SKRIP PENGACARA MAJLIS

SKRIP PENGACARA MAJLIS -NAFAS SEGAR

KEM NAFAS SEGAR

(1) SRA Assalamualaikum wbt. Dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim, Pengawai Daerah Besut, merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Baharuddin bin Ibrahim, Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat, Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia, Prof. Madya Dr. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail, Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian, Universiti Sains Malaysia Dr. Azizah Yusoff, Pengerusi Rancangan Kajian Komuniti dan Kesihatan Keluarga(KKKK) USM En. Abdul Rahim bin Abdullah, Penolong Kanan Pentadbiran, En. Amran bin Ibrahim, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Wan Pauzi bin Wan Mohd, Penolong Kanan Kokurikulum Dr. Raishan Shafini, Pegawai Kesihatan Sekolah, Daerah Besut, selaku penceramah En. Wan Isa bin Wan Abdullah, staff Kesihatan selaku penceramah Guru-guru Kanan, guru cemerlang, kaunselor sekolah, rakan-rakan guru, mahasiswamahasiswi USM dan para pelajar yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah, marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu, digerakkan minda dan deria rasa, dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ sempena pelancaran Kem Nafas Segar. Syukur ke hadrat Allah yang maha Agung kerana kita dapat menghirup udara segar pada pagi yang ceria ini tanpa asap rokok di ruangan udara sekitar kita.

Hj. merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan Kem Nafas Segar. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim atas ucapan itu tadi. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Majlis mempersilakan.(2) Bagi memulakan bingkisan ucapan. Pengawai Daerah Besut. Madya Dr. ****** NIK Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. ***** SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. Dipersilakan. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. Rotan melilit tepian pokok Rimbun sebelah pohon seraya Katakan tak nak pada rokok Ia pemusnah mengundang bahaya Seterusnya. Madya Dr. Bagi maksud itu. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. Seterusnya majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang Berbahagia Tuan . *********** NIK Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. (3) Meneruskan acara.dengan segala hormatnya. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Kem Nafas Segar. Majlis mempersilakan. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. majlis mempersilakan Yang Berbahagia Prof. Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. Hj. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang berbahagia Tn.

Hj. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Pegawai Daerah Besut untuk menerima cenderahati. 20 pelajar yang terlibat dengan Kem Nafas Segar dipersilakan ke pameran dan seterusnya . Seterusnya dipersilakan yang Berbahagia. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Hj. Dipersilakan Yang Berbahagia Tn.Pegawai Daerah Besut untuk memalu gong tanda perasmian Kem Nafas Segar anjuran Bersama USM dan SMKPNZ. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan para tetamu jemputan untuk melawat pameran dan sudut kaunseling di Dewan Terbuka SMKPNZ. Terima kasih sekali lagi kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Daerah. Majlis kita diteruskan lagi dengan acara lawatan ke pameran dan sudut kaunseling bagi Kem Nafas Segar ini. Hj Mhd ramli bin Che Mat. Dipersilakan. Hj. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Madya Dr Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. …. Tn. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn. Dipersilakan. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. (6) Seterusnya. Pengerusi PEMADAM untuk menyampaikan tag nama kepada 20 pelajar Contoh yang menyertai Kem Nafas Segar. Mhd Ramli bin Che Mat. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Tn. Selepas melawat pameran para tetamu jemputan dipersilakan ke bilik VIP untuk kudapan. Prof. Hj. ********* Nama??? SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Pengetua SMKPNZ untuk menerima cenderahati dari pihak USM. Dipersilakan. (5) Seterusnya. USM untuk menyampaikan Cenderahati. **** Terima kasih diucapkan kepada Yang berbahagia Profesor Madya. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. (7) Para hadirin yang dimuliakan sekalian.

Semoga apa yang diluahkan oleh beliau tadi dapat memberi teladan kepada kita semua. Untuk itu.Para guru dan para pelajar lain boleh melihat-lihat pameran dan berkunjung ke sudut kaunseling di Dewan terbuka. staf kesihatan di sebuah klinik untuk berkongsi pengalaman beliau bersama kita semua. Dipersilakan. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Dr Raishan Shafini. Seterusnya. En. Dengan segala hormatnya dipersilakan . ???? SRA Terima kasih diucapkan kepada En. Dipersilakan ke dewan terbuka. Dipersilakan Cik Shahidatul Naimah bt Wan Jusoh dan En. Pelajar dikehendaki kembali semula ke dewan pada jam 10. Pegawai Kesihatan Sekolah untuk menyampaikan ceramah beliau. pihak majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. sama-samalah kita mendengar luahan rasa bekas perokok. Pelbagai bahan pameran dan permainan interaktif disediakan untuk semua. Selamat kembali ke Dewan Gemilang. majlis diserahkan kepada pihak USM untuk mengendalikan sesi bengkel bersama 20 pelajar contoh.30 pagi. (11) Seterusnya. (10) Para hadirin yang diimuliakan. Dipersilakan ke dewan terbuka. (9) Seterusnya. para pelajar dibenarkan rehat selama 30 minit. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Dr. Para guru dan pelajar-pelajar lain juga di persilakan ke ruang pameran dan sudut kaunseling di Dewan terbuka.ke jamuan di dewan terbuka bersama fasi. ???? Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. Majlis kita pada siang hari ini diteruskan lagi dengan sesi ceramah. Raishan Shafini. Wan Isa bin Wan Abdullah. majlis ini diserahkan kepada ketua Residensi untuk memberi taklimat bengkel.para pelajar .hadirin hadirat yang dihormati sekalian. SMKPNZ. Yeap Kian Nie. Selepas para pelajar selesai melihat pameran. (8) NIK Guru-guru. Ceramah pertama yang bertajuk Bahaya Merokok akan disampaikan oleh Pegawai Kesihatan Sekolah Daerah Besut. Wan Isa bin Wan Abdullah kerana sudi berkongsi pengalaman beliau.

Baharuddin bin Ibrahim. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. para ibu bapa dan para pelajar yang dikasihi sekalian. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Yang Berhormat Tuan Hj. Hj. Alhamdulillah. Ketua Unit dan Pensyarah Unit Perkembangan Kesihatan Wanita. Abdul Rahim bin Abdullah..SKRIP PENGACARA MAJLIS -PROGRAM PENDIDIKAN SEKS PROGRAM USM (1) Assalamualaikum wbt. Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Amran bin Ibrahim. dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ ini bagi satu program Outreach Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak Anjuran Bersama Pusat pengajian Sains Perubatan . (3) . Program hari ini bertemakan Selamatkah Anak Kita? Bagi memulakan bingkisan ucapan. Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. Pusat Pengajian Sains Perubatan. marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu. Muhammad Pehemi bin Yusof. ****** Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. rakan-rakan guru. En. Penolong Kanan Pentadbiran. Dan salam sejahtera. Prof.USM dan Kementerian Pelajaran Malaysia. Dinsuhaimi bin Sidek. ADUN Kota Putra Yang Berbahagia. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia Dr Zaharah Sulaiman. digerakkan minda dan deria rasa. Penolong Kanan Kokurikulum Ahli-ahli jawatankuasa pengelola. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia. Dipersilakan. Pusat Pengajian Sains Perubatan En. Wan Pauzi bin Wan Mohd. Dr.

(5) Seterusnya. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. _____________________untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk_____________________________. Dinsuhaimi bin Sidek. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak. Seterusnya. ***** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof.dengan segala hormatnya. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. Dinsuhaimi bin Sidek. Muhammad Pehemi bin Yusof atas ucapan itu tadi. **** Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. ADUN Kota Putra untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan program. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. Majlis mempersilakan. Dr. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Hadirin hadirat yang dimuliakan. Prof. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada ------------------- . majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang Berhormat Tuan Hj. Pusat Pengajian Sains Perubatan. Majlis mempersilakan. Bagi maksud itu.Meneruskan acara. Dr. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Rimbun meranti di hujung kota Berbuah lebat pohon cermai Selamatkah anak kesayangan kita Kasih ditagih sayang disemai. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. *********** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. Muhammad Pehemi bin Yusof.

Universiti Putra Malaysia yang mewakili Naib Canselor. Dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. Seterusnya. Azali Mohamed. …. Prof. (7) Para hadirin yang diimuliakan. Rosli Talif. HEP dan Alumni. menyanyikan lagu Negaraku dan Putra Gemilang)       Bismillahirrahmanirrahim. Dipersilakan. Madya Dr. NYANYIAN NEGARAKU DAN PUTRA GEMILANG) (Para hadirin dipersilakan berdiri untuk menghormati ketibaan KM. Rustam. MAJLIS PERASMIAN SEMINAR MELAYU MAHAWANGSA ANJURAN FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI DENGAN KERJASAMA GABUNGAN PENULIS NASIONAL (GAPENA) 18 – 19 JULAI 2006 1.untuk menyampaikan cenderahati kepada --Dipersilakan. . Datuk Seri Mohd.(6) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. Pihak majlis mohon mengambil kesempatan waktu untuk menyampaikan sejuta kalungan bunga terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. Yang Amat Berhormat. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan-------. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam sejahtera. UPM. Majlis dibuka kepada semua yang ingin mengemukakan sebarang pertanyaan atau kemusykilan. Sekian. Muhammad Pehemi bin Yusof. Terima kasih diucapkan kepada---------Majlis kita sampai ke penghujungnya. Majlis kita diteruskan lagi dengan sesi soal-jawab. ahli jawatankuasa pengelola dan semua pihak yang terlibat bagi menjayakan acara pada hari ini serta sekalian tetamu yang hadir. Timbalan Naib Canselor. Ali Mohd. Yang Berbahagia. Hj. Yang Berbahagia. UPM. Ketua Menteri Melaka. (KETIBAAN KETUA MENTERI MELAKA. merangkap Pengerusi Lembaga Pengarah Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. Profesor Madya Dr. Wassalamualaikum wbt.

Penyelaras Unit Dokumentasi Warisan Melayu dan Peribumi. Tetamu-tetamu kehormat. Ismail Hussein. Doa dipohon supaya berkat. para sarjana dan pembentang kertas kerja.  Terima kasih juga kepada tetamu-tetamu kehormat dan para pembentang kertas kerja. Tetak buluh panjangnya tujuh.  Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Singgah berlabuh di Tanjung Jati. hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian.  Bagi memakmurkan lagi majlis kita pada pagi ini.   Yang Berbahagia. Tan Sri Datuk Profesor Emeritus Dr. Yang Berusaha. Ali Rustam. Dengan berkat kehadiran Yang Amat Berhormat Datuk Seri. majlis dengan sukacitanya mempersilakan Dr. para peserta seminar. atas kesudian melapangkan masa untuk bersama-sama di majlis ini. Angkat tangan jari sepuluh. serta para hadirin dan hadirat sekalian kerana bersama-sama memeriahkan majlis pada pagi ini.  Alhamdulillah. Fauzi Jumingan untuk membacakan doa. Buat menjolok sarang penyengat. dapat kita berkumpul pada pagi yang berbahagia ini dalam Seminar Melayu Mahawangsa anjuran Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi dengan kerjasama Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA) dan Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. ketuaketua jabatan. bersyukur kita ke hadrat Allah SWT. timbalan-timbalan dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. Mohd. Ucapan sebagai alu-aluan. Awal Bismillah pembuka bicara. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Dr. (BACAAN DOA DAN APABILA SELESAI)  Alhamdulillah. Seminar yang bertemakan Rekayasa Citra Melayu Sebagai Mahawangsa ini menjadi lebih bermakna lagi. Sirih berlipat bersama pinang. 2. Hj. (UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI) Dayung sampan dulu-duluan. merangkap Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar. Datuk Seri Mohd. FBMK. Fauzi Jumingan atas bacaan doa itu tadi. Dipersilakan. Ketua Satu Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA). Mohd. . Puan Hajah Halimah Hassan. kerana dengan berkat limpah kurnia-Nya yang amat banyak. Pinang berasal Pulau Mutiara. Pemanis kata selamat datang.

. Titipkan amanat barang sedikit. PUKULAN GONG DAN APABILA SELESAI) 5.  Kita tiba ke puncak acara.   (UCAPAN TIMBALAN NAIB CANSELOR DAN APABILA SELESAI) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia. Tuan umpama bintang gemilang. (UCAPAN PERASMIAN KM MELAKA)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. (UCAPAN KETUA MENTERI. Semat jerami di Sungai Muar. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berbahagia.Mari tuan sama-sama amati. Azali Muhamad atas ucapan itu. (UCAPAN TNC)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. Air laut tenang-tenangan. Datuk Seri Mohd. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Profesor Madya Dr. selaku Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. Datuk Seri Mohd. Dari Melaka pergi ke Serdang. Ali Rustam kerana sudi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Seminar Melayu Mahawangsa ini. Azali Muhamad.  Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha. Kapal berlabuh di Kuala Rengit. Singgah sebentar di Bukit Serindit. 3. untuk menyampaikan ucapan. (UCAPAN PENGERUSI DAN APABILA SELESAI) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Puan Hajah Halimah Hassan atas ucapan itu tadi. Tuan umpama bulan di langit. Ali Rustam untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan seminar ini. Tanam selasih tepi perigi.  Seterusnya kita ikuti pula ucapan sambutan Timbalan Naib Canselor. Dengan segala hormatnya dipersilakan. 4. (PENYAMPAIAN CENDERAMATA)  Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Dengan hormatnya dipersilakan. Majlis dengan penuh rendah hati mempersilakan Yang Amat Berhormat. Dapat kami menumpang sinar. Profesor Madya Dr. Puan Hajah Halimah Hassan.

Ibarat terbang dah hinggap di dahan. 7. Yang baik itu ketentuan Allah. Yang cela itu kelemahan diri.  Sebagai tanda penghargaan. Rosli Talif untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Profesor Madya Dr.  Bagi pihak seluruh anggota jawatankuasa Seminar. Kalau ada jarum yang patah. Datuk Seri Mohd. Ibarat berenang dah sampai di tebing. Terima kasih sekalung budi. Datuk Seri Mohd.Cenderamata tanda kenangan. (PENGUMUMAN KM MENINGGALKAN MAJLIS)  Para hadirin sekalian. hadirin dan hadirat yang sudi melapangkan masa untuk bersama-sama memeriahkan majlis ini. Azali Muhamad. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. . majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Dipersilakan dengan segala hormatnya. Azali Muhamad untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Amat Berhormat. Profesor Madya Dr. Ibarat mendaki dah sampai di puncak. Jangan disimpan di dalam peti. majlis sekali lagi merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Profesor Madya Dr. Seterusnya dipersilakan pula Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. majlis seterusnya mempersilakan Puan Hajah Halimah Hassan untuk menjemput dan mengiringi Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Yang Berbahagia Timbalan Naib Canselor untuk menyaksikan pameran Melayu Mahawangsa di Bangunan Sanggar Bahasa dan Komunikasi.      (Penyampaian cenderamata dan apabila selesai) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Yang Berbahagia. Ali Rustam. Ibarat berjalan dah sampai di halaman.   Terima kasih kepada semua tetamu kehormat. Azali Muhamad kerana sudi menyampaikan cenderamata. Terima kasih juga kepada semua pihak yang telah memberikan sokongan padu dalam menjayakan Seminar Melayu Mahawangsa ini. (Penyampaian cenderamata) 6. Azali Muhamad atas kesudian untuk bersama-sama kita pada pagi ini. Profesor Madya Dr. Ali Rustam dan Yang Berbahagia. Akhir kata. (PENUTUP) Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan para hadirin sekalian.

. Dipersilakan.Majlis turut mempersilakan tetamu-tetamu kehormat dan seluruh para hadirin untuk menyaksikan pameran di ruang berkenaan.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful