Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

Semoga usaha kita semua diberkati Allah. para ibu bapa. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. Dipersilakan.Yang Dihormati guru penolong kanan. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). Hadirin yang dimuliakan. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. Puan Hafisah binti Aziz. Oleh itu. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Hadirin sekalian. guru penolong kanan ko-kurikulum. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. Puan Hafisah binti Aziz. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. Puan Hanani binti Ali. Encik Yusoff bin Haji Kamal.guru-guru. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. lagu negeri Selangor. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Encik Zulkifli bin Salleh. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. Semua hadirin dijemput berdiri. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. . (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. dan murid-murid sekalian. Encik Zulkifli bin Salleh. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi.

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.Kini. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. (Ucapan. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. Majlis menjemput pengerusi PIBG. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. Oleh itu. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. Buat pengetahuan hadirin sekalian. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. .

Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Tahniah diucapkan. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Dipersilakan. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Hadirin sekalian. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Oleh itu. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Tuan-tuan dan puan-puan sekalian.

Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. Hadirin yang dihormati sekalian. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. 6 Bestari. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah.Dipersilakan. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . Tugas murid selain belajar. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. Hati terang senang faham. dan 6 Cekal. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. dan sebagainya. Oleh itu. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. catur. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah.berada. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. trofi dan sijil penghargaan. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. bola baling. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. Pagi petang siang malam. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. Dengan ini. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5.

Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. Bila memandang ke muka laut. Budi yang baik ingat selalu. Saya sudahi dengan serangkap pantun. Jasa baik puan amat kami hargai. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Buat pengetahuan semua. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. Nampaknya sampan mudik ke hulu. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. Sebelum bersurai. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. . Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. Kalau berladang menanam keladi. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. Bila terkenang mulut menyebut.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. murah dengan senyuman.

ZULKUPLIB. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. EN. ANSAR B. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T . BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. DIPERSILAKAN. Sampai mati dikenang orang. SEZALI B. Sekian. Kalau dagang pandai berbudi. DENGAN INI DIJEMPUT :1. EN.Keladi dibawa ke tanah seberang. terima kasih.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. MOHD FOUZI B. OLEHITU. MAT ISA. OSMAN .MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. OSMAN. MOHD FOUZI B.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N.SETERUSNYA. MOHAMAD KAMAL. ABD.

ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI. Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .

.

AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia.Sudah Menjadi Lumrah Dunia. MOHAMAD KAMAL..Andai Kata Tersilap Bicara.Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir. YG BHG.YG …. EN.Jatuh Ditimpa Buah Berangan.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA.Dari Kedah Ke Pekan Sari.YG …. ANSAR B.PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.11..PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.Kemaafan Jua Kami Pohonkan. EN.SEMBILAN10.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010. SEZALI B. MAT ISA..Bunga Seroja Di Atas Para .12..Hidup Mula Di Dalam Air.YG ….14.13. SHIKIN 10 .YG ….

.

Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER. Hadirin diminta berdiri. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. pegawai-pegawai kementerian. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat. 2010 (JUMAAT) 3.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT . Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat. IBU BAPA. Yang Dipertua PIBG.Selesai Sudah Tugas Diberi. . AJK STAROBA.Di Lain Masa Bersua Lagi. TETAMU-TETAMU UNDANGAN. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah. AJK PIBG. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. Awal Bismillah pembuka bicara. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian.Beli Suasa Di Kota Tinggi.Di Bawah Atap Tepi Halaman.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah.Juadah Sudah Letak Di Meja. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. para ibu bapa.

dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Semoga dengan kehadiran semua. Untuk itu. Pakaian dipakai cantik berseri. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Untuk itu. Majlis keraian kita semua. Majlis kita takkan berseri. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. untuk menyampaikan ucapan. persembahan multimedia sebentar tadi. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. Dipersilakan. Tak molek. Hadirin dan hadirat yang dihormati. . Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Untuk makluman semua. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. Bagi memula dan memuliakan majlis. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011.

Dipersilakan.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Bertonggak adat. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. yang pergi diringi”. Bagi menyempurnakan upacara ini. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Kini. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. “yang datang disambut. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dipersilakan. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011.

majlis dengan penuh takzimnya. Hadirin sekalian.Perancis baru-baru ini. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Untuk makluman semua. Hadirin sekalian. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. . Dengan segala hormatnya dipersilakan. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Seterusnya. Majlis kita berakhir di sini. Untuk itu. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Menghijau pohon subur dibaja. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh . wabillahitaufik. Sekian. walhidayah.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful