P. 1
kertas kerja kokurikulum

kertas kerja kokurikulum

|Views: 285|Likes:
Published by Azfar Hazwan

More info:

Published by: Azfar Hazwan on Jan 23, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/19/2014

pdf

text

original

KOLEJ MATRIKULASI PERAK KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA

SENSORACE

TARIKH 27 FEBRUARI 2010

TEMPAT KMPK

PERSATUAN GAYA HIDUP SIHAT

pelajar juga harus mempelajari pengetahuan am dan kemahiran asas bagi menghadapi kecemasan yang tidak dapat diduga. di sini digariskan beberapa objektif aktiviti ini diadakan. Selain mengisi masa lapang. Antara objektifnya ialah: 3. para peserta juga boleh mengurangkan tekanan belajar yang amat membebankan dalam alam matrikulasi ini.3 meningkatkan potensi pelajar ke arah kecemerlangfan dalam bidang jasmani. Selain itu. pelajar juga dapat menambahkan pengetahuan dan kefahaman secara tidak langsung. 2 Matlamat Matlamat utama kursus ini diadakan adalah untuk memanfaatkan pancaindera yang dikurniakan oleh Tuhan.2 meneratkan silaturahim dan kerjasama antara pelajar mendisiplinkan diri pelajar dalam menyelesaikan tugasan yang diamanahkan 3. ianya juga amat penting bagi semua ahli kelab yang terlibat dalam mencari pengalaman dan ilmu dalam bidang pengurusan dan pengelolaan pertandingan. Selain itu. setiap aktiviti yang dirancang akan memberi manfaat yang berguna untuk semua yang terlibat. intelek dan sosial (JERIS) . aktiviti ini juga akan mewujudkan rasa kekitaan dan memupuk semangat kerjasama antara pelajar. Di samping berpengetahuan luas dan mengecapi kejayaan dalam bidang akademik. emosi. Akhir sekali.1 Pengenalan Aktitviti ini memupuk satu agenda Kelab Gaya Hidup Sihat untuk melahirkan generasi yang berdaya saing dan mampu berdikari sama ada dalam akademik dan juga kokurikulum.1 3. rohani. Sesungguhnya. 3 Objektif Bersempena dengan kursus ini.

4 Nama Program Sensorace 5 Pengelola Pengerusi Program Naib Pengerusi Program Setiausaha Bendahari : Loh Chin Fatt : Mohammad Isa bin Mohd. Sofian : Azfar Hazwan bin Mustaffa : Wong Kuan Hwa 6 Penyertaan -Semua AJK Persatuan Gaya Hidup Sihat -Peserta program ³Sensorace´ 7 Tarikh 27 Februari 2010 8 Tempat/ Lokasi Sekitar kawasan Kolej Matrikulasi Perak 9 Pegawai Pengiring En Aris Hanafi bin Abu Jalil .

Sofian Tugas -membantu pengerusi dalam memastikan program berjalan dengan lancar -memastikan ahli-ahli jawatankuasa menghadiri mesyuarat yang berkenaan Setiausaha Azfar Hazwan bin Mustaffa Tugas -menulis laporan bagi setiap mesyuarat yang diadakan -menghubungi setiap AJK untuk menghadiri mesyuarat yang berkenaan Bendahari Wong Kuan Hwa Tugas -menguruskan segala urusan yang berkaitan dengan kewangan sepanjang program -memaastikan sumber kewangan digunakan dengan arif .10 Jawatankuasa Induk Jawatankuasa dan Tugasan Pengerusi Projek Loh Chin Fatt Tugas -memastikan program berjalan dengan lancar -menerangkan projek kepada pensyarah bertugas -memantau segala perancangan dan pelaksanaan projek Naib Pengerusi Projek Mohammad Isa bin Mohd.

Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -memastikan keselamatan peserta sepanjang program -memastikan peserta mematuhi peraturan yang ditetapkan AJK Makanan Abdul Hadi Nasutrun Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Noramira binti Rosli Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd.AJK Disiplin dan Keselamatan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Azis Tugas -menyediakan makanan bagi AJK dan guru pengiring . Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd.

Azis Wong Kuan Hwa Tugas -merancang segala aktiviti yang akan dijalankan -memastikan aktiviti dijalankan dengan lancar .AJK Pendaftaran. Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Tugas -mengendalikan pendaftaran peserta sebelum aktiviti dijalankan -menyediakan sijil dan hadiah untuk pertandingan AJK Aktiviti Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Sijil dan Hadiah Muhd Raimi bin Roslan Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd.

Zainuddin Saiful Luqman bin Saifudin Siti Sharifah Nadhirrah binti Abd.AJK Kebersihan Abdul Hadi Nasutrun Azfar Hazwan bin Mustaffa Loh Chin Fatt Mohammad Hashraf bin Ahmad Sabri Mohammad Isa bin Mohd. Sofian Muhd Raimi bin Roslan Noramira binti Rosli Nur Ritasha binti Taridi Nurul Amani binti Mohd. Azis Wong Kuan Hwa Tugas -membersihkan peralatan dan tapak aktiviti selepas program tamat .

2. Kumpulan yang berjaya menyelesaikan tasks yang diberi dengan paling cepat dan tepat dikira menang. 4. . Sesiapa yang berminat boleh mendaftar dengan AJK yang berkenaan. 3.30 Aktiviti Pendaftaran Taklimat Pertandingan dijalankan Pengumuman pemenang dan sesi penyampaian hadiah Format Pertandingan 1.00 10. Peserta-peserta mendaftarkan diri mengikut kumpulan di kaunter sebelum aktiviti bermula pada hari berkenaan.Tentatif Program Masa 9.00-12.00-9.00-12. Program ini terbahagi kepada 4 stesen. Peserta dikehendaki berpakaian sukan lengkap dengan T-shirt biru kolej. 5.30 9.00 12. Notice akan ditampal dua minggu sebelum program dijalankan.30-10. Aktiviti ini dijalankan dlam kumpulan (5 orang sekumpulan) dan hanya terhad kepada 8 kumpulan yang terawal mendaftar.

Sumber Kewangan No 1 Anggaran Perbelanjaan Perkara Makanan dan minuman (AJK dan guru pengiring) Buah tangan untuk peserta Bahan untuk aktiviti Hadiah Kos RM 6.00 RM 2.00 Kuantiti 15 Jumlah RM 90.00 3.00 .00 RM 100.00 RM 500.00 Lain-lain Jumlah RM 40. RM 70.00 40 1 1 1 1 1 1 RM 80. RM 20.00 5.00 RM 190.00 RM 100. RM 50.00 4.00 Perkara PK 42000 Jumlah RM 500.00 2. RM 20.00 Hamper : 1. RM 30.

. Kolej Matrikulasi Perak. Disemak oleh. Disahkan oleh.Penutup Diharapkan aktiviti ini mendapat kerjasama daripada semua untuk mencapai matlamat dan objektif program ini. Kolej Matrikulasi Perak. Diluluskan oleh. Persatuan Gaya Hidup Sihat. Kolej Matrikulasi Perak. ________________________ (ARIS HANAFI B ABU JALIL) Pensyarah Kokurikulum. _____________________________________ (SUFIAN SAURI B MOHAMMAD MAHAIDIN) Ketua Unit Kokurikulum. Disediakan oleh.N) Pengarah. _____________________ (ISMAIL B KALAM A. Kolej Matrikulasi Perak. _____________________________ (ROSHIDAH BT ABDUL RAHMAN) Ketua Jabatan Pengurusan Pelajar. ____________________________ (AZFAR HAZWAN B MUSTAFFA) Setiausaha Projek ³Sensorace´.M. Disokong oleh.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->