Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

Puan Hafisah binti Aziz. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. Hadirin sekalian. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. Hadirin yang dimuliakan. Dipersilakan. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Encik Zulkifli bin Salleh. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). para ibu bapa. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. Puan Hanani binti Ali. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. lagu negeri Selangor. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. Encik Yusoff bin Haji Kamal. Encik Zulkifli bin Salleh. Puan Hafisah binti Aziz. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. . dan lagu sekolah diiringi dengan muzik.Yang Dihormati guru penolong kanan.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat.guru-guru. Oleh itu. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Semua hadirin dijemput berdiri. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. guru penolong kanan ko-kurikulum. dan murid-murid sekalian.

Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. Buat pengetahuan hadirin sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis menjemput pengerusi PIBG. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. . marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail.Kini. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. (Ucapan. Oleh itu.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian.

Dipersilakan. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Oleh itu. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Hadirin sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Tahniah diucapkan. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu.

Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah.berada. 6 Bestari. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. Tugas murid selain belajar. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. dan sebagainya. Hadirin yang dihormati sekalian. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam.Dipersilakan. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. Dengan ini. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. trofi dan sijil penghargaan. Oleh itu. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. dan 6 Cekal. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. Hati terang senang faham. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. catur. Pagi petang siang malam. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. bola baling. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran.

dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Bila memandang ke muka laut. murah dengan senyuman. Kalau berladang menanam keladi. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. . Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. Jasa baik puan amat kami hargai. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Budi yang baik ingat selalu. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Nampaknya sampan mudik ke hulu. Buat pengetahuan semua. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. Sebelum bersurai. Bila terkenang mulut menyebut. Saya sudahi dengan serangkap pantun. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang.

M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. DENGAN INI DIJEMPUT :1. Kalau dagang pandai berbudi.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. OLEHITU. SEZALI B. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. ANSAR B. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN. MOHD FOUZI B.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN.Keladi dibawa ke tanah seberang. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B. ZULKUPLIB. MAT ISA. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG. Sekian.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN. MOHAMAD KAMAL. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. Sampai mati dikenang orang. MOHD FOUZI B. DIPERSILAKAN. terima kasih.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT. ABD.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. EN.SETERUSNYA. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. OSMAN. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T . EN. OSMAN .

ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI. Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .

.

KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir.Jatuh Ditimpa Buah Berangan. EN.YG …. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia.PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9... EN.Dari Kedah Ke Pekan Sari.12.Bunga Seroja Di Atas Para .Sudah Menjadi Lumrah Dunia. MOHAMAD KAMAL..DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010.Andai Kata Tersilap Bicara.14. ANSAR B. MAT ISA.SEMBILAN10.YG ….PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.11. SHIKIN 10 .YG ….YG ….. YG BHG.Hidup Mula Di Dalam Air. SEZALI B.13.

.

.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER.Juadah Sudah Letak Di Meja. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja.Beli Suasa Di Kota Tinggi. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah. pegawai-pegawai kementerian. AJK STAROBA. Awal Bismillah pembuka bicara.Selesai Sudah Tugas Diberi. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Hadirin diminta berdiri. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. 2010 (JUMAAT) 3. para ibu bapa. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat.Di Bawah Atap Tepi Halaman. TETAMU-TETAMU UNDANGAN.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. AJK PIBG. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT . IBU BAPA. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia.Di Lain Masa Bersua Lagi.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. Yang Dipertua PIBG. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA.

Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Untuk itu. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. Dipersilakan. Majlis kita takkan berseri. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. Semoga dengan kehadiran semua. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Untuk itu. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. persembahan multimedia sebentar tadi. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. Pakaian dipakai cantik berseri. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Bagi memula dan memuliakan majlis. Untuk makluman semua. untuk menyampaikan ucapan. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Tak molek. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. . Majlis keraian kita semua. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. Hadirin dan hadirat yang dihormati.

maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Dipersilakan. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Kini. “yang datang disambut. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Dipersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Bertonggak adat. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. yang pergi diringi”. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Bagi menyempurnakan upacara ini. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi.

Menghijau pohon subur dibaja. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Hadirin sekalian. .Perancis baru-baru ini. Majlis kita berakhir di sini. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Untuk makluman semua. Dengan segala hormatnya dipersilakan. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. majlis dengan penuh takzimnya. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Hadirin sekalian. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Untuk itu. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Seterusnya. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah.

Sekian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh .Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. wabillahitaufik. walhidayah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful