5S Propaganda Yahudi. Sudah tentu ramai di kalangan kita yang pernah terdengar atau terbaca tentang 5S ini.

5S yang dimaksudkan ialah Song, Spirit, Sex, Sport & Smoke. Jika diamati, sebahagian daripada perkara-perkara ini adalah perkara biasa dalam kehidupan kita sehari-hari. Lalu apa masalahnya? Sesungguhnya, inilah yang dinamakan propaganda, sesuatu yang dicipta dan telah menyusup masuk ke dalam budaya kita, dan menjadi sebahagian daripada hidup kita. Sehinggakan kita merasakan terlalu biasa melakukannya, dan terasa janggal, asing dan kolot sekali untuk meninggalkannya. Benarkah? Baiklah, mari sama-sama kita kupas satu-persatu isu ini. Song

Song di sini adakah hanya merujuk kepada lagu sahaja? Semestinya tidak. Ia merangkumi lagu, filem, game, anime dan sebagainya. Dengan kata mudahnya sebarang bentuk media dan hiburan. Timbul persoalan lain. Ala, takkan tu pun salah? Bukan buat dosa pun.. Memanglah tak salah. Namun, apaapa perkara pun yang hukumnya harus, bila dibuat secara berlebihan akan membawa mudarat. Kalau terlalu leka dengan hiburan sampai menjadi lalai, mengabaikan ibadat dan pelajaran itu sudah salah. Usahlah merungut jadi pelajar medik tak cukup masa nak ulangkaji dan tak ada masa nak buat kerja lain (kelas Quran, kelas Arab, tafaquh agama, ziarah sahabat) kalau tengok movie dan main game boleh sampai tengah malam.

Dia dipelawa minum arak itu. Hanya untuk keseronokan semata-mata. Wanita itu telah mengandung dan setelah melahirkan anaknya. Mereka tidak perlu berhabis jutaan wang untuk memangkin industri hiburan di seluruh dunia. Apa bahayanya alkohol/arak ini? Sirah Sahabiah telah merakamkan betapa bahayanya arak ini. memuja wanita secara berlebih-lebihan. Di majlis itu dihidang arak. keganasan dan lain-lain lagi. Cukup sekadar menjadi perintis (pioneer/initiator) memperkenalkan hiburan dan trend saban hari. yang tidak ambil peduli hal orang lain.Selain berupaya melalaikan kita. Lihatlah kenapa Islam mengharamkan arak ini. Setelah memastikan kebenaran kata-kata wanita ini daripada anaknya. Spirit Spirit di sini bermaksud minuman keras yang memabukkan-alcohol/arak. Sehari setitik hitam. hanya mengira makan minum sendiri sahaja. dia pergi menuntut haknya kepada Umar. Ilmu itu cahaya. Bijak bijak Semua ini melahirkan manusia yang hedonistik. majoriti daripada hiburan mengandungi unsur-unsur yang sangat keduniaan. tetapi ditolak oleh anak Saidina Umar kerana tahu akan haramnya arak. Dalam perjalanan pulang..Sedar atau tidak. lama-lama hitam dan keraslah hati kita. Palestin itu apa pun entahkan tahu entahkan tidak. Umar sendiri yang menjalankan hukuman sebat 80 kali ke atas anaknya. Usahkan berbicara tentang pembebasan Palestin.Wallahua lam.kerana ia mencetuskan mudarat yang bersambung-sambung dan menjejaskan bukan sekadar diri sendiri malah orang sekeliling kita. unsur-unsur sebeginilah yang melemahkan jiwa dan ingatan kita. yang hanya tahu berseronok. sedikit sahaja. namun Umar tetap tegar menyebat anaknya sehinggakan anaknya itu mati di tangannya. dia telah berzina dengan seorang wanita kafir. Bahkan setiap negara itu sendiri yang akan berhabis mengeluarkan modal untuk memajukan industri ini. Diceritakan Umar telah bermimpi melihat anaknya berjalan bersama Rasulullah kerana dia terlepas hukuman akhirat kerana telah dihukum di dunia. Dikisahkan anak Saidina Umar telah menghadiri satu majlis keramaian. pornografi.. Anaknya yang sedar akan kesalahannya dan telah insaf berulang kali memohon ampun daripada bapanya. kata mereka. . dan cahaya takkan masuk ke dalam hati orang yang berbuat maksiat. Anak Saidina Umar pun minum sedikit dan beliau telah mabuk. Bahkan banyak juga hiburan zaman kini yang tiada motif atau mesej yang ingin disampaikan. seluruh dunia mengikut jejak mereka. Rakan-rakannya tidak putus asa dan mempelawanya lagi. Lihatlah kebijaksanaan Yahudi.

tetapi di Malaysia kelak. mengubati pesakit. Sports . Sex Adakah yang dimaksudkan sex ini semata-mata hubungan seks? Tidak kawan-kawan. Unsur-unsur seks diterapkan dalam lagu. kebanyakannya diasingkan pelajar lelaki dan perempuan. sudah semestinya kita lebih arif akan bahaya dan kesan. kenderaan awam dan sebagainya. Selain media.Sebagai pelajar medik juga. Bagaimana kita boleh berasa bongkak melakukan perkara-perkara larangan Allah dan dalam masa yang sama ingin menuntut ilmu milik Allah? Belum dikira lagi nikmat-nikmat yang kita dapat sehari-hari yang sememangnya tak mampu untuk kita membayarnya. komik. Firman Allah bermaksud Janganlah kamu mendekati zina sudah cukup jelas menghalangi kita daripada hal ini. Lihat lagi pada ma had-ma had tahfiz. dan lain-lain lagi dan menjadi kebiasaan dalam kehidupan sehari-hari. Perkara ini dilihat universal tanpa ada sesiapa mempertikaikannya. Sekolah-sekolah premier majoritinya sekolah sejenis. kita harus ingat yang medan kita bukan di sini. Malah ia merujuk kepada perkara sebelum seks itu sendiri. sedangkan telah terbukti kualiti dan kecemerlangan sekolah-sekolah yang sama jantina adalah sangat baik. Islam tidak menghalang berikhtilat. yang membawa dan menjerumuskan kita ke arahnya. MCKK. Selebihnya adalah tidak perlu. Pada ketika inilah posisi kita sebagai doktor memainkan peranannya untuk memperbetul situasi ini baik dari segi fizikal mahupun spiritual. STAR dan lain-lain lagi. Alhamdulillah tiada kes-kes sebegini yang dikenalpasti di kalangan komuniti kita di Alexandria ini. Sistem pendidikan yang dahulunya diasingkan telahpun digagaskan untuk dicampurkan. Namun. budaya percampuran lelaki dan wanita dikembangluaskan sehebat mungkin tanpa ada batasan dan sempadan. Di Malaysia pengambilan arak di kalangan Muslim bukanlah perkara yang asing malah bilangannya meningkat dari semasa ke semasa. STF. Ikhtilat dibenarkan dalam menuntut ilmu.TKC. namun ada batas-batasnya. Lihat sahaja contoh-contoh di tanah air kita sendiri. filem.kesan buruk pengambilan arak ini.. iklan.

Kalau semua tanggungjawab sudah diselesaikan. maka terpulanglah. Smoke . beribu-ribu orang tak solat Magrib di stadium. Namun cuba lihat pula situasi ini. Namun. mahupun mengatakannya haram atau salah. Namun jika dilakukan berpada-pada . bukannya bermain sekali mengeluarkan peluh pun. Contohnya mengambil skil-skil baru. ia amat digalakkan. Cuma membangkitkannya untuk difikirkan bersama baik buruknya. berapa peratus daripada kita menonton perlawanan bola sepak dengan 2 matlamat ini. Kebanyakannya menghabiskan masa hampir 2 jam hanya menonton. tiada masalah. Bersukan hukumnya harus. dan perkara harus kalau dibuat secara berlebih-lebihan atau tidak kena pada tempat dan masanya akan membawa mudarat. dapat mengeratkan silaturrahim. Saya tidak melarang. menaikkan semangat patriotik dan sebagainya. Malah ada yang leka sampai mengabaikan tanggungjawab masing-masing. pada ketika ini. Kalau sekadar menonton acara sukan di televisyen atau internet. dapat mentadabbur alam dan lain-lain lagi.Sukan? Nak bersukan pun salah ke? Pernah dengar qoute ini?. Maka.. Melalui sukan kita dapat menyihatkan tubuh badan kita. ada. adakah bermanfaat? Bukan tiada.Letak bola sebiji. cuba nilaikan kembali. pelajaran sudah diulangkaji.

Namun kebijaksanaan dan kegemilangan bangsa Arab itu adalah sejarah. Selain itu. Dunia dan sejarahnya telah menyaksikan bangsa yang bijak adalah bangsa Arab dan bangsa Yahudi. membantutkan tumbesaran dan lain-lain lagi. tidak cukup dengan 5S. mengurangkan ketajaman akal. Yahudi bukan sekadar menyerang kita dengan 5S di atas. Kebangkitan yang semakin meluas inilah yang ditakuti Yahudi.masih wujud umat Islam yang sedar dan mahu mengubah wajah bangsanya dan masih mampu bergerak walaupun ditekan dari segenap arah. Mereka ini wujud di setiap negara Islam. bahan-bahan ini juga melemahkan ingatan. Pengenalan makanan-makanan segera dan makanan ringan mendapat sambutan hangat seluruh penduduk dunia. syisya dan lain-lain lagi bentuk rokok. Selain itu. Namun. Sedangkan umat Islam adalah yang termundur dan termiskin dalam era kini.Smoke di sini merujuk kepada rokok. Merokok menunjukkan kita tidak bersyukur dengan nikmat kesihatan yang Allah anugerahkan kepada kita. Maka. Dan kita begitu arif bahawa bahan-bahan ini adalah carcinogen. impotence dan sebagainya.adakah mereka merokok? Tidak sama sekali. Rokok merupakan ciptaan paling agung dan paling membanggakan bangsa Yahudi. malah turut menyerang kita dari aspek yang tidak terduga. namun masih ramai lagi yang degil dan tegar merokok. bahawa tiada satupun syarikat rokok di dunia ini yang tidak dipunyai oleh orang Yahudi. Snack di sini saya maksudkan sebagai makanan. radang paru-paru. Snack Ini merupakan S yang keenam yang saya tambah. dan betapa tidak bijaknya kita menghisap rokok ciptaan Yahudi itu. Malahan mereka tidak membenarkan perokok menghadiri majlis dan conference mereka. corrupt dan kemunduran negara-negara Arab. Yang tinggal kini hanyalah kebijaksanaan yang dikaburi dan ditenggelami kemiskinan. mereka menyerang pula dangan S yang keenam-snack/makanan. . Sebagai bakal doktor. Seperti yang kita tahu makanan seumpama ini mengandungi pewarna. Merokok bukan sekadar membahayakan diri sendiri malah orang lain di sekeliling kita yang tidak bersalah juga turut mendapat kesan buruk daripada perbuatan kita. Lihatlah betapa bijaknya mereka mencipta sesuatu yang memudaratkan orang lain. makanan. Selain itu. pengawet dan perasa yang sangat banyak. fakta membuktikan. siapakah yang mula-mula mencipta rokok? Tidak lain dan tidak bukan Yahudi laknatullah. Walaubagaimanapun. merokok juga merupakan satu bentuk pembaziran. kita seharusnya lebih arif akan mudarat dan kesan buruk rokok seperti kanser. peptic ulcer. Tahukah anda.

Fenomena ini baru sahaja berlaku dalam 5-6 tahun kebelakangan ini. Hasilnya semua orang sudah menjadikannya makanan asasi. Sebelum itu. yang hanyut membuat dosa dan noda & yang tidak menjaga diri dan hawa. Snack dan jajan-jajan begitu banyak sekali dijual di kedai-kedai. tanpa perlu disuruh syarikat-syarikat Mesir sendiri turut sama rancak manghasilkan produk serupa dek kerana sambutan yang sungguh luar biasa.. tiada pun seumpama hari ini. dan satu-satunya yang diwariskan Nabi untuk kita. Marilah sama-sama memperbaik dan mengislah diri sendiri agar kita layak untuk menjadi sebahagian daripada generasi yang akan membebaskan Palestin tanah wakaf kita. kembali kepada Quran dan sunnah. Dan sedarlah. ~Scent of Palestine. yang kita tahu produk boikot. Kerana Quran dan sunnah adalah pegangan kita. Islam tidak akan tertegak melalui umat yang asyik dan leka. Sesungguhnya. untuk melawan musuh. Mesir bumi kinanah ini. Produk pertama yang diperkenalkan di Mesir ialah Syibsi. Wallahua lam. Cukup menjadi perintis.Kita lihat sahaja tanah air kedua kita. Scent of Jannah~ . yang senang lenang tidur lena. Paling penting bagi kita adalah untuk kembali kepada fitrah. Pelajar-pelajar Malaysia di sini turut tidak ketinggalan menerima tempiasnya. kita harus mengenal pasti senjata-senjata yang dilontarkan ke arah kita.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful