MENGUMUMKAN KETIBAAN YANG BERBAHAGIA DATO’ SAIFUL BAHAR BIN DATO’ HJ.

MOHD ARSHAD DIIRINGI OLEH DIF-DIF KEHORMAT MASUK KE DEWAN. (KOMPANG DIPALU) Hadirin dipersilakan duduk. ( “Tarian Selamat Datang” ) Begitulah tadi persembahan Tarian selamat datang daripada pelajar Tahun 5 Gemilang, SK Perwira. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku. Hadirin dipohon berdiri. Hadirin dipersilakan duduk. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara.

Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad (D.I.M.P, D.S.M, A.M.P, A.N.S) Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn. Rosilawati bt Abdul Aziz, Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum Dif-dif kehormat, AJK PIBG sesi 2011/2012, guru-guru, para ibu bapa, seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1 Malaysia. Salam Perak Aman Jaya. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan izin kasih-NYA, kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar SK Perwira bagi tahun 2011. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad, Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia kerana
1

Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Zulkarnain b. Semoga dengan kehadiran semua.sudi hadir pada petang ini. 2 . Nawi untuk meminpin bacaan doa. Dipersilakan. Rumput penghias tepi halaman. Dengan segala hormatnya dipersilakan. ( Ucapan: Tuan Hj Azahar Bin Bahari ) Terima kasih diucapkan. Setiausaha Sulit Kanan. ( Doa ) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Zulkarnain b. maka majlis ini akan lebih bermakna dan berseri. Jemput memohon kata aluan Tirai ucapan pada petangi ini.majlis dengan penuh takzim menjemput. Moga majlis mendapat berkat. Mohd Arshad. Kalau pergi Tanjung Keramat. dimulakan dengan ucapan dari Tuan Hj Azahar Bin Bahari. Seterusnya majlis menjemput Pn. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Nawi atas bacaan doa sebentar tadi. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira untuk menyampaikan ucapan. ( Ucapan: Pn. Hadirin dan hadirat sekalian. Belikan saya kain pelikat Bersama kita memohon rahmat. Bukan rumput bukan rumput. Besar langit ditepi busut Besar tak muat di dalam peti Besar hajat kami menjemput Besar niat di dalam hati Tanpa melengahkan masa. Untuk itu. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Selamat datang juga diucapkan kepada hadirin dan hadirat sekalian. Rosilawati bt Abdul Aziz) Terima kasih diucapkan. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Rosilawati bt Abdul Aziz. Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar Sk Perwira 2011. Bukan jemput sebarang jemput.

. tanpa melengahkan masa. Dipersilakan. majlis dengan sukacitanya menjemput. Penganugerahan ini dinilai berdasarkan pencapaian cemerlang calon-calon dalam bidang akademik.anak diberi pendedahan awal tentang aspek menulis. GRADUASI PRASEKOLAH SK PERWIRA BG TAHUN 2011. Penilaian juga dilakukan oleh panel pemerhati yang terdiri daripada para guru dan pentadbir SK Perwira. dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz untuk menyampaikannya. anak. majlis dengan segala hormatnya menjemput. Untuk menyempurnakan penyampaian hadiah. Ahmad Nasri Din. kokurikulum. Dipersilakan. Rosilawati bt Abdul Aziz. sahsiah dan kepimpinan yang ditonjolkan sepanjang sesi persekolahan 2011 ini. Yang Berbahagia Dato’. dan sidang hadirin sekalian. Untuk itu. majlis sekali lagi ingin menjemput Puan Rosnani Ramli diiringi oleh En. Terima kasih diucapkan kepada Tuan Haji Azahar bin Bahari dan Puan Rosilawati Abdul Aziz. Pendidikan awal separa formal dalam institusi pendidikan bermula di peringkat prasekolah. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar bin Dato’ Hj Mohd Arshad. Pra Gemilang Pra Bestari Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosilawati Abd Aziz dan Puan Zaleha Kamaruddin. majlis menjemput Puan Zaleha Kamaruddin diiringi oleh Puan Rosnani Ramli untuk menyampaikan anugerah tersebut. Bagi menyampaikan sijil dan cenderahati. Pada hari ini kita akan sama. Pada masa ini. DIPERSILAKAN ADIK ………. Seterusnya. Mohd Arshad di atas kesudian merasmikan majlis pada hari ini. Setiausaha Sulit Kanan Kementerian 3 . diiringi oleh Pn Zaleha bt Kamaruddin naik ke pentas. Dipersilakan. Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosnani Ramli dan En. Sekarang kita akan teruskan majlis dengan penyampaian anugerah TOKOH MURID 2011. mengira.sama menyaksikan graduasi murid prasekolah SK Perwira bagi sesi 2011. Pn. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian anugerah PRESTASI CEMERLANG MATA PELAJARAN 2011. Dipersilakan. Ahmad Nasri bin Din untuk menyampaikan ANUGERAH CEMERLANG KOKURIKULUM 2011. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. DIMULAKAN DENGAN PRA ELIT.Majlis merakamkan ucapan terima kasih Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Seterusnya penyampaian hadiah bagi PRESTASI AKADEMIK CEMERLANG TAHUN 2011. Terima kasih diucapkan kepada Puan Zaleha Kamaruddin dan Puan Rosnani Ramli. Untuk itu. membaca dan menaakul.

dipersilakan. Kecemerlangan ini telah melayakkan mereka menerima anugerah TOKOH CEMERLANG AKADEMIK SK PERWIRA 2011. Anugerah berikutnya bakal disampaikan kepada pelajar yang mencatatkan penglibatan yang sangat aktif dalam bidang bukan akademik. dijemput adik : 12Tahniah diucapkan. Seterusnya adalah penyampaian anugerah bagi TOKOH KEPIMPINAN. pergaulan positif dengan rakan dan guru serta sentiasa meniktikberatkan amalan nilai murni dalam tingkah laku seharian. Peperiksaan Pertengahan Tahun dan Peperiksaan Akhir Tahun. Anugerah berikutnya akan disampaikan kepada tokoh cemerlang sahsiah. anugerah TOKOH SAHSIAH SK PERWIRA TAHUN 2011. Penilaian para panel pemerhati melibatkan aspek pelaksanaan tugas yang cemerlang dalam memikul amanah dan tanggungjawab yang diberikan.Adik Akmal bin Haron 2. Tokoh-tokoh ini telah berjaya mengaharumkan nama sekolah hingga ke peringkat negeri dan kebangsaan. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. sentiasa memberi saingan kepada rakan yang lain dan menunjukkan sikap yang positif dalam tingkah dan lakunya. Dengan itu.Adik Nor Izzaz Tahniah diucapkan.2 dan 3). naik ke pentas untuk menyampaikan anugerah kepada para penerima. ketrampilan diri. penerima anugerah ini adalah mereka yang telah mencatatkan keputusan cemerlang dalam setiap penilaian dan peperiksaan antaranya Penilaian Kendalian Sekolah Rendah (PKSR 1. Bersikap terbuka dalam menerima 4 . kami iktirafkan dengan menobatkan mereka sebagai TOKOH KOKURIKULUM SK PERWIRA 2011. telah dianugerahkan kepada : 12Tahniah diucapkan. Penilaian dibuat berdasarkan kepatuhan kepada peraturan. Kejayaan-kejayaan mereka ini. Mereka ialah: 1. Kita mulakan dengan TOKOH AKADEMIK 2011 SK PERWIRA. Dengan sebulat suara. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira. Dengan segala hormatnya. Untuk makluman.Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia dengan diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz.

siapakah idola anda. Dilahirkan pada 2 Januari 1999. bola sepak dan bola baling serta kriket. Sabah ini merupakan putera kelima dari 6 orang adik beradik bagi pasangan Encik Haron bin Ariffin dan Puan Safiah bt Muhammad. Beliau memulakan pendidikan awal di Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) di Lahad Datu Sabah namun terpaksa berpindah ke Teluk Intan. dengan tenang dan yakin beliau menjawab: Nabi Muhammad s. Gemar berjoging dan membaca buku sejarah. bagi mengurangkan debaran para hadirin di dalam dewan ini. beliau memulakan pendidikan rendah di kelas 1 Gemilang di SK Perwira. Dengan ini. Unit Uniform Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS) dan Persatuan Agama Islam juga sebagai Pengerusi. Yang berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. Tokoh ini merupakan anak kepada seorang pengurus FELCRA di Changat Jong dan ibunya merupakan seorang guru di SMK Seri Setia.teguran dan sentiasa berusaha memperbaiki kelemahan diri. lari pecut 100 meter. 2011 iaitu pengumuman TOKOH KESELURUHAN bgi HARI ANUGERAH SK PERWIRA tahun 2011. di Hospital Lahad Datu. beliau mempamerkan prestasi yang sangat menggalakkan dan sentiasa mendapat tempat pertama dalam penilaian dan peperiksaan yang dijalankan. diumumkan. Saban tahun. 2011. Bila ditanya. Meneliti kejayaan demi kejayaannya. Pada tahun 2006. meminati subjek Matematik dan bercita-cita menjadi seorang Doktor atau Juruterbang. sekarang tibalah kita ke acara kemuncak HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. Perak pada hujung tahun 2004. Sebelum itu. lompat jauh.a. izinkan saya membacakan sedikit sebanyak latar belakang tokoh ini. beliau juga aktif dalam aktiviti kokurikulum dan selalu berjaya menempa pingat sepanjang mengikuti pertandingan peringkat kelompok. 5 . Beliau juga berjaya meraih kepercayaan guru dan rakan-rakan untuk meneraju tampuk kepimpinan pelajar SK Perwira bagi sesi 2011. Yang Berbahagia Dato’ dan siding hadirin sekalian.w. Selain itu. 2011 dinobatkan kepada ADIK AKMAL BIN HARON yang juga merupakan KETUA PELAJAR SK PERWIRA. TOKOH KESELURUHAN BAGI HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. daerah mahupun negeri antaranya bagi acara lompat tinggi. Meneraju Skuad Anti Dadah SK Perwira sebagai Pengerusi. TOKOH KEPIMPINAN SK PERWIRA 2011 dianugerahkan kepada adik: 12Tahniah diucapkan.

Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderahati. 6 . Mari kita sama-sama saksikan. Baiklah. Untuk makluman Yang Berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. izinkan kami melafazkan dua rangkap pantun buat santapan anda sekalian. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira untuk menyampaikan sedikit tanda mata kepada Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Dato’ Hj Mohd Arshad di atas kesudian meluangkan masa merasmikan dan menyampaikan anugerah pada petang ini. sebelum kami mengundurkan diri. guru muzik SK Perwira. Dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari.Setinggi tanhiah diucapkan kepada adik Akmal bin Harun dan para penerima anugerah yang lain. Nasri bin Din. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Dato’ dan Tuan Hji Azhar Yang berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Semoga kejayaan anda akan member inspirasi dan motivasi kepada pelajar yang lain untuk mencapai kecemerlangan pada masa akan datang. persembahan itu tadi telah dibimbing oleh En. Terima kasih diucapkan di atas persembahan yang menarik sebentar tadi. marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan NASYID yang bertajuk ANAK SOLEH yang diketuai oleh adik NOR AIN JASMIN BT JAMINUS. Dipersilakan. sebelum kita menutup tirai HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SK PERWIRA 2011 ini.

Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum 2.Tokoh murid 2011 . Rosilawati bt Abdul Aziz.Sahsiah .tokoh keseluruhan 7 .Akademik .Peringkat kebangsaan .Prestasi Kademik Cemerlang 3.Penyampaian hadiah untuk Prestasi cemerlang mata pelajaran 4.Kepimpinan 6.Peringkat negeri 5.Anugerah cemerlang kokurikulum . Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin.Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn.Kokurikulum .

Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Sebelum kita mengakhiri majlis. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Tuan. Para hadirin dijemput untuk ke jamuan ringan .puan. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 8 . kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini.. Majlis kita berakhir di sini.tuan dan puan. walhidayah. marilah bersama. (Nasyid) . Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Sekian. wabillahitaufik. Majlis mempersilakan.sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 G yang diketuai oleh adik ……………………………………………………. Menghijau pohon subur dibaja. Hadirin sekalian.

Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid._______________________________________________________________________________ tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar bidang akademik dan kokurikulum Sekolah Kebangsaan Perwira. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Bagi menyempurnakan upacara ini. 9 . Dipersilakan. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guru-guru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi.

10 . Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. majlis dengan penuh takzimnya. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Hadirin sekalian. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Untuk makluman semua. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta Perancis baru-baru ini. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Seterusnya. Untuk itu. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah.Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Dengan segala hormatnya dipersilakan.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.