Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada pagi ini

, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan fadhilatul ustaz ___________________________untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan Amin..ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. (ustaz) lembut bicara mengucapkan salam tangan dihulur penuh kemesraan majlis bermula bersulamkan kalam ahlan wa sahlan kami ucapkan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Yang berusaha En. Markus Sungkiam, YDP PIBG SK Sahabat 16. Yang Berusaha, En. Jeniar bin Subeh, Guru Besar SK Sahabat 16.

2.

3. Turut berusaha - Pn. Aisyah Wong Abdullah (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum – merangkap Pengerusi bagi Jawatantankuasa Majlis Khatam Al-Quran – En Khaironi Jazuli (Guru Penolong Kanan Kurikulum) - En. Jaiti Adian (Guru Penolong Kanan HEM)

4. Yang dihormati – Ustaz – ustazah Guru – guru AJK PIBG Ibu bapa

Dif – dif jemputan

dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan SK Sahabat 16 pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011”.. InsyaAllah. Mudah-mudahan segala yang kita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkan hasil dan diberkati Allah jua. Alhamdulilah. . dimulai dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Guru Besar SK Sahabat 16.. Ucapan alu-aluan Guru Besar Aturcara majlis pada pagi ini.. Assalamualaikum. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian.W..... Hadirin hadirat yang dimuliakan...Terima kasih diucapkan kepada Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin atas bacaan doa itu tadi. En. 1. Jeniar bin Subeh. Seterusnya yang diraikan. 2.... Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagi menjadikan amalan membaca Al-Quran sebagai satu budaya . Dipersilakan.5. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan.DOA – Amin amin yarabbal alamin.. Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-murid dalam bidang Tilawah AlQuran seterusnya melahirkan sahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS..... murid-murid Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2011 serta semua murid yang dikasihi sekalian.....Pembuka tirai majlis pada pagi ini.Kesungguhan Ustaz dan Ustazah serta guru-guru pastinya melahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita..T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua. dipersilakan Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin bagi memimpin bacaan doa. .

Sebagai tanda penghargaan. 3. Untuk itu majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Ustz Mutholaah bi Hairi bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. Majlis Khatam Al-Quran Hadirin hadirat yang dimuliakan. Markus Sungkiam. 4.. Dengan segala hormatnya dipersilakan. seterusnya merasmikan majlis pada pagi ini. Tahniah diucapkan.. Ucapan alu-aluan PIBG Sekolah Meneruskan aturcara pada pagi ini.. Dengansegala hormatnya dipersilakan. Markus Sungkiam bagi menerima cenderahati dari SK Sahabat 16. . dijemput En.. dengan segalasukacitanya dipersilakan En. YDP PIBG SK Sahabat 16 bagi menyampaikan ucapan. -MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. UCAPAN PERASMIAN Jutaan terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan perasmian itu tadi.. Untuk itu dipersilakan En. Jeniar Subeh untuk memberikan cenderahati kepada perasmi.. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Sahabat 16 pada pagi ini. Jeniar bin Subeh atas ucapan beliau sebentar tadi..UCAPAN - Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 122 orang murid SK Sahabat 16 sesi 2011.

7. Pn. Pada tahun in seramai ______ orang berjaya khatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. sampai kita pada acara penyampaian cenderahati dan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran. Jeniar Subeh.5. -------------------------------------------------------------------Untuk makluman hadirin. Kumpulan nasyid ini dipimpin oleh Ustazah Maisarah Mastur dan Ustazah Subariati Naharu. Persembahan Nasyid -HOLD SEHINGGA MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PEMBIMBING NASYIDHadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Seterusnya. . -NASYIDTerima kasih diucapkan atas persembahan bertenaga sebentar tadi. Untuk makluman sidang dewan. Penyampaian Cenderahati kepada Guru. GB SK Sahabat 16 diiringi oleh Yg Berusaha GPK Kokurikulum. kini tibalah kita ke acara 6.. -PENYAMPAIAN CENDERAHATIMajlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg Berusaha En. Dengan sukacitanya dipersilakan. Penyampaian Cenderahati dan Sijil. Aisyah Wong bt Abdullah bagi menyempurnakan majlis. Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi dengan acara persembahan. Jeniar Subeh kerana sudi menyempurnakan majlis. Dengan segala hormatnyadipersilakan. Untuk itu dipersilakan Murid-murid _________ yang akan menyampaikan persembahan Nasyid yang bertajuk Al-Quran Teras Keilmuan dan Kemuliaan Ramadhan ..Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha En.

Diiringi oleh dif-dif kehormat.. Dengan segala hormatnya dipersilakan.3. Waala alihi wasahbihiajmain. Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Chukai. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.Majlis bersurai <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< TEKS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKATSEKOLAH TAHUN 2010Mengumumkan.Usahawan & Koperasi Negeri merangkap ADUN Chukai...... guru-guru penolong kanan. guru-guru. Tidak lupa.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini.. ”Dari Dewan Darus Salam SK Kampung TengahKemaman.. guru besar.Yang Berusaha. Pn Zaini bt Mat Noor Guru Besar SK Kampung Tengah.En Mohd Nasir b HamzahGPK 1 . Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamad b Awang TeraPengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar....Untuk itu Hadirin hadirat diminta berdiri....2. 8. YDP PIBG SK Sahabat 16 diiringi oleh En Khaironi Jazuli (GPK Kanan 1) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalam usaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Quran dengan jayanya......Terima kasih. dipancarkan secara langsung Majlis KhatamAlQuran Peringkat Sekolah Tahun 2010.. Yang dihormati. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Quran dengan baik.. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka......... Kemaman4.YDP PIBG Sk Kg Tengah.”Bismillah.....Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalian Dengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita.... Kemaman.Wabillah...Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia.Majlis dengan ini mempersilakan En..Yang berusaha Tuan Haji Mat Saat @ Puteh b Abdullah.cenderahati dihulur mengenang bakti.... tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segala kekurangan adalah dari kelemahan kami jua. Markus Sungkiam ...1. Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian... Diizinkan Allah bertemu lagi di tahun hadapan.Alhamdulilahhirabbilalamin. ibu bapa beserta murid-muridKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2010.. YDP PIBG..Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011 menutup tirai......Wasssala tuwassalamu alaasyarafil ambia iwal mursalin.Perarakan masuk YB Dato’ HjMohamad b Awang Tera.

. Dipersilakan. dengan segalasukacitanya dipersilakan Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamed b Awang Tera bagi menyampaikan ucapan.. Yang dihormati – Dif-dif jemputanGuru-guruAJK PIBGIbu Bapa6... seterusnyamerasmikan majlis pada pagi ini.1. 5. InsyaAllah.....Penyampaian cenderamataSekali lagi terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ ataskesudian menyempurnakan majlis. Alhamdulilah.Penyampaian cenderamata kepada Perasmi Majlis. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian.. dipersilakanAl-Fadhl Utz Hj Ahmad Saiful b Ibrahim bagi memimpin bacaan doa.Majlis Khatam Al-Quran pada pagi ini diteruskan lagi denganmempersilakan.Hadirin hadirat yang dimuliakan... Yg Berusaha Pn.En Zainal Abidin b AbdullahGPK HEM. Zaini bt Mat Noor. Dengan segala hormatnyadipersilakan YB Dato’.Ribuan terima kasih diucapkan..Dengan segalahormatnya dipersilakan. Dengansegala hormatnya dipersilakan.Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagimengeratkan ukhwah silaturrahim di antara ibu bapa dan guru-guru di sekolah ini khususnya..Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan.Assalamualaikum...Pembuka tirai majlis pada pagi ini.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua.DOA – Amin amin yarabbal alamin.Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-muriddi dalam bidang Tilawah Al-Quran seterusnya melahirkansahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi. Ucapan Perasmian oleh YB Dato’ Meneruskan aturcara pada pagi ini.Terima kasih diucapkan kepadaAlFadhl Utz Ahmad Saiful atas bacaan doa itu tadi. murid-murid Khatam Al-QuranPeringkat Sekolah 2010 dan semua warga dewan yangdikasihi sekalian. Dipersilakan.MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah.Majlis Khatam Hadirin hadirat yang dimuliakan.W.. 5.Majlis dengan penuh takzim dan rasa bangga mengalu-alukankehadiran YB Dato’ dan hadirin hadirat sekalian ke majlis ini. Tahniahdiucapkan.Kemaman pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2010”.. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 50 orang murid SKKT sesi 2010... Sebagai tanda penghargaan ikhlas dari kami. Guru besar SKKT bagi menyampaikan ucapan .. Seterusnya yang diraikan.UCAPAN GB – Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yg BerusahaTn GB atas ucapan itu tadi.Kesungguhan guru-guru dan kecaknaan ibu bapa pastinyamelahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita.. dipersilakan Yang berusaha Pn Zaini bt Mat Nor..Ucapan Guru Besar SKKT Hadirin hadirat yang dihormati sekalian. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan Darus Salam SKKT. Untuk itu majlis dengan segala hormatnyamenjemput dan mempersilakan Utz Hj Ahmad Saiful bIbrahim bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. GB SK Kg Tengah untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada YangBerhormat Dato’.Mudah-mudahan segala yangkita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkanhasil dan diberkati Allah jua.Pn Siti Hanim bt Abd JalilGPK KK 5.... setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Kg Tengah pada pagi ini >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4.Ucapan Perasmian – Jutaan terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ atas ucapan perasmian itu tadi.. 2.SKKT. ..

Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka.. dipersilakan Yg BerusahaTn Hj Mat Saat b Abdullah.. . 6..Ucapan YDP PIBG Meneruskan aturcara pada pagi ini.. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya. Dipersilakan.. U t z H j A h m a d S a i f u l b Ibrahim2. Assalamualaikum.7.cenderahati dihulur mengenang bakti.. . GB Sk Kg Tengah diiringi olehYg Berusaha GPK 1.Seterusnya. . Hadirin hadirat yang dimuliakan. En Mohd Nasir b Hamzah bagimenyempurnakan majlis.Persembahan Murid Tahun Dua Seterusnya kita saksikan pula sebuah persembahan Nasyidoleh murid-murid Tahun 2 dgn judul nasyid1. P a n i t i a S a i n s .. -Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 2 atas persembahan itu tadi. .Pn Zulfariza bt Wan Zaulkfli 8.Majlis dengan ini mempersilakan Tn Hj Mat Saat bAbdullah .. P a n i t i a . P n A n i d a b t S u l o n g 4.. P a n i t i a B a h a s a M e l a y u – P n Z a l i h a b t L a t i f ii. K e b e s a r a n A l l a h .Pn Anisah bt Abdullah7.. Penyampaian Cenderahati dan Sijil Khatam Al-QuranKepada 50 org murid Khatam Al-Quran dan semua muridTahun 6.Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi denganacara persembahan. Dengan segala hormatnya dipersilakan.P n R o h a n i b t T a l i b i v .1 .. sampai kita pada acara penyampaian cenderahatidan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran pada tahun iniseramai 50 orang dan semua murid Tahun 6 yang juga berjayakhatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. dipersilakan.Penyampaian Cenderahati kepada setiap Panitia. . Penyampaian cenderahati kepada guru-guru Al-Quran Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalianDengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita.Untuk itu dipersilakan Murid-murid Tahun 3 yang akanmenyampaikan persembahan Nasyid Bahasa Arab berjudul Al-Fawakih dan Ahwa Biladi.i . 7. ....-Penyampaian cenderamata-Mendahului senarai penerima cenderamata.. ..... Seterusnya. YDP PIBG SKKT diiringi oleh En ZainalAbidin b Abdullah (GPK HEM) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalamusaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Qurandengan jayanya. Dari murid-murid Tahun 2.. Persembahan Murid Tahun 3 Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. ......Pn Yusniza bt Yusof 3 .Pn Rozana bt Abd Majid8.Pn Laili Suziani bt Ismail6..6.Panitia Bahasa Inggeris – Pn Norhidawati b t Ghazalii i i ... .Pn Zainun bt Embong5.. Dengan segala hormatnyadipersilakan.Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 3 atas persembahan itu tadi 8.Penyampaian cenderamata(Rujuk lampiran senarai penerima c/hati dan sijil)Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg BerusahaPn Zaini bt Mat Nor kerana sudi menyempurnakan majlis..Dengan sukacitanya dipersilakan.UCAPAN YDP PIBG Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas ucapan itu tadi.2.Kisah Arnab dengan kura-kura3 ..Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha Pn Zaini bt Mat Nor. Yg Dipertua PIBG SKKT bagimenyampaikan ucapan. Dengan segala hormatnyadipersilakan. penyampaian cenderahati kepada wakil guru panitia. ... murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Qurandengan baik.

9.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini. Bertitik tolak untuk merealisasikan hasrat dan matlamat tersebut Unit Agama dan Moran Pejabat Pelajaran Gabungan Mukah merancang untuk mengadakan Majlis Khatam al-Quran peringkat sekolah.. Ianya juga bertujuan untuk memotivasikan para pelajar supaya terus menjadikan al-Quran sebagai pegangan hidup di samping dapat memberikan galakan kepada pelajar-pelajar yang lain supaya dapat bersama-sama berusaha untuk mengkhatamkan al-Quran. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Al-Quran sebagai kitab dan panduan yang diturunkan oleh Allah adalah merupakan keutamaan yang perlu dihayati dan diamalkan dalam kehidupan manusia.M a t e m a t i k .Majlis bersurai.w dalam Khutbah Haji Wada’ mengimbau betapa besarnya kedudukan al-Quran untuk dijadikan panduan dan pedoman sepanjang masa. Tidak lupa..Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia. DiizinkanAllah bertemu lagi di tahun hadapan.Wabillah.P n R o s i d a b t A b d u l l a h Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas kesudian menyempurnakanmajlis. Mengingati sejarah dan pesanan junjngan besar Nabi s. OBJEKTIF : Menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan Memotivasikan murid supaya sentiasa berdamping dan menghayati alQuran . bagi meraikan pelajar-pelajar yang telah menamatkan bacaan al-Quran pada tahun ini.a..Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini. Semoga majlis yang dicadangkan dapat memberikan impak positif yang diharapkan.. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya.Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segalakekurangan adalah dari kelemahan kami jua..Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran PeringkatSekolah Tahun 2010 menutup tirai.

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ .Memberikan galakan kepada pelajar lain berusaha ke arah mengkhatamkan al-Quran.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful