MENGUMUMKAN KETIBAAN YANG BERBAHAGIA DATO’ SAIFUL BAHAR BIN DATO’ HJ.

MOHD ARSHAD DIIRINGI OLEH DIF-DIF KEHORMAT MASUK KE DEWAN. (KOMPANG DIPALU) Hadirin dipersilakan duduk. ( “Tarian Selamat Datang” ) Begitulah tadi persembahan Tarian selamat datang daripada pelajar Tahun 5 Gemilang, SK Perwira. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku. Hadirin dipohon berdiri. Hadirin dipersilakan duduk. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara.

Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad (D.I.M.P, D.S.M, A.M.P, A.N.S) Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn. Rosilawati bt Abdul Aziz, Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum Dif-dif kehormat, AJK PIBG sesi 2011/2012, guru-guru, para ibu bapa, seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1 Malaysia. Salam Perak Aman Jaya. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan izin kasih-NYA, kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar SK Perwira bagi tahun 2011. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad, Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia kerana
1

Rosilawati bt Abdul Aziz) Terima kasih diucapkan. Belikan saya kain pelikat Bersama kita memohon rahmat. Dipersilakan. Nawi untuk meminpin bacaan doa. Semoga dengan kehadiran semua. Nawi atas bacaan doa sebentar tadi.majlis dengan penuh takzim menjemput. Rosilawati bt Abdul Aziz. dimulakan dengan ucapan dari Tuan Hj Azahar Bin Bahari. Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar Sk Perwira 2011. Besar langit ditepi busut Besar tak muat di dalam peti Besar hajat kami menjemput Besar niat di dalam hati Tanpa melengahkan masa. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Moga majlis mendapat berkat. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira. Kalau pergi Tanjung Keramat. ( Ucapan: Tuan Hj Azahar Bin Bahari ) Terima kasih diucapkan. maka majlis ini akan lebih bermakna dan berseri. Bukan rumput bukan rumput. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira untuk menyampaikan ucapan. Setiausaha Sulit Kanan. Mohd Arshad. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Hadirin dan hadirat sekalian. ( Doa ) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Zulkarnain b. Rumput penghias tepi halaman. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Selamat datang juga diucapkan kepada hadirin dan hadirat sekalian. ( Ucapan: Pn. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Zulkarnain b. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Untuk itu.sudi hadir pada petang ini. Bukan jemput sebarang jemput. Jemput memohon kata aluan Tirai ucapan pada petangi ini. 2 . Seterusnya majlis menjemput Pn.

Terima kasih diucapkan kepada Tuan Haji Azahar bin Bahari dan Puan Rosilawati Abdul Aziz. Dipersilakan. diiringi oleh Pn Zaleha bt Kamaruddin naik ke pentas. mengira. majlis menjemput Puan Zaleha Kamaruddin diiringi oleh Puan Rosnani Ramli untuk menyampaikan anugerah tersebut. Bagi menyampaikan sijil dan cenderahati. Mohd Arshad di atas kesudian merasmikan majlis pada hari ini. membaca dan menaakul. tanpa melengahkan masa. Pn. majlis dengan segala hormatnya menjemput. Penilaian juga dilakukan oleh panel pemerhati yang terdiri daripada para guru dan pentadbir SK Perwira. Pendidikan awal separa formal dalam institusi pendidikan bermula di peringkat prasekolah. Seterusnya penyampaian hadiah bagi PRESTASI AKADEMIK CEMERLANG TAHUN 2011. majlis sekali lagi ingin menjemput Puan Rosnani Ramli diiringi oleh En. Pada hari ini kita akan sama.anak diberi pendedahan awal tentang aspek menulis. Untuk itu. Untuk itu. DIPERSILAKAN ADIK ……….Majlis merakamkan ucapan terima kasih Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Pra Gemilang Pra Bestari Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosilawati Abd Aziz dan Puan Zaleha Kamaruddin. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar bin Dato’ Hj Mohd Arshad. Yang Berbahagia Dato’. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. anak. Ahmad Nasri Din. Penganugerahan ini dinilai berdasarkan pencapaian cemerlang calon-calon dalam bidang akademik. Untuk menyempurnakan penyampaian hadiah. dan sidang hadirin sekalian. kokurikulum. Dipersilakan. Seterusnya. dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz untuk menyampaikannya. GRADUASI PRASEKOLAH SK PERWIRA BG TAHUN 2011. Rosilawati bt Abdul Aziz.sama menyaksikan graduasi murid prasekolah SK Perwira bagi sesi 2011. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian anugerah PRESTASI CEMERLANG MATA PELAJARAN 2011. Pada masa ini. Ahmad Nasri bin Din untuk menyampaikan ANUGERAH CEMERLANG KOKURIKULUM 2011. Setiausaha Sulit Kanan Kementerian 3 . Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosnani Ramli dan En. Sekarang kita akan teruskan majlis dengan penyampaian anugerah TOKOH MURID 2011. Dipersilakan. Terima kasih diucapkan kepada Puan Zaleha Kamaruddin dan Puan Rosnani Ramli. Dipersilakan. sahsiah dan kepimpinan yang ditonjolkan sepanjang sesi persekolahan 2011 ini.. DIMULAKAN DENGAN PRA ELIT. majlis dengan sukacitanya menjemput.

ketrampilan diri.2 dan 3). penerima anugerah ini adalah mereka yang telah mencatatkan keputusan cemerlang dalam setiap penilaian dan peperiksaan antaranya Penilaian Kendalian Sekolah Rendah (PKSR 1.Adik Nor Izzaz Tahniah diucapkan. Tokoh-tokoh ini telah berjaya mengaharumkan nama sekolah hingga ke peringkat negeri dan kebangsaan. Seterusnya adalah penyampaian anugerah bagi TOKOH KEPIMPINAN. Penilaian para panel pemerhati melibatkan aspek pelaksanaan tugas yang cemerlang dalam memikul amanah dan tanggungjawab yang diberikan.Adik Akmal bin Haron 2. dijemput adik : 12Tahniah diucapkan. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira. Untuk makluman.Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia dengan diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz. kami iktirafkan dengan menobatkan mereka sebagai TOKOH KOKURIKULUM SK PERWIRA 2011. anugerah TOKOH SAHSIAH SK PERWIRA TAHUN 2011. Peperiksaan Pertengahan Tahun dan Peperiksaan Akhir Tahun. Penilaian dibuat berdasarkan kepatuhan kepada peraturan. Anugerah berikutnya akan disampaikan kepada tokoh cemerlang sahsiah. Mereka ialah: 1. Bersikap terbuka dalam menerima 4 . Dengan itu. Kejayaan-kejayaan mereka ini. pergaulan positif dengan rakan dan guru serta sentiasa meniktikberatkan amalan nilai murni dalam tingkah laku seharian. Kecemerlangan ini telah melayakkan mereka menerima anugerah TOKOH CEMERLANG AKADEMIK SK PERWIRA 2011. Dengan segala hormatnya. dipersilakan. telah dianugerahkan kepada : 12Tahniah diucapkan. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Anugerah berikutnya bakal disampaikan kepada pelajar yang mencatatkan penglibatan yang sangat aktif dalam bidang bukan akademik. Dengan sebulat suara. sentiasa memberi saingan kepada rakan yang lain dan menunjukkan sikap yang positif dalam tingkah dan lakunya. Kita mulakan dengan TOKOH AKADEMIK 2011 SK PERWIRA. naik ke pentas untuk menyampaikan anugerah kepada para penerima.

beliau juga aktif dalam aktiviti kokurikulum dan selalu berjaya menempa pingat sepanjang mengikuti pertandingan peringkat kelompok. Meneliti kejayaan demi kejayaannya. 2011 dinobatkan kepada ADIK AKMAL BIN HARON yang juga merupakan KETUA PELAJAR SK PERWIRA. Beliau juga berjaya meraih kepercayaan guru dan rakan-rakan untuk meneraju tampuk kepimpinan pelajar SK Perwira bagi sesi 2011. Dengan ini. Gemar berjoging dan membaca buku sejarah. Dilahirkan pada 2 Januari 1999. lompat jauh. dengan tenang dan yakin beliau menjawab: Nabi Muhammad s. izinkan saya membacakan sedikit sebanyak latar belakang tokoh ini. TOKOH KEPIMPINAN SK PERWIRA 2011 dianugerahkan kepada adik: 12Tahniah diucapkan.a. diumumkan. 2011.teguran dan sentiasa berusaha memperbaiki kelemahan diri. Sebelum itu. 2011 iaitu pengumuman TOKOH KESELURUHAN bgi HARI ANUGERAH SK PERWIRA tahun 2011. 5 .w. Unit Uniform Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS) dan Persatuan Agama Islam juga sebagai Pengerusi. bagi mengurangkan debaran para hadirin di dalam dewan ini. Bila ditanya. Perak pada hujung tahun 2004. Sabah ini merupakan putera kelima dari 6 orang adik beradik bagi pasangan Encik Haron bin Ariffin dan Puan Safiah bt Muhammad. Tokoh ini merupakan anak kepada seorang pengurus FELCRA di Changat Jong dan ibunya merupakan seorang guru di SMK Seri Setia. lari pecut 100 meter. bola sepak dan bola baling serta kriket. Yang Berbahagia Dato’ dan siding hadirin sekalian. Meneraju Skuad Anti Dadah SK Perwira sebagai Pengerusi. TOKOH KESELURUHAN BAGI HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. di Hospital Lahad Datu. beliau memulakan pendidikan rendah di kelas 1 Gemilang di SK Perwira. beliau mempamerkan prestasi yang sangat menggalakkan dan sentiasa mendapat tempat pertama dalam penilaian dan peperiksaan yang dijalankan. Beliau memulakan pendidikan awal di Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) di Lahad Datu Sabah namun terpaksa berpindah ke Teluk Intan. meminati subjek Matematik dan bercita-cita menjadi seorang Doktor atau Juruterbang. Yang berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. Saban tahun. Pada tahun 2006. Selain itu. sekarang tibalah kita ke acara kemuncak HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. daerah mahupun negeri antaranya bagi acara lompat tinggi. siapakah idola anda.

marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan NASYID yang bertajuk ANAK SOLEH yang diketuai oleh adik NOR AIN JASMIN BT JAMINUS. izinkan kami melafazkan dua rangkap pantun buat santapan anda sekalian. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Dato’ dan Tuan Hji Azhar Yang berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. 6 . Terima kasih diucapkan di atas persembahan yang menarik sebentar tadi. Untuk makluman Yang Berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderahati. sebelum kita menutup tirai HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SK PERWIRA 2011 ini. guru muzik SK Perwira. Baiklah. Dipersilakan. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira untuk menyampaikan sedikit tanda mata kepada Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Dato’ Hj Mohd Arshad di atas kesudian meluangkan masa merasmikan dan menyampaikan anugerah pada petang ini. sebelum kami mengundurkan diri. persembahan itu tadi telah dibimbing oleh En. Dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari. Semoga kejayaan anda akan member inspirasi dan motivasi kepada pelajar yang lain untuk mencapai kecemerlangan pada masa akan datang. Nasri bin Din.Setinggi tanhiah diucapkan kepada adik Akmal bin Harun dan para penerima anugerah yang lain. Mari kita sama-sama saksikan.

Penyampaian hadiah untuk Prestasi cemerlang mata pelajaran 4.Kepimpinan 6.Peringkat negeri 5.Kokurikulum .Tokoh murid 2011 .Prestasi Kademik Cemerlang 3. Rosilawati bt Abdul Aziz.Peringkat kebangsaan .Anugerah cemerlang kokurikulum . Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin.Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn.Sahsiah . Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum 2.tokoh keseluruhan 7 .Akademik .

kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini.sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 G yang diketuai oleh adik ……………………………………………………. Sekian.. Para hadirin dijemput untuk ke jamuan ringan . Majlis kita berakhir di sini.puan.Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Sebelum kita mengakhiri majlis. walhidayah. Menghijau pohon subur dibaja. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. wabillahitaufik. Tuan. (Nasyid) . Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 8 . Majlis mempersilakan.tuan dan puan. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Hadirin sekalian. marilah bersama.

Dipersilakan. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Bagi menyempurnakan upacara ini. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guru-guru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. 9 ._______________________________________________________________________________ tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar bidang akademik dan kokurikulum Sekolah Kebangsaan Perwira. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali.

Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Untuk makluman semua.Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Dengan segala hormatnya dipersilakan. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. 10 . Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta Perancis baru-baru ini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Seterusnya. Hadirin sekalian. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. majlis dengan penuh takzimnya. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Untuk itu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful