Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada pagi ini

, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan fadhilatul ustaz ___________________________untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan Amin..ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. (ustaz) lembut bicara mengucapkan salam tangan dihulur penuh kemesraan majlis bermula bersulamkan kalam ahlan wa sahlan kami ucapkan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Yang berusaha En. Markus Sungkiam, YDP PIBG SK Sahabat 16. Yang Berusaha, En. Jeniar bin Subeh, Guru Besar SK Sahabat 16.

2.

3. Turut berusaha - Pn. Aisyah Wong Abdullah (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum – merangkap Pengerusi bagi Jawatantankuasa Majlis Khatam Al-Quran – En Khaironi Jazuli (Guru Penolong Kanan Kurikulum) - En. Jaiti Adian (Guru Penolong Kanan HEM)

4. Yang dihormati – Ustaz – ustazah Guru – guru AJK PIBG Ibu bapa

Dif – dif jemputan

. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua.. Dipersilakan.. En.. Assalamualaikum. Seterusnya yang diraikan. InsyaAllah.. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan SK Sahabat 16 pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011”. Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-murid dalam bidang Tilawah AlQuran seterusnya melahirkan sahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi. dimulai dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Guru Besar SK Sahabat 16. 2. Jeniar bin Subeh... Hadirin hadirat yang dimuliakan. murid-murid Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2011 serta semua murid yang dikasihi sekalian.Kesungguhan Ustaz dan Ustazah serta guru-guru pastinya melahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita.Pembuka tirai majlis pada pagi ini...DOA – Amin amin yarabbal alamin... Alhamdulilah.. 1.... Mudah-mudahan segala yang kita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkan hasil dan diberkati Allah jua.. Ucapan alu-aluan Guru Besar Aturcara majlis pada pagi ini.5.... . Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagi menjadikan amalan membaca Al-Quran sebagai satu budaya . Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian... dipersilakan Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin bagi memimpin bacaan doa.Terima kasih diucapkan kepada Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin atas bacaan doa itu tadi. ..W.

. seterusnya merasmikan majlis pada pagi ini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. dengan segalasukacitanya dipersilakan En. YDP PIBG SK Sahabat 16 bagi menyampaikan ucapan. . Untuk itu majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Ustz Mutholaah bi Hairi bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran.UCAPAN - Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. -MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. Untuk itu dipersilakan En. dijemput En. Majlis Khatam Al-Quran Hadirin hadirat yang dimuliakan. 4.... 3. Jeniar bin Subeh atas ucapan beliau sebentar tadi. Tahniah diucapkan. Ucapan alu-aluan PIBG Sekolah Meneruskan aturcara pada pagi ini. Jeniar Subeh untuk memberikan cenderahati kepada perasmi.. Markus Sungkiam bagi menerima cenderahati dari SK Sahabat 16.. Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan.. Markus Sungkiam. UCAPAN PERASMIAN Jutaan terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan perasmian itu tadi. Sebagai tanda penghargaan. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Sahabat 16 pada pagi ini. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 122 orang murid SK Sahabat 16 sesi 2011. Dengansegala hormatnya dipersilakan.

Untuk makluman sidang dewan. Jeniar Subeh kerana sudi menyempurnakan majlis. Aisyah Wong bt Abdullah bagi menyempurnakan majlis. 7. sampai kita pada acara penyampaian cenderahati dan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran.. Kumpulan nasyid ini dipimpin oleh Ustazah Maisarah Mastur dan Ustazah Subariati Naharu.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha En.5. Jeniar Subeh. Untuk itu dipersilakan Murid-murid _________ yang akan menyampaikan persembahan Nasyid yang bertajuk Al-Quran Teras Keilmuan dan Kemuliaan Ramadhan . GB SK Sahabat 16 diiringi oleh Yg Berusaha GPK Kokurikulum. Pada tahun in seramai ______ orang berjaya khatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. kini tibalah kita ke acara 6. -NASYIDTerima kasih diucapkan atas persembahan bertenaga sebentar tadi. Persembahan Nasyid -HOLD SEHINGGA MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PEMBIMBING NASYIDHadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Pn. Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi dengan acara persembahan. -------------------------------------------------------------------Untuk makluman hadirin. Dengan sukacitanya dipersilakan. . -PENYAMPAIAN CENDERAHATIMajlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg Berusaha En.. Penyampaian Cenderahati dan Sijil. Penyampaian Cenderahati kepada Guru. Dengan segala hormatnyadipersilakan. Seterusnya.

.Perarakan masuk YB Dato’ HjMohamad b Awang Tera.Wasssala tuwassalamu alaasyarafil ambia iwal mursalin.Yang berusaha Tuan Haji Mat Saat @ Puteh b Abdullah...2.. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Quran dengan baik.. Kemaman.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia... Kemaman4.Untuk itu Hadirin hadirat diminta berdiri.. Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Chukai.Majlis bersurai <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< TEKS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKATSEKOLAH TAHUN 2010Mengumumkan....Majlis dengan ini mempersilakan En. Tidak lupa.Yang Berusaha... Diiringi oleh dif-dif kehormat...Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011 menutup tirai.. Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamad b Awang TeraPengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar. guru-guru penolong kanan.. 8.Terima kasih. Pn Zaini bt Mat Noor Guru Besar SK Kampung Tengah. ”Dari Dewan Darus Salam SK Kampung TengahKemaman.. Waala alihi wasahbihiajmain.Wabillah.YDP PIBG Sk Kg Tengah..1.. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segala kekurangan adalah dari kelemahan kami jua.. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.Usahawan & Koperasi Negeri merangkap ADUN Chukai. YDP PIBG........”Bismillah...Alhamdulilahhirabbilalamin.. guru besar.. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka. Yang dihormati.En Mohd Nasir b HamzahGPK 1 ..Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalian Dengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita. Markus Sungkiam ...... dipancarkan secara langsung Majlis KhatamAlQuran Peringkat Sekolah Tahun 2010....Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini... ibu bapa beserta murid-muridKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2010.3.. YDP PIBG SK Sahabat 16 diiringi oleh En Khaironi Jazuli (GPK Kanan 1) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalam usaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Quran dengan jayanya.... Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.cenderahati dihulur mengenang bakti.... guru-guru... Diizinkan Allah bertemu lagi di tahun hadapan.. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.

T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua.Majlis Khatam Hadirin hadirat yang dimuliakan.Kemaman pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2010”.Penyampaian cenderamataSekali lagi terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ ataskesudian menyempurnakan majlis... Sebagai tanda penghargaan ikhlas dari kami.Majlis Khatam Al-Quran pada pagi ini diteruskan lagi denganmempersilakan. murid-murid Khatam Al-QuranPeringkat Sekolah 2010 dan semua warga dewan yangdikasihi sekalian.Assalamualaikum. dengan segalasukacitanya dipersilakan Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamed b Awang Tera bagi menyampaikan ucapan.SKKT. Ucapan Perasmian oleh YB Dato’ Meneruskan aturcara pada pagi ini. 2.. Yang dihormati – Dif-dif jemputanGuru-guruAJK PIBGIbu Bapa6..Kesungguhan guru-guru dan kecaknaan ibu bapa pastinyamelahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita. Untuk itu majlis dengan segala hormatnyamenjemput dan mempersilakan Utz Hj Ahmad Saiful bIbrahim bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. InsyaAllah.Dengan segalahormatnya dipersilakan... Alhamdulilah...DOA – Amin amin yarabbal alamin.Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagimengeratkan ukhwah silaturrahim di antara ibu bapa dan guru-guru di sekolah ini khususnya. 5. Dipersilakan.. ...... Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Kg Tengah pada pagi ini >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4.Hadirin hadirat yang dimuliakan. dipersilakan Yang berusaha Pn Zaini bt Mat Nor. Seterusnya yang diraikan.... selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 50 orang murid SKKT sesi 2010. GB SK Kg Tengah untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada YangBerhormat Dato’.Ucapan Guru Besar SKKT Hadirin hadirat yang dihormati sekalian.UCAPAN GB – Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yg BerusahaTn GB atas ucapan itu tadi.. Tahniahdiucapkan..Ucapan Perasmian – Jutaan terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ atas ucapan perasmian itu tadi.MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah.Mudah-mudahan segala yangkita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkanhasil dan diberkati Allah jua...Pn Siti Hanim bt Abd JalilGPK KK 5..Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-muriddi dalam bidang Tilawah Al-Quran seterusnya melahirkansahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi.Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan..Terima kasih diucapkan kepadaAlFadhl Utz Ahmad Saiful atas bacaan doa itu tadi.1.Penyampaian cenderamata kepada Perasmi Majlis. dipersilakanAl-Fadhl Utz Hj Ahmad Saiful b Ibrahim bagi memimpin bacaan doa.En Zainal Abidin b AbdullahGPK HEM..W. Zaini bt Mat Noor.. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. Dengansegala hormatnya dipersilakan. Yg Berusaha Pn. Dipersilakan.Ribuan terima kasih diucapkan. Dengan segala hormatnyadipersilakan YB Dato’. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan Darus Salam SKKT. Guru besar SKKT bagi menyampaikan ucapan . 5.Majlis dengan penuh takzim dan rasa bangga mengalu-alukankehadiran YB Dato’ dan hadirin hadirat sekalian ke majlis ini.. seterusnyamerasmikan majlis pada pagi ini.Pembuka tirai majlis pada pagi ini..

P n A n i d a b t S u l o n g 4... .Seterusnya. GB Sk Kg Tengah diiringi olehYg Berusaha GPK 1.. Hadirin hadirat yang dimuliakan. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.Dengan sukacitanya dipersilakan...Pn Yusniza bt Yusof 3 .1 . . Seterusnya...Untuk itu dipersilakan Murid-murid Tahun 3 yang akanmenyampaikan persembahan Nasyid Bahasa Arab berjudul Al-Fawakih dan Ahwa Biladi. ... murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Qurandengan baik. .. . .Pn Laili Suziani bt Ismail6. .UCAPAN YDP PIBG Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas ucapan itu tadi.7.. Assalamualaikum. .Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 3 atas persembahan itu tadi 8.. penyampaian cenderahati kepada wakil guru panitia.. K e b e s a r a n A l l a h . sampai kita pada acara penyampaian cenderahatidan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran pada tahun iniseramai 50 orang dan semua murid Tahun 6 yang juga berjayakhatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan...Pn Rozana bt Abd Majid8. En Mohd Nasir b Hamzah bagimenyempurnakan majlis. P a n i t i a B a h a s a M e l a y u – P n Z a l i h a b t L a t i f ii. -Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 2 atas persembahan itu tadi.Penyampaian cenderamata(Rujuk lampiran senarai penerima c/hati dan sijil)Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg BerusahaPn Zaini bt Mat Nor kerana sudi menyempurnakan majlis.-Penyampaian cenderamata-Mendahului senarai penerima cenderamata. Penyampaian Cenderahati dan Sijil Khatam Al-QuranKepada 50 org murid Khatam Al-Quran dan semua muridTahun 6. Dari murid-murid Tahun 2.6.Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi denganacara persembahan.. dipersilakan Yg BerusahaTn Hj Mat Saat b Abdullah. . Dengan segala hormatnyadipersilakan... 6..2. P a n i t i a .Pn Anisah bt Abdullah7. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Ucapan YDP PIBG Meneruskan aturcara pada pagi ini..i .. Dengan segala hormatnyadipersilakan..Panitia Bahasa Inggeris – Pn Norhidawati b t Ghazalii i i .Persembahan Murid Tahun Dua Seterusnya kita saksikan pula sebuah persembahan Nasyidoleh murid-murid Tahun 2 dgn judul nasyid1. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka.. U t z H j A h m a d S a i f u l b Ibrahim2.Pn Zainun bt Embong5.Penyampaian Cenderahati kepada setiap Panitia. Dipersilakan. P a n i t i a S a i n s .... YDP PIBG SKKT diiringi oleh En ZainalAbidin b Abdullah (GPK HEM) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalamusaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Qurandengan jayanya.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha Pn Zaini bt Mat Nor. Penyampaian cenderahati kepada guru-guru Al-Quran Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalianDengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita...Kisah Arnab dengan kura-kura3 ..Pn Zulfariza bt Wan Zaulkfli 8.. Yg Dipertua PIBG SKKT bagimenyampaikan ucapan. . dipersilakan. 7.Majlis dengan ini mempersilakan Tn Hj Mat Saat bAbdullah ... Persembahan Murid Tahun 3 Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.cenderahati dihulur mengenang bakti..P n R o h a n i b t T a l i b i v .

a. Tidak lupa. OBJEKTIF : Menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan Memotivasikan murid supaya sentiasa berdamping dan menghayati alQuran .Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran PeringkatSekolah Tahun 2010 menutup tirai. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia...Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini. Bertitik tolak untuk merealisasikan hasrat dan matlamat tersebut Unit Agama dan Moran Pejabat Pelajaran Gabungan Mukah merancang untuk mengadakan Majlis Khatam al-Quran peringkat sekolah..M a t e m a t i k .Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. 9.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini.w dalam Khutbah Haji Wada’ mengimbau betapa besarnya kedudukan al-Quran untuk dijadikan panduan dan pedoman sepanjang masa.Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segalakekurangan adalah dari kelemahan kami jua. Ianya juga bertujuan untuk memotivasikan para pelajar supaya terus menjadikan al-Quran sebagai pegangan hidup di samping dapat memberikan galakan kepada pelajar-pelajar yang lain supaya dapat bersama-sama berusaha untuk mengkhatamkan al-Quran.. DiizinkanAllah bertemu lagi di tahun hadapan.Majlis bersurai.Wabillah. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Al-Quran sebagai kitab dan panduan yang diturunkan oleh Allah adalah merupakan keutamaan yang perlu dihayati dan diamalkan dalam kehidupan manusia. Mengingati sejarah dan pesanan junjngan besar Nabi s. Semoga majlis yang dicadangkan dapat memberikan impak positif yang diharapkan..P n R o s i d a b t A b d u l l a h Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas kesudian menyempurnakanmajlis. bagi meraikan pelajar-pelajar yang telah menamatkan bacaan al-Quran pada tahun ini.

Memberikan galakan kepada pelajar lain berusaha ke arah mengkhatamkan al-Quran. ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful