Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG).Yang Dihormati guru penolong kanan. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Hadirin yang dimuliakan. Puan Hafisah binti Aziz. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. . Semua hadirin dijemput berdiri. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. Encik Zulkifli bin Salleh. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. Encik Yusoff bin Haji Kamal. Puan Hanani binti Ali. Oleh itu. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB).guru-guru. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Puan Hafisah binti Aziz. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. Encik Zulkifli bin Salleh. lagu negeri Selangor. dan murid-murid sekalian. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. guru penolong kanan ko-kurikulum. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. Hadirin sekalian. Dipersilakan. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. para ibu bapa. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. Encik Haji Ali bin Haji Abu. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat.

(Ucapan. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. Majlis menjemput pengerusi PIBG. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. Buat pengetahuan hadirin sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. . (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. Oleh itu. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas.Kini. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau.

Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Dipersilakan. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. Oleh itu. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Tahniah diucapkan. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Hadirin sekalian. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya.

acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. bola baling. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. catur. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. Hadirin yang dihormati sekalian. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. Tugas murid selain belajar. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. 6 Bestari. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran. Dengan ini. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. trofi dan sijil penghargaan. dan sebagainya. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan.berada. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. Oleh itu. dan 6 Cekal. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. Hati terang senang faham.Dipersilakan.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. Pagi petang siang malam. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap.

dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. murah dengan senyuman.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. . Kalau berladang menanam keladi. Jasa baik puan amat kami hargai. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. Sebelum bersurai. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Nampaknya sampan mudik ke hulu. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. Buat pengetahuan semua. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Saya sudahi dengan serangkap pantun. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Bila memandang ke muka laut. Bila terkenang mulut menyebut. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. Budi yang baik ingat selalu. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah.

MOHD FOUZI B. MOHD FOUZI B. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG. DENGAN INI DIJEMPUT :1. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. OLEHITU. OSMAN . MOHAMAD KAMAL. SEZALI B. ANSAR B. terima kasih. EN. ZULKUPLIB. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. DIPERSILAKAN.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. OSMAN. ABD. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN.Keladi dibawa ke tanah seberang. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. Sampai mati dikenang orang. MAT ISA. Kalau dagang pandai berbudi.SETERUSNYA.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT. Sekian. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T .WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. EN.

ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI. Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .

.

YG BHG..YG …..12.Dari Kedah Ke Pekan Sari.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.13.Sudah Menjadi Lumrah Dunia.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA. ANSAR B. EN.14.Jatuh Ditimpa Buah Berangan.PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9.SEMBILAN10.YG ….YG ….Hidup Mula Di Dalam Air.PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.YG ….. SEZALI B.. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia. EN. MAT ISA.11.Andai Kata Tersilap Bicara. SHIKIN 10 .Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir. MOHAMAD KAMAL.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.Bunga Seroja Di Atas Para .

.

STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER. . Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia.Di Bawah Atap Tepi Halaman. 2010 (JUMAAT) 3. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja.Di Lain Masa Bersua Lagi.Juadah Sudah Letak Di Meja. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. AJK PIBG. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. IBU BAPA.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT . pegawai-pegawai kementerian.Beli Suasa Di Kota Tinggi. Yang Dipertua PIBG. AJK STAROBA. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah.Selesai Sudah Tugas Diberi. Awal Bismillah pembuka bicara. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah. Hadirin diminta berdiri. TETAMU-TETAMU UNDANGAN. para ibu bapa.

Semoga dengan kehadiran semua. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. untuk menyampaikan ucapan. Untuk itu. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. Untuk itu. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Majlis kita takkan berseri. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. Hadirin dan hadirat yang dihormati. . dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. Bagi memula dan memuliakan majlis. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Untuk makluman semua. Pakaian dipakai cantik berseri. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Majlis keraian kita semua. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Dipersilakan. Tak molek. persembahan multimedia sebentar tadi.

Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Bertonggak adat. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Dipersilakan. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Kini.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Dipersilakan. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. yang pergi diringi”. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Bagi menyempurnakan upacara ini. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. “yang datang disambut.

Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. .Perancis baru-baru ini. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Hadirin sekalian. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Untuk itu. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis kita berakhir di sini. Hadirin sekalian. Untuk makluman semua. Seterusnya. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. majlis dengan penuh takzimnya. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Menghijau pohon subur dibaja. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi.

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh . wabillahitaufik. walhidayah.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. Sekian.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful