P. 1
Ps Kelab Olahraga Fazli

Ps Kelab Olahraga Fazli

|Views: 1,787|Likes:
Published by narresh80

More info:

Published by: narresh80 on Feb 21, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/18/2013

pdf

text

original

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA

2012

[ SUKAN & PERMAINAN]

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA

SK PERMAI INDAH 14000 BUKIT MERTAJAM

2012

CEMERLANG DAN BERWAWASAN

1

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA

2012

BIL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ISI KANDUNGAN Misi & Visi Kelab Olahraga Senarai Guru-Guru Kelab Olahraga Carta Organisasi Kelab Olahraga Perancangan Tahunan Kelab Olahraga Jadual Perancangan Aktiviti Tahunan 2012 Analisis SWOT dan TOWS Matriks Pelan Tindakan Kelab Olahraga Pelan Operasi Kelab Olahraga Pelan Aktiviti ( Carta Perlaksanaan ) Kelab Olahraga Jadual Pembahagian Tugas Guru-Guru Kelab Olahraga Senarai Ahli Kelab Olahraga 2012

MUKA SURAT 3-4 5 6 7-9 10-12 13-14 15 16-17 18 19-21 22-24

2

membimbing. Mencapai kecemerlangan dalam bidang kokurikulum. ii.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 MISI Semua warga di SKPI beriltizam dan komited untuk bekerja dalam satu pasukan yang dapat melatih. iii. berketerampilan dan berfungsi sebagai anggota masyarakat yang terdidik. diharapkan dapat melahirkan golongan atlet yang mempunyai semangat kerjasama dan daya saing yang tinggi. Mewujudkan sahsiah diri yang baik dan menjana modal insan melalui program kelab olahraga. 3 . membentuk dan memberi motivasi serta tunjuk ajar kepada setiap ahli untuk :i. Mempunyai kemahiran dan kebolehan yang tinggi dalam sukan olahraga. Dalam persekitaran sekolah yang mempunyai prasarana dan kemudahan yang lengkap.

4 .PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 VISI Menjadikan sekolah ini sebuah sekolah yang dapat melahirkan atlet-atlet olahraga yang cemerlang dan berpotensi untuk mewakili negeri Pulau Pinang dalam semua aktiviti yang dianjurkan menjelang tahun 2014 serta mampu bersaing di peringkat yang lebih tinggi serta mempunyai semangat kerjasama dan daya saing yang cukup jitu.

Zarita bt Jaafar Pn. Lim Swee Sim Pn. Abdul Rasid b Ismail En.Raman Pn.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Senarai guru-guru Kelab Olahraga 2012 : Bil. Razali b Abas Pn. Nor Nawawi bin Hashim (Jurulatih Utama) En. Maha Letchumi a/p P. Norhayati bt Ahmad (SU) En. Muhd Fazli b Mohd Yusoff (K) Pn. Nor Zaaba bt Mahidin 5 . Misrojah bt Arshad Pn. Asmawati bt AB Hamid Pn. Aisah bt Din Pn. Anwaruddin b Ismail En. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Nama Guru En.

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 CARTA ORGANISASI KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH PENAUNG GURU BESAR PN HJH SEPIAH BT MD ISA PENASIHAT . KASSIM GURU-GURU PEMBIMBING KELAB OLAHRAGA AHLI JAWATANKUASA MURID-MURID PENGERUSI NAIB PENGERUSI SETIAUSAHA NAIB SETIAUSAHA BENDAHARI AJK TAHUN 3. 5 DAN 6 6 . 4.PK KOKURIKULUM EN SABRI B.

pihak sekolah dan masyarakat Malaysia.2 mempunyai semangat kesukanan yang tinggi dan berhasrat jitu untuk menaikkan nama sekolah terutamanya dalam bidang olahraga. *2.3 mempunyai tubuh badan yang cergas selaras dengan minda yang cerdas.1 memajukan diri murid melalui sukan olahraga supaya lebih memberi manfaat khususnya kepada diri sendiri. 7 . Bagi memajukan lagi sukan ini di sekolah-sekolah. MATLAMAT *2. 3. berkualiti dan memiliki tahap kecergasan yang tinggi. OBJEKTIF 3.4 Melahirkan golongan pelajar yang mempunyai daya saing dan dapat mengharumkan nama sekolah pada masa akan datang melalui pembentukan pasukan pelapis sekolah.2 Mewujudkan pasukan sekolah yang mantap dan menjadi johan di peringkat zon BM dan boleh pergi jauh di peringkat negeri. PENDAHULUAN Sukan olahraga merupakan sukan yang penting dan popular di setiap sekolah.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 PERANCANGAN TAHUNAN KELAB OLAHRAGA 2012 SK PERMAI INDAH. wajarlah Kelab Olahraga ditubuhkan dan diteruskan supaya dapat memberikan latihan kemahiran serta memupuk minat murid-murid yang terlibat secara berterusan dan tidak terhad hanya setakat musim pertandingan sahaja.1 Untuk mencapai kecemerlangan dan kegemilangan dalam sukan olahraga melalui suatu program yang diatur dan dirancang dengan rapi. 3.3 Melahirkan pelajar yang mengamalkan gaya hidup sihat. Setiap tahun pihak sekolah akan mengadakan sukan tahunan yang mengandungi acara sukan olahraga. *2. 3. 2. *2. 14000 BUKIT MERTAJAM 1.

2 Merangsang dan melahirkan kesedaran yang tinggi dalam diri murid tentang kepentingan menjaga kecergasan diri melalui aktiviti bersukan.1 Untuk memperoleh dan mencapai sasaran " Sukan Untuk Semua " melalui perancangan program yang disusun rapi.5 Mewujudkan pelajar yang mempunyai tahap disiplin yang tinggi serta mempunyai 8 .2 Merangsang dan melahirkan kesedaran yang tinggi dalam diri murid tentang kepentingan menjaga kecergasan diri melalui aktiviti bersukan. 4.5 Mewujudkan pelajar yang mempunyai tahap disiplin yang tinggi serta mempunyai daya saing dan semangat juang yang kuat dalam menghadapi cabaran semasa pertandingan.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 4 RASIONAL 4.4 Merangsang dan mewujudkan minat murid yang mendalam agar sentiasa berusaha keras untukmemperoleh prestasi yang cemerlang dalam sukan yang disertai dan diceburi.3 Mewujudkan sikap mementingkan kesihatan diri melalui aktiviti yang menyeronokkan. 4. 5. 4. 5. 5. 5.4 Merangsang dan mewujudkan minat murid yang mendalam agar sentiasa berusaha keras untuk memperoleh prestasi yang cemerlang dalam sukan olahraga untuk ke peringkat yang lebih tinggi.1 Untuk memperoleh dan mencapai sasaran " Sukan Untuk Semua " dan melicinkan Perjalanan Dasar 1 Murid 1 Sukan melalui perancangan program yang disusun rapi. STRATEGI 5.3 Mewujudkan sikap mementingkan kesihatan diri melalui aktiviti yang menyeronokkan. 5. 4.

Merentas Desa 7. Penerangan tentang undang-undang dan peraturan olahraga yang terkini dan diperakui. Perkembangan Staf ( guru pembimbing dan guru yang berminat ). akan dilaksanakan aktiviti-aktiviti seperti : 1. ( Program tahunan sekolah & Setiausaha Sukan ) 5. Mengadakan latihan kemahiran asas dalam acara balapan dan padang. Sukan Tara. ( Tertakluk pada MSSPP ) 8. PERLAKSANAAN Aktiviti mingguan kokurikulum : Pada setiap perjumpaan mingguan.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 daya saing dan semangat juang yang kuat dalam menghadapi cabaran semasa pertandingan dijalankan. 6. 3. 2. ( Program tahunan sekolah & Setiausaha Sukan ) 6. Klinik Olahraga 9. Undang-undang asas dalam sukan olahraga Aktiviti tahunan : 1. 4. Latihan kemahiran acara balapan ( larian individu dan berpasukan ). Latihan kemahiran asas acara padang Membentuk pasukan olahraga sekolah. 4. Penyertaan dalam kejohanan olahraga anjuran MSSPP. 3. Kejohanan Olahraga Tahunan. Melantik Ahli Jawatankuasa Kelab Olahraga. 9 . 2.

Mewujudkan rasa bangga di dalam diri menjadi ahli kelab dan turut merasai kejayaan seandainya ahli-ahli yang mewakili sekolah berjaya mencipta kejayaan di peringkat sekolah. Aktiviti Objektif Strategi Pelaksanaan Dilaksanakan semasa perjumpaan kokurikulum setiap minggu yang mana memberi peluang kepada ahli-ahli untuk sekurangkurangnya bersenam untuk kecergasan diri. Memberi pendedahan tentang kepentingan bersukan dan kemahirankemahiran asas dalam olahraga. Melahirkan ahliahli yang mempunyai rasa tanggungjawab terhadap kelab olahraga. zon mahupun di peringkat negeri. Melahirkan ahliahli yang boleh menguasai kemahiran yang paling asas dalam sukan olahraga. Pembentukan Ahli Jawatankuasa Kelab . 10 . Perjumpaan Gerakerja Kokurikulum Meningkatkan kesedaran murid terhadap pentingnya mengekalkan kecergasan diri. Mewujudkan golongan pelajar yang berketerampilan dan memiliki sahsiah diri yang baik. Hasil Aktiviti 1. 2. Pelantikan AJK Kelab yang menonjolkan ketokohan memimpin kelab yang disertai.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Jadual Perancangan Aktiviti Tahunan Kelab Olahraga 2012 Bil.

11 . Latihan Asas Kemahiran Bagi Acara Balapan Dan Padang. Melahirkan murid yang mementingkan kecergasan diri.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 3. Penilaian kemahiran. Undang-undang dan Peraturan Sukan Olahraga Membuka peluang kepada murid untuk mengetahui dan memahami tentang undangundang dan peraturan sukan olahraga. Dilaksanakan pada setiap kali perjumpaan Unit Sukan dan Permainan 5. Pemerhatian. Acara Tahunan mengikut Takwim Sekolah. Memberi peluang kepada semua pelajar untuk melibatkan diri dalam sukan ini. Pembentukan Pasukan Kelas 3 ( 12TKB ) Mewujudkan golongan pelajar yang berkemahiran Melalui sesi pemilihan yang rapi dan berterusan. 6. Sukan Tara Dan Kejohanan Olahraga Tahunan Murid dapat merasai suasana pertandingan sebenar. 4. Murid boleh mengetahui undangundang dan peraturan sukan olahraga walupun hanya memiliki kemahiran asas sahaja . Didedahkan pada setiap kali perjumpaan sama ada secara formal atau spontan semasa atlet-atlet sekolah berlatih. Mewujudkan semangat bersaing dan rasa bangga di hati murid kerana dapat mewakili kumpulan masing-masing serta berpeluang menunjukkan bakat terpendam. Mewujudkan golongan pelajar yang aktif bersukan.

Menyertai Pertandingan Peringkat Zon Dan Negeri 12TKB dan 10TKB Mencipta suatu prestasi yang boleh dibanggakan dan kejayaan yang cemerlang dalam pertandingan yang disertai. Latihan yang sistematik. 12 . Berdasarkan jadual dan perancangan yang diatur oleh pihak MSSPP dan MSSM. Melahirkan atlet yang sentiasa bersedia untuik menghadapi pertandingan sebenar. Atlet dapat mengaplikasikan apa yang dipelajari melalui latihan ke dalam pertandingan yang sebenar. Bangga di atas kejayaan melalui usaha yang gigih dan berterusan dan merasai kepuasan bertanding. Latihan yang berterusan. Mewujudkan atlet yang mempunyai semangat juang yang kental 7. tinggi yang boleh mewakili sekolah.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 dan Kelas 4 ( 10TKB ) Untuk Mewakili Sekolah. Mewujudkan sikap bersaing secara sihat untuk mewakili sekolah. Mencapai kejayaan yang cemerlang di peringkat zon dan juga negeri. Kepelbagaian latihan.

W1. Kurang mendapat sambutan dari murid. Halangan daripada ibubapa terhadap pembabitan anak mereka dalam sukan olahraga. W2. W3. S3.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 ANALISIS SWOT KELAB OLAHRAGA SK. PPD. Murid yang sentiasa bekerjasama dengan guru dalam memberi sumbangan untuk memajukan sukan sekolah. O3. O ( OPPORTUNITIES ) T ( THREATS ) O1. O2. Murid kurang disiplin dan kurang perihatin semasa latihan dijalankan. T1. Sekolah tidak mempunyai jurulatih yang berpengalaman dan berkepakaran tinggi. PERMAI INDAH 2012 S ( STRENGTH ) W ( WEAKNESS ) S1. 13 . Mempunyai kemudahan asas yang mencukupi seperti padang. Hubungan baik antara para waris dengan guru. lebih-lebih lagi setelah murid berkenaan terpilih dan dilatih secara khusus. JPN dan masyarakat setempat. Minat yang mendalam di kalangan murid. Sumber kewangan yang terhad. khususnya murid yang baru melibatkan diri dengan kokurikulum permainan. Kerjasama erat dengan guru-guru lain dan pentadbir sekolah. S2. gelanggang lompat jauh dan lontar peluru serta peralatan lompat tinggi. Hubungan baik antara pihak sekolah dengan PIBG. T2. balapan. undang-undang dan teknik dalam sukan olahraga. W4. Murid kurang didedahkan dengan peraturan.

lebih-lebih lagi setelah murid berkenaan terpilih dan dilatih secara khusus. gelanggang lompat jauh dan lontar peluru serta peralatan lompat tinggi. W3. Hubungan baik antara para waris dengan guru. balapan. 01 O1. Halangan daripada ibubapa terhadap pembabitan anak mereka dalam sukan olahraga. undang-undang dan teknik dalam sukan olahraga. S2. Mengadakan latihan berterusan dengan variasi kemahiran.S2. Murid kurang disiplin dan kurang perihatin semasa latihan dijalankan. W4. O3. JPN dan masyarakat setempat. Sumber kewangan yang terhad. Murid yang sentiasa bekerjasama dengan guru dalam memberi sumbangan untuk memajukan sukan sekolah. T2. O2. T ( THREATS ) S3. Minat yang mendalam di kalangan murid. Mengadakan seminar atau perjumpaan kokurikulum dengan waris untuk meningkatkan kesedaran mereka. S3. Menjemput pasukan luar untuk menyertai kejohanan olahraga tahunan dan memenuhi jemputan sekolah lain untuk menyertai kejohanan olahraga mereka. Sekolah tidak mempunyai jurulatih yang berpengalaman dan berkepakaran tinggi. Murid kurang didedahkan dengan peraturan. T1 T1. Kerjasama erat dengan guru-guru lain dan pentadbir sekolah. 02 Perkembangan staf Klinik Olahraga ST ( maxi ² mini ) WT. T1 WT ( mini ²mini ) Tayangan video Bahan bacaan berkaitan olahraga 14 . Mempunyai kemudahan asas yang mencukupi seperti padang.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 TOW MATRIKS KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 DALAMAN S ( STRENGTH ) W ( WEAKNESS ) S1. Hubungan baik antara pihak sekolah dengan PIBG. WO ( mini ² maxi ) W1. W1. khususnya murid yang baru melibatkan diri dengan kokurikulum permainan. S3. PPD. W3. Kurang mendapat sambutan dari murid. LUARAN O ( OPPORTUNITIES ) SO ( maxi-maxi ) S1. W2.

negeri dan negara. Meningkatkan kepakaran guru serta bilangan guru berkemahiran sebagai jurulatih sekolah. Tahun 3 ² Tahun 6 Murid kurang berminat dengan sukan olahraga. Tahun 3 ² Tahun 6 Kehadiran murid yang kurang memuaskan dalam perjumpaan Kelab Olahraga. Murid dapat menjalani aktiviti olahraga dengan lengkap dan seronok. Semua murid yang dipilih untuk menjalani latihan khusus dapat meneruskan latihan sehingga peringkat pertandingan berakhir. Memupuk dan menarik minat murid dengan mendalam. taklimat atau perjumpaan dengan waris murid untuk mendapatkan kerjasama. Jadual Kehadiran Kokurikulum. OBJEKTIF Murid dapat mengamalkan dengan betul teknik asas dan mematuhi undang-undang dalam sukan olahraga. STRATEGI Program Klinik Olahraga. Latihan di padang dan balapan serta lokasi yang dipilih bersesuaian. Murid dapat melibatkan diri dengan selamat serta menjalani latihan secara sistematik.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 PELAN TINDAKAN KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 TAHUN Tahun 3 ² Tahun 6 ISU Murid kurang didedahkan dengan peraturan dan undangundang olahraga serta tiada pengetahuan mengenai teknikteknik asas. 15 . Kursus Kejurulatihan. Jadual Kehadiran Kokurikulum. Meningkatkan kehadiran murid dalam perjumpaan Kelab Olahraga. Melahirkan guru berkebolehan. Mengadakan seminar. Melahirkan atlet yang berpotensi mewakili daerah. MATLAMAT Meningkatkan kesedaran dan menambahkan pengetahuan murid-murid dalam olahraga meliputi aspek undangundang dan kemahiran teknik yang asas. Guru-guru yang terlibat dalam menjalankan aktiviti Kelab Olahraga. INDIKATOR Murid faham aspek undangundang dan dan menguasai kemahiran teknik asas. Tahun 3 ² Tahun 6 Segelintir murid terpaksa berhenti daripada penglibatan akibat desakan ibubapa. berketrampilan serta professional ketika menjalankan tugas sebagai jurulatih. Kelab Olahraga mempunyai barisan atlet pelapis untuk jangka masa panjang. Tahun 3 ² Tahun 6 Sekolah tidak mempunyai jurulatih berpengalaman dan berkepakaran tinggi. Tayangan video Bahan bacaan berkaitan sukan olahraga.

Pelaksanaan. Setiausaha & Guru penasihat. Makluman kepada murid. 4. Penerangan tentang undangundang dan peraturan olahraga yang terkini dan diperakui. 6. Perbincangan guru penasihat. 2. Penyediaan senarai nama dan jadual organisasi kosong. 1 hari 2 hari 3. Penyediaan jadual latihan.. Perbincangan guru penasihat. Guru penasihat. GPK Kokurikulum. Guru penasihat. 4. Guru penasihat. Guru penasihat. Guru penasihat. GPK Kokurikulum. 5. 2. 4. Perbincangan guru penasihat. 2. 3. 5. 3. 1 hari 3.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 PELAN OPERASI KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 AKTIVITI Melantik Ahli Jawatankuasa Kelab Olahraga PROSES KERJA 1. 16 . 5. 3. 5. Pengumuman kepada murid. 1. 5. Guru penasihat. 1. 1. Pemantauan. Pemantauan. 5. 2. 3. Guru penasihat. Proses pemilihan dan undi. Guru penasihat. 4. GPK Kokurikulum. 1 hari 1 hari 1 hari 1 hari 1 hari 2 hari 1 hari Sepanjang tahun Sepanjang tahun Mengadakan latihan kemahiran asas dalam acara balapan dan padang. TEMPOH 1 hari CATATAN 2. Guru penasihat. Pemantauan. Pengumuman kepada murid. Pelantikan rasmi dan pengumuman 6. Penyediaan jadual perjumpaan dan nota berkaitan. Guru penasihat. 1 hari Sepanjang tahun Sepanjang tahun 4. Setiausaha. 4. 2. Guru penasihat. 1. TANGGUNGJAWAB 1. Pelaksanaan.

1 hari Sekali sepenggal 5. Guru penasihat 5. 5. Perbincangan guru penasihat. 6. Setiausaha & Guru penasihat 3. Perkembangan Staf 1. Penyediaan jadual latihan. Guru penasihat 2. 3. 1. Pengumuman kepada murid. senarai AJK dan suratmenyurat berkaitan.surat berkaitan. 3. Guru penasihat Sepanjang tahun 1 hari 2. Penyediaan senarai AJK dan surat jemputan. Pelaksanaan. 4. 6. Setiausaha & Guru penasihat 4. Setiausaha & Guru penasihat. 1. GPK Kokurikulum 1 minggu 2 hari 1 hari 1 hari Sepanjang tahun 1 hari 1. Menghantar surat. Perbincangan guru penasihat.surat berkaitan. 5. Guru penasihat 1 minggu 2 hari 1 hari 17 . Menghantar surat. Pengumuman kepada guru-guru. Guru penasihat 6. 2. Perbincangan guru penasihat. 3. 2. Guru penasihat 1 hari 2. 6. GPK Kokurikulum Klinik Olahraga 1. Penyediaan jadual kursus dan surat jemputan. 4. Penyediaan peta laluan. Guru penasihat. 2. Guru penasihat. Pelaksanaan. 1 minggu 2 hari 4. Pemantauan. Setiausaha & Guru penasihat 4. Setiausaha & Guru penasihat 3. 3. 4. Pemantauan. Pengumuman kepada murid. Setiausaha & Guru penasihat.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Merentas Desa 1.

PERINCIAN PROGRAM Melantik Ahli Jawatankuasa Kelab Olahraga. 18 . Guru penasihat 1 hari 6. 5. J F M A M J J O S O N 2. GPK Kokurikulum Sepanjang tahun PELAN AKTIVITI KELAB OLAHRAGA SK PERMAI INDAH 2012 CARTA PERLAKSANAAN BIL. 3. Merentas Desa Penyertaan dalam kejohanan olahraga anjuran MSSPP. Latihan Kemahiran Asas ( Padang dan balapan ) Sukan Tara. 8. Pemantauan.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 5. Klinik Olahraga Perkembangan Staf * Tarikh sebenar sesuatu aktiviti tertakluk pada pindaan. 5. 9. Kejohanan Olahraga Tahunan. Pelaksanaan. Penerangan tentang undang-undang dan peraturan olahraga . 1. 6. 4. 7. 6.

1.12 Kumpulan A Kumpulan B Padang Padang 19 .12 Pendaftaran Ahli Dan Mesyuarat Agung Larian Merentas Desa Balapan Lompat Jauh Semua Ahli Kelab Olahraga Dataran SKPI 19. Norhayati bt Ahmad Pn. Nor Nawawi bin Hashim Pn. Asmawati bt AB Hamid Tarikh Guru Pembimbing Semua Guru Kelab Olahraga Jenis Aktiviti Murid Tempat 10. Misrojah bt Arshad Pn.12 Semua Guru SKPI Tahun 3.1. Maha Letchumi a/p P.Raman Pn.2 dan Pra masuk ke kelas seperti biasa mengikut jadual waktu hari Khamis. 4. Abdul Rasid b Ismail En. * Guru yang mengajar Tahun 1. Nor Zaaba bt Mahidin Pn. Muhd Fazli b Mohd Yusoff En. Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 SKPI 2. Aisah bt Din * Kumpulan B : En.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Jadual Pembahagian Tugas Guru-Guru Kelab Olahraga 2012 * Tarikh sebenar sesuatu aktiviti tertakluk pada pindaan. 5 dan 6. Lim Swee Sim Pn.2. * Kumpulan A : En. Zarita bt Jaafar Pn. Anwaruddin b Ismail En. Razali b Abas Pn.

12 Kumpulan A Kumpulan B 17.4.5.5.2.12 Kumpulan A Kumpulan B 26.5.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 9.12 Kumpulan A Kumpulan B 5.12 Kumpulan A Kumpulan B 12.12 Kumpulan A Kumpulan B 19.12 Kumpulan A Kumpulan B 22.12 Kumpulan A Kumpulan B 1.12 Kumpulan A .3.2.12 Kumpulan A Kumpulan B Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang 20 23.12 Kumpulan A Kumpulan B 8.4.4.12 Kumpulan A Kumpulan B 10.3.4.12 Kumpulan A Kumpulan B 3.3.

9.12 Kumpulan A Kumpulan B 28.12 Kumpulan A Kumpulan B 19.PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Kumpulan B Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Lompat Tinggi Lontar Peluru Balapan Lompat Jauh Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Tahun 3 dan 4 Tahun 3 dan 4 Tahun 5 dan 6 Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang Dataran SKPI Tepi Dewan Padang Padang 14.12 Kumpulan A Kumpulan B 4.10.7.12 Kumpulan A Kumpulan B 27.12 Kumpulan A Kumpulan B 21 .9.9.12 Kumpulan A Kumpulan B 21.12 Kumpulan A Kumpulan B 13.12 Kumpulan A Kumpulan B 12.6.12 Kumpulan A Kumpulan B 5.12 Kumpulan A Kumpulan B 6.9.7.6.7.

1 2 3 4 5 NAMA AHLI BALAPAN & PADANG T 4J 4J 4J 4I 4R TAHUN 4 SHIIVANII A/P GUNA MOHAN PUTRI AININ SOFIEA AHMAD SHA SITI NUR AISHAH BT ZAIWARI NUR SYAFIKAH BINTI MD RAIS MUHD ASHRAF BIN KHAIRUL 22 .PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 Senarai Ahli Kelab Olahraga 2012 UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 NAMA AHLI AMIRA NATASYA ALYA SYAZWANIE QHAIRUNISYA YUSNALISA FATIHAH FATIHAH NUR ZULAIKHA SHAHMI FAKRI ASRUL HAFIZ B ASRAF AFFENDY RUVESHWARAN A/L BALACHAND VISHNU VENDRA A/L GUNA WAN MUHAMAD AQIL AZLAN SYAMIL IQMAL BIN SHUKRI MUHAMMAD SHAH NAZMIRUL BALAPAN & PADANG T 3R 3R 3J 3J 3J 3J 3J 3J 3R 3I 3I 3I 3J TAHUN 3 UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL.

1 2 3 4 5 6 7 8 NAMA AHLI MUHD FARIS BIN ZULKIFLI IRFAN NADZEER B ISHAK BALAPAN & PADANG T 5C 5I 5A 5A 5R 5J 5A 5I TAHUN 5 MUHD DANIEL HAIKAL B FAIZAL ILHAM ARIFF BIN MUHAMMAD ALIF NIZARUDIN B MOHD ALI MUHD FIKRI BIN ROSLAN MUHD AFIQ B MAT SHUKRI MUHAMMAD PUTRA QARDANNI 23 .PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 WAFIE HAIKAL B SHUHAIMI LINGES. RUBHAN PRAVINAN A/L SUTOKARAN SAMUEL RAJAH A/L RATRICK RAJ VITHYASEGARAN KISHENRRAJ AMIR FAUZAN B M MYDIN ESFARIZAL BIN ALI MOHD IZANI BIN HASMADI ISKANDAR ZALKARNAIN 4R 4C 4C 4J 4A 4A 4J 4R 4J 4J 4R 4R 4I 4I UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL. G AZRUL HAIKAL K. C SIVA. KALAI SELVAM R.

PERANCANGAN STRATEGIK KELAB OLAHRAGA 2012 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 MUHD RIDHUAN B ABU BAKAR MUHD RAIHAN B ABU BAKAR MUHD NAIM BIN ADANAN ZUL AIMAN FITRI B ZULKIFLI IRFAN DANIEL B SHAHRYMAN LEE JIE FU LEE KOK YONG ARINA DAHLIA ZAINUDDIN SITI NUR IZZATI BT AHMAD ROSLI NABILAH HANNANI MAT DAHARI NURUL HANIS HAZIRAH KAVIN. P KOGULAN. 1 2 3 4 5 6 7 8 NAMA AHLI NUR AQILAH BT A RODZI NURSYAMIRA BT ABD HALIM FATIN NUR SARAH MOHD AZMI NUR FITRIAH BT ABD JABAR SAKINAH BT ZABIDI BALAPAN & PADANG T 6I 6J 6C 6A 6A 6A 6I 6R TAHUN 6 NUR FARAH AIN BT MOHD SOUFE AHMAD NAJMUDDIN B NAZRI MUHD SYAFIQ B M SUZUKI 24 . C 5J 5I 5J 5A 5A 5A 5J 5R 5R 5R 5A 5A UNIT SUKAN & PERMAINAN: BIL.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->