P. 1
MC TEKS

MC TEKS

|Views: 1,847|Likes:
Published by Nik Amz

More info:

Published by: Nik Amz on Apr 21, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/31/2013

pdf

text

original

TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN PROGRAM PERKHEMAHAN PERDANA UNIT BERUNIFORM SEMESTER 1 KPLI JAN 2010 TARIKH

: 16 MEI 2010 PERISTIWA Para hadirin mengambil tempat Ketibaan pengarah BUTIRAN PENYAMPAIAN Majlis akan dimulakan sebentar lagi. Sukacita memohon para hadirin mengambil tempat. Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Tn. Hj. Md. Rusli Bin A. Rashid, Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Bismillahirahmanirahim Assalamualaikum Warahmatullah Hi Wabarakatuh Yang Berbahagia Tn. Hj. Md Rusli Bin A. Rashid Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha Dr. Hamzah Bin Ihsan Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Anith PENYAMPAI Halimi

1

Hanafi Bin Ghazali Ketua Unit Ko-Kurikulum Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha Pn Siti Rodiyah Binti Nyan Penyelaras Unit Beruniform selaku Pengerusi Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Yang Berusaha En. Muftar Bin Mohamad Saad selaku Penolong Pengerusi Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Yang dihormati para Penasihat Unit Beruniform Seterusnya Ahli Jawatankuasa Pelaksana serta para hadirin dan hadirat yang dirahmati Allah sekalian.Yang Berusaha En. Anith Menyanyi Selamat Datang ke : Halimi 2 .

Anak juragan mengail ikan. para hadirin dan hadirat sekalian diminta berdiri bagi menyanyikan lagu Negeri Perlis dan Lagu Pendidikan Teras Kemajuan. Sambil bersuka di tepi kuala. Beca Perlis lampu terpancar. Hadirin dipersilakan duduk. Hadirin dan hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Anith Anith 3 . Bacaan Doa Terima kasih. Tirai dibuka majlis bermula. Pantun ditutur pembuka bicara.lagu negeri Perlis dan Lagu IPG Majlis Penutupan Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform KPLI Januari 2010 Daun layu di tengah gurun. Masa jangan kita tangguhkan. Payung rendah menghias beca. Tradisi Melayu turun temurun. Sebelum meneruskan majlis. Nampak jalur pohon cemara.

(selesai doa) Amin Amin Ya Rabbal Alamin Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Saudara _________________ atas pimpinan bacaan doa itu tadi. marilah sama-sama kita menadah tangan. Anith Ucapan Timbalan Kem Sutera Cina kain Sari. Bagi menambahkan keberkatan majlis pada hari yang penuh bermakna ini. bermunajat dan momohon agar segala urusan mendapat rahmat-Nya. Apa guna majlis berseri. Agar majlis berjalan lancar. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Saudara _________________________ bagi memimpin bacaan doa.Tangan ditadah doa dibaca. Halimi 4 . Diguna renda di dalam puan.

Dengan segala hormatnya dipersilakan. Anith (selesai ucapan) Terima kasih diucapkan kepada Pn Siti Rodziyah atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi.Komandan Jika tiada ucapan aluan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Sukacita majlis mempersilakan Saudari Nur Syuhada Binti Abd Rasid selaku Pengerusi Jawatankuasa Kerja Perkhemahan Perdana ini bagi memberi sepatah dua kata. majlis mempersilakan Pn. Ucapan Pengerusi Program Seterusnya. (Selesai ucapan) Terima kasih diucapkan kepada Saudari Nur Syuhada di atas ucapan beliau sebentar tadi. Siti Rodziyah binti Nyan Pengerusi Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform 2010 bagi menyampaikan ucapan alu-aluan. Anith 5 . Bagi mewakili para peserta.

Dijemput: 6 . Multimedia Majlis kita pada pagi ini akan diserikan dengan persembahan Multimedia yang memuatkan aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh para peserta sepanjang Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform KPLI Januari 2010. Rahid bagi menyampaikan cenderamata. Halimi Penyampaian Beralih kita ke acara seterusnya. majlis ingin menjemput para penasihat setiap unit beruniform yang terlibat di dalam menjayakan program ini untuk menerima cenderamata. Marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan ini.Persembahan Hadirin dan hadirat sekalian. Sebagai Cenderamata kepada Penasihat Unit Beruniform menghargai segala tunjuk ajar yang telah diberikan sepanjang empat hari di Pusat Latihan Ko-kurikulum ini. Anith Majlis ingin mempersilakan En Hanafi Bin Ghazali untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn Hj Md Rusli Bin A.

................. Siti Rodziah Bt Nyan Pengerusi Program En Muftar Bin Mohamad Saad Timbalan Pengerusi Program Pn Amani bt Dahaman@Dahlan . En.............Pn.... Pn Saidah Bt Haris@Harith ........................... Pn Chiang Lee Kwun ……………………………………………………............. Anith Pn Norshabihah Bt Ahmad ……………………………………………………........... Pn Naziroh bt Ibrahim ..... Pn Nor Haizan Bt Abdul Hamid 7 .................................... Sudin b Sarmin …………………………………………………..........................................................................................................

Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Tn. Pn Mariani Bt Abdullah ……………………………………………………. En Ismail b Baharudin ……………………………………………………. Rizam B Zamri ……………………………………………………. Halimi Penyampaian Hadirin yang dihormati sekalian. En Abdullah b Hj Abd Rahmad ……………………………………………………. En.……………………………………………………. En Wan Afizi b Wan Hanafi ……………………………………………………. Pengarah di atas kesudian beliau menyampaikan cenderamata sebentar tadi. hadiah 8 .

Bagi pertandingan Explorace.kepada pemenang pertandingan Kini. Dengan ini. disampaikan pula hadiah bagi johan setiap pertandingan yang diadakan sepanjang program ini. pertandingan memasak dimenangi oleh ………………………. johan dimenangi oleh ………………………….. dijemput __________________ untuk menyampaikan hadiah. Seterusnya. Johan bagi Pertandingan Gajet jatuh kepada ………………………………… Dijemput setiap ahli kumpulan untuk menerima hadiah. persembahan terbaik malam kebudayaan dijuarai oleh ………………………. Terima kasih kepada …………………………… Penyampaian Kini tibalah majlis ke acara yang amat saguhati kepada ditunggu-tunggu iaitu Majlis Penyampaian hadiah kepada pemenang keseluruhan bagi Anith 9 . Akhir sekali.

Pengarah di atas kesudian beliau menyampaikan cenderamata sebentar tadi. majlis ingin mempersilakan En. Halimi 10 . Rashid untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Di luar kota subur melati. Md Rusli Bin A. Anith Ucapan Penutup Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Dipetik teruna buat pujaan. Hj. …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………… ……………………………………………………. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Untuk itu. Hanafi b Ghazali untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Tn.pemenang keseluruhan setiap aktiviti yang dijalankan.

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Rashid. Takkan hilang pesanmu tuan. Untuk hidangan di tengah taman. Bagi merasmikan majlis penutupan. 11 . Hj Md Rusli Bin A. Kini majlis dengan sukacitanya menjemput Yang Berbahagia Tn. Jadi ingatan sepanjang zaman. Rashid atas ucapan beliau sebentar tadi. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Hj Md Rusli Bin A.Sepatah kata amat beerti. (selesai ucapan) Sirih pinang di dalam puan. Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya menyempurnakan majlis perasmian penutupan Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Tahun 2010.

Pengarah. Berani kami menjunjung adat Bukan memberi kata dan puji Hanya budi dalam ingatan Buat kenangan sepanjang hayat Halimi 12 . Pengarah. Halimi Terima kasih kepada ____________________ atas penyampaian cenderamata sebentar tadi. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. berundur jangan.Penyampaian Bagi menzahirkan ucapan terima kasih dan Cenderamata kepada Pengarah penghargaan kepada Tn. Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform untuk menyampaikan Cenderamata kepada Tn. Mati berjuang. majlis mempersilakan wakil peserta ___________________. Aluan Penutup Sudah teradat si anak lelaki.

Anith 13 .Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua. atas kesudian untuk bersama-sama memeriahkan majlis Penutupan kita pada hari yang penuh keberkatan ini. Penutup Para hadirin sekalian. Panjang usia bersua kembali. Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Tahun 2010 yang terdiri daripada pelajar KPLI-SR ambilan Januari 2010 kursus Pengajian Matematik dan Pengajian Bimbingan dan Kaunseling. Kelapa muda kelapa bali. Saat ini saat penyudah. Tanda majlis melabuhkan tirai Pergi ke dusun menjolok kelapa. kita telah pun berada di hujung majlis. Terbang di Perlis juga di Perai. Jari disusun maaf dipinta. Burung telani terbang rendah.

salam hormat. (selesai nyanyi) Mengumumkan Tn. Pengarah meninggalkan majlis. para hadirin diminta berdiri untuk menyanyikan Lagu Negaraku. Dengan ini dipersilakan. Wabilahitaufik wa hidayah wa salamualaikum warahmatullah hi wa barakatuh.Anith Sekian sahaja. Sebelum majlis bersurai. 14 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->