Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

Encik Zulkifli bin Salleh.Yang Dihormati guru penolong kanan. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. Semua hadirin dijemput berdiri. lagu negeri Selangor. Puan Hafisah binti Aziz. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. dan murid-murid sekalian. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). Puan Hafisah binti Aziz. Encik Yusoff bin Haji Kamal. Dipersilakan. Hadirin yang dimuliakan. Oleh itu. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. guru penolong kanan ko-kurikulum. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu.guru-guru. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Hadirin sekalian. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. para ibu bapa. Encik Zulkifli bin Salleh. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. Puan Hanani binti Ali. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). .

pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Oleh itu. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Majlis menjemput pengerusi PIBG.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu.Kini. (Ucapan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. .

Oleh itu. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Hadirin sekalian. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. Dipersilakan. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia .(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. Tahniah diucapkan.

Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. dan 6 Cekal. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin.Dipersilakan.berada. Oleh itu. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. Hadirin yang dihormati sekalian. bola baling. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. 6 Bestari. Pagi petang siang malam. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. catur. Dengan ini. Tugas murid selain belajar. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. trofi dan sijil penghargaan. dan sebagainya. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. Hati terang senang faham. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya.

dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. murah dengan senyuman. Buat pengetahuan semua. Jasa baik puan amat kami hargai. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. Nampaknya sampan mudik ke hulu. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. . Kalau berladang menanam keladi. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. Saya sudahi dengan serangkap pantun. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Budi yang baik ingat selalu. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Bila memandang ke muka laut. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. Sebelum bersurai. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Bila terkenang mulut menyebut. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah.

MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. Sampai mati dikenang orang. terima kasih. ANSAR B. OSMAN . DENGAN INI DIJEMPUT :1. ABD.Keladi dibawa ke tanah seberang. EN. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T . OSMAN.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N.SETERUSNYA. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. SEZALI B.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. MAT ISA. Sekian. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL. MOHD FOUZI B.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. MOHAMAD KAMAL. OLEHITU.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B. MOHD FOUZI B. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. Kalau dagang pandai berbudi. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN. DIPERSILAKAN. ZULKUPLIB.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. EN. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG.

ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI. Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .

.

EN.YG …. SHIKIN 10 .Andai Kata Tersilap Bicara.Hidup Mula Di Dalam Air. MAT ISA.14.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.11.YG ….PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia.Sudah Menjadi Lumrah Dunia. SEZALI B.SEMBILAN10.12.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.Bunga Seroja Di Atas Para .13.PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA..YG …. ANSAR B.Kemaafan Jua Kami Pohonkan. EN.YG ….. YG BHG...Jatuh Ditimpa Buah Berangan. MOHAMAD KAMAL.Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir.Dari Kedah Ke Pekan Sari.

.

Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang.Di Lain Masa Bersua Lagi. TETAMU-TETAMU UNDANGAN. Yang Dipertua PIBG.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER. Hadirin diminta berdiri.Selesai Sudah Tugas Diberi.Di Bawah Atap Tepi Halaman.Beli Suasa Di Kota Tinggi.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT . para ibu bapa. Awal Bismillah pembuka bicara. AJK PIBG. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia. IBU BAPA. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. . AJK STAROBA. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid.Juadah Sudah Letak Di Meja. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat. pegawai-pegawai kementerian. 2010 (JUMAAT) 3.

kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. Untuk makluman semua. persembahan multimedia sebentar tadi. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. Dipersilakan. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Pakaian dipakai cantik berseri. Bagi memula dan memuliakan majlis. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Untuk itu. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Majlis kita takkan berseri. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. untuk menyampaikan ucapan. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. Majlis keraian kita semua. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. Untuk itu. Tak molek. Semoga dengan kehadiran semua. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. . majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa.

Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Dipersilakan. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Bertonggak adat. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. yang pergi diringi”. “yang datang disambut. Bagi menyempurnakan upacara ini. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Dipersilakan.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Kini.

Untuk makluman semua. Hadirin sekalian. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Menghijau pohon subur dibaja. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. majlis dengan penuh takzimnya. Untuk itu. Majlis kita berakhir di sini. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman.Perancis baru-baru ini. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. . Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Seterusnya. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Hadirin sekalian. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail.

walhidayah. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh . wabillahitaufik.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. Sekian.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful