Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada pagi ini

, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan fadhilatul ustaz ___________________________untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan Amin..ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. (ustaz) lembut bicara mengucapkan salam tangan dihulur penuh kemesraan majlis bermula bersulamkan kalam ahlan wa sahlan kami ucapkan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Yang berusaha En. Markus Sungkiam, YDP PIBG SK Sahabat 16. Yang Berusaha, En. Jeniar bin Subeh, Guru Besar SK Sahabat 16.

2.

3. Turut berusaha - Pn. Aisyah Wong Abdullah (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum – merangkap Pengerusi bagi Jawatantankuasa Majlis Khatam Al-Quran – En Khaironi Jazuli (Guru Penolong Kanan Kurikulum) - En. Jaiti Adian (Guru Penolong Kanan HEM)

4. Yang dihormati – Ustaz – ustazah Guru – guru AJK PIBG Ibu bapa

Dif – dif jemputan

.. .. En......Kesungguhan Ustaz dan Ustazah serta guru-guru pastinya melahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita..Pembuka tirai majlis pada pagi ini... Jeniar bin Subeh.. Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagi menjadikan amalan membaca Al-Quran sebagai satu budaya .. Hadirin hadirat yang dimuliakan. Seterusnya yang diraikan. Alhamdulilah. Assalamualaikum.. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan SK Sahabat 16 pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011”.Terima kasih diucapkan kepada Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin atas bacaan doa itu tadi. Mudah-mudahan segala yang kita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkan hasil dan diberkati Allah jua. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. . Dipersilakan. InsyaAllah.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian. dimulai dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Guru Besar SK Sahabat 16.W.DOA – Amin amin yarabbal alamin... 2.5. Ucapan alu-aluan Guru Besar Aturcara majlis pada pagi ini. Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-murid dalam bidang Tilawah AlQuran seterusnya melahirkan sahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi.. dipersilakan Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin bagi memimpin bacaan doa. 1.... murid-murid Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2011 serta semua murid yang dikasihi sekalian...

Tahniah diucapkan.. YDP PIBG SK Sahabat 16 bagi menyampaikan ucapan... -MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. dijemput En. 4... . Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Sahabat 16 pada pagi ini. UCAPAN PERASMIAN Jutaan terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan perasmian itu tadi.UCAPAN - Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. Ucapan alu-aluan PIBG Sekolah Meneruskan aturcara pada pagi ini. Untuk itu dipersilakan En. Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. Jeniar bin Subeh atas ucapan beliau sebentar tadi.. Dengansegala hormatnya dipersilakan. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 122 orang murid SK Sahabat 16 sesi 2011. Markus Sungkiam. 3. dengan segalasukacitanya dipersilakan En. Dengan segala hormatnya dipersilakan.. Markus Sungkiam bagi menerima cenderahati dari SK Sahabat 16. Jeniar Subeh untuk memberikan cenderahati kepada perasmi. Majlis Khatam Al-Quran Hadirin hadirat yang dimuliakan. Sebagai tanda penghargaan. Untuk itu majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Ustz Mutholaah bi Hairi bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. seterusnya merasmikan majlis pada pagi ini.

7. Kumpulan nasyid ini dipimpin oleh Ustazah Maisarah Mastur dan Ustazah Subariati Naharu. -------------------------------------------------------------------Untuk makluman hadirin. kini tibalah kita ke acara 6. Pn. -NASYIDTerima kasih diucapkan atas persembahan bertenaga sebentar tadi. Untuk makluman sidang dewan. Seterusnya. Untuk itu dipersilakan Murid-murid _________ yang akan menyampaikan persembahan Nasyid yang bertajuk Al-Quran Teras Keilmuan dan Kemuliaan Ramadhan . . sampai kita pada acara penyampaian cenderahati dan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran. Aisyah Wong bt Abdullah bagi menyempurnakan majlis. Jeniar Subeh kerana sudi menyempurnakan majlis. Dengan segala hormatnyadipersilakan. Penyampaian Cenderahati dan Sijil.. Penyampaian Cenderahati kepada Guru. Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi dengan acara persembahan. -PENYAMPAIAN CENDERAHATIMajlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg Berusaha En. GB SK Sahabat 16 diiringi oleh Yg Berusaha GPK Kokurikulum. Jeniar Subeh. Dengan sukacitanya dipersilakan.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha En. Pada tahun in seramai ______ orang berjaya khatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. Persembahan Nasyid -HOLD SEHINGGA MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PEMBIMBING NASYIDHadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian..5.

YDP PIBG SK Sahabat 16 diiringi oleh En Khaironi Jazuli (GPK Kanan 1) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalam usaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Quran dengan jayanya.Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalian Dengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita. Tidak lupa..Wabillah. Dengan segala hormatnya dipersilakan.2. guru besar.....Alhamdulilahhirabbilalamin.. ”Dari Dewan Darus Salam SK Kampung TengahKemaman.En Mohd Nasir b HamzahGPK 1 .YDP PIBG Sk Kg Tengah.Wasssala tuwassalamu alaasyarafil ambia iwal mursalin. 8.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia..Majlis bersurai <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< TEKS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKATSEKOLAH TAHUN 2010Mengumumkan. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.1.3. Markus Sungkiam ..”Bismillah.....Untuk itu Hadirin hadirat diminta berdiri.. Yang dihormati.. YDP PIBG. Diiringi oleh dif-dif kehormat.Terima kasih. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Quran dengan baik. Diizinkan Allah bertemu lagi di tahun hadapan.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini.cenderahati dihulur mengenang bakti....Perarakan masuk YB Dato’ HjMohamad b Awang Tera. Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Chukai..Usahawan & Koperasi Negeri merangkap ADUN Chukai... Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya... Kemaman......Yang berusaha Tuan Haji Mat Saat @ Puteh b Abdullah.... guru-guru penolong kanan. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka. ibu bapa beserta murid-muridKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2010.... Kemaman4........Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011 menutup tirai...Yang Berusaha..... Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamad b Awang TeraPengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar...... tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segala kekurangan adalah dari kelemahan kami jua.. Pn Zaini bt Mat Noor Guru Besar SK Kampung Tengah.Majlis dengan ini mempersilakan En. Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. dipancarkan secara langsung Majlis KhatamAlQuran Peringkat Sekolah Tahun 2010.. Waala alihi wasahbihiajmain. guru-guru.

Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan.Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagimengeratkan ukhwah silaturrahim di antara ibu bapa dan guru-guru di sekolah ini khususnya.Terima kasih diucapkan kepadaAlFadhl Utz Ahmad Saiful atas bacaan doa itu tadi. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 50 orang murid SKKT sesi 2010... Dengansegala hormatnya dipersilakan. dengan segalasukacitanya dipersilakan Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamed b Awang Tera bagi menyampaikan ucapan..Majlis Khatam Al-Quran pada pagi ini diteruskan lagi denganmempersilakan. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan Darus Salam SKKT.... 5.Ucapan Perasmian – Jutaan terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ atas ucapan perasmian itu tadi.En Zainal Abidin b AbdullahGPK HEM..T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua..Ucapan Guru Besar SKKT Hadirin hadirat yang dihormati sekalian.Hadirin hadirat yang dimuliakan. Ucapan Perasmian oleh YB Dato’ Meneruskan aturcara pada pagi ini. . Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Kg Tengah pada pagi ini >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4. Dipersilakan.Majlis Khatam Hadirin hadirat yang dimuliakan. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS.. InsyaAllah.Assalamualaikum... Zaini bt Mat Noor..Kesungguhan guru-guru dan kecaknaan ibu bapa pastinyamelahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita.Majlis dengan penuh takzim dan rasa bangga mengalu-alukankehadiran YB Dato’ dan hadirin hadirat sekalian ke majlis ini..SKKT... GB SK Kg Tengah untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada YangBerhormat Dato’.Pembuka tirai majlis pada pagi ini. 5.. Alhamdulilah.DOA – Amin amin yarabbal alamin. Untuk itu majlis dengan segala hormatnyamenjemput dan mempersilakan Utz Hj Ahmad Saiful bIbrahim bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. Tahniahdiucapkan. Seterusnya yang diraikan.Mudah-mudahan segala yangkita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkanhasil dan diberkati Allah jua. Sebagai tanda penghargaan ikhlas dari kami.Dengan segalahormatnya dipersilakan. dipersilakan Yang berusaha Pn Zaini bt Mat Nor.. dipersilakanAl-Fadhl Utz Hj Ahmad Saiful b Ibrahim bagi memimpin bacaan doa.UCAPAN GB – Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yg BerusahaTn GB atas ucapan itu tadi...Penyampaian cenderamata kepada Perasmi Majlis. Yang dihormati – Dif-dif jemputanGuru-guruAJK PIBGIbu Bapa6. Dipersilakan.MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. seterusnyamerasmikan majlis pada pagi ini.... Guru besar SKKT bagi menyampaikan ucapan .Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-muriddi dalam bidang Tilawah Al-Quran seterusnya melahirkansahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi..Ribuan terima kasih diucapkan.1. Yg Berusaha Pn..Kemaman pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2010”.Penyampaian cenderamataSekali lagi terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ ataskesudian menyempurnakan majlis.Pn Siti Hanim bt Abd JalilGPK KK 5.W. murid-murid Khatam Al-QuranPeringkat Sekolah 2010 dan semua warga dewan yangdikasihi sekalian.. 2.. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian.. Dengan segala hormatnyadipersilakan YB Dato’.

GB Sk Kg Tengah diiringi olehYg Berusaha GPK 1... YDP PIBG SKKT diiringi oleh En ZainalAbidin b Abdullah (GPK HEM) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalamusaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Qurandengan jayanya.Pn Rozana bt Abd Majid8. 7. Yg Dipertua PIBG SKKT bagimenyampaikan ucapan.... murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Qurandengan baik.Dengan sukacitanya dipersilakan.Pn Anisah bt Abdullah7. P a n i t i a S a i n s .2.Seterusnya. dipersilakan Yg BerusahaTn Hj Mat Saat b Abdullah. U t z H j A h m a d S a i f u l b Ibrahim2. -Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 2 atas persembahan itu tadi..Kisah Arnab dengan kura-kura3 . Penyampaian Cenderahati dan Sijil Khatam Al-QuranKepada 50 org murid Khatam Al-Quran dan semua muridTahun 6..Pn Yusniza bt Yusof 3 . .Pn Zainun bt Embong5. Persembahan Murid Tahun 3 Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian..Panitia Bahasa Inggeris – Pn Norhidawati b t Ghazalii i i . P a n i t i a B a h a s a M e l a y u – P n Z a l i h a b t L a t i f ii.6.Penyampaian Cenderahati kepada setiap Panitia. Dipersilakan.. .. Dari murid-murid Tahun 2.... P a n i t i a ....1 . Penyampaian cenderahati kepada guru-guru Al-Quran Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalianDengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita... penyampaian cenderahati kepada wakil guru panitia.Majlis dengan ini mempersilakan Tn Hj Mat Saat bAbdullah ..Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi denganacara persembahan.Ucapan YDP PIBG Meneruskan aturcara pada pagi ini. .i . 6. K e b e s a r a n A l l a h .7..Untuk itu dipersilakan Murid-murid Tahun 3 yang akanmenyampaikan persembahan Nasyid Bahasa Arab berjudul Al-Fawakih dan Ahwa Biladi. P n A n i d a b t S u l o n g 4.Persembahan Murid Tahun Dua Seterusnya kita saksikan pula sebuah persembahan Nasyidoleh murid-murid Tahun 2 dgn judul nasyid1. . Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka...Pn Laili Suziani bt Ismail6.P n R o h a n i b t T a l i b i v . sampai kita pada acara penyampaian cenderahatidan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran pada tahun iniseramai 50 orang dan semua murid Tahun 6 yang juga berjayakhatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan.. Hadirin hadirat yang dimuliakan.Penyampaian cenderamata(Rujuk lampiran senarai penerima c/hati dan sijil)Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg BerusahaPn Zaini bt Mat Nor kerana sudi menyempurnakan majlis.Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 3 atas persembahan itu tadi 8. .. Dengan segala hormatnyadipersilakan.Pn Zulfariza bt Wan Zaulkfli 8.UCAPAN YDP PIBG Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas ucapan itu tadi. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.. Seterusnya. . dipersilakan..-Penyampaian cenderamata-Mendahului senarai penerima cenderamata..... .. . En Mohd Nasir b Hamzah bagimenyempurnakan majlis. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Assalamualaikum.cenderahati dihulur mengenang bakti. Dengan segala hormatnyadipersilakan. ... .Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha Pn Zaini bt Mat Nor.

OBJEKTIF : Menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan Memotivasikan murid supaya sentiasa berdamping dan menghayati alQuran .Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.. Bertitik tolak untuk merealisasikan hasrat dan matlamat tersebut Unit Agama dan Moran Pejabat Pelajaran Gabungan Mukah merancang untuk mengadakan Majlis Khatam al-Quran peringkat sekolah..Wabillah.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia.. DiizinkanAllah bertemu lagi di tahun hadapan.M a t e m a t i k .w dalam Khutbah Haji Wada’ mengimbau betapa besarnya kedudukan al-Quran untuk dijadikan panduan dan pedoman sepanjang masa.Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segalakekurangan adalah dari kelemahan kami jua.Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran PeringkatSekolah Tahun 2010 menutup tirai.a. 9.. bagi meraikan pelajar-pelajar yang telah menamatkan bacaan al-Quran pada tahun ini. Tidak lupa.P n R o s i d a b t A b d u l l a h Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas kesudian menyempurnakanmajlis.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya. Semoga majlis yang dicadangkan dapat memberikan impak positif yang diharapkan. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Al-Quran sebagai kitab dan panduan yang diturunkan oleh Allah adalah merupakan keutamaan yang perlu dihayati dan diamalkan dalam kehidupan manusia. Ianya juga bertujuan untuk memotivasikan para pelajar supaya terus menjadikan al-Quran sebagai pegangan hidup di samping dapat memberikan galakan kepada pelajar-pelajar yang lain supaya dapat bersama-sama berusaha untuk mengkhatamkan al-Quran. Mengingati sejarah dan pesanan junjngan besar Nabi s..Majlis bersurai.

Memberikan galakan kepada pelajar lain berusaha ke arah mengkhatamkan al-Quran. ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful