Soalan 50: Burung apakah yang boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk?

Jawapan:Penguin Soalan 49: Gajah lalu titi patah, lepas tu kambing pula lalu. Apa yang patah pulak? Soalan 48: Limapasang stokin direndam di dalam laut merah. Setiap pasang stokin itu berwarna putih, hijau, biru, kuning dan hitam. Apa akan terjadi kepada semua stokin tersebut? Jawapan:PATAH BALIK laaa, benggang pasal titi tu dah patah. Jawapan:Stokin tu basah lah....

Soalan 47: Dalam banyak-banyak cecair, Jawapan:Telur cecair apakah yang akan menjadi beku apabila dipanaskan? Soalan 46: Dalam banyak-banyak kuih, kuih apakah yang orang makan tepinya sahaja? Tengahnya tidak dimakan. Soalan 45: Apa tiga jenis buah yang terselamat dalam kebakaran disebuah kedai? Jawapan:Kuih Donut

Jawapan:Buah keranji sebab dalam perahu, pisang emas sebab dibawa belayar dan buah cempedak sebab diluar pagar.(berdasarkan pantun melayu)

Soalan 44: Apabila ditarik yang diatas gembira Jawapan:Pengail yang dapat ikan. dan yang di bawah merana. Apakah ia? Soalan 43: Aku berjalan di tepi pantai, diatas pasir tanpa mencecah air. Bila ku toleh kebelakang, tiada kesan tapak kakiku. Kenapa? Jawapan:Aku berjalan secara mengundur!

Soalan 43: Seekor lembu menghadap utara, Jawapan:Kebawah! Ia masih tetap menghadap kemudian pusing kekanan 180 darjah, kemudian ke bawah dan memakan rumput. 270 darjah kekiri. Kearah mana lembu itu menghadap sekarang? Soalan 42: Bila loceng bas ditekan, bas akan Jawapan:Spedometer bas lah... berhenti. Apa yang akan turun dahulu? Soalan 41: Apa bezanya jatuh pokok kelapa dengan jatuh perigi? Jawapan:Jatuh pokok kelapa, naik dulu baru jatuh, jatuh perigi jatuh dulu baru naik.

Soalan 34: Kalau ditutup dia akan mengintai. . nanti akan keluar orangnya. Soalan 32: Mengapa guru sejarah selalu botak Jawapan:Kerana guru sejarah memikirkan di bahagian belakang kepala. sedangkan masa lampau.tapi kalau dibuka dia akan marahmarah? Jawapan:Orang naik beca semasa hujan Soalan 33: Adasatu benda.Soalan 40: Kenapa doktor bedah kalau melakukan pembedahan mulutnya ditutup ? Soalan 39: Kenapa mayat dibungkus kain putih? Jawapan:Kalau matanya yang ditutup. lalu singa jadi Jawapan:Ayam jadi banyaklah bilangannya. kalau kura-kura panjat pokok nampak apa? Jawapan: Nampak pembohongnya. Soalan 36: Kenapa di tepi rel keretaapi ditaruh Jawapan:Kerana kalau ditaruh pisang goreng batu kerikil? pasti jadi rebutan. karena tikus kalau berjalan ekornya menyentuh tanah. kepintarannya? Soalan 29: Kalau manusia panjat pokok nampak bukit. baring.dan kambing jadi ayam. Cobalah keluar orangnya? pecahkan. kita baring dia berdiri tapi bila kita jalan dia pun ikut sama. Soalan 31: Apakah benar kita bakal sial jika jumpa dengan kucing hitam? Jawapan:Ia bergantung kepada kedudukan anda samaada anda manusia atau tikus! Soalan 30: Kenapa kecantikan lebih penting Jawapan:Sebab lelaki yang bodoh jumlahnya bagi seorang perempuan dibandingkan dengan lebih banyak dibandingkan lelaki yang buta.sedang profesor memikir untuk profesor dibahagian depan? masa depan. Sebab kura-kura mana boleh panjat pokok. maka ayam menjadi apa? Soalan 37: Panjang mana ekor tikus dengan ekor kuda? Jawapan:Panjang ekor tikus. kita berdiri dia Jawapan:Tapak kaki kitalah. siapa takut!!!! Soalan 38: Bila gajah jadi ayam. Nak tinggal tak boleh pulak tu. ayam. Soalan 35: Lampu apa yang kalau dipecahkan Jawapan:Lampu jiran tetangga kita. dia tak dapat melihat! Jawapan:Kalau dibungkus dengan kain hitam .

Tetapi bila Isteri mendapat gelaran Dato. namun akan mati juga bila dibiarkan lama-lama? Soalan 26:Apabila suami dapat. Isteri akan dapat gelaran Datin. buang apa? Jawapan: Buang tebiat Soalan 22:Batang apa berlubang-lubang... kat atas bumbung. kurang pendengaran. Terkadang tegak terkadang tumbang. Untuk memenuhi cita-citanya dia pun tanamlah pokok getah separuh dan pokok koko separuh. tapi kat sini jawapan yang dikehendaki adalah "dan" Soalan 27:Apakah benda bertali yang apabila Jawapan: Gasing! Tak kiralah gasing cina ke kita pegang. Lepas anak dia lahir. jinjang seperti Jawapan: Antena TV. Jawapan:Mungkin ada banyak jawapan. Kalau salah kedudukan boleh kabur pandangan. maka isterinya pun dapat sama. Dia melalui ladang kopi dan lombong bijih timah. si suami tak mendapat sama. Bila Suami mendapat gelaran Dato. tapi kalau makan kulit. sebab dia dia nak tanam 2 jenis pokok iaitu getah dengan tanam separuh je. suara pun tak ada. tetapi bila si isteri yang dapat. Kadang di atas. tetapi Jawapan:Dua-dua tak tumbuh. Hehehe!! koko. Apakah perkara itu? Jawapan:Gelaran Dato. Bila dipotong ianya menjadi semakin rendah. ia akan mati. Kenapa ? Jawapan: Sebab anak dia tu perempuan . kalau kedudukan tak betul. ia akan hidup. Soalan 25:Jika sebatang pokok dipotong akan Jawapan:Seluar panjang. apakah bendanya akan semakin tinggi. dinamakan Fatimah. suami tidak mendapat sama. yang semakin dipotong semakin menjadi tinggi? Soalan 24: Tulang seperti ikan. gambar pun kabur. kadang di bawah. tetapi bila dilepaskan gasing melayu ke semuanya sama. Tirus Jawapan: Batang hidung engkaulah! di atas di bawah Kembang..Soalan 28: Apakah yang berada diantara langit dan bumi. buang kulit. Soalan 23: Bila makan pisang. lalu suami dia bawa isteri tu ke hospital. Kadang orang pasang zirafah. Soalannya pokok apa tumbuh dulu? Soalan 20:Ada seorang wanita yang sarat mengandung dan nak bersalin. kadang pacak jer kat tanah. celaka benar kalau ditebang. Soalan 21:Pak Ali ada sebuah ladang.

. kasut hitam. orang dan orang gemuk? gemuk makan tempat.Sebab memang dok kat kakinya dikepala.mati lah orang tu. Soalan 10: Haiwan apakah yang paling tidak sopan? Soalan 09: Kenapa koboi mexico kalau berjalan sering membawa gitar? Jawapan: Kutu. Soalan 18: Kalau kancil dengan rusa berlaga. Soalan 13: Apakah haiwan yang berkaki 3? Jawapan:Kuda cacat. sarung malam! . Soalan 12: Kenapa kebanyakkan motosikal namanya YAMAHA? Soalan 11: Apa perbezaan antara orang kurus Jawapan: Orang kurus makan hati..Soalan 19: Negara apa yang banjir dulu lepas Jawapan: Bahrain.bah tu banjir. kalau siapa yang akan mati? kereta kancil dengan rusa berlanggar... Kalau tak cacat pasti kakinya 4. 'rain' tu tu baru hujan? hujan. lepas tu Jawapan: Pisang Goreng aku sapu bedak. Siapakah aku? Soalan 15: Haiwan apakah perutnya di kepala. Soalan 16:Mula-mula aku buka baju. bila besar berkaki 2 kaki dan bila besar berjalan dengan dua kaki dan bila tua bila tua pula berkaki 3? bertongkat. kerana sering memijak-mijak kepala orang. Jawapan:Pemandunya lah yang mati.kalau makan tak pulak? Jawapan:Sebab dia fikir nak buang air kecil tak boleh-boleh.. aku pun terjun kedalam tasik... seluar hitam.. Jawapan: Kerana yang menciptanya orang jepun. Kalau arab yang cipta mungkin namanya YAMAHMUD... setelah selesai mandi.bahkan mata dan mulutnya kepala orang! juga di kepala? Soalan 14: Apakah hidupan yang masa Jawapan: Manusia! Semasa kecil merangkak. aku pun naik dari tasik. Jawapan: Takkan nak bawak piano pulak! besar tuh! Soalan 08:Seorang lelaki memakai pakaian Jawapan:Waktu itu adalah siang hari bukannya serba hitam. setelah badanku disapu bedak.. kecilnya berkaki 4. Jawapan: Kutu ler. kan-kan? Soalan 17: Kenapa ayam lepas minum dia dongakkan kepala.. Lalu aku mandi.

Soalan 06:Ada sebuah laut besar. ..ha.ha. dalam rumah besar ada orang besar. Seluruh lampu di lorong itu padam. 1-Inna lillahi wa Seorang pekerja jatuh bangunan lalu mati... Soalan 04:10 ekor burung sedang terbang... 2.kaki hitam.. sebuah kenderaan berwarna hitam dengan lampu yang juga padam meluncur memasuki lorong. Ia berjalan di sebuah lorong hitam. "Kang" adalah perkataan Jawa. 2. dalam kapal besar ada rumah rumah dalam kapal. tidak mempunyai tangan dan berkepala hitam. Kemudian.Jawapan: Mereka akan kata. sarung tangan hitam. Soalan 01: Apa orang islam arab kata jika: 1.namun 4 ekor burung telah jatuh kebumi. Soalannya: Kenapa 4 ekor burung itu jatuh kebumi? Soalan 03:Binatang apakah yang paling kaya didunia? Jawapan:Beruang (sebab binatang ni ber wang) Soalan 02:Ikan apakah yang separuh jawa dan Jawapan:Ikan Belukang kerana "Blue" adalah separuh inggeris? perkataan inggeris. ha. tiba-tiba berdentum guruh dengan kuat.. dan kacamata hitam. 3Seorang wanita berlari keliling padang tanpa Alhamdulillah. mana ada ada kapal besar.ina ilahi roo jiuun. antara bebanyak ni apa paling besar? Soalan 05:Apa yang terjadi jika Graham Bell tidak menciptakan telefon? Jawapan:Perjalanan anda tidak akan terganggu oleh kerja-kerja menggali jalan oleh TELEKOM Jawapan 04:Kerana 4 ekor burung itu menutup telinga dengan kepaknya dan menyebabkan ia tidak dapat terbang seperti biasa. Apa tu? Jawapan:Anak mancis daaa. 6 ekor burung terus terbang tanpa masaalah..Astagh firullah hal azim.Gaji anda akan dinaikkan 30% bulan depan... besar. Namun tepat di depan lelaki itu kenderaan berhenti. 3. Bagaimana mungkin pemandu kenderaan itu boleh melihat lelaki serba hitam itu? Soalan 07:Badannya keras tapi kurus.. seurat benang. dekat laut Jawapan:Orang tu le penipu besar.

Mutiara Kata:"Sewaktu senang kita lebih menghargai kekayaan tetapi sewaktu susah kita akan lebih menghargai kesihatan" .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful