Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

Encik Zulkifli bin Salleh. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. Puan Hafisah binti Aziz. para ibu bapa. Dipersilakan.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. Encik Haji Ali bin Haji Abu. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. lagu negeri Selangor. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. guru penolong kanan ko-kurikulum. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. Encik Yusoff bin Haji Kamal. Hadirin yang dimuliakan. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Hadirin sekalian. .Yang Dihormati guru penolong kanan. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). Semua hadirin dijemput berdiri. Puan Hafisah binti Aziz. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu.guru-guru. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. Encik Zulkifli bin Salleh. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. dan murid-murid sekalian. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. Puan Hanani binti Ali. Oleh itu. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB).

Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. Oleh itu. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. Majlis menjemput pengerusi PIBG. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu.Kini. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. Buat pengetahuan hadirin sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. (Ucapan. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. . Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan.

Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Tahniah diucapkan. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Dipersilakan. Hadirin sekalian. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Oleh itu. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009.

Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. Hati terang senang faham. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. Tugas murid selain belajar. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. dan 6 Cekal. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. Dengan ini. bola baling. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini.berada.Dipersilakan. catur. trofi dan sijil penghargaan. Oleh itu. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. Pagi petang siang malam. dan sebagainya. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. Hadirin yang dihormati sekalian. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. 6 Bestari.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah.

Budi yang baik ingat selalu. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. Bila terkenang mulut menyebut. Saya sudahi dengan serangkap pantun. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. Kalau berladang menanam keladi. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Sebelum bersurai. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Jasa baik puan amat kami hargai. . Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. Nampaknya sampan mudik ke hulu. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. murah dengan senyuman. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Buat pengetahuan semua. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Bila memandang ke muka laut. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran.

Sekian. MOHAMAD KAMAL. terima kasih. EN. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG. Sampai mati dikenang orang. MAT ISA. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. ABD. Kalau dagang pandai berbudi. ANSAR B. MOHD FOUZI B.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN. ZULKUPLIB. EN. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T .WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. OLEHITU. SEZALI B. DENGAN INI DIJEMPUT :1. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. OSMAN. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. MOHD FOUZI B. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI.Keladi dibawa ke tanah seberang.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N.SETERUSNYA. DIPERSILAKAN.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. OSMAN .CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN.

ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI. Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .

.

Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir.YG …..KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.Sudah Menjadi Lumrah Dunia. EN.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010.PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.Bunga Seroja Di Atas Para . SEZALI B.YG ….YG …. ANSAR B.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.SEMBILAN10..Dari Kedah Ke Pekan Sari.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA..13.Andai Kata Tersilap Bicara.11. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia. SHIKIN 10 .PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9.12..YG …. EN.Jatuh Ditimpa Buah Berangan. MOHAMAD KAMAL. MAT ISA. YG BHG.Hidup Mula Di Dalam Air.14.

.

Selesai Sudah Tugas Diberi.Juadah Sudah Letak Di Meja.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. Yang Dipertua PIBG. TETAMU-TETAMU UNDANGAN. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. Awal Bismillah pembuka bicara. AJK STAROBA. Hadirin diminta berdiri.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. . Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat.Di Bawah Atap Tepi Halaman. AJK PIBG.Beli Suasa Di Kota Tinggi. pegawai-pegawai kementerian. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah.Di Lain Masa Bersua Lagi. para ibu bapa.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT . PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. 2010 (JUMAAT) 3.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat. IBU BAPA.

untuk menyampaikan ucapan. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. . Bagi memula dan memuliakan majlis. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. Tak molek. Pakaian dipakai cantik berseri. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Dipersilakan. Majlis kita takkan berseri. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. persembahan multimedia sebentar tadi. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. Hadirin dan hadirat yang dihormati.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Untuk itu. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. Untuk makluman semua. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Majlis keraian kita semua. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Semoga dengan kehadiran semua. Untuk itu. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid.

Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. Kini. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Dipersilakan. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. “yang datang disambut. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Bertonggak adat. Dipersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. yang pergi diringi”. Bagi menyempurnakan upacara ini. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali.

Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Menghijau pohon subur dibaja. Hadirin sekalian. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Hadirin sekalian. Seterusnya. Majlis kita berakhir di sini. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Dengan segala hormatnya dipersilakan. . mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Untuk makluman semua. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. majlis dengan penuh takzimnya. Untuk itu.Perancis baru-baru ini. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini.

walhidayah. wabillahitaufik.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. Sekian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh .