KERTAS KERJA BINA INSAN GURU

PENGESAHAN DAN KELULUSAN PROGRAM/AKTIVITI IPG KAMPUS TUANKU BAINUN
Ulasan Tutor: ……………………………………………….......... ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………… ( )

Tarikh:

Ulasan KULDP ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ……………………………………………… ( Tarikh: )

Ulasan Ketua Unit Kokurikulum: ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ……………………………………………… ( Tarikh: )

Ulasan Unit Kewangan: ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ……………………………………………… ( Tarikh: )

Ulasan KUKP: ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… ……………………………………………… ( Tarikh: )

Ulasan /Kelulusan Pengarah/Timbalan Pengarah: ………………………………………………………… ….. ………………………………………………………… ………………………………………………………… ………………………………………………………… TUJUAN: ……………………………………………… ( Tarikh: )

1.0

Melaksanakan Program Bina Insan Guru 1 (Perkhemahan1) Siri Pertama yang diwajibkan ke atas semua pelajar Program Pensiswazahan Guru selaras dengan kehendak Pro Forma kursus.

2.0

LATAR BELAKANG

2 3.1 ASAS PERTIMBANGAN Lokasi yang dipilih menepati kehendak program BIG kerana mempunyai kemudahan tapak perkhemahan yang selamat.3 Membina kemahiran berfikir aras tinggi dalam menganalisis masalah dan situasi komplek untuk membuat keputusan yang jitu dan menyelesaikan masalah serta berupaya berfikir secara reflektif untuk melaksanakan penambahbaikan secara berterusan Menunjukkan kecaknaan terhadap kepentingan perkhidmatan komuniti Bertindak balas secara positif kepada keadaan dan keperluan persekitaran yang berbeza dan mengembangkan kemahiran berkomunikasi dalam kepelbagaian budaya Menghayati dan menampilkan ciri-ciri kerohanian. Kawasan ini mempunyai hidupan flora dan fauna yang dapat mencetuskan rasa cintakan alam semulajadi selaras dengan kerohanian dan akhlak seorang guru sebagai pencinta alam.4 4. nilai.2. potensi dan citra diri seorang insan guru. 3.7 Jadual : Lihat Lampiran A Jawatankuasa Program: Pengerusi: N/Pengerusi: Setiausaha: Bendahari: JK Pengangkutan JK Makanan JK Peralatan JK Seranta JK Dokumentasi JK Majlis Perasmian/ Penutupan .5 Tarikh : Tempat : 4.3 4. elektrik dan lain-lain.2 4. Langkawi 4.3 4.1 4.1 3. mental.2.2.0 3. etika dan akhlak keguruan Merancang .4 4.6 4.5 4.0 4. berkerjasama dan mengambil peranan secara aktif dalam kumpulan Mempamerkan daya ketahanan dan kekuatan fizikal. Pengajian Matematik 1 dan Pengajian Bahasa Inggeris 1 1 hingga 4 Jun 2011 Kem Beringin. dan kemudahan asas lain seperti air. Nyatakan yang lain-lain STRATEGI PELAKSANAAN Nama Program : Objektif : Program Bina Insan Guru 1 PPG Siri Pertama 4. rohani dan sosial Peserta : (PPG) Pengajian Agama Islam 1.6 4.2. Pelajar diterapkan dengan ciri-ciri.2.2 4. kemudahan untuk melaksanakan ativiti air dan darat. pembinaan self-esteem. melaksana. emosi . membina daya saing yang tinggi di samping mampu membuat refleksi diri dalam menghadapi cabaran yang akan dihadapi dalam profesion perguruan.Kursus ini merupakan suatu program perkhemahan selama empat hari tiga malam. memimpin program.2.

0 SENARAI PESERTA (Disertakan) 7. 8. Fasafah Pendidikan Kebangsaan dan Falsafah Pendidikan Guru. keluarga.1 IMPLIKASI Perbelanjaan Perkara Pakej Bus Cenderamata 5.00 Sumber IPG IPG Pelajar 6. dan bermanafaat kepada diri. Kerjasama dan sokongan para mentor dan jurulatih amat diharapkan bagi menjayakan program ini.2 Peralatan (Senaraikan) Kos RM80.00 X 3 hari X 72 org RM1. masyarakat serta negara selaras dengan prinsip Rukun Negara.0 PENUTUP Program ini merupakan salah satu usaha pencetus kepada pembinaan insan guru yang mempunyai akhlak mullia. daya ketahanan diri yang tinggi serta aura keguruan. nilai-nilai kerohanian dan keguruan yang mantap.JK Tazkirah/ Moral JK Buku Program JK Kebajikan dan Keselamatan 5.0 Ahli kumpulan PPG Pengajian Agama Islam 1. Pengajian Matematik 1 dan Pengajian Bahasa Inggeris 1 memohon pertimbangan dan kelulusan pihak pengurusan Institut Disediakan Oleh Nama Setiausaha Program .00 RM3.0 5.500 X 2 bus Jumlah RM 1280.000.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful