P. 1
67352424 Teks Ucapan Anugerah Cemerlang YDP PIBG

67352424 Teks Ucapan Anugerah Cemerlang YDP PIBG

|Views: 192|Likes:
Published by Syuhailin Lee

More info:

Published by: Syuhailin Lee on May 14, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/14/2012

pdf

text

original

TEKS UCAPAN YDP PIBG SMK KULAI BESAR, TUAN SAYED ABD.

RAHIM BIN SYED ABD RAHMAN SEMPENA MAJLIS ANUGERAH CEMERLANG TAHUN 2011

Terima kasih diucapkan kepada saudari Pengacara Majlis, bismillahirrahmanirrahim, aj’main. Yang Berbahagia Tuan Hj. Md. Rofiki Bin Dato Hj A. Shamsudin, Yang DiPertua Majlis Perbandaran Kulaijaya. Yang Berbahagia _____________________________, wakil rasmi Pegawai Pelajaran Daerah Kulaijaya. Yang Berusaha Puan Hajah Fouziah binti Abu Hamid, Pengetua SMK Kulai Besar, Kulaijaya, Guru-guru Penolong Kanan, Guru-guru Kanan, ibu bapa/ penjaga, guru-guru dan murid-murid yang saya hormati sekalian. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Satu Malaysia. Saya bersyukur ke hadrat Allah S.W.T kerana kita dapat bersama-sama dalam Majlis Anugerah Cemerlang pada hari ini. Saya amat mengalualukan kehadiran Yang Berbahagia Tuan Hj. Md. Rofiki Bin Dato Hj A. Shamsudin, Yang DiPertua Majlis Perbandaran Kulaijaya dan ___________________________, Tuan Pegawai Pelajaran Daerah alhamdullilahi rabil alamin wassolatu wassolamu ala ashrafil anbiyar iwar mursolin waala alihi wasibihi

Kami berasa berbesar hati dan merakamkan setinggi-tinggi terima kasih dan penghargaan atas sokongan dan keprihatinan YDP MPKu dan Tuan PPD terhadap kami. YDP MPKu dan Tuan PPD dapat juga hadir ke majlis yang telah dirancangkan ini. Peluang pendidikan harus digunakan sepenuhnya bagi menguasai ilmu. Pendidikan adalah bidang dinamik serta penuh cabaran di mana pendidikan menuntut perancangan strategik yang teliti dan pragmatik. Negara akan kehilangan daya saing. kos yang besar serta jentera pelaksana yang cekap. Pendidikan juga terdedah dan terpengaruh dengan tuntutan perubahan selaras perkembangan global dan regional /serantau. Di sebalik kesibukan tugas. kemahiran dan membina personaliti yang cemerlang. Bagi pihak PIBG sekolah. ketinggalan atau terpinggir dari kemajuan global jika bidang pendidikan tidak menjadi keutamaan atau tidak diuruskan dengan cekap dan berkesan. Kita sedar bahawa dunia pendidikan mengalami banyak perubahan dari semasa ke semasa. . Antara cabarannya adalah melestarikan tahap profesion dan menjadikan kualiti perkhidmatan serta kecemerlangan sebagai identiti.Kulaijaya dalam Majlis Anugerah Cemerlang pada hari ini. saya yakin dengan kehadiran YDP MPKu dan Tuan PPD akan dapat menyemarakkan lagi semangat ibu bapa dan masyarakat untuk melibatkan diri secara aktif dalam program pendidikan. Hadirin sekalian.

kebanyakan sekolah juga tidak terlepas daripada ledakan isu-isu yang berkaitan murid-murid. Walaupun masalah ini bukan sesuatu yang serius di sekolah ini. Hadirin yang dihormati yang dihormati sekalian. Kita juga mesti sedar. Saya percaya di bawah kepimpinan dan keprihatinan Tuan PPD dan Tuan Pengetua. Semoga kejayaan demi kejayaan yang dicapai pada masa sekarang akan menjadi pendorong dan pencetus budaya cemerlang demi mencapai kejayaan yang lebih gemilang pada masa hadapan. . Komitmen tuan-tuan dan puan-puan adalah kebanggaan saya.Tahniah. Selaku YDP PIBG pandangan dan pemikiran membina ke arah membantu pihak sekolah dalam meningkatkan potensi anak-anak kita khususnya dalam bidang akademik dan dunia pendidikan amat diperlukan. datang lambat ke sekolah. personaliti diri. mencuri dan seumpamanya. Saya suka menyentuh beberapa isu utama yang perlu diberi perhatian oleh kita sebagai waris SMK Kulai Besar. buli. tanpa disiplin yang tinggi. merokok. Ibu bapa/ penjaga semestinya sedar dan prihatin mengenai masalah ponteng. kita boleh mencapai prestasi yang lebih cemerlang dalam semua aspek. Kita yakin. melawan guru. saya ucapkan kepada murid-murid yang telah berjaya mencapai kecemerlangan. pasti kejayaan dan kecemerlangan tidak akan tercapai. keperihatinan para waris akan menatijahkan sesuatu yang bermakna untuk sekolah.

Ahli Jawatankuasa Majlis Anugerah Cemerlang. . Tuan PPD. ibu bapa/ penjaga dan hadirin yang dihormati sekalian atas kesudian bersama-sama berada dalam majlis kita pada hari ini.Akhir kata. saya mengucapkan ribuan terima kasih sekali lagi kepada YDP MPKu. Terima kasih. Tuan Pengetua. Ahli Jawatankuasa PIBG. Saya menyusun jari memohon maaf sekiranya terdapat salah dan silap. Sekian. Wabillahi taufiq wal hidayah wasalammualaikum Warahmatullahi wabarakatuh. Apa-apa yang saya perkatakan datangnya dari hati saya yang ikhlas demi melihat kemajuan anak-anak kita jua.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->