P. 1
Teks Ucapan Hari Anugerah

Teks Ucapan Hari Anugerah

|Views: 3,959|Likes:
Published by Ezzah Aziz

More info:

Published by: Ezzah Aziz on Apr 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/27/2013

pdf

text

original

Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Puan Hafisah binti Aziz. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu.Yang Dihormati guru penolong kanan. Encik Haji Ali bin Haji Abu. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. Encik Zulkifli bin Salleh. Hadirin sekalian. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. para ibu bapa. Puan Hafisah binti Aziz.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Dipersilakan. Hadirin yang dimuliakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. lagu negeri Selangor. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). Oleh itu. dan murid-murid sekalian. Semoga usaha kita semua diberkati Allah.guru-guru. Semua hadirin dijemput berdiri. . dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). Puan Hanani binti Ali. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. guru penolong kanan ko-kurikulum. Encik Zulkifli bin Salleh. Encik Yusoff bin Haji Kamal. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini.

Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Oleh itu. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. . kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. (Ucapan. Majlis menjemput pengerusi PIBG. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz.Kini. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail.

Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Tahniah diucapkan. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Oleh itu. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Dipersilakan. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Hadirin sekalian. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian.

berada. Hati terang senang faham. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. Tugas murid selain belajar. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. Hadirin yang dihormati sekalian. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. trofi dan sijil penghargaan. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. catur.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya.Dipersilakan. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. Dengan ini. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. Pagi petang siang malam. dan 6 Cekal. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. 6 Bestari. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. Oleh itu. bola baling. dan sebagainya. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah.

Nampaknya sampan mudik ke hulu. Buat pengetahuan semua. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. . Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. murah dengan senyuman. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Jasa baik puan amat kami hargai. Bila terkenang mulut menyebut. Budi yang baik ingat selalu. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Kalau berladang menanam keladi. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. Bila memandang ke muka laut. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Saya sudahi dengan serangkap pantun. Sebelum bersurai. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin.

MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN.SETERUSNYA. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T . EN. DENGAN INI DIJEMPUT :1. MAT ISA. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. Kalau dagang pandai berbudi. DIPERSILAKAN.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B. ZULKUPLIB. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. terima kasih. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. SEZALI B. OSMAN . ANSAR B.Keladi dibawa ke tanah seberang. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN. Sekian.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. Sampai mati dikenang orang. ABD.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. MOHD FOUZI B. EN. OSMAN. OLEHITU. MOHAMAD KAMAL. MOHD FOUZI B.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH.

Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI.

.

11.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010..Hidup Mula Di Dalam Air..YG ….YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA.PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9.SEMBILAN10.Sudah Menjadi Lumrah Dunia..Dari Kedah Ke Pekan Sari.Jatuh Ditimpa Buah Berangan.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir. MOHAMAD KAMAL.13.YG ….12. EN. MAT ISA. SEZALI B. YG BHG.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.. ANSAR B.Andai Kata Tersilap Bicara. EN.PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia. SHIKIN 10 .14.Bunga Seroja Di Atas Para .YG ….YG ….

.

PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia. para ibu bapa.Di Bawah Atap Tepi Halaman. Hadirin diminta berdiri. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah.Selesai Sudah Tugas Diberi. TETAMU-TETAMU UNDANGAN.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER. Yang Dipertua PIBG. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. AJK PIBG. 2010 (JUMAAT) 3.Di Lain Masa Bersua Lagi. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat. .Juadah Sudah Letak Di Meja. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat. Awal Bismillah pembuka bicara. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid.Beli Suasa Di Kota Tinggi. pegawai-pegawai kementerian.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. IBU BAPA. AJK STAROBA.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT .

Bagi memula dan memuliakan majlis. Pakaian dipakai cantik berseri. Hadirin dan hadirat yang dihormati. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. Majlis keraian kita semua. Dipersilakan. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. Semoga dengan kehadiran semua. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Majlis kita takkan berseri. Untuk itu. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. Tak molek. persembahan multimedia sebentar tadi. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. . Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Untuk makluman semua.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. Untuk itu. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. untuk menyampaikan ucapan. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian.

Dipersilakan. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Bagi menyempurnakan upacara ini. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Dipersilakan. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Bertonggak adat. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. yang pergi diringi”.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Kini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. “yang datang disambut.

Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Untuk makluman semua.Perancis baru-baru ini. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Menghijau pohon subur dibaja. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Seterusnya. . Untuk itu. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Hadirin sekalian. majlis dengan penuh takzimnya. Majlis kita berakhir di sini. Hadirin sekalian. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing.

wabillahitaufik. Sekian. walhidayah.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->