5S Propaganda Yahudi. Sudah tentu ramai di kalangan kita yang pernah terdengar atau terbaca tentang 5S ini.

5S yang dimaksudkan ialah Song, Spirit, Sex, Sport & Smoke. Jika diamati, sebahagian daripada perkara-perkara ini adalah perkara biasa dalam kehidupan kita sehari-hari. Lalu apa masalahnya? Sesungguhnya, inilah yang dinamakan propaganda, sesuatu yang dicipta dan telah menyusup masuk ke dalam budaya kita, dan menjadi sebahagian daripada hidup kita. Sehinggakan kita merasakan terlalu biasa melakukannya, dan terasa janggal, asing dan kolot sekali untuk meninggalkannya. Benarkah? Baiklah, mari sama-sama kita kupas satu-persatu isu ini. Song

Song di sini adakah hanya merujuk kepada lagu sahaja? Semestinya tidak. Ia merangkumi lagu, filem, game, anime dan sebagainya. Dengan kata mudahnya sebarang bentuk media dan hiburan. Timbul persoalan lain. Ala, takkan tu pun salah? Bukan buat dosa pun.. Memanglah tak salah. Namun, apaapa perkara pun yang hukumnya harus, bila dibuat secara berlebihan akan membawa mudarat. Kalau terlalu leka dengan hiburan sampai menjadi lalai, mengabaikan ibadat dan pelajaran itu sudah salah. Usahlah merungut jadi pelajar medik tak cukup masa nak ulangkaji dan tak ada masa nak buat kerja lain (kelas Quran, kelas Arab, tafaquh agama, ziarah sahabat) kalau tengok movie dan main game boleh sampai tengah malam.

majoriti daripada hiburan mengandungi unsur-unsur yang sangat keduniaan. hanya mengira makan minum sendiri sahaja. Lihatlah kenapa Islam mengharamkan arak ini. yang tidak ambil peduli hal orang lain. Dalam perjalanan pulang. dia telah berzina dengan seorang wanita kafir. Cukup sekadar menjadi perintis (pioneer/initiator) memperkenalkan hiburan dan trend saban hari. Bijak bijak Semua ini melahirkan manusia yang hedonistik. Di majlis itu dihidang arak. Dikisahkan anak Saidina Umar telah menghadiri satu majlis keramaian. tetapi ditolak oleh anak Saidina Umar kerana tahu akan haramnya arak. namun Umar tetap tegar menyebat anaknya sehinggakan anaknya itu mati di tangannya. Palestin itu apa pun entahkan tahu entahkan tidak. sedikit sahaja. keganasan dan lain-lain lagi.. Anaknya yang sedar akan kesalahannya dan telah insaf berulang kali memohon ampun daripada bapanya.kerana ia mencetuskan mudarat yang bersambung-sambung dan menjejaskan bukan sekadar diri sendiri malah orang sekeliling kita. dia pergi menuntut haknya kepada Umar. Apa bahayanya alkohol/arak ini? Sirah Sahabiah telah merakamkan betapa bahayanya arak ini. Usahkan berbicara tentang pembebasan Palestin.. Bahkan setiap negara itu sendiri yang akan berhabis mengeluarkan modal untuk memajukan industri ini. yang hanya tahu berseronok. Bahkan banyak juga hiburan zaman kini yang tiada motif atau mesej yang ingin disampaikan. Anak Saidina Umar pun minum sedikit dan beliau telah mabuk. Dia dipelawa minum arak itu. Setelah memastikan kebenaran kata-kata wanita ini daripada anaknya. Lihatlah kebijaksanaan Yahudi. Ilmu itu cahaya. dan cahaya takkan masuk ke dalam hati orang yang berbuat maksiat. Spirit Spirit di sini bermaksud minuman keras yang memabukkan-alcohol/arak. lama-lama hitam dan keraslah hati kita. memuja wanita secara berlebih-lebihan.Wallahua lam. seluruh dunia mengikut jejak mereka. kata mereka. Umar sendiri yang menjalankan hukuman sebat 80 kali ke atas anaknya. Hanya untuk keseronokan semata-mata. pornografi.Sedar atau tidak. Sehari setitik hitam. Rakan-rakannya tidak putus asa dan mempelawanya lagi. unsur-unsur sebeginilah yang melemahkan jiwa dan ingatan kita.Selain berupaya melalaikan kita. Diceritakan Umar telah bermimpi melihat anaknya berjalan bersama Rasulullah kerana dia terlepas hukuman akhirat kerana telah dihukum di dunia. Wanita itu telah mengandung dan setelah melahirkan anaknya. . Mereka tidak perlu berhabis jutaan wang untuk memangkin industri hiburan di seluruh dunia.

Lihat sahaja contoh-contoh di tanah air kita sendiri. Sekolah-sekolah premier majoritinya sekolah sejenis. tetapi di Malaysia kelak. sedangkan telah terbukti kualiti dan kecemerlangan sekolah-sekolah yang sama jantina adalah sangat baik. STF. Perkara ini dilihat universal tanpa ada sesiapa mempertikaikannya. budaya percampuran lelaki dan wanita dikembangluaskan sehebat mungkin tanpa ada batasan dan sempadan. namun ada batas-batasnya. sudah semestinya kita lebih arif akan bahaya dan kesan. komik. Sistem pendidikan yang dahulunya diasingkan telahpun digagaskan untuk dicampurkan. Firman Allah bermaksud Janganlah kamu mendekati zina sudah cukup jelas menghalangi kita daripada hal ini. kebanyakannya diasingkan pelajar lelaki dan perempuan. mengubati pesakit. Namun. kenderaan awam dan sebagainya. Malah ia merujuk kepada perkara sebelum seks itu sendiri. Selebihnya adalah tidak perlu. Sex Adakah yang dimaksudkan sex ini semata-mata hubungan seks? Tidak kawan-kawan.. dan lain-lain lagi dan menjadi kebiasaan dalam kehidupan sehari-hari. Sports . Selain media. MCKK. Islam tidak menghalang berikhtilat.Sebagai pelajar medik juga. kita harus ingat yang medan kita bukan di sini. Lihat lagi pada ma had-ma had tahfiz.TKC.kesan buruk pengambilan arak ini. Pada ketika inilah posisi kita sebagai doktor memainkan peranannya untuk memperbetul situasi ini baik dari segi fizikal mahupun spiritual. yang membawa dan menjerumuskan kita ke arahnya. Di Malaysia pengambilan arak di kalangan Muslim bukanlah perkara yang asing malah bilangannya meningkat dari semasa ke semasa. filem. Ikhtilat dibenarkan dalam menuntut ilmu. iklan. Alhamdulillah tiada kes-kes sebegini yang dikenalpasti di kalangan komuniti kita di Alexandria ini. Bagaimana kita boleh berasa bongkak melakukan perkara-perkara larangan Allah dan dalam masa yang sama ingin menuntut ilmu milik Allah? Belum dikira lagi nikmat-nikmat yang kita dapat sehari-hari yang sememangnya tak mampu untuk kita membayarnya. Unsur-unsur seks diterapkan dalam lagu. STAR dan lain-lain lagi.

Namun jika dilakukan berpada-pada . dan perkara harus kalau dibuat secara berlebih-lebihan atau tidak kena pada tempat dan masanya akan membawa mudarat. Kalau semua tanggungjawab sudah diselesaikan. Melalui sukan kita dapat menyihatkan tubuh badan kita.Sukan? Nak bersukan pun salah ke? Pernah dengar qoute ini?. Saya tidak melarang. Maka. Cuma membangkitkannya untuk difikirkan bersama baik buruknya. mahupun mengatakannya haram atau salah. Contohnya mengambil skil-skil baru. Smoke . cuba nilaikan kembali. Kalau sekadar menonton acara sukan di televisyen atau internet. dapat mengeratkan silaturrahim. Kebanyakannya menghabiskan masa hampir 2 jam hanya menonton. berapa peratus daripada kita menonton perlawanan bola sepak dengan 2 matlamat ini. bukannya bermain sekali mengeluarkan peluh pun.. dapat mentadabbur alam dan lain-lain lagi. tiada masalah. Namun cuba lihat pula situasi ini. adakah bermanfaat? Bukan tiada. ada. maka terpulanglah. pada ketika ini. Namun. menaikkan semangat patriotik dan sebagainya.Letak bola sebiji. Bersukan hukumnya harus. beribu-ribu orang tak solat Magrib di stadium. pelajaran sudah diulangkaji. Malah ada yang leka sampai mengabaikan tanggungjawab masing-masing. ia amat digalakkan.

adakah mereka merokok? Tidak sama sekali. Pengenalan makanan-makanan segera dan makanan ringan mendapat sambutan hangat seluruh penduduk dunia. Tahukah anda. Malahan mereka tidak membenarkan perokok menghadiri majlis dan conference mereka. namun masih ramai lagi yang degil dan tegar merokok. Snack di sini saya maksudkan sebagai makanan. Sebagai bakal doktor. Merokok menunjukkan kita tidak bersyukur dengan nikmat kesihatan yang Allah anugerahkan kepada kita. Dunia dan sejarahnya telah menyaksikan bangsa yang bijak adalah bangsa Arab dan bangsa Yahudi. Namun kebijaksanaan dan kegemilangan bangsa Arab itu adalah sejarah. Rokok merupakan ciptaan paling agung dan paling membanggakan bangsa Yahudi. Yahudi bukan sekadar menyerang kita dengan 5S di atas. Lihatlah betapa bijaknya mereka mencipta sesuatu yang memudaratkan orang lain. peptic ulcer. Selain itu. Sedangkan umat Islam adalah yang termundur dan termiskin dalam era kini. Selain itu.masih wujud umat Islam yang sedar dan mahu mengubah wajah bangsanya dan masih mampu bergerak walaupun ditekan dari segenap arah. impotence dan sebagainya. Merokok bukan sekadar membahayakan diri sendiri malah orang lain di sekeliling kita yang tidak bersalah juga turut mendapat kesan buruk daripada perbuatan kita. tidak cukup dengan 5S. corrupt dan kemunduran negara-negara Arab. malah turut menyerang kita dari aspek yang tidak terduga. bahan-bahan ini juga melemahkan ingatan. bahawa tiada satupun syarikat rokok di dunia ini yang tidak dipunyai oleh orang Yahudi. pengawet dan perasa yang sangat banyak. membantutkan tumbesaran dan lain-lain lagi. radang paru-paru. Walaubagaimanapun. fakta membuktikan. Snack Ini merupakan S yang keenam yang saya tambah. Kebangkitan yang semakin meluas inilah yang ditakuti Yahudi. Maka. Namun. dan betapa tidak bijaknya kita menghisap rokok ciptaan Yahudi itu. Mereka ini wujud di setiap negara Islam. kita seharusnya lebih arif akan mudarat dan kesan buruk rokok seperti kanser.Smoke di sini merujuk kepada rokok. makanan. mereka menyerang pula dangan S yang keenam-snack/makanan. syisya dan lain-lain lagi bentuk rokok. Yang tinggal kini hanyalah kebijaksanaan yang dikaburi dan ditenggelami kemiskinan. merokok juga merupakan satu bentuk pembaziran. Seperti yang kita tahu makanan seumpama ini mengandungi pewarna. Selain itu. . Dan kita begitu arif bahawa bahan-bahan ini adalah carcinogen. siapakah yang mula-mula mencipta rokok? Tidak lain dan tidak bukan Yahudi laknatullah. mengurangkan ketajaman akal.

tiada pun seumpama hari ini. yang hanyut membuat dosa dan noda & yang tidak menjaga diri dan hawa. Pelajar-pelajar Malaysia di sini turut tidak ketinggalan menerima tempiasnya. yang senang lenang tidur lena. untuk melawan musuh. Produk pertama yang diperkenalkan di Mesir ialah Syibsi. Fenomena ini baru sahaja berlaku dalam 5-6 tahun kebelakangan ini. Marilah sama-sama memperbaik dan mengislah diri sendiri agar kita layak untuk menjadi sebahagian daripada generasi yang akan membebaskan Palestin tanah wakaf kita. Sesungguhnya. Snack dan jajan-jajan begitu banyak sekali dijual di kedai-kedai. Paling penting bagi kita adalah untuk kembali kepada fitrah. Mesir bumi kinanah ini. kembali kepada Quran dan sunnah. dan satu-satunya yang diwariskan Nabi untuk kita. Scent of Jannah~ . Cukup menjadi perintis. Wallahua lam. Kerana Quran dan sunnah adalah pegangan kita. kita harus mengenal pasti senjata-senjata yang dilontarkan ke arah kita. tanpa perlu disuruh syarikat-syarikat Mesir sendiri turut sama rancak manghasilkan produk serupa dek kerana sambutan yang sungguh luar biasa. Hasilnya semua orang sudah menjadikannya makanan asasi.. ~Scent of Palestine. Dan sedarlah.Kita lihat sahaja tanah air kedua kita. Sebelum itu. yang kita tahu produk boikot. Islam tidak akan tertegak melalui umat yang asyik dan leka.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful