P. 1
Contoh Teks Ucapan Pengerusi Majlis

Contoh Teks Ucapan Pengerusi Majlis

|Views: 6,608|Likes:
Published by Mohamad Afiq Ismail

More info:

Published by: Mohamad Afiq Ismail on Jan 31, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/01/2015

pdf

text

original

Zikir Munajat Pembersih jiwa Doa dipohon menjana taqwa bagi memberkati majlis kita pada pagi ini

, marilah kita sama-sama menadah tangan penuh kehambaan kepadaNya...., untuk itu, majlis mempersilakan fadhilatul ustaz ___________________________untuk memimpin bacaan doa.....dipersilakan Amin..ya rabbal alamin majlis mengucapkan terima kasih atas pimpinan bacaan doa itu tadi..semoga majlis kita mendapat keberkatan dan lindungan Allah SWT. (ustaz) lembut bicara mengucapkan salam tangan dihulur penuh kemesraan majlis bermula bersulamkan kalam ahlan wa sahlan kami ucapkan >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Yang berusaha En. Markus Sungkiam, YDP PIBG SK Sahabat 16. Yang Berusaha, En. Jeniar bin Subeh, Guru Besar SK Sahabat 16.

2.

3. Turut berusaha - Pn. Aisyah Wong Abdullah (Guru Penolong Kanan Ko-Kurikulum – merangkap Pengerusi bagi Jawatantankuasa Majlis Khatam Al-Quran – En Khaironi Jazuli (Guru Penolong Kanan Kurikulum) - En. Jaiti Adian (Guru Penolong Kanan HEM)

4. Yang dihormati – Ustaz – ustazah Guru – guru AJK PIBG Ibu bapa

Dif – dif jemputan

1.. murid-murid Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2011 serta semua murid yang dikasihi sekalian.Pembuka tirai majlis pada pagi ini. Ucapan alu-aluan Guru Besar Aturcara majlis pada pagi ini. Assalamualaikum. En.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua.. setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS. Hadirin hadirat yang dimuliakan.DOA – Amin amin yarabbal alamin. Alhamdulilah. Majlis dengan sukacitanya mempersilakan...W..Terima kasih diucapkan kepada Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin atas bacaan doa itu tadi... InsyaAllah. ..5.. Jeniar bin Subeh. .. Mudah-mudahan segala yang kita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkan hasil dan diberkati Allah jua...... Seterusnya yang diraikan.. Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-murid dalam bidang Tilawah AlQuran seterusnya melahirkan sahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi...Kesungguhan Ustaz dan Ustazah serta guru-guru pastinya melahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita.. Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagi menjadikan amalan membaca Al-Quran sebagai satu budaya . 2. Dipersilakan. dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan SK Sahabat 16 pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011”... dimulai dengan ucapan alu-aluan oleh Tuan Guru Besar SK Sahabat 16. dipersilakan Al-Fadhl Ustz Mohd Yatimi bin Yassin bagi memimpin bacaan doa.. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian.

-MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 122 orang murid SK Sahabat 16 sesi 2011. 3. Majlis Khatam Al-Quran Hadirin hadirat yang dimuliakan... Untuk itu dipersilakan En. Sebagai tanda penghargaan. . Untuk itu majlis dengan segala hormatnya menjemput dan mempersilakan Ustz Mutholaah bi Hairi bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran.. Markus Sungkiam bagi menerima cenderahati dari SK Sahabat 16.. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Sahabat 16 pada pagi ini. Tahniah diucapkan. dengan segalasukacitanya dipersilakan En. Dengansegala hormatnya dipersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Jeniar Subeh untuk memberikan cenderahati kepada perasmi. UCAPAN PERASMIAN Jutaan terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan perasmian itu tadi. Markus Sungkiam. Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. dijemput En... Jeniar bin Subeh atas ucapan beliau sebentar tadi. YDP PIBG SK Sahabat 16 bagi menyampaikan ucapan. Ucapan alu-aluan PIBG Sekolah Meneruskan aturcara pada pagi ini.UCAPAN - Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada En. 4. seterusnya merasmikan majlis pada pagi ini..

Persembahan Nasyid -HOLD SEHINGGA MENDAPAT LAMPU HIJAU DARI PEMBIMBING NASYIDHadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Pada tahun in seramai ______ orang berjaya khatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan. Dengan sukacitanya dipersilakan. 7. Untuk makluman sidang dewan. Pn. Untuk itu dipersilakan Murid-murid _________ yang akan menyampaikan persembahan Nasyid yang bertajuk Al-Quran Teras Keilmuan dan Kemuliaan Ramadhan .. Dengan segala hormatnyadipersilakan. Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi dengan acara persembahan. -------------------------------------------------------------------Untuk makluman hadirin. Penyampaian Cenderahati dan Sijil. .Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha En. -NASYIDTerima kasih diucapkan atas persembahan bertenaga sebentar tadi. sampai kita pada acara penyampaian cenderahati dan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran. kini tibalah kita ke acara 6.5. GB SK Sahabat 16 diiringi oleh Yg Berusaha GPK Kokurikulum. Kumpulan nasyid ini dipimpin oleh Ustazah Maisarah Mastur dan Ustazah Subariati Naharu. Seterusnya. Jeniar Subeh kerana sudi menyempurnakan majlis. Aisyah Wong bt Abdullah bagi menyempurnakan majlis.. Jeniar Subeh. -PENYAMPAIAN CENDERAHATIMajlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg Berusaha En. Penyampaian Cenderahati kepada Guru.

... Ahli Dewan Undangan Negeri DUN Chukai. Markus Sungkiam ... Diizinkan Allah bertemu lagi di tahun hadapan. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya..... Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka...2... Kemaman4..Alhamdulilahhirabbilalamin. dipancarkan secara langsung Majlis KhatamAlQuran Peringkat Sekolah Tahun 2010. Tidak lupa... Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini. Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian......Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2011 menutup tirai.”Bismillah. ibu bapa beserta murid-muridKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah 2010.Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalian Dengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita... tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segala kekurangan adalah dari kelemahan kami jua.. Diiringi oleh dif-dif kehormat.......Wasssala tuwassalamu alaasyarafil ambia iwal mursalin.cenderahati dihulur mengenang bakti.. Yang dihormati.Yang berusaha Tuan Haji Mat Saat @ Puteh b Abdullah.... Kemaman.Perarakan masuk YB Dato’ HjMohamad b Awang Tera.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini.3. Pn Zaini bt Mat Noor Guru Besar SK Kampung Tengah... guru besar. ”Dari Dewan Darus Salam SK Kampung TengahKemaman... guru-guru penolong kanan..Majlis dengan ini mempersilakan En... YDP PIBG...Untuk itu Hadirin hadirat diminta berdiri.....Majlis bersurai <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< TEKS MAJLIS KHATAM AL-QURAN PERINGKATSEKOLAH TAHUN 2010Mengumumkan..Wabillah.YDP PIBG Sk Kg Tengah.Yang Berusaha. 8..En Mohd Nasir b HamzahGPK 1 ...Usahawan & Koperasi Negeri merangkap ADUN Chukai.1. guru-guru.. YDP PIBG SK Sahabat 16 diiringi oleh En Khaironi Jazuli (GPK Kanan 1) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalam usaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Quran dengan jayanya.. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Quran dengan baik. Waala alihi wasahbihiajmain.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Terima kasih. Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamad b Awang TeraPengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar.

Zaini bt Mat Noor. Dengansegala hormatnya dipersilakan.Majlis dengan penuh takzim dan rasa bangga mengalu-alukankehadiran YB Dato’ dan hadirin hadirat sekalian ke majlis ini. Alhamdulilah.MAJLIS KHATAM BERMULA – Alhamdulilah. dengan segalasukacitanya dipersilakan Yang Berhormat Dato’ Hj Mohamed b Awang Tera bagi menyampaikan ucapan.T kerana dengan izin dan limpah hidayahnya jua.Ucapan Perasmian – Jutaan terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ atas ucapan perasmian itu tadi..UCAPAN GB – Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yg BerusahaTn GB atas ucapan itu tadi. . Seterusnya yang diraikan.Mudah-mudahan segala yangkita laksanakan dengan penuh keikhlasan akan membuahkanhasil dan diberkati Allah jua. Dipersilakan. dipersilakan Yang berusaha Pn Zaini bt Mat Nor..Kemaman pada pagi yang barakah ini bagi menjayakan ”MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Tahun 2010”. InsyaAllah..Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Sekolah pada tahun inidimulakan. seterusnyamerasmikan majlis pada pagi ini.... dapatkita sama-sama berhimpun di Dewan Darus Salam SKKT.Assalamualaikum.Pn Siti Hanim bt Abd JalilGPK KK 5. Dengan segala hormatnyadipersilakan YB Dato’. Ucapan Perasmian oleh YB Dato’ Meneruskan aturcara pada pagi ini.Penyampaian cenderamata kepada Perasmi Majlis..Majlis Khatam Hadirin hadirat yang dimuliakan.Penyampaian cenderamataSekali lagi terima kasih diucapkan kepada YB Dato’ ataskesudian menyempurnakan majlis.. Guru besar SKKT bagi menyampaikan ucapan .Ucapan Guru Besar SKKT Hadirin hadirat yang dihormati sekalian.. 5. Yang dihormati – Dif-dif jemputanGuru-guruAJK PIBGIbu Bapa6...Kesungguhan guru-guru dan kecaknaan ibu bapa pastinyamelahirkan anak-anak yang cemerlang sepertimana yangdiimpikan oleh setiap dari kita..W. Yg Berusaha Pn.Dengan segalahormatnya dipersilakan. Dengan ini maka rasmilah sudah MajlisKhatam Al-Quran Peringkat Sekolah Kebangsaan Kg Tengah pada pagi ini >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4.. Untuk itu majlis dengan segala hormatnyamenjemput dan mempersilakan Utz Hj Ahmad Saiful bIbrahim bagi memimpin Majlis Khatam Al-Quran.. Sebagai tanda penghargaan ikhlas dari kami.Majlis Khatam Al-Quran merupakan salah satu agenda tahunan pihak sekolah bagi meningkatkan kecemerlangan murid-muriddi dalam bidang Tilawah Al-Quran seterusnya melahirkansahsiah murid-murid yang seimbang duniawi dan ukhrawi. selesai sudah Majlis Khatam Al-Quran beramai-ramai oleh 50 orang murid SKKT sesi 2010...1... 5. Tahniahdiucapkan. 2.Hadirin hadirat yang dimuliakan..SKKT. murid-murid Khatam Al-QuranPeringkat Sekolah 2010 dan semua warga dewan yangdikasihi sekalian. Bacaan Doa Hadirin hadirat yang dikasihi sekalian..Ribuan terima kasih diucapkan.En Zainal Abidin b AbdullahGPK HEM.... GB SK Kg Tengah untuk menyampaikan cenderamata kenang-kenangan kepada YangBerhormat Dato’. Dipersilakan.Majlis Khatam Al-Quran pada pagi ini diteruskan lagi denganmempersilakan.DOA – Amin amin yarabbal alamin..Terima kasih diucapkan kepadaAlFadhl Utz Ahmad Saiful atas bacaan doa itu tadi.. dipersilakanAl-Fadhl Utz Hj Ahmad Saiful b Ibrahim bagi memimpin bacaan doa... setinggi-tinggi lafaz kesyukuran ke hadrat AllahS.Pembuka tirai majlis pada pagi ini.Majlis ini juga merupakan satu kesinambungan bagimengeratkan ukhwah silaturrahim di antara ibu bapa dan guru-guru di sekolah ini khususnya.

sampai kita pada acara penyampaian cenderahatidan sijil kepada murid-murid khatam Al-Quran pada tahun iniseramai 50 orang dan semua murid Tahun 6 yang juga berjayakhatam Al-Quran mengikut kriteria yang ditetapkan.. 6..Kisah Arnab dengan kura-kura3 . YDP PIBG SKKT diiringi oleh En ZainalAbidin b Abdullah (GPK HEM) bagi menyampaikancenderahati kepada guru-guru Al-Quran yang terlibat dalamusaha memastikan anak didik mereka khatam Al-Qurandengan jayanya. Dengan segala hormatnyadipersilakan.2... Hadirin hadirat yang dimuliakan... Penyampaian cenderahati kepada guru-guru Al-Quran Hadirin hadirat warga dewan yang dikasihi sekalianDengan komitment dan usaha murni kalangan guru-gurukita.... Seterusnya.Pn Rozana bt Abd Majid8.. penyampaian cenderahati kepada wakil guru panitia..i .. . GB Sk Kg Tengah diiringi olehYg Berusaha GPK 1.. En Mohd Nasir b Hamzah bagimenyempurnakan majlis.. P n A n i d a b t S u l o n g 4. .-Penyampaian cenderamata-Mendahului senarai penerima cenderamata.Penyampaian cenderamata(Rujuk lampiran senarai penerima c/hati dan sijil)Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada Yg BerusahaPn Zaini bt Mat Nor kerana sudi menyempurnakan majlis. Dengan segala hormatnya dipersilakan..Penyampaian Cenderahati kepada setiap Panitia. dipersilakan. K e b e s a r a n A l l a h ..Majlis dengan ini mempersilakan dengan segala hormatnya YgBerusaha Pn Zaini bt Mat Nor.Untuk itu dipersilakan Murid-murid Tahun 3 yang akanmenyampaikan persembahan Nasyid Bahasa Arab berjudul Al-Fawakih dan Ahwa Biladi.. P a n i t i a S a i n s . .Panitia Bahasa Inggeris – Pn Norhidawati b t Ghazalii i i . Yg Dipertua PIBG SKKT bagimenyampaikan ucapan... U t z H j A h m a d S a i f u l b Ibrahim2.Pn Laili Suziani bt Ismail6.UCAPAN YDP PIBG Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas ucapan itu tadi. P a n i t i a ..cenderahati dihulur mengenang bakti. -Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 2 atas persembahan itu tadi. Dengan segala hormatnyadipersilakan.Majlis dengan ini mempersilakan Tn Hj Mat Saat bAbdullah . Dipersilakan. .P n R o h a n i b t T a l i b i v .Persembahan Murid Tahun Dua Seterusnya kita saksikan pula sebuah persembahan Nasyidoleh murid-murid Tahun 2 dgn judul nasyid1. Moga Allah SWT juga yang akan membalasnya.Pn Anisah bt Abdullah7.Majlis Kahatam Al-Quran pada kali ini diserikan lagi denganacara persembahan.Pn Yusniza bt Yusof 3 . 7..Dengan sukacitanya dipersilakan.... . Dari murid-murid Tahun 2.. Persembahan Murid Tahun 3 Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian.Pn Zainun bt Embong5. Justeru bagi menghargai jasa-jasa mereka.Ucapan YDP PIBG Meneruskan aturcara pada pagi ini... Assalamualaikum.7.6...1 . P a n i t i a B a h a s a M e l a y u – P n Z a l i h a b t L a t i f ii.Seterusnya. dipersilakan Yg BerusahaTn Hj Mat Saat b Abdullah.Persembahan – Terima kasih diucapkan kepada murid-murid Tahun 3 atas persembahan itu tadi 8.. murid-murid bertuah ini mampu khatam Al-Qurandengan baik... . .. . . . Penyampaian Cenderahati dan Sijil Khatam Al-QuranKepada 50 org murid Khatam Al-Quran dan semua muridTahun 6.Pn Zulfariza bt Wan Zaulkfli 8.

w dalam Khutbah Haji Wada’ mengimbau betapa besarnya kedudukan al-Quran untuk dijadikan panduan dan pedoman sepanjang masa.Dengan berakhirnya majlis penyampaian cenderahati berkenaan maka Majlis Khatam Al-Quran PeringkatSekolah Tahun 2010 menutup tirai. Tidak lupa.Akhir adalah datangnya dari Allah jua dan segalakekurangan adalah dari kelemahan kami jua. Bertitik tolak untuk merealisasikan hasrat dan matlamat tersebut Unit Agama dan Moran Pejabat Pelajaran Gabungan Mukah merancang untuk mengadakan Majlis Khatam al-Quran peringkat sekolah. Semoga majlis yang dicadangkan dapat memberikan impak positif yang diharapkan.M a t e m a t i k . >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Al-Quran sebagai kitab dan panduan yang diturunkan oleh Allah adalah merupakan keutamaan yang perlu dihayati dan diamalkan dalam kehidupan manusia.P n R o s i d a b t A b d u l l a h Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada YgBerusaha Tn Hj Mat Saat atas kesudian menyempurnakanmajlis.a.Majlis bersurai. DiizinkanAllah bertemu lagi di tahun hadapan.Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaandan ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis ini..Penutup Hadirin hadirat yang dirahmati Allah sekalian. 9.Saya sudahi majlis dengan lafaz yangmulia.Wabillah. Ianya juga bertujuan untuk memotivasikan para pelajar supaya terus menjadikan al-Quran sebagai pegangan hidup di samping dapat memberikan galakan kepada pelajar-pelajar yang lain supaya dapat bersama-sama berusaha untuk mengkhatamkan al-Quran.Terima kasih juga atas sokongan semua ibu bapa yanghadir ke majlis ini pada kali ini. OBJEKTIF : Menjadikan al-Quran sebagai panduan kehidupan Memotivasikan murid supaya sentiasa berdamping dan menghayati alQuran ... bagi meraikan pelajar-pelajar yang telah menamatkan bacaan al-Quran pada tahun ini.. tahniah juga kepada semua murid yang berjaya Khatam Al-Quran dengan jayanya.. Mengingati sejarah dan pesanan junjngan besar Nabi s.

Memberikan galakan kepada pelajar lain berusaha ke arah mengkhatamkan al-Quran. ‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ ’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’ .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->