Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada pagi ini

, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan fadhilatul ustaz ___________________________untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan Amin..ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. (ustaz) lembut bicara mengucapkan salam tangan dihulur penuh kemesraan majlis bermula bersulamkan kalam ahlan wa sahlan kami ucapkan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Yang berusaha En. Markus Sungkiam, YDP PIBG SK Sahabat 16. Yang Berusaha, En. Jeniar bin Subeh, Guru Besar SK Sahabat 16.

2.

3. Turut berusaha - Pn. Aisyah Wong Abdullah (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum – merangkap Pengerusi bagi Jawatantankuasa Majlis Khatam Al-Quran – En Khaironi Jazuli (Guru Penolong Kanan Kurikulum) - En. Jaiti Adian (Guru Penolong Kanan HEM)

4. Yang dihormati – Ustaz – ustazah Guru – guru AJK PIBG Ibu bapa

Dif – dif jemputan

. InsyaAllah. murid-murid Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2011 serta semua murid yang dikasihi sekalian. dimulai dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Guru Besar SK Sahabat 16. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan... Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagi menjadikan amalan membaca Al-Quran sebagai satu budaya . En. Assalamualaikum.W.Terima kasih diucapkan kepada Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin atas bacaan doa itu tadi.5.Pembuka tirai majlis pada pagi ini... Jeniar bin Subeh. Mudah-mudahan segala yang kita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkan hasil dan diberkati Allah jua...... Dipersilakan..DOA – Amin amin yarabbal alamin. Ucapan alu-aluan Guru Besar Aturcara majlis pada pagi ini. Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-murid dalam bidang Tilawah AlQuran seterusnya melahirkan sahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi... setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. Alhamdulilah. 2. Seterusnya yang diraikan.. . 1...Kesungguhan Ustaz dan Ustazah serta guru-guru pastinya melahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita... .. Hadirin hadirat yang dimuliakan. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan SK Sahabat 16 pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011”. dipersilakan Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin bagi memimpin bacaan doa..T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian...

YDP PIBG SK Sahabat 16 bagi menyampaikan ucapan.. Jeniar Subeh untuk memberikan cenderahati kepada perasmi. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Sahabat 16 pada pagi ini.. 3. Jeniar bin Subeh atas ucapan beliau sebentar tadi.. 4... seterusnya merasmikan majlis pada pagi ini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Untuk itu majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Ustz Mutholaah bi Hairi bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. Majlis Khatam Al-Quran Hadirin hadirat yang dimuliakan. Untuk itu dipersilakan En. dengan segalasukacitanya dipersilakan En. Markus Sungkiam bagi menerima cenderahati dari SK Sahabat 16.UCAPAN - Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. dijemput En. Dengansegala hormatnya dipersilakan. . selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 122 orang murid SK Sahabat 16 sesi 2011. UCAPAN PERASMIAN Jutaan terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan perasmian itu tadi.. Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. Tahniah diucapkan. -MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. Ucapan alu-aluan PIBG Sekolah Meneruskan aturcara pada pagi ini.. Sebagai tanda penghargaan. Markus Sungkiam.

Dengan segala hormatnyadipersilakan. Dengan sukacitanya dipersilakan. . Seterusnya. kini tibalah kita ke acara 6. Pada tahun in seramai ______ orang berjaya khatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. Untuk itu dipersilakan Murid-murid _________ yang akan menyampaikan persembahan Nasyid yang bertajuk Al-Quran Teras Keilmuan dan Kemuliaan Ramadhan . Untuk makluman sidang dewan. -------------------------------------------------------------------Untuk makluman hadirin. Persembahan Nasyid -HOLD SEHINGGA MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PEMBIMBING NASYIDHadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Jeniar Subeh. Pn. Penyampaian Cenderahati dan Sijil. Aisyah Wong bt Abdullah bagi menyempurnakan majlis. 7. sampai kita pada acara penyampaian cenderahati dan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha En. Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi dengan acara persembahan.. -NASYIDTerima kasih diucapkan atas persembahan bertenaga sebentar tadi. GB SK Sahabat 16 diiringi oleh Yg Berusaha GPK Kokurikulum. -PENYAMPAIAN CENDERAHATIMajlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg Berusaha En. Jeniar Subeh kerana sudi menyempurnakan majlis.5. Kumpulan nasyid ini dipimpin oleh Ustazah Maisarah Mastur dan Ustazah Subariati Naharu.. Penyampaian Cenderahati kepada Guru.

..3.”Bismillah. Kemaman4..Majlis dengan ini mempersilakan En. Markus Sungkiam ..Perarakan masuk YB Dato’ HjMohamad b Awang Tera. Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian..cenderahati dihulur mengenang bakti... murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Quran dengan baik... guru-guru penolong kanan. Diizinkan Allah bertemu lagi di tahun hadapan..2.1..YDP PIBG Sk Kg Tengah...Wasssala tuwassalamu alaasyarafil ambia iwal mursalin...Untuk itu Hadirin hadirat diminta berdiri. Kemaman. 8.. YDP PIBG SK Sahabat 16 diiringi oleh En Khaironi Jazuli (GPK Kanan 1) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalam usaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Quran dengan jayanya... Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011 menutup tirai. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya..... ibu bapa beserta murid-muridKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2010.. Pn Zaini bt Mat Noor Guru Besar SK Kampung Tengah. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segala kekurangan adalah dari kelemahan kami jua.. Dengan segala hormatnya dipersilakan.En Mohd Nasir b HamzahGPK 1 ....Yang berusaha Tuan Haji Mat Saat @ Puteh b Abdullah.Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalian Dengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita. YDP PIBG.... Waala alihi wasahbihiajmain. dipancarkan secara langsung Majlis KhatamAlQuran Peringkat Sekolah Tahun 2010...Wabillah... Diiringi oleh dif-dif kehormat.Terima kasih..... Tidak lupa....Majlis bersurai <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< TEKS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKATSEKOLAH TAHUN 2010Mengumumkan..Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini... Yang dihormati...Yang Berusaha.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia. guru besar.. Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Chukai. ”Dari Dewan Darus Salam SK Kampung TengahKemaman. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka. guru-guru....Usahawan & Koperasi Negeri merangkap ADUN Chukai.. Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamad b Awang TeraPengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar.Alhamdulilahhirabbilalamin...

Alhamdulilah. dengan segalasukacitanya dipersilakan Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamed b Awang Tera bagi menyampaikan ucapan. 2. Dipersilakan.W.Kemaman pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2010”.UCAPAN GB – Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yg BerusahaTn GB atas ucapan itu tadi.. Tahniahdiucapkan. Yang dihormati – Dif-dif jemputanGuru-guruAJK PIBGIbu Bapa6. Sebagai tanda penghargaan ikhlas dari kami. Untuk itu majlis dengan segala hormatnyamenjemput dan mempersilakan Utz Hj Ahmad Saiful bIbrahim bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. seterusnyamerasmikan majlis pada pagi ini.Hadirin hadirat yang dimuliakan..En Zainal Abidin b AbdullahGPK HEM.Pn Siti Hanim bt Abd JalilGPK KK 5. .DOA – Amin amin yarabbal alamin... Ucapan Perasmian oleh YB Dato’ Meneruskan aturcara pada pagi ini.Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagimengeratkan ukhwah silaturrahim di antara ibu bapa dan guru-guru di sekolah ini khususnya.Majlis Khatam Hadirin hadirat yang dimuliakan. dipersilakan Yang berusaha Pn Zaini bt Mat Nor.Mudah-mudahan segala yangkita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkanhasil dan diberkati Allah jua. GB SK Kg Tengah untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada YangBerhormat Dato’.... InsyaAllah. Guru besar SKKT bagi menyampaikan ucapan . 5.Kesungguhan guru-guru dan kecaknaan ibu bapa pastinyamelahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Kg Tengah pada pagi ini >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4.. Dengan segala hormatnyadipersilakan YB Dato’. Seterusnya yang diraikan.Assalamualaikum. murid-murid Khatam Al-QuranPeringkat Sekolah 2010 dan semua warga dewan yangdikasihi sekalian.Penyampaian cenderamata kepada Perasmi Majlis.1.. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan Darus Salam SKKT.. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian.Penyampaian cenderamataSekali lagi terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ ataskesudian menyempurnakan majlis. 5.Terima kasih diucapkan kepadaAlFadhl Utz Ahmad Saiful atas bacaan doa itu tadi..SKKT.Dengan segalahormatnya dipersilakan.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua.Majlis dengan penuh takzim dan rasa bangga mengalu-alukankehadiran YB Dato’ dan hadirin hadirat sekalian ke majlis ini.. Zaini bt Mat Noor..Ucapan Guru Besar SKKT Hadirin hadirat yang dihormati sekalian........ Yg Berusaha Pn.Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan.Ribuan terima kasih diucapkan.Majlis Khatam Al-Quran pada pagi ini diteruskan lagi denganmempersilakan. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 50 orang murid SKKT sesi 2010.Ucapan Perasmian – Jutaan terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ atas ucapan perasmian itu tadi..MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah.Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-muriddi dalam bidang Tilawah Al-Quran seterusnya melahirkansahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi. Dengansegala hormatnya dipersilakan.....Pembuka tirai majlis pada pagi ini.. Dipersilakan. dipersilakanAl-Fadhl Utz Hj Ahmad Saiful b Ibrahim bagi memimpin bacaan doa..

. . Dengan segala hormatnyadipersilakan.Pn Yusniza bt Yusof 3 ..Kisah Arnab dengan kura-kura3 . ...Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 3 atas persembahan itu tadi 8..6...1 . En Mohd Nasir b Hamzah bagimenyempurnakan majlis.. Penyampaian cenderahati kepada guru-guru Al-Quran Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalianDengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita.i . . K e b e s a r a n A l l a h ..Pn Zulfariza bt Wan Zaulkfli 8. -Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 2 atas persembahan itu tadi..Majlis dengan ini mempersilakan Tn Hj Mat Saat bAbdullah .... Dari murid-murid Tahun 2..7. dipersilakan. dipersilakan Yg BerusahaTn Hj Mat Saat b Abdullah.Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi denganacara persembahan. Assalamualaikum.Pn Rozana bt Abd Majid8.. U t z H j A h m a d S a i f u l b Ibrahim2.Pn Anisah bt Abdullah7. . Dipersilakan.. Persembahan Murid Tahun 3 Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Dengan segala hormatnyadipersilakan.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha Pn Zaini bt Mat Nor. ...cenderahati dihulur mengenang bakti.P n R o h a n i b t T a l i b i v ...2.Persembahan Murid Tahun Dua Seterusnya kita saksikan pula sebuah persembahan Nasyidoleh murid-murid Tahun 2 dgn judul nasyid1. . . P a n i t i a .. Dengan segala hormatnya dipersilakan..Seterusnya. Hadirin hadirat yang dimuliakan. sampai kita pada acara penyampaian cenderahatidan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran pada tahun iniseramai 50 orang dan semua murid Tahun 6 yang juga berjayakhatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. GB Sk Kg Tengah diiringi olehYg Berusaha GPK 1. 6. 7. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya. P n A n i d a b t S u l o n g 4. penyampaian cenderahati kepada wakil guru panitia.UCAPAN YDP PIBG Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas ucapan itu tadi.Penyampaian cenderamata(Rujuk lampiran senarai penerima c/hati dan sijil)Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg BerusahaPn Zaini bt Mat Nor kerana sudi menyempurnakan majlis. P a n i t i a S a i n s . .Pn Zainun bt Embong5.. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka. P a n i t i a B a h a s a M e l a y u – P n Z a l i h a b t L a t i f ii..-Penyampaian cenderamata-Mendahului senarai penerima cenderamata.Dengan sukacitanya dipersilakan. . Yg Dipertua PIBG SKKT bagimenyampaikan ucapan..Panitia Bahasa Inggeris – Pn Norhidawati b t Ghazalii i i .Untuk itu dipersilakan Murid-murid Tahun 3 yang akanmenyampaikan persembahan Nasyid Bahasa Arab berjudul Al-Fawakih dan Ahwa Biladi.. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Qurandengan baik..Pn Laili Suziani bt Ismail6... Seterusnya.Penyampaian Cenderahati kepada setiap Panitia.. Penyampaian Cenderahati dan Sijil Khatam Al-QuranKepada 50 org murid Khatam Al-Quran dan semua muridTahun 6.... YDP PIBG SKKT diiringi oleh En ZainalAbidin b Abdullah (GPK HEM) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalamusaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Qurandengan jayanya.Ucapan YDP PIBG Meneruskan aturcara pada pagi ini..

M a t e m a t i k .a. Tidak lupa..Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia. Bertitik tolak untuk merealisasikan hasrat dan matlamat tersebut Unit Agama dan Moran Pejabat Pelajaran Gabungan Mukah merancang untuk mengadakan Majlis Khatam al-Quran peringkat sekolah..Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.P n R o s i d a b t A b d u l l a h Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas kesudian menyempurnakanmajlis.Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini... OBJEKTIF : Menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan Memotivasikan murid supaya sentiasa berdamping dan menghayati alQuran . Ianya juga bertujuan untuk memotivasikan para pelajar supaya terus menjadikan al-Quran sebagai pegangan hidup di samping dapat memberikan galakan kepada pelajar-pelajar yang lain supaya dapat bersama-sama berusaha untuk mengkhatamkan al-Quran.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Al-Quran sebagai kitab dan panduan yang diturunkan oleh Allah adalah merupakan keutamaan yang perlu dihayati dan diamalkan dalam kehidupan manusia. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya. bagi meraikan pelajar-pelajar yang telah menamatkan bacaan al-Quran pada tahun ini. Semoga majlis yang dicadangkan dapat memberikan impak positif yang diharapkan.Wabillah.Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segalakekurangan adalah dari kelemahan kami jua.Majlis bersurai. DiizinkanAllah bertemu lagi di tahun hadapan. 9. Mengingati sejarah dan pesanan junjngan besar Nabi s.w dalam Khutbah Haji Wada’ mengimbau betapa besarnya kedudukan al-Quran untuk dijadikan panduan dan pedoman sepanjang masa.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran PeringkatSekolah Tahun 2010 menutup tirai..

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ .Memberikan galakan kepada pelajar lain berusaha ke arah mengkhatamkan al-Quran.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful