P. 1
puisi b.sunda

puisi b.sunda

|Views: 34|Likes:
Published by Riska Amelia

More info:

Published by: Riska Amelia on Apr 19, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/31/2013

pdf

text

original

Cenah maranéh nyaéta leungeunnya pikeun kami Nyatana maranéh ngan panjang leungeun Malang melintang di leuweung kami

Menebar cua sarta dengki Cenah ajaran anu di amanatkan ka maranéh nyaéta asih kaasih Nyatana saukur asih ka diri anu teu terkendali Cenah maranéh pencinta alam Nyatana saukur resep bercinta jeung alam Ti kami maranéh asalna Tapi kami deungeun jeung maranéh Maranéh toreh kulit kai sarta batu kami "ngan tuk saukur ngaran-ngaran leutik Jinjinglah terompahmu Injaklah suku di batu-batu leutik kami anu méré refleksi Berwudhu'lah di cai kami Basuh beungeut anjeun sasugema syukurmu Syukur laér ti saukur memuji-nya Syukur laér ti saukur ngarasakeun Makanlah jeung leungeun buligir di tepi kolam kami Babarengan teratai,capung,burung,katak sarta manuk-manuk kami Bersatulah jeung kami

Engkau lir cahya Anu menerangi jiwa Ti sagala gelap dunya Engkau nyaéta setetes ibun Anu menyejukan haté Haté anu ditikam kebodohan Éstuning mulia pancén anjeun Guru Pancén anu pohara badag Guru engkau nyaéta pahlawan kuring Anu henteu ngarep-ngarep balesan Sagala anu engkau pigawé Engkau pigawé kalayan ikhlas Guru jasa anjeun moal kulupa Guru hayang hayang kuucapkan Terimakasih luhur kabéh jasa anjeun Euweuh keindahan dina puisi tapi harti anu kaeusi didalamnyalah anu nyieun kabéh éta lumangsung.. Hayu urang renungkan dina impian waktu urang ngedalkeun tarima kasi ka maranéhanana kalayan bercarik-carik puisi… Hmmm baruk éndahna dunya ieu. . sarta éta anu dipigawé saurang guru ka muridnya. Saurang ibu bisa méré asih ka barudakna.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->