Poster yang dihasilkan

akan ruang . Pemilihan warna yang digunakan oleh kami adalah menggunakan gabungan warna sejuk dan juga warna panas. Manakala warna sejuk dalam poster ini ialah latar belakang poster. Mesej yang ingin disampaikan ialah untuk memberitahu kepada orang ramai cara pengambilan makanan yang seimbang dan sihat. membawa mesej yang ingin kami sampaikan kepada orang ramai.PRINSIP CASPER Contrast Warna 1. Imej orang menaikkan µibu jari¶ menunjukkan tanda µbagus¶. 2. Tipografi (font) . Contoh warna panas di dalam poster ini ialah tulisan pada poster. Imej 1. 2. mempengaruhi cara pandang kita. menutupi ketidaksempurnaan dan mewujudkan suasana atau kenyamanan yang unik untuk semua orang. Manakala imej yang kedua ialah piramid makanan. Warna dapat mengubah citarasa. Warna adalah cara yang paling pantas dan paling kuat untuk menghadirkan transformasi dan melahirkan perspektif-perspektif baru. Penggunaan imej didalam poster ini iaitu imej orang dan piramid makanan. piramid makanan.

Jarak antara teks dan grafik 1. Susunan imej orang dan juga piramid diletakkan mengikut susunan yang sejajarnya. Imej yang ingin ditonjolkan diletakkan dihadapan iaitu imej piramid manakala imej manusia diletakkan dibahagian tepi dan belakang piramid. Tidak terlalu jauh dan juga tidak terlalu dekat. Simplicity 1. Kami menggunakan imej-imej yang tidak terlalu banyak dan mudah untuk difahami oleh orang yang melihat poster kami. Saiz tulisan untuk broadway dan digunakan untuk tajuk utama ialah 36 dan brittanic bold ialah 28. Alignment 1.1. Kami meletakkan imej 1 iaitu piramid makanan dan juga imej 2 iaitu imej orang secara bersebelahan. Jarak antara grafik 1. Manakala teks yang dibawah adalah untuk mengukuhkan penyataan untuk tajuk utama dan saiz tulisan dikecilkan sedikit berbanding dengan saiz tulisan utama. Tulisan yang dipilih ialah broadway dan brittanic bold. 2. Emphasis . Proximity Jarak antara teks 1. Jarak antara teks dan juga grafik adalah sederhana. 2. 2. Mesej yang ingin kami sampaikan telah ditonjolkan menerusi poster yang dihasilkan. Kami meletakkan teks utama dibahagian atas dan lebih besar saiz tulisan.

Item utama yang kami tekankan didalam poster ialah piramid makanan. Warna yang kami gunakan untuk piramid makanan didalam poster ini merupakan warna-warna sejuk dan panas iaitu seperti merah bagi warna yang panas.Item utama 1. Ketekalan warna yang Mata huruf yang piawai Imej dan bentuk yang berkaitan . manakala warna hijau bagi warna yang sejuk. 2. Repetition Ketekalan warna 1.