Alhamdulillah siap jugak.

;) Ini dia, skrip choral speaking bahasa melayu, untuk persembahan hari guru nanti. Erm..BI ngan BA tak tambah lagi. Penutup pun tak abis buat lagi. Tak pelah nanti bincang ngan semua nak buat penutup. (Saja je tulis title post ni dalam BI) (suasana bising dalam kelas) Bangun semua Tarik nafas Bismillahirrahmanirrahim Dengan nama Allah yang Maha Pengasi lagi Maha Penyayang Kami pelajar pelajar tingkatan 3, Mempersembahkan “chorang speaking” Yang bertajuk C.I.K.G.U

Kita selalu dengar Guru ibarat lilin yang membakar dirinya Untuk menerangi kehidupan manusia Cikgu banyak member sumbangan ilmu kepada kita Tapi, kita jarang menghargainya

Ingat tak dulu-dulu, waktu kita tadika, Cikgu ajar kita nyanyi ABCDEFG

Bila dah kenal huruf, kita boleh mengeja, Bila boleh mengeja, kita boleh membaca

cikgu tu tak pandai ajar lah. Ishh. sampai dah sakit tekak cikgu mengajar kita je yang tak berusaha bila cikgu bagi homework (cikgu. ada yang merungut(ish.mulala nak report kat mak Padahal. Bila cikgu tegur sikit.tapi cikgu nak bagi kita lebih faham dan ingat. budak tu kan memang pandai!) Tapi.Sampai kita jadi pandai.cikgu tegur sebab kita tidur dalam kelas Bila kelas tambahan keluar lambat sikit. Cikgu selalu dipersalahkan padahal. Mak ayah dah komplen. . Sampai kita Berjaya Bila kita cemerlang…[Yeah kami dapat 8A. bagilah lagi. bila kita gagal.] [kami dapat 9A Orang akan kata (Alah.. tak cukup la) Tapi. tension lah) (tak dan la nak buat!!) (Malam ni ada tuisyen pulak) Cikgu bukan nak bunuh kita.

sampai habis masa pun cikgu seronok nak mengajar. Tapi cikgu tak mau kita ketinggalan dalam pelajaran. bukan cikgu nak sebarkan kuman. cikgu yang kena serang “Apalah. cikgu mengajar lari tajuk” “Cikgu. kenapa cikgu marah anak saya” “Cikgu ni tak reti mengajarlah” Cikgu Cikgu Cikgu Tengok. cikgu pulak yang kena Walaupun begitu. Tapi kita (cikgu. habis la awal sikit) Kalau cikgu tak masuk kelas.Pelajar sekarang ni. Cikgu tetap masuk kelas Bersemangat nak mengajar. bawak cikgu ke hospital!!) . memang manja kan Tak boleh diusik. Bila dah sarat mengandung 9 bulan 10 hari (Saya nak terberanak!!!) (cepat. kita yang salah. semua nak mengadu Last-last. silap sikit. cikgu bagi kerja. Kalau cikgu sakit pun (hacccuuum) Cikgu masuk kelas.

ish. ish. mana ada cikgu macam ni Kat sekolah kita ni.cikgu comel!!) Cikgu Nizar (loghat Kelantan tak pernah hilang) Ustazah Azizah(Fuh.takut aku)(Eh.ustazah baik lah) Cikgu masyitah(seorang guru mt yg fokus dan penuh variasi) Cikgu Dayang (buat kami tertunggu tunggu) Cikgu sharifahsabu(focus.(tak nak. saya nak beranak kat sini.focus tkt kena p dpn) Ustazah Zaleha (Cepat cepat pi bilik ustazah) Tanpa cikgu kami tak pernah dengar Carbonate oxide Kami tau tahu apa maksud konsumerisme Kami tak tau nak eja______ .sporting la!!) Cikgu Riz (Cikgu comel. sebab disinilah srikandi dilahirkan) Kita tak pernah pun dengar cikgu cakap (kamu tahu tak.saya menyampah dengan kamu) (saya tak mau ajar kamu lagi) (nanti habis pulak ilmu saya ) Ish. semua cikgu baik baik Ada ustazah Asma(suara power!) Cikgu tengku (cikgu best.

di hatiku doaku selalu untukmu . tak de lah kita dengar (Johan Kuiz Pelangcongan) (Johan Pesta Pantun) (Johan Syarahan MTQ) (Johan hafazan) (Johan menulis cerpen hari guru) (PUM) (PKS) ataupun (saya dapat pegi Mesir) (saya pelajar terbaik pmr 2010) Semua kejayaan kami adalah sumbangan daripada guru-guru (Nyanyi)kau abdikan dirimu tuk semua menerangi gelapnya dunia ikhlas hatimu bicara kau lakukan demi cinta yang kan membawamu ke syurga oh guruku.Kami tak tahu nak baca_____ Kami tak tahu nak sebut_____ Kami tak pernah tengok______ Cikgu cikgu kat sini semuanya bagus bagus kalau tak.

Terima kasih guru… Kerna hulur tanganmu… Kami menghargai setulus jiwa kami… Bicaramu guru kan kami ingat selalu Menjadi azimat hingga ke akhirnya .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful