TUGAS BAHASA JAWA KLIPING ALAT PERTANIAN TRADISIONAL DAN MODERN

NAMA

:

1. DAMAS PANDYA J. (02) 2. RIZKY DEWANDARU (21) 8F

KELAS

:

.

Bisa juga apabila dipesan.Cangkul utawi Pacul Cangkul utawi Pacul inggih menika salah satunggalipun piranti pertanian tradisional ingkang diginakaken kanggem proses ngeluku . piranti meniki ringan kaliyan saged didamel. Cangkul saged diginakaken kanggeh proses sak sampunipun ngeluku utawa digaru. Terbuat dari bahan plat besi tebal 2mm.Sakmenika cangkul taksih dipunginakaken. Sekop utawa Sekrop Sekop inggih menika piranti ingkang diginakaken kanggeh mbeta utawi nyekop wedi. Garu . ujung dari sekop disambung dengan plat baja. Sekop Sepaden atau Sekop Spaden Sekop Spaden atau Sekop Sepaden yang kami miliki dibuat dengan 2 ukuran yaitu besar dan kecil. Sakmenika sekop kadamel saking lempengan drum.

Ani – Ani . Pisau Parang atau Pisau Arit atau Pisau Bendo Parang menika gadhah 2 model. Linggis Kaginaanipun piranti menika kanggih nyongel siti utawi selo. Lempak atau Lampak Lempak inggih menika piranti ingkang diginakaken among tani kanggeh adalah alat yang biasa digunakan petani untuk membuat garis-garis disawah sebelum sawah ditanami tanaman.Bagi para petani yang mempunyai ternak sapi biasanya menggunakan alat ini untuk menguraikan kotoran sapi yang akan di jadikan sebagai pupuk. kaliyan pegangan saking kayu. inggih menika model ingkang datar kaliyan model lengkung. Parang menika damel saking pengrajin utawi pande besi.. Mata pisau kadamel saking plat baja. petani gadhah ternak.Garuk inggih menika piranti ingkang diginakaken kanggih ngratakaken pupuk wonten sawah. Ingkang. Piranti linggis menika kadamel saking besi baja sakengga kiyat kanggeh nambang selo.

Keuntungan ngganggeh piranti meniki batang pantung mboten kathut.Ani-ani utawi ketam menika pisau alit ingkang diagem kanggeh manen pantun.nanging proses ngganggeh ani – ani meniki nelasaken wedhal kathah. Nganggeh ani – ani gabah saged dipotong setunggal-tunggal. ugi mekaten bulir pantun ingkang ndherek dereng mateng mboten kathut kepotong .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful