Alhamdulillah siap jugak.

;) Ini dia, skrip choral speaking bahasa melayu, untuk persembahan hari guru nanti. Erm..BI ngan BA tak tambah lagi. Penutup pun tak abis buat lagi. Tak pelah nanti bincang ngan semua nak buat penutup. (Saja je tulis title post ni dalam BI) (suasana bising dalam kelas) Bangun semua Tarik nafas Bismillahirrahmanirrahim Dengan nama Allah yang Maha Pengasi lagi Maha Penyayang Kami pelajar pelajar tingkatan 3, Mempersembahkan “chorang speaking” Yang bertajuk C.I.K.G.U

Kita selalu dengar Guru ibarat lilin yang membakar dirinya Untuk menerangi kehidupan manusia Cikgu banyak member sumbangan ilmu kepada kita Tapi, kita jarang menghargainya

Ingat tak dulu-dulu, waktu kita tadika, Cikgu ajar kita nyanyi ABCDEFG

Bila dah kenal huruf, kita boleh mengeja, Bila boleh mengeja, kita boleh membaca

. sampai dah sakit tekak cikgu mengajar kita je yang tak berusaha bila cikgu bagi homework (cikgu.. bagilah lagi. Bila cikgu tegur sikit.cikgu tegur sebab kita tidur dalam kelas Bila kelas tambahan keluar lambat sikit. Mak ayah dah komplen. cikgu tu tak pandai ajar lah. Ishh. bila kita gagal. tak cukup la) Tapi. budak tu kan memang pandai!) Tapi. Cikgu selalu dipersalahkan padahal.mulala nak report kat mak Padahal. tension lah) (tak dan la nak buat!!) (Malam ni ada tuisyen pulak) Cikgu bukan nak bunuh kita. Sampai kita Berjaya Bila kita cemerlang…[Yeah kami dapat 8A.tapi cikgu nak bagi kita lebih faham dan ingat.] [kami dapat 9A Orang akan kata (Alah. ada yang merungut(ish.Sampai kita jadi pandai.

cikgu bagi kerja. habis la awal sikit) Kalau cikgu tak masuk kelas. Bila dah sarat mengandung 9 bulan 10 hari (Saya nak terberanak!!!) (cepat. Tapi kita (cikgu. bukan cikgu nak sebarkan kuman. cikgu mengajar lari tajuk” “Cikgu. cikgu pulak yang kena Walaupun begitu. semua nak mengadu Last-last. kenapa cikgu marah anak saya” “Cikgu ni tak reti mengajarlah” Cikgu Cikgu Cikgu Tengok. silap sikit. bawak cikgu ke hospital!!) . memang manja kan Tak boleh diusik. Tapi cikgu tak mau kita ketinggalan dalam pelajaran. kita yang salah. cikgu yang kena serang “Apalah. Cikgu tetap masuk kelas Bersemangat nak mengajar. sampai habis masa pun cikgu seronok nak mengajar. Kalau cikgu sakit pun (hacccuuum) Cikgu masuk kelas.Pelajar sekarang ni.

(tak nak.focus tkt kena p dpn) Ustazah Zaleha (Cepat cepat pi bilik ustazah) Tanpa cikgu kami tak pernah dengar Carbonate oxide Kami tau tahu apa maksud konsumerisme Kami tak tau nak eja______ . ish.sporting la!!) Cikgu Riz (Cikgu comel. saya nak beranak kat sini.ustazah baik lah) Cikgu masyitah(seorang guru mt yg fokus dan penuh variasi) Cikgu Dayang (buat kami tertunggu tunggu) Cikgu sharifahsabu(focus. semua cikgu baik baik Ada ustazah Asma(suara power!) Cikgu tengku (cikgu best.saya menyampah dengan kamu) (saya tak mau ajar kamu lagi) (nanti habis pulak ilmu saya ) Ish. mana ada cikgu macam ni Kat sekolah kita ni.cikgu comel!!) Cikgu Nizar (loghat Kelantan tak pernah hilang) Ustazah Azizah(Fuh.takut aku)(Eh. ish. sebab disinilah srikandi dilahirkan) Kita tak pernah pun dengar cikgu cakap (kamu tahu tak.

tak de lah kita dengar (Johan Kuiz Pelangcongan) (Johan Pesta Pantun) (Johan Syarahan MTQ) (Johan hafazan) (Johan menulis cerpen hari guru) (PUM) (PKS) ataupun (saya dapat pegi Mesir) (saya pelajar terbaik pmr 2010) Semua kejayaan kami adalah sumbangan daripada guru-guru (Nyanyi)kau abdikan dirimu tuk semua menerangi gelapnya dunia ikhlas hatimu bicara kau lakukan demi cinta yang kan membawamu ke syurga oh guruku. di hatiku doaku selalu untukmu .Kami tak tahu nak baca_____ Kami tak tahu nak sebut_____ Kami tak pernah tengok______ Cikgu cikgu kat sini semuanya bagus bagus kalau tak.

Terima kasih guru… Kerna hulur tanganmu… Kami menghargai setulus jiwa kami… Bicaramu guru kan kami ingat selalu Menjadi azimat hingga ke akhirnya .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful