P. 1
Alat Pertanian Tradisonal-Bahasa Indo

Alat Pertanian Tradisonal-Bahasa Indo

|Views: 442|Likes:
Published by Damas Pandya

More info:

Published by: Damas Pandya on May 01, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/29/2014

pdf

text

original

TUGAS BAHASA JAWA KLIPING ALAT PERTANIAN TRADISIONAL DAN MODERN

NAMA

:

1. DAMAS PANDYA J. (02) 2. RIZKY DEWANDARU (21) 8F

KELAS

:

.

ujung dari sekop disambung dengan plat baja. Sakmenika sekop kadamel saking lempengan drum. Sekop Sepaden atau Sekop Spaden Sekop Spaden atau Sekop Sepaden yang kami miliki dibuat dengan 2 ukuran yaitu besar dan kecil. piranti meniki ringan kaliyan saged didamel. Terbuat dari bahan plat besi tebal 2mm.Sakmenika cangkul taksih dipunginakaken.Cangkul utawi Pacul Cangkul utawi Pacul inggih menika salah satunggalipun piranti pertanian tradisional ingkang diginakaken kanggem proses ngeluku . Sekop utawa Sekrop Sekop inggih menika piranti ingkang diginakaken kanggeh mbeta utawi nyekop wedi. Bisa juga apabila dipesan. Cangkul saged diginakaken kanggeh proses sak sampunipun ngeluku utawa digaru. Garu .

Piranti linggis menika kadamel saking besi baja sakengga kiyat kanggeh nambang selo. inggih menika model ingkang datar kaliyan model lengkung. Mata pisau kadamel saking plat baja. kaliyan pegangan saking kayu. Pisau Parang atau Pisau Arit atau Pisau Bendo Parang menika gadhah 2 model. petani gadhah ternak. Linggis Kaginaanipun piranti menika kanggih nyongel siti utawi selo.Bagi para petani yang mempunyai ternak sapi biasanya menggunakan alat ini untuk menguraikan kotoran sapi yang akan di jadikan sebagai pupuk.Garuk inggih menika piranti ingkang diginakaken kanggih ngratakaken pupuk wonten sawah. Lempak atau Lampak Lempak inggih menika piranti ingkang diginakaken among tani kanggeh adalah alat yang biasa digunakan petani untuk membuat garis-garis disawah sebelum sawah ditanami tanaman.. Ingkang. Parang menika damel saking pengrajin utawi pande besi. Ani – Ani .

Keuntungan ngganggeh piranti meniki batang pantung mboten kathut.Ani-ani utawi ketam menika pisau alit ingkang diagem kanggeh manen pantun. Nganggeh ani – ani gabah saged dipotong setunggal-tunggal. ugi mekaten bulir pantun ingkang ndherek dereng mateng mboten kathut kepotong .nanging proses ngganggeh ani – ani meniki nelasaken wedhal kathah.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->