SKRIP PENGACARA MAJLIS -NAFAS SEGAR

KEM NAFAS SEGAR

(1) SRA Assalamualaikum wbt. Dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim, Pengawai Daerah Besut, merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Baharuddin bin Ibrahim, Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat, Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia, Prof. Madya Dr. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail, Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian, Universiti Sains Malaysia Dr. Azizah Yusoff, Pengerusi Rancangan Kajian Komuniti dan Kesihatan Keluarga(KKKK) USM En. Abdul Rahim bin Abdullah, Penolong Kanan Pentadbiran, En. Amran bin Ibrahim, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Wan Pauzi bin Wan Mohd, Penolong Kanan Kokurikulum Dr. Raishan Shafini, Pegawai Kesihatan Sekolah, Daerah Besut, selaku penceramah En. Wan Isa bin Wan Abdullah, staff Kesihatan selaku penceramah Guru-guru Kanan, guru cemerlang, kaunselor sekolah, rakan-rakan guru, mahasiswamahasiswi USM dan para pelajar yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah, marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu, digerakkan minda dan deria rasa, dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ sempena pelancaran Kem Nafas Segar. Syukur ke hadrat Allah yang maha Agung kerana kita dapat menghirup udara segar pada pagi yang ceria ini tanpa asap rokok di ruangan udara sekitar kita.

Bagi maksud itu. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. majlis mempersilakan Yang Berbahagia Prof. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. Hj. Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan Kem Nafas Segar. *********** NIK Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Dipersilakan.(2) Bagi memulakan bingkisan ucapan. (3) Meneruskan acara. Madya Dr. Majlis mempersilakan. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Seterusnya majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang Berbahagia Tuan . Rotan melilit tepian pokok Rimbun sebelah pohon seraya Katakan tak nak pada rokok Ia pemusnah mengundang bahaya Seterusnya. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim atas ucapan itu tadi. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. ****** NIK Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. ***** SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Kem Nafas Segar. Majlis mempersilakan. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. Hj. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Pengawai Daerah Besut. Madya Dr.dengan segala hormatnya.

(5) Seterusnya. (6) Seterusnya. Hj. Dipersilakan Yang Berbahagia Tn. USM untuk menyampaikan Cenderahati. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Mhd Ramli bin Che Mat. (7) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. Tn. Majlis kita diteruskan lagi dengan acara lawatan ke pameran dan sudut kaunseling bagi Kem Nafas Segar ini. Pegawai Daerah Besut untuk menerima cenderahati. Selepas melawat pameran para tetamu jemputan dipersilakan ke bilik VIP untuk kudapan. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Madya Dr Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Pengetua SMKPNZ untuk menerima cenderahati dari pihak USM. Hj. Dipersilakan. Prof. Terima kasih sekali lagi kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Daerah. Hj Mhd ramli bin Che Mat. Dipersilakan. 20 pelajar yang terlibat dengan Kem Nafas Segar dipersilakan ke pameran dan seterusnya . Seterusnya dipersilakan yang Berbahagia. Dipersilakan. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Pengerusi PEMADAM untuk menyampaikan tag nama kepada 20 pelajar Contoh yang menyertai Kem Nafas Segar. ********* Nama??? SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. **** Terima kasih diucapkan kepada Yang berbahagia Profesor Madya. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. …. Hj.Pegawai Daerah Besut untuk memalu gong tanda perasmian Kem Nafas Segar anjuran Bersama USM dan SMKPNZ. Hj. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan para tetamu jemputan untuk melawat pameran dan sudut kaunseling di Dewan Terbuka SMKPNZ. Tn.

Selepas para pelajar selesai melihat pameran. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Dr. Seterusnya. Majlis kita pada siang hari ini diteruskan lagi dengan sesi ceramah. SMKPNZ. Pelbagai bahan pameran dan permainan interaktif disediakan untuk semua.hadirin hadirat yang dihormati sekalian. Wan Isa bin Wan Abdullah kerana sudi berkongsi pengalaman beliau.30 pagi. Selamat kembali ke Dewan Gemilang. Pegawai Kesihatan Sekolah untuk menyampaikan ceramah beliau. staf kesihatan di sebuah klinik untuk berkongsi pengalaman beliau bersama kita semua. para pelajar dibenarkan rehat selama 30 minit.ke jamuan di dewan terbuka bersama fasi. pihak majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.para pelajar . Para guru dan pelajar-pelajar lain juga di persilakan ke ruang pameran dan sudut kaunseling di Dewan terbuka. Untuk itu. Raishan Shafini. ???? Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. Dipersilakan ke dewan terbuka. (9) Seterusnya. Dipersilakan ke dewan terbuka. (8) NIK Guru-guru. majlis ini diserahkan kepada ketua Residensi untuk memberi taklimat bengkel. Dengan segala hormatnya dipersilakan . (11) Seterusnya. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Dr Raishan Shafini. sama-samalah kita mendengar luahan rasa bekas perokok. Dipersilakan Cik Shahidatul Naimah bt Wan Jusoh dan En. Dipersilakan. majlis diserahkan kepada pihak USM untuk mengendalikan sesi bengkel bersama 20 pelajar contoh. Semoga apa yang diluahkan oleh beliau tadi dapat memberi teladan kepada kita semua. (10) Para hadirin yang diimuliakan. Wan Isa bin Wan Abdullah. En. Ceramah pertama yang bertajuk Bahaya Merokok akan disampaikan oleh Pegawai Kesihatan Sekolah Daerah Besut. ???? SRA Terima kasih diucapkan kepada En.Para guru dan para pelajar lain boleh melihat-lihat pameran dan berkunjung ke sudut kaunseling di Dewan terbuka. Yeap Kian Nie. Pelajar dikehendaki kembali semula ke dewan pada jam 10.

ADUN Kota Putra Yang Berbahagia. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia. Pusat Pengajian Sains Perubatan En. Alhamdulillah. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Prof. Dipersilakan. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. Wan Pauzi bin Wan Mohd. Penolong Kanan Kokurikulum Ahli-ahli jawatankuasa pengelola. Hj.. Baharuddin bin Ibrahim. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia Dr Zaharah Sulaiman. Yang Berhormat Tuan Hj. digerakkan minda dan deria rasa. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. (3) .USM dan Kementerian Pelajaran Malaysia.SKRIP PENGACARA MAJLIS -PROGRAM PENDIDIKAN SEKS PROGRAM USM (1) Assalamualaikum wbt. Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. En. Abdul Rahim bin Abdullah. Tn. ****** Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. Dan salam sejahtera. Amran bin Ibrahim. Pusat Pengajian Sains Perubatan. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Ketua Unit dan Pensyarah Unit Perkembangan Kesihatan Wanita. Penolong Kanan Pentadbiran. Dr. Dinsuhaimi bin Sidek. Muhammad Pehemi bin Yusof. dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ ini bagi satu program Outreach Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak Anjuran Bersama Pusat pengajian Sains Perubatan . para ibu bapa dan para pelajar yang dikasihi sekalian. Program hari ini bertemakan Selamatkah Anak Kita? Bagi memulakan bingkisan ucapan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. rakan-rakan guru.

Hadirin hadirat yang dimuliakan. Muhammad Pehemi bin Yusof atas ucapan itu tadi. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Majlis mempersilakan. Pusat Pengajian Sains Perubatan. ***** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. Dr. Prof. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis mempersilakan. (5) Seterusnya. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada ------------------- . Muhammad Pehemi bin Yusof. Dr. _____________________untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk_____________________________. **** Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang Berhormat Tuan Hj.Meneruskan acara. ADUN Kota Putra untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan program. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. Dinsuhaimi bin Sidek. Rimbun meranti di hujung kota Berbuah lebat pohon cermai Selamatkah anak kesayangan kita Kasih ditagih sayang disemai. Bagi maksud itu. *********** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj.dengan segala hormatnya. Seterusnya. Dinsuhaimi bin Sidek. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan.

merangkap Pengerusi Lembaga Pengarah Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan-------.(6) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. HEP dan Alumni. Seterusnya. Ali Mohd. (7) Para hadirin yang diimuliakan. Dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. Pihak majlis mohon mengambil kesempatan waktu untuk menyampaikan sejuta kalungan bunga terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. NYANYIAN NEGARAKU DAN PUTRA GEMILANG) (Para hadirin dipersilakan berdiri untuk menghormati ketibaan KM. Datuk Seri Mohd. Ketua Menteri Melaka. . Yang Amat Berhormat. Madya Dr. Yang Berbahagia. Muhammad Pehemi bin Yusof. …. Timbalan Naib Canselor. MAJLIS PERASMIAN SEMINAR MELAYU MAHAWANGSA ANJURAN FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI DENGAN KERJASAMA GABUNGAN PENULIS NASIONAL (GAPENA) 18 – 19 JULAI 2006 1. UPM.untuk menyampaikan cenderahati kepada --Dipersilakan. Wassalamualaikum wbt. Terima kasih diucapkan kepada---------Majlis kita sampai ke penghujungnya. Yang Berbahagia. Profesor Madya Dr. Hj. Prof. Rustam. (KETIBAAN KETUA MENTERI MELAKA. menyanyikan lagu Negaraku dan Putra Gemilang)       Bismillahirrahmanirrahim. UPM. Majlis kita diteruskan lagi dengan sesi soal-jawab. Universiti Putra Malaysia yang mewakili Naib Canselor. Majlis dibuka kepada semua yang ingin mengemukakan sebarang pertanyaan atau kemusykilan. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam sejahtera. Dipersilakan. Azali Mohamed. Rosli Talif. Sekian. ahli jawatankuasa pengelola dan semua pihak yang terlibat bagi menjayakan acara pada hari ini serta sekalian tetamu yang hadir.

Fauzi Jumingan atas bacaan doa itu tadi. Pinang berasal Pulau Mutiara.   Yang Berbahagia. hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Doa dipohon supaya berkat. Awal Bismillah pembuka bicara. Angkat tangan jari sepuluh. kerana dengan berkat limpah kurnia-Nya yang amat banyak. Dengan berkat kehadiran Yang Amat Berhormat Datuk Seri. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Dr.  Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. FBMK. Fauzi Jumingan untuk membacakan doa. para peserta seminar. Sirih berlipat bersama pinang.  Terima kasih juga kepada tetamu-tetamu kehormat dan para pembentang kertas kerja. Ketua Satu Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA). (BACAAN DOA DAN APABILA SELESAI)  Alhamdulillah. Datuk Seri Mohd. Pemanis kata selamat datang. serta para hadirin dan hadirat sekalian kerana bersama-sama memeriahkan majlis pada pagi ini.  Bagi memakmurkan lagi majlis kita pada pagi ini. Penyelaras Unit Dokumentasi Warisan Melayu dan Peribumi. Tetak buluh panjangnya tujuh.  Alhamdulillah. Puan Hajah Halimah Hassan. Tetamu-tetamu kehormat. bersyukur kita ke hadrat Allah SWT. . Buat menjolok sarang penyengat. dapat kita berkumpul pada pagi yang berbahagia ini dalam Seminar Melayu Mahawangsa anjuran Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi dengan kerjasama Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA) dan Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. Mohd. timbalan-timbalan dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. para sarjana dan pembentang kertas kerja. Ali Rustam. Seminar yang bertemakan Rekayasa Citra Melayu Sebagai Mahawangsa ini menjadi lebih bermakna lagi. Singgah berlabuh di Tanjung Jati. atas kesudian melapangkan masa untuk bersama-sama di majlis ini. merangkap Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar. Ismail Hussein. Mohd. 2. majlis dengan sukacitanya mempersilakan Dr. ketuaketua jabatan. Tan Sri Datuk Profesor Emeritus Dr. Yang Berusaha. Hj. (UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI) Dayung sampan dulu-duluan. Dipersilakan. Ucapan sebagai alu-aluan.

(UCAPAN PERASMIAN KM MELAKA)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. Tuan umpama bintang gemilang. Air laut tenang-tenangan.  Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha. Profesor Madya Dr. (UCAPAN TNC)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. Tanam selasih tepi perigi.   (UCAPAN TIMBALAN NAIB CANSELOR DAN APABILA SELESAI) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis dengan penuh rendah hati mempersilakan Yang Amat Berhormat. Semat jerami di Sungai Muar. Kapal berlabuh di Kuala Rengit. 4. Azali Muhamad atas ucapan itu.  Kita tiba ke puncak acara. . Datuk Seri Mohd. Ali Rustam untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan seminar ini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berbahagia. (UCAPAN KETUA MENTERI. Dengan hormatnya dipersilakan. Azali Muhamad. selaku Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dapat kami menumpang sinar. Ali Rustam kerana sudi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Seminar Melayu Mahawangsa ini.  Seterusnya kita ikuti pula ucapan sambutan Timbalan Naib Canselor. Singgah sebentar di Bukit Serindit. (PENYAMPAIAN CENDERAMATA)  Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Tuan umpama bulan di langit. (UCAPAN PENGERUSI DAN APABILA SELESAI) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Puan Hajah Halimah Hassan atas ucapan itu tadi. untuk menyampaikan ucapan.Mari tuan sama-sama amati. Datuk Seri Mohd. Dari Melaka pergi ke Serdang. Profesor Madya Dr. 3. Puan Hajah Halimah Hassan. Titipkan amanat barang sedikit. PUKULAN GONG DAN APABILA SELESAI) 5.

Ibarat berjalan dah sampai di halaman. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Terima kasih sekalung budi. Kalau ada jarum yang patah. Yang baik itu ketentuan Allah. Datuk Seri Mohd. (PENUTUP) Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan para hadirin sekalian.   Terima kasih kepada semua tetamu kehormat. Ibarat terbang dah hinggap di dahan. Terima kasih juga kepada semua pihak yang telah memberikan sokongan padu dalam menjayakan Seminar Melayu Mahawangsa ini. (Penyampaian cenderamata) 6. Dipersilakan dengan segala hormatnya. Profesor Madya Dr. Ali Rustam. Profesor Madya Dr.  Sebagai tanda penghargaan. 7. Ibarat berenang dah sampai di tebing. Azali Muhamad. . majlis sekali lagi merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Datuk Seri Mohd. Azali Muhamad untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Amat Berhormat. Seterusnya dipersilakan pula Yang Berbahagia Profesor Madya Dr.      (Penyampaian cenderamata dan apabila selesai) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Yang Berbahagia. Ibarat mendaki dah sampai di puncak. majlis seterusnya mempersilakan Puan Hajah Halimah Hassan untuk menjemput dan mengiringi Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Yang Berbahagia Timbalan Naib Canselor untuk menyaksikan pameran Melayu Mahawangsa di Bangunan Sanggar Bahasa dan Komunikasi. Jangan disimpan di dalam peti. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Yang cela itu kelemahan diri.  Bagi pihak seluruh anggota jawatankuasa Seminar. Azali Muhamad atas kesudian untuk bersama-sama kita pada pagi ini. Profesor Madya Dr.Cenderamata tanda kenangan. Ali Rustam dan Yang Berbahagia. Rosli Talif untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. Akhir kata. hadirin dan hadirat yang sudi melapangkan masa untuk bersama-sama memeriahkan majlis ini. Azali Muhamad kerana sudi menyampaikan cenderamata. (PENGUMUMAN KM MENINGGALKAN MAJLIS)  Para hadirin sekalian.

Majlis turut mempersilakan tetamu-tetamu kehormat dan seluruh para hadirin untuk menyaksikan pameran di ruang berkenaan. Dipersilakan. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful