Poster yang dihasilkan

2. Tipografi (font) . piramid makanan. akan ruang . mempengaruhi cara pandang kita. 2. Penggunaan imej didalam poster ini iaitu imej orang dan piramid makanan. Imej 1. Warna dapat mengubah citarasa.PRINSIP CASPER Contrast Warna 1. Mesej yang ingin disampaikan ialah untuk memberitahu kepada orang ramai cara pengambilan makanan yang seimbang dan sihat. Manakala warna sejuk dalam poster ini ialah latar belakang poster. Manakala imej yang kedua ialah piramid makanan. Pemilihan warna yang digunakan oleh kami adalah menggunakan gabungan warna sejuk dan juga warna panas. menutupi ketidaksempurnaan dan mewujudkan suasana atau kenyamanan yang unik untuk semua orang. Warna adalah cara yang paling pantas dan paling kuat untuk menghadirkan transformasi dan melahirkan perspektif-perspektif baru. Contoh warna panas di dalam poster ini ialah tulisan pada poster. membawa mesej yang ingin kami sampaikan kepada orang ramai. Imej orang menaikkan µibu jari¶ menunjukkan tanda µbagus¶.

1. Manakala teks yang dibawah adalah untuk mengukuhkan penyataan untuk tajuk utama dan saiz tulisan dikecilkan sedikit berbanding dengan saiz tulisan utama. Imej yang ingin ditonjolkan diletakkan dihadapan iaitu imej piramid manakala imej manusia diletakkan dibahagian tepi dan belakang piramid. Emphasis . 2. Susunan imej orang dan juga piramid diletakkan mengikut susunan yang sejajarnya. Proximity Jarak antara teks 1. Alignment 1. Mesej yang ingin kami sampaikan telah ditonjolkan menerusi poster yang dihasilkan. 2. Kami meletakkan teks utama dibahagian atas dan lebih besar saiz tulisan. Jarak antara teks dan juga grafik adalah sederhana. Jarak antara teks dan grafik 1. Simplicity 1. Jarak antara grafik 1. Saiz tulisan untuk broadway dan digunakan untuk tajuk utama ialah 36 dan brittanic bold ialah 28. 2. Kami meletakkan imej 1 iaitu piramid makanan dan juga imej 2 iaitu imej orang secara bersebelahan. Kami menggunakan imej-imej yang tidak terlalu banyak dan mudah untuk difahami oleh orang yang melihat poster kami. Tulisan yang dipilih ialah broadway dan brittanic bold. Tidak terlalu jauh dan juga tidak terlalu dekat.

Repetition Ketekalan warna 1. manakala warna hijau bagi warna yang sejuk. Ketekalan warna yang Mata huruf yang piawai Imej dan bentuk yang berkaitan .Item utama 1. Warna yang kami gunakan untuk piramid makanan didalam poster ini merupakan warna-warna sejuk dan panas iaitu seperti merah bagi warna yang panas. Item utama yang kami tekankan didalam poster ialah piramid makanan. 2.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful