P. 1
5S YAHUDI

5S YAHUDI

|Views: 2|Likes:
Published by nikhana

More info:

Published by: nikhana on Mar 01, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/26/2014

pdf

text

original

5S Propaganda Yahudi. Sudah tentu ramai di kalangan kita yang pernah terdengar atau terbaca tentang 5S ini.

5S yang dimaksudkan ialah Song, Spirit, Sex, Sport & Smoke. Jika diamati, sebahagian daripada perkara-perkara ini adalah perkara biasa dalam kehidupan kita sehari-hari. Lalu apa masalahnya? Sesungguhnya, inilah yang dinamakan propaganda, sesuatu yang dicipta dan telah menyusup masuk ke dalam budaya kita, dan menjadi sebahagian daripada hidup kita. Sehinggakan kita merasakan terlalu biasa melakukannya, dan terasa janggal, asing dan kolot sekali untuk meninggalkannya. Benarkah? Baiklah, mari sama-sama kita kupas satu-persatu isu ini. Song

Song di sini adakah hanya merujuk kepada lagu sahaja? Semestinya tidak. Ia merangkumi lagu, filem, game, anime dan sebagainya. Dengan kata mudahnya sebarang bentuk media dan hiburan. Timbul persoalan lain. Ala, takkan tu pun salah? Bukan buat dosa pun.. Memanglah tak salah. Namun, apaapa perkara pun yang hukumnya harus, bila dibuat secara berlebihan akan membawa mudarat. Kalau terlalu leka dengan hiburan sampai menjadi lalai, mengabaikan ibadat dan pelajaran itu sudah salah. Usahlah merungut jadi pelajar medik tak cukup masa nak ulangkaji dan tak ada masa nak buat kerja lain (kelas Quran, kelas Arab, tafaquh agama, ziarah sahabat) kalau tengok movie dan main game boleh sampai tengah malam.

namun Umar tetap tegar menyebat anaknya sehinggakan anaknya itu mati di tangannya. Lihatlah kenapa Islam mengharamkan arak ini.Wallahua lam. seluruh dunia mengikut jejak mereka.Sedar atau tidak. Bijak bijak Semua ini melahirkan manusia yang hedonistik. Bahkan setiap negara itu sendiri yang akan berhabis mengeluarkan modal untuk memajukan industri ini. Wanita itu telah mengandung dan setelah melahirkan anaknya. Rakan-rakannya tidak putus asa dan mempelawanya lagi. Di majlis itu dihidang arak. Mereka tidak perlu berhabis jutaan wang untuk memangkin industri hiburan di seluruh dunia. Anaknya yang sedar akan kesalahannya dan telah insaf berulang kali memohon ampun daripada bapanya. dan cahaya takkan masuk ke dalam hati orang yang berbuat maksiat. Apa bahayanya alkohol/arak ini? Sirah Sahabiah telah merakamkan betapa bahayanya arak ini. Usahkan berbicara tentang pembebasan Palestin. Dia dipelawa minum arak itu. Hanya untuk keseronokan semata-mata. sedikit sahaja.kerana ia mencetuskan mudarat yang bersambung-sambung dan menjejaskan bukan sekadar diri sendiri malah orang sekeliling kita. pornografi. dia telah berzina dengan seorang wanita kafir. Setelah memastikan kebenaran kata-kata wanita ini daripada anaknya. Dikisahkan anak Saidina Umar telah menghadiri satu majlis keramaian. hanya mengira makan minum sendiri sahaja. kata mereka. keganasan dan lain-lain lagi. memuja wanita secara berlebih-lebihan. Anak Saidina Umar pun minum sedikit dan beliau telah mabuk. Bahkan banyak juga hiburan zaman kini yang tiada motif atau mesej yang ingin disampaikan. Spirit Spirit di sini bermaksud minuman keras yang memabukkan-alcohol/arak. tetapi ditolak oleh anak Saidina Umar kerana tahu akan haramnya arak. Ilmu itu cahaya. Umar sendiri yang menjalankan hukuman sebat 80 kali ke atas anaknya. . Cukup sekadar menjadi perintis (pioneer/initiator) memperkenalkan hiburan dan trend saban hari.Selain berupaya melalaikan kita. Lihatlah kebijaksanaan Yahudi. majoriti daripada hiburan mengandungi unsur-unsur yang sangat keduniaan.. Diceritakan Umar telah bermimpi melihat anaknya berjalan bersama Rasulullah kerana dia terlepas hukuman akhirat kerana telah dihukum di dunia.. yang tidak ambil peduli hal orang lain. yang hanya tahu berseronok. Palestin itu apa pun entahkan tahu entahkan tidak. Sehari setitik hitam. dia pergi menuntut haknya kepada Umar. Dalam perjalanan pulang. unsur-unsur sebeginilah yang melemahkan jiwa dan ingatan kita. lama-lama hitam dan keraslah hati kita.

tetapi di Malaysia kelak. sudah semestinya kita lebih arif akan bahaya dan kesan.TKC. Firman Allah bermaksud Janganlah kamu mendekati zina sudah cukup jelas menghalangi kita daripada hal ini. Di Malaysia pengambilan arak di kalangan Muslim bukanlah perkara yang asing malah bilangannya meningkat dari semasa ke semasa. STAR dan lain-lain lagi. budaya percampuran lelaki dan wanita dikembangluaskan sehebat mungkin tanpa ada batasan dan sempadan. Lihat sahaja contoh-contoh di tanah air kita sendiri. STF. dan lain-lain lagi dan menjadi kebiasaan dalam kehidupan sehari-hari. Malah ia merujuk kepada perkara sebelum seks itu sendiri. Sistem pendidikan yang dahulunya diasingkan telahpun digagaskan untuk dicampurkan. Selain media. Selebihnya adalah tidak perlu. Sports . Sekolah-sekolah premier majoritinya sekolah sejenis. Islam tidak menghalang berikhtilat. kenderaan awam dan sebagainya. Unsur-unsur seks diterapkan dalam lagu. Sex Adakah yang dimaksudkan sex ini semata-mata hubungan seks? Tidak kawan-kawan. kita harus ingat yang medan kita bukan di sini. mengubati pesakit. kebanyakannya diasingkan pelajar lelaki dan perempuan. yang membawa dan menjerumuskan kita ke arahnya. Alhamdulillah tiada kes-kes sebegini yang dikenalpasti di kalangan komuniti kita di Alexandria ini. namun ada batas-batasnya. Ikhtilat dibenarkan dalam menuntut ilmu. Bagaimana kita boleh berasa bongkak melakukan perkara-perkara larangan Allah dan dalam masa yang sama ingin menuntut ilmu milik Allah? Belum dikira lagi nikmat-nikmat yang kita dapat sehari-hari yang sememangnya tak mampu untuk kita membayarnya. sedangkan telah terbukti kualiti dan kecemerlangan sekolah-sekolah yang sama jantina adalah sangat baik. komik. filem.. MCKK.kesan buruk pengambilan arak ini.Sebagai pelajar medik juga. Perkara ini dilihat universal tanpa ada sesiapa mempertikaikannya. Pada ketika inilah posisi kita sebagai doktor memainkan peranannya untuk memperbetul situasi ini baik dari segi fizikal mahupun spiritual. iklan. Lihat lagi pada ma had-ma had tahfiz. Namun.

mahupun mengatakannya haram atau salah. cuba nilaikan kembali. pelajaran sudah diulangkaji. pada ketika ini. maka terpulanglah. dapat mentadabbur alam dan lain-lain lagi. Bersukan hukumnya harus. dan perkara harus kalau dibuat secara berlebih-lebihan atau tidak kena pada tempat dan masanya akan membawa mudarat. dapat mengeratkan silaturrahim. Maka. Kalau sekadar menonton acara sukan di televisyen atau internet. Namun cuba lihat pula situasi ini.Letak bola sebiji. Namun. Contohnya mengambil skil-skil baru. Cuma membangkitkannya untuk difikirkan bersama baik buruknya. tiada masalah.Sukan? Nak bersukan pun salah ke? Pernah dengar qoute ini?. menaikkan semangat patriotik dan sebagainya.. Melalui sukan kita dapat menyihatkan tubuh badan kita. Saya tidak melarang. bukannya bermain sekali mengeluarkan peluh pun. ada. Kalau semua tanggungjawab sudah diselesaikan. berapa peratus daripada kita menonton perlawanan bola sepak dengan 2 matlamat ini. ia amat digalakkan. adakah bermanfaat? Bukan tiada. Smoke . Malah ada yang leka sampai mengabaikan tanggungjawab masing-masing. beribu-ribu orang tak solat Magrib di stadium. Namun jika dilakukan berpada-pada . Kebanyakannya menghabiskan masa hampir 2 jam hanya menonton.

Sedangkan umat Islam adalah yang termundur dan termiskin dalam era kini. namun masih ramai lagi yang degil dan tegar merokok. merokok juga merupakan satu bentuk pembaziran. siapakah yang mula-mula mencipta rokok? Tidak lain dan tidak bukan Yahudi laknatullah. Selain itu. Selain itu. Dunia dan sejarahnya telah menyaksikan bangsa yang bijak adalah bangsa Arab dan bangsa Yahudi. makanan. syisya dan lain-lain lagi bentuk rokok.adakah mereka merokok? Tidak sama sekali. mereka menyerang pula dangan S yang keenam-snack/makanan. Snack Ini merupakan S yang keenam yang saya tambah. Merokok bukan sekadar membahayakan diri sendiri malah orang lain di sekeliling kita yang tidak bersalah juga turut mendapat kesan buruk daripada perbuatan kita. Selain itu. pengawet dan perasa yang sangat banyak. Namun. bahawa tiada satupun syarikat rokok di dunia ini yang tidak dipunyai oleh orang Yahudi. Sebagai bakal doktor. membantutkan tumbesaran dan lain-lain lagi. bahan-bahan ini juga melemahkan ingatan.masih wujud umat Islam yang sedar dan mahu mengubah wajah bangsanya dan masih mampu bergerak walaupun ditekan dari segenap arah. Tahukah anda. fakta membuktikan. Yang tinggal kini hanyalah kebijaksanaan yang dikaburi dan ditenggelami kemiskinan. Mereka ini wujud di setiap negara Islam. kita seharusnya lebih arif akan mudarat dan kesan buruk rokok seperti kanser.Smoke di sini merujuk kepada rokok. Seperti yang kita tahu makanan seumpama ini mengandungi pewarna. Lihatlah betapa bijaknya mereka mencipta sesuatu yang memudaratkan orang lain. mengurangkan ketajaman akal. Rokok merupakan ciptaan paling agung dan paling membanggakan bangsa Yahudi. Namun kebijaksanaan dan kegemilangan bangsa Arab itu adalah sejarah. malah turut menyerang kita dari aspek yang tidak terduga. Yahudi bukan sekadar menyerang kita dengan 5S di atas. peptic ulcer. Merokok menunjukkan kita tidak bersyukur dengan nikmat kesihatan yang Allah anugerahkan kepada kita. Malahan mereka tidak membenarkan perokok menghadiri majlis dan conference mereka. Kebangkitan yang semakin meluas inilah yang ditakuti Yahudi. tidak cukup dengan 5S. . dan betapa tidak bijaknya kita menghisap rokok ciptaan Yahudi itu. Walaubagaimanapun. corrupt dan kemunduran negara-negara Arab. radang paru-paru. Snack di sini saya maksudkan sebagai makanan. Maka. impotence dan sebagainya. Pengenalan makanan-makanan segera dan makanan ringan mendapat sambutan hangat seluruh penduduk dunia. Dan kita begitu arif bahawa bahan-bahan ini adalah carcinogen.

Pelajar-pelajar Malaysia di sini turut tidak ketinggalan menerima tempiasnya. tiada pun seumpama hari ini. Marilah sama-sama memperbaik dan mengislah diri sendiri agar kita layak untuk menjadi sebahagian daripada generasi yang akan membebaskan Palestin tanah wakaf kita. Fenomena ini baru sahaja berlaku dalam 5-6 tahun kebelakangan ini. untuk melawan musuh. Sesungguhnya. Hasilnya semua orang sudah menjadikannya makanan asasi. yang senang lenang tidur lena. Paling penting bagi kita adalah untuk kembali kepada fitrah.Kita lihat sahaja tanah air kedua kita. Wallahua lam. Produk pertama yang diperkenalkan di Mesir ialah Syibsi.. Mesir bumi kinanah ini. kembali kepada Quran dan sunnah. Scent of Jannah~ . Snack dan jajan-jajan begitu banyak sekali dijual di kedai-kedai. yang hanyut membuat dosa dan noda & yang tidak menjaga diri dan hawa. Kerana Quran dan sunnah adalah pegangan kita. tanpa perlu disuruh syarikat-syarikat Mesir sendiri turut sama rancak manghasilkan produk serupa dek kerana sambutan yang sungguh luar biasa. Islam tidak akan tertegak melalui umat yang asyik dan leka. ~Scent of Palestine. yang kita tahu produk boikot. Cukup menjadi perintis. Sebelum itu. dan satu-satunya yang diwariskan Nabi untuk kita. Dan sedarlah. kita harus mengenal pasti senjata-senjata yang dilontarkan ke arah kita.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->