P. 1
Eviden p.moral

Eviden p.moral

|Views: 796|Likes:
Published by williminajuburi

More info:

Published by: williminajuburi on Mar 26, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/18/2013

pdf

text

original

B1D12E1 Pentaksiran Prestasi Pendidikan Moral KSSR Tahun 2 Nilai: Hormat Nama:________________ Tarikh:________________ Band 1 Kelas

:________________

Warna pada gambar yang menunjukkan cara menghormati ahli keluarga.

1. Disayangi ibu. Bantu membantu sesama adik beradik. 6. Merasa tersisih. 7. Ayah memberi saya pujian.B2D12E1 Pentaksiran Prestasi Pendidikan Moral KSSR Tahun 2 Nilai: Hormat Nama:________________ Tarikh:________________ Band 2 Kelas:________________ Tandakan ( √ ) kebaikan amalan hormat-menghormati dalam keluarga. Ibu dan bapa akan menyayangi anak-anak. B3D12E1 . Abang tidak mendengar nasihat ayah. Ibu memarahi saya. 4. 5. 3. 2. Abang membuli saya. 8.

Tidak mengajuk percakapan orang tua. Meminta izin daripada ibu bapa sebelum keluar bermain.Pentaksiran Prestasi Pendidikan Moral KSSR Tahun 2 Nilai: Hormat Nama:________________ Tarikh:________________ Band 3 Arahan: Bil. Membongkokkan badan lalu di hadapan ibu bapa yang sedang duduk. bapa dan adikberadik. Meminta kebenaran sebelum menggunakan barang sekolah kakak atau abang. Perkara Ya 1 2 3 4 5 6 7 Memanggil ahli keluarga dengan panggilan yang sopan. Mematuhi nasihat atau pesanan ibu dan bapa. Memberi salam kepada ibu. Tanda (√) pada ruangan ‘ya’ atau ‘tidak’ jika berkenaan. Tanda (√) Tidak Kelas:________________ B4D12E1 Pentaksiran Prestasi Pendidikan Moral KSSR Tahun 2 .

Beradab ketika meminta sesuatu daripada ahli keluarga. Perkara sederhana Tanda (√) Baik Cemerlang 1 Mendengar dan menerima arahan ahli keluarga dengan perasaan tertib dan beradab. Sentiasa bersemangat untuk menyiapkan tugas yang diberi oleh ibu bapa.Nilai: Hormat Nama:________________ Tarikh:________________ Band 4 Arahan : Tanda (√) pada ruangan ‘Sederhana. Baik dan Cemerlang’ jika berkenaan. Tahu menyatakan perasaan dengan cara yang beradab pada ahli keluarga dengan sopan. Kelas:________________ Bil. 2 3 4 5 Menyiapkan tugas yang diberi oleh ibu bapa sehingga selesai. Tanda tangan ibu dan Bapa _____________________ Tarikh : ___________________ B5D12E1 Pentaksiran Prestasi Pendidikan Moral KSSR Tahun 2 Nilai: Hormat .

sederhana Bil. Jumlah Skor Tanda tangan ibu dan Bapa ___________________ Tarikh : ___________________ B6D12E1 Pentaksiran Prestasi Pendidikan Moral KSSR Tahun 2 Nilai: Hormat . Meluahkan perasaan kepada ahli keluarga dengan cara tertib dan terpuji. 1 – memuaskan 2. 3 – Baik 4 – Cemerlang 5 – sangat cemerlang Skor 1 2 3 4 5 Perkara 1 2 3 4 5 Penampilan diri yang beradab di depan ahli keluarga. Sentiasa memberi ucapan dengan beradab sesama ahli keluarga Sentiasa memberi salam kepada ahli keluaraga. Mempunyai sikap bertolak ansur dalam keluarga dengan tertib dan terpuji.Nama:________________ Tarikh:________________ Band 5 Kelas:________________ Arahan : Silakan tandakan ( /) pada skor di ruangan yang disediakan.

4 5 Tidak menyampuk semasa ayah dan ibu berbual. 7 Tidak melawan cakap ibu bapa.Nama:________________ Tarikh:________________ Band 6 Tanda (√) 1 2 3 Kelas:________________ Perkara yang dilakukan Dalam seminggu 2 kali 4 kali 6 kali Senyap semasa adik tidur. Tunggu ahli keluarga berkumpul sebelum makan. 6 Tidak bising semasa ayah menonton televisyen. Ucap selamat pagi kepada ahli keluarga. Minta kebenaran sebelum guna barang kakak atau abang. Tarikh: ________________ Tanda tangan ibu bapa ___________________ .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->