Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada pagi ini

, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan fadhilatul ustaz ___________________________untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan Amin..ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. (ustaz) lembut bicara mengucapkan salam tangan dihulur penuh kemesraan majlis bermula bersulamkan kalam ahlan wa sahlan kami ucapkan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Yang berusaha En. Markus Sungkiam, YDP PIBG SK Sahabat 16. Yang Berusaha, En. Jeniar bin Subeh, Guru Besar SK Sahabat 16.

2.

3. Turut berusaha - Pn. Aisyah Wong Abdullah (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum – merangkap Pengerusi bagi Jawatantankuasa Majlis Khatam Al-Quran – En Khaironi Jazuli (Guru Penolong Kanan Kurikulum) - En. Jaiti Adian (Guru Penolong Kanan HEM)

4. Yang dihormati – Ustaz – ustazah Guru – guru AJK PIBG Ibu bapa

Dif – dif jemputan

Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian..5.... Ucapan alu-aluan Guru Besar Aturcara majlis pada pagi ini. dipersilakan Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin bagi memimpin bacaan doa..Kesungguhan Ustaz dan Ustazah serta guru-guru pastinya melahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita.Terima kasih diucapkan kepada Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin atas bacaan doa itu tadi..Pembuka tirai majlis pada pagi ini. Alhamdulilah.. InsyaAllah. . Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagi menjadikan amalan membaca Al-Quran sebagai satu budaya . Majlis dengan sukacitanya mempersilakan.W..DOA – Amin amin yarabbal alamin.... Assalamualaikum. Hadirin hadirat yang dimuliakan. Jeniar bin Subeh. Mudah-mudahan segala yang kita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkan hasil dan diberkati Allah jua... dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan SK Sahabat 16 pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011”.. En. 1... Dipersilakan.. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. Seterusnya yang diraikan.... dimulai dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Guru Besar SK Sahabat 16... 2. . Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-murid dalam bidang Tilawah AlQuran seterusnya melahirkan sahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi. murid-murid Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2011 serta semua murid yang dikasihi sekalian.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua.

Sebagai tanda penghargaan. Jeniar bin Subeh atas ucapan beliau sebentar tadi. -MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. 3.. Dengansegala hormatnya dipersilakan. dijemput En.UCAPAN - Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En.. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Sahabat 16 pada pagi ini. Untuk itu majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Ustz Mutholaah bi Hairi bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. YDP PIBG SK Sahabat 16 bagi menyampaikan ucapan. 4.. Markus Sungkiam bagi menerima cenderahati dari SK Sahabat 16. Majlis Khatam Al-Quran Hadirin hadirat yang dimuliakan. Jeniar Subeh untuk memberikan cenderahati kepada perasmi... seterusnya merasmikan majlis pada pagi ini. ... Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. Untuk itu dipersilakan En. UCAPAN PERASMIAN Jutaan terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan perasmian itu tadi. Tahniah diucapkan. dengan segalasukacitanya dipersilakan En. Ucapan alu-aluan PIBG Sekolah Meneruskan aturcara pada pagi ini. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 122 orang murid SK Sahabat 16 sesi 2011. Markus Sungkiam.

sampai kita pada acara penyampaian cenderahati dan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran. Aisyah Wong bt Abdullah bagi menyempurnakan majlis. Dengan segala hormatnyadipersilakan. Jeniar Subeh kerana sudi menyempurnakan majlis.5. Penyampaian Cenderahati dan Sijil.Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha En. Pada tahun in seramai ______ orang berjaya khatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. GB SK Sahabat 16 diiringi oleh Yg Berusaha GPK Kokurikulum.. Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi dengan acara persembahan. 7. -------------------------------------------------------------------Untuk makluman hadirin. Kumpulan nasyid ini dipimpin oleh Ustazah Maisarah Mastur dan Ustazah Subariati Naharu. Pn. Jeniar Subeh. Untuk makluman sidang dewan. kini tibalah kita ke acara 6. Seterusnya. Untuk itu dipersilakan Murid-murid _________ yang akan menyampaikan persembahan Nasyid yang bertajuk Al-Quran Teras Keilmuan dan Kemuliaan Ramadhan . -PENYAMPAIAN CENDERAHATIMajlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg Berusaha En. Persembahan Nasyid -HOLD SEHINGGA MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PEMBIMBING NASYIDHadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.. . Dengan sukacitanya dipersilakan. -NASYIDTerima kasih diucapkan atas persembahan bertenaga sebentar tadi. Penyampaian Cenderahati kepada Guru.

Terima kasih..2. dipancarkan secara langsung Majlis KhatamAlQuran Peringkat Sekolah Tahun 2010.... Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian..Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalian Dengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita.. Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamad b Awang TeraPengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar..En Mohd Nasir b HamzahGPK 1 ..YDP PIBG Sk Kg Tengah....Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segala kekurangan adalah dari kelemahan kami jua. Yang dihormati.Usahawan & Koperasi Negeri merangkap ADUN Chukai..3. YDP PIBG. ibu bapa beserta murid-muridKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2010. guru besar. Diizinkan Allah bertemu lagi di tahun hadapan.. 8..1.... Kemaman.....Wabillah. guru-guru penolong kanan.... ”Dari Dewan Darus Salam SK Kampung TengahKemaman..Wasssala tuwassalamu alaasyarafil ambia iwal mursalin.Alhamdulilahhirabbilalamin.cenderahati dihulur mengenang bakti. guru-guru..... Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Chukai. Markus Sungkiam ...Yang berusaha Tuan Haji Mat Saat @ Puteh b Abdullah.. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Quran dengan baik..Perarakan masuk YB Dato’ HjMohamad b Awang Tera.Majlis dengan ini mempersilakan En... Dengan segala hormatnya dipersilakan...Majlis bersurai <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< TEKS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKATSEKOLAH TAHUN 2010Mengumumkan...Untuk itu Hadirin hadirat diminta berdiri.”Bismillah. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.. Pn Zaini bt Mat Noor Guru Besar SK Kampung Tengah.. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.. Tidak lupa.. Diiringi oleh dif-dif kehormat. Waala alihi wasahbihiajmain.... YDP PIBG SK Sahabat 16 diiringi oleh En Khaironi Jazuli (GPK Kanan 1) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalam usaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Quran dengan jayanya. Kemaman4.....Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini.. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011 menutup tirai...Yang Berusaha.

.SKKT.Mudah-mudahan segala yangkita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkanhasil dan diberkati Allah jua. Dengansegala hormatnya dipersilakan.Ucapan Perasmian – Jutaan terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ atas ucapan perasmian itu tadi.Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagimengeratkan ukhwah silaturrahim di antara ibu bapa dan guru-guru di sekolah ini khususnya.Ucapan Guru Besar SKKT Hadirin hadirat yang dihormati sekalian. Ucapan Perasmian oleh YB Dato’ Meneruskan aturcara pada pagi ini. 5. Seterusnya yang diraikan. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan Darus Salam SKKT. Tahniahdiucapkan....Pn Siti Hanim bt Abd JalilGPK KK 5...Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 50 orang murid SKKT sesi 2010.UCAPAN GB – Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yg BerusahaTn GB atas ucapan itu tadi.. InsyaAllah.. 2.. Yg Berusaha Pn. Zaini bt Mat Noor.Pembuka tirai majlis pada pagi ini. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Kg Tengah pada pagi ini >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4. murid-murid Khatam Al-QuranPeringkat Sekolah 2010 dan semua warga dewan yangdikasihi sekalian. GB SK Kg Tengah untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada YangBerhormat Dato’.Majlis Khatam Hadirin hadirat yang dimuliakan.Kesungguhan guru-guru dan kecaknaan ibu bapa pastinyamelahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita..MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah.1.. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS.. Yang dihormati – Dif-dif jemputanGuru-guruAJK PIBGIbu Bapa6. Dengan segala hormatnyadipersilakan YB Dato’.Penyampaian cenderamata kepada Perasmi Majlis..W. dengan segalasukacitanya dipersilakan Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamed b Awang Tera bagi menyampaikan ucapan.Assalamualaikum. dipersilakanAl-Fadhl Utz Hj Ahmad Saiful b Ibrahim bagi memimpin bacaan doa. 5... seterusnyamerasmikan majlis pada pagi ini.Majlis dengan penuh takzim dan rasa bangga mengalu-alukankehadiran YB Dato’ dan hadirin hadirat sekalian ke majlis ini.DOA – Amin amin yarabbal alamin. Sebagai tanda penghargaan ikhlas dari kami. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian.....Penyampaian cenderamataSekali lagi terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ ataskesudian menyempurnakan majlis. Dipersilakan..Hadirin hadirat yang dimuliakan..Kemaman pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2010”. Alhamdulilah... Dipersilakan...Majlis Khatam Al-Quran pada pagi ini diteruskan lagi denganmempersilakan.Ribuan terima kasih diucapkan..Terima kasih diucapkan kepadaAlFadhl Utz Ahmad Saiful atas bacaan doa itu tadi. . dipersilakan Yang berusaha Pn Zaini bt Mat Nor..Dengan segalahormatnya dipersilakan. Untuk itu majlis dengan segala hormatnyamenjemput dan mempersilakan Utz Hj Ahmad Saiful bIbrahim bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran. Guru besar SKKT bagi menyampaikan ucapan .Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-muriddi dalam bidang Tilawah Al-Quran seterusnya melahirkansahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi.En Zainal Abidin b AbdullahGPK HEM.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua.

Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi denganacara persembahan. Dengan segala hormatnyadipersilakan.7... Penyampaian cenderahati kepada guru-guru Al-Quran Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalianDengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita.cenderahati dihulur mengenang bakti. .Untuk itu dipersilakan Murid-murid Tahun 3 yang akanmenyampaikan persembahan Nasyid Bahasa Arab berjudul Al-Fawakih dan Ahwa Biladi. . . . dipersilakan...6.P n R o h a n i b t T a l i b i v .Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 3 atas persembahan itu tadi 8.Kisah Arnab dengan kura-kura3 .Pn Zulfariza bt Wan Zaulkfli 8.Pn Laili Suziani bt Ismail6...Penyampaian cenderamata(Rujuk lampiran senarai penerima c/hati dan sijil)Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg BerusahaPn Zaini bt Mat Nor kerana sudi menyempurnakan majlis.. Penyampaian Cenderahati dan Sijil Khatam Al-QuranKepada 50 org murid Khatam Al-Quran dan semua muridTahun 6. 6.2.. . . U t z H j A h m a d S a i f u l b Ibrahim2. En Mohd Nasir b Hamzah bagimenyempurnakan majlis..Penyampaian Cenderahati kepada setiap Panitia.. P a n i t i a B a h a s a M e l a y u – P n Z a l i h a b t L a t i f ii. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Qurandengan baik.Pn Rozana bt Abd Majid8. Dari murid-murid Tahun 2.UCAPAN YDP PIBG Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas ucapan itu tadi. . P a n i t i a . dipersilakan Yg BerusahaTn Hj Mat Saat b Abdullah. Seterusnya.Pn Zainun bt Embong5. Persembahan Murid Tahun 3 Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian... P n A n i d a b t S u l o n g 4. 7. Dengan segala hormatnyadipersilakan. Hadirin hadirat yang dimuliakan. Yg Dipertua PIBG SKKT bagimenyampaikan ucapan..Panitia Bahasa Inggeris – Pn Norhidawati b t Ghazalii i i .Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha Pn Zaini bt Mat Nor..i .Seterusnya... ......Ucapan YDP PIBG Meneruskan aturcara pada pagi ini.. GB Sk Kg Tengah diiringi olehYg Berusaha GPK 1.... penyampaian cenderahati kepada wakil guru panitia..Majlis dengan ini mempersilakan Tn Hj Mat Saat bAbdullah . K e b e s a r a n A l l a h . Assalamualaikum. P a n i t i a S a i n s .Pn Anisah bt Abdullah7.. sampai kita pada acara penyampaian cenderahatidan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran pada tahun iniseramai 50 orang dan semua murid Tahun 6 yang juga berjayakhatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. -Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 2 atas persembahan itu tadi... .Pn Yusniza bt Yusof 3 .. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka.. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.-Penyampaian cenderamata-Mendahului senarai penerima cenderamata. YDP PIBG SKKT diiringi oleh En ZainalAbidin b Abdullah (GPK HEM) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalamusaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Qurandengan jayanya. Dipersilakan.Dengan sukacitanya dipersilakan.. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Persembahan Murid Tahun Dua Seterusnya kita saksikan pula sebuah persembahan Nasyidoleh murid-murid Tahun 2 dgn judul nasyid1.. .1 .

Bertitik tolak untuk merealisasikan hasrat dan matlamat tersebut Unit Agama dan Moran Pejabat Pelajaran Gabungan Mukah merancang untuk mengadakan Majlis Khatam al-Quran peringkat sekolah. Mengingati sejarah dan pesanan junjngan besar Nabi s.Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. DiizinkanAllah bertemu lagi di tahun hadapan.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran PeringkatSekolah Tahun 2010 menutup tirai.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini.a.Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segalakekurangan adalah dari kelemahan kami jua. bagi meraikan pelajar-pelajar yang telah menamatkan bacaan al-Quran pada tahun ini.Wabillah.Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini..w dalam Khutbah Haji Wada’ mengimbau betapa besarnya kedudukan al-Quran untuk dijadikan panduan dan pedoman sepanjang masa. Ianya juga bertujuan untuk memotivasikan para pelajar supaya terus menjadikan al-Quran sebagai pegangan hidup di samping dapat memberikan galakan kepada pelajar-pelajar yang lain supaya dapat bersama-sama berusaha untuk mengkhatamkan al-Quran. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Al-Quran sebagai kitab dan panduan yang diturunkan oleh Allah adalah merupakan keutamaan yang perlu dihayati dan diamalkan dalam kehidupan manusia. Tidak lupa. OBJEKTIF : Menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan Memotivasikan murid supaya sentiasa berdamping dan menghayati alQuran .... 9..P n R o s i d a b t A b d u l l a h Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas kesudian menyempurnakanmajlis.M a t e m a t i k .Majlis bersurai. Semoga majlis yang dicadangkan dapat memberikan impak positif yang diharapkan.

Memberikan galakan kepada pelajar lain berusaha ke arah mengkhatamkan al-Quran. ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ .