SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN ST. JOSEPH, TOMBONGON, KIULU.

Kertas Kerja Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang

Program Guru Penyayang pula dilaksanakan untuk memupuk sifat kasih sayang antara murid dan guru di samping menghormati antara satu sama lain.0 PENGENALAN “Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang” ini merupakan salah satu aktiviti yang telah dirancang atas persetujuan pihak sekolah untuk menjayakan Program Ponteng Sifar dan Program Guru Penyayang yang telah dirangka oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.1. . baru-baru ini. Definisi ponteng adalah murid tidak hadir ke sekolah tanpa alasan dan sebab yang munasabah. Secara ringkas. Program Ponteng Sifar ini adalah bertujuan untuk mengurangkan masalah ketidakhadiran murid ke sekolah.

5. ibu bapa.0 TEMPAT SRK St. 4.2. Menjiwai amalan penyayang adalah budaya guru. Tombongon. Menghargai sumbangan murid. .0 OBJEKTIF 1. Joseph. 2. 3. Menyedari bahawa setiap murid adalah asset kepada sekolah. Menyedari bahawa kehadiran murid merupakan rahmat kepada sekolah. Kiulu. 3.0 TARIKH 13 April 2012 (Sabtu) 6. komuniti dan masyarakat kepada sekolah.0 MATLAMAT Melahirkan guru yang sentiasa mengamalkan dan membudayakan sikap kasih sayang di sekolah.

7.0 AHLI JAWATANKUASA INDUK PROJEK PAPAN TANDA PONTENG SIFAR DAN GURU PENYAYANG PENGERUSI Encik Paul Gadur (Guru Besar) TIMBALAN PENGERUSI 1 Encik Alan Bondulu (Penolong Kanan 1) TIMBALAN PENGERUSI Puan Julima Molubi (Penolong Kanan HEM) TIMBALAN PENGERUSI 2 Encik Rinus Katong (Penolong Kanan Kokurikulum) SETIAUSAHA Puan Mime Kimbin AJK Cik Chut Izzaty binti Abdul Hadi Cik Nurshariana binti Satar Cik Nur Hafizah binti Sakip .

00 16.0 ANGGARAN BELANJAWAN Harga Seunit (RM) 25.00 9.00 5.00 190.00 35. .00 35.0 PENUTUP Diharapkan agar Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang mampu diajayakan dengan baik untuk mewujudkan medium yang berkesan untuk memotivasikan murid dan menghargai mereka sebagai seorang manusia yang berharga.00 16. putih. kuning.00 Bil 1 2 3 4 5 Item Pelaka saiz besar (biru.00 9. merah.8.00 1. hitam) Berus Papan Plywood Kertas Laminate Kertas A4 Kuantiti 5 5 1 1 1 JUMLAH KESELURUHAN : RM 190.00 13.00 JUMLAH Jumlah Harga (RM) 125.

Tuaran . Kiulu. Joseph Tombongon. Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang. …………………………… (PUAN JULIMA MOLUBI) Timbalan Pengerusi. SRK St. Disemak oleh. SRK St.Disediakan oleh. (ENCIK PAUL GADUR) Pengerusi. (MIME KIMBIN) Setiausaha. Tuaran. SRK St. Tuaran Disahkan oleh. Joseph. Kiulu. Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang. Tombongon. ……………………………. Joseph Tombongon. Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang. Kiulu. ……………………………..

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful