Alhamdulillah siap jugak.

;) Ini dia, skrip choral speaking bahasa melayu, untuk persembahan hari guru nanti. Erm..BI ngan BA tak tambah lagi. Penutup pun tak abis buat lagi. Tak pelah nanti bincang ngan semua nak buat penutup. (Saja je tulis title post ni dalam BI) (suasana bising dalam kelas) Bangun semua Tarik nafas Bismillahirrahmanirrahim Dengan nama Allah yang Maha Pengasi lagi Maha Penyayang Kami pelajar pelajar tingkatan 3, Mempersembahkan “chorang speaking” Yang bertajuk C.I.K.G.U

Kita selalu dengar Guru ibarat lilin yang membakar dirinya Untuk menerangi kehidupan manusia Cikgu banyak member sumbangan ilmu kepada kita Tapi, kita jarang menghargainya

Ingat tak dulu-dulu, waktu kita tadika, Cikgu ajar kita nyanyi ABCDEFG

Bila dah kenal huruf, kita boleh mengeja, Bila boleh mengeja, kita boleh membaca

Sampai kita Berjaya Bila kita cemerlang…[Yeah kami dapat 8A. tension lah) (tak dan la nak buat!!) (Malam ni ada tuisyen pulak) Cikgu bukan nak bunuh kita. bila kita gagal.mulala nak report kat mak Padahal. Cikgu selalu dipersalahkan padahal. sampai dah sakit tekak cikgu mengajar kita je yang tak berusaha bila cikgu bagi homework (cikgu. Ishh. cikgu tu tak pandai ajar lah.. tak cukup la) Tapi. Bila cikgu tegur sikit. budak tu kan memang pandai!) Tapi.Sampai kita jadi pandai.tapi cikgu nak bagi kita lebih faham dan ingat.cikgu tegur sebab kita tidur dalam kelas Bila kelas tambahan keluar lambat sikit. bagilah lagi. ada yang merungut(ish. .] [kami dapat 9A Orang akan kata (Alah. Mak ayah dah komplen.

bukan cikgu nak sebarkan kuman. Kalau cikgu sakit pun (hacccuuum) Cikgu masuk kelas. semua nak mengadu Last-last. memang manja kan Tak boleh diusik. kenapa cikgu marah anak saya” “Cikgu ni tak reti mengajarlah” Cikgu Cikgu Cikgu Tengok. cikgu bagi kerja. kita yang salah. cikgu pulak yang kena Walaupun begitu. silap sikit. Bila dah sarat mengandung 9 bulan 10 hari (Saya nak terberanak!!!) (cepat. sampai habis masa pun cikgu seronok nak mengajar. bawak cikgu ke hospital!!) .Pelajar sekarang ni. cikgu mengajar lari tajuk” “Cikgu. cikgu yang kena serang “Apalah. Tapi kita (cikgu. Tapi cikgu tak mau kita ketinggalan dalam pelajaran. Cikgu tetap masuk kelas Bersemangat nak mengajar. habis la awal sikit) Kalau cikgu tak masuk kelas.

focus tkt kena p dpn) Ustazah Zaleha (Cepat cepat pi bilik ustazah) Tanpa cikgu kami tak pernah dengar Carbonate oxide Kami tau tahu apa maksud konsumerisme Kami tak tau nak eja______ .saya menyampah dengan kamu) (saya tak mau ajar kamu lagi) (nanti habis pulak ilmu saya ) Ish.ustazah baik lah) Cikgu masyitah(seorang guru mt yg fokus dan penuh variasi) Cikgu Dayang (buat kami tertunggu tunggu) Cikgu sharifahsabu(focus.sporting la!!) Cikgu Riz (Cikgu comel. semua cikgu baik baik Ada ustazah Asma(suara power!) Cikgu tengku (cikgu best.(tak nak.cikgu comel!!) Cikgu Nizar (loghat Kelantan tak pernah hilang) Ustazah Azizah(Fuh. mana ada cikgu macam ni Kat sekolah kita ni.takut aku)(Eh. sebab disinilah srikandi dilahirkan) Kita tak pernah pun dengar cikgu cakap (kamu tahu tak. saya nak beranak kat sini. ish. ish.

tak de lah kita dengar (Johan Kuiz Pelangcongan) (Johan Pesta Pantun) (Johan Syarahan MTQ) (Johan hafazan) (Johan menulis cerpen hari guru) (PUM) (PKS) ataupun (saya dapat pegi Mesir) (saya pelajar terbaik pmr 2010) Semua kejayaan kami adalah sumbangan daripada guru-guru (Nyanyi)kau abdikan dirimu tuk semua menerangi gelapnya dunia ikhlas hatimu bicara kau lakukan demi cinta yang kan membawamu ke syurga oh guruku.Kami tak tahu nak baca_____ Kami tak tahu nak sebut_____ Kami tak pernah tengok______ Cikgu cikgu kat sini semuanya bagus bagus kalau tak. di hatiku doaku selalu untukmu .

Terima kasih guru… Kerna hulur tanganmu… Kami menghargai setulus jiwa kami… Bicaramu guru kan kami ingat selalu Menjadi azimat hingga ke akhirnya .

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.