Contoh teks ucapan 1

Contoh teks ucapan pengacaraan majlis hari anugerah kecemerlangan akademik sekolah. HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK SEKOLAH KEBANGSAAN DESA BAIDURI (SKDB). Pada: 18 NOVEMBER 2009 Tempat: DEWAN DATO’ RAZALI

Disediakan oleh : Noor Azianida bt Ramli.

Tentative Program Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Sekolah. 7.00 pagi : 7.45 pagi : Kehadiran para tetamu dan warga sekolah. Nyanyian lagu negaraku, lagu negeri Selangor, dan lagu sekolah. Bacaan doa oleh Ustaz Ahmad bin Hafifi. Ucapan oleh pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru oleh En Zulkifli bin Salleh. Ucapan guru besar oleh En Haji Ali bin Haji Abu. Ucapan dan perasmian majlis oleh pegawai pendidikan daerah Hulu Langat, Puan Hafisah binti Aziz. Persembahan nasyid oleh pelajar kelas 5 Amanah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 1 terbaik mengikut kelas. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar tahap 2 terbaik mengikut kelas. Penyampaian anugerah cemerlang mengikut mata pelajaran. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah kehadiran pelajar penuh mengikut kelas. Persembahan penyampaian puisi oleh Siti Aini binti Amran, pemenang tempat kedua pertandingan puisi peringkat daerah. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah galakan membaca nilam. Penyampaian hadiah dan sijil anugerah cemerlang pelajar dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) Penyampaian hadiah dan sijil anugerah pelajar terbaik seisi 2009. Persembahan koir. 11.30 pagi : Jamuan ringan dan bersurai.

dan pengerusi persatuan ibu bapa dan guru (PIBG). . Encik Yusoff bin Haji Kamal. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Ustaz Ahmad bin Hafifi. Puan Hanani binti Ali. Semua hadirin dijemput berdiri. (Doa) Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Ustaz Ahmad bin Hafifi untuk pimpinan bacaan doa sebentar tadi. Semoga usaha kita semua diberkati Allah. lagu negeri Selangor. ketua jabatan pendidikan islam SKDB untuk memimpin bacaan doa kita pada pagi ini. Terima kasih kepada semua hadirin dan hadirat sekalian.guru-guru. Encik Zulkifli bin Salleh. Hadirin dan hadirat semua dijemput duduk di tempat masing-masing. dan murid-murid sekalian. guru besar sekolah kebangsaan desa baiduri (SKDB). Encik Zulkifli bin Salleh. Puan Hafisah binti Aziz. para ibu bapa.Mengumumkan ketibaan pegawai pendidikan daerah hulu Langat. guru penolong kanan ko-kurikulum. pengerusi Persatuan Ibu bapa dan Guru. Dipersilakan. Puan Hafisah binti Aziz. dan lagu sekolah diiringi dengan muzik. Assalamualiakumwarahmatullahiwabarakatuh dan selamat sejahtera kepada Yang Berbahagia Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Hulu Langat. Oleh itu. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Encik Haji Ali bin Haji Abu. Bersama-samalah kita menadahkan tangan memohon keberkatan Allah bagi merestui majlis kita pada pagi ini supaya dihindarkan daripada segala perkara yang tidak diingini. Ucapan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua hadirin sekalian kerana sudi menghadirkan diri ke majlis ini terutamanya kepada Yang Berbahagia Puan Hafisah binti Aziz kerana sudi meluangkan masa dan memilih untuk menghadirkan diri ke majlis kami ini walaupun banyak urusan rasmi lain yang lebih memerlukan perhatian dan kehadiran beliau. Yang berusaha guru besar Sekolah kebangsaan Desa Baiduri.Yang Dihormati guru penolong kanan. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syukur Alhamdulillah kepada Allah kerana dengan limpah dan kurnianya jugalah maka kita dapat bersama-sama berhimpun di sini pada pagi ini untuk meraikan kejayaan anak-anak kita dalam pelajaran mereka pada tahun ini. (Ucapan) Majlis mengucapkan terima kasih kepada Encik Zulkifli diatas ucapan beliau yang bersemangat itu. marilah kita bersama-sama menyanyikan lagu negaraku. Hadirin sekalian. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Hadirin yang dimuliakan. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Encik Zulkifli bin Salleh selaku pengerusi PIBG sekolah untuk menyampaikan ucapan beliau sepatah dua kata. Ucapan terima kasih juga kepada semua ibu bapa yang sudi meluangkan masa untuk memberi sokongan kepada anak-anak dan pihak sekolah.

(Ucapan) Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Puan Hafisahbinti Aziz diatas ucapan dan perasmian beliau. Ia juga tidak mengenal erti jemu dan letih untuk mendapatkan sebuah kejayaan dan kecemerlangan. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Maka acara yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap satu mengikut kelas. Semoga ia akan menjadi pencetus semangat untuk terus berjuang dalam mengejar ilmu dan cita-cita. kumpulan nasyid dari kelas 5 Amanah yamg membuat persembahan tadi merupakan kumpulan nasyid yang menjadi johan dalam pertandingan nasyid antara kelas-kelas tahap dua sempena sambutan kelahiran nabi pada tahun lepas. Encik Zulkifli bin Salleh untuk menyampaikannya kepada pelajar. . Mereka telah dilatih dan dipimpin oleh ustazah mereka iaitu ustazah Siti Zabedah binti Ismail. wajarlah sekiranya kita menyediakan sedikit penghargaan kepada para pelajar yang telah berjaya mencapai kecemerlangan di sekolah. penyampaian hadiah dan sijil penghargaan untuk pelajar terbaik tahap dua mengikut kelas. Oleh itu.) Ucapan terima kasih kepada Encik Haji Ali di atas ucapan beliau. Buat pengetahuan hadirin sekalian.Kini. (Ucapan. Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap dua) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Zulkifli bin Salleh diatas kesudian beliau untuk menyampaikan hadiah dan sijil penghargaan kepada para pelajar. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan tahap 1) Seterusnya. Kini majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Puan Hafisah binti Aziz. (Nasyid) Terima kasih kepada kumpulan nasyid yang telah membuat persembahan sebentar tadi. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan nasyid oleh pelajar tahun 5 Amanah yang diketuai oleh adik Amyrul Suhaimi bin harriz. Majlis menjemput pengerusi PIBG. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk penyampaian hadiah yang seterusnya iaitu penyampaian anugerah pelajar terbaik mengikut mata pelajaran. majlis mempersilakan pula Yang Berusaha Encik Haji Ali bin Haji Abu. guru besar SKDB untuk menyampaikan ucapan beliau. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi ini. pegawai pendidikan daerah Hulu Langat untuk menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar bagi seisi 2009. Kecemerlangan yang dicipta adalah hasil daripada usaha yang gigih dan berterusan. Majlis seterusnya menjemput guru besar SKDB.

Sebelum kita meneruskan lagi acara kita yang seterusnya pada pagi. Anugerah tersebut telah berjaya dirangkul oleh seorang murid perempuan dari kelas 5 Bestari. Beliau merupakan anak kepada seorang guru bahasa arab dan ibunya merupakan seorang suri rumah tangga. Oleh itu. (Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan kehadiran penuh pelajar) Terima kasih diucapkan kepada Encik Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau menyampaikan hadiah dan sijil kepada pelajar-pelajar sebentar tadi. Hadirin sekalian. adik Siti Aini ini telah mewakili sekolah dalam pertandingan puisi tahap dua peringkat daerah dan telah berjaya merangkul tempat ketiga dalam pertandingan tersebut. Buat pengetahuan hadirin sekalian.(Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan pelajar terbaik mengikut mata pelajaran). Ibu bapanya sentiasa menggalakkan beliau untuk mengamalkan budaya membaca walau di mana jua dia . Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Tahniah diucapkan. Majlis seterusnya menjemput Puan Hafisah binti Aziz untuk penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya. (Persembahan puisi) Terima kasih diucapkan kepada Siti Aini binti Amran. Setiap hujung minggu beliau akan menghabiskan masanya di rumah untuk membaca buku di perpustakaan mini milik ayahnya. Beliau merupakan anak bongsu daripada tiga orang adik beradik. pihak sekolah telah menggalakkan muridmurid agar sentiasa mengamalkan aktiviti membaca. Dengan itu kami telah menyediakan satu anugerah iaitu anugerah galakan membaca nilam kepada murid yang telah membaca bahan bacaan terbanyak sepanjang tahun 2009. Ini bermakna membaca merupakan salah satu cara untuk mendapatkan ilmu. Dengan membaca juga fikiran kita akan lebih luas dan terbuka. Membaca merupakan satu amalan yang mulia. Penyampaian hadiah dan sijil penghargaan yang seterusnya adalah penyampaian hadiah dan sijil untuk pelajar yang berkehadiran penuh sepanjang persekolahan bagi seisi 2009. Dipersilakan. Ada pepatah melayu yang mengatakan bahawa membaca itu adalah jambatan ilmu. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. marilah bersama-sama kita mendengarkan bacaan puisi yang akan disampaikan oleh adik Siti Aini binti Amran dari kelas 4 Cekal. Beliau telah membaca pelbagai bahan bacaan sebanyak 250 buah buku.

Beliau berpindah ke sini kerana mengikuti keluarganya yang berpindah di sini. Beliau telah bersekolah di sini sejak darjah 2.Dipersilakan. naib pengerusi persatuan pendidikan islam.dilantik menjadi pengawas sekolah sejak dari darjah 5. acara yang seterusnya adalah penyampaian anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009. Dengan ini majlis ingin menjemput Puan Hafisah binti Aziz sekali lagi untuk menyampaikan sijil penghargaan kepada mereka yang telah bejaya. 6 Bestari. catur. Dua orang daripada adik-adiknya sudah bersekolah dan adik bongsunya baru berusia 3 tahun. Terima kasih diucapkan kepada Puan menyampaikan sijil penghargaan sebentar tadi. Bapanya merupakan seorang pensyarah di Universiti Malaya dan ibunya pula bekerja sebagai akauntan di jabatan perkhidmatan awam. trofi dan sijil penghargaan. Buat pengetahuan anda semua dalam peperiksaan UPSR yang lepas terdapat 20 orang murid yang berjaya mendapat 5A dalam semua subjek. Hafisah diatas kesudian Pengetahuan merupakan kebijaksanaan sekiranya ia digunakan dengan sebaiknya. penerima anugerah galakan membaca nilam tahun 2009 untuk naik ke atas pentas menerima hadiah. Untuk mencapai kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. bola baling. dan sebagainya. pernah menjawat jawatan setiausaha persatuan pengakap. Selain itu beliau turut bergiat aktif dalam aktiviti ko-kurikulum seperti mewakili sekolah dalam pertandingan pidato. Dengan ini. Tugas murid selain belajar.dan merupakan penolong ketua pengawas sekolah selama 2 tahun berturut turut. Hati terang senang faham. Hadirin yang dihormati sekalian. Penerima anugerah ini merupakan murid tahun 6 Amanah di sekolah ini. mreka juga perlu bergiat aktif dalam bidang ko-kurikulum dan menjadi contoh kepada adik-adik dan menjadi kebanggaan keluarga dan warga sekolah. Walaupun sibuk dengan aktiviti seharian. Mereka terdiri dari kelas 6 Amanah. Beliau merupakan anak sulung daripada 4 orang adik beradik. Oleh itu. Beliau juga telah ke peringkat daerah dalam pertandingan syarahan dan berjaya merangkul tempat kedua dalam pertandingan itu baru-baru ini.berada. Ia memerlukan pengorbanan dan usaha yang berterusan. Pagi petang siang malam. Beliau tidak pernah menghadiri kelas tuiesyen dan hanya belajar secara . Tahniah dan syabas kepada adik Nur Dayana binti Mohd Zin. dijemput Nur Dayana binti Mohd zin. dan 6 Cekal. dilantik menjadi pengawas pusat sumber semasa darjah 4. Beliau pernah dilantik menjadi ketua kelas semasa ditahap 1 dahulu. beliau tidak pernah mengabaikan pelajaran.

Nampaknya sampan mudik ke hulu. Untuk menyampaikan anugerah pelajar terbaik ini dijemput guru besar SKDB. Majlis mempersilakan Wardina binti Taruddin untuk naik ke pentas untuk menerima trofi dan sijil penghargaan. sentiasa rajin membantu ibu bapa dan juga merupakan seorang kakak yang baik dan bertanggungjawab. Budi yang baik ingat selalu. kini berakhirlah sudah majlis hari anugerah kecemerlangan akademik Sekolah Kebangsaan Desa Baiduri bagi tahun 2009. Bila memandang ke muka laut.sendirian di rumah dan berbincang dengan guru-guru dan rakan-rakan di sekolah. Ucapan terima kasih juga kepada En Haji Ali bin Haji Abu diatas kesudian beliau untuk menyampaikan anugerah sebentar tadi. . Kumpulan koir tersebut pernah mendapat tempat pertama pada tahun lalu dalam pertandingan koir peringkat daerah Hulu Langat. Bila terkenang mulut menyebut. Buat pengetahuan semua. beliau tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa membantu rakan-rakan dan adik-adiknya dalam pelajaran. Encik Haji Ali bin Haji Abu untuk menyampaikan anugerah tersebut. Sebelum majlis kita bersurai pada hari ini. marilah bersama-sama kita menyaksikan persembahan penutup oleh kumpulan koir sekolah yang akan menyampaikan dua buah lagu iaitu lagu ibu pertiwi dan lagu gemilang. Tajaan makanan itu adalah daripada PIBG sekolah. Bukti bahawa beliau telah berjaya mencapai kejayaan dalam pelajaran ialah beliau telah mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR yang lepas dan juga berjaya mendapat 7A dalam peperiksaan ujian penilaian sekolah rendah agama (UPSRA) di sekolah rendah agama as-syakirin. Tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Kalau berladang menanam keladi. Terima kasih kepada kumpulan koir yang menyampaikan persembahan sebentar tadi. Tahniah diucapkan kepada Wardina binti Taruddin. Ucapan terima kasih juga saya tujukan khas kepada Puan Hafisah binti Azizi diatas kesudian beliau untuk hadir ke sini. kumpulan koir tersebut mendapat bimbingan oleh Encik Tan Leong dari jabatan muzik sekolah. Majlis ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada semua yang telah bersama-sama menjayakan dan memeriahkan majlis pada hari ini. Jasa baik puan amat kami hargai. dan ringan tulang itu sentiasa disenangi oleh para guru dan rakan-rakannya di sekolah. Di rumah kedua ibu bapanya menyifatkan dirinya sebagai seorang anak yang baik. Penerima anugerah pelajar terbaik bagi seisi 2009 ialah Wardina binti Taruddin dari 6 Amanah. Saya sudahi dengan serangkap pantun. semua hadirin dijemput untuk menjamu selera makanan yang disediakan di kantin. murah dengan senyuman. Sikapnya yang sentiasa merendah diri. Walaupun sering mendapat kejayaan dalam pelajaran. Sebelum bersurai.

terima kasih. Sampai mati dikenang orang. EN. Kalau dagang pandai berbudi. SHIKIN SELESAIPENYAMPAIANPENGHARGAANWARIS MITHALI TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PENERIMA SIJIL. ABD.MAJLIS MERAKAMKAN UCAPAN TERIMA KASIHKEPADA EN. M O H D I S A A T A S S U M B A N G A N YANG TELAH BELIAU BERIKAN UNTUK KECERIAANKELAS PRA SEKOLAH. MAJLIS DENGAN SEGALA HORMATNYAMEMPERSILAKAN PUAN SALMAH BT.SEMBILAN AIZILAIZIL SELESAIPENYAMPAIANCENDERAMATAKEPADA VIP TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA TUAN G URUBESAR EN ZULKUPLI B.PENYELARAS PRA SEKOLAH JABATANPELAJARAN N. Sekian. ZULKUPLIB.Keladi dibawa ke tanah seberang. PENOLONGPEGAWAI PELAJARAN DAERAHJEMPOL DAN JELEBU 2.MAJLIS MENJEMPUT PUAN NORLIA BT. MOHD ISA ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN SIJIL PENGHARGAANSEBENTAR TADI. OLEHITU.CENDERAMATA DIBERI TANDA INGATAN. GBC SK UNDANG JELEBU BAGIMENGIRINGI EN. DENGAN INI DIJEMPUT :1.WAHID GPK 1 MENGIRINGI YANG BERUSAHATUAN GURU BESAR CEMERLANG UNTUK NAIK KE PENTAS BAGI MENYEMPURNAKAN UPACARATERSEBUT. OSMAN. DIPERSILAKAN. MOHD FOUZI B. ANSAR B. EN. MOHD FOUZI B. BAHALDINUNTUK MENERIMA SIJIL PENGHARGAAN DI ATASSUMBANGAN YANG TELAH BELIAU BERIKANSEBAGAI JURULATIH TARIAN PRA SEKOLAH 2010.SETERUSNYA. OSMAN .DENGAN INI MAJLIS MENJEMPUT EN. MAT ISA. AIZIL PENYAMPAIANCENDERAMATA ADAT TETAMU DATANG BERTANDANG. SEZALI B. MOHD ISA UNTUK MENYEMPURNAKAN PENYAMPAIANTERSEBUT. MAJLIS MEMPERSILAKAN PUAN SITIR O H A I D A H B T . Contoh 2 WARIS MITHALIPRA SEKOLAH2010 HATI MENYEDIAKAN SIJIL PENGHARGAAN WARISMITHALI PRA SEKOLAH 2010. MOHAMAD KAMAL.

Tanam Lengguna Tumbuh KelapaTerbit Bunga Pucuk Mati AIZIL 9 .ATASKESUDIAN MENYAMPAIKAN CENDERAMATASEBENTAR TADI.

.

SEZALI B.YG ….YG …. SHIKIN 10 .11.YG ….YG … SETERUSNYA KEPADA SEMUA WARGA SK UNDANG JELEBU SERTA ORANGORANGPERSEORANGAN YANG TELAH MEMBERISUMBANGAN DALAM BENTUK KEWANGAN DANTENAGA SEHINGGA MAJLIS INI DAPATDIJALANKAN DENGAN JAYANYA.12.Bunga Seroja Di Atas Para .14. ANSAR B. EN.KAMI MERAKAMKAN SETINGGI2 PENGHARGAANDAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGAKEPADA : 8. MOHAMAD KAMAL...Budi Tuan Kami Tak LupaSudah Terpaku Di Dalam Hati UCAPAN TERIMAKASIH SIDANG HADIRIN YG DIHORMATI SEKALIAN.Hidup Mula Di Dalam Air.SEMBILAN10..PENOLONG PEGAWAI PELAJARANDAERAH JEMPOL DAN JELEBU 9.Dari Kedah Ke Pekan Sari.DENGAN INI BERAKHIRLAH SUDAH MAJLISANUGERAH KUALITI SK UNDANG JELEBU BAGITAHUN 2010. AIZIL BICARA PENUTUP Subur Padi Allah Kurnia. YG BHG.Jatuh Ditimpa Buah Berangan.Setiap Yang Bermula Pasti Berakhir.13.YG ….. EN. MAT ISA.Andai Kata Tersilap Bicara.PENYELARAS PRA SEKOLAHJABATANPELAJARAN N.Sudah Menjadi Lumrah Dunia.Kemaafan Jua Kami Pohonkan.

.

Pengetua Cemerlang STAR Dif-dif kehormat.Di Lain Masa Bersua Lagi. TETAMU-TETAMU UNDANGAN. Melayang serindit di atas permatang Merbah berkicau di hujung muara Pemanis kata selamat datang. Dato Mohd Nasir bin Ahmad Presiden Staroba Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. JEMPUTAN KEJAMUAN Sungguh Indah Bunga Kemboja. IBU BAPA. AJK PIBG.Juadah Sudah Letak Di Meja. 2010 (JUMAAT) 3. Hadirin diminta berdiri.00 PETANGDEWAN BESTARI SK UNDANG JELEBU Contoh 3 Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan Yang Berbahagia. . pegawai-pegawai kementerian. Yang Dipertua PIBG. Majlis dimulakan dengannyanyian lagu Negaraku dan lagu sekolah.Di Bawah Atap Tepi Halaman.DENGAN INI SAYA LABUHKAN TIRAI MAJLISA N U G E R A H K U A L I T I S K U N D A N G J E L E B U 2 0 1 0 DENGAN LAFAZ ASSALAMMUALAIKUM WBT .SHIKIN SKRIP PENGACARA MAJLIS MAJLIS ANUGERAH CEMERLANGSK UNDANG JELEBU2010 M / 1431 H 12 NOVEMBER.Sudilah Santap Tuan Budiman DIJEMPUT KEPADA PARA JEMPUTAN. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh dif-dif kehormat. Awal Bismillah pembuka bicara. STAR Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim.Beli Suasa Di Kota Tinggi. PARA GURU DANANAK DIDIK SEKALIAN UNTUK KE KANTINMENJAMU SELERA. AJK STAROBA. guruguru seterusnya anak-anak pelajar yang dikasihi sekalian.Selesai Sudah Tugas Diberi. para ibu bapa.

Tak molek. . Untuk itu. Dipersilakan.Bersyukur kita ke hadrat Ilahi kerana dengan lizin kasih-NYA. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. untuk menyampaikan ucapan. maka majlis ini lebih bermakna dan berseri. Majlis merakamkan setingggi-tinggi ucapan terima kasih kepada tetamu kehormat kita pada hari ini Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. jika ada alu tida lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Tirai ucapan pada pagi ini. Tanpa persembahan multimedia Hadirin yang dihormati. memohon berkat agar segala urusan mendapat rahmat. Untuk makluman semua. dimulakan dengan ucapan dan laporan Pengetua Cemerlang STAR. merupakan ilham kreatif pasukan Briged Bestari STAR dibawah bimbingan Encik Abdul Rahman bin Rashid. Semoga dengan kehadiran semua. majlis mempersilakan Al Fadhil Ustaz Imran bin Jemain untuk meminpin bacaan doa. Marilah sama-sama kita saksikan persembahana multimedia. marilah sama-sama kita menadah tangan bermunajat. Bagi memula dan memuliakan majlis. Hadirin dan hadirat yang dihormati. Untuk itu. Majlis mengucapkan terima kasih kepada Al Fadil Ustaz Imran bin Jemain atas bacaan doa sebentar tadi. kita dapat berkumpul di dewan sekolah yang bersejarah ini bagi menjayakan Majlis Anugerah Cemerlang STAR kali ke 51 bagi tahun 2011. ibu bapa serta hadirin-hadirat sekalian. atas kesudian menyampaikan ucapan sebentar tadi. persembahan multimedia sebentar tadi. Selamat datang juga diucapkan kepada semua tetamu. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan kerana sudi hadir dalam majlis Hari Anugerah Cemerlang STAR pada tahun ini. Majlis merakamkan dan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim. Majlis kita takkan berseri. Majlis keraian kita semua. Pakaian dipakai cantik berseri.

majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid. Dipersilakan. yang pergi diringi”. Untuk itu majlis memepersilakan Yang Berbahagia Dato Mohd Nassir bin Ahmad. tibalah kita ke acara penyampaian anugerah kepada para pelajar dan guru-guru yang telahpun menyumbang kepada kecemerlangan bidang akademik Sekolah Tuanku Abdul Rahman.Kini tibalah kita kepada acara yang dinantikan iaitu ucapan daripada tetamu kehormat. Dipersilakan. Penolong Kanan STAR untuk menyempurnakan upacara penyampaian anugerah. maka majlis dengan penuh takzim mempersilakan Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. “yang datang disambut. Presiden STAROBA diiringi oleh Dr Mior Hamdan bin Haji Ghazali. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berbahagia Puan Ashah binti Samah. Kini. Bertonggak adat. Yang Dipertua PIBG STAR diiringi oleh Penolong Kanan HEM untuk menyampaikan anugerah kepada pelajar-pelajar dan guruguru Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Encik Ahmad Hamdan bin Abdul Hamid atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Persembahan pertama merupakan persembahan Choral Speaking para pelajar Tingkatan 1 hingga tingkatan 3. Setrusnya majlis dengan penuh takzimnya mempersilakan tetamu kehormat kita diiringi oleh tuan pengetua untuk memukul gong sebagai simbolik perasmian Hari Anugerah Cemerlang 2011. Mankala persembahan kedua merupakan nyanyian lagu memeperoleh tempat ke dua dalam pertandingan lagu Perancis sempena Hari Kebudayaan Bahasa Perancis SBP. Beliau juga telah diberi penghormatan untuk menyanyikan lagu Perancis di hadapan duta . Bagi menyempurnakan upacara ini. Majlis merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yang Berbahagia Dato’ Mohd Nassir bin Ahmad atas kesudian menyempurnakan upacara oenyampaian anugerah sebentar tadi. Adat tuan adat berserah Mari datang membawa puan Adat bersirih adat sejarah Untuk tuan kami sembahkan Majlis penyampaian anugerah berhenti rehat seketika bagi member laluan kepada persembahan pelajar. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan untuk menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan Hari Anugerah Cemerlang STAR kali ke-51 bagi tahun 2011. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Penyampaian anugerah diteruskan lagi dengan sesi yang ke dua. Pengarah Bahagian Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan atas ucapan serta perasmian majlis Hari Anugerah Cemerlang sebentar tadi.

Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan choral speaking dan nyanyian solo lagu perancis sebentar tadi. . majlis mempersilakan Pengetua Cemerlang STAR. sama-sama kita saksikan persembahan dari para pelajar sekolah Tuanku Abdul Rahman. Menghijau pohon subur dibaja.Perancis baru-baru ini. Pengarah Bahagian SBP dan Sekolah Kecemerlangan diiringi oleh Tuan Pengetua. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Hari Anugerah Cemerlang kali ke-51 merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. Untuk itu. majlis dengan penuh takzimnya. Cik Norhasliza Abdul Hamid dan Cik Norhidayah Abdullah. Seterusnya. Majlis kita berakhir di sini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah atas kesudian menyampaikan anugerah sebentar tadi. Untuk makluman semua. Tahniah dan syabas diucapkan kepada pelajar-pelajar dan panitia yang menerima anugerah pada hari ini. persembahan –persembahan tadi dibimbing oleh Puan Faizah Ismail. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi. Tn Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan anugerah. Hadirin sekalian. mempersilakan Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah. Majlis pada pagi ini diteruskan dengan upacara penyampaian anugerah bagi sesi ke tiga. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. Hadirin sekalian. Tuan Haji Abdul Hashim bin Abdul Karim untuk menyampaikan cenderamata daripada pihak sekolah kepada Yang Berusaha Puan Ashah binti Samah.

Sekian. walhidayah. Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh . wabillahitaufik.Mengumumkan Tetamu Kehormat meninggalkan majlis untuk Majlis Perasmian Rumah Tetamu STAR.