P. 1
Teks Ucapan Hari Anugerah Sk Perwira 2011

Teks Ucapan Hari Anugerah Sk Perwira 2011

|Views: 152|Likes:
Published by norqilah

More info:

Published by: norqilah on Mar 16, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/06/2012

pdf

text

original

MENGUMUMKAN KETIBAAN YANG BERBAHAGIA DATO’ SAIFUL BAHAR BIN DATO’ HJ.

MOHD ARSHAD DIIRINGI OLEH DIF-DIF KEHORMAT MASUK KE DEWAN. (KOMPANG DIPALU) Hadirin dipersilakan duduk. ( “Tarian Selamat Datang” ) Begitulah tadi persembahan Tarian selamat datang daripada pelajar Tahun 5 Gemilang, SK Perwira. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku. Hadirin dipohon berdiri. Hadirin dipersilakan duduk. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara.

Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad (D.I.M.P, D.S.M, A.M.P, A.N.S) Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn. Rosilawati bt Abdul Aziz, Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum Dif-dif kehormat, AJK PIBG sesi 2011/2012, guru-guru, para ibu bapa, seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1 Malaysia. Salam Perak Aman Jaya. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan izin kasih-NYA, kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar SK Perwira bagi tahun 2011. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad, Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia kerana
1

memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Dipersilakan. Nawi untuk meminpin bacaan doa. dimulakan dengan ucapan dari Tuan Hj Azahar Bin Bahari. Selamat datang juga diucapkan kepada hadirin dan hadirat sekalian. Mohd Arshad. ( Ucapan: Tuan Hj Azahar Bin Bahari ) Terima kasih diucapkan. Moga majlis mendapat berkat. Rosilawati bt Abdul Aziz. Seterusnya majlis menjemput Pn. Nawi atas bacaan doa sebentar tadi. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira. ( Ucapan: Pn. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Zulkarnain b. Kalau pergi Tanjung Keramat. Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar Sk Perwira 2011. Besar langit ditepi busut Besar tak muat di dalam peti Besar hajat kami menjemput Besar niat di dalam hati Tanpa melengahkan masa. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. ( Doa ) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Zulkarnain b. Rumput penghias tepi halaman. 2 . Semoga dengan kehadiran semua. Jemput memohon kata aluan Tirai ucapan pada petangi ini. Setiausaha Sulit Kanan. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira untuk menyampaikan ucapan. Untuk itu. Hadirin dan hadirat sekalian. Bukan rumput bukan rumput. Rosilawati bt Abdul Aziz) Terima kasih diucapkan. Belikan saya kain pelikat Bersama kita memohon rahmat.majlis dengan penuh takzim menjemput. Bukan jemput sebarang jemput. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. maka majlis ini akan lebih bermakna dan berseri.sudi hadir pada petang ini. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj.

Sekarang kita akan teruskan majlis dengan penyampaian anugerah TOKOH MURID 2011. Setiausaha Sulit Kanan Kementerian 3 . Terima kasih diucapkan kepada Tuan Haji Azahar bin Bahari dan Puan Rosilawati Abdul Aziz. Dipersilakan. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian anugerah PRESTASI CEMERLANG MATA PELAJARAN 2011. Ahmad Nasri Din.sama menyaksikan graduasi murid prasekolah SK Perwira bagi sesi 2011. majlis menjemput Puan Zaleha Kamaruddin diiringi oleh Puan Rosnani Ramli untuk menyampaikan anugerah tersebut. Seterusnya. Pendidikan awal separa formal dalam institusi pendidikan bermula di peringkat prasekolah. Pada masa ini. DIPERSILAKAN ADIK ………. dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz untuk menyampaikannya. Pn. DIMULAKAN DENGAN PRA ELIT. Untuk itu. majlis dengan sukacitanya menjemput. majlis dengan segala hormatnya menjemput. Untuk menyempurnakan penyampaian hadiah. Seterusnya penyampaian hadiah bagi PRESTASI AKADEMIK CEMERLANG TAHUN 2011. Yang Berbahagia Dato’. Ahmad Nasri bin Din untuk menyampaikan ANUGERAH CEMERLANG KOKURIKULUM 2011. Mohd Arshad di atas kesudian merasmikan majlis pada hari ini. sahsiah dan kepimpinan yang ditonjolkan sepanjang sesi persekolahan 2011 ini. Penganugerahan ini dinilai berdasarkan pencapaian cemerlang calon-calon dalam bidang akademik. Dipersilakan. GRADUASI PRASEKOLAH SK PERWIRA BG TAHUN 2011. Pada hari ini kita akan sama. kokurikulum. Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosnani Ramli dan En. Dipersilakan. mengira. anak. Bagi menyampaikan sijil dan cenderahati. majlis sekali lagi ingin menjemput Puan Rosnani Ramli diiringi oleh En..anak diberi pendedahan awal tentang aspek menulis. Terima kasih diucapkan kepada Puan Zaleha Kamaruddin dan Puan Rosnani Ramli. Rosilawati bt Abdul Aziz. tanpa melengahkan masa. membaca dan menaakul. diiringi oleh Pn Zaleha bt Kamaruddin naik ke pentas. Pra Gemilang Pra Bestari Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosilawati Abd Aziz dan Puan Zaleha Kamaruddin. dan sidang hadirin sekalian. Penilaian juga dilakukan oleh panel pemerhati yang terdiri daripada para guru dan pentadbir SK Perwira.Majlis merakamkan ucapan terima kasih Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Dipersilakan. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar bin Dato’ Hj Mohd Arshad. Untuk itu.

2 dan 3). Dengan segala hormatnya. anugerah TOKOH SAHSIAH SK PERWIRA TAHUN 2011. Kecemerlangan ini telah melayakkan mereka menerima anugerah TOKOH CEMERLANG AKADEMIK SK PERWIRA 2011. ketrampilan diri. Kita mulakan dengan TOKOH AKADEMIK 2011 SK PERWIRA. penerima anugerah ini adalah mereka yang telah mencatatkan keputusan cemerlang dalam setiap penilaian dan peperiksaan antaranya Penilaian Kendalian Sekolah Rendah (PKSR 1.Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia dengan diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz. Bersikap terbuka dalam menerima 4 . naik ke pentas untuk menyampaikan anugerah kepada para penerima. Penilaian dibuat berdasarkan kepatuhan kepada peraturan. Dengan sebulat suara. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. sentiasa memberi saingan kepada rakan yang lain dan menunjukkan sikap yang positif dalam tingkah dan lakunya. dipersilakan.Adik Akmal bin Haron 2. Seterusnya adalah penyampaian anugerah bagi TOKOH KEPIMPINAN. Dengan itu. Mereka ialah: 1. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira. Untuk makluman. Anugerah berikutnya akan disampaikan kepada tokoh cemerlang sahsiah. telah dianugerahkan kepada : 12Tahniah diucapkan.Adik Nor Izzaz Tahniah diucapkan. dijemput adik : 12Tahniah diucapkan. Anugerah berikutnya bakal disampaikan kepada pelajar yang mencatatkan penglibatan yang sangat aktif dalam bidang bukan akademik. Penilaian para panel pemerhati melibatkan aspek pelaksanaan tugas yang cemerlang dalam memikul amanah dan tanggungjawab yang diberikan. kami iktirafkan dengan menobatkan mereka sebagai TOKOH KOKURIKULUM SK PERWIRA 2011. Peperiksaan Pertengahan Tahun dan Peperiksaan Akhir Tahun. Tokoh-tokoh ini telah berjaya mengaharumkan nama sekolah hingga ke peringkat negeri dan kebangsaan. Kejayaan-kejayaan mereka ini. pergaulan positif dengan rakan dan guru serta sentiasa meniktikberatkan amalan nilai murni dalam tingkah laku seharian.

Dengan ini. bagi mengurangkan debaran para hadirin di dalam dewan ini. beliau mempamerkan prestasi yang sangat menggalakkan dan sentiasa mendapat tempat pertama dalam penilaian dan peperiksaan yang dijalankan. lompat jauh. Saban tahun. TOKOH KESELURUHAN BAGI HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. 5 . TOKOH KEPIMPINAN SK PERWIRA 2011 dianugerahkan kepada adik: 12Tahniah diucapkan.a. diumumkan. 2011 dinobatkan kepada ADIK AKMAL BIN HARON yang juga merupakan KETUA PELAJAR SK PERWIRA. 2011 iaitu pengumuman TOKOH KESELURUHAN bgi HARI ANUGERAH SK PERWIRA tahun 2011. Unit Uniform Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS) dan Persatuan Agama Islam juga sebagai Pengerusi. lari pecut 100 meter. Yang Berbahagia Dato’ dan siding hadirin sekalian.teguran dan sentiasa berusaha memperbaiki kelemahan diri. Gemar berjoging dan membaca buku sejarah. beliau memulakan pendidikan rendah di kelas 1 Gemilang di SK Perwira. dengan tenang dan yakin beliau menjawab: Nabi Muhammad s. izinkan saya membacakan sedikit sebanyak latar belakang tokoh ini. daerah mahupun negeri antaranya bagi acara lompat tinggi. Pada tahun 2006. di Hospital Lahad Datu. sekarang tibalah kita ke acara kemuncak HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. siapakah idola anda. Perak pada hujung tahun 2004. 2011. Dilahirkan pada 2 Januari 1999. Sabah ini merupakan putera kelima dari 6 orang adik beradik bagi pasangan Encik Haron bin Ariffin dan Puan Safiah bt Muhammad. Tokoh ini merupakan anak kepada seorang pengurus FELCRA di Changat Jong dan ibunya merupakan seorang guru di SMK Seri Setia. beliau juga aktif dalam aktiviti kokurikulum dan selalu berjaya menempa pingat sepanjang mengikuti pertandingan peringkat kelompok. meminati subjek Matematik dan bercita-cita menjadi seorang Doktor atau Juruterbang. Beliau juga berjaya meraih kepercayaan guru dan rakan-rakan untuk meneraju tampuk kepimpinan pelajar SK Perwira bagi sesi 2011. Meneliti kejayaan demi kejayaannya. Yang berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. Selain itu. Meneraju Skuad Anti Dadah SK Perwira sebagai Pengerusi. Sebelum itu. Beliau memulakan pendidikan awal di Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) di Lahad Datu Sabah namun terpaksa berpindah ke Teluk Intan. bola sepak dan bola baling serta kriket. Bila ditanya.w.

6 . Baiklah. guru muzik SK Perwira.Setinggi tanhiah diucapkan kepada adik Akmal bin Harun dan para penerima anugerah yang lain. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderahati. sebelum kita menutup tirai HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SK PERWIRA 2011 ini. persembahan itu tadi telah dibimbing oleh En. izinkan kami melafazkan dua rangkap pantun buat santapan anda sekalian. Semoga kejayaan anda akan member inspirasi dan motivasi kepada pelajar yang lain untuk mencapai kecemerlangan pada masa akan datang. sebelum kami mengundurkan diri. Nasri bin Din. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Dato’ dan Tuan Hji Azhar Yang berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Mari kita sama-sama saksikan. Untuk makluman Yang Berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira untuk menyampaikan sedikit tanda mata kepada Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Dato’ Hj Mohd Arshad di atas kesudian meluangkan masa merasmikan dan menyampaikan anugerah pada petang ini. Terima kasih diucapkan di atas persembahan yang menarik sebentar tadi. Dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari. Dipersilakan. marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan NASYID yang bertajuk ANAK SOLEH yang diketuai oleh adik NOR AIN JASMIN BT JAMINUS.

Peringkat negeri 5. Rosilawati bt Abdul Aziz.Prestasi Kademik Cemerlang 3.Anugerah cemerlang kokurikulum .Kepimpinan 6. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin.Peringkat kebangsaan .Kokurikulum .Penyampaian hadiah untuk Prestasi cemerlang mata pelajaran 4.Akademik .Sahsiah . Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum 2.Tokoh murid 2011 .Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn.tokoh keseluruhan 7 .

Para hadirin dijemput untuk ke jamuan ringan .puan.sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 G yang diketuai oleh adik ……………………………………………………. wabillahitaufik. Sebelum kita mengakhiri majlis. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 8 . Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. marilah bersama. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Sekian.Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. (Nasyid) . Majlis mempersilakan.tuan dan puan. Menghijau pohon subur dibaja. walhidayah. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Hadirin sekalian. Tuan. Majlis kita berakhir di sini.. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini.

Bagi menyempurnakan upacara ini. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guru-guru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. 9 ._______________________________________________________________________________ tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar bidang akademik dan kokurikulum Sekolah Kebangsaan Perwira. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Dipersilakan. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua.

Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta Perancis baru-baru ini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. majlis dengan penuh takzimnya. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman.Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Hadirin sekalian. 10 . Untuk itu. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Seterusnya. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Untuk makluman semua. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->