P. 1
SKRIP PENGACARA MAJLIS

SKRIP PENGACARA MAJLIS

|Views: 187|Likes:
Published by najwaghazali

More info:

Published by: najwaghazali on Apr 24, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/15/2015

pdf

text

original

SKRIP PENGACARA MAJLIS -NAFAS SEGAR

KEM NAFAS SEGAR

(1) SRA Assalamualaikum wbt. Dan salam sejahtera. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim, Pengawai Daerah Besut, merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut. Yang Berbahagia, Tn. Hj. Baharuddin bin Ibrahim, Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. Hj Mhd Ramli bin Che Mat, Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia, Prof. Madya Dr. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail, Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian, Universiti Sains Malaysia Dr. Azizah Yusoff, Pengerusi Rancangan Kajian Komuniti dan Kesihatan Keluarga(KKKK) USM En. Abdul Rahim bin Abdullah, Penolong Kanan Pentadbiran, En. Amran bin Ibrahim, Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Wan Pauzi bin Wan Mohd, Penolong Kanan Kokurikulum Dr. Raishan Shafini, Pegawai Kesihatan Sekolah, Daerah Besut, selaku penceramah En. Wan Isa bin Wan Abdullah, staff Kesihatan selaku penceramah Guru-guru Kanan, guru cemerlang, kaunselor sekolah, rakan-rakan guru, mahasiswamahasiswi USM dan para pelajar yang dikasihi sekalian. Alhamdulillah, marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu, digerakkan minda dan deria rasa, dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ sempena pelancaran Kem Nafas Segar. Syukur ke hadrat Allah yang maha Agung kerana kita dapat menghirup udara segar pada pagi yang ceria ini tanpa asap rokok di ruangan udara sekitar kita.

Pengawai Daerah Besut. Madya Dr. Hj.dengan segala hormatnya. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. ***** SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. Majlis mempersilakan. Dipersilakan. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan.(2) Bagi memulakan bingkisan ucapan. Madya Dr. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang berbahagia Tn. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim atas ucapan itu tadi. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Kem Nafas Segar. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. ****** NIK Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. Bagi maksud itu. Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. *********** NIK Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Seterusnya majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang Berbahagia Tuan . Hj. Rotan melilit tepian pokok Rimbun sebelah pohon seraya Katakan tak nak pada rokok Ia pemusnah mengundang bahaya Seterusnya. Majlis mempersilakan. (3) Meneruskan acara. merangkap Pengerusi PEMADAM daerah Besut untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan Kem Nafas Segar. majlis mempersilakan Yang Berbahagia Prof.

Madya Dr Hj Abdul Rashid bin Hj Ismail. ********* Nama??? SRA Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Tn. Pegawai Daerah Besut untuk menerima cenderahati. Selepas melawat pameran para tetamu jemputan dipersilakan ke bilik VIP untuk kudapan. Dekan Pusat Pengajian Sains Pergigian. (7) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk mengiringi Yang Berbahagia Tn. Hj. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Seterusnya dipersilakan yang Berbahagia. Wan Mohamad bin Wan Ibrahim. Pengetua SMKPNZ untuk menerima cenderahati dari pihak USM. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Tn. **** Terima kasih diucapkan kepada Yang berbahagia Profesor Madya. Hj. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan para tetamu jemputan untuk melawat pameran dan sudut kaunseling di Dewan Terbuka SMKPNZ. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dipersilakan. Hj. Dipersilakan Yang Berbahagia Tn.Pegawai Daerah Besut untuk memalu gong tanda perasmian Kem Nafas Segar anjuran Bersama USM dan SMKPNZ. Hj. Terima kasih sekali lagi kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Daerah. Hj Mhd ramli bin Che Mat. Majlis kita diteruskan lagi dengan acara lawatan ke pameran dan sudut kaunseling bagi Kem Nafas Segar ini. (6) Seterusnya. Mhd Ramli bin Che Mat. (5) Seterusnya. USM untuk menyampaikan Cenderahati. …. Pengerusi PEMADAM untuk menyampaikan tag nama kepada 20 pelajar Contoh yang menyertai Kem Nafas Segar. Dipersilakan. Tn. 20 pelajar yang terlibat dengan Kem Nafas Segar dipersilakan ke pameran dan seterusnya . Prof. Dipersilakan.

Para guru dan para pelajar lain boleh melihat-lihat pameran dan berkunjung ke sudut kaunseling di Dewan terbuka. ???? SRA Terima kasih diucapkan kepada En. pihak majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. En. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Dr. Wan Isa bin Wan Abdullah. para pelajar dibenarkan rehat selama 30 minit. Ceramah pertama yang bertajuk Bahaya Merokok akan disampaikan oleh Pegawai Kesihatan Sekolah Daerah Besut. Dipersilakan. ???? Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. Semoga apa yang diluahkan oleh beliau tadi dapat memberi teladan kepada kita semua. (11) Seterusnya. sama-samalah kita mendengar luahan rasa bekas perokok. Para guru dan pelajar-pelajar lain juga di persilakan ke ruang pameran dan sudut kaunseling di Dewan terbuka. majlis ini diserahkan kepada ketua Residensi untuk memberi taklimat bengkel. Wan Isa bin Wan Abdullah kerana sudi berkongsi pengalaman beliau. Pegawai Kesihatan Sekolah untuk menyampaikan ceramah beliau. Untuk itu. Dipersilakan Cik Shahidatul Naimah bt Wan Jusoh dan En. SMKPNZ. Pelajar dikehendaki kembali semula ke dewan pada jam 10.hadirin hadirat yang dihormati sekalian. Raishan Shafini. staf kesihatan di sebuah klinik untuk berkongsi pengalaman beliau bersama kita semua. Seterusnya. Majlis kita pada siang hari ini diteruskan lagi dengan sesi ceramah. Selepas para pelajar selesai melihat pameran.para pelajar . (10) Para hadirin yang diimuliakan. Selamat kembali ke Dewan Gemilang.ke jamuan di dewan terbuka bersama fasi. Pelbagai bahan pameran dan permainan interaktif disediakan untuk semua. Yeap Kian Nie.30 pagi. Dengan segala hormatnya dipersilakan . (9) Seterusnya. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Dr Raishan Shafini. Dipersilakan ke dewan terbuka. Dipersilakan ke dewan terbuka. majlis diserahkan kepada pihak USM untuk mengendalikan sesi bengkel bersama 20 pelajar contoh. (8) NIK Guru-guru.

Pusat Pengajian Sains Perubatan En. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah Yang Berbahagia. Dr. Pegawai Pelajaran Daerah Besut Yang Berbahagia Tn. ADUN Kota Putra Yang Berbahagia. para ibu bapa dan para pelajar yang dikasihi sekalian. digerakkan minda dan deria rasa. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia Dr Zaharah Sulaiman. Tn. Penolong Kanan Hal Ehwal Murid En. Dipersilakan. Wan Pauzi bin Wan Mohd. dikurniakan kecerdasan fizikal dan mental untuk sama-sama berkumpul di Dewan gemilang SMKPNZ ini bagi satu program Outreach Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak Anjuran Bersama Pusat pengajian Sains Perubatan . Hj. Dinsuhaimi bin Sidek. (3) . Prof. Alhamdulillah. rakan-rakan guru. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. Ketua Unit dan Pensyarah Unit Perkembangan Kesihatan Wanita. marilah kita sama-sama memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya jua maka kita diberikan luangan waktu. Dan salam sejahtera. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. Muhammad Pehemi bin Yusof. Penolong Kanan Kokurikulum Ahli-ahli jawatankuasa pengelola. Amran bin Ibrahim. Penolong Kanan Pentadbiran.. Program hari ini bertemakan Selamatkah Anak Kita? Bagi memulakan bingkisan ucapan. ****** Majlis merakamkan jutaan terima kasih kepada yang berbahagia Tuan Pengetua. Yang Berhormat Tuan Hj.SKRIP PENGACARA MAJLIS -PROGRAM PENDIDIKAN SEKS PROGRAM USM (1) Assalamualaikum wbt. Baharuddin bin Ibrahim.USM dan Kementerian Pelajaran Malaysia. Pusat Pengajian Sains Perubatan. Pengetua SMK Permaisuri Nur Zahirah untuk menyampaikan ucapan aluan. Hj Mhd Ramli bin Che Mat. En. Abdul Rahim bin Abdullah. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang berbahagia Tn.

Muhammad Pehemi bin Yusof atas ucapan itu tadi. Dinsuhaimi bin Sidek.Meneruskan acara. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dr.dengan segala hormatnya. _____________________untuk menyampaikan ceramah yang bertajuk_____________________________. Hadirin hadirat yang dimuliakan. ADUN Kota Putra untuk menyampaikan bingkisan kata sekaligus merasmikan program. majlis dengan segala hormat dan sukacitanya mempersilakan Yang Berhormat Tuan Hj. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada ------------------- . Prof. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Seterusnya. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. (4) Hadirin dan hadirat yang dimuliakan. Dinsuhaimi bin Sidek. Majlis mempersilakan. Majlis mempersilakan. Dr. Rimbun meranti di hujung kota Berbuah lebat pohon cermai Selamatkah anak kesayangan kita Kasih ditagih sayang disemai. Pensyarah dan Pakar Runding ORL-HNS Jabatan Otorinolaringologi. ***** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang Berbahagia Prof. *********** Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia untuk menyampaikan ucapan. kita sampai ke acara Majlis Perasmian Program Pendidikan Seks di kalangan Ibu bapa untuk Anak-anak. Pusat Pengajian Sains Perubatan. **** Demikian tadi pengucapan telus yang penuh informasi berguna untuk kita semua. Muhammad Pehemi bin Yusof. (5) Seterusnya. Bagi maksud itu.

Dipersilakan. (KETIBAAN KETUA MENTERI MELAKA. Yang Berbahagia. Hj. ahli jawatankuasa pengelola dan semua pihak yang terlibat bagi menjayakan acara pada hari ini serta sekalian tetamu yang hadir. Majlis dibuka kepada semua yang ingin mengemukakan sebarang pertanyaan atau kemusykilan. Yang Amat Berhormat. . (7) Para hadirin yang diimuliakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan-------. NYANYIAN NEGARAKU DAN PUTRA GEMILANG) (Para hadirin dipersilakan berdiri untuk menghormati ketibaan KM. Timbalan Naib Canselor. Profesor Madya Dr.untuk menyampaikan cenderahati kepada --Dipersilakan. Yang Berbahagia.(6) Para hadirin yang dimuliakan sekalian. Ketua Menteri Melaka. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam sejahtera. Pihak majlis mohon mengambil kesempatan waktu untuk menyampaikan sejuta kalungan bunga terima kasih kepada Yang Berhormat Tuan Hj. Datuk Seri Mohd. menyanyikan lagu Negaraku dan Putra Gemilang)       Bismillahirrahmanirrahim. Rosli Talif. Prof. Rustam. Majlis kita diteruskan lagi dengan sesi soal-jawab. Seterusnya. …. Ali Mohd. Sekian. Wassalamualaikum wbt. UPM. Dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. HEP dan Alumni. Universiti Putra Malaysia yang mewakili Naib Canselor. UPM. Muhammad Pehemi bin Yusof. MAJLIS PERASMIAN SEMINAR MELAYU MAHAWANGSA ANJURAN FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI DENGAN KERJASAMA GABUNGAN PENULIS NASIONAL (GAPENA) 18 – 19 JULAI 2006 1. merangkap Pengerusi Lembaga Pengarah Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. Madya Dr. Terima kasih diucapkan kepada---------Majlis kita sampai ke penghujungnya. Azali Mohamed.

para peserta seminar. (BACAAN DOA DAN APABILA SELESAI)  Alhamdulillah. majlis dengan sukacitanya mempersilakan Dr. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Dr. bersyukur kita ke hadrat Allah SWT. Sirih berlipat bersama pinang. Fauzi Jumingan atas bacaan doa itu tadi. Penyelaras Unit Dokumentasi Warisan Melayu dan Peribumi. Hj. Mohd.  Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat. Ketua Satu Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA).  Bagi memakmurkan lagi majlis kita pada pagi ini. FBMK. kerana dengan berkat limpah kurnia-Nya yang amat banyak. merangkap Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar. dapat kita berkumpul pada pagi yang berbahagia ini dalam Seminar Melayu Mahawangsa anjuran Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi dengan kerjasama Gabungan Persatuan Penulis Nasional (GAPENA) dan Sekretariat Dunia Melayu Dunia Islam. Yang Berusaha. Mohd. . Datuk Seri Mohd. hadirin dan hadirat yang dihormati sekalian. timbalan-timbalan dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. Puan Hajah Halimah Hassan.  Alhamdulillah. serta para hadirin dan hadirat sekalian kerana bersama-sama memeriahkan majlis pada pagi ini. ketuaketua jabatan. atas kesudian melapangkan masa untuk bersama-sama di majlis ini. Singgah berlabuh di Tanjung Jati. Tetak buluh panjangnya tujuh. Seminar yang bertemakan Rekayasa Citra Melayu Sebagai Mahawangsa ini menjadi lebih bermakna lagi. Pinang berasal Pulau Mutiara. 2. Ismail Hussein. Dipersilakan. Tan Sri Datuk Profesor Emeritus Dr. Tetamu-tetamu kehormat. Ucapan sebagai alu-aluan. Ali Rustam.   Yang Berbahagia. para sarjana dan pembentang kertas kerja.  Terima kasih juga kepada tetamu-tetamu kehormat dan para pembentang kertas kerja. Dengan berkat kehadiran Yang Amat Berhormat Datuk Seri. Angkat tangan jari sepuluh. Awal Bismillah pembuka bicara. Doa dipohon supaya berkat. (UCAPAN ALU-ALUAN PENGERUSI) Dayung sampan dulu-duluan. Fauzi Jumingan untuk membacakan doa. Buat menjolok sarang penyengat. Pemanis kata selamat datang.

Ali Rustam untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan seminar ini. Titipkan amanat barang sedikit. (UCAPAN KETUA MENTERI. (UCAPAN PERASMIAN KM MELAKA)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. Azali Muhamad. Tuan umpama bintang gemilang. Dari Melaka pergi ke Serdang. Puan Hajah Halimah Hassan. untuk menyampaikan ucapan. Azali Muhamad atas ucapan itu. Datuk Seri Mohd. PUKULAN GONG DAN APABILA SELESAI) 5. Kapal berlabuh di Kuala Rengit. Tanam selasih tepi perigi.  Majlis dengan sukacitanya mempersilakan Yang Berusaha. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berbahagia. 4. Datuk Seri Mohd.  Kita tiba ke puncak acara. Profesor Madya Dr. Ali Rustam kerana sudi menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan Seminar Melayu Mahawangsa ini. Singgah sebentar di Bukit Serindit. (UCAPAN TNC)  Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Para hadirin sekalian. 3. Semat jerami di Sungai Muar. . (UCAPAN PENGERUSI DAN APABILA SELESAI) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Puan Hajah Halimah Hassan atas ucapan itu tadi. Dengan hormatnya dipersilakan. Dapat kami menumpang sinar.Mari tuan sama-sama amati. Majlis dengan penuh rendah hati mempersilakan Yang Amat Berhormat. (PENYAMPAIAN CENDERAMATA)  Majlis mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat.   (UCAPAN TIMBALAN NAIB CANSELOR DAN APABILA SELESAI) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia. selaku Pengerusi Jawatan Kuasa Seminar untuk menyampaikan ucapan alu-aluan. Profesor Madya Dr. Tuan umpama bulan di langit. Air laut tenang-tenangan.  Seterusnya kita ikuti pula ucapan sambutan Timbalan Naib Canselor. Dengan segala hormatnya dipersilakan.

Terima kasih sekalung budi. Dipersilakan dengan segala hormatnya. Datuk Seri Mohd. Seterusnya dipersilakan pula Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. Kalau ada jarum yang patah. Yang cela itu kelemahan diri. Terima kasih juga kepada semua pihak yang telah memberikan sokongan padu dalam menjayakan Seminar Melayu Mahawangsa ini. majlis sekali lagi merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Amat Berhormat.Cenderamata tanda kenangan. Yang baik itu ketentuan Allah.  Sebagai tanda penghargaan. majlis seterusnya mempersilakan Puan Hajah Halimah Hassan untuk menjemput dan mengiringi Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan Yang Berbahagia Timbalan Naib Canselor untuk menyaksikan pameran Melayu Mahawangsa di Bangunan Sanggar Bahasa dan Komunikasi. Akhir kata.      (Penyampaian cenderamata dan apabila selesai) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Yang Berbahagia. Profesor Madya Dr. majlis mempersilakan Yang Berbahagia. Ibarat mendaki dah sampai di puncak.   Terima kasih kepada semua tetamu kehormat. (PENUTUP) Yang Amat Berhormat Datuk Seri dan para hadirin sekalian. Azali Muhamad atas kesudian untuk bersama-sama kita pada pagi ini. Profesor Madya Dr. Datuk Seri Mohd. 7. Ali Rustam.  Bagi pihak seluruh anggota jawatankuasa Seminar. Profesor Madya Dr. Azali Muhamad untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Amat Berhormat. (PENGUMUMAN KM MENINGGALKAN MAJLIS)  Para hadirin sekalian. Ali Rustam dan Yang Berbahagia. (Penyampaian cenderamata) 6. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Jangan disimpan di dalam peti. . Ibarat berenang dah sampai di tebing. Azali Muhamad kerana sudi menyampaikan cenderamata. Ibarat berjalan dah sampai di halaman. Ibarat terbang dah hinggap di dahan. hadirin dan hadirat yang sudi melapangkan masa untuk bersama-sama memeriahkan majlis ini. Rosli Talif untuk menyampaikan cenderamata kepada Yang Berbahagia Profesor Madya Dr. Azali Muhamad.

.Majlis turut mempersilakan tetamu-tetamu kehormat dan seluruh para hadirin untuk menyaksikan pameran di ruang berkenaan. Dipersilakan.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->