P. 1
Kertas Kerja Bina Insan Guru

Kertas Kerja Bina Insan Guru

|Views: 26|Likes:
Published by Aaron Mark Fidelis

More info:

Published by: Aaron Mark Fidelis on May 02, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/02/2012

pdf

text

original

KERTAS KERJA BINA INSAN GURU

PENGESAHAN DAN KELULUSAN PROGRAM/AKTIVITI IPG KAMPUS TUANKU BAINUN
Ulasan Tutor: ……………………………………………….......... ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………… ( )

Tarikh:

Ulasan KULDP ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ……………………………………………… ( Tarikh: )

Ulasan Ketua Unit Kokurikulum: ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ……………………………………………… ( Tarikh: )

Ulasan Unit Kewangan: ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ……………………………………………… ( Tarikh: )

Ulasan KUKP: ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ……………………………………………… ( Tarikh: )

Ulasan /Kelulusan Pengarah/Timbalan Pengarah: ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… TUJUAN: ……………………………………………… ( Tarikh: )

1.0

Melaksanakan Program Bina Insan Guru 1 (Perkhemahan1) Siri Pertama yang diwajibkan ke atas semua pelajar Program Pensiswazahan Guru selaras dengan kehendak Pro Forma kursus.

2.0

LATAR BELAKANG

2.1 3. pembinaan self-esteem.2.1 4. Nyatakan yang lain-lain STRATEGI PELAKSANAAN Nama Program : Objektif : Program Bina Insan Guru 1 PPG Siri Pertama 4.Kursus ini merupakan suatu program perkhemahan selama empat hari tiga malam.5 Tarikh : Tempat : 4.0 3. emosi . Pengajian Matematik 1 dan Pengajian Bahasa Inggeris 1 1 hingga 4 Jun 2011 Kem Beringin.0 4. memimpin program.2.6 4. potensi dan citra diri seorang insan guru.2 4.3 Membina kemahiran berfikir aras tinggi dalam menganalisis masalah dan situasi komplek untuk membuat keputusan yang jitu dan menyelesaikan masalah serta berupaya berfikir secara reflektif untuk melaksanakan penambahbaikan secara berterusan Menunjukkan kecaknaan terhadap kepentingan perkhidmatan komuniti Bertindak balas secara positif kepada keadaan dan keperluan persekitaran yang berbeza dan mengembangkan kemahiran berkomunikasi dalam kepelbagaian budaya Menghayati dan menampilkan ciri-ciri kerohanian.2. elektrik dan lain-lain.2 4.4 4. dan kemudahan asas lain seperti air. rohani dan sosial Peserta : (PPG) Pengajian Agama Islam 1. berkerjasama dan mengambil peranan secara aktif dalam kumpulan Mempamerkan daya ketahanan dan kekuatan fizikal. melaksana.2 3.3 4.2.4 4. 3.7 Jadual : Lihat Lampiran A Jawatankuasa Program: Pengerusi: N/Pengerusi: Setiausaha: Bendahari: JK Pengangkutan JK Makanan JK Peralatan JK Seranta JK Dokumentasi JK Majlis Perasmian/ Penutupan . mental.1 ASAS PERTIMBANGAN Lokasi yang dipilih menepati kehendak program BIG kerana mempunyai kemudahan tapak perkhemahan yang selamat.2. membina daya saing yang tinggi di samping mampu membuat refleksi diri dalam menghadapi cabaran yang akan dihadapi dalam profesion perguruan.6 4. Langkawi 4. nilai. Pelajar diterapkan dengan ciri-ciri. kemudahan untuk melaksanakan ativiti air dan darat.5 4. etika dan akhlak keguruan Merancang . Kawasan ini mempunyai hidupan flora dan fauna yang dapat mencetuskan rasa cintakan alam semulajadi selaras dengan kerohanian dan akhlak seorang guru sebagai pencinta alam.3 4.

2 Peralatan (Senaraikan) Kos RM80. Fasafah Pendidikan Kebangsaan dan Falsafah Pendidikan Guru.00 X 3 hari X 72 org RM1. Kerjasama dan sokongan para mentor dan jurulatih amat diharapkan bagi menjayakan program ini. masyarakat serta negara selaras dengan prinsip Rukun Negara.500 X 2 bus Jumlah RM 1280.0 Ahli kumpulan PPG Pengajian Agama Islam 1.00 Sumber IPG IPG Pelajar 6.0 5.0 SENARAI PESERTA (Disertakan) 7.JK Tazkirah/ Moral JK Buku Program JK Kebajikan dan Keselamatan 5.00 RM3. daya ketahanan diri yang tinggi serta aura keguruan. dan bermanafaat kepada diri. keluarga. Pengajian Matematik 1 dan Pengajian Bahasa Inggeris 1 memohon pertimbangan dan kelulusan pihak pengurusan Institut Disediakan Oleh Nama Setiausaha Program .000.1 IMPLIKASI Perbelanjaan Perkara Pakej Bus Cenderamata 5.0 PENUTUP Program ini merupakan salah satu usaha pencetus kepada pembinaan insan guru yang mempunyai akhlak mullia. nilai-nilai kerohanian dan keguruan yang mantap. 8.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->