MENGUMUMKAN KETIBAAN YANG BERBAHAGIA DATO’ SAIFUL BAHAR BIN DATO’ HJ.

MOHD ARSHAD DIIRINGI OLEH DIF-DIF KEHORMAT MASUK KE DEWAN. (KOMPANG DIPALU) Hadirin dipersilakan duduk. ( “Tarian Selamat Datang” ) Begitulah tadi persembahan Tarian selamat datang daripada pelajar Tahun 5 Gemilang, SK Perwira. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku. Hadirin dipohon berdiri. Hadirin dipersilakan duduk. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang, Awal Bismillah pembuka bicara.

Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad (D.I.M.P, D.S.M, A.M.P, A.N.S) Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn. Rosilawati bt Abdul Aziz, Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum Dif-dif kehormat, AJK PIBG sesi 2011/2012, guru-guru, para ibu bapa, seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam 1 Malaysia. Salam Perak Aman Jaya. Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan izin kasih-NYA, kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar SK Perwira bagi tahun 2011. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Mohd Arshad, Setiausaha Sulit Kanan, Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia kerana
1

Nawi atas bacaan doa sebentar tadi. Semoga dengan kehadiran semua. Untuk itu. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Zulkarnain b. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Besar langit ditepi busut Besar tak muat di dalam peti Besar hajat kami menjemput Besar niat di dalam hati Tanpa melengahkan masa. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. 2 . Belikan saya kain pelikat Bersama kita memohon rahmat. Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira. Rosilawati bt Abdul Aziz. Kalau pergi Tanjung Keramat. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira untuk menyampaikan ucapan. Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Rosilawati bt Abdul Aziz) Terima kasih diucapkan. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Seterusnya majlis menjemput Pn. maka majlis ini akan lebih bermakna dan berseri. Mohd Arshad. Selamat datang juga diucapkan kepada hadirin dan hadirat sekalian. dimulakan dengan ucapan dari Tuan Hj Azahar Bin Bahari.majlis dengan penuh takzim menjemput. Dipersilakan. Setiausaha Sulit Kanan. Jemput memohon kata aluan Tirai ucapan pada petangi ini. ( Ucapan: Pn.sudi hadir pada petang ini. Rumput penghias tepi halaman. Bukan jemput sebarang jemput. ( Ucapan: Tuan Hj Azahar Bin Bahari ) Terima kasih diucapkan. Nawi untuk meminpin bacaan doa. Moga majlis mendapat berkat. Bukan rumput bukan rumput. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani Malaysia untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar Sk Perwira 2011. ( Doa ) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Zulkarnain b. Hadirin dan hadirat sekalian.

Terima kasih diucapkan kepada Tuan Haji Azahar bin Bahari dan Puan Rosilawati Abdul Aziz. Pada masa ini. Yang Berbahagia Dato’. Seterusnya penyampaian hadiah bagi PRESTASI AKADEMIK CEMERLANG TAHUN 2011. dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz untuk menyampaikannya. Sekarang kita akan teruskan majlis dengan penyampaian anugerah TOKOH MURID 2011. Seterusnya. Terima kasih diucapkan kepada Puan Zaleha Kamaruddin dan Puan Rosnani Ramli. Penilaian juga dilakukan oleh panel pemerhati yang terdiri daripada para guru dan pentadbir SK Perwira. diiringi oleh Pn Zaleha bt Kamaruddin naik ke pentas. majlis menjemput Puan Zaleha Kamaruddin diiringi oleh Puan Rosnani Ramli untuk menyampaikan anugerah tersebut. dan sidang hadirin sekalian. Pn. GRADUASI PRASEKOLAH SK PERWIRA BG TAHUN 2011. Rosilawati bt Abdul Aziz.Majlis merakamkan ucapan terima kasih Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Bin Dato’ Hj. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Dipersilakan. kokurikulum. Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar bin Dato’ Hj Mohd Arshad.sama menyaksikan graduasi murid prasekolah SK Perwira bagi sesi 2011. majlis dengan segala hormatnya menjemput. DIMULAKAN DENGAN PRA ELIT. Pra Gemilang Pra Bestari Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosilawati Abd Aziz dan Puan Zaleha Kamaruddin. mengira. Mohd Arshad di atas kesudian merasmikan majlis pada hari ini. Ahmad Nasri Din. majlis sekali lagi ingin menjemput Puan Rosnani Ramli diiringi oleh En. Terima kasih diucapkan kepada Puan Rosnani Ramli dan En. majlis dengan sukacitanya menjemput.anak diberi pendedahan awal tentang aspek menulis. Pada hari ini kita akan sama. Untuk itu. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian anugerah PRESTASI CEMERLANG MATA PELAJARAN 2011. Dipersilakan. membaca dan menaakul. DIPERSILAKAN ADIK ………. Untuk itu. Ahmad Nasri bin Din untuk menyampaikan ANUGERAH CEMERLANG KOKURIKULUM 2011. Dipersilakan. anak.. Pendidikan awal separa formal dalam institusi pendidikan bermula di peringkat prasekolah. sahsiah dan kepimpinan yang ditonjolkan sepanjang sesi persekolahan 2011 ini. Bagi menyampaikan sijil dan cenderahati. Untuk menyempurnakan penyampaian hadiah. tanpa melengahkan masa. Setiausaha Sulit Kanan Kementerian 3 . Dipersilakan. Penganugerahan ini dinilai berdasarkan pencapaian cemerlang calon-calon dalam bidang akademik.

naik ke pentas untuk menyampaikan anugerah kepada para penerima. anugerah TOKOH SAHSIAH SK PERWIRA TAHUN 2011.Adik Akmal bin Haron 2. ketrampilan diri. Dengan sebulat suara. Dengan itu. Bersikap terbuka dalam menerima 4 . penerima anugerah ini adalah mereka yang telah mencatatkan keputusan cemerlang dalam setiap penilaian dan peperiksaan antaranya Penilaian Kendalian Sekolah Rendah (PKSR 1. kami iktirafkan dengan menobatkan mereka sebagai TOKOH KOKURIKULUM SK PERWIRA 2011. Mereka ialah: 1. Kita mulakan dengan TOKOH AKADEMIK 2011 SK PERWIRA. Peperiksaan Pertengahan Tahun dan Peperiksaan Akhir Tahun. telah dianugerahkan kepada : 12Tahniah diucapkan. Untuk makluman. Yang Berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. sentiasa memberi saingan kepada rakan yang lain dan menunjukkan sikap yang positif dalam tingkah dan lakunya. dijemput adik : 12Tahniah diucapkan. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira. Penilaian dibuat berdasarkan kepatuhan kepada peraturan. Penilaian para panel pemerhati melibatkan aspek pelaksanaan tugas yang cemerlang dalam memikul amanah dan tanggungjawab yang diberikan. Kecemerlangan ini telah melayakkan mereka menerima anugerah TOKOH CEMERLANG AKADEMIK SK PERWIRA 2011. Kejayaan-kejayaan mereka ini. Tokoh-tokoh ini telah berjaya mengaharumkan nama sekolah hingga ke peringkat negeri dan kebangsaan. Seterusnya adalah penyampaian anugerah bagi TOKOH KEPIMPINAN. Anugerah berikutnya bakal disampaikan kepada pelajar yang mencatatkan penglibatan yang sangat aktif dalam bidang bukan akademik.Adik Nor Izzaz Tahniah diucapkan.2 dan 3).Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia dengan diiringi oleh Puan Rosilawati Abdul Aziz. dipersilakan. Anugerah berikutnya akan disampaikan kepada tokoh cemerlang sahsiah. pergaulan positif dengan rakan dan guru serta sentiasa meniktikberatkan amalan nilai murni dalam tingkah laku seharian. Dengan segala hormatnya.

2011 iaitu pengumuman TOKOH KESELURUHAN bgi HARI ANUGERAH SK PERWIRA tahun 2011. beliau mempamerkan prestasi yang sangat menggalakkan dan sentiasa mendapat tempat pertama dalam penilaian dan peperiksaan yang dijalankan. lompat jauh. Dengan ini. siapakah idola anda. Sabah ini merupakan putera kelima dari 6 orang adik beradik bagi pasangan Encik Haron bin Ariffin dan Puan Safiah bt Muhammad. sekarang tibalah kita ke acara kemuncak HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA. Pada tahun 2006.w. Tokoh ini merupakan anak kepada seorang pengurus FELCRA di Changat Jong dan ibunya merupakan seorang guru di SMK Seri Setia. Meneliti kejayaan demi kejayaannya. Dilahirkan pada 2 Januari 1999.teguran dan sentiasa berusaha memperbaiki kelemahan diri. dengan tenang dan yakin beliau menjawab: Nabi Muhammad s. Yang Berbahagia Dato’ dan siding hadirin sekalian. di Hospital Lahad Datu. beliau juga aktif dalam aktiviti kokurikulum dan selalu berjaya menempa pingat sepanjang mengikuti pertandingan peringkat kelompok. Beliau juga berjaya meraih kepercayaan guru dan rakan-rakan untuk meneraju tampuk kepimpinan pelajar SK Perwira bagi sesi 2011. Perak pada hujung tahun 2004. meminati subjek Matematik dan bercita-cita menjadi seorang Doktor atau Juruterbang. Unit Uniform Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS) dan Persatuan Agama Islam juga sebagai Pengerusi. Saban tahun. beliau memulakan pendidikan rendah di kelas 1 Gemilang di SK Perwira. Selain itu. Meneraju Skuad Anti Dadah SK Perwira sebagai Pengerusi. Bila ditanya. 2011 dinobatkan kepada ADIK AKMAL BIN HARON yang juga merupakan KETUA PELAJAR SK PERWIRA. TOKOH KESELURUHAN BAGI HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR SK PERWIRA.a. Gemar berjoging dan membaca buku sejarah. daerah mahupun negeri antaranya bagi acara lompat tinggi. 5 . Beliau memulakan pendidikan awal di Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) di Lahad Datu Sabah namun terpaksa berpindah ke Teluk Intan. izinkan saya membacakan sedikit sebanyak latar belakang tokoh ini. Yang berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. TOKOH KEPIMPINAN SK PERWIRA 2011 dianugerahkan kepada adik: 12Tahniah diucapkan. lari pecut 100 meter. bola sepak dan bola baling serta kriket. diumumkan. Sebelum itu. bagi mengurangkan debaran para hadirin di dalam dewan ini. 2011.

Naib Yang Dipertua PIBG SK Perwira untuk menyampaikan sedikit tanda mata kepada Yang Berbahagia Dato’ Saiful Bahar Dato’ Hj Mohd Arshad di atas kesudian meluangkan masa merasmikan dan menyampaikan anugerah pada petang ini. Untuk makluman Yang Berbahagia Dato’ dan hadirin sekalian. marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan NASYID yang bertajuk ANAK SOLEH yang diketuai oleh adik NOR AIN JASMIN BT JAMINUS. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Dato’ dan Tuan Hji Azhar Yang berbahagia Dato’ dan sidang hadirin sekalian. Dijemput Tuan Haji Azahar bin Bahari. sebelum kita menutup tirai HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN SK PERWIRA 2011 ini. persembahan itu tadi telah dibimbing oleh En.Setinggi tanhiah diucapkan kepada adik Akmal bin Harun dan para penerima anugerah yang lain. 6 . sebelum kami mengundurkan diri. Baiklah. Majlis diteruskan lagi dengan penyampaian cenderahati. Dipersilakan. izinkan kami melafazkan dua rangkap pantun buat santapan anda sekalian. Nasri bin Din. Mari kita sama-sama saksikan. Terima kasih diucapkan di atas persembahan yang menarik sebentar tadi. guru muzik SK Perwira. Semoga kejayaan anda akan member inspirasi dan motivasi kepada pelajar yang lain untuk mencapai kecemerlangan pada masa akan datang.

Yang Dihormati Tuan Hj Azahar Bin Bahari Naib Yang Dipertua Persatuan Ibubapa dan Guru SK Perwira Yang Berusaha Pn.Prestasi Kademik Cemerlang 3.Anugerah cemerlang kokurikulum .Penyampaian hadiah untuk Prestasi cemerlang mata pelajaran 4. Rosilawati bt Abdul Aziz.tokoh keseluruhan 7 .Peringkat negeri 5.Kepimpinan 6.Tokoh murid 2011 .Sahsiah .Akademik .Peringkat kebangsaan .Kokurikulum . Penolong Kanan Hal Ehwal Murid Pn Rosnani bt Ramli Penolong Kanan Kokurikulum 2. Penolong Kanan Pentadbiran SK Perwira Pn Zaleha bt Kamaruddin.

Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Hadirin sekalian. wabillahitaufik. (Nasyid) . Sekian. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang bagi tahun 2011 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Para hadirin dijemput untuk ke jamuan ringan . Tuan. Menghijau pohon subur dibaja. walhidayah. Majlis mempersilakan.sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 G yang diketuai oleh adik ……………………………………………………. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh 8 . Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. marilah bersama.tuan dan puan. Sebelum kita mengakhiri majlis..puan. Majlis kita berakhir di sini.

Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guru-guru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua._______________________________________________________________________________ tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar bidang akademik dan kokurikulum Sekolah Kebangsaan Perwira. 9 . Bagi menyempurnakan upacara ini. Dipersilakan. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid.

Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. 10 . Hadirin sekalian. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta Perancis baru-baru ini. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Seterusnya. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Untuk itu. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Untuk makluman semua. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. majlis dengan penuh takzimnya.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful