5S Propaganda Yahudi. Sudah tentu ramai di kalangan kita yang pernah terdengar atau terbaca tentang 5S ini.

5S yang dimaksudkan ialah Song, Spirit, Sex, Sport & Smoke. Jika diamati, sebahagian daripada perkara-perkara ini adalah perkara biasa dalam kehidupan kita sehari-hari. Lalu apa masalahnya? Sesungguhnya, inilah yang dinamakan propaganda, sesuatu yang dicipta dan telah menyusup masuk ke dalam budaya kita, dan menjadi sebahagian daripada hidup kita. Sehinggakan kita merasakan terlalu biasa melakukannya, dan terasa janggal, asing dan kolot sekali untuk meninggalkannya. Benarkah? Baiklah, mari sama-sama kita kupas satu-persatu isu ini. Song

Song di sini adakah hanya merujuk kepada lagu sahaja? Semestinya tidak. Ia merangkumi lagu, filem, game, anime dan sebagainya. Dengan kata mudahnya sebarang bentuk media dan hiburan. Timbul persoalan lain. Ala, takkan tu pun salah? Bukan buat dosa pun.. Memanglah tak salah. Namun, apaapa perkara pun yang hukumnya harus, bila dibuat secara berlebihan akan membawa mudarat. Kalau terlalu leka dengan hiburan sampai menjadi lalai, mengabaikan ibadat dan pelajaran itu sudah salah. Usahlah merungut jadi pelajar medik tak cukup masa nak ulangkaji dan tak ada masa nak buat kerja lain (kelas Quran, kelas Arab, tafaquh agama, ziarah sahabat) kalau tengok movie dan main game boleh sampai tengah malam.

Wanita itu telah mengandung dan setelah melahirkan anaknya. dan cahaya takkan masuk ke dalam hati orang yang berbuat maksiat. Rakan-rakannya tidak putus asa dan mempelawanya lagi. Lihatlah kenapa Islam mengharamkan arak ini. Mereka tidak perlu berhabis jutaan wang untuk memangkin industri hiburan di seluruh dunia. Bahkan setiap negara itu sendiri yang akan berhabis mengeluarkan modal untuk memajukan industri ini. Sehari setitik hitam. keganasan dan lain-lain lagi. yang hanya tahu berseronok.Sedar atau tidak.Selain berupaya melalaikan kita.. Anak Saidina Umar pun minum sedikit dan beliau telah mabuk. Apa bahayanya alkohol/arak ini? Sirah Sahabiah telah merakamkan betapa bahayanya arak ini. Ilmu itu cahaya. Hanya untuk keseronokan semata-mata. Di majlis itu dihidang arak. seluruh dunia mengikut jejak mereka. majoriti daripada hiburan mengandungi unsur-unsur yang sangat keduniaan. Bahkan banyak juga hiburan zaman kini yang tiada motif atau mesej yang ingin disampaikan. Bijak bijak Semua ini melahirkan manusia yang hedonistik. memuja wanita secara berlebih-lebihan. Dalam perjalanan pulang. lama-lama hitam dan keraslah hati kita. namun Umar tetap tegar menyebat anaknya sehinggakan anaknya itu mati di tangannya. dia pergi menuntut haknya kepada Umar. Cukup sekadar menjadi perintis (pioneer/initiator) memperkenalkan hiburan dan trend saban hari. Diceritakan Umar telah bermimpi melihat anaknya berjalan bersama Rasulullah kerana dia terlepas hukuman akhirat kerana telah dihukum di dunia. tetapi ditolak oleh anak Saidina Umar kerana tahu akan haramnya arak. Usahkan berbicara tentang pembebasan Palestin.Wallahua lam. sedikit sahaja. Umar sendiri yang menjalankan hukuman sebat 80 kali ke atas anaknya. yang tidak ambil peduli hal orang lain. . Lihatlah kebijaksanaan Yahudi.. Anaknya yang sedar akan kesalahannya dan telah insaf berulang kali memohon ampun daripada bapanya. pornografi. unsur-unsur sebeginilah yang melemahkan jiwa dan ingatan kita.kerana ia mencetuskan mudarat yang bersambung-sambung dan menjejaskan bukan sekadar diri sendiri malah orang sekeliling kita. hanya mengira makan minum sendiri sahaja. dia telah berzina dengan seorang wanita kafir. Palestin itu apa pun entahkan tahu entahkan tidak. kata mereka. Dikisahkan anak Saidina Umar telah menghadiri satu majlis keramaian. Setelah memastikan kebenaran kata-kata wanita ini daripada anaknya. Dia dipelawa minum arak itu. Spirit Spirit di sini bermaksud minuman keras yang memabukkan-alcohol/arak.

kita harus ingat yang medan kita bukan di sini. Bagaimana kita boleh berasa bongkak melakukan perkara-perkara larangan Allah dan dalam masa yang sama ingin menuntut ilmu milik Allah? Belum dikira lagi nikmat-nikmat yang kita dapat sehari-hari yang sememangnya tak mampu untuk kita membayarnya. Firman Allah bermaksud Janganlah kamu mendekati zina sudah cukup jelas menghalangi kita daripada hal ini. iklan.Sebagai pelajar medik juga. Pada ketika inilah posisi kita sebagai doktor memainkan peranannya untuk memperbetul situasi ini baik dari segi fizikal mahupun spiritual. yang membawa dan menjerumuskan kita ke arahnya. MCKK. STAR dan lain-lain lagi. kebanyakannya diasingkan pelajar lelaki dan perempuan. Alhamdulillah tiada kes-kes sebegini yang dikenalpasti di kalangan komuniti kita di Alexandria ini. Selain media. Selebihnya adalah tidak perlu. Lihat lagi pada ma had-ma had tahfiz. Namun. sedangkan telah terbukti kualiti dan kecemerlangan sekolah-sekolah yang sama jantina adalah sangat baik.kesan buruk pengambilan arak ini. mengubati pesakit. namun ada batas-batasnya. Sex Adakah yang dimaksudkan sex ini semata-mata hubungan seks? Tidak kawan-kawan. Malah ia merujuk kepada perkara sebelum seks itu sendiri. Islam tidak menghalang berikhtilat. Unsur-unsur seks diterapkan dalam lagu.. komik. Sistem pendidikan yang dahulunya diasingkan telahpun digagaskan untuk dicampurkan. dan lain-lain lagi dan menjadi kebiasaan dalam kehidupan sehari-hari. filem. Lihat sahaja contoh-contoh di tanah air kita sendiri. sudah semestinya kita lebih arif akan bahaya dan kesan. tetapi di Malaysia kelak. budaya percampuran lelaki dan wanita dikembangluaskan sehebat mungkin tanpa ada batasan dan sempadan. Ikhtilat dibenarkan dalam menuntut ilmu. Di Malaysia pengambilan arak di kalangan Muslim bukanlah perkara yang asing malah bilangannya meningkat dari semasa ke semasa. STF. kenderaan awam dan sebagainya.TKC. Sports . Sekolah-sekolah premier majoritinya sekolah sejenis. Perkara ini dilihat universal tanpa ada sesiapa mempertikaikannya.

Kalau semua tanggungjawab sudah diselesaikan. dapat mengeratkan silaturrahim. ada. Kalau sekadar menonton acara sukan di televisyen atau internet. berapa peratus daripada kita menonton perlawanan bola sepak dengan 2 matlamat ini. pada ketika ini. Bersukan hukumnya harus. pelajaran sudah diulangkaji. bukannya bermain sekali mengeluarkan peluh pun. menaikkan semangat patriotik dan sebagainya. adakah bermanfaat? Bukan tiada. mahupun mengatakannya haram atau salah. dapat mentadabbur alam dan lain-lain lagi. tiada masalah. maka terpulanglah. Namun cuba lihat pula situasi ini. Malah ada yang leka sampai mengabaikan tanggungjawab masing-masing. Melalui sukan kita dapat menyihatkan tubuh badan kita. Smoke . cuba nilaikan kembali. ia amat digalakkan.. Kebanyakannya menghabiskan masa hampir 2 jam hanya menonton. dan perkara harus kalau dibuat secara berlebih-lebihan atau tidak kena pada tempat dan masanya akan membawa mudarat. Saya tidak melarang.Sukan? Nak bersukan pun salah ke? Pernah dengar qoute ini?. Cuma membangkitkannya untuk difikirkan bersama baik buruknya. Namun jika dilakukan berpada-pada . Contohnya mengambil skil-skil baru. Maka. Namun.Letak bola sebiji. beribu-ribu orang tak solat Magrib di stadium.

Sedangkan umat Islam adalah yang termundur dan termiskin dalam era kini. Seperti yang kita tahu makanan seumpama ini mengandungi pewarna. . namun masih ramai lagi yang degil dan tegar merokok. Rokok merupakan ciptaan paling agung dan paling membanggakan bangsa Yahudi. Merokok bukan sekadar membahayakan diri sendiri malah orang lain di sekeliling kita yang tidak bersalah juga turut mendapat kesan buruk daripada perbuatan kita. mengurangkan ketajaman akal. siapakah yang mula-mula mencipta rokok? Tidak lain dan tidak bukan Yahudi laknatullah. fakta membuktikan. corrupt dan kemunduran negara-negara Arab. impotence dan sebagainya. Selain itu. bahan-bahan ini juga melemahkan ingatan. Yang tinggal kini hanyalah kebijaksanaan yang dikaburi dan ditenggelami kemiskinan. Tahukah anda.masih wujud umat Islam yang sedar dan mahu mengubah wajah bangsanya dan masih mampu bergerak walaupun ditekan dari segenap arah. Snack di sini saya maksudkan sebagai makanan. Sebagai bakal doktor. Walaubagaimanapun. kita seharusnya lebih arif akan mudarat dan kesan buruk rokok seperti kanser. pengawet dan perasa yang sangat banyak.adakah mereka merokok? Tidak sama sekali. Kebangkitan yang semakin meluas inilah yang ditakuti Yahudi. bahawa tiada satupun syarikat rokok di dunia ini yang tidak dipunyai oleh orang Yahudi. tidak cukup dengan 5S. malah turut menyerang kita dari aspek yang tidak terduga. merokok juga merupakan satu bentuk pembaziran. Maka. Dan kita begitu arif bahawa bahan-bahan ini adalah carcinogen. membantutkan tumbesaran dan lain-lain lagi. mereka menyerang pula dangan S yang keenam-snack/makanan. Selain itu. peptic ulcer. Yahudi bukan sekadar menyerang kita dengan 5S di atas. Mereka ini wujud di setiap negara Islam. Namun kebijaksanaan dan kegemilangan bangsa Arab itu adalah sejarah. dan betapa tidak bijaknya kita menghisap rokok ciptaan Yahudi itu. Namun. Merokok menunjukkan kita tidak bersyukur dengan nikmat kesihatan yang Allah anugerahkan kepada kita.Smoke di sini merujuk kepada rokok. Pengenalan makanan-makanan segera dan makanan ringan mendapat sambutan hangat seluruh penduduk dunia. Selain itu. Malahan mereka tidak membenarkan perokok menghadiri majlis dan conference mereka. Lihatlah betapa bijaknya mereka mencipta sesuatu yang memudaratkan orang lain. Dunia dan sejarahnya telah menyaksikan bangsa yang bijak adalah bangsa Arab dan bangsa Yahudi. radang paru-paru. Snack Ini merupakan S yang keenam yang saya tambah. syisya dan lain-lain lagi bentuk rokok. makanan.

Pelajar-pelajar Malaysia di sini turut tidak ketinggalan menerima tempiasnya. tiada pun seumpama hari ini. Wallahua lam. Sebelum itu. Kerana Quran dan sunnah adalah pegangan kita. Hasilnya semua orang sudah menjadikannya makanan asasi. Snack dan jajan-jajan begitu banyak sekali dijual di kedai-kedai. Dan sedarlah. yang hanyut membuat dosa dan noda & yang tidak menjaga diri dan hawa. Islam tidak akan tertegak melalui umat yang asyik dan leka.Kita lihat sahaja tanah air kedua kita. yang kita tahu produk boikot. kembali kepada Quran dan sunnah. Scent of Jannah~ . Cukup menjadi perintis. Produk pertama yang diperkenalkan di Mesir ialah Syibsi. Marilah sama-sama memperbaik dan mengislah diri sendiri agar kita layak untuk menjadi sebahagian daripada generasi yang akan membebaskan Palestin tanah wakaf kita.. yang senang lenang tidur lena. dan satu-satunya yang diwariskan Nabi untuk kita. untuk melawan musuh. Fenomena ini baru sahaja berlaku dalam 5-6 tahun kebelakangan ini. ~Scent of Palestine. Mesir bumi kinanah ini. kita harus mengenal pasti senjata-senjata yang dilontarkan ke arah kita. tanpa perlu disuruh syarikat-syarikat Mesir sendiri turut sama rancak manghasilkan produk serupa dek kerana sambutan yang sungguh luar biasa. Sesungguhnya. Paling penting bagi kita adalah untuk kembali kepada fitrah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful