P. 1
Kertas Kerja Menaiktaraf Bilik Seni

Kertas Kerja Menaiktaraf Bilik Seni

|Views: 2,204|Likes:
Published by Rain Poleh Saleh

More info:

Published by: Rain Poleh Saleh on Feb 27, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/12/2015

pdf

text

original

KERTAS KERJA

DISEDIAKAN OLEH : PN. NORIZAN BINTI ZUAINI TARIKH : 8 FEBRUARI 2012

SMK SEREMBAN JAYA, SEREMBAN

0 OBJEKTIF 2.0 SASARAN Murid-murid Tingkatan 1 dan 2 (yang mengambil subjek Pendidikan Seni Visual) .Keselesaan dan suasana yang kondusif digabungjalinkan pula dengan suasana persekitaran yang mendidik melalui pembinaan mural akan terasa lebih mesra.0 PENDAHULUAN Institusi pendidikan membantu membangunkan minda komuniti warga sekolah melalui persekitaran yang kondusif. Sebagai alternatif bidang perniagaan sekirannya mereka tidak berkemampuan dalam bidang akademik. 7.1 2. Persekitaran yang diwujudkan mestilah menepati cita rasa pelanggannya yakni guru dan para pelajar.3 2. 2. Pelajar dapat jadikan kemahiran melukis mural sebagai alternatif mata pencarian. Justeru. tudio seni sekolah mestilah berperanan dalam menarik perhatian umum.0 TARIKH DAN TEMPAT : Mac hingga September 2012 : Studio Seni. Melatih pelajar untuk belajar melukis mural.4 Mencapai cita-cita sebagai suatu tempat tumpuan yang boleh dijadikan sumber perhatian terutama pelajar dan juga tetamu yang selalu mengunjungi sekolah Supaya dapat menjadi suatu tempat terapi minda terutama kepada guru dan murid yang ingin belajar subjek pendidikan seni. Hasil kerja pelajar yang dipamerkan di studio seni sebagai buah tangan /kenangkenangan bila pelajar meninggalkan alam persekolahan kelak.sebagai tempat yang menjadi perhatian ramai. Persekitaran kawasan di sekolah adalah sebagai wahana untuk merealisasikan pengajaran dan pembelajaran yang cemerlang bermula dari persekitaran sekolah yang kondusif terutamanya kawasan bilik khas iaitu studio seni yang menjadi tempat atau wadah ilmu bagi pelajar-pelajar menghasilkan karya.KERTAS KERJA MENAIK TARAF STUDIO SENI DAN MURAL. Rekaan hiasan dalaman studio seni yang dipilih ialah berkonsepkan minimalis dan praktikal.2 2. SMK SEREMBAN JAYA ANJURAN PANITIA PENDIDIKAN SENI VISUAL 1. Prasarana dan pengurusan bilik seni sekolah yang kondusif menjadi agenda penting dalam rutin seharian di sekolah. SMK Seremban Jaya Tarikh Tempat 5. supaya perkhidmatannya diguna pakai secara optimum demi keselesaan dan kepuasan hati penggunanya.

Bahan dan alatan melukis Alat ganti paip Isi nota minta dan pengesahan oleh pengetua Mulakan proses melukis mural Pengurus projek. Ink. guru PSV yang lain. penggelek. thinner dan lain-lain bahan berkaitan) Meja untuk melukis RM 500 Pengurus projek. bahan dan alatan yang lain. Nota Minta Memilih pelajar berbakat dalam bidang seni. Ink. CC RM 800. Pengetua. Pengetua Pengurus projek. Komputer Kertas cadangan Tindakan Pembinaan kertas kerja Perbincangan dengan pihak pentadbir Bincang tentang dana dengan CC Pengurus projek Pengurus projek. CC Harga/Kos RM 0. kertas dan komputer Bahan dan alatan mural ( berus. Guru PSV dan murid Pengurus projek.0 KANDUNGAN PROGRAM Butiran Bahan yang diperlukan Kertas.0 ANGGARAN PERBELANJAAN Butiran Pembinaan kertas kerja dan refleksi pendokentasian.00 Pengurus projek. kakitangan sekolah Mulakan proses menaiktaraf studio seni (membaiki sinki tersumbat) Refleksi dan pendokumentasian Kertas pendokumentasian Pengurus projek 7. plaka.00 Tindakan Pengurus projek . CC Pengurus projek. CC Pengurus projek. cat minyak.6. Bahan dan alatan untuk membuat lakaran mural Cat mural.

...... CC RM 2300. Projek ini adalah salah satu flatfom para pelajar untuk mencari pengalaman secara terus tidak melalui bilik darjah.......00 8................... kesemuanya telah tersumbat kerana JUMLAH KESELURUHAN (anggaran) Pengurus projek...... ( NORIZAN BINTI ZUAINI) SETIAUSAHA STUDIO SENI SMK SEREMBAN JAYA .Bahan dan alat membaiki paip tersumbat RM 1000..... Di harap projek menaiktaraf studio seni dan mural panitia PSV ini dapat dilaksanakan seperti yang dirancang........ Di sediakan oleh : …. Diharap hasil daripada usaha ini nanti akan lebih menceriakan lagi studio seni SMK Seremban Jaya.....0 PENUTUP Perancangan perlaksanaan program dalam kertas kerja ini adalah bertujuan memudahkan pengurusan yang dikendalikan oleh Ahli Jawatan-kuasa panitia PSV bagi tahun 2012..00 ( terdapat 7 paip yang digunakan..............

Gambar Studio Seni Sebelum Dinaiktaraf .LAMPIRAN Sebahagian daripada rekaan mural (ADOBE PHOTOSHOP) Mural ini akan dilukis pada bahagian belakang studio seni sebagai ‘picture wall’ yang akan menjadi daya tarikan utama bilik seni ini.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->