arif .

Azis Tugas -menyediakan makanan bagi AJK dan guru pengiring . Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -memastikan keselamatan peserta sepanjang program -memastikan peserta mematuhi peraturan yang ditetapkan AJK Makanan Abdul Hadi Nasutrun Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Noramira binti Rosli Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd.AJK Disiplin dan Keselamatan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd.

Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Tugas -mengendalikan pendaftaran peserta sebelum aktiviti dijalankan -menyediakan sijil dan hadiah untuk pertandingan AJK Aktiviti Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Sijil dan Hadiah Muhd Raimi bin Roslan Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -merancang segala aktiviti yang akan dijalankan -memastikan aktiviti dijalankan dengan lancar .AJK Pendaftaran.

Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd.AJK Kebersihan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -membersihkan peralatan dan tapak aktiviti selepas program tamat . Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd.

Kumpulan yang berjaya menyelesaikan tasks yang diberi dengan paling cepat dan tepat dikira menang.00 10.00-12. Aktiviti ini dijalankan dlam kumpulan (5 orang sekumpulan) dan hanya terhad kepada 8 kumpulan yang terawal mendaftar.Tentatif Program Masa 9.00 12. 2. . Notice akan ditampal dua minggu sebelum program dijalankan. Peserta-peserta mendaftarkan diri mengikut kumpulan di kaunter sebelum aktiviti bermula pada hari berkenaan.30 Aktiviti Pendaftaran Taklimat Pertandingan dijalankan Pengumuman pemenang dan sesi penyampaian hadiah Format Pertandingan 1.00-12. Peserta dikehendaki berpakaian sukan lengkap dengan T-shirt biru kolej. 5.00-9.30 9. 3.30-10. Program ini terbahagi kepada 4 stesen. Sesiapa yang berminat boleh mendaftar dengan AJK yang berkenaan. 4.

RM 70.00 RM 100.00 Lain-lain Jumlah RM 40.00 Kuantiti 15 Jumlah RM 90.00 .00 5.00 3.00 Hamper : 1.00 40 1 1 1 1 1 1 RM 80.00 Perkara PK 42000 Jumlah RM 500.00 RM 500. RM 50.00 RM 2.Sumber Kewangan No 1 Anggaran Perbelanjaan Perkara Makanan dan minuman (AJK dan guru pengiring) Buah tangan untuk peserta Bahan untuk aktiviti Hadiah Kos RM 6. RM 20. RM 20.00 RM 100. RM 30.00 RM 190.00 2.00 4.

____________________________ (AZFAR HAZWAN B MUSTAFFA) Setiausaha Projek ³Sensorace´. Disahkan oleh. Kolej Matrikulasi Perak. Kolej Matrikulasi Perak. Disemak oleh.N) Pengarah. Diluluskan oleh. _____________________ (ISMAIL B KALAM A. Persatuan Gaya Hidup Sihat. Kolej Matrikulasi Perak.M.Penutup Diharapkan aktiviti ini mendapat kerjasama daripada semua untuk mencapai matlamat dan objektif program ini. _____________________________________ (SUFIAN SAURI B MOHAMMAD MAHAIDIN) Ketua Unit Kokurikulum. Kolej Matrikulasi Perak. _____________________________ (ROSHIDAH BT ABDUL RAHMAN) Ketua Jabatan Pengurusan Pelajar. . Disokong oleh. Disediakan oleh. ________________________ (ARIS HANAFI B ABU JALIL) Pensyarah Kokurikulum.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful