Contoh Teks Ucapan Pengerusi Majlis

Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada pagi ini

, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan fadhilatul ustaz ___________________________untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan Amin..ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. (ustaz) lembut bicara mengucapkan salam tangan dihulur penuh kemesraan majlis bermula bersulamkan kalam ahlan wa sahlan kami ucapkan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Yang berusaha En. Markus Sungkiam, YDP PIBG SK Sahabat 16. Yang Berusaha, En. Jeniar bin Subeh, Guru Besar SK Sahabat 16.

2.

3. Turut berusaha - Pn. Aisyah Wong Abdullah (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum – merangkap Pengerusi bagi Jawatantankuasa Majlis Khatam Al-Quran – En Khaironi Jazuli (Guru Penolong Kanan Kurikulum) - En. Jaiti Adian (Guru Penolong Kanan HEM)

4. Yang dihormati – Ustaz – ustazah Guru – guru AJK PIBG Ibu bapa

Dif – dif jemputan

T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua..... Alhamdulilah. Mudah-mudahan segala yang kita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkan hasil dan diberkati Allah jua. Assalamualaikum.. Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagi menjadikan amalan membaca Al-Quran sebagai satu budaya .. murid-murid Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2011 serta semua murid yang dikasihi sekalian. En..W..Pembuka tirai majlis pada pagi ini. InsyaAllah... ... dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan SK Sahabat 16 pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011”.. .. Hadirin hadirat yang dimuliakan.DOA – Amin amin yarabbal alamin..5. Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-murid dalam bidang Tilawah AlQuran seterusnya melahirkan sahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi. Dipersilakan.. Ucapan alu-aluan Guru Besar Aturcara majlis pada pagi ini. dipersilakan Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin bagi memimpin bacaan doa. 1. 2. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian.Terima kasih diucapkan kepada Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin atas bacaan doa itu tadi... Seterusnya yang diraikan.. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. dimulai dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Guru Besar SK Sahabat 16...Kesungguhan Ustaz dan Ustazah serta guru-guru pastinya melahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. Jeniar bin Subeh..

Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. Untuk itu majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Ustz Mutholaah bi Hairi bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. Markus Sungkiam bagi menerima cenderahati dari SK Sahabat 16.. dijemput En.. 4. Markus Sungkiam. Majlis Khatam Al-Quran Hadirin hadirat yang dimuliakan.. Tahniah diucapkan.. seterusnya merasmikan majlis pada pagi ini. Untuk itu dipersilakan En. Jeniar Subeh untuk memberikan cenderahati kepada perasmi. Sebagai tanda penghargaan.UCAPAN - Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. Dengansegala hormatnya dipersilakan. 3. . Dengan segala hormatnya dipersilakan.... Ucapan alu-aluan PIBG Sekolah Meneruskan aturcara pada pagi ini. Jeniar bin Subeh atas ucapan beliau sebentar tadi. dengan segalasukacitanya dipersilakan En. -MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. YDP PIBG SK Sahabat 16 bagi menyampaikan ucapan. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Sahabat 16 pada pagi ini. UCAPAN PERASMIAN Jutaan terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan perasmian itu tadi. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 122 orang murid SK Sahabat 16 sesi 2011.

kini tibalah kita ke acara 6. Untuk makluman sidang dewan. Jeniar Subeh.. -NASYIDTerima kasih diucapkan atas persembahan bertenaga sebentar tadi. -------------------------------------------------------------------Untuk makluman hadirin. Pada tahun in seramai ______ orang berjaya khatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan.. Kumpulan nasyid ini dipimpin oleh Ustazah Maisarah Mastur dan Ustazah Subariati Naharu. Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi dengan acara persembahan. . Penyampaian Cenderahati dan Sijil. Pn. Dengan sukacitanya dipersilakan. sampai kita pada acara penyampaian cenderahati dan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran. 7.5. GB SK Sahabat 16 diiringi oleh Yg Berusaha GPK Kokurikulum. Penyampaian Cenderahati kepada Guru. -PENYAMPAIAN CENDERAHATIMajlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg Berusaha En. Dengan segala hormatnyadipersilakan. Jeniar Subeh kerana sudi menyempurnakan majlis. Seterusnya. Persembahan Nasyid -HOLD SEHINGGA MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PEMBIMBING NASYIDHadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Untuk itu dipersilakan Murid-murid _________ yang akan menyampaikan persembahan Nasyid yang bertajuk Al-Quran Teras Keilmuan dan Kemuliaan Ramadhan . Aisyah Wong bt Abdullah bagi menyempurnakan majlis.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha En.

. ”Dari Dewan Darus Salam SK Kampung TengahKemaman... Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.. YDP PIBG SK Sahabat 16 diiringi oleh En Khaironi Jazuli (GPK Kanan 1) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalam usaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Quran dengan jayanya.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011 menutup tirai.Perarakan masuk YB Dato’ HjMohamad b Awang Tera.....Wasssala tuwassalamu alaasyarafil ambia iwal mursalin. Markus Sungkiam ..2. Kemaman4.. YDP PIBG..Untuk itu Hadirin hadirat diminta berdiri. Waala alihi wasahbihiajmain. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini... Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamad b Awang TeraPengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar.Wabillah.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia.En Mohd Nasir b HamzahGPK 1 ....cenderahati dihulur mengenang bakti.. Yang dihormati.....”Bismillah.. dipancarkan secara langsung Majlis KhatamAlQuran Peringkat Sekolah Tahun 2010. ibu bapa beserta murid-muridKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2010...1.......Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini.. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya..Majlis dengan ini mempersilakan En..... Kemaman. Diizinkan Allah bertemu lagi di tahun hadapan. Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Chukai.Yang berusaha Tuan Haji Mat Saat @ Puteh b Abdullah.. guru besar. Pn Zaini bt Mat Noor Guru Besar SK Kampung Tengah. guru-guru penolong kanan.Majlis bersurai <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< TEKS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKATSEKOLAH TAHUN 2010Mengumumkan..Usahawan & Koperasi Negeri merangkap ADUN Chukai.3.. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segala kekurangan adalah dari kelemahan kami jua.Terima kasih.Yang Berusaha....Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalian Dengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita.... Diiringi oleh dif-dif kehormat.YDP PIBG Sk Kg Tengah.. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka. Tidak lupa.. guru-guru.. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Quran dengan baik.. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Alhamdulilahhirabbilalamin. 8.....

MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan Darus Salam SKKT.. Dengansegala hormatnya dipersilakan. 5. seterusnyamerasmikan majlis pada pagi ini.Terima kasih diucapkan kepadaAlFadhl Utz Ahmad Saiful atas bacaan doa itu tadi.... Yang dihormati – Dif-dif jemputanGuru-guruAJK PIBGIbu Bapa6..Majlis Khatam Hadirin hadirat yang dimuliakan.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua.Majlis Khatam Al-Quran pada pagi ini diteruskan lagi denganmempersilakan. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Kg Tengah pada pagi ini >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4.. dipersilakanAl-Fadhl Utz Hj Ahmad Saiful b Ibrahim bagi memimpin bacaan doa. 2.Ucapan Perasmian – Jutaan terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ atas ucapan perasmian itu tadi. ..Mudah-mudahan segala yangkita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkanhasil dan diberkati Allah jua..En Zainal Abidin b AbdullahGPK HEM.Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-muriddi dalam bidang Tilawah Al-Quran seterusnya melahirkansahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi.Pn Siti Hanim bt Abd JalilGPK KK 5.Majlis dengan penuh takzim dan rasa bangga mengalu-alukankehadiran YB Dato’ dan hadirin hadirat sekalian ke majlis ini. Sebagai tanda penghargaan ikhlas dari kami.. Ucapan Perasmian oleh YB Dato’ Meneruskan aturcara pada pagi ini.. Zaini bt Mat Noor.SKKT.. 5. Dipersilakan. murid-murid Khatam Al-QuranPeringkat Sekolah 2010 dan semua warga dewan yangdikasihi sekalian.. Alhamdulilah.Hadirin hadirat yang dimuliakan.Kesungguhan guru-guru dan kecaknaan ibu bapa pastinyamelahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita.Penyampaian cenderamata kepada Perasmi Majlis...DOA – Amin amin yarabbal alamin.Pembuka tirai majlis pada pagi ini.. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 50 orang murid SKKT sesi 2010.Assalamualaikum...Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagimengeratkan ukhwah silaturrahim di antara ibu bapa dan guru-guru di sekolah ini khususnya. Dengan segala hormatnyadipersilakan YB Dato’. dipersilakan Yang berusaha Pn Zaini bt Mat Nor. InsyaAllah.Ribuan terima kasih diucapkan. Yg Berusaha Pn.. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS.UCAPAN GB – Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yg BerusahaTn GB atas ucapan itu tadi..W.... Untuk itu majlis dengan segala hormatnyamenjemput dan mempersilakan Utz Hj Ahmad Saiful bIbrahim bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran.Dengan segalahormatnya dipersilakan.Kemaman pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2010”..1. Seterusnya yang diraikan. Tahniahdiucapkan. dengan segalasukacitanya dipersilakan Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamed b Awang Tera bagi menyampaikan ucapan.. Guru besar SKKT bagi menyampaikan ucapan . Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian.Penyampaian cenderamataSekali lagi terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ ataskesudian menyempurnakan majlis.. Dipersilakan... GB SK Kg Tengah untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada YangBerhormat Dato’.Ucapan Guru Besar SKKT Hadirin hadirat yang dihormati sekalian.Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan.

.Pn Zainun bt Embong5.P n R o h a n i b t T a l i b i v .cenderahati dihulur mengenang bakti.. Hadirin hadirat yang dimuliakan.Ucapan YDP PIBG Meneruskan aturcara pada pagi ini.Pn Laili Suziani bt Ismail6... .. penyampaian cenderahati kepada wakil guru panitia.Kisah Arnab dengan kura-kura3 ... ... YDP PIBG SKKT diiringi oleh En ZainalAbidin b Abdullah (GPK HEM) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalamusaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Qurandengan jayanya.Untuk itu dipersilakan Murid-murid Tahun 3 yang akanmenyampaikan persembahan Nasyid Bahasa Arab berjudul Al-Fawakih dan Ahwa Biladi.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha Pn Zaini bt Mat Nor. Dipersilakan. U t z H j A h m a d S a i f u l b Ibrahim2. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Qurandengan baik.. . GB Sk Kg Tengah diiringi olehYg Berusaha GPK 1. P n A n i d a b t S u l o n g 4..7..... .Pn Yusniza bt Yusof 3 . 6.. . K e b e s a r a n A l l a h . Assalamualaikum. . En Mohd Nasir b Hamzah bagimenyempurnakan majlis.. sampai kita pada acara penyampaian cenderahatidan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran pada tahun iniseramai 50 orang dan semua murid Tahun 6 yang juga berjayakhatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan.Pn Rozana bt Abd Majid8. P a n i t i a B a h a s a M e l a y u – P n Z a l i h a b t L a t i f ii. -Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 2 atas persembahan itu tadi. Yg Dipertua PIBG SKKT bagimenyampaikan ucapan. Dari murid-murid Tahun 2. . Dengan segala hormatnyadipersilakan.. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Seterusnya. ...1 . dipersilakan Yg BerusahaTn Hj Mat Saat b Abdullah.Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 3 atas persembahan itu tadi 8.Persembahan Murid Tahun Dua Seterusnya kita saksikan pula sebuah persembahan Nasyidoleh murid-murid Tahun 2 dgn judul nasyid1. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka. Penyampaian Cenderahati dan Sijil Khatam Al-QuranKepada 50 org murid Khatam Al-Quran dan semua muridTahun 6. P a n i t i a .UCAPAN YDP PIBG Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas ucapan itu tadi..2..Majlis dengan ini mempersilakan Tn Hj Mat Saat bAbdullah ..-Penyampaian cenderamata-Mendahului senarai penerima cenderamata.6. Dengan segala hormatnyadipersilakan. P a n i t i a S a i n s . . Penyampaian cenderahati kepada guru-guru Al-Quran Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalianDengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita. .Pn Anisah bt Abdullah7.. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.. Persembahan Murid Tahun 3 Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian...Pn Zulfariza bt Wan Zaulkfli 8...Penyampaian cenderamata(Rujuk lampiran senarai penerima c/hati dan sijil)Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg BerusahaPn Zaini bt Mat Nor kerana sudi menyempurnakan majlis.i .Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi denganacara persembahan.Penyampaian Cenderahati kepada setiap Panitia.. 7. Seterusnya.Dengan sukacitanya dipersilakan..Panitia Bahasa Inggeris – Pn Norhidawati b t Ghazalii i i ... dipersilakan.

Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini..Wabillah. bagi meraikan pelajar-pelajar yang telah menamatkan bacaan al-Quran pada tahun ini. 9. Bertitik tolak untuk merealisasikan hasrat dan matlamat tersebut Unit Agama dan Moran Pejabat Pelajaran Gabungan Mukah merancang untuk mengadakan Majlis Khatam al-Quran peringkat sekolah.Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.Majlis bersurai.a.w dalam Khutbah Haji Wada’ mengimbau betapa besarnya kedudukan al-Quran untuk dijadikan panduan dan pedoman sepanjang masa. Tidak lupa.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran PeringkatSekolah Tahun 2010 menutup tirai. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Al-Quran sebagai kitab dan panduan yang diturunkan oleh Allah adalah merupakan keutamaan yang perlu dihayati dan diamalkan dalam kehidupan manusia.. DiizinkanAllah bertemu lagi di tahun hadapan.Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini. Semoga majlis yang dicadangkan dapat memberikan impak positif yang diharapkan.P n R o s i d a b t A b d u l l a h Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas kesudian menyempurnakanmajlis. OBJEKTIF : Menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan Memotivasikan murid supaya sentiasa berdamping dan menghayati alQuran .M a t e m a t i k .Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia.. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya.Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segalakekurangan adalah dari kelemahan kami jua.. Mengingati sejarah dan pesanan junjngan besar Nabi s.. Ianya juga bertujuan untuk memotivasikan para pelajar supaya terus menjadikan al-Quran sebagai pegangan hidup di samping dapat memberikan galakan kepada pelajar-pelajar yang lain supaya dapat bersama-sama berusaha untuk mengkhatamkan al-Quran.

Memberikan galakan kepada pelajar lain berusaha ke arah mengkhatamkan al-Quran. ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful