OPEN UNIVERSITY MALAYSIA

Tutor: En.Shaiful Bahari Bin Bachik

Open University Malaysia

Nama Ahli Kumpulan 10:
1. 2. 3.

Wan Jasnizam Jasrin Pn.Zainun Binti Ibrahim Pn.Zuryani Binti Zaminazha

.Open University Malaysia ` Diorama ialah sejenis binaan tiga dimensi (3D) yang mengandungi pelbagai objek untuk menggambarkan situasi yang sebenar. Komposisi situasi tersebut hendaklah diletakkan di dalam satu kotak atau bekas yag ditebuk satu hingga tiga permukaan supaya dapat dilihat dari hadapan ataupun sisi.

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Bahan Dan Alat Penghasilan Diorama A. Set Memotong .Perspek dan plastik B.

.

.Open University Malaysia Menentukan subjek atau tema a) Alam semulajadi dan persekitaran 1.

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

gam. pasir laut.Open University Malaysia Tema Alam semulajadi Tajuk Diorama Hidupan laut di Alat dan Bahan dasar Karangan laut. gam UHU. cat emulsi. permai .pasir. model kapal angkasa. tangsi. tanah. batu-batu kecil. pasir. kad tebal. Pengalaman hidup harian Memancing ikan di Model orang memancing. Tulang ikan. biji kacang. cat emulsi. plesterin. polesterin. platersin. Aliran dan tema sejagat Sabung ayam kampung saya di Model ayam jantan. kaca. Imaginasi Kehidupan di Sebuah planet asing Plastersin.dawai. sebuah tasik yang pasir. plastersin. Model manusia. batu-batu laut. kad bod. gam UHU. gam.

.Memilih lakaran terbaik 5. ` Sketsa-sketsa mengenai hal subjek dan tema ` Sketsa yang mantap dan hebat untuk dijadikan diorama. 4.hal subjek dan latar hadapan. Memperincikan lakaran 6.Open University Malaysia Kepentingannya: ` Gagasan-gasasan dan pengideaanmelalui konsep trial and error. Membuat Diorama` ` ` ` Perkara yang diambilkira dalam penghasilan diorama:Bahan dan alatan Kos pembinaan Masa yang diperuntukkan Kesesuaian latar belakang.

Menentukan Subjek .2. Subjek dilengkapi dengan latar belakang .Open University Malaysia 1.

Diorama yang siap .Subjek.Open University Malaysia 3.latar belakang dan kotak diorama 4.

Kepelbagaian bahan 5. Kukuh.Open University Mlaysia 1.Asli. Bentuk menepati tema 2. bahan binaan yang sesuai dengan hasil 3.Mengaplikasikan prinsip-prinsip rekaan. 6.kuat dan selamat 4.unik dan berketerampilan .

Open University .

Open University Malaysia .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful