PENETAPAN SASARAN KERJA TAHUNAN 2010 NAMA JAWATAN : MOHD ROSDI BIN ANUAR : JURUTEKNIK KOMPUTER FT 17

BIL 1.

RINGKASAN AKTIVITI/ PROJEK (Senaraikan aktiviti /Projek) Membuka dan menutup makmal komputer dan pusat akses setiap hari

PETUNJUK PRESTASI (Kuantiti/Kualiti/Masa/Kos) MASA Setiap Hari

2.

KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan Menjalankan tugas-tugas berkaitan dengan ICT di sekolah MASA dibawah penyeliaan Pengetua/ Guru Besar/ Penyelia Bestari Mengikut Masa Tertentu KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan MASA Setiap Hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan MASA Jika diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan MASA Setiap hari bekerja KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa

3.

Menguruskan dan menyelenggara kemudahan ICT dan perisian-perisian aplikasi yang dibekalkan oleh KPM/JPN serta menyelesaikan masalah teknikal yang timbul, contohnya :-

3.1 Pemeriksaan dan penyelenggaraan kelengkapan IT yang rosak seperti kerosakan papan induk, cakera keras, cakera liut, tetikus dan sebagainya (1st level support)

3.2 Membantu dalam troubleshoot sistem rangkaian dan aplikasi sistem di peringkat sekolah

MASA Mengikut Masa Tertentu KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan MASA Bila diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan jayanya. DNS bagi School*Net dan sebagainya. Menyediakan keperluan peralatan ICT untuk guru dan membantu mereka sewaktu menggunakannya dalam Pengajaran dan Pembelajaran 5. Gateway. Modem dan sebagainya. Proxy. Melaksanakan tugas-tugas lain berkaitan pengurusan peralatan ICT yang diarahkan dari semasa ke semasa . 3.5 Help-desk dan 1st ` level support (menerima aduan dan membuat troubleshoot awal kerosakan) 3.6 Sebagai lesson officer bagi aktiviti penyelenggaraan berpusat termasuk mencatat log. memantau kerja yang dilakukan oleh pembekal. membuat tindakan susulan kepada pihak berkaitan bagi aktiviti yang belum siap dan sebagainya. MASA Jika Diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa MASA Jika Diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa MASA Setiap hari bekerja KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan 3.4 Membantu memantau dan mengurus Rangkaian LAN dan WAN serta menyelaras server-server utama dan peralatan rangkaian seperti firewall.3. MASA Setiap Hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 4.3 Membantu PPTM JPN/ Penyelia ICT/ Guru ICT dalam melaksanakan pelarasan sistem berkaitan dengan pembahagian IP-Address.

Menerima aduan dan merekod kerosakan peralatan ICT MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 7. MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak . Mengemaskini antivirus MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 9 Mengemaskini laman web sekolah MASA Mingguan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 10. Memantau kerosakan komputer di makmal komputer dan pusat akses MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 11. Membuat laporan bagi peralatan ICT rosak kepada vendor jika ada jaminan lagi MASA Mengikut masa tertentu KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan 8. Menyelaras Peralatan di Makmal Komputer dan Pusat Akses.6.

12. GPK1. GPK KOKO dan guru-guru lain dari masa ke semasa . GPK HEM. Membantu rakan-rakan ketika diperlukan MASA Bila diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa MASA Bila diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 15. Mengemaskin makmal komputer dan pusat akses MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 13. Menjalankan segala tugas yang diarahkan oleh Puan Pengetua. Membuat laporan kepada GITN sekiranya internet tidak boleh akses MASA Bila diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 14.

kursus. 6. Senarai kegiatan / aktiviti / sumbangan (a) Persatuan Juruteknik Komputer Daerah Muar (b) Perlantikan Pegawai / Hakim Karnival Kokurikulum Akademik KBSR Zon Parit Bunga 2010. Bengkel Pengurusan Aset dan Penyelenggaraan ICT. Kursus Pengurusan E-Mail 4. Makmal Komputer SK Sultan Abu Bakar (1) SMK Tengku Mahkota SMK Bukit Pasir 21/07/2010 22/04/2010 29/04/2010 06/05/2010 06/07/2010 hingga 07/07/2010 . Peringkat kegiatan / aktiviti / sumbangan (nyatakan jawatan atau pencapaian) Ahli Jawatan Kuasa Pengelola Laman web Ahli Jawatan Kuasa Persiapan Tempat dan Siaraya Ahli Jawatan Kuasa Rakaman dan Dokumentasi LATIHAN (d) Senaraikan program latihan (seminar.BAHAGIAN 11 – KEGIATAN DAN SUMBANGAN DI LUAR TUGAS RASMI/LATIHAN (Diisi oleh PYD) 1. 2. bengkel dan lain-lain) yang dihadiri dalam tahun yang dinilai Nama Latihan (Nyatakan sijil jika ada) 1. Kursus Aplikasi Microsoft Publisher (Brosur). Bengkel Meningkatkan Kemahiran FT/FS serta Program Khidmat Bantu ICT. (c) Jawatankuasa Kerja Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2010. Kursus Asas Laman Web dan Fotografi Bagi Juruteknik Komputer Daerah Muar/Ledang Tarikh / Tempoh 02/03/2010 hingga 04/03/2010 20/04/2010 Tempat Makmal Komputer SMK(P) Sultan Abu Bakar Makmal Komputer SK Bandar Maharani Makmal Komputer SK Sultan Abu Bakar (1) PKG Parit Setongkat. 2. Bengkel/Program Khidmat Bantu ICT 7. Bengkel Sistem Komputer. 3. Rangkaian dan Sokongan FT/FS dan Khidmat Bantu ICT. 5. KEGIATAN DAN SUMBANGAN DI LUAR TUGAS RASMI Senaraikan kegiatan dan sumbangan di luar tugas rasmi seperti sukan/pertubuhan/sumbangan kreatif di peringkat Komuniti/Jabatan/Daerah/Negeri/Negara/Antarabangsa yang berfaedah kepada Organisasi/Komuniti/Negara pada tahun yang dinilai.

Kursus Foto Editing Sebab Diperlukan Memahirkan dan mendalami bidang komputer (Perkakasan dan Perisian) Memahirkan dan mendalami bidang rangkaian Untuk memantapkan lagi ilmu dan meningkatkan ilmu bidang tugas Untuk memantapkan lagi ilmu tentang pengurusan aset Untuk mengetahui secara praktikal menyelenggara laman web. Kursus Penyelenggaraan Rangkaian 3. Kursus Pengurusan 4. Kursus Lanjutan Laman Web 6.(ii) Senaraikan latihan yang diperlukan . Mengetahui lebih lanjut mengubahsuai gambar dalam perisian Photoshop. Kursus Pengurusan Aset 5. Saya mengesahkan bahawa semua kenyataan di atas adalah benar Tandatangan PYD Tarikh . Nama / Bidang Latihan 1. Kursus Penyelenggaraan Komputer (Perkakasan dan Perisian) 2.

PENETAPAN SASARAN KERJA TAHUNAN 2010 NAMA NO K/P : : MOHD ROSDI BIN ANUAR 820430-01-6031 JURUTEKNIK KOMPUTER FT17 C/10-1092 JAWATAN : JPNJ/FP SEKOLAH : : SK SULTAN ABU BAKAR (1). 84000. JOHOR DARUL TAKZIM. JALAN JUNID. . MUAR.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful