P. 1
Teks Ucapan Hari Anugerah

Teks Ucapan Hari Anugerah

|Views: 159|Likes:
Published by Ezzah Aziz

More info:

Published by: Ezzah Aziz on May 13, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/05/2012

pdf

text

original

Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

Semoga usaha kita semua diberkati Allah. . dan murid-murid sekalian. Puan Hafisah binti Aziz. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. Encik Yusoff bin Haji Kamal.Yang Dihormati guru penolong kanan. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. guru penolong kanan ko-kurikulum. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Puan Hafisah binti Aziz. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. lagu negeri Selangor. Dipersilakan. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. para ibu bapa. Encik Zulkifli bin Salleh. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Dengan segala hormatnya dipersilakan. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah. Encik Zulkifli bin Salleh. Encik Haji Ali bin Haji Abu. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. Oleh itu. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. Hadirin yang dimuliakan.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri.guru-guru. Hadirin sekalian. Puan Hanani binti Ali. Semua hadirin dijemput berdiri.

(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009.Kini. .) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. (Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. Oleh itu. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. Majlis menjemput pengerusi PIBG. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. (Ucapan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.

(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Tahniah diucapkan. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Oleh itu. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Dipersilakan. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Buat pengetahuan hadirin sekalian. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Hadirin sekalian.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran).

Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. catur. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2. 6 Bestari. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu.Dipersilakan. dan 6 Cekal. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. Dengan ini. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato.berada. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. Tugas murid selain belajar. Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. Hati terang senang faham. naib pengerusi persatuan pendidikan islam. Oleh itu. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. trofi dan sijil penghargaan. dan sebagainya.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. Pagi petang siang malam. bola baling. Hadirin yang dihormati sekalian. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik.

Buat pengetahuan semua. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. . Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. Sebelum bersurai. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. Nampaknya sampan mudik ke hulu. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. Budi yang baik ingat selalu. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Kalau berladang menanam keladi. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Jasa baik puan amat kami hargai. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. murah dengan senyuman. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. Bila memandang ke muka laut.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. Bila terkenang mulut menyebut. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Saya sudahi dengan serangkap pantun. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah.

PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2. MOHD FOUZI B. MOHAMAD KAMAL.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N. ZULKUPLIB.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN.DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN. MAT ISA.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. OLEHITU.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. ANSAR B.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B. Sampai mati dikenang orang. Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT. Kalau dagang pandai berbudi. OSMAN .SETERUSNYA. DIPERSILAKAN. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T .MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. SEZALI B. ABD. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. EN. DENGAN INI DIJEMPUT :1. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. MOHD FOUZI B. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010. terima kasih. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG. Sekian. OSMAN. EN.Keladi dibawa ke tanah seberang. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL.

Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI.

.

YG …. MAT ISA.YG ….YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA.Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir.12. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia.Hidup Mula Di Dalam Air.YG ….Jatuh Ditimpa Buah Berangan.Dari Kedah Ke Pekan Sari.PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8..Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.SEMBILAN10.14.13.. EN..11. SHIKIN 10 . YG BHG.Kemaafan Jua Kami Pohonkan. ANSAR B.Bunga Seroja Di Atas Para . MOHAMAD KAMAL. SEZALI B.Sudah Menjadi Lumrah Dunia.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010.PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.YG …..Andai Kata Tersilap Bicara. EN.

.

AJK PIBG. . Awal Bismillah pembuka bicara. AJK STAROBA.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT . IBU BAPA.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. pegawai-pegawai kementerian. TETAMU-TETAMU UNDANGAN. para ibu bapa.Juadah Sudah Letak Di Meja.Di Lain Masa Bersua Lagi.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. Yang Dipertua PIBG. Hadirin diminta berdiri.SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER.Di Bawah Atap Tepi Halaman. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat.Beli Suasa Di Kota Tinggi. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid.Selesai Sudah Tugas Diberi. 2010 (JUMAAT) 3. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah.

Majlis kita takkan berseri. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. persembahan multimedia sebentar tadi. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. Hadirin dan hadirat yang dihormati. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. . majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. Untuk makluman semua. Semoga dengan kehadiran semua. Bagi memula dan memuliakan majlis. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. untuk menyampaikan ucapan. Untuk itu. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Dipersilakan. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. Majlis keraian kita semua. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Tak molek. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. Pakaian dipakai cantik berseri. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Untuk itu.

Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Bertonggak adat. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. Dipersilakan. yang pergi diringi”. “yang datang disambut. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi. Bagi menyempurnakan upacara ini. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Dipersilakan. Kini.

Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Hadirin sekalian. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Seterusnya. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. . Untuk itu. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. majlis dengan penuh takzimnya. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Menghijau pohon subur dibaja. Hadirin sekalian. Majlis kita berakhir di sini. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini.Perancis baru-baru ini. Untuk makluman semua. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail.

walhidayah. Sekian. wabillahitaufik.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->