P. 1
BIANTARA (PIDATO)

BIANTARA (PIDATO)

|Views: 1,665|Likes:

More info:

Published by: Ardian Bima Nusantara on Mar 11, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/27/2012

pdf

text

original

BIANTARA (PIDATO

)

Diqi Munawar Shodiq, S.pd

S.pd .Definnisi Biantara Nya éta ?  Nya éta nyarita (berbicara) dihareupeun (di depan) jalma réa (orang banyak) pikeun (untuk) nepikeun (menyampaikan) hiji hal sacara jelas. Diqi Munawar Shodiq.

Bagian-bagian biantara : a. b. Salam pamuka Kalimah bubuka Bagian eusi Kalimah panutup Salam panutup Diqi Munawar Shodiq. c.pd . S. e. d.

Puji & syukur urang sanggakeun (kita panjatkan) ka Allah SWT. mudah-mudahan urang salawasna (selamanya) di tangtayungan (di lindungi) Mantena (olehNya). S. ka para sahabat tur para muslimn dugi ka ahir zaman.Conto biantara a. ogé ka kulawargana. Diqi Munawar Shodiq.pd . salawat sarta salam mugi ngalir ka Nabi Muhammad SAW. Assalamu’alaikum Wr Wb a.

Ayeuna nagara urang mieling (memperingati) kemerdekaan anu ka-66.c. S. Urang berjuang mertahankeun (mempertahankan) kasatuan jeung persatuan bangsa. Dina waktos (waktu) ieu simkuring badé ngadugikeun (menyampaikan) ngeunaan HUT RI dina kaping (tanggal) 17 Agustus 2011. Diqi Munawar Shodiq. ogé (juga) berjuang nyanghareupan (menghadapi) kamajuan jaman. Salaku (selaku) generasi ngora (muda) urang (kita) kudu ngeusian (mengisi) kemerdekaan ieu ku hal-hal anu positi.pd . Urang ayeuna sarua (sama) berjuang tapi lain ngalawan Belanda. Jaman baheulapara pajuang berjuang pikeun (untuk) kamerdekaan.

e. Karaharjaan (kesejahteraan) kanggo urang sadaya) Diqi Munawar Shodiq. Hapunten (mohon maaf) bilih (kalau) aya kalepatan. S. mudahmudahan naon-naon (apa-apa) anu didugikeun janten (jadi) manfaat kanggo (untuk) urang saréréa (kita semua) hususna (khususnya) kanggo(untuk) simkuring (saya). Sapertosna (sepertinya) mung sakitu (hanya itu) anu tiasa (yang bisa) didugikeun.pd .d.

S.pd .Nu kudu diperhatikeun dina biantara :  Lafal/intonasi  Tata basa/grammar (Inggris)  Pilihan kecap (kata)/diksi  Ngomongna lancar Diqi Munawar Shodiq.

S.pd . Ahli Biantara Orator  Biantara anu ngabahas hal-hal kaagamaan / nu aya hubungana jeung agama di sebut KHUTBAH Diqi Munawar Shodiq.

pd . 2. Metode impromptu  biantara tanpa ngalakukeun persiapan. Saterusna dijadikeun catetan-catetan leutik anu eusina pokok-pokok materi anu rék ditepikeun. S. Metode ngapalkeun (menghafal) nyiapkeun materi kalayan taliti (dengan teliti) sarta dituliskeun sacara lengkep saterusna diapalkeun (dihafalkan). 3. Diqi Munawar Shodiq. Metode naskah Jalma anu rék biantara nyiapkeun materi kalayan taliti sarta dituliskeun sacara lengkep. atawa panyatur (pembicara) teu tiasa hadir. Biasana diacara       dadakan. 4. Terus manehna macakeun (membacakan) biantarana. Metode biantara atau pidato  1. Metode ekstemporan Jalma anu rék biantara nyiapkeun materi kalayan taliti.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->