Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

Yang Dihormati guru penolong kanan. Hadirin sekalian.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. guru penolong kanan ko-kurikulum. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing.guru-guru. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. para ibu bapa. . Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. Oleh itu. Semua hadirin dijemput berdiri. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. Hadirin yang dimuliakan. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. dan murid-murid sekalian. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. Encik Zulkifli bin Salleh. Dipersilakan. Encik Haji Ali bin Haji Abu. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. Puan Hafisah binti Aziz. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Encik Zulkifli bin Salleh. Puan Hafisah binti Aziz. Puan Hanani binti Ali. Encik Yusoff bin Haji Kamal. lagu negeri Selangor.

pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. Majlis menjemput pengerusi PIBG. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. (Ucapan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. Buat pengetahuan hadirin sekalian. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya.Kini. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. Oleh itu. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. .

Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Oleh itu. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Dipersilakan. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Hadirin sekalian. Tahniah diucapkan. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi.

Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi.berada. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. 6 Bestari.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. Oleh itu. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Tugas murid selain belajar. Hati terang senang faham. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. catur. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. dan sebagainya. Hadirin yang dihormati sekalian. Pagi petang siang malam. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. dan 6 Cekal.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran.Dipersilakan. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. bola baling. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. Dengan ini. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. trofi dan sijil penghargaan. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4.

Jasa baik puan amat kami hargai. Bila memandang ke muka laut. Saya sudahi dengan serangkap pantun. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Kalau berladang menanam keladi. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. murah dengan senyuman. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. Budi yang baik ingat selalu. Nampaknya sampan mudik ke hulu. Sebelum bersurai. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. Bila terkenang mulut menyebut. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Buat pengetahuan semua. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. . Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah.

Kalau dagang pandai berbudi. OSMAN. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T . GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. Sekian.SETERUSNYA. ANSAR B. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. MOHD FOUZI B. DENGAN INI DIJEMPUT :1.Keladi dibawa ke tanah seberang. ABD. ZULKUPLIB. terima kasih. OLEHITU. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. SEZALI B. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG. MAT ISA. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. OSMAN . MOHAMAD KAMAL.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. Sampai mati dikenang orang. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. DIPERSILAKAN.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. MOHD FOUZI B. EN. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL. EN.

Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI.

.

MAT ISA.Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir. EN. YG BHG.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA.YG ….PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.Sudah Menjadi Lumrah Dunia.Bunga Seroja Di Atas Para .PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9.11..Andai Kata Tersilap Bicara.SEMBILAN10. SHIKIN 10 .14. ANSAR B.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.12.. SEZALI B.YG ….Jatuh Ditimpa Buah Berangan...YG ….Dari Kedah Ke Pekan Sari. MOHAMAD KAMAL.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.YG …. EN.13.Hidup Mula Di Dalam Air.

.

Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. TETAMU-TETAMU UNDANGAN.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah.Juadah Sudah Letak Di Meja.Di Lain Masa Bersua Lagi. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian.Beli Suasa Di Kota Tinggi. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. Yang Dipertua PIBG. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. . Hadirin diminta berdiri. 2010 (JUMAAT) 3. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia. Awal Bismillah pembuka bicara.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER.Di Bawah Atap Tepi Halaman.Selesai Sudah Tugas Diberi. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. pegawai-pegawai kementerian. IBU BAPA. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. AJK STAROBA. para ibu bapa. AJK PIBG. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT . Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid.

memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Dipersilakan.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. untuk menyampaikan ucapan. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. Majlis keraian kita semua. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. . Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Bagi memula dan memuliakan majlis. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. persembahan multimedia sebentar tadi. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Semoga dengan kehadiran semua. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. Untuk itu. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. Untuk makluman semua. Majlis kita takkan berseri. Tak molek. Pakaian dipakai cantik berseri. Untuk itu. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah.

Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Dipersilakan. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. yang pergi diringi”. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Bagi menyempurnakan upacara ini. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. Kini. Dipersilakan. Bertonggak adat. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Dengan segala hormatnya dipersilakan. “yang datang disambut.

Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Hadirin sekalian. Menghijau pohon subur dibaja. majlis dengan penuh takzimnya. Seterusnya. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Untuk makluman semua. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Majlis kita berakhir di sini. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Hadirin sekalian. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah.Perancis baru-baru ini. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Untuk itu. .

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh . wabillahitaufik. Sekian.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. walhidayah.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful