MENGUMUMKAN KETIBAAN YANG BERBAHAGIA DATO’ SAIFUL BAHAR BIN DATO’ HJ.

MOHD ARSHAD DIIRINGI OLEH DIF-DIF KEHORMAT MASUK KE DEWAN. (KOMPANG DIPALU) Hadirin dipersilakan duduk. ( “Tarian Selamat Datang” ) Begitulah tadi persembahan Tarian selamat datang daripada pelajar Tahun 5 Gemilang, SK Perwira. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku. Hadirin dipohon berdiri. Hadirin dipersilakan duduk. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara.

Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad (D.I.M.P, D.S.M, A.M.P, A.N.S) Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn. Rosilawati bt Abdul Aziz, Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum Dif-dif kehormat, AJK PIBG sesi 2011/2012, guru-guru, para ibu bapa, seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1 Malaysia. Salam Perak Aman Jaya. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan izin kasih-NYA, kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar SK Perwira bagi tahun 2011. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad, Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia kerana
1

sudi hadir pada petang ini. Besar langit ditepi busut Besar tak muat di dalam peti Besar hajat kami menjemput Besar niat di dalam hati Tanpa melengahkan masa. Bukan rumput bukan rumput. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Zulkarnain b. 2 . Mohd Arshad. Belikan saya kain pelikat Bersama kita memohon rahmat. maka majlis ini akan lebih bermakna dan berseri. Rumput penghias tepi halaman. ( Doa ) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Zulkarnain b. Nawi atas bacaan doa sebentar tadi. Dipersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Seterusnya majlis menjemput Pn. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Nawi untuk meminpin bacaan doa. Jemput memohon kata aluan Tirai ucapan pada petangi ini. Hadirin dan hadirat sekalian. ( Ucapan: Pn. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar Sk Perwira 2011. Rosilawati bt Abdul Aziz) Terima kasih diucapkan. Semoga dengan kehadiran semua. Bukan jemput sebarang jemput. dimulakan dengan ucapan dari Tuan Hj Azahar Bin Bahari. Selamat datang juga diucapkan kepada hadirin dan hadirat sekalian. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat.majlis dengan penuh takzim menjemput. Rosilawati bt Abdul Aziz. Setiausaha Sulit Kanan. Kalau pergi Tanjung Keramat. ( Ucapan: Tuan Hj Azahar Bin Bahari ) Terima kasih diucapkan. Moga majlis mendapat berkat. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira untuk menyampaikan ucapan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Untuk itu. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira.

diiringi oleh Pn Zaleha bt Kamaruddin naik ke pentas. Dipersilakan. majlis menjemput Puan Zaleha Kamaruddin diiringi oleh Puan Rosnani Ramli untuk menyampaikan anugerah tersebut. Penganugerahan ini dinilai berdasarkan pencapaian cemerlang calon-calon dalam bidang akademik. Untuk itu. Pada hari ini kita akan sama. majlis dengan sukacitanya menjemput. membaca dan menaakul. Pn.sama menyaksikan graduasi murid prasekolah SK Perwira bagi sesi 2011. mengira. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar bin Dato’ Hj Mohd Arshad. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian anugerah PRESTASI CEMERLANG MATA PELAJARAN 2011. sahsiah dan kepimpinan yang ditonjolkan sepanjang sesi persekolahan 2011 ini. Pendidikan awal separa formal dalam institusi pendidikan bermula di peringkat prasekolah. anak. Terima kasih diucapkan kepada Tuan Haji Azahar bin Bahari dan Puan Rosilawati Abdul Aziz.Majlis merakamkan ucapan terima kasih Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Penilaian juga dilakukan oleh panel pemerhati yang terdiri daripada para guru dan pentadbir SK Perwira. Pra Gemilang Pra Bestari Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosilawati Abd Aziz dan Puan Zaleha Kamaruddin. Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosnani Ramli dan En.. Terima kasih diucapkan kepada Puan Zaleha Kamaruddin dan Puan Rosnani Ramli. DIPERSILAKAN ADIK ………. Pada masa ini. Ahmad Nasri Din. Setiausaha Sulit Kanan Kementerian 3 . GRADUASI PRASEKOLAH SK PERWIRA BG TAHUN 2011. Untuk menyempurnakan penyampaian hadiah. Rosilawati bt Abdul Aziz. Bagi menyampaikan sijil dan cenderahati. DIMULAKAN DENGAN PRA ELIT. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. kokurikulum. dan sidang hadirin sekalian.anak diberi pendedahan awal tentang aspek menulis. Seterusnya. Dipersilakan. Untuk itu. Mohd Arshad di atas kesudian merasmikan majlis pada hari ini. majlis dengan segala hormatnya menjemput. Seterusnya penyampaian hadiah bagi PRESTASI AKADEMIK CEMERLANG TAHUN 2011. Ahmad Nasri bin Din untuk menyampaikan ANUGERAH CEMERLANG KOKURIKULUM 2011. dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz untuk menyampaikannya. tanpa melengahkan masa. majlis sekali lagi ingin menjemput Puan Rosnani Ramli diiringi oleh En. Dipersilakan. Dipersilakan. Yang Berbahagia Dato’. Sekarang kita akan teruskan majlis dengan penyampaian anugerah TOKOH MURID 2011.

telah dianugerahkan kepada : 12Tahniah diucapkan. Dengan sebulat suara. Tokoh-tokoh ini telah berjaya mengaharumkan nama sekolah hingga ke peringkat negeri dan kebangsaan. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian.Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia dengan diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz. Kejayaan-kejayaan mereka ini. Penilaian dibuat berdasarkan kepatuhan kepada peraturan. Anugerah berikutnya bakal disampaikan kepada pelajar yang mencatatkan penglibatan yang sangat aktif dalam bidang bukan akademik. dijemput adik : 12Tahniah diucapkan. kami iktirafkan dengan menobatkan mereka sebagai TOKOH KOKURIKULUM SK PERWIRA 2011.Adik Akmal bin Haron 2.Adik Nor Izzaz Tahniah diucapkan. Peperiksaan Pertengahan Tahun dan Peperiksaan Akhir Tahun. Seterusnya adalah penyampaian anugerah bagi TOKOH KEPIMPINAN. Bersikap terbuka dalam menerima 4 .2 dan 3). dipersilakan. penerima anugerah ini adalah mereka yang telah mencatatkan keputusan cemerlang dalam setiap penilaian dan peperiksaan antaranya Penilaian Kendalian Sekolah Rendah (PKSR 1. anugerah TOKOH SAHSIAH SK PERWIRA TAHUN 2011. Dengan itu. Untuk makluman. Anugerah berikutnya akan disampaikan kepada tokoh cemerlang sahsiah. Kita mulakan dengan TOKOH AKADEMIK 2011 SK PERWIRA. Mereka ialah: 1. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira. Kecemerlangan ini telah melayakkan mereka menerima anugerah TOKOH CEMERLANG AKADEMIK SK PERWIRA 2011. naik ke pentas untuk menyampaikan anugerah kepada para penerima. Penilaian para panel pemerhati melibatkan aspek pelaksanaan tugas yang cemerlang dalam memikul amanah dan tanggungjawab yang diberikan. Dengan segala hormatnya. ketrampilan diri. pergaulan positif dengan rakan dan guru serta sentiasa meniktikberatkan amalan nilai murni dalam tingkah laku seharian. sentiasa memberi saingan kepada rakan yang lain dan menunjukkan sikap yang positif dalam tingkah dan lakunya.

Unit Uniform Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS) dan Persatuan Agama Islam juga sebagai Pengerusi. dengan tenang dan yakin beliau menjawab: Nabi Muhammad s. beliau juga aktif dalam aktiviti kokurikulum dan selalu berjaya menempa pingat sepanjang mengikuti pertandingan peringkat kelompok. bola sepak dan bola baling serta kriket. Dengan ini. Sabah ini merupakan putera kelima dari 6 orang adik beradik bagi pasangan Encik Haron bin Ariffin dan Puan Safiah bt Muhammad. sekarang tibalah kita ke acara kemuncak HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. daerah mahupun negeri antaranya bagi acara lompat tinggi. TOKOH KESELURUHAN BAGI HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. Beliau juga berjaya meraih kepercayaan guru dan rakan-rakan untuk meneraju tampuk kepimpinan pelajar SK Perwira bagi sesi 2011. Saban tahun. 2011 dinobatkan kepada ADIK AKMAL BIN HARON yang juga merupakan KETUA PELAJAR SK PERWIRA. Yang berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. siapakah idola anda. Sebelum itu. meminati subjek Matematik dan bercita-cita menjadi seorang Doktor atau Juruterbang. lari pecut 100 meter. Selain itu. diumumkan. Pada tahun 2006. di Hospital Lahad Datu.a. Yang Berbahagia Dato’ dan siding hadirin sekalian. Meneliti kejayaan demi kejayaannya. Gemar berjoging dan membaca buku sejarah. beliau mempamerkan prestasi yang sangat menggalakkan dan sentiasa mendapat tempat pertama dalam penilaian dan peperiksaan yang dijalankan. Beliau memulakan pendidikan awal di Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) di Lahad Datu Sabah namun terpaksa berpindah ke Teluk Intan. 2011 iaitu pengumuman TOKOH KESELURUHAN bgi HARI ANUGERAH SK PERWIRA tahun 2011. izinkan saya membacakan sedikit sebanyak latar belakang tokoh ini. Meneraju Skuad Anti Dadah SK Perwira sebagai Pengerusi. Perak pada hujung tahun 2004.w. TOKOH KEPIMPINAN SK PERWIRA 2011 dianugerahkan kepada adik: 12Tahniah diucapkan. 5 . beliau memulakan pendidikan rendah di kelas 1 Gemilang di SK Perwira. lompat jauh. Tokoh ini merupakan anak kepada seorang pengurus FELCRA di Changat Jong dan ibunya merupakan seorang guru di SMK Seri Setia. 2011. bagi mengurangkan debaran para hadirin di dalam dewan ini. Dilahirkan pada 2 Januari 1999. Bila ditanya.teguran dan sentiasa berusaha memperbaiki kelemahan diri.

6 . Semoga kejayaan anda akan member inspirasi dan motivasi kepada pelajar yang lain untuk mencapai kecemerlangan pada masa akan datang. marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan NASYID yang bertajuk ANAK SOLEH yang diketuai oleh adik NOR AIN JASMIN BT JAMINUS. Terima kasih diucapkan di atas persembahan yang menarik sebentar tadi. sebelum kami mengundurkan diri.Setinggi tanhiah diucapkan kepada adik Akmal bin Harun dan para penerima anugerah yang lain. guru muzik SK Perwira. Mari kita sama-sama saksikan. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira untuk menyampaikan sedikit tanda mata kepada Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Dato’ Hj Mohd Arshad di atas kesudian meluangkan masa merasmikan dan menyampaikan anugerah pada petang ini. Nasri bin Din. Dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari. persembahan itu tadi telah dibimbing oleh En. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderahati. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Dato’ dan Tuan Hji Azhar Yang berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Untuk makluman Yang Berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. Baiklah. izinkan kami melafazkan dua rangkap pantun buat santapan anda sekalian. sebelum kita menutup tirai HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SK PERWIRA 2011 ini. Dipersilakan.

Kepimpinan 6.Tokoh murid 2011 .Kokurikulum .Penyampaian hadiah untuk Prestasi cemerlang mata pelajaran 4.tokoh keseluruhan 7 . Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin.Peringkat negeri 5.Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn.Akademik .Anugerah cemerlang kokurikulum .Prestasi Kademik Cemerlang 3.Peringkat kebangsaan . Rosilawati bt Abdul Aziz.Sahsiah . Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum 2.

sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 G yang diketuai oleh adik ……………………………………………………. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 8 . Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Menghijau pohon subur dibaja.. marilah bersama.tuan dan puan. wabillahitaufik. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. (Nasyid) . Tuan. Hadirin sekalian. Majlis mempersilakan. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Para hadirin dijemput untuk ke jamuan ringan . Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing.puan. Sekian. walhidayah. Majlis kita berakhir di sini.Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Sebelum kita mengakhiri majlis.

9 . majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua._______________________________________________________________________________ tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar bidang akademik dan kokurikulum Sekolah Kebangsaan Perwira. Dipersilakan. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guru-guru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Bagi menyempurnakan upacara ini.

persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Untuk itu. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta Perancis baru-baru ini. 10 . Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. majlis dengan penuh takzimnya. Untuk makluman semua.Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Hadirin sekalian. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Seterusnya. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Dengan segala hormatnya dipersilakan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful