OPEN UNIVERSITY MALAYSIA

Tutor: En.Shaiful Bahari Bin Bachik

Open University Malaysia

Nama Ahli Kumpulan 10:
1. 2. 3.

Wan Jasnizam Jasrin Pn.Zainun Binti Ibrahim Pn.Zuryani Binti Zaminazha

Open University Malaysia ` Diorama ialah sejenis binaan tiga dimensi (3D) yang mengandungi pelbagai objek untuk menggambarkan situasi yang sebenar. . Komposisi situasi tersebut hendaklah diletakkan di dalam satu kotak atau bekas yag ditebuk satu hingga tiga permukaan supaya dapat dilihat dari hadapan ataupun sisi.

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Bahan Dan Alat Penghasilan Diorama A. Set Memotong .Perspek dan plastik B.

.

Open University Malaysia Menentukan subjek atau tema a) Alam semulajadi dan persekitaran 1. .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

batu-batu kecil.pasir. gam UHU. tanah.Open University Malaysia Tema Alam semulajadi Tajuk Diorama Hidupan laut di Alat dan Bahan dasar Karangan laut. plastersin.dawai. gam. kaca. platersin. model kapal angkasa. Model manusia. pasir. cat emulsi. Tulang ikan. permai . kad bod. Aliran dan tema sejagat Sabung ayam kampung saya di Model ayam jantan. biji kacang. plesterin. gam UHU. polesterin. tangsi. kad tebal. batu-batu laut. pasir laut. cat emulsi. Imaginasi Kehidupan di Sebuah planet asing Plastersin. Pengalaman hidup harian Memancing ikan di Model orang memancing. gam. sebuah tasik yang pasir.

. 4. ` Sketsa-sketsa mengenai hal subjek dan tema ` Sketsa yang mantap dan hebat untuk dijadikan diorama. Memperincikan lakaran 6.Open University Malaysia Kepentingannya: ` Gagasan-gasasan dan pengideaanmelalui konsep trial and error.hal subjek dan latar hadapan.Memilih lakaran terbaik 5. Membuat Diorama` ` ` ` Perkara yang diambilkira dalam penghasilan diorama:Bahan dan alatan Kos pembinaan Masa yang diperuntukkan Kesesuaian latar belakang.

2.Open University Malaysia 1. Subjek dilengkapi dengan latar belakang . Menentukan Subjek .

Subjek.Open University Malaysia 3.latar belakang dan kotak diorama 4.Diorama yang siap .

Bentuk menepati tema 2.Open University Mlaysia 1. 6.kuat dan selamat 4. bahan binaan yang sesuai dengan hasil 3.Kepelbagaian bahan 5.unik dan berketerampilan .Asli. Kukuh.Mengaplikasikan prinsip-prinsip rekaan.

Open University .

Open University Malaysia .