P. 1
TEKS Mcee Kawad Kaki12

TEKS Mcee Kawad Kaki12

1.0

|Views: 1,036|Likes:
Published by Sherry Unique

More info:

Published by: Sherry Unique on Apr 05, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/25/2014

pdf

text

original

TEKS PENGACARAAN MAJLIS PERASMIAN PENUTUPAN PERTANDINGAN KAWAD KAKI KRS / TKRS DAERAH GOMBAK 2012 PENGACARA MAJLIS

: SHARIFAH KASTINAH H.M.KASSIM

MASA

PERISTIWA

BUTIRAN PENYAMPAIAN

CATATAN/ TINDAKAN

Ketibaan Perasmi

Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** Ketua Staf Markas 11 Briged , Kem Sungai Buluh dengan diiringi oleh En Ahmad Shukri bin Mansor Penolong Pegawai Pelajaran , Pejabat Pelajaran Daerah Gombak Merangkap Penolong Pegawai KRS Daerah Gombak serta def def terhormat.

Asher menjemput Perasmi dan pengiring berdiri dihadapan pentas untuk acara nyanyian lagu dan terima tabik hormat pelapor.  Semua hadirin berdiri sewaktu ketibaan

Nyanyian lagu

Nyanyian Lagu KRS

Semua berdiri tegak dan menyanyi bersama-sama

Tabik Hormat Lapor * Tetamu kehormat serta tetamu hadirin dipersilakan duduk

* Perasmi menerima tabik hormat Prep komandan(PK) lapor kekuatan dan siap untuk majlis

** PK beri arahan “up” untuk bacaan doa  Semua tetamu menadah tangan untuk bacan doa. selaku Yang Berusaha Selaku tuan rumah lokasi pertandingan. Kem Sungai Buluh Yang Berusaha En Ahmad Shukri bin Mansor Penolong Pegawai Pelajaran . Terima kasih tuan diatas bacaan doa sebentar tadi.Bacaan Doa. Pejabat Pelajaran Daerah Gombak merangkap Penolong Pegawai KRS Daerah Gombak Yang berusaha Merangkap Pengerusi . . Kata aluan pengacara majlis PK beri arahan senang diri. Yang Berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** Ketua Staf Markas 11 Briged . Dipersilakan Doa Left Muda KRS Kyairolzamri bin Sariat untuk Lafaz Doa.

Yang Berusaha Merangkap Yang Berusaha merangkap Yang Berusaha merangkap Yang Berusaha merangkap .

Yang Berusaha merangkap Komandan-komandan KRS dan TKRS Sekolah-sekolah daerah Gombak. Assalamualaikum wbt Syukur ke atas rahmat Illahi atas limpah dan kurnianya maka dapat kita berkumpul pada hari yang cerah dan ceria ini untuk sama-sama menjayakan dan melaksanakan pertandingan tahunan dalam takwim Kadet Remaja Sekolah iaitu Pertandingan kawad kaki KRS/TKRS Daerah Gombak bagi tahun 2012. . Sakretariat KRS / TKRS Negeri Selangor Sakretariat KRS / TKRS Daerah Gombak Jawatankuasa Pelaksana Pertandingan Para Hakim pertandingan Kawad Kaki Kadet-kadet peserta pertandingan dan hadirin sekalian.

Makluman majlis Buat makluman tuan serta hadirin sekalian pertandingan kawad kaki bagi tahun 2012 ini merupakan julung kalinya diadakan secara serentak bagi peringkat KRS iaitu sekolah menengah serta peringkat TKRS iaitu sekolah rendah. Sebanyak ______________ wakil sekolah menengah dan ______________ wakil sekolah rendah yang telah berjaya menyertai pertandingan sebentar tadi.Majlis mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** ke majlis ini. Terima Kasih Tuan. Terima kasih daun keladi diucapkan kepada yang berbahagia tuan serta seluruh warga kem sungai buluh diatas kesudian menjadikan kem sebagai tapak pertandingan kawad kaki KRS Daerah Gombak bagi tahun 2012 ini. Yang Berbahagia Tuan dan Hadirin sekalian sebagai permulaan bicara majlis menjemput .

Pejabat Pelajaran Daerah Gombak merangkap Penolong Pegawai KRS Daerah Gombak Selaku pengerusi pertandingan kawad kaki 2012 untuk menyampaikan ucap tama. Asher jemput perasmi untuk ke rostrum bagi ucapan. . iaitu ucapan Perasmian Penutupan Pertandingan Kawad Kaki KRS / TKRS Daerah Gombak bagi tahun 2012. Kem Sungai Buluh untuk menyampaikan ucapan perasmian penutupan tersebut. Segala hormatnya majlis mempersilakan. Majlis merakamkan ribuan terima kasih diatas ucap tama sebentar tadi.Yang berusaha En Ahmad Shukri bin Mansor Penolong Pegawai Pelajaran . Tunggu penyampai ucapan duduk baru ucap terima kasih. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. majlis dengan ini menjemput Yang berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** Ketua Staf Markas 11 Briged . Majlis diteruskan dengan agenda utama hari ini .

Sebelum mengumumkan kejuaraan. Majlis telah dirasmikan. Debaran semakin dirasai. Juara bagi mewakili daerah Gombak ke pertandingan peringkat negeri bagi tahun 2012. Tunggu perasmi duduk baru ucapan terima kasih. majlis terlebih dahulu sukacita menyampaikan penghargaan kepada semua yang terlibat bagi menjayakan pertandingan sepanjang hari ini. Siapa empunya gelaran. * Mohon semua yang terlibat bersedia Mempersilakan VIP ke hadapan pentas Majlis dengan hormatnya sekali lagi mempersilakan Yang Berbahagia Leftenan Kolonel Azmi bin ** Asher mempersilakan VIP untuk ke hadapan pentas dan berada disamping VIP sepanjang masa. JK Hadiah tabik hormat bagi mula upacara Dengan diiringi oleh Yang berusaha Encik Ahmad Shukri bin Mansur . Teka teki bermain diminda.Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Yang berbahagia tuan diatas ucapan perasmian penutupan sebentar tadi.

Untuk berada dihadapan pentas bagi upacara penyampaian sijil dan hadiah pertandingan. Majlis dimulakan dengan penyampaian hadiah bagi pertandingan kawad kaki TKRS Daerah Gombak . JK Hadiah bersedia. Majlis dengan hormatnya mempersilakan Upacara penyampaian sijil penghargaan Upacara dimulakan dengan penyampaian sijil penghargaan: Dipersilakan KH . Dipersilakan …………………… Penyampaian hadiah Kejuaraan akan diumumkan. Dipersilakan Mejor KRS Eadil bin Jawatan kuasa pelaksana pertandingan. Ketua hakim ( KH) pertandingan. Wakil JK pelaksana dan sesiapa yang terima sijil bersedia di tepi pentas.

Penyandang naib juara. Beralih kita ke upacara penyampaian hadiah bagi pertandingan kawad kaki KRS Daerah Gombak Terlebih dahulu disampaikan penerima saguhati ……………. Dipersilakan penyandang tempat ketiga . dipersilakan …………... …………….Disampaikan penerima saguhati ……………. . Dan kini diumumkan Juara bagi pertandingan Kawad Kaki Tunas Kadet Remaja Sekolah peringkat Daerah Gombak 2012 Disandang oleh ………………….

dipersilakan …………. Kenangan sepanjang hayat. pengorbanan. Juara bagi pertandingan Kawad Kaki Kadet Remaja Sekolah peringkat Daerah Gombak 2012 Disandang oleh …………………. Dipersilakan penyandang tempat ketiga .. . Semangat pewira anak Malaysia semakin berkobar.Debaran semakin dirasai. Penyandang naib juara. ……………. Dan kini tiba saat gembir yang dinantikan . keletihan kelesuan semakin terbayar dengan gelaran yang akan diperolehi..

Jumpa lagi di Tahun Hadapan Saya akhiri dengan lafaz wabila hi taufik wal hidayah wassalamualaikum w. JK hadiah sambut semula cenderamata dan hantar ke kereta perasmi. Untuk itu pihak majlis menjemput Encik Ahmad Shukri bin Mansur selaku pengerusi pertandingan untuk menyampaikan cenderamata tersebut.b. Maka dengan ini berakhirlah pertandingan awad Kaki KRS / TKRS Daerah Gombak bagi tahun 2012.t…… Kepada para VIP dan tetamu jemputan dipersilakan ke khemah jamuan . Majlis mengucapkan jutaan terima kasih kepada Yang Berbahagia Leftenen Kolonel Azmi bin ** atas upacara perasmian penutupan sebentar tadi.Sebagai tanda ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Leftenen Kolonel Azmi bin ** JK hadiah bersedia dengan cenderamata kepada perasmi. Jawatan Kuasa Pelaksana Pertandingan sukacitanya menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Tuan .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->