P. 1
teka keki

teka keki

|Views: 8|Likes:
Published by wnoriani

More info:

Published by: wnoriani on May 08, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/01/2014

pdf

text

original

Soalan 50: Burung apakah yang boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk?

Jawapan:Penguin Soalan 49: Gajah lalu titi patah, lepas tu kambing pula lalu. Apa yang patah pulak? Soalan 48: Limapasang stokin direndam di dalam laut merah. Setiap pasang stokin itu berwarna putih, hijau, biru, kuning dan hitam. Apa akan terjadi kepada semua stokin tersebut? Jawapan:PATAH BALIK laaa, benggang pasal titi tu dah patah. Jawapan:Stokin tu basah lah....

Soalan 47: Dalam banyak-banyak cecair, Jawapan:Telur cecair apakah yang akan menjadi beku apabila dipanaskan? Soalan 46: Dalam banyak-banyak kuih, kuih apakah yang orang makan tepinya sahaja? Tengahnya tidak dimakan. Soalan 45: Apa tiga jenis buah yang terselamat dalam kebakaran disebuah kedai? Jawapan:Kuih Donut

Jawapan:Buah keranji sebab dalam perahu, pisang emas sebab dibawa belayar dan buah cempedak sebab diluar pagar.(berdasarkan pantun melayu)

Soalan 44: Apabila ditarik yang diatas gembira Jawapan:Pengail yang dapat ikan. dan yang di bawah merana. Apakah ia? Soalan 43: Aku berjalan di tepi pantai, diatas pasir tanpa mencecah air. Bila ku toleh kebelakang, tiada kesan tapak kakiku. Kenapa? Jawapan:Aku berjalan secara mengundur!

Soalan 43: Seekor lembu menghadap utara, Jawapan:Kebawah! Ia masih tetap menghadap kemudian pusing kekanan 180 darjah, kemudian ke bawah dan memakan rumput. 270 darjah kekiri. Kearah mana lembu itu menghadap sekarang? Soalan 42: Bila loceng bas ditekan, bas akan Jawapan:Spedometer bas lah... berhenti. Apa yang akan turun dahulu? Soalan 41: Apa bezanya jatuh pokok kelapa dengan jatuh perigi? Jawapan:Jatuh pokok kelapa, naik dulu baru jatuh, jatuh perigi jatuh dulu baru naik.

siapa takut!!!! Soalan 38: Bila gajah jadi ayam. kita berdiri dia Jawapan:Tapak kaki kitalah. Soalan 31: Apakah benar kita bakal sial jika jumpa dengan kucing hitam? Jawapan:Ia bergantung kepada kedudukan anda samaada anda manusia atau tikus! Soalan 30: Kenapa kecantikan lebih penting Jawapan:Sebab lelaki yang bodoh jumlahnya bagi seorang perempuan dibandingkan dengan lebih banyak dibandingkan lelaki yang buta. Soalan 32: Mengapa guru sejarah selalu botak Jawapan:Kerana guru sejarah memikirkan di bahagian belakang kepala. kalau kura-kura panjat pokok nampak apa? Jawapan: Nampak pembohongnya. dia tak dapat melihat! Jawapan:Kalau dibungkus dengan kain hitam .dan kambing jadi ayam.tapi kalau dibuka dia akan marahmarah? Jawapan:Orang naik beca semasa hujan Soalan 33: Adasatu benda. kita baring dia berdiri tapi bila kita jalan dia pun ikut sama. lalu singa jadi Jawapan:Ayam jadi banyaklah bilangannya. Cobalah keluar orangnya? pecahkan. Soalan 35: Lampu apa yang kalau dipecahkan Jawapan:Lampu jiran tetangga kita. maka ayam menjadi apa? Soalan 37: Panjang mana ekor tikus dengan ekor kuda? Jawapan:Panjang ekor tikus. Sebab kura-kura mana boleh panjat pokok. kepintarannya? Soalan 29: Kalau manusia panjat pokok nampak bukit. Soalan 36: Kenapa di tepi rel keretaapi ditaruh Jawapan:Kerana kalau ditaruh pisang goreng batu kerikil? pasti jadi rebutan. nanti akan keluar orangnya. . karena tikus kalau berjalan ekornya menyentuh tanah. sedangkan masa lampau. ayam. Soalan 34: Kalau ditutup dia akan mengintai. Nak tinggal tak boleh pulak tu. baring.Soalan 40: Kenapa doktor bedah kalau melakukan pembedahan mulutnya ditutup ? Soalan 39: Kenapa mayat dibungkus kain putih? Jawapan:Kalau matanya yang ditutup.sedang profesor memikir untuk profesor dibahagian depan? masa depan.

. sebab dia dia nak tanam 2 jenis pokok iaitu getah dengan tanam separuh je.. Isteri akan dapat gelaran Datin. kadang pacak jer kat tanah.Soalan 28: Apakah yang berada diantara langit dan bumi. Kadang di atas. Jawapan:Mungkin ada banyak jawapan. Soalan 25:Jika sebatang pokok dipotong akan Jawapan:Seluar panjang. Dia melalui ladang kopi dan lombong bijih timah. apakah bendanya akan semakin tinggi. si suami tak mendapat sama. celaka benar kalau ditebang. lalu suami dia bawa isteri tu ke hospital. Apakah perkara itu? Jawapan:Gelaran Dato. Kenapa ? Jawapan: Sebab anak dia tu perempuan . gambar pun kabur. Lepas anak dia lahir. tetapi bila dilepaskan gasing melayu ke semuanya sama. namun akan mati juga bila dibiarkan lama-lama? Soalan 26:Apabila suami dapat. kalau kedudukan tak betul. suara pun tak ada. suami tidak mendapat sama. tetapi Jawapan:Dua-dua tak tumbuh. Terkadang tegak terkadang tumbang. Bila Suami mendapat gelaran Dato. kadang di bawah. Hehehe!! koko. ia akan hidup. Tetapi bila Isteri mendapat gelaran Dato. Soalan 21:Pak Ali ada sebuah ladang. Soalannya pokok apa tumbuh dulu? Soalan 20:Ada seorang wanita yang sarat mengandung dan nak bersalin. tapi kat sini jawapan yang dikehendaki adalah "dan" Soalan 27:Apakah benda bertali yang apabila Jawapan: Gasing! Tak kiralah gasing cina ke kita pegang. jinjang seperti Jawapan: Antena TV.. buang apa? Jawapan: Buang tebiat Soalan 22:Batang apa berlubang-lubang. Untuk memenuhi cita-citanya dia pun tanamlah pokok getah separuh dan pokok koko separuh. tapi kalau makan kulit. Tirus Jawapan: Batang hidung engkaulah! di atas di bawah Kembang. Kadang orang pasang zirafah. Bila dipotong ianya menjadi semakin rendah. yang semakin dipotong semakin menjadi tinggi? Soalan 24: Tulang seperti ikan. Kalau salah kedudukan boleh kabur pandangan. Soalan 23: Bila makan pisang. tetapi bila si isteri yang dapat. buang kulit. maka isterinya pun dapat sama. kat atas bumbung. ia akan mati. dinamakan Fatimah. kurang pendengaran.

setelah badanku disapu bedak. kalau siapa yang akan mati? kereta kancil dengan rusa berlanggar. aku pun terjun kedalam tasik.. Jawapan: Takkan nak bawak piano pulak! besar tuh! Soalan 08:Seorang lelaki memakai pakaian Jawapan:Waktu itu adalah siang hari bukannya serba hitam. Soalan 10: Haiwan apakah yang paling tidak sopan? Soalan 09: Kenapa koboi mexico kalau berjalan sering membawa gitar? Jawapan: Kutu.. Kalau tak cacat pasti kakinya 4... seluar hitam. Soalan 13: Apakah haiwan yang berkaki 3? Jawapan:Kuda cacat. orang dan orang gemuk? gemuk makan tempat. 'rain' tu tu baru hujan? hujan..kalau makan tak pulak? Jawapan:Sebab dia fikir nak buang air kecil tak boleh-boleh. Siapakah aku? Soalan 15: Haiwan apakah perutnya di kepala. kerana sering memijak-mijak kepala orang. kasut hitam. kan-kan? Soalan 17: Kenapa ayam lepas minum dia dongakkan kepala.. Jawapan: Kerana yang menciptanya orang jepun.. lepas tu Jawapan: Pisang Goreng aku sapu bedak. Soalan 12: Kenapa kebanyakkan motosikal namanya YAMAHA? Soalan 11: Apa perbezaan antara orang kurus Jawapan: Orang kurus makan hati. Lalu aku mandi. kecilnya berkaki 4.Sebab memang dok kat kakinya dikepala.. Soalan 18: Kalau kancil dengan rusa berlaga. Jawapan:Pemandunya lah yang mati. bila besar berkaki 2 kaki dan bila besar berjalan dengan dua kaki dan bila tua bila tua pula berkaki 3? bertongkat. Jawapan: Kutu ler. Soalan 16:Mula-mula aku buka baju.. Kalau arab yang cipta mungkin namanya YAMAHMUD. sarung malam! .Soalan 19: Negara apa yang banjir dulu lepas Jawapan: Bahrain. aku pun naik dari tasik..bah tu banjir.bahkan mata dan mulutnya kepala orang! juga di kepala? Soalan 14: Apakah hidupan yang masa Jawapan: Manusia! Semasa kecil merangkak. setelah selesai mandi..mati lah orang tu..

dalam rumah besar ada orang besar. 3Seorang wanita berlari keliling padang tanpa Alhamdulillah.. .. 3. Ia berjalan di sebuah lorong hitam..ina ilahi roo jiuun. seurat benang. Soalan 01: Apa orang islam arab kata jika: 1. Soalan 06:Ada sebuah laut besar.kaki hitam. 2. tiba-tiba berdentum guruh dengan kuat.. dalam kapal besar ada rumah rumah dalam kapal. Namun tepat di depan lelaki itu kenderaan berhenti. "Kang" adalah perkataan Jawa..namun 4 ekor burung telah jatuh kebumi. ha. Kemudian. dan kacamata hitam... mana ada ada kapal besar. antara bebanyak ni apa paling besar? Soalan 05:Apa yang terjadi jika Graham Bell tidak menciptakan telefon? Jawapan:Perjalanan anda tidak akan terganggu oleh kerja-kerja menggali jalan oleh TELEKOM Jawapan 04:Kerana 4 ekor burung itu menutup telinga dengan kepaknya dan menyebabkan ia tidak dapat terbang seperti biasa.ha. Apa tu? Jawapan:Anak mancis daaa. 1-Inna lillahi wa Seorang pekerja jatuh bangunan lalu mati.Astagh firullah hal azim. dekat laut Jawapan:Orang tu le penipu besar. sarung tangan hitam.Gaji anda akan dinaikkan 30% bulan depan. 2. tidak mempunyai tangan dan berkepala hitam. 6 ekor burung terus terbang tanpa masaalah.. sebuah kenderaan berwarna hitam dengan lampu yang juga padam meluncur memasuki lorong.. Bagaimana mungkin pemandu kenderaan itu boleh melihat lelaki serba hitam itu? Soalan 07:Badannya keras tapi kurus.. besar. Soalan 04:10 ekor burung sedang terbang.ha..Jawapan: Mereka akan kata. Soalannya: Kenapa 4 ekor burung itu jatuh kebumi? Soalan 03:Binatang apakah yang paling kaya didunia? Jawapan:Beruang (sebab binatang ni ber wang) Soalan 02:Ikan apakah yang separuh jawa dan Jawapan:Ikan Belukang kerana "Blue" adalah separuh inggeris? perkataan inggeris. Seluruh lampu di lorong itu padam.

Mutiara Kata:"Sewaktu senang kita lebih menghargai kekayaan tetapi sewaktu susah kita akan lebih menghargai kesihatan" .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->