KOLEJ MATRIKULASI PERAK KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

SENSORACE

TARIKH 27 FEBRUARI 2010

TEMPAT KMPK

PERSATUAN GAYA HIDUP SIHAT

ianya juga amat penting bagi semua ahli kelab yang terlibat dalam mencari pengalaman dan ilmu dalam bidang pengurusan dan pengelolaan pertandingan. Sesungguhnya.1 Pengenalan Aktitviti ini memupuk satu agenda Kelab Gaya Hidup Sihat untuk melahirkan generasi yang berdaya saing dan mampu berdikari sama ada dalam akademik dan juga kokurikulum. emosi. Selain mengisi masa lapang.1 3. pelajar juga dapat menambahkan pengetahuan dan kefahaman secara tidak langsung. 3 Objektif Bersempena dengan kursus ini. setiap aktiviti yang dirancang akan memberi manfaat yang berguna untuk semua yang terlibat. para peserta juga boleh mengurangkan tekanan belajar yang amat membebankan dalam alam matrikulasi ini.3 meningkatkan potensi pelajar ke arah kecemerlangfan dalam bidang jasmani. 2 Matlamat Matlamat utama kursus ini diadakan adalah untuk memanfaatkan pancaindera yang dikurniakan oleh Tuhan. Antara objektifnya ialah: 3. aktiviti ini juga akan mewujudkan rasa kekitaan dan memupuk semangat kerjasama antara pelajar. Di samping berpengetahuan luas dan mengecapi kejayaan dalam bidang akademik. Selain itu. di sini digariskan beberapa objektif aktiviti ini diadakan.2 meneratkan silaturahim dan kerjasama antara pelajar mendisiplinkan diri pelajar dalam menyelesaikan tugasan yang diamanahkan 3. Akhir sekali. pelajar juga harus mempelajari pengetahuan am dan kemahiran asas bagi menghadapi kecemasan yang tidak dapat diduga. intelek dan sosial (JERIS) . rohani. Selain itu.

Sofian : Azfar Hazwan bin Mustaffa : Wong Kuan Hwa 6 Penyertaan -Semua AJK Persatuan Gaya Hidup Sihat -Peserta program ³Sensorace´ 7 Tarikh 27 Februari 2010 8 Tempat/ Lokasi Sekitar kawasan Kolej Matrikulasi Perak 9 Pegawai Pengiring En Aris Hanafi bin Abu Jalil .4 Nama Program Sensorace 5 Pengelola Pengerusi Program Naib Pengerusi Program Setiausaha Bendahari : Loh Chin Fatt : Mohammad Isa bin Mohd.

Sofian Tugas -membantu pengerusi dalam memastikan program berjalan dengan lancar -memastikan ahli-ahli jawatankuasa menghadiri mesyuarat yang berkenaan Setiausaha Azfar Hazwan bin Mustaffa Tugas -menulis laporan bagi setiap mesyuarat yang diadakan -menghubungi setiap AJK untuk menghadiri mesyuarat yang berkenaan Bendahari Wong Kuan Hwa Tugas -menguruskan segala urusan yang berkaitan dengan kewangan sepanjang program -memaastikan sumber kewangan digunakan dengan arif .10 Jawatankuasa Induk Jawatankuasa dan Tugasan Pengerusi Projek Loh Chin Fatt Tugas -memastikan program berjalan dengan lancar -menerangkan projek kepada pensyarah bertugas -memantau segala perancangan dan pelaksanaan projek Naib Pengerusi Projek Mohammad Isa bin Mohd.

Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Azis Tugas -menyediakan makanan bagi AJK dan guru pengiring .AJK Disiplin dan Keselamatan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -memastikan keselamatan peserta sepanjang program -memastikan peserta mematuhi peraturan yang ditetapkan AJK Makanan Abdul Hadi Nasutrun Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Noramira binti Rosli Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd.

Azis Wong Kuan Hwa Tugas -merancang segala aktiviti yang akan dijalankan -memastikan aktiviti dijalankan dengan lancar .AJK Pendaftaran. Sijil dan Hadiah Muhd Raimi bin Roslan Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Tugas -mengendalikan pendaftaran peserta sebelum aktiviti dijalankan -menyediakan sijil dan hadiah untuk pertandingan AJK Aktiviti Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd.

Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -membersihkan peralatan dan tapak aktiviti selepas program tamat .AJK Kebersihan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd.

00 10. Peserta dikehendaki berpakaian sukan lengkap dengan T-shirt biru kolej. Kumpulan yang berjaya menyelesaikan tasks yang diberi dengan paling cepat dan tepat dikira menang.Tentatif Program Masa 9. Peserta-peserta mendaftarkan diri mengikut kumpulan di kaunter sebelum aktiviti bermula pada hari berkenaan. Notice akan ditampal dua minggu sebelum program dijalankan.30-10.00-12. Sesiapa yang berminat boleh mendaftar dengan AJK yang berkenaan.00-9.00 12. Program ini terbahagi kepada 4 stesen.30 Aktiviti Pendaftaran Taklimat Pertandingan dijalankan Pengumuman pemenang dan sesi penyampaian hadiah Format Pertandingan 1. . 3. 2.00-12. Aktiviti ini dijalankan dlam kumpulan (5 orang sekumpulan) dan hanya terhad kepada 8 kumpulan yang terawal mendaftar. 5. 4.30 9.

00 RM 190.00 3.00 2.00 Kuantiti 15 Jumlah RM 90.00 .00 Lain-lain Jumlah RM 40. RM 20.00 40 1 1 1 1 1 1 RM 80.00 RM 500. RM 70.00 RM 100.00 5.00 4. RM 50.00 RM 100. RM 30.00 Perkara PK 42000 Jumlah RM 500. RM 20.00 Hamper : 1.00 RM 2.Sumber Kewangan No 1 Anggaran Perbelanjaan Perkara Makanan dan minuman (AJK dan guru pengiring) Buah tangan untuk peserta Bahan untuk aktiviti Hadiah Kos RM 6.

Disemak oleh. _____________________ (ISMAIL B KALAM A. Kolej Matrikulasi Perak. Kolej Matrikulasi Perak.N) Pengarah. . Kolej Matrikulasi Perak. Disahkan oleh. Disediakan oleh.Penutup Diharapkan aktiviti ini mendapat kerjasama daripada semua untuk mencapai matlamat dan objektif program ini.M. Diluluskan oleh. Persatuan Gaya Hidup Sihat. ____________________________ (AZFAR HAZWAN B MUSTAFFA) Setiausaha Projek ³Sensorace´. Disokong oleh. ________________________ (ARIS HANAFI B ABU JALIL) Pensyarah Kokurikulum. Kolej Matrikulasi Perak. _____________________________________ (SUFIAN SAURI B MOHAMMAD MAHAIDIN) Ketua Unit Kokurikulum. _____________________________ (ROSHIDAH BT ABDUL RAHMAN) Ketua Jabatan Pengurusan Pelajar.