P. 1
Contoh Teks Ucapan Pengerusi Majlis

Contoh Teks Ucapan Pengerusi Majlis

2.0

|Views: 6,670|Likes:
Published by Mohamad Afiq Ismail

More info:

Published by: Mohamad Afiq Ismail on Jan 31, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/01/2015

pdf

text

original

Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada pagi ini

, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan fadhilatul ustaz ___________________________untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan Amin..ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. (ustaz) lembut bicara mengucapkan salam tangan dihulur penuh kemesraan majlis bermula bersulamkan kalam ahlan wa sahlan kami ucapkan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Yang berusaha En. Markus Sungkiam, YDP PIBG SK Sahabat 16. Yang Berusaha, En. Jeniar bin Subeh, Guru Besar SK Sahabat 16.

2.

3. Turut berusaha - Pn. Aisyah Wong Abdullah (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum – merangkap Pengerusi bagi Jawatantankuasa Majlis Khatam Al-Quran – En Khaironi Jazuli (Guru Penolong Kanan Kurikulum) - En. Jaiti Adian (Guru Penolong Kanan HEM)

4. Yang dihormati – Ustaz – ustazah Guru – guru AJK PIBG Ibu bapa

Dif – dif jemputan

dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan SK Sahabat 16 pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011”. ... Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-murid dalam bidang Tilawah AlQuran seterusnya melahirkan sahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi... Dipersilakan.. murid-murid Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2011 serta semua murid yang dikasihi sekalian. Hadirin hadirat yang dimuliakan. 1. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS.W. InsyaAllah. Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagi menjadikan amalan membaca Al-Quran sebagai satu budaya .. Assalamualaikum.. 2..DOA – Amin amin yarabbal alamin. ..T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua. En. Jeniar bin Subeh...5.... dipersilakan Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin bagi memimpin bacaan doa. Ucapan alu-aluan Guru Besar Aturcara majlis pada pagi ini.Kesungguhan Ustaz dan Ustazah serta guru-guru pastinya melahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita. Alhamdulilah. Mudah-mudahan segala yang kita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkan hasil dan diberkati Allah jua.. dimulai dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Guru Besar SK Sahabat 16.. Seterusnya yang diraikan..Terima kasih diucapkan kepada Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin atas bacaan doa itu tadi.. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan.....Pembuka tirai majlis pada pagi ini.

Sebagai tanda penghargaan. Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. seterusnya merasmikan majlis pada pagi ini. Untuk itu majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Ustz Mutholaah bi Hairi bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Sahabat 16 pada pagi ini.. Jeniar Subeh untuk memberikan cenderahati kepada perasmi. 4. Untuk itu dipersilakan En. dijemput En. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 122 orang murid SK Sahabat 16 sesi 2011. Majlis Khatam Al-Quran Hadirin hadirat yang dimuliakan... 3. . -MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. YDP PIBG SK Sahabat 16 bagi menyampaikan ucapan. Tahniah diucapkan.. Markus Sungkiam. Jeniar bin Subeh atas ucapan beliau sebentar tadi. UCAPAN PERASMIAN Jutaan terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan perasmian itu tadi.. Ucapan alu-aluan PIBG Sekolah Meneruskan aturcara pada pagi ini. Markus Sungkiam bagi menerima cenderahati dari SK Sahabat 16.UCAPAN - Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En.. Dengan segala hormatnya dipersilakan. dengan segalasukacitanya dipersilakan En. Dengansegala hormatnya dipersilakan..

-------------------------------------------------------------------Untuk makluman hadirin. Untuk itu dipersilakan Murid-murid _________ yang akan menyampaikan persembahan Nasyid yang bertajuk Al-Quran Teras Keilmuan dan Kemuliaan Ramadhan . Untuk makluman sidang dewan.. Dengan sukacitanya dipersilakan. Pn. Seterusnya. -NASYIDTerima kasih diucapkan atas persembahan bertenaga sebentar tadi. GB SK Sahabat 16 diiringi oleh Yg Berusaha GPK Kokurikulum. . Jeniar Subeh.. Kumpulan nasyid ini dipimpin oleh Ustazah Maisarah Mastur dan Ustazah Subariati Naharu. Penyampaian Cenderahati dan Sijil.5. Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi dengan acara persembahan. Jeniar Subeh kerana sudi menyempurnakan majlis. sampai kita pada acara penyampaian cenderahati dan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha En. kini tibalah kita ke acara 6. -PENYAMPAIAN CENDERAHATIMajlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg Berusaha En. 7. Persembahan Nasyid -HOLD SEHINGGA MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PEMBIMBING NASYIDHadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Aisyah Wong bt Abdullah bagi menyempurnakan majlis. Pada tahun in seramai ______ orang berjaya khatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. Penyampaian Cenderahati kepada Guru. Dengan segala hormatnyadipersilakan.

3.Untuk itu Hadirin hadirat diminta berdiri. Diizinkan Allah bertemu lagi di tahun hadapan.Yang Berusaha... YDP PIBG SK Sahabat 16 diiringi oleh En Khaironi Jazuli (GPK Kanan 1) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalam usaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Quran dengan jayanya.1. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Perarakan masuk YB Dato’ HjMohamad b Awang Tera..Usahawan & Koperasi Negeri merangkap ADUN Chukai.YDP PIBG Sk Kg Tengah. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka..Majlis bersurai <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< TEKS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKATSEKOLAH TAHUN 2010Mengumumkan....Terima kasih. guru-guru.... Pn Zaini bt Mat Noor Guru Besar SK Kampung Tengah....Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia..”Bismillah. Tidak lupa.. guru besar. guru-guru penolong kanan..Wasssala tuwassalamu alaasyarafil ambia iwal mursalin. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segala kekurangan adalah dari kelemahan kami jua.. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Quran dengan baik.. ”Dari Dewan Darus Salam SK Kampung TengahKemaman.....Wabillah..... Yang dihormati.. Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian............ 8.. YDP PIBG.2..Alhamdulilahhirabbilalamin.. Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamad b Awang TeraPengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar. Markus Sungkiam . ibu bapa beserta murid-muridKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2010.Yang berusaha Tuan Haji Mat Saat @ Puteh b Abdullah. Kemaman4. Kemaman.Majlis dengan ini mempersilakan En. dipancarkan secara langsung Majlis KhatamAlQuran Peringkat Sekolah Tahun 2010. Waala alihi wasahbihiajmain.....Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011 menutup tirai....Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalian Dengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita.cenderahati dihulur mengenang bakti. Diiringi oleh dif-dif kehormat.En Mohd Nasir b HamzahGPK 1 . Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Chukai...Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini...

Dipersilakan.SKKT. Yang dihormati – Dif-dif jemputanGuru-guruAJK PIBGIbu Bapa6...Assalamualaikum. seterusnyamerasmikan majlis pada pagi ini. dengan segalasukacitanya dipersilakan Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamed b Awang Tera bagi menyampaikan ucapan.. dipersilakan Yang berusaha Pn Zaini bt Mat Nor.Ucapan Perasmian – Jutaan terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ atas ucapan perasmian itu tadi.Penyampaian cenderamata kepada Perasmi Majlis.Pembuka tirai majlis pada pagi ini.Ucapan Guru Besar SKKT Hadirin hadirat yang dihormati sekalian...Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagimengeratkan ukhwah silaturrahim di antara ibu bapa dan guru-guru di sekolah ini khususnya. Alhamdulilah. Sebagai tanda penghargaan ikhlas dari kami. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS.Mudah-mudahan segala yangkita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkanhasil dan diberkati Allah jua.En Zainal Abidin b AbdullahGPK HEM. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan Darus Salam SKKT. 5. Dipersilakan...... GB SK Kg Tengah untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada YangBerhormat Dato’. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Kg Tengah pada pagi ini >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4. dipersilakanAl-Fadhl Utz Hj Ahmad Saiful b Ibrahim bagi memimpin bacaan doa.Majlis dengan penuh takzim dan rasa bangga mengalu-alukankehadiran YB Dato’ dan hadirin hadirat sekalian ke majlis ini. ..Ribuan terima kasih diucapkan. Untuk itu majlis dengan segala hormatnyamenjemput dan mempersilakan Utz Hj Ahmad Saiful bIbrahim bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran...Majlis Khatam Al-Quran pada pagi ini diteruskan lagi denganmempersilakan... Dengan segala hormatnyadipersilakan YB Dato’. Zaini bt Mat Noor.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 50 orang murid SKKT sesi 2010. Ucapan Perasmian oleh YB Dato’ Meneruskan aturcara pada pagi ini.MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah...1.Majlis Khatam Hadirin hadirat yang dimuliakan.. Yg Berusaha Pn. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian. Guru besar SKKT bagi menyampaikan ucapan . 5.Hadirin hadirat yang dimuliakan.Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan.. InsyaAllah.Terima kasih diucapkan kepadaAlFadhl Utz Ahmad Saiful atas bacaan doa itu tadi. Tahniahdiucapkan. Seterusnya yang diraikan.Penyampaian cenderamataSekali lagi terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ ataskesudian menyempurnakan majlis.UCAPAN GB – Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yg BerusahaTn GB atas ucapan itu tadi. 2. Dengansegala hormatnya dipersilakan.... murid-murid Khatam Al-QuranPeringkat Sekolah 2010 dan semua warga dewan yangdikasihi sekalian..Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-muriddi dalam bidang Tilawah Al-Quran seterusnya melahirkansahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi.Dengan segalahormatnya dipersilakan.DOA – Amin amin yarabbal alamin..W.Kesungguhan guru-guru dan kecaknaan ibu bapa pastinyamelahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita.Kemaman pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2010”...Pn Siti Hanim bt Abd JalilGPK KK 5..

YDP PIBG SKKT diiringi oleh En ZainalAbidin b Abdullah (GPK HEM) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalamusaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Qurandengan jayanya. .UCAPAN YDP PIBG Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas ucapan itu tadi. .2..Persembahan Murid Tahun Dua Seterusnya kita saksikan pula sebuah persembahan Nasyidoleh murid-murid Tahun 2 dgn judul nasyid1.... dipersilakan Yg BerusahaTn Hj Mat Saat b Abdullah. . . . . dipersilakan...Pn Zulfariza bt Wan Zaulkfli 8. Hadirin hadirat yang dimuliakan.cenderahati dihulur mengenang bakti..-Penyampaian cenderamata-Mendahului senarai penerima cenderamata..Pn Rozana bt Abd Majid8.P n R o h a n i b t T a l i b i v .Ucapan YDP PIBG Meneruskan aturcara pada pagi ini. U t z H j A h m a d S a i f u l b Ibrahim2..Pn Laili Suziani bt Ismail6. Dengan segala hormatnyadipersilakan. K e b e s a r a n A l l a h .Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 3 atas persembahan itu tadi 8.. En Mohd Nasir b Hamzah bagimenyempurnakan majlis..i .Majlis dengan ini mempersilakan Tn Hj Mat Saat bAbdullah .. P n A n i d a b t S u l o n g 4. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.1 . ... P a n i t i a S a i n s .Penyampaian Cenderahati kepada setiap Panitia. Yg Dipertua PIBG SKKT bagimenyampaikan ucapan.Pn Anisah bt Abdullah7.Seterusnya.. Dipersilakan.Penyampaian cenderamata(Rujuk lampiran senarai penerima c/hati dan sijil)Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg BerusahaPn Zaini bt Mat Nor kerana sudi menyempurnakan majlis.Panitia Bahasa Inggeris – Pn Norhidawati b t Ghazalii i i .. sampai kita pada acara penyampaian cenderahatidan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran pada tahun iniseramai 50 orang dan semua murid Tahun 6 yang juga berjayakhatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. . P a n i t i a B a h a s a M e l a y u – P n Z a l i h a b t L a t i f ii. Penyampaian cenderahati kepada guru-guru Al-Quran Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalianDengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Qurandengan baik... -Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 2 atas persembahan itu tadi. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka... GB Sk Kg Tengah diiringi olehYg Berusaha GPK 1.. Seterusnya. P a n i t i a . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dengan segala hormatnyadipersilakan. Penyampaian Cenderahati dan Sijil Khatam Al-QuranKepada 50 org murid Khatam Al-Quran dan semua muridTahun 6.... .Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha Pn Zaini bt Mat Nor. Assalamualaikum..Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi denganacara persembahan. . 6.7.Untuk itu dipersilakan Murid-murid Tahun 3 yang akanmenyampaikan persembahan Nasyid Bahasa Arab berjudul Al-Fawakih dan Ahwa Biladi.. Dari murid-murid Tahun 2..... penyampaian cenderahati kepada wakil guru panitia..6.Pn Yusniza bt Yusof 3 .. 7.Dengan sukacitanya dipersilakan.Kisah Arnab dengan kura-kura3 . Persembahan Murid Tahun 3 Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian..Pn Zainun bt Embong5.

Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini. Mengingati sejarah dan pesanan junjngan besar Nabi s. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Al-Quran sebagai kitab dan panduan yang diturunkan oleh Allah adalah merupakan keutamaan yang perlu dihayati dan diamalkan dalam kehidupan manusia.. Semoga majlis yang dicadangkan dapat memberikan impak positif yang diharapkan.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini.w dalam Khutbah Haji Wada’ mengimbau betapa besarnya kedudukan al-Quran untuk dijadikan panduan dan pedoman sepanjang masa..Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segalakekurangan adalah dari kelemahan kami jua. 9. Bertitik tolak untuk merealisasikan hasrat dan matlamat tersebut Unit Agama dan Moran Pejabat Pelajaran Gabungan Mukah merancang untuk mengadakan Majlis Khatam al-Quran peringkat sekolah.M a t e m a t i k .a..Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia..Wabillah.Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.P n R o s i d a b t A b d u l l a h Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas kesudian menyempurnakanmajlis.Majlis bersurai.. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya. bagi meraikan pelajar-pelajar yang telah menamatkan bacaan al-Quran pada tahun ini. DiizinkanAllah bertemu lagi di tahun hadapan. Ianya juga bertujuan untuk memotivasikan para pelajar supaya terus menjadikan al-Quran sebagai pegangan hidup di samping dapat memberikan galakan kepada pelajar-pelajar yang lain supaya dapat bersama-sama berusaha untuk mengkhatamkan al-Quran. Tidak lupa.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran PeringkatSekolah Tahun 2010 menutup tirai. OBJEKTIF : Menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan Memotivasikan murid supaya sentiasa berdamping dan menghayati alQuran .

Memberikan galakan kepada pelajar lain berusaha ke arah mengkhatamkan al-Quran. ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->