OPEN UNIVERSITY MALAYSIA

Tutor: En.Shaiful Bahari Bin Bachik

Open University Malaysia

Nama Ahli Kumpulan 10:
1. 2. 3.

Wan Jasnizam Jasrin Pn.Zainun Binti Ibrahim Pn.Zuryani Binti Zaminazha

Komposisi situasi tersebut hendaklah diletakkan di dalam satu kotak atau bekas yag ditebuk satu hingga tiga permukaan supaya dapat dilihat dari hadapan ataupun sisi. .Open University Malaysia ` Diorama ialah sejenis binaan tiga dimensi (3D) yang mengandungi pelbagai objek untuk menggambarkan situasi yang sebenar.

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Perspek dan plastik B. Set Memotong .Bahan Dan Alat Penghasilan Diorama A.

.

Open University Malaysia Menentukan subjek atau tema a) Alam semulajadi dan persekitaran 1. .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Model manusia. Tulang ikan. kad bod. plesterin. gam UHU. batu-batu laut.dawai. Imaginasi Kehidupan di Sebuah planet asing Plastersin. cat emulsi. pasir.Open University Malaysia Tema Alam semulajadi Tajuk Diorama Hidupan laut di Alat dan Bahan dasar Karangan laut. plastersin.pasir. kaca. tangsi. gam UHU. pasir laut. tanah. sebuah tasik yang pasir. platersin. model kapal angkasa. cat emulsi. kad tebal. permai . batu-batu kecil. Aliran dan tema sejagat Sabung ayam kampung saya di Model ayam jantan. biji kacang. Pengalaman hidup harian Memancing ikan di Model orang memancing. gam. gam. polesterin.

` Sketsa-sketsa mengenai hal subjek dan tema ` Sketsa yang mantap dan hebat untuk dijadikan diorama. . Memperincikan lakaran 6. Membuat Diorama` ` ` ` Perkara yang diambilkira dalam penghasilan diorama:Bahan dan alatan Kos pembinaan Masa yang diperuntukkan Kesesuaian latar belakang. 4.Open University Malaysia Kepentingannya: ` Gagasan-gasasan dan pengideaanmelalui konsep trial and error.hal subjek dan latar hadapan.Memilih lakaran terbaik 5.

Open University Malaysia 1. Subjek dilengkapi dengan latar belakang .2. Menentukan Subjek .

latar belakang dan kotak diorama 4.Open University Malaysia 3.Subjek.Diorama yang siap .

Asli.Kepelbagaian bahan 5. Kukuh.kuat dan selamat 4.Open University Mlaysia 1. Bentuk menepati tema 2. 6.Mengaplikasikan prinsip-prinsip rekaan.unik dan berketerampilan . bahan binaan yang sesuai dengan hasil 3.

Open University .

Open University Malaysia .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful