SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN ST. JOSEPH, TOMBONGON, KIULU.

Kertas Kerja Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang

0 PENGENALAN “Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang” ini merupakan salah satu aktiviti yang telah dirancang atas persetujuan pihak sekolah untuk menjayakan Program Ponteng Sifar dan Program Guru Penyayang yang telah dirangka oleh Kementerian Pelajaran Malaysia. Secara ringkas. . Program Guru Penyayang pula dilaksanakan untuk memupuk sifat kasih sayang antara murid dan guru di samping menghormati antara satu sama lain. Program Ponteng Sifar ini adalah bertujuan untuk mengurangkan masalah ketidakhadiran murid ke sekolah. Definisi ponteng adalah murid tidak hadir ke sekolah tanpa alasan dan sebab yang munasabah. baru-baru ini.1.

Joseph. Kiulu. Tombongon. 3. Menyedari bahawa setiap murid adalah asset kepada sekolah. 4. 5. Menghargai sumbangan murid. komuniti dan masyarakat kepada sekolah.0 MATLAMAT Melahirkan guru yang sentiasa mengamalkan dan membudayakan sikap kasih sayang di sekolah.0 TARIKH 13 April 2012 (Sabtu) 6.0 TEMPAT SRK St. ibu bapa. 3.0 OBJEKTIF 1. 2. . Menyedari bahawa kehadiran murid merupakan rahmat kepada sekolah. Menjiwai amalan penyayang adalah budaya guru.2.

7.0 AHLI JAWATANKUASA INDUK PROJEK PAPAN TANDA PONTENG SIFAR DAN GURU PENYAYANG PENGERUSI Encik Paul Gadur (Guru Besar) TIMBALAN PENGERUSI 1 Encik Alan Bondulu (Penolong Kanan 1) TIMBALAN PENGERUSI Puan Julima Molubi (Penolong Kanan HEM) TIMBALAN PENGERUSI 2 Encik Rinus Katong (Penolong Kanan Kokurikulum) SETIAUSAHA Puan Mime Kimbin AJK Cik Chut Izzaty binti Abdul Hadi Cik Nurshariana binti Satar Cik Nur Hafizah binti Sakip .

00 13.00 JUMLAH Jumlah Harga (RM) 125.00 16.00 9. merah.00 35.00 190. . kuning.00 16.0 ANGGARAN BELANJAWAN Harga Seunit (RM) 25.00 9.0 PENUTUP Diharapkan agar Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang mampu diajayakan dengan baik untuk mewujudkan medium yang berkesan untuk memotivasikan murid dan menghargai mereka sebagai seorang manusia yang berharga. putih.00 1.00 5.00 35.8. hitam) Berus Papan Plywood Kertas Laminate Kertas A4 Kuantiti 5 5 1 1 1 JUMLAH KESELURUHAN : RM 190.00 Bil 1 2 3 4 5 Item Pelaka saiz besar (biru.

Kiulu. Kiulu. Joseph. SRK St. ……………………………. SRK St. Joseph Tombongon. Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang. SRK St. Tuaran. Joseph Tombongon. (MIME KIMBIN) Setiausaha. …………………………… (PUAN JULIMA MOLUBI) Timbalan Pengerusi. Disemak oleh. Tuaran . Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang. Tuaran Disahkan oleh. Projek Papan Tanda Ponteng Sifar dan Guru Penyayang..Disediakan oleh. Tombongon. Kiulu. ……………………………. (ENCIK PAUL GADUR) Pengerusi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful