P. 1
Teks Ucapan Hari Anugerah

Teks Ucapan Hari Anugerah

|Views: 3,988|Likes:
Published by Ezzah Aziz

More info:

Published by: Ezzah Aziz on Apr 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/27/2013

pdf

text

original

Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. Puan Hafisah binti Aziz. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. Oleh itu. Encik Haji Ali bin Haji Abu. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG).Yang Dihormati guru penolong kanan. guru penolong kanan ko-kurikulum.guru-guru. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. . Encik Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. para ibu bapa. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. lagu negeri Selangor. Puan Hanani binti Ali. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. Puan Hafisah binti Aziz. Hadirin yang dimuliakan. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. Dipersilakan. dan murid-murid sekalian. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). Encik Zulkifli bin Salleh. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. Encik Yusoff bin Haji Kamal. Encik Zulkifli bin Salleh. Semua hadirin dijemput berdiri. Dengan segala hormatnya dipersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. Hadirin sekalian.

(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. (Ucapan. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. Oleh itu. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. Majlis menjemput pengerusi PIBG. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. Buat pengetahuan hadirin sekalian. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.Kini. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. . Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini.

adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Oleh itu. Dipersilakan. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Hadirin sekalian. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Tuan-tuan dan puan-puan sekalian.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. Tahniah diucapkan. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca.

Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. Pagi petang siang malam. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Dengan ini. catur. Tugas murid selain belajar. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. Hati terang senang faham. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. dan sebagainya. Hadirin yang dihormati sekalian. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. bola baling. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya.berada.Dipersilakan. 6 Bestari. Oleh itu. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. dan 6 Cekal. trofi dan sijil penghargaan. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2.

Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. Buat pengetahuan semua. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Kalau berladang menanam keladi.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Nampaknya sampan mudik ke hulu. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Bila memandang ke muka laut. Bila terkenang mulut menyebut. Budi yang baik ingat selalu. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. Saya sudahi dengan serangkap pantun. murah dengan senyuman. Jasa baik puan amat kami hargai. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. . Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Sebelum bersurai. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin.

PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N. OSMAN .MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT.SETERUSNYA. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. OLEHITU.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. terima kasih. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. Sampai mati dikenang orang. MOHD FOUZI B. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. EN.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL. ZULKUPLIB. ANSAR B. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. MOHAMAD KAMAL. Kalau dagang pandai berbudi. OSMAN. MOHD FOUZI B. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. EN. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T .SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B. ABD. Sekian.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. MAT ISA. SEZALI B. DIPERSILAKAN.Keladi dibawa ke tanah seberang. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. DENGAN INI DIJEMPUT :1. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG.

Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI.

.

11. YG BHG.12.Jatuh Ditimpa Buah Berangan.SEMBILAN10.13. EN.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA.YG ….PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.14.. SHIKIN 10 .Bunga Seroja Di Atas Para .Sudah Menjadi Lumrah Dunia..YG ….Hidup Mula Di Dalam Air. SEZALI B. MAT ISA.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010.Dari Kedah Ke Pekan Sari. ANSAR B. EN..YG ….Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir..YG ….Andai Kata Tersilap Bicara.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia. MOHAMAD KAMAL.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.

.

STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Awal Bismillah pembuka bicara.Selesai Sudah Tugas Diberi. pegawai-pegawai kementerian. 2010 (JUMAAT) 3. Hadirin diminta berdiri. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat.Beli Suasa Di Kota Tinggi. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia.Juadah Sudah Letak Di Meja.Di Lain Masa Bersua Lagi. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. AJK STAROBA. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT .Di Bawah Atap Tepi Halaman. Yang Dipertua PIBG. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. AJK PIBG. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. . JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. IBU BAPA.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. para ibu bapa. TETAMU-TETAMU UNDANGAN.

untuk menyampaikan ucapan. Pakaian dipakai cantik berseri. Dipersilakan. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. Untuk itu. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. persembahan multimedia sebentar tadi. Bagi memula dan memuliakan majlis. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. Hadirin dan hadirat yang dihormati. . Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Majlis keraian kita semua. Untuk itu. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. Semoga dengan kehadiran semua. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. Untuk makluman semua. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Majlis kita takkan berseri. Tak molek.

Dipersilakan. yang pergi diringi”. Dipersilakan. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. “yang datang disambut. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Kini. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Bertonggak adat. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Bagi menyempurnakan upacara ini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad.

Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Hadirin sekalian. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Seterusnya. Hadirin sekalian. . persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. majlis dengan penuh takzimnya. Menghijau pohon subur dibaja. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Untuk itu. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah.Perancis baru-baru ini. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Majlis kita berakhir di sini. Untuk makluman semua. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR.

Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. wabillahitaufik. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh . walhidayah. Sekian.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->