MENGUMUMKAN KETIBAAN YANG BERBAHAGIA DATO’ SAIFUL BAHAR BIN DATO’ HJ.

MOHD ARSHAD DIIRINGI OLEH DIF-DIF KEHORMAT MASUK KE DEWAN. (KOMPANG DIPALU) Hadirin dipersilakan duduk. ( “Tarian Selamat Datang” ) Begitulah tadi persembahan Tarian selamat datang daripada pelajar Tahun 5 Gemilang, SK Perwira. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku. Hadirin dipohon berdiri. Hadirin dipersilakan duduk. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara.

Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad (D.I.M.P, D.S.M, A.M.P, A.N.S) Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn. Rosilawati bt Abdul Aziz, Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum Dif-dif kehormat, AJK PIBG sesi 2011/2012, guru-guru, para ibu bapa, seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1 Malaysia. Salam Perak Aman Jaya. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan izin kasih-NYA, kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar SK Perwira bagi tahun 2011. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad, Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia kerana
1

Seterusnya majlis menjemput Pn. Untuk itu. 2 . ( Ucapan: Pn. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Setiausaha Sulit Kanan. Moga majlis mendapat berkat. dimulakan dengan ucapan dari Tuan Hj Azahar Bin Bahari. Kalau pergi Tanjung Keramat.sudi hadir pada petang ini. Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar Sk Perwira 2011. Nawi untuk meminpin bacaan doa. Belikan saya kain pelikat Bersama kita memohon rahmat. ( Ucapan: Tuan Hj Azahar Bin Bahari ) Terima kasih diucapkan. Jemput memohon kata aluan Tirai ucapan pada petangi ini. Semoga dengan kehadiran semua. Besar langit ditepi busut Besar tak muat di dalam peti Besar hajat kami menjemput Besar niat di dalam hati Tanpa melengahkan masa. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Zulkarnain b. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira untuk menyampaikan ucapan. Rosilawati bt Abdul Aziz) Terima kasih diucapkan. Nawi atas bacaan doa sebentar tadi. Bukan jemput sebarang jemput. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. maka majlis ini akan lebih bermakna dan berseri. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Hadirin dan hadirat sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Dipersilakan. Rumput penghias tepi halaman.majlis dengan penuh takzim menjemput. Mohd Arshad. Bukan rumput bukan rumput. Selamat datang juga diucapkan kepada hadirin dan hadirat sekalian. ( Doa ) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Zulkarnain b. Rosilawati bt Abdul Aziz. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira.

Setiausaha Sulit Kanan Kementerian 3 . Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosnani Ramli dan En. GRADUASI PRASEKOLAH SK PERWIRA BG TAHUN 2011. majlis dengan segala hormatnya menjemput. Pada hari ini kita akan sama. Yang Berbahagia Dato’. Mohd Arshad di atas kesudian merasmikan majlis pada hari ini. majlis sekali lagi ingin menjemput Puan Rosnani Ramli diiringi oleh En. Seterusnya penyampaian hadiah bagi PRESTASI AKADEMIK CEMERLANG TAHUN 2011.anak diberi pendedahan awal tentang aspek menulis. diiringi oleh Pn Zaleha bt Kamaruddin naik ke pentas. kokurikulum. dan sidang hadirin sekalian. Dipersilakan. Dipersilakan. Untuk itu. majlis menjemput Puan Zaleha Kamaruddin diiringi oleh Puan Rosnani Ramli untuk menyampaikan anugerah tersebut. DIPERSILAKAN ADIK ………. Pra Gemilang Pra Bestari Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosilawati Abd Aziz dan Puan Zaleha Kamaruddin. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian anugerah PRESTASI CEMERLANG MATA PELAJARAN 2011. Ahmad Nasri Din. Penilaian juga dilakukan oleh panel pemerhati yang terdiri daripada para guru dan pentadbir SK Perwira. anak. Pada masa ini. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar bin Dato’ Hj Mohd Arshad.Majlis merakamkan ucapan terima kasih Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Dipersilakan. sahsiah dan kepimpinan yang ditonjolkan sepanjang sesi persekolahan 2011 ini.. Dipersilakan. Seterusnya. Terima kasih diucapkan kepada Puan Zaleha Kamaruddin dan Puan Rosnani Ramli. Bagi menyampaikan sijil dan cenderahati. majlis dengan sukacitanya menjemput. DIMULAKAN DENGAN PRA ELIT. Penganugerahan ini dinilai berdasarkan pencapaian cemerlang calon-calon dalam bidang akademik. dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz untuk menyampaikannya. Untuk menyempurnakan penyampaian hadiah. Ahmad Nasri bin Din untuk menyampaikan ANUGERAH CEMERLANG KOKURIKULUM 2011. Rosilawati bt Abdul Aziz. Sekarang kita akan teruskan majlis dengan penyampaian anugerah TOKOH MURID 2011. membaca dan menaakul. Terima kasih diucapkan kepada Tuan Haji Azahar bin Bahari dan Puan Rosilawati Abdul Aziz. Pn. tanpa melengahkan masa.sama menyaksikan graduasi murid prasekolah SK Perwira bagi sesi 2011. Untuk itu. mengira. Pendidikan awal separa formal dalam institusi pendidikan bermula di peringkat prasekolah.

Dengan sebulat suara. Penilaian dibuat berdasarkan kepatuhan kepada peraturan. pergaulan positif dengan rakan dan guru serta sentiasa meniktikberatkan amalan nilai murni dalam tingkah laku seharian. penerima anugerah ini adalah mereka yang telah mencatatkan keputusan cemerlang dalam setiap penilaian dan peperiksaan antaranya Penilaian Kendalian Sekolah Rendah (PKSR 1. Mereka ialah: 1. Tokoh-tokoh ini telah berjaya mengaharumkan nama sekolah hingga ke peringkat negeri dan kebangsaan. Seterusnya adalah penyampaian anugerah bagi TOKOH KEPIMPINAN. Peperiksaan Pertengahan Tahun dan Peperiksaan Akhir Tahun. Kecemerlangan ini telah melayakkan mereka menerima anugerah TOKOH CEMERLANG AKADEMIK SK PERWIRA 2011. naik ke pentas untuk menyampaikan anugerah kepada para penerima.Adik Akmal bin Haron 2. Untuk makluman. dipersilakan. telah dianugerahkan kepada : 12Tahniah diucapkan. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Kejayaan-kejayaan mereka ini.2 dan 3). Anugerah berikutnya akan disampaikan kepada tokoh cemerlang sahsiah. Anugerah berikutnya bakal disampaikan kepada pelajar yang mencatatkan penglibatan yang sangat aktif dalam bidang bukan akademik.Adik Nor Izzaz Tahniah diucapkan. Dengan itu. Kita mulakan dengan TOKOH AKADEMIK 2011 SK PERWIRA. sentiasa memberi saingan kepada rakan yang lain dan menunjukkan sikap yang positif dalam tingkah dan lakunya. kami iktirafkan dengan menobatkan mereka sebagai TOKOH KOKURIKULUM SK PERWIRA 2011. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira. ketrampilan diri. dijemput adik : 12Tahniah diucapkan.Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia dengan diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz. Bersikap terbuka dalam menerima 4 . Penilaian para panel pemerhati melibatkan aspek pelaksanaan tugas yang cemerlang dalam memikul amanah dan tanggungjawab yang diberikan. Dengan segala hormatnya. anugerah TOKOH SAHSIAH SK PERWIRA TAHUN 2011.

Unit Uniform Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS) dan Persatuan Agama Islam juga sebagai Pengerusi. Sebelum itu. lompat jauh. diumumkan. sekarang tibalah kita ke acara kemuncak HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA.w. 2011 dinobatkan kepada ADIK AKMAL BIN HARON yang juga merupakan KETUA PELAJAR SK PERWIRA. 2011 iaitu pengumuman TOKOH KESELURUHAN bgi HARI ANUGERAH SK PERWIRA tahun 2011. Beliau memulakan pendidikan awal di Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) di Lahad Datu Sabah namun terpaksa berpindah ke Teluk Intan. beliau juga aktif dalam aktiviti kokurikulum dan selalu berjaya menempa pingat sepanjang mengikuti pertandingan peringkat kelompok. Dilahirkan pada 2 Januari 1999. Tokoh ini merupakan anak kepada seorang pengurus FELCRA di Changat Jong dan ibunya merupakan seorang guru di SMK Seri Setia.teguran dan sentiasa berusaha memperbaiki kelemahan diri. Meneliti kejayaan demi kejayaannya. 5 . Yang Berbahagia Dato’ dan siding hadirin sekalian. Yang berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. bagi mengurangkan debaran para hadirin di dalam dewan ini. TOKOH KEPIMPINAN SK PERWIRA 2011 dianugerahkan kepada adik: 12Tahniah diucapkan. daerah mahupun negeri antaranya bagi acara lompat tinggi. Gemar berjoging dan membaca buku sejarah. 2011. di Hospital Lahad Datu. Bila ditanya. siapakah idola anda. izinkan saya membacakan sedikit sebanyak latar belakang tokoh ini. beliau mempamerkan prestasi yang sangat menggalakkan dan sentiasa mendapat tempat pertama dalam penilaian dan peperiksaan yang dijalankan. meminati subjek Matematik dan bercita-cita menjadi seorang Doktor atau Juruterbang. Pada tahun 2006. beliau memulakan pendidikan rendah di kelas 1 Gemilang di SK Perwira. Meneraju Skuad Anti Dadah SK Perwira sebagai Pengerusi. TOKOH KESELURUHAN BAGI HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. lari pecut 100 meter. Selain itu. dengan tenang dan yakin beliau menjawab: Nabi Muhammad s. Saban tahun. Beliau juga berjaya meraih kepercayaan guru dan rakan-rakan untuk meneraju tampuk kepimpinan pelajar SK Perwira bagi sesi 2011. Perak pada hujung tahun 2004. Dengan ini. bola sepak dan bola baling serta kriket. Sabah ini merupakan putera kelima dari 6 orang adik beradik bagi pasangan Encik Haron bin Ariffin dan Puan Safiah bt Muhammad.a.

sebelum kita menutup tirai HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SK PERWIRA 2011 ini. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira untuk menyampaikan sedikit tanda mata kepada Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Dato’ Hj Mohd Arshad di atas kesudian meluangkan masa merasmikan dan menyampaikan anugerah pada petang ini. Semoga kejayaan anda akan member inspirasi dan motivasi kepada pelajar yang lain untuk mencapai kecemerlangan pada masa akan datang. 6 . Untuk makluman Yang Berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. Terima kasih diucapkan di atas persembahan yang menarik sebentar tadi. Dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari. Dipersilakan. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Dato’ dan Tuan Hji Azhar Yang berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Nasri bin Din. persembahan itu tadi telah dibimbing oleh En. guru muzik SK Perwira. marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan NASYID yang bertajuk ANAK SOLEH yang diketuai oleh adik NOR AIN JASMIN BT JAMINUS. Mari kita sama-sama saksikan. izinkan kami melafazkan dua rangkap pantun buat santapan anda sekalian. Baiklah. sebelum kami mengundurkan diri.Setinggi tanhiah diucapkan kepada adik Akmal bin Harun dan para penerima anugerah yang lain. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderahati.

Anugerah cemerlang kokurikulum .Peringkat kebangsaan .Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum 2.Peringkat negeri 5. Rosilawati bt Abdul Aziz.Prestasi Kademik Cemerlang 3.Penyampaian hadiah untuk Prestasi cemerlang mata pelajaran 4.Akademik .Kokurikulum .Tokoh murid 2011 .Kepimpinan 6. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin.Sahsiah .tokoh keseluruhan 7 .

Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi.tuan dan puan. marilah bersama. Majlis mempersilakan. Para hadirin dijemput untuk ke jamuan ringan . Sebelum kita mengakhiri majlis. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 8 . Tuan. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Menghijau pohon subur dibaja. Hadirin sekalian. Majlis kita berakhir di sini.. Sekian.sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 G yang diketuai oleh adik ……………………………………………………. walhidayah. (Nasyid) .Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. wabillahitaufik.puan. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing.

Bagi menyempurnakan upacara ini._______________________________________________________________________________ tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar bidang akademik dan kokurikulum Sekolah Kebangsaan Perwira. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guru-guru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Dipersilakan. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. 9 .

Untuk makluman semua. 10 . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. majlis dengan penuh takzimnya. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Untuk itu.Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Seterusnya. Hadirin sekalian. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta Perancis baru-baru ini. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful