SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN ST. JOSEPH, TOMBONGON, KIULU.

Kertas Kerja Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang

.0 PENGENALAN “Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang” ini merupakan salah satu aktiviti yang telah dirancang atas persetujuan pihak sekolah untuk menjayakan Program Ponteng Sifar dan Program Guru Penyayang yang telah dirangka oleh Kementerian Pelajaran Malaysia. baru-baru ini. Secara ringkas. Program Guru Penyayang pula dilaksanakan untuk memupuk sifat kasih sayang antara murid dan guru di samping menghormati antara satu sama lain. Definisi ponteng adalah murid tidak hadir ke sekolah tanpa alasan dan sebab yang munasabah. Program Ponteng Sifar ini adalah bertujuan untuk mengurangkan masalah ketidakhadiran murid ke sekolah.1.

komuniti dan masyarakat kepada sekolah.0 OBJEKTIF 1. 3. Menyedari bahawa kehadiran murid merupakan rahmat kepada sekolah. 5. 3. Kiulu. 4.0 TARIKH 13 April 2012 (Sabtu) 6. Menyedari bahawa setiap murid adalah asset kepada sekolah.2. 2.0 MATLAMAT Melahirkan guru yang sentiasa mengamalkan dan membudayakan sikap kasih sayang di sekolah. Menjiwai amalan penyayang adalah budaya guru. Menghargai sumbangan murid. Joseph. . ibu bapa. Tombongon.0 TEMPAT SRK St.

0 AHLI JAWATANKUASA INDUK PROJEK PAPAN TANDA PONTENG SIFAR DAN GURU PENYAYANG PENGERUSI Encik Paul Gadur (Guru Besar) TIMBALAN PENGERUSI 1 Encik Alan Bondulu (Penolong Kanan 1) TIMBALAN PENGERUSI Puan Julima Molubi (Penolong Kanan HEM) TIMBALAN PENGERUSI 2 Encik Rinus Katong (Penolong Kanan Kokurikulum) SETIAUSAHA Puan Mime Kimbin AJK Cik Chut Izzaty binti Abdul Hadi Cik Nurshariana binti Satar Cik Nur Hafizah binti Sakip .7.

00 13.0 ANGGARAN BELANJAWAN Harga Seunit (RM) 25. hitam) Berus Papan Plywood Kertas Laminate Kertas A4 Kuantiti 5 5 1 1 1 JUMLAH KESELURUHAN : RM 190.00 1. kuning.00 16.00 35.00 16.00 Bil 1 2 3 4 5 Item Pelaka saiz besar (biru.00 9.00 190. merah.0 PENUTUP Diharapkan agar Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang mampu diajayakan dengan baik untuk mewujudkan medium yang berkesan untuk memotivasikan murid dan menghargai mereka sebagai seorang manusia yang berharga.00 9. .00 35.00 5.00 JUMLAH Jumlah Harga (RM) 125. putih.8.

Joseph. Tuaran. Tuaran . Joseph Tombongon. (ENCIK PAUL GADUR) Pengerusi. SRK St.Disediakan oleh. Kiulu. Kiulu. SRK St. ……………………………. Kiulu. …………………………… (PUAN JULIMA MOLUBI) Timbalan Pengerusi. Joseph Tombongon.. Tuaran Disahkan oleh. (MIME KIMBIN) Setiausaha. Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang. Disemak oleh. Tombongon. Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang. SRK St. Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang. …………………………….

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.