P. 1
SKRIP PENGACARA MAJLIS

SKRIP PENGACARA MAJLIS

|Views: 187|Likes:
Published by najwaghazali

More info:

Published by: najwaghazali on Apr 24, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/15/2015

pdf

text

original

SKRIP PENGACARA MAJLIS -NAFAS SEGAR

KEM NAFAS SEGAR

(1) SRA Assalamualaikum wbt. Dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim, Pengawai Daerah Besut, merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Baharuddin bin Ibrahim, Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat, Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia, Prof. Madya Dr. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail, Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian, Universiti Sains Malaysia Dr. Azizah Yusoff, Pengerusi Rancangan Kajian Komuniti dan Kesihatan Keluarga(KKKK) USM En. Abdul Rahim bin Abdullah, Penolong Kanan Pentadbiran, En. Amran bin Ibrahim, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Wan Pauzi bin Wan Mohd, Penolong Kanan Kokurikulum Dr. Raishan Shafini, Pegawai Kesihatan Sekolah, Daerah Besut, selaku penceramah En. Wan Isa bin Wan Abdullah, staff Kesihatan selaku penceramah Guru-guru Kanan, guru cemerlang, kaunselor sekolah, rakan-rakan guru, mahasiswamahasiswi USM dan para pelajar yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah, marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu, digerakkan minda dan deria rasa, dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ sempena pelancaran Kem Nafas Segar. Syukur ke hadrat Allah yang maha Agung kerana kita dapat menghirup udara segar pada pagi yang ceria ini tanpa asap rokok di ruangan udara sekitar kita.

Madya Dr. Bagi maksud itu. Rotan melilit tepian pokok Rimbun sebelah pohon seraya Katakan tak nak pada rokok Ia pemusnah mengundang bahaya Seterusnya. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim atas ucapan itu tadi. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Hj.(2) Bagi memulakan bingkisan ucapan. majlis mempersilakan Yang Berbahagia Prof. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. ****** NIK Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan Kem Nafas Segar. Pengawai Daerah Besut. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. Majlis mempersilakan. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Kem Nafas Segar. Dipersilakan. Madya Dr. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. Hj. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. (3) Meneruskan acara. ***** SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof.dengan segala hormatnya. Majlis mempersilakan. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Seterusnya majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang Berbahagia Tuan . Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. *********** NIK Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn.

Pegawai Daerah Besut untuk memalu gong tanda perasmian Kem Nafas Segar anjuran Bersama USM dan SMKPNZ. USM untuk menyampaikan Cenderahati. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Pengetua SMKPNZ untuk menerima cenderahati dari pihak USM. Pengerusi PEMADAM untuk menyampaikan tag nama kepada 20 pelajar Contoh yang menyertai Kem Nafas Segar. Dipersilakan Yang Berbahagia Tn. Terima kasih sekali lagi kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Daerah. Majlis kita diteruskan lagi dengan acara lawatan ke pameran dan sudut kaunseling bagi Kem Nafas Segar ini. Dipersilakan. ********* Nama??? SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Dipersilakan. Tn. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. **** Terima kasih diucapkan kepada Yang berbahagia Profesor Madya. Mhd Ramli bin Che Mat. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Hj. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan para tetamu jemputan untuk melawat pameran dan sudut kaunseling di Dewan Terbuka SMKPNZ. 20 pelajar yang terlibat dengan Kem Nafas Segar dipersilakan ke pameran dan seterusnya . Dengan segala hormatnya dipersilakan. (5) Seterusnya. Prof. Tn. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. (7) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. Selepas melawat pameran para tetamu jemputan dipersilakan ke bilik VIP untuk kudapan. …. Hj. Dipersilakan. Pegawai Daerah Besut untuk menerima cenderahati. Madya Dr Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Hj. Hj. Seterusnya dipersilakan yang Berbahagia. (6) Seterusnya. Hj Mhd ramli bin Che Mat. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian.

(10) Para hadirin yang diimuliakan.ke jamuan di dewan terbuka bersama fasi. En. pihak majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Ceramah pertama yang bertajuk Bahaya Merokok akan disampaikan oleh Pegawai Kesihatan Sekolah Daerah Besut. Yeap Kian Nie. Untuk itu. Seterusnya. majlis diserahkan kepada pihak USM untuk mengendalikan sesi bengkel bersama 20 pelajar contoh. Dengan segala hormatnya dipersilakan .Para guru dan para pelajar lain boleh melihat-lihat pameran dan berkunjung ke sudut kaunseling di Dewan terbuka. Wan Isa bin Wan Abdullah kerana sudi berkongsi pengalaman beliau. (11) Seterusnya. ???? Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. Pelbagai bahan pameran dan permainan interaktif disediakan untuk semua. Selepas para pelajar selesai melihat pameran. Dipersilakan ke dewan terbuka. Dipersilakan Cik Shahidatul Naimah bt Wan Jusoh dan En. Pelajar dikehendaki kembali semula ke dewan pada jam 10. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Dr. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Dr Raishan Shafini. Wan Isa bin Wan Abdullah. majlis ini diserahkan kepada ketua Residensi untuk memberi taklimat bengkel. staf kesihatan di sebuah klinik untuk berkongsi pengalaman beliau bersama kita semua. Para guru dan pelajar-pelajar lain juga di persilakan ke ruang pameran dan sudut kaunseling di Dewan terbuka. (8) NIK Guru-guru. Majlis kita pada siang hari ini diteruskan lagi dengan sesi ceramah. para pelajar dibenarkan rehat selama 30 minit.hadirin hadirat yang dihormati sekalian. Selamat kembali ke Dewan Gemilang. Dipersilakan ke dewan terbuka. SMKPNZ. Semoga apa yang diluahkan oleh beliau tadi dapat memberi teladan kepada kita semua. Raishan Shafini. Dipersilakan.para pelajar . ???? SRA Terima kasih diucapkan kepada En.30 pagi. sama-samalah kita mendengar luahan rasa bekas perokok. (9) Seterusnya. Pegawai Kesihatan Sekolah untuk menyampaikan ceramah beliau.

majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. En. Alhamdulillah. Tn. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia Dr Zaharah Sulaiman. Yang Berhormat Tuan Hj.USM dan Kementerian Pelajaran Malaysia. ADUN Kota Putra Yang Berbahagia. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. para ibu bapa dan para pelajar yang dikasihi sekalian. rakan-rakan guru. Dr. Pusat Pengajian Sains Perubatan En. Abdul Rahim bin Abdullah. Prof. Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Hj. dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ ini bagi satu program Outreach Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak Anjuran Bersama Pusat pengajian Sains Perubatan . Penolong Kanan Kokurikulum Ahli-ahli jawatankuasa pengelola. Penolong Kanan Pentadbiran. Pusat Pengajian Sains Perubatan. Muhammad Pehemi bin Yusof. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. ****** Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. Baharuddin bin Ibrahim. Dinsuhaimi bin Sidek. Ketua Unit dan Pensyarah Unit Perkembangan Kesihatan Wanita. Dipersilakan.. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Wan Pauzi bin Wan Mohd. Amran bin Ibrahim. Dan salam sejahtera. marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu. (3) . Program hari ini bertemakan Selamatkah Anak Kita? Bagi memulakan bingkisan ucapan.SKRIP PENGACARA MAJLIS -PROGRAM PENDIDIKAN SEKS PROGRAM USM (1) Assalamualaikum wbt. digerakkan minda dan deria rasa.

Dr. *********** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj.Meneruskan acara. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada ------------------- . Rimbun meranti di hujung kota Berbuah lebat pohon cermai Selamatkah anak kesayangan kita Kasih ditagih sayang disemai. **** Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. Dinsuhaimi bin Sidek. Dinsuhaimi bin Sidek. Bagi maksud itu. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. ADUN Kota Putra untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan program. majlis mempersilakan Yang Berbahagia.dengan segala hormatnya. ***** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. Pusat Pengajian Sains Perubatan. (5) Seterusnya. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang Berhormat Tuan Hj. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Muhammad Pehemi bin Yusof atas ucapan itu tadi. Majlis mempersilakan. Dr. Prof. Dengan segala hormatnya dipersilakan. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. _____________________untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk_____________________________. Majlis mempersilakan. Hadirin hadirat yang dimuliakan. Muhammad Pehemi bin Yusof. Seterusnya. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak.

UPM. Timbalan Naib Canselor. NYANYIAN NEGARAKU DAN PUTRA GEMILANG) (Para hadirin dipersilakan berdiri untuk menghormati ketibaan KM. merangkap Pengerusi Lembaga Pengarah Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam sejahtera.(6) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. Dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. …. . Dipersilakan. Rustam. Seterusnya. Rosli Talif. Profesor Madya Dr. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan-------. (7) Para hadirin yang diimuliakan. Datuk Seri Mohd. ahli jawatankuasa pengelola dan semua pihak yang terlibat bagi menjayakan acara pada hari ini serta sekalian tetamu yang hadir. Yang Berbahagia. Pihak majlis mohon mengambil kesempatan waktu untuk menyampaikan sejuta kalungan bunga terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. Yang Amat Berhormat. (KETIBAAN KETUA MENTERI MELAKA. MAJLIS PERASMIAN SEMINAR MELAYU MAHAWANGSA ANJURAN FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI DENGAN KERJASAMA GABUNGAN PENULIS NASIONAL (GAPENA) 18 – 19 JULAI 2006 1. Sekian. Azali Mohamed. Hj. Ali Mohd. Majlis dibuka kepada semua yang ingin mengemukakan sebarang pertanyaan atau kemusykilan.untuk menyampaikan cenderahati kepada --Dipersilakan. Terima kasih diucapkan kepada---------Majlis kita sampai ke penghujungnya. Ketua Menteri Melaka. UPM. Madya Dr. Majlis kita diteruskan lagi dengan sesi soal-jawab. Muhammad Pehemi bin Yusof. Yang Berbahagia. HEP dan Alumni. Universiti Putra Malaysia yang mewakili Naib Canselor. Prof. Wassalamualaikum wbt. menyanyikan lagu Negaraku dan Putra Gemilang)       Bismillahirrahmanirrahim.

Tetak buluh panjangnya tujuh. Ketua Satu Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA). Sirih berlipat bersama pinang. Fauzi Jumingan atas bacaan doa itu tadi. Fauzi Jumingan untuk membacakan doa. majlis dengan sukacitanya mempersilakan Dr. Angkat tangan jari sepuluh. FBMK. serta para hadirin dan hadirat sekalian kerana bersama-sama memeriahkan majlis pada pagi ini. Doa dipohon supaya berkat. Awal Bismillah pembuka bicara. Mohd. Ismail Hussein. Pemanis kata selamat datang. bersyukur kita ke hadrat Allah SWT. Dengan berkat kehadiran Yang Amat Berhormat Datuk Seri. Buat menjolok sarang penyengat. Yang Berusaha. Tetamu-tetamu kehormat. Seminar yang bertemakan Rekayasa Citra Melayu Sebagai Mahawangsa ini menjadi lebih bermakna lagi. kerana dengan berkat limpah kurnia-Nya yang amat banyak. dapat kita berkumpul pada pagi yang berbahagia ini dalam Seminar Melayu Mahawangsa anjuran Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi dengan kerjasama Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA) dan Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. 2. para peserta seminar. Singgah berlabuh di Tanjung Jati. Ali Rustam. Pinang berasal Pulau Mutiara.  Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Ucapan sebagai alu-aluan. Penyelaras Unit Dokumentasi Warisan Melayu dan Peribumi. timbalan-timbalan dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. atas kesudian melapangkan masa untuk bersama-sama di majlis ini.   Yang Berbahagia. Tan Sri Datuk Profesor Emeritus Dr. para sarjana dan pembentang kertas kerja. Dipersilakan. Puan Hajah Halimah Hassan.  Bagi memakmurkan lagi majlis kita pada pagi ini. Hj. (BACAAN DOA DAN APABILA SELESAI)  Alhamdulillah. merangkap Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar.  Terima kasih juga kepada tetamu-tetamu kehormat dan para pembentang kertas kerja. Datuk Seri Mohd.  Alhamdulillah. ketuaketua jabatan. Mohd. hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Dr. (UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI) Dayung sampan dulu-duluan. .

. Titipkan amanat barang sedikit. (UCAPAN KETUA MENTERI. Tuan umpama bintang gemilang. Air laut tenang-tenangan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berbahagia. Azali Muhamad. untuk menyampaikan ucapan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis dengan penuh rendah hati mempersilakan Yang Amat Berhormat. Profesor Madya Dr. Dapat kami menumpang sinar. (UCAPAN PENGERUSI DAN APABILA SELESAI) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Puan Hajah Halimah Hassan atas ucapan itu tadi. Semat jerami di Sungai Muar. Singgah sebentar di Bukit Serindit.Mari tuan sama-sama amati. (PENYAMPAIAN CENDERAMATA)  Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Datuk Seri Mohd. 3. Datuk Seri Mohd. Ali Rustam kerana sudi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Seminar Melayu Mahawangsa ini.  Kita tiba ke puncak acara. Puan Hajah Halimah Hassan. Profesor Madya Dr. Ali Rustam untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan seminar ini. (UCAPAN PERASMIAN KM MELAKA)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. Tuan umpama bulan di langit.   (UCAPAN TIMBALAN NAIB CANSELOR DAN APABILA SELESAI) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia. 4. Dengan segala hormatnya dipersilakan. PUKULAN GONG DAN APABILA SELESAI) 5. Kapal berlabuh di Kuala Rengit. Dengan hormatnya dipersilakan. Tanam selasih tepi perigi. selaku Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar untuk menyampaikan ucapan alu-aluan.  Seterusnya kita ikuti pula ucapan sambutan Timbalan Naib Canselor. Azali Muhamad atas ucapan itu. Dari Melaka pergi ke Serdang. (UCAPAN TNC)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian.  Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha.

Datuk Seri Mohd. (PENUTUP) Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan para hadirin sekalian. Yang cela itu kelemahan diri. Ibarat terbang dah hinggap di dahan. .  Bagi pihak seluruh anggota jawatankuasa Seminar. Profesor Madya Dr. Profesor Madya Dr. Kalau ada jarum yang patah. Ibarat berjalan dah sampai di halaman.   Terima kasih kepada semua tetamu kehormat. Azali Muhamad. majlis sekali lagi merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Rosli Talif untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.  Sebagai tanda penghargaan. (Penyampaian cenderamata) 6. Ibarat berenang dah sampai di tebing. Terima kasih sekalung budi.Cenderamata tanda kenangan. Jangan disimpan di dalam peti. Akhir kata. Dipersilakan dengan segala hormatnya. hadirin dan hadirat yang sudi melapangkan masa untuk bersama-sama memeriahkan majlis ini. Yang baik itu ketentuan Allah. Seterusnya dipersilakan pula Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. Ali Rustam dan Yang Berbahagia. Ibarat mendaki dah sampai di puncak. Terima kasih juga kepada semua pihak yang telah memberikan sokongan padu dalam menjayakan Seminar Melayu Mahawangsa ini. Ali Rustam. Profesor Madya Dr. Azali Muhamad kerana sudi menyampaikan cenderamata. 7. majlis seterusnya mempersilakan Puan Hajah Halimah Hassan untuk menjemput dan mengiringi Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Yang Berbahagia Timbalan Naib Canselor untuk menyaksikan pameran Melayu Mahawangsa di Bangunan Sanggar Bahasa dan Komunikasi. Azali Muhamad atas kesudian untuk bersama-sama kita pada pagi ini. (PENGUMUMAN KM MENINGGALKAN MAJLIS)  Para hadirin sekalian. Azali Muhamad untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Amat Berhormat. Datuk Seri Mohd. majlis mempersilakan Yang Berbahagia.      (Penyampaian cenderamata dan apabila selesai) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Yang Berbahagia.

Majlis turut mempersilakan tetamu-tetamu kehormat dan seluruh para hadirin untuk menyaksikan pameran di ruang berkenaan. . Dipersilakan.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->