P. 1
Kertas Kerja Keceriaan SKTR

Kertas Kerja Keceriaan SKTR

|Views: 1,593|Likes:
Published by cerial lover

More info:

Published by: cerial lover on Apr 08, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/20/2013

pdf

text

original

ABA2005 SEKOLAH KEBANGSAAN TANJONG RAMBUTAN JALAN STESYEN, 31250 TG RAMBUTAN, PERAK.

TEL/FAKS : 05-5332950 / 05-5330751

KERTAS KERJA KECERIAAN KELAS TAHUN 3 CEMERLANG & MAKMAL SAINS SKTR 2011

DENGAN KERJASAMA: NORAZMI B MOHAIDIN MOHD AZRUL AZUAN B MOHD ASRI NORLIZA BT SALLEH DAN JUGA GURU-GURU SKTR YANG TERLIBAT

RASIONAL: Keberkesanan proses pengajaran dan pembelajaran di sekolah adalah berkait rapat dengan iklim dan suasana di dalam bilik darjah. rohani dan intelek. pertandingan bilik darjah bersih dan ceria amat sesuai diadakan secara berterusan bagi memastikan pelajar sentiasa berada di dalam keadaan yang selesa dan seterusnya dapat mengikuti pelajaran dengan baik.KECERIAAN KELAS TAHUN 3 CEMERLANG DAN MAKMAL SAINS PENDAHULUAN: Persekitaran kelas dan sekolah yang ceria dan bersih memberi keselesaan dan mengambarkan kecintaan serta kerjasama yang tinggi dikalangan warga sekolah. Di masa yang sama semangat kecintaan terhadap kelas dan sekolah dapat dipupuk dengan meletakkannya sebagai matlamat yang utama di samping dapat menceriakan lagi kelas. tenang dan selesa ke arah tercapainya Visi dan Misi sekolah. . Untuk mencapai tujuan ini. Ini adalah sejajar dengan Falsafah Pendidikan Negara yang mementingkan penghasilan pelajar yang seimbang dari segi jasmani. Oleh itu untuk mencapai kecemerlangan . emosi. Kebersihan dan keceriaan bilik darjah seharusnya dikekalkan malah dipertingkatkan dari masa kesemasa. Keceriaan dan kebersihan kawasan kelas dan sekolah adalah penting bagi meningkat mutu pendidikan kerana mempunyai iklim kelas dan sekolah yang ceria. sekolah mestilah memastikan bahawa bilik darjah sentiasa di dalam keadaan yang bersih dan ceria. Suasana pembelajaran yang sentiasa bersih dan ceria hasil daripada kerjasama dan pertandingan yang sihat diantara pelajar tentunya akan menghasilkan kecemerlangan dalam akademik dan disiplin pelajar .

Membina rasa tanggung jawab dan kerjasama diantara pelajar di dalam kelas 4. Menjadikan bilik darjah sebagai bilik ilmu dimana setiap bilik darjah dikehendaki menyediakan sudut bacaan masing-masing. SASARAN: Kelas Tahun 3 Cemerlang dan Makmal Sains . OBJEKTIF: 1. Memberi pendedahan kepada Ketua kelas dan AJK Keceriaan bilik darjah mengenai pengurusan dan kepimpinan. Memastikan bilik darjah sentiasa di dalam keadaan yang bersih dan ceria 2.MATLAMAT: Memastikan bilik darjah sentiasa berada di dalam keadaan bersih dan ceria serta lengkap dengan maklumat pembelajaran supaya pelajar dapat mengikuti proses pengajaran dan pembelajaran dengan berkesan. 6. Menjadikan bilik darjah sebagai tempat yang selamat sepanjang pelajar berada di sekolah. Membina semangat persaingan yang sihat diantara kelas-kelas 5. Disamping itu juga pertandingan bilik darjah bersih dan ceria akan melahirkan rasa tanggungjawab dan kerjasama di antara pelajar di dalam sesebuah kelas. 3.

berserta dengan murid-muridnya.PELAKSANAAN: Tarikh Tempat : 25 Julai – 29 Julai 2011 : SK Tanjong Rambutan ANGGARAN PERBELANJAAN: Buku bergambar Plastik A4 Tali raffia Kertas warna JUMLAH RM 5 X 2 RM 2 RM 1 RM 3 = RM 10 = RM 2 = RM 1 = RM 3 = RM15 *Pembalut meja dan cat disediakan oleh pihak sekolah PENUTUP: Diharapkan program keceriaan kelas yang akan kami jalankan ini dapat dilaksanakan dengan jayanya agar kelas-kelas yang terlibat ini. atau hujung persekolahan mereka. insyaAllah. bahkan mungkin hingga hujung hayat mereka. . akan menerima manafaat-manafaat yang dapat dikekalkan dan memberikan kebaikan kepada mereka hingga ke hujung tahun.

Md Kassim) Guru Besar. _______________________ (Nor Azmi b.Disediakan oleh. Faziah bt. SK Tanjong Rambutan . Mohaidin) Guru Pelatih IPG Kampus Ipoh Disahkan dan diluluskan oleh : __________________________ (Pn. Hjh.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->