P. 1
Ps Kelab Olahraga Fazli

Ps Kelab Olahraga Fazli

|Views: 1,811|Likes:
Published by narresh80

More info:

Published by: narresh80 on Feb 21, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/18/2013

pdf

text

original

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA

2012

[ SUKAN & PERMAINAN]

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA

SK PERMAI INDAH 14000 BUKIT MERTAJAM

2012

CEMERLANG DAN BERWAWASAN

1

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA

2012

BIL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ISI KANDUNGAN Misi & Visi Kelab Olahraga Senarai Guru-Guru Kelab Olahraga Carta Organisasi Kelab Olahraga Perancangan Tahunan Kelab Olahraga Jadual Perancangan Aktiviti Tahunan 2012 Analisis SWOT dan TOWS Matriks Pelan Tindakan Kelab Olahraga Pelan Operasi Kelab Olahraga Pelan Aktiviti ( Carta Perlaksanaan ) Kelab Olahraga Jadual Pembahagian Tugas Guru-Guru Kelab Olahraga Senarai Ahli Kelab Olahraga 2012

MUKA SURAT 3-4 5 6 7-9 10-12 13-14 15 16-17 18 19-21 22-24

2

Dalam persekitaran sekolah yang mempunyai prasarana dan kemudahan yang lengkap. Mempunyai kemahiran dan kebolehan yang tinggi dalam sukan olahraga. membentuk dan memberi motivasi serta tunjuk ajar kepada setiap ahli untuk :i. 3 . berketerampilan dan berfungsi sebagai anggota masyarakat yang terdidik. Mencapai kecemerlangan dalam bidang kokurikulum. membimbing. iii.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 MISI Semua warga di SKPI beriltizam dan komited untuk bekerja dalam satu pasukan yang dapat melatih. Mewujudkan sahsiah diri yang baik dan menjana modal insan melalui program kelab olahraga. diharapkan dapat melahirkan golongan atlet yang mempunyai semangat kerjasama dan daya saing yang tinggi. ii.

4 .PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 VISI Menjadikan sekolah ini sebuah sekolah yang dapat melahirkan atlet-atlet olahraga yang cemerlang dan berpotensi untuk mewakili negeri Pulau Pinang dalam semua aktiviti yang dianjurkan menjelang tahun 2014 serta mampu bersaing di peringkat yang lebih tinggi serta mempunyai semangat kerjasama dan daya saing yang cukup jitu.

Zarita bt Jaafar Pn. Anwaruddin b Ismail En. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Nama Guru En. Lim Swee Sim Pn. Abdul Rasid b Ismail En. Muhd Fazli b Mohd Yusoff (K) Pn. Nor Nawawi bin Hashim (Jurulatih Utama) En.Raman Pn. Norhayati bt Ahmad (SU) En. Nor Zaaba bt Mahidin 5 .PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Senarai guru-guru Kelab Olahraga 2012 : Bil. Misrojah bt Arshad Pn. Aisah bt Din Pn. Asmawati bt AB Hamid Pn. Maha Letchumi a/p P. Razali b Abas Pn.

5 DAN 6 6 . 4.PK KOKURIKULUM EN SABRI B.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 CARTA ORGANISASI KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH PENAUNG GURU BESAR PN HJH SEPIAH BT MD ISA PENASIHAT . KASSIM GURU-GURU PEMBIMBING KELAB OLAHRAGA AHLI JAWATANKUASA MURID-MURID PENGERUSI NAIB PENGERUSI SETIAUSAHA NAIB SETIAUSAHA BENDAHARI AJK TAHUN 3.

7 . *2.1 Untuk mencapai kecemerlangan dan kegemilangan dalam sukan olahraga melalui suatu program yang diatur dan dirancang dengan rapi.4 Melahirkan golongan pelajar yang mempunyai daya saing dan dapat mengharumkan nama sekolah pada masa akan datang melalui pembentukan pasukan pelapis sekolah. 3. Setiap tahun pihak sekolah akan mengadakan sukan tahunan yang mengandungi acara sukan olahraga. 14000 BUKIT MERTAJAM 1.2 Mewujudkan pasukan sekolah yang mantap dan menjadi johan di peringkat zon BM dan boleh pergi jauh di peringkat negeri.3 mempunyai tubuh badan yang cergas selaras dengan minda yang cerdas. pihak sekolah dan masyarakat Malaysia. OBJEKTIF 3. wajarlah Kelab Olahraga ditubuhkan dan diteruskan supaya dapat memberikan latihan kemahiran serta memupuk minat murid-murid yang terlibat secara berterusan dan tidak terhad hanya setakat musim pertandingan sahaja. Bagi memajukan lagi sukan ini di sekolah-sekolah. 3. MATLAMAT *2.3 Melahirkan pelajar yang mengamalkan gaya hidup sihat. *2. *2. berkualiti dan memiliki tahap kecergasan yang tinggi. PENDAHULUAN Sukan olahraga merupakan sukan yang penting dan popular di setiap sekolah.1 memajukan diri murid melalui sukan olahraga supaya lebih memberi manfaat khususnya kepada diri sendiri.2 mempunyai semangat kesukanan yang tinggi dan berhasrat jitu untuk menaikkan nama sekolah terutamanya dalam bidang olahraga. 2. 3.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 PERANCANGAN TAHUNAN KELAB OLAHRAGA 2012 SK PERMAI INDAH.

4 Merangsang dan mewujudkan minat murid yang mendalam agar sentiasa berusaha keras untukmemperoleh prestasi yang cemerlang dalam sukan yang disertai dan diceburi.2 Merangsang dan melahirkan kesedaran yang tinggi dalam diri murid tentang kepentingan menjaga kecergasan diri melalui aktiviti bersukan.5 Mewujudkan pelajar yang mempunyai tahap disiplin yang tinggi serta mempunyai daya saing dan semangat juang yang kuat dalam menghadapi cabaran semasa pertandingan.3 Mewujudkan sikap mementingkan kesihatan diri melalui aktiviti yang menyeronokkan. 4. 4.2 Merangsang dan melahirkan kesedaran yang tinggi dalam diri murid tentang kepentingan menjaga kecergasan diri melalui aktiviti bersukan.1 Untuk memperoleh dan mencapai sasaran " Sukan Untuk Semua " dan melicinkan Perjalanan Dasar 1 Murid 1 Sukan melalui perancangan program yang disusun rapi. 5.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 4 RASIONAL 4.1 Untuk memperoleh dan mencapai sasaran " Sukan Untuk Semua " melalui perancangan program yang disusun rapi. 4. 5. 5. 5. 4. 5. STRATEGI 5.5 Mewujudkan pelajar yang mempunyai tahap disiplin yang tinggi serta mempunyai 8 .3 Mewujudkan sikap mementingkan kesihatan diri melalui aktiviti yang menyeronokkan.4 Merangsang dan mewujudkan minat murid yang mendalam agar sentiasa berusaha keras untuk memperoleh prestasi yang cemerlang dalam sukan olahraga untuk ke peringkat yang lebih tinggi.

6. ( Program tahunan sekolah & Setiausaha Sukan ) 5. akan dilaksanakan aktiviti-aktiviti seperti : 1. Penerangan tentang undang-undang dan peraturan olahraga yang terkini dan diperakui. Melantik Ahli Jawatankuasa Kelab Olahraga. ( Tertakluk pada MSSPP ) 8. 4. 2. Mengadakan latihan kemahiran asas dalam acara balapan dan padang. Perkembangan Staf ( guru pembimbing dan guru yang berminat ). 3. 4. 9 . 2. Undang-undang asas dalam sukan olahraga Aktiviti tahunan : 1. Klinik Olahraga 9. 3. Merentas Desa 7. Latihan kemahiran asas acara padang Membentuk pasukan olahraga sekolah. ( Program tahunan sekolah & Setiausaha Sukan ) 6. Penyertaan dalam kejohanan olahraga anjuran MSSPP. Sukan Tara. Latihan kemahiran acara balapan ( larian individu dan berpasukan ).PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 daya saing dan semangat juang yang kuat dalam menghadapi cabaran semasa pertandingan dijalankan. PERLAKSANAAN Aktiviti mingguan kokurikulum : Pada setiap perjumpaan mingguan. Kejohanan Olahraga Tahunan.

Memberi pendedahan tentang kepentingan bersukan dan kemahirankemahiran asas dalam olahraga. Melahirkan ahliahli yang boleh menguasai kemahiran yang paling asas dalam sukan olahraga. Pembentukan Ahli Jawatankuasa Kelab . zon mahupun di peringkat negeri. 10 . 2. Hasil Aktiviti 1. Melahirkan ahliahli yang mempunyai rasa tanggungjawab terhadap kelab olahraga. Perjumpaan Gerakerja Kokurikulum Meningkatkan kesedaran murid terhadap pentingnya mengekalkan kecergasan diri. Aktiviti Objektif Strategi Pelaksanaan Dilaksanakan semasa perjumpaan kokurikulum setiap minggu yang mana memberi peluang kepada ahli-ahli untuk sekurangkurangnya bersenam untuk kecergasan diri. Mewujudkan rasa bangga di dalam diri menjadi ahli kelab dan turut merasai kejayaan seandainya ahli-ahli yang mewakili sekolah berjaya mencipta kejayaan di peringkat sekolah. Pelantikan AJK Kelab yang menonjolkan ketokohan memimpin kelab yang disertai.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Jadual Perancangan Aktiviti Tahunan Kelab Olahraga 2012 Bil. Mewujudkan golongan pelajar yang berketerampilan dan memiliki sahsiah diri yang baik.

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 3. Mewujudkan golongan pelajar yang aktif bersukan. 4. Melahirkan murid yang mementingkan kecergasan diri. Dilaksanakan pada setiap kali perjumpaan Unit Sukan dan Permainan 5. Sukan Tara Dan Kejohanan Olahraga Tahunan Murid dapat merasai suasana pertandingan sebenar. Murid boleh mengetahui undangundang dan peraturan sukan olahraga walupun hanya memiliki kemahiran asas sahaja . Acara Tahunan mengikut Takwim Sekolah. Undang-undang dan Peraturan Sukan Olahraga Membuka peluang kepada murid untuk mengetahui dan memahami tentang undangundang dan peraturan sukan olahraga. 11 . Mewujudkan semangat bersaing dan rasa bangga di hati murid kerana dapat mewakili kumpulan masing-masing serta berpeluang menunjukkan bakat terpendam. Didedahkan pada setiap kali perjumpaan sama ada secara formal atau spontan semasa atlet-atlet sekolah berlatih. Penilaian kemahiran. Latihan Asas Kemahiran Bagi Acara Balapan Dan Padang. Pembentukan Pasukan Kelas 3 ( 12TKB ) Mewujudkan golongan pelajar yang berkemahiran Melalui sesi pemilihan yang rapi dan berterusan. Memberi peluang kepada semua pelajar untuk melibatkan diri dalam sukan ini. 6. Pemerhatian.

Kepelbagaian latihan. tinggi yang boleh mewakili sekolah. Atlet dapat mengaplikasikan apa yang dipelajari melalui latihan ke dalam pertandingan yang sebenar. Menyertai Pertandingan Peringkat Zon Dan Negeri 12TKB dan 10TKB Mencipta suatu prestasi yang boleh dibanggakan dan kejayaan yang cemerlang dalam pertandingan yang disertai. Latihan yang sistematik. Bangga di atas kejayaan melalui usaha yang gigih dan berterusan dan merasai kepuasan bertanding. Melahirkan atlet yang sentiasa bersedia untuik menghadapi pertandingan sebenar. Berdasarkan jadual dan perancangan yang diatur oleh pihak MSSPP dan MSSM. 12 .PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 dan Kelas 4 ( 10TKB ) Untuk Mewakili Sekolah. Latihan yang berterusan. Mewujudkan atlet yang mempunyai semangat juang yang kental 7. Mewujudkan sikap bersaing secara sihat untuk mewakili sekolah. Mencapai kejayaan yang cemerlang di peringkat zon dan juga negeri.

S3. khususnya murid yang baru melibatkan diri dengan kokurikulum permainan. O2.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 ANALISIS SWOT KELAB OLAHRAGA SK. W1. Hubungan baik antara pihak sekolah dengan PIBG. W3. PERMAI INDAH 2012 S ( STRENGTH ) W ( WEAKNESS ) S1. Kurang mendapat sambutan dari murid. Minat yang mendalam di kalangan murid. O ( OPPORTUNITIES ) T ( THREATS ) O1. Mempunyai kemudahan asas yang mencukupi seperti padang. balapan. Hubungan baik antara para waris dengan guru. JPN dan masyarakat setempat. Sumber kewangan yang terhad. PPD. Murid yang sentiasa bekerjasama dengan guru dalam memberi sumbangan untuk memajukan sukan sekolah. Sekolah tidak mempunyai jurulatih yang berpengalaman dan berkepakaran tinggi. Murid kurang didedahkan dengan peraturan. T1. gelanggang lompat jauh dan lontar peluru serta peralatan lompat tinggi. S2. lebih-lebih lagi setelah murid berkenaan terpilih dan dilatih secara khusus. 13 . undang-undang dan teknik dalam sukan olahraga. O3. W4. Murid kurang disiplin dan kurang perihatin semasa latihan dijalankan. T2. W2. Halangan daripada ibubapa terhadap pembabitan anak mereka dalam sukan olahraga. Kerjasama erat dengan guru-guru lain dan pentadbir sekolah.

Minat yang mendalam di kalangan murid. T ( THREATS ) S3. Kurang mendapat sambutan dari murid. W3. S3. Hubungan baik antara para waris dengan guru. gelanggang lompat jauh dan lontar peluru serta peralatan lompat tinggi. T2. T1 WT ( mini ²mini ) Tayangan video Bahan bacaan berkaitan olahraga 14 . Hubungan baik antara pihak sekolah dengan PIBG. Menjemput pasukan luar untuk menyertai kejohanan olahraga tahunan dan memenuhi jemputan sekolah lain untuk menyertai kejohanan olahraga mereka. 01 O1. balapan. Murid kurang didedahkan dengan peraturan. Kerjasama erat dengan guru-guru lain dan pentadbir sekolah. O3. LUARAN O ( OPPORTUNITIES ) SO ( maxi-maxi ) S1. S3. Murid yang sentiasa bekerjasama dengan guru dalam memberi sumbangan untuk memajukan sukan sekolah. PPD. Halangan daripada ibubapa terhadap pembabitan anak mereka dalam sukan olahraga. JPN dan masyarakat setempat. W3.S2. W1. S2. Mengadakan latihan berterusan dengan variasi kemahiran. Sumber kewangan yang terhad. undang-undang dan teknik dalam sukan olahraga. Mengadakan seminar atau perjumpaan kokurikulum dengan waris untuk meningkatkan kesedaran mereka. W2.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 TOW MATRIKS KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 DALAMAN S ( STRENGTH ) W ( WEAKNESS ) S1. Mempunyai kemudahan asas yang mencukupi seperti padang. Sekolah tidak mempunyai jurulatih yang berpengalaman dan berkepakaran tinggi. Murid kurang disiplin dan kurang perihatin semasa latihan dijalankan. W4. 02 Perkembangan staf Klinik Olahraga ST ( maxi ² mini ) WT. O2. WO ( mini ² maxi ) W1. T1 T1. khususnya murid yang baru melibatkan diri dengan kokurikulum permainan. lebih-lebih lagi setelah murid berkenaan terpilih dan dilatih secara khusus.

Memupuk dan menarik minat murid dengan mendalam. Tayangan video Bahan bacaan berkaitan sukan olahraga. Latihan di padang dan balapan serta lokasi yang dipilih bersesuaian. Tahun 3 ² Tahun 6 Segelintir murid terpaksa berhenti daripada penglibatan akibat desakan ibubapa. OBJEKTIF Murid dapat mengamalkan dengan betul teknik asas dan mematuhi undang-undang dalam sukan olahraga. Kelab Olahraga mempunyai barisan atlet pelapis untuk jangka masa panjang. Melahirkan atlet yang berpotensi mewakili daerah. STRATEGI Program Klinik Olahraga. Tahun 3 ² Tahun 6 Murid kurang berminat dengan sukan olahraga. Murid dapat menjalani aktiviti olahraga dengan lengkap dan seronok. 15 . INDIKATOR Murid faham aspek undangundang dan dan menguasai kemahiran teknik asas. Semua murid yang dipilih untuk menjalani latihan khusus dapat meneruskan latihan sehingga peringkat pertandingan berakhir. negeri dan negara. berketrampilan serta professional ketika menjalankan tugas sebagai jurulatih.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 PELAN TINDAKAN KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 TAHUN Tahun 3 ² Tahun 6 ISU Murid kurang didedahkan dengan peraturan dan undangundang olahraga serta tiada pengetahuan mengenai teknikteknik asas. Mengadakan seminar. Kursus Kejurulatihan. Jadual Kehadiran Kokurikulum. Tahun 3 ² Tahun 6 Sekolah tidak mempunyai jurulatih berpengalaman dan berkepakaran tinggi. Guru-guru yang terlibat dalam menjalankan aktiviti Kelab Olahraga. Melahirkan guru berkebolehan. Murid dapat melibatkan diri dengan selamat serta menjalani latihan secara sistematik. Meningkatkan kepakaran guru serta bilangan guru berkemahiran sebagai jurulatih sekolah. Tahun 3 ² Tahun 6 Kehadiran murid yang kurang memuaskan dalam perjumpaan Kelab Olahraga. MATLAMAT Meningkatkan kesedaran dan menambahkan pengetahuan murid-murid dalam olahraga meliputi aspek undangundang dan kemahiran teknik yang asas. taklimat atau perjumpaan dengan waris murid untuk mendapatkan kerjasama. Meningkatkan kehadiran murid dalam perjumpaan Kelab Olahraga. Jadual Kehadiran Kokurikulum.

Perbincangan guru penasihat. 16 . GPK Kokurikulum. Proses pemilihan dan undi. Guru penasihat. Guru penasihat. 1. 1 hari Sepanjang tahun Sepanjang tahun 4. 4. Guru penasihat. Pelaksanaan. Perbincangan guru penasihat. 1. Guru penasihat. 4. 2. GPK Kokurikulum. 3. 1. 3. 1 hari 2 hari 3. 1 hari 1 hari 1 hari 1 hari 1 hari 2 hari 1 hari Sepanjang tahun Sepanjang tahun Mengadakan latihan kemahiran asas dalam acara balapan dan padang. 4. Pengumuman kepada murid. 3. 4. 5. 2. 2. 2. 5. Guru penasihat. 4. 5. 6. 1. 5.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 PELAN OPERASI KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 AKTIVITI Melantik Ahli Jawatankuasa Kelab Olahraga PROSES KERJA 1. Penerangan tentang undangundang dan peraturan olahraga yang terkini dan diperakui. Guru penasihat. GPK Kokurikulum. Makluman kepada murid. Setiausaha. Pelaksanaan. Guru penasihat. Guru penasihat. 3. Penyediaan jadual perjumpaan dan nota berkaitan. Penyediaan senarai nama dan jadual organisasi kosong. Setiausaha & Guru penasihat. Guru penasihat. Guru penasihat. 5. 1 hari 3. TANGGUNGJAWAB 1. Pemantauan. 5. Penyediaan jadual latihan. Perbincangan guru penasihat. Pelantikan rasmi dan pengumuman 6. Pemantauan. 2. Guru penasihat. Pengumuman kepada murid.. Pemantauan. TEMPOH 1 hari CATATAN 2.

Penyediaan jadual kursus dan surat jemputan. 2. Menghantar surat. Pelaksanaan. 4. Pengumuman kepada guru-guru. 6. Menghantar surat.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Merentas Desa 1. Perbincangan guru penasihat. 4.surat berkaitan. Penyediaan jadual latihan. 1. 4. Pemantauan. 6.surat berkaitan. Setiausaha & Guru penasihat 4. 1 minggu 2 hari 4. senarai AJK dan suratmenyurat berkaitan. 3. 5. Guru penasihat 1 minggu 2 hari 1 hari 17 . 6. GPK Kokurikulum Klinik Olahraga 1. Setiausaha & Guru penasihat 3. 1 hari Sekali sepenggal 5. Setiausaha & Guru penasihat. Guru penasihat. 1. 3. Perbincangan guru penasihat. Pengumuman kepada murid. Setiausaha & Guru penasihat. Penyediaan peta laluan. Guru penasihat 1 hari 2. Pelaksanaan. GPK Kokurikulum 1 minggu 2 hari 1 hari 1 hari Sepanjang tahun 1 hari 1. Penyediaan senarai AJK dan surat jemputan. 2. Pengumuman kepada murid. Pemantauan. Setiausaha & Guru penasihat 4. Perbincangan guru penasihat. Guru penasihat Sepanjang tahun 1 hari 2. 3. 3. 5. Guru penasihat 5. Guru penasihat. 2. Setiausaha & Guru penasihat 3. Perkembangan Staf 1. Guru penasihat 2. Guru penasihat 6.

3. Merentas Desa Penyertaan dalam kejohanan olahraga anjuran MSSPP. Klinik Olahraga Perkembangan Staf * Tarikh sebenar sesuatu aktiviti tertakluk pada pindaan. 6. 18 . J F M A M J J O S O N 2. Penerangan tentang undang-undang dan peraturan olahraga . PERINCIAN PROGRAM Melantik Ahli Jawatankuasa Kelab Olahraga. 1. Kejohanan Olahraga Tahunan. 4. Pelaksanaan. 9.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 5. 5. 8. 5. Latihan Kemahiran Asas ( Padang dan balapan ) Sukan Tara. 6. Pemantauan. Guru penasihat 1 hari 6. GPK Kokurikulum Sepanjang tahun PELAN AKTIVITI KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 CARTA PERLAKSANAAN BIL. 7.

1.1. Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 SKPI 2.2 dan Pra masuk ke kelas seperti biasa mengikut jadual waktu hari Khamis. Asmawati bt AB Hamid Tarikh Guru Pembimbing Semua Guru Kelab Olahraga Jenis Aktiviti Murid Tempat 10. Maha Letchumi a/p P. Norhayati bt Ahmad Pn. 5 dan 6. * Kumpulan A : En. Razali b Abas Pn. Abdul Rasid b Ismail En. Nor Zaaba bt Mahidin Pn.12 Semua Guru SKPI Tahun 3. Aisah bt Din * Kumpulan B : En.Raman Pn. 4.12 Kumpulan A Kumpulan B Padang Padang 19 . Zarita bt Jaafar Pn. Muhd Fazli b Mohd Yusoff En. Nor Nawawi bin Hashim Pn.12 Pendaftaran Ahli Dan Mesyuarat Agung Larian Merentas Desa Balapan Lompat Jauh Semua Ahli Kelab Olahraga Dataran SKPI 19.2.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Jadual Pembahagian Tugas Guru-Guru Kelab Olahraga 2012 * Tarikh sebenar sesuatu aktiviti tertakluk pada pindaan. Anwaruddin b Ismail En. Lim Swee Sim Pn. Misrojah bt Arshad Pn. * Guru yang mengajar Tahun 1.

2.12 Kumpulan A Kumpulan B 10.5.12 Kumpulan A Kumpulan B 19.12 Kumpulan A Kumpulan B 26.12 Kumpulan A Kumpulan B 5.12 Kumpulan A Kumpulan B Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang 20 23.4.3.12 Kumpulan A Kumpulan B 1.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 9.5.4.4.12 Kumpulan A Kumpulan B 12.12 Kumpulan A Kumpulan B 17.3.12 Kumpulan A Kumpulan B 8.3.12 Kumpulan A Kumpulan B 3.12 Kumpulan A .2.5.4.12 Kumpulan A Kumpulan B 22.

10.12 Kumpulan A Kumpulan B 12.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Kumpulan B Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang 14.6.12 Kumpulan A Kumpulan B 21 .12 Kumpulan A Kumpulan B 5.12 Kumpulan A Kumpulan B 4.12 Kumpulan A Kumpulan B 21.9.7.12 Kumpulan A Kumpulan B 19.9.9.12 Kumpulan A Kumpulan B 28.9.7.12 Kumpulan A Kumpulan B 6.12 Kumpulan A Kumpulan B 27.6.12 Kumpulan A Kumpulan B 13.7.

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Senarai Ahli Kelab Olahraga 2012 UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL. 1 2 3 4 5 NAMA AHLI BALAPAN & PADANG T 4J 4J 4J 4I 4R TAHUN 4 SHIIVANII A/P GUNA MOHAN PUTRI AININ SOFIEA AHMAD SHA SITI NUR AISHAH BT ZAIWARI NUR SYAFIKAH BINTI MD RAIS MUHD ASHRAF BIN KHAIRUL 22 . 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 NAMA AHLI AMIRA NATASYA ALYA SYAZWANIE QHAIRUNISYA YUSNALISA FATIHAH FATIHAH NUR ZULAIKHA SHAHMI FAKRI ASRUL HAFIZ B ASRAF AFFENDY RUVESHWARAN A/L BALACHAND VISHNU VENDRA A/L GUNA WAN MUHAMAD AQIL AZLAN SYAMIL IQMAL BIN SHUKRI MUHAMMAD SHAH NAZMIRUL BALAPAN & PADANG T 3R 3R 3J 3J 3J 3J 3J 3J 3R 3I 3I 3I 3J TAHUN 3 UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL.

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 WAFIE HAIKAL B SHUHAIMI LINGES. G AZRUL HAIKAL K. C SIVA. RUBHAN PRAVINAN A/L SUTOKARAN SAMUEL RAJAH A/L RATRICK RAJ VITHYASEGARAN KISHENRRAJ AMIR FAUZAN B M MYDIN ESFARIZAL BIN ALI MOHD IZANI BIN HASMADI ISKANDAR ZALKARNAIN 4R 4C 4C 4J 4A 4A 4J 4R 4J 4J 4R 4R 4I 4I UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL. 1 2 3 4 5 6 7 8 NAMA AHLI MUHD FARIS BIN ZULKIFLI IRFAN NADZEER B ISHAK BALAPAN & PADANG T 5C 5I 5A 5A 5R 5J 5A 5I TAHUN 5 MUHD DANIEL HAIKAL B FAIZAL ILHAM ARIFF BIN MUHAMMAD ALIF NIZARUDIN B MOHD ALI MUHD FIKRI BIN ROSLAN MUHD AFIQ B MAT SHUKRI MUHAMMAD PUTRA QARDANNI 23 . KALAI SELVAM R.

1 2 3 4 5 6 7 8 NAMA AHLI NUR AQILAH BT A RODZI NURSYAMIRA BT ABD HALIM FATIN NUR SARAH MOHD AZMI NUR FITRIAH BT ABD JABAR SAKINAH BT ZABIDI BALAPAN & PADANG T 6I 6J 6C 6A 6A 6A 6I 6R TAHUN 6 NUR FARAH AIN BT MOHD SOUFE AHMAD NAJMUDDIN B NAZRI MUHD SYAFIQ B M SUZUKI 24 . C 5J 5I 5J 5A 5A 5A 5J 5R 5R 5R 5A 5A UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 MUHD RIDHUAN B ABU BAKAR MUHD RAIHAN B ABU BAKAR MUHD NAIM BIN ADANAN ZUL AIMAN FITRI B ZULKIFLI IRFAN DANIEL B SHAHRYMAN LEE JIE FU LEE KOK YONG ARINA DAHLIA ZAINUDDIN SITI NUR IZZATI BT AHMAD ROSLI NABILAH HANNANI MAT DAHARI NURUL HANIS HAZIRAH KAVIN. P KOGULAN.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->