SKRIP PENGACARA MAJLIS -NAFAS SEGAR

KEM NAFAS SEGAR

(1) SRA Assalamualaikum wbt. Dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim, Pengawai Daerah Besut, merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Baharuddin bin Ibrahim, Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat, Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia, Prof. Madya Dr. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail, Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian, Universiti Sains Malaysia Dr. Azizah Yusoff, Pengerusi Rancangan Kajian Komuniti dan Kesihatan Keluarga(KKKK) USM En. Abdul Rahim bin Abdullah, Penolong Kanan Pentadbiran, En. Amran bin Ibrahim, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Wan Pauzi bin Wan Mohd, Penolong Kanan Kokurikulum Dr. Raishan Shafini, Pegawai Kesihatan Sekolah, Daerah Besut, selaku penceramah En. Wan Isa bin Wan Abdullah, staff Kesihatan selaku penceramah Guru-guru Kanan, guru cemerlang, kaunselor sekolah, rakan-rakan guru, mahasiswamahasiswi USM dan para pelajar yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah, marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu, digerakkan minda dan deria rasa, dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ sempena pelancaran Kem Nafas Segar. Syukur ke hadrat Allah yang maha Agung kerana kita dapat menghirup udara segar pada pagi yang ceria ini tanpa asap rokok di ruangan udara sekitar kita.

***** SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. Pengawai Daerah Besut. Dipersilakan. Majlis mempersilakan. (3) Meneruskan acara. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan Kem Nafas Segar. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. *********** NIK Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. majlis mempersilakan Yang Berbahagia Prof. ****** NIK Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. Hj. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim atas ucapan itu tadi. Majlis mempersilakan. Hj. Seterusnya majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang Berbahagia Tuan . Rotan melilit tepian pokok Rimbun sebelah pohon seraya Katakan tak nak pada rokok Ia pemusnah mengundang bahaya Seterusnya.dengan segala hormatnya. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Kem Nafas Segar. Madya Dr. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan.(2) Bagi memulakan bingkisan ucapan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Bagi maksud itu. Madya Dr. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang berbahagia Tn.

Mhd Ramli bin Che Mat.Pegawai Daerah Besut untuk memalu gong tanda perasmian Kem Nafas Segar anjuran Bersama USM dan SMKPNZ. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. USM untuk menyampaikan Cenderahati. Dengan segala hormatnya dipersilakan. ********* Nama??? SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Hj. **** Terima kasih diucapkan kepada Yang berbahagia Profesor Madya. 20 pelajar yang terlibat dengan Kem Nafas Segar dipersilakan ke pameran dan seterusnya . Majlis kita diteruskan lagi dengan acara lawatan ke pameran dan sudut kaunseling bagi Kem Nafas Segar ini. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Terima kasih sekali lagi kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Daerah. Tn. Prof. Selepas melawat pameran para tetamu jemputan dipersilakan ke bilik VIP untuk kudapan. Dipersilakan. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Seterusnya dipersilakan yang Berbahagia. (7) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. Dipersilakan. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Pengetua SMKPNZ untuk menerima cenderahati dari pihak USM. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan para tetamu jemputan untuk melawat pameran dan sudut kaunseling di Dewan Terbuka SMKPNZ. Hj. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. Madya Dr Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Dipersilakan. …. Hj Mhd ramli bin Che Mat. Dipersilakan Yang Berbahagia Tn. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn. Pegawai Daerah Besut untuk menerima cenderahati. Hj. Pengerusi PEMADAM untuk menyampaikan tag nama kepada 20 pelajar Contoh yang menyertai Kem Nafas Segar. (6) Seterusnya. Hj. Tn. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. (5) Seterusnya.

Pelajar dikehendaki kembali semula ke dewan pada jam 10. Wan Isa bin Wan Abdullah kerana sudi berkongsi pengalaman beliau. Pelbagai bahan pameran dan permainan interaktif disediakan untuk semua. Dipersilakan Cik Shahidatul Naimah bt Wan Jusoh dan En.30 pagi. Wan Isa bin Wan Abdullah. SMKPNZ. Dengan segala hormatnya dipersilakan . En.hadirin hadirat yang dihormati sekalian. majlis ini diserahkan kepada ketua Residensi untuk memberi taklimat bengkel. Untuk itu. (8) NIK Guru-guru. (9) Seterusnya. ???? SRA Terima kasih diucapkan kepada En.para pelajar . Dipersilakan. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Dr Raishan Shafini. Dipersilakan ke dewan terbuka. Majlis kita pada siang hari ini diteruskan lagi dengan sesi ceramah.ke jamuan di dewan terbuka bersama fasi. Seterusnya. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Dr. Ceramah pertama yang bertajuk Bahaya Merokok akan disampaikan oleh Pegawai Kesihatan Sekolah Daerah Besut. staf kesihatan di sebuah klinik untuk berkongsi pengalaman beliau bersama kita semua. Raishan Shafini. para pelajar dibenarkan rehat selama 30 minit. Selepas para pelajar selesai melihat pameran. Yeap Kian Nie. Pegawai Kesihatan Sekolah untuk menyampaikan ceramah beliau. (10) Para hadirin yang diimuliakan. Semoga apa yang diluahkan oleh beliau tadi dapat memberi teladan kepada kita semua. pihak majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Dipersilakan ke dewan terbuka. Para guru dan pelajar-pelajar lain juga di persilakan ke ruang pameran dan sudut kaunseling di Dewan terbuka. (11) Seterusnya.Para guru dan para pelajar lain boleh melihat-lihat pameran dan berkunjung ke sudut kaunseling di Dewan terbuka. Selamat kembali ke Dewan Gemilang. majlis diserahkan kepada pihak USM untuk mengendalikan sesi bengkel bersama 20 pelajar contoh. sama-samalah kita mendengar luahan rasa bekas perokok. ???? Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua.

Pusat Pengajian Sains Perubatan. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. Hj.. digerakkan minda dan deria rasa. Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. Wan Pauzi bin Wan Mohd. Dr. para ibu bapa dan para pelajar yang dikasihi sekalian. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia Dr Zaharah Sulaiman. Penolong Kanan Pentadbiran. Dipersilakan. Prof. rakan-rakan guru. (3) . Abdul Rahim bin Abdullah. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Tn. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia. Muhammad Pehemi bin Yusof. Yang Berhormat Tuan Hj. Baharuddin bin Ibrahim. dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ ini bagi satu program Outreach Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak Anjuran Bersama Pusat pengajian Sains Perubatan . ****** Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Pusat Pengajian Sains Perubatan En. Dan salam sejahtera. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. En. ADUN Kota Putra Yang Berbahagia.SKRIP PENGACARA MAJLIS -PROGRAM PENDIDIKAN SEKS PROGRAM USM (1) Assalamualaikum wbt. Penolong Kanan Kokurikulum Ahli-ahli jawatankuasa pengelola. Alhamdulillah. marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu. Amran bin Ibrahim. Program hari ini bertemakan Selamatkah Anak Kita? Bagi memulakan bingkisan ucapan. Dinsuhaimi bin Sidek. Ketua Unit dan Pensyarah Unit Perkembangan Kesihatan Wanita. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi.USM dan Kementerian Pelajaran Malaysia.

Muhammad Pehemi bin Yusof. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang Berhormat Tuan Hj. majlis mempersilakan Yang Berbahagia.Meneruskan acara. Pusat Pengajian Sains Perubatan. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. Majlis mempersilakan. Seterusnya. **** Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. (5) Seterusnya. Rimbun meranti di hujung kota Berbuah lebat pohon cermai Selamatkah anak kesayangan kita Kasih ditagih sayang disemai. _____________________untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk_____________________________. Majlis mempersilakan. Dr. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak. *********** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. Dinsuhaimi bin Sidek. Muhammad Pehemi bin Yusof atas ucapan itu tadi. Bagi maksud itu.dengan segala hormatnya. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada ------------------- . Prof. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. Dinsuhaimi bin Sidek. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Hadirin hadirat yang dimuliakan. ADUN Kota Putra untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan program. ***** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. Dr.

Dipersilakan. Datuk Seri Mohd. Majlis kita diteruskan lagi dengan sesi soal-jawab. Universiti Putra Malaysia yang mewakili Naib Canselor. Yang Berbahagia. UPM. Sekian. Prof. ahli jawatankuasa pengelola dan semua pihak yang terlibat bagi menjayakan acara pada hari ini serta sekalian tetamu yang hadir. Ali Mohd. (7) Para hadirin yang diimuliakan. Yang Berbahagia. menyanyikan lagu Negaraku dan Putra Gemilang)       Bismillahirrahmanirrahim. HEP dan Alumni. MAJLIS PERASMIAN SEMINAR MELAYU MAHAWANGSA ANJURAN FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI DENGAN KERJASAMA GABUNGAN PENULIS NASIONAL (GAPENA) 18 – 19 JULAI 2006 1. Majlis dibuka kepada semua yang ingin mengemukakan sebarang pertanyaan atau kemusykilan. Ketua Menteri Melaka.untuk menyampaikan cenderahati kepada --Dipersilakan.(6) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. Muhammad Pehemi bin Yusof. Terima kasih diucapkan kepada---------Majlis kita sampai ke penghujungnya. UPM. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan-------. Azali Mohamed. Rustam. Profesor Madya Dr. Yang Amat Berhormat. Wassalamualaikum wbt. Dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. Seterusnya. …. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam sejahtera. NYANYIAN NEGARAKU DAN PUTRA GEMILANG) (Para hadirin dipersilakan berdiri untuk menghormati ketibaan KM. Rosli Talif. (KETIBAAN KETUA MENTERI MELAKA. Hj. Madya Dr. . Pihak majlis mohon mengambil kesempatan waktu untuk menyampaikan sejuta kalungan bunga terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. Timbalan Naib Canselor. merangkap Pengerusi Lembaga Pengarah Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam.

Fauzi Jumingan untuk membacakan doa. Ucapan sebagai alu-aluan. Sirih berlipat bersama pinang. Tetak buluh panjangnya tujuh.  Terima kasih juga kepada tetamu-tetamu kehormat dan para pembentang kertas kerja. majlis dengan sukacitanya mempersilakan Dr. Tan Sri Datuk Profesor Emeritus Dr. Puan Hajah Halimah Hassan. .   Yang Berbahagia.  Alhamdulillah. Angkat tangan jari sepuluh.  Bagi memakmurkan lagi majlis kita pada pagi ini. kerana dengan berkat limpah kurnia-Nya yang amat banyak. Mohd. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Dr. Dengan berkat kehadiran Yang Amat Berhormat Datuk Seri. Tetamu-tetamu kehormat. timbalan-timbalan dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. Yang Berusaha. Penyelaras Unit Dokumentasi Warisan Melayu dan Peribumi. merangkap Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar. FBMK. Ismail Hussein. bersyukur kita ke hadrat Allah SWT. ketuaketua jabatan. (UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI) Dayung sampan dulu-duluan. Doa dipohon supaya berkat. Pemanis kata selamat datang. Seminar yang bertemakan Rekayasa Citra Melayu Sebagai Mahawangsa ini menjadi lebih bermakna lagi. para sarjana dan pembentang kertas kerja. Awal Bismillah pembuka bicara. atas kesudian melapangkan masa untuk bersama-sama di majlis ini. Pinang berasal Pulau Mutiara. Mohd. dapat kita berkumpul pada pagi yang berbahagia ini dalam Seminar Melayu Mahawangsa anjuran Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi dengan kerjasama Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA) dan Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. serta para hadirin dan hadirat sekalian kerana bersama-sama memeriahkan majlis pada pagi ini. (BACAAN DOA DAN APABILA SELESAI)  Alhamdulillah. Ali Rustam. para peserta seminar.  Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Datuk Seri Mohd. Dipersilakan. Singgah berlabuh di Tanjung Jati. Fauzi Jumingan atas bacaan doa itu tadi. hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. 2. Ketua Satu Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA). Hj. Buat menjolok sarang penyengat.

Datuk Seri Mohd. Datuk Seri Mohd. Profesor Madya Dr.Mari tuan sama-sama amati. Azali Muhamad. untuk menyampaikan ucapan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berbahagia.   (UCAPAN TIMBALAN NAIB CANSELOR DAN APABILA SELESAI) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia. Ali Rustam untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan seminar ini. Profesor Madya Dr. . 3. Singgah sebentar di Bukit Serindit.  Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha. Semat jerami di Sungai Muar. 4. Tuan umpama bintang gemilang. Dapat kami menumpang sinar. (UCAPAN PENGERUSI DAN APABILA SELESAI) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Puan Hajah Halimah Hassan atas ucapan itu tadi. Air laut tenang-tenangan. Titipkan amanat barang sedikit. Dengan segala hormatnya dipersilakan. (UCAPAN TNC)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. (UCAPAN KETUA MENTERI. Tuan umpama bulan di langit. (PENYAMPAIAN CENDERAMATA)  Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Majlis dengan penuh rendah hati mempersilakan Yang Amat Berhormat. (UCAPAN PERASMIAN KM MELAKA)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. Tanam selasih tepi perigi. Kapal berlabuh di Kuala Rengit. Dari Melaka pergi ke Serdang. PUKULAN GONG DAN APABILA SELESAI) 5. Puan Hajah Halimah Hassan.  Seterusnya kita ikuti pula ucapan sambutan Timbalan Naib Canselor. Azali Muhamad atas ucapan itu. Ali Rustam kerana sudi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Seminar Melayu Mahawangsa ini. Dengan hormatnya dipersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. selaku Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar untuk menyampaikan ucapan alu-aluan.  Kita tiba ke puncak acara.

(PENUTUP) Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan para hadirin sekalian. majlis sekali lagi merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Datuk Seri Mohd. Datuk Seri Mohd.      (Penyampaian cenderamata dan apabila selesai) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Yang Berbahagia.  Bagi pihak seluruh anggota jawatankuasa Seminar. Seterusnya dipersilakan pula Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. (Penyampaian cenderamata) 6. hadirin dan hadirat yang sudi melapangkan masa untuk bersama-sama memeriahkan majlis ini. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Azali Muhamad kerana sudi menyampaikan cenderamata. (PENGUMUMAN KM MENINGGALKAN MAJLIS)  Para hadirin sekalian. Ibarat terbang dah hinggap di dahan. Rosli Talif untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. Profesor Madya Dr. Terima kasih sekalung budi. Yang baik itu ketentuan Allah. . Ibarat berenang dah sampai di tebing. Jangan disimpan di dalam peti. Terima kasih juga kepada semua pihak yang telah memberikan sokongan padu dalam menjayakan Seminar Melayu Mahawangsa ini. Azali Muhamad untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Amat Berhormat. Dipersilakan dengan segala hormatnya. Azali Muhamad atas kesudian untuk bersama-sama kita pada pagi ini. majlis seterusnya mempersilakan Puan Hajah Halimah Hassan untuk menjemput dan mengiringi Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Yang Berbahagia Timbalan Naib Canselor untuk menyaksikan pameran Melayu Mahawangsa di Bangunan Sanggar Bahasa dan Komunikasi. Azali Muhamad.Cenderamata tanda kenangan. Kalau ada jarum yang patah.  Sebagai tanda penghargaan.   Terima kasih kepada semua tetamu kehormat. Ibarat mendaki dah sampai di puncak. Profesor Madya Dr. Ali Rustam. Ali Rustam dan Yang Berbahagia. Akhir kata. Profesor Madya Dr. 7. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Yang cela itu kelemahan diri. Ibarat berjalan dah sampai di halaman.

.Majlis turut mempersilakan tetamu-tetamu kehormat dan seluruh para hadirin untuk menyaksikan pameran di ruang berkenaan. Dipersilakan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful