P. 1
Panduan Kerja Kursus Muzik

Panduan Kerja Kursus Muzik

|Views: 102|Likes:
Published by Needz R Yahya

More info:

Published by: Needz R Yahya on May 18, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/18/2012

pdf

text

original

nmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwe PJJ SEMESTER 2 SESI 2011/2012 (A112 PJJ) rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyu KRZ 3013 iopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopa sdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg ASAS

TEORI MUZIK hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjkl zxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc [PANDUAN KERJA KURSUS] vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbqwertyuiopasdf ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjk lzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc vbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqw

2 markah seseorang perlu fikirkan untuk (Minggu ke-4) 2 3 (Minggu ke-6) (Minggu ke-8) 4 (Minggu ke-10) .. Sila beri perhatian kepada arahan dan pengumuman daripada Tutor e-Learning kumpulan masing-masing dari semasa ke semasa. 3. Sila fahami secara mendalam Panduan Kerja Kursus sebelum anda memulakan tugasan. Nyatakan langkah langkah pengajaran bagaimana anda sebagai guru muzik melaksanakan aktiviti mengajar mengenal jenis not. Topik 1-10 Sebagai seorang guru muzik yang kreatif. Bincangkan persamaan dan perbezaan mengenai pengunaan not tersebut. aktiviti muzikal boleh dilaksanakan untuk memperkukuhkan kefahaman teori dan amali. iii. TUGASAN PECAHAN TUGASAN TUGASAN INDIVIDU 1 TUGASAN INDIVIDU 2 SOALAN/ ARAHAN Menjawab soalan struktur berkaitan dengan topik seperti di dalam modul. 4. Bincangkan mengenai langkah langkah . 5 (LIMA) soalan forum disediakan untuk dibincang secara on-line menerusi laman MyGuru3. Bincangkan 2 markah bagaimana untuk mengenalpasti meter bagi satu keratan atau petikan muzik Bincangkan mengenai kengunaan notasi 2 markah muzik serta peranan pengetahuan mengeai terminologi dan bahasa muzik dalam proses memainkan alat muzik.ARAHAN 1. ii. iaitu: i. Berikan definisi meter. nilai not dan nilai tanda rehat dan cara untuk mengajarnya dengan lebih berkesan. Tugasan 1: Menjawab soalan struktur (individu) Tugasan 2:Penulisan esei ( individu) Tugasan 3: e-forum Tugasan yang telah lengkap perlu dihantar dalam bentuk soft-copy dan hard-copy kepada Pensyarah e-Learning bagi kumpulan masing-masing. 2. MARKAH 20 markah TARIKH AKHIR PENERIMAAN 4hb Mei 2012 (Minggu ke-10) 4hb Mei 2012 (Minggu ke-10) 20 markah E-FORUM 10 markah 1 Berikan definisi bagi not bertitik dan not 2 markah berkait. Terdapat 3 (TIGA) tugasan dalam kursus KRZ3013.

Bincangkan tentang definisi bagi not slur dan 2 markah not triplet. Penulisan esei perlu mengandungi sekurang-kurangnya rujukan 4 buah buku ilmiah dan beberapa artikel dari jurnal. . iii. FORMAT TUGASAN Tugasan Individu : Soalan Struktur i. Saiz 11. Saiz 12/Arial. v. Bincangkan setiap perbezaan dan cara untuk mengajarnya dengan lebih berkesan.5 UJIAN AKHIR melengkapkan satu keratan muzik yang mengandungi kord atau harmoni asas berserta dengan kaden. Soalan struktur yangmerangkumi topik 150 markah topik 10 seperti dalam modul. Penulisan rujukan perlu ditulis mengikut format APA. Tugasan Individu: Esei i.5 line iv. ii. anda wajib memberikan respon atau berinteraksi sekurang-kurangnya kepada 4 (empat) jawapan rakan kumpulan anda bagi setiap soalan perbincangan. Forum E-Learning: i. Selain daripada memberikan jawapan terhadap soalan tersebut. Panjang esei ialah sekurang-kurangnya 20 halaman (tidak termasuk rujukan dan lampiran). Tugasan yang dihasilkan perlu asli. Font: Times New Roman. Jawab tugasan berdasarkan soalan struktur yang dipaparkan . 3. JUMLAH 100 (Minggu ke -12) Minggu Ujian Akhir 1. 2. Spacing 1. Jawab ke semua soalan forum dalam ruangan group forum di MyGuru3. ii. iv. iii. Jawapan bagi setiap soalan ialah lebih kurang 200 patah perkataan. Anda perlu mencetak SEMUA jawapan dan respon/interaksi anda di dalam e-forum untuk dimasukkan ke dalam tugasan anda bagi tujuan penilaian.

. Tarikh akhir penerimaan tugasan secara atas talian dan pos ialah pada 4hb Mei 2012 (Minggu ke-12). Bagi mengelakkan sebarang masalah. Tugasan 1 yang berkaitan dengan menjawab soalan struktur hendaklah di susun mengikut nombor soalan dalam bahagian yang berkaitan. Soalan 1 (a) jawapan anda (b) jawapan anda Tugasan 2 yang telah lengkap mestilah disusun mengikut susunan: (a) Muka hadapan tugasan(Gunakan format seperti di LAMPIRAN 1) (b) Isi kandungan dan halaman bagi tugasan 1 (Rujuk format dalam LAMPIRAN 2) (c) Tugasan 1 (d) Rujukan (e) Lampiran (jika ada) (f) Isi kandungan dan halaman bagi tugasan 2 (Rujuk format dalam LAMPIRAN 2) (g) Tugasan 2 (h) Rujukan (i) Lampiran (jika ada) (j) Cetakan bagi jawapan dan respon untuk soalan forum Setiap pelajar MESTI memuat naik tugasan masing-masing menerusi tapak penghantaran tugasan mengikut kumpulan masing-masing dalam laman MyGuru3. anda digalakkan menghantar tugasan lebih awal dari tarikh yang ditetapkan. Lawati laman Assingment dan muat naik tugasan mengikut tapak tugasan yang disediakan dalam kumpulan masingmasing. 4.PANDUAN PENYERAHAN TUGASAN 1. 5. 2. Pelajar perlu peka dengan tarikh yang ditentukan dengan merujuk ruangan pengumuman dari semasa ke semasa. Penghantaran yang lewat tidak akan dilayan. 3. Sebarang masalah yang timbul sila berhubung dengan Tutor E-learning kumpulan anda. Contoh: Bahagian A.

isi dikembangkan dengan baik.SKALA PEMARKAHAN KERJA KURSUS Markah TUGASAN INDIVIDU 2 Menepati format penulisan tugsan ilmiah IAITU pengenalan yang menarik. Ada Idea yang diambil dari sumber lain. Idea tersusun dengan kemas. isi mencukupi. Menepati format. isi di huraikan dan ada contoh. Tiada kesalahan format penulisan & bahasa. isi mencukupi. Kesalahan format & bahasa melebihi 8 perkara. Kesalahan format tidak melebihi 4 perkara. ada contoh yang baik dan konkrit.isi kandungan dibincangkan dengan mencukupi. isi diolah dan dikembangkan dengan baik. Kesalahan format melebihi 5 perkara. Idea disusun dengan baik. Tiada contoh. Kesalahan format yang minima (tidak lebih 2 perkara). Tiada kesalahan format & bahasa. Tiada kesalahan bahasa. Kesalahan format & bahasa tidak melebihi 7 perkara. isi mencukupi. isi di huraikan dan ada contoh. isi di huraikan dan ada contoh. Ada Idea sendiri. Menepati format. Ada idea asli yang bernas. Kesalahan format yang minima (tidak lebih 3 perkara). Ada Idea yang diambil dari sumber lain. Kesalahan format minima (tidak melebihi 3 perkara) & keslahan bahasa minima (tidak lebih dari 5 perkataan). Idea disusun dengan baik. Ada Idea yang diambil dari sumber lain.membincangkan dengan jelas. Kesalahan format & bahasa pada tahap minima (tidak lebih dari 4 kesalahan). isi di huraikan dan ada contoh. Tidak lengkap. Kesalahan format & bahasa pada tahap minima (tidak lebih dari 3 kesalahan). Tidak diserah pada waktu yang ditetapkan. Ada idea asli yang bernas. isi di huraikan dan ada contoh. ada maklumat sokongan dan kesimpulan dibuat dengan baik. isi tidak mencukupi. (0) (18-20) (17-15) (14-12) (11-9) (7-8) (5-6) (3-4) (1-2) . Tiada kesalahan format penulisan & bahasa. isi mencukupi. Idea tersusun dengan kemas. Menepati format. isi mencukupi. ada contoh yang konkrit. kreatif dan kritis. isi tdak dihuraikan. isi mencukupi.

TELEFON (Wajib dinyatakan) NAMA PENSYARAH E-LEARNING:____________________________________ TARIKH SERAH: ________________ . ID NO.LAMPIRAN PEMARKAHAN TUGASAN 1 TUGASAN 2 TUGASAN 3 E FORUM JUMLAH 1 2 3 4 RIS SEMESTER 1 SESI 2010/2011 KOD & NAMA KURSUS KAZ3013 APRESIASI MUZIK TAJUK TUGASAN KUMPULAN _________ DISEDIAKAN OLEH NAMA NO.

0 2.0 Pendahuluan Topik perbincangan 2.1 2.0 Subtopik Subtopik Topik perbincangan Topik perbincangan Penutup RUJUKAN LAMPIRAN LAMPIRAN 3 .0 5.0 4.2 3.LAMPIRAN 2 ISI KANDUNGAN Halaman 1.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->