P. 1
Contoh Skrip Choral Speaking Bm..

Contoh Skrip Choral Speaking Bm..

|Views: 1,784|Likes:
Published by hanaffi_gani

More info:

Published by: hanaffi_gani on Mar 06, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/16/2013

pdf

text

original

Alhamdulillah siap jugak.

;) Ini dia, skrip choral speaking bahasa melayu, untuk persembahan hari guru nanti. Erm..BI ngan BA tak tambah lagi. Penutup pun tak abis buat lagi. Tak pelah nanti bincang ngan semua nak buat penutup. (Saja je tulis title post ni dalam BI) (suasana bising dalam kelas) Bangun semua Tarik nafas Bismillahirrahmanirrahim Dengan nama Allah yang Maha Pengasi lagi Maha Penyayang Kami pelajar pelajar tingkatan 3, Mempersembahkan “chorang speaking” Yang bertajuk C.I.K.G.U

Kita selalu dengar Guru ibarat lilin yang membakar dirinya Untuk menerangi kehidupan manusia Cikgu banyak member sumbangan ilmu kepada kita Tapi, kita jarang menghargainya

Ingat tak dulu-dulu, waktu kita tadika, Cikgu ajar kita nyanyi ABCDEFG

Bila dah kenal huruf, kita boleh mengeja, Bila boleh mengeja, kita boleh membaca

cikgu tu tak pandai ajar lah. bila kita gagal. ada yang merungut(ish.. tak cukup la) Tapi. .] [kami dapat 9A Orang akan kata (Alah. Sampai kita Berjaya Bila kita cemerlang…[Yeah kami dapat 8A. tension lah) (tak dan la nak buat!!) (Malam ni ada tuisyen pulak) Cikgu bukan nak bunuh kita. budak tu kan memang pandai!) Tapi.cikgu tegur sebab kita tidur dalam kelas Bila kelas tambahan keluar lambat sikit.Sampai kita jadi pandai. bagilah lagi. sampai dah sakit tekak cikgu mengajar kita je yang tak berusaha bila cikgu bagi homework (cikgu. Mak ayah dah komplen. Cikgu selalu dipersalahkan padahal. Bila cikgu tegur sikit.tapi cikgu nak bagi kita lebih faham dan ingat. Ishh.mulala nak report kat mak Padahal.

Tapi cikgu tak mau kita ketinggalan dalam pelajaran. silap sikit. cikgu pulak yang kena Walaupun begitu. Cikgu tetap masuk kelas Bersemangat nak mengajar. bukan cikgu nak sebarkan kuman. Bila dah sarat mengandung 9 bulan 10 hari (Saya nak terberanak!!!) (cepat. kenapa cikgu marah anak saya” “Cikgu ni tak reti mengajarlah” Cikgu Cikgu Cikgu Tengok. kita yang salah. cikgu bagi kerja.Pelajar sekarang ni. Kalau cikgu sakit pun (hacccuuum) Cikgu masuk kelas. Tapi kita (cikgu. sampai habis masa pun cikgu seronok nak mengajar. cikgu yang kena serang “Apalah. memang manja kan Tak boleh diusik. cikgu mengajar lari tajuk” “Cikgu. bawak cikgu ke hospital!!) . habis la awal sikit) Kalau cikgu tak masuk kelas. semua nak mengadu Last-last.

semua cikgu baik baik Ada ustazah Asma(suara power!) Cikgu tengku (cikgu best. sebab disinilah srikandi dilahirkan) Kita tak pernah pun dengar cikgu cakap (kamu tahu tak.takut aku)(Eh. ish.focus tkt kena p dpn) Ustazah Zaleha (Cepat cepat pi bilik ustazah) Tanpa cikgu kami tak pernah dengar Carbonate oxide Kami tau tahu apa maksud konsumerisme Kami tak tau nak eja______ . saya nak beranak kat sini. ish.saya menyampah dengan kamu) (saya tak mau ajar kamu lagi) (nanti habis pulak ilmu saya ) Ish.sporting la!!) Cikgu Riz (Cikgu comel.(tak nak.cikgu comel!!) Cikgu Nizar (loghat Kelantan tak pernah hilang) Ustazah Azizah(Fuh. mana ada cikgu macam ni Kat sekolah kita ni.ustazah baik lah) Cikgu masyitah(seorang guru mt yg fokus dan penuh variasi) Cikgu Dayang (buat kami tertunggu tunggu) Cikgu sharifahsabu(focus.

Kami tak tahu nak baca_____ Kami tak tahu nak sebut_____ Kami tak pernah tengok______ Cikgu cikgu kat sini semuanya bagus bagus kalau tak. di hatiku doaku selalu untukmu . tak de lah kita dengar (Johan Kuiz Pelangcongan) (Johan Pesta Pantun) (Johan Syarahan MTQ) (Johan hafazan) (Johan menulis cerpen hari guru) (PUM) (PKS) ataupun (saya dapat pegi Mesir) (saya pelajar terbaik pmr 2010) Semua kejayaan kami adalah sumbangan daripada guru-guru (Nyanyi)kau abdikan dirimu tuk semua menerangi gelapnya dunia ikhlas hatimu bicara kau lakukan demi cinta yang kan membawamu ke syurga oh guruku.

Terima kasih guru… Kerna hulur tanganmu… Kami menghargai setulus jiwa kami… Bicaramu guru kan kami ingat selalu Menjadi azimat hingga ke akhirnya .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->