Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

para ibu bapa. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru.guru-guru. Dipersilakan. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). Oleh itu. Puan Hafisah binti Aziz. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. Puan Hafisah binti Aziz. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. Encik Yusoff bin Haji Kamal. guru penolong kanan ko-kurikulum. Hadirin yang dimuliakan. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. Encik Zulkifli bin Salleh. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri.Yang Dihormati guru penolong kanan. Semua hadirin dijemput berdiri. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. Puan Hanani binti Ali. lagu negeri Selangor. Encik Zulkifli bin Salleh. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. Encik Haji Ali bin Haji Abu. . Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. dan murid-murid sekalian. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. Hadirin sekalian. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau.

(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. Oleh itu. Majlis menjemput pengerusi PIBG. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. Buat pengetahuan hadirin sekalian. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau.Kini. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. (Ucapan. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. .

Dipersilakan.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Oleh itu. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Buat pengetahuan hadirin sekalian. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. Hadirin sekalian. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Tahniah diucapkan. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal.

penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. Pagi petang siang malam. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. dan 6 Cekal. catur. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. dan sebagainya. 6 Bestari. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. Hadirin yang dihormati sekalian. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin.Dipersilakan. trofi dan sijil penghargaan. Dengan ini. bola baling. Hati terang senang faham.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah.berada. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. Oleh itu. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. Tugas murid selain belajar. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato.

Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Kalau berladang menanam keladi.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. murah dengan senyuman. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. Saya sudahi dengan serangkap pantun. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. . Budi yang baik ingat selalu. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. Bila memandang ke muka laut. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. Sebelum bersurai. Nampaknya sampan mudik ke hulu. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Buat pengetahuan semua. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Bila terkenang mulut menyebut. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Jasa baik puan amat kami hargai.

EN.Keladi dibawa ke tanah seberang. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL. MOHAMAD KAMAL. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. MOHD FOUZI B.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B. Sekian. DENGAN INI DIJEMPUT :1.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N. OSMAN.SETERUSNYA. OSMAN . ABD. terima kasih. Kalau dagang pandai berbudi. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T .WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. MAT ISA.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. SEZALI B.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT. Sampai mati dikenang orang. EN. ZULKUPLIB. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN. DIPERSILAKAN.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. OLEHITU.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. ANSAR B. MOHD FOUZI B. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG.

Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI.

.

MOHAMAD KAMAL.11..Hidup Mula Di Dalam Air.YG ….13. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia.PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9. EN.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.14.12.YG …...PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.Bunga Seroja Di Atas Para . ANSAR B.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA. EN.SEMBILAN10.YG …. MAT ISA..Andai Kata Tersilap Bicara. YG BHG.Sudah Menjadi Lumrah Dunia. SHIKIN 10 . SEZALI B.Dari Kedah Ke Pekan Sari.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.YG ….Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.Jatuh Ditimpa Buah Berangan.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010.

.

. AJK STAROBA. pegawai-pegawai kementerian.Beli Suasa Di Kota Tinggi.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. 2010 (JUMAAT) 3.Juadah Sudah Letak Di Meja.Selesai Sudah Tugas Diberi.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT . Yang Dipertua PIBG. Awal Bismillah pembuka bicara.Di Lain Masa Bersua Lagi. AJK PIBG. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. para ibu bapa. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN.Di Bawah Atap Tepi Halaman.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER. TETAMU-TETAMU UNDANGAN. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. IBU BAPA. Hadirin diminta berdiri. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA.

Untuk itu. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. Semoga dengan kehadiran semua. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. untuk menyampaikan ucapan. Dipersilakan. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. Hadirin dan hadirat yang dihormati. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Untuk itu. Majlis keraian kita semua. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Bagi memula dan memuliakan majlis. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. Untuk makluman semua. Tak molek. persembahan multimedia sebentar tadi. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Majlis kita takkan berseri. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. . Pakaian dipakai cantik berseri.

Bagi menyempurnakan upacara ini. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Kini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Dipersilakan. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. yang pergi diringi”. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. “yang datang disambut. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Bertonggak adat. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Dipersilakan. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta .

. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Hadirin sekalian. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman.Perancis baru-baru ini. Hadirin sekalian. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Untuk itu. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. majlis dengan penuh takzimnya. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Majlis kita berakhir di sini. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Untuk makluman semua. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Seterusnya. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Menghijau pohon subur dibaja.

Sekian. walhidayah.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh . wabillahitaufik.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful