Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

Dengan segala hormatnya dipersilakan.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat.Yang Dihormati guru penolong kanan. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. Encik Haji Ali bin Haji Abu. dan murid-murid sekalian. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. Semua hadirin dijemput berdiri. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini.guru-guru. Hadirin sekalian. . majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. Puan Hafisah binti Aziz. lagu negeri Selangor. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Encik Zulkifli bin Salleh. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Encik Yusoff bin Haji Kamal. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. Puan Hanani binti Ali. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). Dipersilakan. Puan Hafisah binti Aziz. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. para ibu bapa. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. guru penolong kanan ko-kurikulum. Oleh itu. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. Hadirin yang dimuliakan. Encik Zulkifli bin Salleh.

(Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009.Kini. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. (Ucapan. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. Oleh itu. . (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. Majlis menjemput pengerusi PIBG. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau.

(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. Tahniah diucapkan. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Oleh itu. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Hadirin sekalian. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Dipersilakan. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi.

dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. Pagi petang siang malam. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . bola baling. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. dan sebagainya. Dengan ini. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Hati terang senang faham. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. dan 6 Cekal. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. 6 Bestari. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. trofi dan sijil penghargaan.Dipersilakan. catur. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. Tugas murid selain belajar. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. Hadirin yang dihormati sekalian. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. Oleh itu. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap.berada.

dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. murah dengan senyuman. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Saya sudahi dengan serangkap pantun. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. Bila memandang ke muka laut. Budi yang baik ingat selalu. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Sebelum bersurai. Kalau berladang menanam keladi. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. Buat pengetahuan semua. . Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Nampaknya sampan mudik ke hulu. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. Jasa baik puan amat kami hargai. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Bila terkenang mulut menyebut. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi.

MOHD FOUZI B.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T . terima kasih. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN. MOHAMAD KAMAL. ANSAR B. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. EN. OSMAN.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN. OSMAN . ABD. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. EN.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N. DIPERSILAKAN. DENGAN INI DIJEMPUT :1.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B. Kalau dagang pandai berbudi. ZULKUPLIB. MAT ISA. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. Sekian. Sampai mati dikenang orang.Keladi dibawa ke tanah seberang. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. MOHD FOUZI B. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL. SEZALI B. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. OLEHITU.SETERUSNYA. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010.

Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI.

.

.Hidup Mula Di Dalam Air.Dari Kedah Ke Pekan Sari.Bunga Seroja Di Atas Para .Andai Kata Tersilap Bicara. SHIKIN 10 .Sudah Menjadi Lumrah Dunia.. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia.YG ….12.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.13. MOHAMAD KAMAL.Jatuh Ditimpa Buah Berangan.. EN. YG BHG.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA. ANSAR B.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN. MAT ISA.PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir.14.YG …..PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9.11.SEMBILAN10. SEZALI B.YG …. EN.YG ….

.

Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah.Juadah Sudah Letak Di Meja. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. AJK PIBG.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER. Hadirin diminta berdiri. TETAMU-TETAMU UNDANGAN. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. para ibu bapa. . 2010 (JUMAAT) 3.Selesai Sudah Tugas Diberi. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat.Di Bawah Atap Tepi Halaman.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT . IBU BAPA.Di Lain Masa Bersua Lagi.Beli Suasa Di Kota Tinggi. Yang Dipertua PIBG. AJK STAROBA. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. pegawai-pegawai kementerian.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. Awal Bismillah pembuka bicara.

Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. Dipersilakan. Untuk itu. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. . Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. Majlis keraian kita semua. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. Untuk itu. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Tak molek. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. Untuk makluman semua. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. untuk menyampaikan ucapan. Majlis kita takkan berseri. persembahan multimedia sebentar tadi. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Pakaian dipakai cantik berseri. Semoga dengan kehadiran semua. Bagi memula dan memuliakan majlis.

Bagi menyempurnakan upacara ini. Dipersilakan. Bertonggak adat. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. yang pergi diringi”. Kini. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. “yang datang disambut. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Dipersilakan. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah.

Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Hadirin sekalian. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. majlis dengan penuh takzimnya. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Majlis kita berakhir di sini.Perancis baru-baru ini. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Untuk makluman semua. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Seterusnya. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Hadirin sekalian. . majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Untuk itu. Menghijau pohon subur dibaja.

Sekian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh . walhidayah.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. wabillahitaufik.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful