P. 1
PENDIDIKAN KESIHATAN

PENDIDIKAN KESIHATAN

|Views: 17|Likes:
Published by Sukimah Yaacob

More info:

Published by: Sukimah Yaacob on Feb 28, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/16/2013

pdf

text

original

PENDIDIKAN KESIHATAN

TAHUN SATU

bahan maujud EMK BAHAN BANTUAN P&P . peralatan makan dan minum : Keusahawanan Dan Kreativiti : Kad gambar.2 Mengelak daripada berkongsi alat keperluan diri-sikat. tuala. pakaian dalam. berus gigi.MODUL 1: KESIHATAN FIZIKAL TAJUK STANDARD KANDUNGAN STANDARD PEMBELAJARAN : Kesihatan DIri Dan Reproduktif : 1.3.3 Mengetahui penjagaan pakaian dan alatan keperluan diri : 1.

Guru menyoal murid tentang alatan penjagaan diri yang terdapat dalam lagu. 5. . Guru mengedarkan lembaran kerja. (keusahawanan-tempat beli) 4. Guru menerangkan sebab mengapa alatan tersebut tidak boleh dikongsi .LANGKAH-LANGKAH PENGAJARAN : 1. IMPAK / REFLEKSI : Semua murid faham dan tahu bahawa alatan keperluan diri tidak boleh dikongsi bagi mengelakkan jangkitan kuman. Guru pamer kad gambar alatan penjagaan diri dan murid-murid menamakan alatan tersebut. (kreatif-gaya) 2. Murid-murid diminta menyanyi bersama guru lagu Bangun Pagi . Murid-murid diminta mewarnakan perallatan keperluan diri di dalam lembaran kerja. 3. Guru bersoal jawab dengan murid sama ada alatan yang ditunjukkan boleh dikongsi atau tidak boleh di kongsi .

SEKIAN TERIMA KASIH .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->