P. 1
Teks Ucapan Hari Anugerah Sk Perwira 2011

Teks Ucapan Hari Anugerah Sk Perwira 2011

|Views: 152|Likes:
Published by norqilah

More info:

Published by: norqilah on Mar 16, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/06/2012

pdf

text

original

MENGUMUMKAN KETIBAAN YANG BERBAHAGIA DATO’ SAIFUL BAHAR BIN DATO’ HJ.

MOHD ARSHAD DIIRINGI OLEH DIF-DIF KEHORMAT MASUK KE DEWAN. (KOMPANG DIPALU) Hadirin dipersilakan duduk. ( “Tarian Selamat Datang” ) Begitulah tadi persembahan Tarian selamat datang daripada pelajar Tahun 5 Gemilang, SK Perwira. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku. Hadirin dipohon berdiri. Hadirin dipersilakan duduk. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara.

Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad (D.I.M.P, D.S.M, A.M.P, A.N.S) Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn. Rosilawati bt Abdul Aziz, Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum Dif-dif kehormat, AJK PIBG sesi 2011/2012, guru-guru, para ibu bapa, seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1 Malaysia. Salam Perak Aman Jaya. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan izin kasih-NYA, kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar SK Perwira bagi tahun 2011. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad, Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia kerana
1

Hadirin dan hadirat sekalian. Jemput memohon kata aluan Tirai ucapan pada petangi ini.sudi hadir pada petang ini.majlis dengan penuh takzim menjemput. Besar langit ditepi busut Besar tak muat di dalam peti Besar hajat kami menjemput Besar niat di dalam hati Tanpa melengahkan masa. ( Ucapan: Pn. Untuk itu. Nawi atas bacaan doa sebentar tadi. Selamat datang juga diucapkan kepada hadirin dan hadirat sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Kalau pergi Tanjung Keramat. Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar Sk Perwira 2011. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. ( Ucapan: Tuan Hj Azahar Bin Bahari ) Terima kasih diucapkan. dimulakan dengan ucapan dari Tuan Hj Azahar Bin Bahari. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Zulkarnain b. Nawi untuk meminpin bacaan doa. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. ( Doa ) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Zulkarnain b. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Rosilawati bt Abdul Aziz. Moga majlis mendapat berkat. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira. maka majlis ini akan lebih bermakna dan berseri. Belikan saya kain pelikat Bersama kita memohon rahmat. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Seterusnya majlis menjemput Pn. Rumput penghias tepi halaman. Bukan rumput bukan rumput. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira untuk menyampaikan ucapan. Bukan jemput sebarang jemput. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad. Setiausaha Sulit Kanan. Semoga dengan kehadiran semua. 2 . Rosilawati bt Abdul Aziz) Terima kasih diucapkan. Dipersilakan.

Terima kasih diucapkan kepada Tuan Haji Azahar bin Bahari dan Puan Rosilawati Abdul Aziz. kokurikulum. Untuk itu. Dipersilakan.anak diberi pendedahan awal tentang aspek menulis. Mohd Arshad di atas kesudian merasmikan majlis pada hari ini. Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosnani Ramli dan En. Setiausaha Sulit Kanan Kementerian 3 .. dan sidang hadirin sekalian. Dipersilakan. Rosilawati bt Abdul Aziz. DIMULAKAN DENGAN PRA ELIT. majlis dengan sukacitanya menjemput. Dipersilakan. majlis menjemput Puan Zaleha Kamaruddin diiringi oleh Puan Rosnani Ramli untuk menyampaikan anugerah tersebut. Ahmad Nasri bin Din untuk menyampaikan ANUGERAH CEMERLANG KOKURIKULUM 2011. Sekarang kita akan teruskan majlis dengan penyampaian anugerah TOKOH MURID 2011. Dipersilakan. Seterusnya penyampaian hadiah bagi PRESTASI AKADEMIK CEMERLANG TAHUN 2011.Majlis merakamkan ucapan terima kasih Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Pendidikan awal separa formal dalam institusi pendidikan bermula di peringkat prasekolah. anak. Pada hari ini kita akan sama. Penilaian juga dilakukan oleh panel pemerhati yang terdiri daripada para guru dan pentadbir SK Perwira. majlis sekali lagi ingin menjemput Puan Rosnani Ramli diiringi oleh En. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar bin Dato’ Hj Mohd Arshad. tanpa melengahkan masa. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian anugerah PRESTASI CEMERLANG MATA PELAJARAN 2011. Pra Gemilang Pra Bestari Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosilawati Abd Aziz dan Puan Zaleha Kamaruddin. Penganugerahan ini dinilai berdasarkan pencapaian cemerlang calon-calon dalam bidang akademik. majlis dengan segala hormatnya menjemput. dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz untuk menyampaikannya. membaca dan menaakul. sahsiah dan kepimpinan yang ditonjolkan sepanjang sesi persekolahan 2011 ini. Untuk menyempurnakan penyampaian hadiah. Seterusnya. Pn. Ahmad Nasri Din. DIPERSILAKAN ADIK ………. Pada masa ini. GRADUASI PRASEKOLAH SK PERWIRA BG TAHUN 2011. mengira. diiringi oleh Pn Zaleha bt Kamaruddin naik ke pentas. Untuk itu. Bagi menyampaikan sijil dan cenderahati. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Terima kasih diucapkan kepada Puan Zaleha Kamaruddin dan Puan Rosnani Ramli. Yang Berbahagia Dato’.sama menyaksikan graduasi murid prasekolah SK Perwira bagi sesi 2011.

Kecemerlangan ini telah melayakkan mereka menerima anugerah TOKOH CEMERLANG AKADEMIK SK PERWIRA 2011.Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia dengan diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz.Adik Akmal bin Haron 2. Penilaian dibuat berdasarkan kepatuhan kepada peraturan. Bersikap terbuka dalam menerima 4 . dijemput adik : 12Tahniah diucapkan. Anugerah berikutnya akan disampaikan kepada tokoh cemerlang sahsiah. Anugerah berikutnya bakal disampaikan kepada pelajar yang mencatatkan penglibatan yang sangat aktif dalam bidang bukan akademik. telah dianugerahkan kepada : 12Tahniah diucapkan. penerima anugerah ini adalah mereka yang telah mencatatkan keputusan cemerlang dalam setiap penilaian dan peperiksaan antaranya Penilaian Kendalian Sekolah Rendah (PKSR 1. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira. Kejayaan-kejayaan mereka ini. Kita mulakan dengan TOKOH AKADEMIK 2011 SK PERWIRA. Mereka ialah: 1. sentiasa memberi saingan kepada rakan yang lain dan menunjukkan sikap yang positif dalam tingkah dan lakunya. dipersilakan. Peperiksaan Pertengahan Tahun dan Peperiksaan Akhir Tahun. Tokoh-tokoh ini telah berjaya mengaharumkan nama sekolah hingga ke peringkat negeri dan kebangsaan. naik ke pentas untuk menyampaikan anugerah kepada para penerima. Untuk makluman.Adik Nor Izzaz Tahniah diucapkan. Dengan sebulat suara. ketrampilan diri. Dengan itu.2 dan 3). Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. kami iktirafkan dengan menobatkan mereka sebagai TOKOH KOKURIKULUM SK PERWIRA 2011. anugerah TOKOH SAHSIAH SK PERWIRA TAHUN 2011. Dengan segala hormatnya. pergaulan positif dengan rakan dan guru serta sentiasa meniktikberatkan amalan nilai murni dalam tingkah laku seharian. Seterusnya adalah penyampaian anugerah bagi TOKOH KEPIMPINAN. Penilaian para panel pemerhati melibatkan aspek pelaksanaan tugas yang cemerlang dalam memikul amanah dan tanggungjawab yang diberikan.

meminati subjek Matematik dan bercita-cita menjadi seorang Doktor atau Juruterbang. 2011 iaitu pengumuman TOKOH KESELURUHAN bgi HARI ANUGERAH SK PERWIRA tahun 2011. Sebelum itu. izinkan saya membacakan sedikit sebanyak latar belakang tokoh ini. Sabah ini merupakan putera kelima dari 6 orang adik beradik bagi pasangan Encik Haron bin Ariffin dan Puan Safiah bt Muhammad. beliau juga aktif dalam aktiviti kokurikulum dan selalu berjaya menempa pingat sepanjang mengikuti pertandingan peringkat kelompok. Beliau juga berjaya meraih kepercayaan guru dan rakan-rakan untuk meneraju tampuk kepimpinan pelajar SK Perwira bagi sesi 2011.a. Dilahirkan pada 2 Januari 1999. di Hospital Lahad Datu. Tokoh ini merupakan anak kepada seorang pengurus FELCRA di Changat Jong dan ibunya merupakan seorang guru di SMK Seri Setia. Unit Uniform Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS) dan Persatuan Agama Islam juga sebagai Pengerusi. siapakah idola anda. 2011. beliau mempamerkan prestasi yang sangat menggalakkan dan sentiasa mendapat tempat pertama dalam penilaian dan peperiksaan yang dijalankan. sekarang tibalah kita ke acara kemuncak HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. 5 . beliau memulakan pendidikan rendah di kelas 1 Gemilang di SK Perwira. Beliau memulakan pendidikan awal di Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) di Lahad Datu Sabah namun terpaksa berpindah ke Teluk Intan. Bila ditanya. diumumkan. Yang Berbahagia Dato’ dan siding hadirin sekalian.w. Selain itu. Meneraju Skuad Anti Dadah SK Perwira sebagai Pengerusi. Saban tahun. Pada tahun 2006. Perak pada hujung tahun 2004. Gemar berjoging dan membaca buku sejarah. lari pecut 100 meter.teguran dan sentiasa berusaha memperbaiki kelemahan diri. dengan tenang dan yakin beliau menjawab: Nabi Muhammad s. Dengan ini. lompat jauh. Meneliti kejayaan demi kejayaannya. Yang berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. TOKOH KESELURUHAN BAGI HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. bagi mengurangkan debaran para hadirin di dalam dewan ini. TOKOH KEPIMPINAN SK PERWIRA 2011 dianugerahkan kepada adik: 12Tahniah diucapkan. daerah mahupun negeri antaranya bagi acara lompat tinggi. bola sepak dan bola baling serta kriket. 2011 dinobatkan kepada ADIK AKMAL BIN HARON yang juga merupakan KETUA PELAJAR SK PERWIRA.

marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan NASYID yang bertajuk ANAK SOLEH yang diketuai oleh adik NOR AIN JASMIN BT JAMINUS. persembahan itu tadi telah dibimbing oleh En. izinkan kami melafazkan dua rangkap pantun buat santapan anda sekalian. Nasri bin Din. guru muzik SK Perwira.Setinggi tanhiah diucapkan kepada adik Akmal bin Harun dan para penerima anugerah yang lain. 6 . Untuk makluman Yang Berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira untuk menyampaikan sedikit tanda mata kepada Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Dato’ Hj Mohd Arshad di atas kesudian meluangkan masa merasmikan dan menyampaikan anugerah pada petang ini. Terima kasih diucapkan di atas persembahan yang menarik sebentar tadi. sebelum kami mengundurkan diri. Dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari. Dipersilakan. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderahati. Mari kita sama-sama saksikan. Semoga kejayaan anda akan member inspirasi dan motivasi kepada pelajar yang lain untuk mencapai kecemerlangan pada masa akan datang. Baiklah. sebelum kita menutup tirai HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SK PERWIRA 2011 ini. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Dato’ dan Tuan Hji Azhar Yang berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian.

Kepimpinan 6.Peringkat negeri 5.Tokoh murid 2011 .Sahsiah . Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum 2.Anugerah cemerlang kokurikulum .Kokurikulum . Rosilawati bt Abdul Aziz.Penyampaian hadiah untuk Prestasi cemerlang mata pelajaran 4.tokoh keseluruhan 7 .Prestasi Kademik Cemerlang 3.Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn.Peringkat kebangsaan . Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin.Akademik .

puan. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. marilah bersama. walhidayah. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. wabillahitaufik. Sebelum kita mengakhiri majlis. Menghijau pohon subur dibaja. Majlis kita berakhir di sini. Tuan.Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini.sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 G yang diketuai oleh adik ……………………………………………………. Para hadirin dijemput untuk ke jamuan ringan . (Nasyid) . Hadirin sekalian.. Majlis mempersilakan.tuan dan puan. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Sekian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 8 .

Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guru-guru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. 9 . Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Dipersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali._______________________________________________________________________________ tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar bidang akademik dan kokurikulum Sekolah Kebangsaan Perwira. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Bagi menyempurnakan upacara ini.

Untuk itu. Hadirin sekalian. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Seterusnya. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Untuk makluman semua. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah.Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. majlis dengan penuh takzimnya. 10 . Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta Perancis baru-baru ini.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->