PENETAPAN SASARAN KERJA TAHUNAN 2010 NAMA JAWATAN : MOHD ROSDI BIN ANUAR : JURUTEKNIK KOMPUTER FT 17

BIL 1.

RINGKASAN AKTIVITI/ PROJEK (Senaraikan aktiviti /Projek) Membuka dan menutup makmal komputer dan pusat akses setiap hari

PETUNJUK PRESTASI (Kuantiti/Kualiti/Masa/Kos) MASA Setiap Hari

2.

KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan Menjalankan tugas-tugas berkaitan dengan ICT di sekolah MASA dibawah penyeliaan Pengetua/ Guru Besar/ Penyelia Bestari Mengikut Masa Tertentu KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan MASA Setiap Hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan MASA Jika diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan MASA Setiap hari bekerja KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa

3.

Menguruskan dan menyelenggara kemudahan ICT dan perisian-perisian aplikasi yang dibekalkan oleh KPM/JPN serta menyelesaikan masalah teknikal yang timbul, contohnya :-

3.1 Pemeriksaan dan penyelenggaraan kelengkapan IT yang rosak seperti kerosakan papan induk, cakera keras, cakera liut, tetikus dan sebagainya (1st level support)

3.2 Membantu dalam troubleshoot sistem rangkaian dan aplikasi sistem di peringkat sekolah

MASA Mengikut Masa Tertentu KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan MASA Bila diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan jayanya.3. 3. Proxy.4 Membantu memantau dan mengurus Rangkaian LAN dan WAN serta menyelaras server-server utama dan peralatan rangkaian seperti firewall.3 Membantu PPTM JPN/ Penyelia ICT/ Guru ICT dalam melaksanakan pelarasan sistem berkaitan dengan pembahagian IP-Address. Melaksanakan tugas-tugas lain berkaitan pengurusan peralatan ICT yang diarahkan dari semasa ke semasa . Gateway. membuat tindakan susulan kepada pihak berkaitan bagi aktiviti yang belum siap dan sebagainya. Menyediakan keperluan peralatan ICT untuk guru dan membantu mereka sewaktu menggunakannya dalam Pengajaran dan Pembelajaran 5. DNS bagi School*Net dan sebagainya.6 Sebagai lesson officer bagi aktiviti penyelenggaraan berpusat termasuk mencatat log. memantau kerja yang dilakukan oleh pembekal.5 Help-desk dan 1st ` level support (menerima aduan dan membuat troubleshoot awal kerosakan) 3. MASA Jika Diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa MASA Jika Diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa MASA Setiap hari bekerja KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan 3. Modem dan sebagainya. MASA Setiap Hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 4.

MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak .6. Membuat laporan bagi peralatan ICT rosak kepada vendor jika ada jaminan lagi MASA Mengikut masa tertentu KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan 8. Memantau kerosakan komputer di makmal komputer dan pusat akses MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 11. Menerima aduan dan merekod kerosakan peralatan ICT MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 7. Menyelaras Peralatan di Makmal Komputer dan Pusat Akses. Mengemaskini antivirus MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 9 Mengemaskini laman web sekolah MASA Mingguan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 10.

12. GPK HEM. GPK KOKO dan guru-guru lain dari masa ke semasa . Mengemaskin makmal komputer dan pusat akses MASA Setiap hari KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 13. Membuat laporan kepada GITN sekiranya internet tidak boleh akses MASA Bila diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 14. GPK1. Menjalankan segala tugas yang diarahkan oleh Puan Pengetua. Membantu rakan-rakan ketika diperlukan MASA Bila diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa MASA Bila diperlukan KUALITI Dapat dilaksanakan dengan berkesan mengikut kehendak semasa 15.

2. Bengkel Sistem Komputer. 2. 3. Kursus Asas Laman Web dan Fotografi Bagi Juruteknik Komputer Daerah Muar/Ledang Tarikh / Tempoh 02/03/2010 hingga 04/03/2010 20/04/2010 Tempat Makmal Komputer SMK(P) Sultan Abu Bakar Makmal Komputer SK Bandar Maharani Makmal Komputer SK Sultan Abu Bakar (1) PKG Parit Setongkat. 6. Bengkel Meningkatkan Kemahiran FT/FS serta Program Khidmat Bantu ICT. Senarai kegiatan / aktiviti / sumbangan (a) Persatuan Juruteknik Komputer Daerah Muar (b) Perlantikan Pegawai / Hakim Karnival Kokurikulum Akademik KBSR Zon Parit Bunga 2010. kursus. bengkel dan lain-lain) yang dihadiri dalam tahun yang dinilai Nama Latihan (Nyatakan sijil jika ada) 1. 5.BAHAGIAN 11 – KEGIATAN DAN SUMBANGAN DI LUAR TUGAS RASMI/LATIHAN (Diisi oleh PYD) 1. Bengkel/Program Khidmat Bantu ICT 7. Rangkaian dan Sokongan FT/FS dan Khidmat Bantu ICT. Kursus Aplikasi Microsoft Publisher (Brosur). Makmal Komputer SK Sultan Abu Bakar (1) SMK Tengku Mahkota SMK Bukit Pasir 21/07/2010 22/04/2010 29/04/2010 06/05/2010 06/07/2010 hingga 07/07/2010 . (c) Jawatankuasa Kerja Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2010. Peringkat kegiatan / aktiviti / sumbangan (nyatakan jawatan atau pencapaian) Ahli Jawatan Kuasa Pengelola Laman web Ahli Jawatan Kuasa Persiapan Tempat dan Siaraya Ahli Jawatan Kuasa Rakaman dan Dokumentasi LATIHAN (d) Senaraikan program latihan (seminar. KEGIATAN DAN SUMBANGAN DI LUAR TUGAS RASMI Senaraikan kegiatan dan sumbangan di luar tugas rasmi seperti sukan/pertubuhan/sumbangan kreatif di peringkat Komuniti/Jabatan/Daerah/Negeri/Negara/Antarabangsa yang berfaedah kepada Organisasi/Komuniti/Negara pada tahun yang dinilai. Kursus Pengurusan E-Mail 4. Bengkel Pengurusan Aset dan Penyelenggaraan ICT.

Nama / Bidang Latihan 1. Kursus Penyelenggaraan Rangkaian 3. Kursus Foto Editing Sebab Diperlukan Memahirkan dan mendalami bidang komputer (Perkakasan dan Perisian) Memahirkan dan mendalami bidang rangkaian Untuk memantapkan lagi ilmu dan meningkatkan ilmu bidang tugas Untuk memantapkan lagi ilmu tentang pengurusan aset Untuk mengetahui secara praktikal menyelenggara laman web.(ii) Senaraikan latihan yang diperlukan . Kursus Pengurusan Aset 5. Kursus Pengurusan 4. Kursus Lanjutan Laman Web 6. Kursus Penyelenggaraan Komputer (Perkakasan dan Perisian) 2. Saya mengesahkan bahawa semua kenyataan di atas adalah benar Tandatangan PYD Tarikh . Mengetahui lebih lanjut mengubahsuai gambar dalam perisian Photoshop.

MUAR.PENETAPAN SASARAN KERJA TAHUNAN 2010 NAMA NO K/P : : MOHD ROSDI BIN ANUAR 820430-01-6031 JURUTEKNIK KOMPUTER FT17 C/10-1092 JAWATAN : JPNJ/FP SEKOLAH : : SK SULTAN ABU BAKAR (1). JALAN JUNID. . JOHOR DARUL TAKZIM. 84000.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful