OPEN UNIVERSITY MALAYSIA

Tutor: En.Shaiful Bahari Bin Bachik

Open University Malaysia

Nama Ahli Kumpulan 10:
1. 2. 3.

Wan Jasnizam Jasrin Pn.Zainun Binti Ibrahim Pn.Zuryani Binti Zaminazha

Open University Malaysia ` Diorama ialah sejenis binaan tiga dimensi (3D) yang mengandungi pelbagai objek untuk menggambarkan situasi yang sebenar. Komposisi situasi tersebut hendaklah diletakkan di dalam satu kotak atau bekas yag ditebuk satu hingga tiga permukaan supaya dapat dilihat dari hadapan ataupun sisi. .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Set Memotong .Perspek dan plastik B.Bahan Dan Alat Penghasilan Diorama A.

.

.Open University Malaysia Menentukan subjek atau tema a) Alam semulajadi dan persekitaran 1.

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

kad bod. batu-batu laut. cat emulsi. Aliran dan tema sejagat Sabung ayam kampung saya di Model ayam jantan. sebuah tasik yang pasir. gam. tanah.pasir. plesterin. pasir laut. Tulang ikan. polesterin. model kapal angkasa. tangsi.Open University Malaysia Tema Alam semulajadi Tajuk Diorama Hidupan laut di Alat dan Bahan dasar Karangan laut. permai . kaca. cat emulsi. biji kacang. Pengalaman hidup harian Memancing ikan di Model orang memancing. Model manusia. kad tebal.dawai. pasir. gam. gam UHU. gam UHU. batu-batu kecil. plastersin. Imaginasi Kehidupan di Sebuah planet asing Plastersin. platersin.

Memilih lakaran terbaik 5.Open University Malaysia Kepentingannya: ` Gagasan-gasasan dan pengideaanmelalui konsep trial and error.hal subjek dan latar hadapan. 4. ` Sketsa-sketsa mengenai hal subjek dan tema ` Sketsa yang mantap dan hebat untuk dijadikan diorama. . Memperincikan lakaran 6. Membuat Diorama` ` ` ` Perkara yang diambilkira dalam penghasilan diorama:Bahan dan alatan Kos pembinaan Masa yang diperuntukkan Kesesuaian latar belakang.

Open University Malaysia 1.2. Subjek dilengkapi dengan latar belakang . Menentukan Subjek .

Open University Malaysia 3.latar belakang dan kotak diorama 4.Diorama yang siap .Subjek.

Bentuk menepati tema 2.Kepelbagaian bahan 5.Open University Mlaysia 1.kuat dan selamat 4.unik dan berketerampilan .Asli. 6.Mengaplikasikan prinsip-prinsip rekaan. bahan binaan yang sesuai dengan hasil 3. Kukuh.

Open University .

Open University Malaysia .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful