Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada pagi ini

, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan fadhilatul ustaz ___________________________untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan Amin..ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. (ustaz) lembut bicara mengucapkan salam tangan dihulur penuh kemesraan majlis bermula bersulamkan kalam ahlan wa sahlan kami ucapkan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Yang berusaha En. Markus Sungkiam, YDP PIBG SK Sahabat 16. Yang Berusaha, En. Jeniar bin Subeh, Guru Besar SK Sahabat 16.

2.

3. Turut berusaha - Pn. Aisyah Wong Abdullah (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum – merangkap Pengerusi bagi Jawatantankuasa Majlis Khatam Al-Quran – En Khaironi Jazuli (Guru Penolong Kanan Kurikulum) - En. Jaiti Adian (Guru Penolong Kanan HEM)

4. Yang dihormati – Ustaz – ustazah Guru – guru AJK PIBG Ibu bapa

Dif – dif jemputan

W.. Seterusnya yang diraikan. 2.Terima kasih diucapkan kepada Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin atas bacaan doa itu tadi... En. dipersilakan Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin bagi memimpin bacaan doa. ... Ucapan alu-aluan Guru Besar Aturcara majlis pada pagi ini. Assalamualaikum. murid-murid Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2011 serta semua murid yang dikasihi sekalian.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua. Jeniar bin Subeh.. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan... ..Kesungguhan Ustaz dan Ustazah serta guru-guru pastinya melahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita.... Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan SK Sahabat 16 pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011”. 1.Pembuka tirai majlis pada pagi ini. Hadirin hadirat yang dimuliakan. Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagi menjadikan amalan membaca Al-Quran sebagai satu budaya . Dipersilakan.DOA – Amin amin yarabbal alamin.. Mudah-mudahan segala yang kita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkan hasil dan diberkati Allah jua. InsyaAllah.... dimulai dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Guru Besar SK Sahabat 16.... Alhamdulilah.5. Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-murid dalam bidang Tilawah AlQuran seterusnya melahirkan sahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi....

Jeniar bin Subeh atas ucapan beliau sebentar tadi. Tahniah diucapkan... Markus Sungkiam. Markus Sungkiam bagi menerima cenderahati dari SK Sahabat 16.. seterusnya merasmikan majlis pada pagi ini.. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 122 orang murid SK Sahabat 16 sesi 2011. Dengansegala hormatnya dipersilakan. Untuk itu dipersilakan En. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Sahabat 16 pada pagi ini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. UCAPAN PERASMIAN Jutaan terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan perasmian itu tadi. Untuk itu majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Ustz Mutholaah bi Hairi bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. YDP PIBG SK Sahabat 16 bagi menyampaikan ucapan. dengan segalasukacitanya dipersilakan En. 4. . 3..UCAPAN - Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. dijemput En. Sebagai tanda penghargaan.. Majlis Khatam Al-Quran Hadirin hadirat yang dimuliakan.. Ucapan alu-aluan PIBG Sekolah Meneruskan aturcara pada pagi ini. -MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. Jeniar Subeh untuk memberikan cenderahati kepada perasmi.

Untuk makluman sidang dewan. Kumpulan nasyid ini dipimpin oleh Ustazah Maisarah Mastur dan Ustazah Subariati Naharu. Untuk itu dipersilakan Murid-murid _________ yang akan menyampaikan persembahan Nasyid yang bertajuk Al-Quran Teras Keilmuan dan Kemuliaan Ramadhan . Jeniar Subeh kerana sudi menyempurnakan majlis. 7. Penyampaian Cenderahati dan Sijil. kini tibalah kita ke acara 6. Persembahan Nasyid -HOLD SEHINGGA MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PEMBIMBING NASYIDHadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. . Penyampaian Cenderahati kepada Guru. Pn. -NASYIDTerima kasih diucapkan atas persembahan bertenaga sebentar tadi..5. Pada tahun in seramai ______ orang berjaya khatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. -PENYAMPAIAN CENDERAHATIMajlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg Berusaha En. Jeniar Subeh..Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha En. Dengan segala hormatnyadipersilakan. Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi dengan acara persembahan. Seterusnya. Dengan sukacitanya dipersilakan. Aisyah Wong bt Abdullah bagi menyempurnakan majlis. -------------------------------------------------------------------Untuk makluman hadirin. GB SK Sahabat 16 diiringi oleh Yg Berusaha GPK Kokurikulum. sampai kita pada acara penyampaian cenderahati dan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran.

Waala alihi wasahbihiajmain.Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalian Dengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita. Pn Zaini bt Mat Noor Guru Besar SK Kampung Tengah..cenderahati dihulur mengenang bakti......Wasssala tuwassalamu alaasyarafil ambia iwal mursalin... Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Yang dihormati.... Diizinkan Allah bertemu lagi di tahun hadapan..... Tidak lupa. guru-guru penolong kanan. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segala kekurangan adalah dari kelemahan kami jua... Markus Sungkiam ....3....Yang berusaha Tuan Haji Mat Saat @ Puteh b Abdullah.Yang Berusaha..Majlis dengan ini mempersilakan En.Perarakan masuk YB Dato’ HjMohamad b Awang Tera... Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Chukai..1.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini. guru besar.Alhamdulilahhirabbilalamin... ”Dari Dewan Darus Salam SK Kampung TengahKemaman. dipancarkan secara langsung Majlis KhatamAlQuran Peringkat Sekolah Tahun 2010. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Quran dengan baik.... Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamad b Awang TeraPengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar..... Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.”Bismillah.......Terima kasih.. YDP PIBG. 8... Kemaman.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011 menutup tirai. ibu bapa beserta murid-muridKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2010. guru-guru...Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia.En Mohd Nasir b HamzahGPK 1 ...Wabillah. Diiringi oleh dif-dif kehormat.. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka.Untuk itu Hadirin hadirat diminta berdiri..Usahawan & Koperasi Negeri merangkap ADUN Chukai. Kemaman4.YDP PIBG Sk Kg Tengah. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.Majlis bersurai <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< TEKS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKATSEKOLAH TAHUN 2010Mengumumkan..2.. YDP PIBG SK Sahabat 16 diiringi oleh En Khaironi Jazuli (GPK Kanan 1) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalam usaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Quran dengan jayanya.

. Dipersilakan.... Guru besar SKKT bagi menyampaikan ucapan . dipersilakanAl-Fadhl Utz Hj Ahmad Saiful b Ibrahim bagi memimpin bacaan doa....... Untuk itu majlis dengan segala hormatnyamenjemput dan mempersilakan Utz Hj Ahmad Saiful bIbrahim bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran.Pembuka tirai majlis pada pagi ini. seterusnyamerasmikan majlis pada pagi ini..Ucapan Guru Besar SKKT Hadirin hadirat yang dihormati sekalian. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. 5. dipersilakan Yang berusaha Pn Zaini bt Mat Nor.....Kemaman pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2010”. Tahniahdiucapkan.Ucapan Perasmian – Jutaan terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ atas ucapan perasmian itu tadi. Yg Berusaha Pn.Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagimengeratkan ukhwah silaturrahim di antara ibu bapa dan guru-guru di sekolah ini khususnya..1.Assalamualaikum. Sebagai tanda penghargaan ikhlas dari kami. Seterusnya yang diraikan.MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah.. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan Darus Salam SKKT...Dengan segalahormatnya dipersilakan.Pn Siti Hanim bt Abd JalilGPK KK 5. Ucapan Perasmian oleh YB Dato’ Meneruskan aturcara pada pagi ini.UCAPAN GB – Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yg BerusahaTn GB atas ucapan itu tadi. Alhamdulilah.Penyampaian cenderamataSekali lagi terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ ataskesudian menyempurnakan majlis. 5.En Zainal Abidin b AbdullahGPK HEM. Yang dihormati – Dif-dif jemputanGuru-guruAJK PIBGIbu Bapa6.W. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian.Ribuan terima kasih diucapkan.. GB SK Kg Tengah untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada YangBerhormat Dato’..Terima kasih diucapkan kepadaAlFadhl Utz Ahmad Saiful atas bacaan doa itu tadi. 2. .Majlis Khatam Al-Quran pada pagi ini diteruskan lagi denganmempersilakan. Zaini bt Mat Noor.Kesungguhan guru-guru dan kecaknaan ibu bapa pastinyamelahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Kg Tengah pada pagi ini >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4..Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-muriddi dalam bidang Tilawah Al-Quran seterusnya melahirkansahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi..... murid-murid Khatam Al-QuranPeringkat Sekolah 2010 dan semua warga dewan yangdikasihi sekalian. Dipersilakan.Penyampaian cenderamata kepada Perasmi Majlis.Mudah-mudahan segala yangkita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkanhasil dan diberkati Allah jua. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 50 orang murid SKKT sesi 2010.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua. Dengansegala hormatnya dipersilakan. dengan segalasukacitanya dipersilakan Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamed b Awang Tera bagi menyampaikan ucapan.. InsyaAllah.Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan.SKKT.Majlis Khatam Hadirin hadirat yang dimuliakan.Majlis dengan penuh takzim dan rasa bangga mengalu-alukankehadiran YB Dato’ dan hadirin hadirat sekalian ke majlis ini.Hadirin hadirat yang dimuliakan. Dengan segala hormatnyadipersilakan YB Dato’.DOA – Amin amin yarabbal alamin.

.. .. Dengan segala hormatnyadipersilakan.P n R o h a n i b t T a l i b i v .. Assalamualaikum. Persembahan Murid Tahun 3 Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian..cenderahati dihulur mengenang bakti. P n A n i d a b t S u l o n g 4.i .. YDP PIBG SKKT diiringi oleh En ZainalAbidin b Abdullah (GPK HEM) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalamusaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Qurandengan jayanya. K e b e s a r a n A l l a h . . ......Kisah Arnab dengan kura-kura3 . Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka.Ucapan YDP PIBG Meneruskan aturcara pada pagi ini. ... . sampai kita pada acara penyampaian cenderahatidan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran pada tahun iniseramai 50 orang dan semua murid Tahun 6 yang juga berjayakhatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan..-Penyampaian cenderamata-Mendahului senarai penerima cenderamata. penyampaian cenderahati kepada wakil guru panitia. Dari murid-murid Tahun 2..Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 3 atas persembahan itu tadi 8. Penyampaian Cenderahati dan Sijil Khatam Al-QuranKepada 50 org murid Khatam Al-Quran dan semua muridTahun 6. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Qurandengan baik. Dipersilakan...Untuk itu dipersilakan Murid-murid Tahun 3 yang akanmenyampaikan persembahan Nasyid Bahasa Arab berjudul Al-Fawakih dan Ahwa Biladi.Pn Zulfariza bt Wan Zaulkfli 8. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya..1 .. . dipersilakan Yg BerusahaTn Hj Mat Saat b Abdullah....Penyampaian Cenderahati kepada setiap Panitia.. GB Sk Kg Tengah diiringi olehYg Berusaha GPK 1.Pn Anisah bt Abdullah7. -Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 2 atas persembahan itu tadi.Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi denganacara persembahan. . 6.. Dengan segala hormatnya dipersilakan..6. dipersilakan. 7. Seterusnya. P a n i t i a .Pn Rozana bt Abd Majid8.Pn Zainun bt Embong5. P a n i t i a B a h a s a M e l a y u – P n Z a l i h a b t L a t i f ii.Penyampaian cenderamata(Rujuk lampiran senarai penerima c/hati dan sijil)Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg BerusahaPn Zaini bt Mat Nor kerana sudi menyempurnakan majlis.UCAPAN YDP PIBG Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas ucapan itu tadi.Pn Laili Suziani bt Ismail6.. P a n i t i a S a i n s .Majlis dengan ini mempersilakan Tn Hj Mat Saat bAbdullah ...2.Dengan sukacitanya dipersilakan.Persembahan Murid Tahun Dua Seterusnya kita saksikan pula sebuah persembahan Nasyidoleh murid-murid Tahun 2 dgn judul nasyid1. En Mohd Nasir b Hamzah bagimenyempurnakan majlis.Seterusnya.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha Pn Zaini bt Mat Nor. .. U t z H j A h m a d S a i f u l b Ibrahim2. Dengan segala hormatnyadipersilakan..Pn Yusniza bt Yusof 3 .. . Yg Dipertua PIBG SKKT bagimenyampaikan ucapan.Panitia Bahasa Inggeris – Pn Norhidawati b t Ghazalii i i .. . Hadirin hadirat yang dimuliakan. Penyampaian cenderahati kepada guru-guru Al-Quran Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalianDengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita.7..

. 9. bagi meraikan pelajar-pelajar yang telah menamatkan bacaan al-Quran pada tahun ini.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini.Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini. Tidak lupa. OBJEKTIF : Menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan Memotivasikan murid supaya sentiasa berdamping dan menghayati alQuran .. Semoga majlis yang dicadangkan dapat memberikan impak positif yang diharapkan. Mengingati sejarah dan pesanan junjngan besar Nabi s.Wabillah.w dalam Khutbah Haji Wada’ mengimbau betapa besarnya kedudukan al-Quran untuk dijadikan panduan dan pedoman sepanjang masa.a.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran PeringkatSekolah Tahun 2010 menutup tirai... DiizinkanAllah bertemu lagi di tahun hadapan..Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segalakekurangan adalah dari kelemahan kami jua.M a t e m a t i k .Majlis bersurai. Ianya juga bertujuan untuk memotivasikan para pelajar supaya terus menjadikan al-Quran sebagai pegangan hidup di samping dapat memberikan galakan kepada pelajar-pelajar yang lain supaya dapat bersama-sama berusaha untuk mengkhatamkan al-Quran. Bertitik tolak untuk merealisasikan hasrat dan matlamat tersebut Unit Agama dan Moran Pejabat Pelajaran Gabungan Mukah merancang untuk mengadakan Majlis Khatam al-Quran peringkat sekolah. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Al-Quran sebagai kitab dan panduan yang diturunkan oleh Allah adalah merupakan keutamaan yang perlu dihayati dan diamalkan dalam kehidupan manusia.Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.P n R o s i d a b t A b d u l l a h Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas kesudian menyempurnakanmajlis. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya.

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ .Memberikan galakan kepada pelajar lain berusaha ke arah mengkhatamkan al-Quran.