P. 1
MC TEKS

MC TEKS

|Views: 1,845|Likes:
Published by Nik Amz

More info:

Published by: Nik Amz on Apr 21, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/31/2013

pdf

text

original

TEKS PENGACARA MAJLIS MAJLIS PENUTUPAN PROGRAM PERKHEMAHAN PERDANA UNIT BERUNIFORM SEMESTER 1 KPLI JAN 2010 TARIKH

: 16 MEI 2010 PERISTIWA Para hadirin mengambil tempat Ketibaan pengarah BUTIRAN PENYAMPAIAN Majlis akan dimulakan sebentar lagi. Sukacita memohon para hadirin mengambil tempat. Mengumumkan ketibaan Yang Berbahagia Tn. Hj. Md. Rusli Bin A. Rashid, Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Bismillahirahmanirahim Assalamualaikum Warahmatullah Hi Wabarakatuh Yang Berbahagia Tn. Hj. Md Rusli Bin A. Rashid Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha Dr. Hamzah Bin Ihsan Timbalan Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Anith PENYAMPAI Halimi

1

Hanafi Bin Ghazali Ketua Unit Ko-Kurikulum Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis Yang Berusaha Pn Siti Rodiyah Binti Nyan Penyelaras Unit Beruniform selaku Pengerusi Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Yang Berusaha En. Muftar Bin Mohamad Saad selaku Penolong Pengerusi Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Yang dihormati para Penasihat Unit Beruniform Seterusnya Ahli Jawatankuasa Pelaksana serta para hadirin dan hadirat yang dirahmati Allah sekalian. Anith Menyanyi Selamat Datang ke : Halimi 2 .Yang Berusaha En.

para hadirin dan hadirat sekalian diminta berdiri bagi menyanyikan lagu Negeri Perlis dan Lagu Pendidikan Teras Kemajuan. Payung rendah menghias beca. Anak juragan mengail ikan. Hadirin dan hadirat yang dirahmati Allah sekalian.lagu negeri Perlis dan Lagu IPG Majlis Penutupan Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform KPLI Januari 2010 Daun layu di tengah gurun. Tradisi Melayu turun temurun. Tirai dibuka majlis bermula. Nampak jalur pohon cemara. Sambil bersuka di tepi kuala. Anith Anith 3 . Hadirin dipersilakan duduk. Masa jangan kita tangguhkan. Beca Perlis lampu terpancar. Pantun ditutur pembuka bicara. Bacaan Doa Terima kasih. Sebelum meneruskan majlis.

Anith Ucapan Timbalan Kem Sutera Cina kain Sari. Apa guna majlis berseri.Tangan ditadah doa dibaca. Agar majlis berjalan lancar. Diguna renda di dalam puan. Bagi menambahkan keberkatan majlis pada hari yang penuh bermakna ini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Saudara _________________________ bagi memimpin bacaan doa. Halimi 4 . marilah sama-sama kita menadah tangan. (selesai doa) Amin Amin Ya Rabbal Alamin Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Saudara _________________ atas pimpinan bacaan doa itu tadi. bermunajat dan momohon agar segala urusan mendapat rahmat-Nya.

Anith (selesai ucapan) Terima kasih diucapkan kepada Pn Siti Rodziyah atas ucapan yang telah disampaikan sebentar tadi. (Selesai ucapan) Terima kasih diucapkan kepada Saudari Nur Syuhada di atas ucapan beliau sebentar tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Bagi mewakili para peserta.Komandan Jika tiada ucapan aluan. Siti Rodziyah binti Nyan Pengerusi Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform 2010 bagi menyampaikan ucapan alu-aluan. Anith 5 . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Sukacita majlis mempersilakan Saudari Nur Syuhada Binti Abd Rasid selaku Pengerusi Jawatankuasa Kerja Perkhemahan Perdana ini bagi memberi sepatah dua kata. majlis mempersilakan Pn. Ucapan Pengerusi Program Seterusnya.

Marilah kita sama-sama menyaksikan persembahan ini. majlis ingin menjemput para penasihat setiap unit beruniform yang terlibat di dalam menjayakan program ini untuk menerima cenderamata. Multimedia Majlis kita pada pagi ini akan diserikan dengan persembahan Multimedia yang memuatkan aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh para peserta sepanjang Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform KPLI Januari 2010. Anith Majlis ingin mempersilakan En Hanafi Bin Ghazali untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn Hj Md Rusli Bin A. Rahid bagi menyampaikan cenderamata.Persembahan Hadirin dan hadirat sekalian. Halimi Penyampaian Beralih kita ke acara seterusnya. Dijemput: 6 . Sebagai Cenderamata kepada Penasihat Unit Beruniform menghargai segala tunjuk ajar yang telah diberikan sepanjang empat hari di Pusat Latihan Ko-kurikulum ini.

....... Siti Rodziah Bt Nyan Pengerusi Program En Muftar Bin Mohamad Saad Timbalan Pengerusi Program Pn Amani bt Dahaman@Dahlan ......................................... Pn Naziroh bt Ibrahim .......................Pn..................... Sudin b Sarmin ………………………………………………….. En.. Pn Nor Haizan Bt Abdul Hamid 7 ............ Anith Pn Norshabihah Bt Ahmad ……………………………………………………................................................................................. Pn Saidah Bt Haris@Harith .............. Pn Chiang Lee Kwun ……………………………………………………..............................

En Abdullah b Hj Abd Rahmad ……………………………………………………. Pengarah di atas kesudian beliau menyampaikan cenderamata sebentar tadi. Halimi Penyampaian Hadirin yang dihormati sekalian. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Tn. Pn Mariani Bt Abdullah ……………………………………………………. En.……………………………………………………. Rizam B Zamri ……………………………………………………. hadiah 8 . En Ismail b Baharudin ……………………………………………………. En Wan Afizi b Wan Hanafi …………………………………………………….

Terima kasih kepada …………………………… Penyampaian Kini tibalah majlis ke acara yang amat saguhati kepada ditunggu-tunggu iaitu Majlis Penyampaian hadiah kepada pemenang keseluruhan bagi Anith 9 .. johan dimenangi oleh …………………………. Dengan ini. pertandingan memasak dimenangi oleh ………………………. disampaikan pula hadiah bagi johan setiap pertandingan yang diadakan sepanjang program ini. persembahan terbaik malam kebudayaan dijuarai oleh ………………………. Akhir sekali.kepada pemenang pertandingan Kini. Bagi pertandingan Explorace. Johan bagi Pertandingan Gajet jatuh kepada ………………………………… Dijemput setiap ahli kumpulan untuk menerima hadiah. Seterusnya. dijemput __________________ untuk menyampaikan hadiah.

pemenang keseluruhan setiap aktiviti yang dijalankan. Dipetik teruna buat pujaan. Pengarah di atas kesudian beliau menyampaikan cenderamata sebentar tadi. Hj. majlis ingin mempersilakan En. Halimi 10 . Hanafi b Ghazali untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn. Md Rusli Bin A. …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………… …………………………………………………… ……………………………………………………. Terima kasih diucapkan kepada Yang Berbahagia Tn. Di luar kota subur melati. Rashid untuk menyampaikan hadiah kepada para pemenang. Anith Ucapan Penutup Hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Untuk itu.

Hj Md Rusli Bin A. Untuk hidangan di tengah taman. Bagi merasmikan majlis penutupan.Sepatah kata amat beerti. (selesai ucapan) Sirih pinang di dalam puan. Rashid. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Kini majlis dengan sukacitanya menjemput Yang Berbahagia Tn. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Takkan hilang pesanmu tuan. Hj Md Rusli Bin A. Pengarah Institut Pendidikan Guru Kampus Perlis untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya menyempurnakan majlis perasmian penutupan Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Tahun 2010. Jadi ingatan sepanjang zaman. 11 . Rashid atas ucapan beliau sebentar tadi.

majlis mempersilakan wakil peserta ___________________. Halimi Terima kasih kepada ____________________ atas penyampaian cenderamata sebentar tadi.Penyampaian Bagi menzahirkan ucapan terima kasih dan Cenderamata kepada Pengarah penghargaan kepada Tn. berundur jangan. Pengarah. Aluan Penutup Sudah teradat si anak lelaki. Pengarah. Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan. Mati berjuang. Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform untuk menyampaikan Cenderamata kepada Tn. Berani kami menjunjung adat Bukan memberi kata dan puji Hanya budi dalam ingatan Buat kenangan sepanjang hayat Halimi 12 .

Anith 13 . Penutup Para hadirin sekalian. Burung telani terbang rendah. Tanda majlis melabuhkan tirai Pergi ke dusun menjolok kelapa. Ucapan terima kasih juga buat semua yang telah menjayakan Program Perkhemahan Perdana Unit Beruniform Tahun 2010 yang terdiri daripada pelajar KPLI-SR ambilan Januari 2010 kursus Pengajian Matematik dan Pengajian Bimbingan dan Kaunseling. atas kesudian untuk bersama-sama memeriahkan majlis Penutupan kita pada hari yang penuh keberkatan ini.Dan tiada untaian kata yang mampu dilafazkan selain rasa syukur dan ucapan terima kasih yang tulus ikhlas buat semua. Jari disusun maaf dipinta. Panjang usia bersua kembali. kita telah pun berada di hujung majlis. Terbang di Perlis juga di Perai. Saat ini saat penyudah. Kelapa muda kelapa bali.

(selesai nyanyi) Mengumumkan Tn. Wabilahitaufik wa hidayah wa salamualaikum warahmatullah hi wa barakatuh. salam hormat. Sebelum majlis bersurai. Dengan ini dipersilakan. Pengarah meninggalkan majlis. 14 .Anith Sekian sahaja. para hadirin diminta berdiri untuk menyanyikan Lagu Negaraku.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->