OPEN UNIVERSITY MALAYSIA

Tutor: En.Shaiful Bahari Bin Bachik

Open University Malaysia

Nama Ahli Kumpulan 10:
1. 2. 3.

Wan Jasnizam Jasrin Pn.Zainun Binti Ibrahim Pn.Zuryani Binti Zaminazha

. Komposisi situasi tersebut hendaklah diletakkan di dalam satu kotak atau bekas yag ditebuk satu hingga tiga permukaan supaya dapat dilihat dari hadapan ataupun sisi.Open University Malaysia ` Diorama ialah sejenis binaan tiga dimensi (3D) yang mengandungi pelbagai objek untuk menggambarkan situasi yang sebenar.

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Set Memotong .Bahan Dan Alat Penghasilan Diorama A.Perspek dan plastik B.

.

.Open University Malaysia Menentukan subjek atau tema a) Alam semulajadi dan persekitaran 1.

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Imaginasi Kehidupan di Sebuah planet asing Plastersin. permai . gam. Tulang ikan. platersin. kad tebal. plastersin.dawai. model kapal angkasa. tangsi. gam. sebuah tasik yang pasir. Aliran dan tema sejagat Sabung ayam kampung saya di Model ayam jantan. plesterin. batu-batu laut. kaca. cat emulsi.Open University Malaysia Tema Alam semulajadi Tajuk Diorama Hidupan laut di Alat dan Bahan dasar Karangan laut. Model manusia. cat emulsi. batu-batu kecil. pasir. pasir laut. kad bod. tanah. biji kacang. polesterin. gam UHU. gam UHU.pasir. Pengalaman hidup harian Memancing ikan di Model orang memancing.

Memilih lakaran terbaik 5. Memperincikan lakaran 6.hal subjek dan latar hadapan. ` Sketsa-sketsa mengenai hal subjek dan tema ` Sketsa yang mantap dan hebat untuk dijadikan diorama. Membuat Diorama` ` ` ` Perkara yang diambilkira dalam penghasilan diorama:Bahan dan alatan Kos pembinaan Masa yang diperuntukkan Kesesuaian latar belakang.Open University Malaysia Kepentingannya: ` Gagasan-gasasan dan pengideaanmelalui konsep trial and error. 4. .

Open University Malaysia 1. Menentukan Subjek .2. Subjek dilengkapi dengan latar belakang .

Open University Malaysia 3.Diorama yang siap .Subjek.latar belakang dan kotak diorama 4.

unik dan berketerampilan . Bentuk menepati tema 2.kuat dan selamat 4. 6.Open University Mlaysia 1.Asli.Mengaplikasikan prinsip-prinsip rekaan. Kukuh. bahan binaan yang sesuai dengan hasil 3.Kepelbagaian bahan 5.

Open University .

Open University Malaysia .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful