SKRIP PENGACARA MAJLIS -NAFAS SEGAR

KEM NAFAS SEGAR

(1) SRA Assalamualaikum wbt. Dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim, Pengawai Daerah Besut, merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Baharuddin bin Ibrahim, Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat, Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia, Prof. Madya Dr. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail, Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian, Universiti Sains Malaysia Dr. Azizah Yusoff, Pengerusi Rancangan Kajian Komuniti dan Kesihatan Keluarga(KKKK) USM En. Abdul Rahim bin Abdullah, Penolong Kanan Pentadbiran, En. Amran bin Ibrahim, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Wan Pauzi bin Wan Mohd, Penolong Kanan Kokurikulum Dr. Raishan Shafini, Pegawai Kesihatan Sekolah, Daerah Besut, selaku penceramah En. Wan Isa bin Wan Abdullah, staff Kesihatan selaku penceramah Guru-guru Kanan, guru cemerlang, kaunselor sekolah, rakan-rakan guru, mahasiswamahasiswi USM dan para pelajar yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah, marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu, digerakkan minda dan deria rasa, dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ sempena pelancaran Kem Nafas Segar. Syukur ke hadrat Allah yang maha Agung kerana kita dapat menghirup udara segar pada pagi yang ceria ini tanpa asap rokok di ruangan udara sekitar kita.

Madya Dr. majlis mempersilakan Yang Berbahagia Prof.dengan segala hormatnya. Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. ****** NIK Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. Hj. Hj. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. Dipersilakan. Majlis mempersilakan. Majlis mempersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Madya Dr. ***** SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim atas ucapan itu tadi. Pengawai Daerah Besut. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Kem Nafas Segar. Rotan melilit tepian pokok Rimbun sebelah pohon seraya Katakan tak nak pada rokok Ia pemusnah mengundang bahaya Seterusnya. (3) Meneruskan acara.(2) Bagi memulakan bingkisan ucapan. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Bagi maksud itu. Seterusnya majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang Berbahagia Tuan . Hj Mhd Ramli bin Che Mat. merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan Kem Nafas Segar. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. *********** NIK Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn.

Hj. Pengetua SMKPNZ untuk menerima cenderahati dari pihak USM. Tn. Madya Dr Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Pegawai Daerah Besut untuk menerima cenderahati. Tn. ********* Nama??? SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Dipersilakan Yang Berbahagia Tn. **** Terima kasih diucapkan kepada Yang berbahagia Profesor Madya. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn. Pengerusi PEMADAM untuk menyampaikan tag nama kepada 20 pelajar Contoh yang menyertai Kem Nafas Segar. (6) Seterusnya. Hj Mhd ramli bin Che Mat.Pegawai Daerah Besut untuk memalu gong tanda perasmian Kem Nafas Segar anjuran Bersama USM dan SMKPNZ. …. Dipersilakan. Hj. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Prof. Terima kasih sekali lagi kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Daerah. Dipersilakan. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. (7) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dipersilakan. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Seterusnya dipersilakan yang Berbahagia. Mhd Ramli bin Che Mat. Majlis kita diteruskan lagi dengan acara lawatan ke pameran dan sudut kaunseling bagi Kem Nafas Segar ini. Hj. Hj. Selepas melawat pameran para tetamu jemputan dipersilakan ke bilik VIP untuk kudapan. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. (5) Seterusnya. USM untuk menyampaikan Cenderahati. 20 pelajar yang terlibat dengan Kem Nafas Segar dipersilakan ke pameran dan seterusnya . Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan para tetamu jemputan untuk melawat pameran dan sudut kaunseling di Dewan Terbuka SMKPNZ. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim.

Para guru dan para pelajar lain boleh melihat-lihat pameran dan berkunjung ke sudut kaunseling di Dewan terbuka. Semoga apa yang diluahkan oleh beliau tadi dapat memberi teladan kepada kita semua. Seterusnya. para pelajar dibenarkan rehat selama 30 minit. SMKPNZ. Yeap Kian Nie.ke jamuan di dewan terbuka bersama fasi. (8) NIK Guru-guru. Selepas para pelajar selesai melihat pameran. (11) Seterusnya. Untuk itu. Pelbagai bahan pameran dan permainan interaktif disediakan untuk semua. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Dr Raishan Shafini. majlis ini diserahkan kepada ketua Residensi untuk memberi taklimat bengkel. ???? SRA Terima kasih diucapkan kepada En. Selamat kembali ke Dewan Gemilang. Pegawai Kesihatan Sekolah untuk menyampaikan ceramah beliau. Para guru dan pelajar-pelajar lain juga di persilakan ke ruang pameran dan sudut kaunseling di Dewan terbuka. Pelajar dikehendaki kembali semula ke dewan pada jam 10. Dengan segala hormatnya dipersilakan . Wan Isa bin Wan Abdullah kerana sudi berkongsi pengalaman beliau.hadirin hadirat yang dihormati sekalian. Raishan Shafini. majlis diserahkan kepada pihak USM untuk mengendalikan sesi bengkel bersama 20 pelajar contoh. Ceramah pertama yang bertajuk Bahaya Merokok akan disampaikan oleh Pegawai Kesihatan Sekolah Daerah Besut. ???? Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. En. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Dr. Dipersilakan ke dewan terbuka. Dipersilakan ke dewan terbuka. Dipersilakan. (9) Seterusnya. pihak majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Wan Isa bin Wan Abdullah. staf kesihatan di sebuah klinik untuk berkongsi pengalaman beliau bersama kita semua. Dipersilakan Cik Shahidatul Naimah bt Wan Jusoh dan En. sama-samalah kita mendengar luahan rasa bekas perokok. Majlis kita pada siang hari ini diteruskan lagi dengan sesi ceramah.30 pagi.para pelajar . (10) Para hadirin yang diimuliakan.

Pusat Pengajian Sains Perubatan. Ketua Unit dan Pensyarah Unit Perkembangan Kesihatan Wanita. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia. Dipersilakan. marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu. En. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia Dr Zaharah Sulaiman. Alhamdulillah.. Amran bin Ibrahim. Hj. dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ ini bagi satu program Outreach Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak Anjuran Bersama Pusat pengajian Sains Perubatan . Muhammad Pehemi bin Yusof. Abdul Rahim bin Abdullah. rakan-rakan guru. para ibu bapa dan para pelajar yang dikasihi sekalian. Wan Pauzi bin Wan Mohd. Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. ****** Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua.SKRIP PENGACARA MAJLIS -PROGRAM PENDIDIKAN SEKS PROGRAM USM (1) Assalamualaikum wbt. Dan salam sejahtera. Program hari ini bertemakan Selamatkah Anak Kita? Bagi memulakan bingkisan ucapan. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. digerakkan minda dan deria rasa. ADUN Kota Putra Yang Berbahagia. Dinsuhaimi bin Sidek. Penolong Kanan Kokurikulum Ahli-ahli jawatankuasa pengelola. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Dr. Penolong Kanan Pentadbiran. (3) . Pusat Pengajian Sains Perubatan En. Prof. Baharuddin bin Ibrahim. Yang Berhormat Tuan Hj.USM dan Kementerian Pelajaran Malaysia. Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan.

majlis mempersilakan Yang Berbahagia. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. (5) Seterusnya. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. *********** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. Prof.Meneruskan acara. Dr. **** Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. Rimbun meranti di hujung kota Berbuah lebat pohon cermai Selamatkah anak kesayangan kita Kasih ditagih sayang disemai. Hadirin hadirat yang dimuliakan. Bagi maksud itu. _____________________untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk_____________________________.dengan segala hormatnya. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. Dinsuhaimi bin Sidek. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang Berhormat Tuan Hj. Muhammad Pehemi bin Yusof atas ucapan itu tadi. Seterusnya. Majlis mempersilakan. Muhammad Pehemi bin Yusof. Dr. ***** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada ------------------- . Dinsuhaimi bin Sidek. Majlis mempersilakan. ADUN Kota Putra untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan program. Pusat Pengajian Sains Perubatan.

Timbalan Naib Canselor. Yang Amat Berhormat. Ketua Menteri Melaka. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan-------. NYANYIAN NEGARAKU DAN PUTRA GEMILANG) (Para hadirin dipersilakan berdiri untuk menghormati ketibaan KM. Profesor Madya Dr. Terima kasih diucapkan kepada---------Majlis kita sampai ke penghujungnya. Rosli Talif. Sekian. UPM. Yang Berbahagia.(6) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. MAJLIS PERASMIAN SEMINAR MELAYU MAHAWANGSA ANJURAN FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI DENGAN KERJASAMA GABUNGAN PENULIS NASIONAL (GAPENA) 18 – 19 JULAI 2006 1. (KETIBAAN KETUA MENTERI MELAKA. Universiti Putra Malaysia yang mewakili Naib Canselor. . Majlis dibuka kepada semua yang ingin mengemukakan sebarang pertanyaan atau kemusykilan. Madya Dr. Wassalamualaikum wbt. (7) Para hadirin yang diimuliakan. ahli jawatankuasa pengelola dan semua pihak yang terlibat bagi menjayakan acara pada hari ini serta sekalian tetamu yang hadir. Azali Mohamed. Dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. Seterusnya. Majlis kita diteruskan lagi dengan sesi soal-jawab. Dipersilakan. Muhammad Pehemi bin Yusof. Pihak majlis mohon mengambil kesempatan waktu untuk menyampaikan sejuta kalungan bunga terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. HEP dan Alumni. Hj.untuk menyampaikan cenderahati kepada --Dipersilakan. Datuk Seri Mohd. …. Rustam. UPM. Prof. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam sejahtera. Ali Mohd. merangkap Pengerusi Lembaga Pengarah Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. menyanyikan lagu Negaraku dan Putra Gemilang)       Bismillahirrahmanirrahim. Yang Berbahagia.

para peserta seminar. Pinang berasal Pulau Mutiara. Sirih berlipat bersama pinang. Pemanis kata selamat datang.   Yang Berbahagia. atas kesudian melapangkan masa untuk bersama-sama di majlis ini. Fauzi Jumingan atas bacaan doa itu tadi. Angkat tangan jari sepuluh. Yang Berusaha. Ismail Hussein. Ali Rustam.  Terima kasih juga kepada tetamu-tetamu kehormat dan para pembentang kertas kerja. Awal Bismillah pembuka bicara. Fauzi Jumingan untuk membacakan doa. Tetak buluh panjangnya tujuh. Tetamu-tetamu kehormat. Ucapan sebagai alu-aluan. Mohd. kerana dengan berkat limpah kurnia-Nya yang amat banyak. . FBMK. bersyukur kita ke hadrat Allah SWT. Datuk Seri Mohd. Tan Sri Datuk Profesor Emeritus Dr. (UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI) Dayung sampan dulu-duluan. merangkap Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar. ketuaketua jabatan. majlis dengan sukacitanya mempersilakan Dr. Doa dipohon supaya berkat.  Alhamdulillah. (BACAAN DOA DAN APABILA SELESAI)  Alhamdulillah. Hj. hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Penyelaras Unit Dokumentasi Warisan Melayu dan Peribumi.  Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Dipersilakan. 2.  Bagi memakmurkan lagi majlis kita pada pagi ini. Singgah berlabuh di Tanjung Jati. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Dr. dapat kita berkumpul pada pagi yang berbahagia ini dalam Seminar Melayu Mahawangsa anjuran Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi dengan kerjasama Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA) dan Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. Seminar yang bertemakan Rekayasa Citra Melayu Sebagai Mahawangsa ini menjadi lebih bermakna lagi. Puan Hajah Halimah Hassan. Ketua Satu Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA). Dengan berkat kehadiran Yang Amat Berhormat Datuk Seri. timbalan-timbalan dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. para sarjana dan pembentang kertas kerja. Mohd. serta para hadirin dan hadirat sekalian kerana bersama-sama memeriahkan majlis pada pagi ini. Buat menjolok sarang penyengat.

(UCAPAN TNC)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. (UCAPAN KETUA MENTERI. Ali Rustam kerana sudi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Seminar Melayu Mahawangsa ini. Dengan hormatnya dipersilakan.  Seterusnya kita ikuti pula ucapan sambutan Timbalan Naib Canselor. Semat jerami di Sungai Muar.Mari tuan sama-sama amati.  Kita tiba ke puncak acara. Puan Hajah Halimah Hassan. Tanam selasih tepi perigi. PUKULAN GONG DAN APABILA SELESAI) 5. (UCAPAN PERASMIAN KM MELAKA)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. 3. Azali Muhamad atas ucapan itu. Profesor Madya Dr. Profesor Madya Dr. (PENYAMPAIAN CENDERAMATA)  Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Majlis dengan penuh rendah hati mempersilakan Yang Amat Berhormat. untuk menyampaikan ucapan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Azali Muhamad. Ali Rustam untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan seminar ini. Singgah sebentar di Bukit Serindit. selaku Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. Dapat kami menumpang sinar. Datuk Seri Mohd. Kapal berlabuh di Kuala Rengit. Datuk Seri Mohd. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Tuan umpama bintang gemilang. (UCAPAN PENGERUSI DAN APABILA SELESAI) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Puan Hajah Halimah Hassan atas ucapan itu tadi. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berbahagia. Dari Melaka pergi ke Serdang. Air laut tenang-tenangan. . Titipkan amanat barang sedikit.  Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha.   (UCAPAN TIMBALAN NAIB CANSELOR DAN APABILA SELESAI) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia. 4. Tuan umpama bulan di langit.

Ali Rustam dan Yang Berbahagia. Azali Muhamad kerana sudi menyampaikan cenderamata. Rosli Talif untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. Profesor Madya Dr. Jangan disimpan di dalam peti.  Bagi pihak seluruh anggota jawatankuasa Seminar. Azali Muhamad. Azali Muhamad atas kesudian untuk bersama-sama kita pada pagi ini. (PENUTUP) Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan para hadirin sekalian. (Penyampaian cenderamata) 6. Kalau ada jarum yang patah. Akhir kata. Ibarat berenang dah sampai di tebing. Datuk Seri Mohd. majlis sekali lagi merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Profesor Madya Dr. Profesor Madya Dr.   Terima kasih kepada semua tetamu kehormat. Dipersilakan dengan segala hormatnya. Yang baik itu ketentuan Allah. Yang cela itu kelemahan diri. Datuk Seri Mohd. Ibarat berjalan dah sampai di halaman. Ibarat mendaki dah sampai di puncak.Cenderamata tanda kenangan. (PENGUMUMAN KM MENINGGALKAN MAJLIS)  Para hadirin sekalian.      (Penyampaian cenderamata dan apabila selesai) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Yang Berbahagia. hadirin dan hadirat yang sudi melapangkan masa untuk bersama-sama memeriahkan majlis ini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Terima kasih juga kepada semua pihak yang telah memberikan sokongan padu dalam menjayakan Seminar Melayu Mahawangsa ini. Azali Muhamad untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Amat Berhormat. Seterusnya dipersilakan pula Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. majlis seterusnya mempersilakan Puan Hajah Halimah Hassan untuk menjemput dan mengiringi Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Yang Berbahagia Timbalan Naib Canselor untuk menyaksikan pameran Melayu Mahawangsa di Bangunan Sanggar Bahasa dan Komunikasi. Terima kasih sekalung budi. Ali Rustam. . Ibarat terbang dah hinggap di dahan.  Sebagai tanda penghargaan. 7.

Dipersilakan. .Majlis turut mempersilakan tetamu-tetamu kehormat dan seluruh para hadirin untuk menyaksikan pameran di ruang berkenaan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful