Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

Hadirin sekalian.guru-guru. Encik Zulkifli bin Salleh. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. Puan Hanani binti Ali. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah.Yang Dihormati guru penolong kanan. Hadirin yang dimuliakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. Encik Yusoff bin Haji Kamal. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Oleh itu. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. . Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. dan murid-murid sekalian. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. guru penolong kanan ko-kurikulum. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. Dipersilakan. lagu negeri Selangor. Encik Zulkifli bin Salleh. Semua hadirin dijemput berdiri. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. para ibu bapa. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. Puan Hafisah binti Aziz. Puan Hafisah binti Aziz.

(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita.Kini. Majlis menjemput pengerusi PIBG.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. (Ucapan. . Oleh itu. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran.

adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Hadirin sekalian. Dipersilakan. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Oleh itu. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Tahniah diucapkan. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal.

Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian.berada. Pagi petang siang malam. 6 Bestari. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran. dan 6 Cekal. Hati terang senang faham. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. catur. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . Tugas murid selain belajar. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu.Dipersilakan. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. dan sebagainya. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. Dengan ini. trofi dan sijil penghargaan. Oleh itu. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. Hadirin yang dihormati sekalian. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. bola baling. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam.

sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. murah dengan senyuman. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Buat pengetahuan semua. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. Budi yang baik ingat selalu. Bila terkenang mulut menyebut.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. Kalau berladang menanam keladi. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. . Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Nampaknya sampan mudik ke hulu. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. Saya sudahi dengan serangkap pantun. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. Jasa baik puan amat kami hargai. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Bila memandang ke muka laut. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Sebelum bersurai. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB.

MOHD FOUZI B. terima kasih. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL. MAT ISA. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. OSMAN. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T . EN.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN.Keladi dibawa ke tanah seberang. ANSAR B.SETERUSNYA. OLEHITU. Sampai mati dikenang orang. Sekian. Kalau dagang pandai berbudi. MOHAMAD KAMAL.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. SEZALI B. OSMAN . MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. ZULKUPLIB. MOHD FOUZI B. DENGAN INI DIJEMPUT :1.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. DIPERSILAKAN. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. EN. ABD.

ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI. Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .

.

EN.PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8.YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA. EN.11.13.PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9.. SEZALI B. MOHAMAD KAMAL. MAT ISA.Jatuh Ditimpa Buah Berangan..YG ….YG …..DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010. ANSAR B.Andai Kata Tersilap Bicara.YG ….YG …. SHIKIN 10 .Sudah Menjadi Lumrah Dunia.Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.Dari Kedah Ke Pekan Sari..Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir. YG BHG.Bunga Seroja Di Atas Para .14.Hidup Mula Di Dalam Air.12. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia.SEMBILAN10.

.

Yang Dipertua PIBG. AJK STAROBA. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia.Juadah Sudah Letak Di Meja. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER. AJK PIBG. pegawai-pegawai kementerian. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. Awal Bismillah pembuka bicara. . Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah. 2010 (JUMAAT) 3. para ibu bapa.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. IBU BAPA.Selesai Sudah Tugas Diberi.Beli Suasa Di Kota Tinggi.Di Lain Masa Bersua Lagi. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT .Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. TETAMU-TETAMU UNDANGAN. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Hadirin diminta berdiri.Di Bawah Atap Tepi Halaman.

Tak molek. Untuk makluman semua. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Pakaian dipakai cantik berseri. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. Dipersilakan. Semoga dengan kehadiran semua. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Untuk itu. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. Bagi memula dan memuliakan majlis. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. Untuk itu. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. . Hadirin dan hadirat yang dihormati. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. Majlis kita takkan berseri. Majlis keraian kita semua. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. persembahan multimedia sebentar tadi. untuk menyampaikan ucapan.

Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Bagi menyempurnakan upacara ini. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Kini. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Bertonggak adat. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Dipersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. “yang datang disambut. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. yang pergi diringi”. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Dipersilakan.

Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Untuk itu. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Menghijau pohon subur dibaja. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Hadirin sekalian. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Majlis kita berakhir di sini. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Untuk makluman semua. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. . Hadirin sekalian. majlis dengan penuh takzimnya. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Seterusnya. Dengan segala hormatnya dipersilakan.Perancis baru-baru ini. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi.

wabillahitaufik. walhidayah. Sekian. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh .Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful