P. 1
Panduan Kerja Kursus Muzik

Panduan Kerja Kursus Muzik

|Views: 102|Likes:
Published by Needz R Yahya

More info:

Published by: Needz R Yahya on May 18, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/18/2012

pdf

text

original

nmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwe PJJ SEMESTER 2 SESI 2011/2012 (A112 PJJ) rtyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyu KRZ 3013 iopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopa sdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg ASAS

TEORI MUZIK hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjkl zxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc [PANDUAN KERJA KURSUS] vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbqwertyuiopasdf ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjk lzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxc vbnmrtyuiopasdfghjklzxcvbnmqw

Berikan definisi meter. Sila beri perhatian kepada arahan dan pengumuman daripada Tutor e-Learning kumpulan masing-masing dari semasa ke semasa. 5 (LIMA) soalan forum disediakan untuk dibincang secara on-line menerusi laman MyGuru3. Bincangkan persamaan dan perbezaan mengenai pengunaan not tersebut. Terdapat 3 (TIGA) tugasan dalam kursus KRZ3013. Tugasan 1: Menjawab soalan struktur (individu) Tugasan 2:Penulisan esei ( individu) Tugasan 3: e-forum Tugasan yang telah lengkap perlu dihantar dalam bentuk soft-copy dan hard-copy kepada Pensyarah e-Learning bagi kumpulan masing-masing. 4. iii. TUGASAN PECAHAN TUGASAN TUGASAN INDIVIDU 1 TUGASAN INDIVIDU 2 SOALAN/ ARAHAN Menjawab soalan struktur berkaitan dengan topik seperti di dalam modul. ii. Sila fahami secara mendalam Panduan Kerja Kursus sebelum anda memulakan tugasan..ARAHAN 1. Nyatakan langkah langkah pengajaran bagaimana anda sebagai guru muzik melaksanakan aktiviti mengajar mengenal jenis not. aktiviti muzikal boleh dilaksanakan untuk memperkukuhkan kefahaman teori dan amali. Bincangkan mengenai langkah langkah . 2 markah seseorang perlu fikirkan untuk (Minggu ke-4) 2 3 (Minggu ke-6) (Minggu ke-8) 4 (Minggu ke-10) . MARKAH 20 markah TARIKH AKHIR PENERIMAAN 4hb Mei 2012 (Minggu ke-10) 4hb Mei 2012 (Minggu ke-10) 20 markah E-FORUM 10 markah 1 Berikan definisi bagi not bertitik dan not 2 markah berkait. 3. iaitu: i. nilai not dan nilai tanda rehat dan cara untuk mengajarnya dengan lebih berkesan. Topik 1-10 Sebagai seorang guru muzik yang kreatif. 2. Bincangkan 2 markah bagaimana untuk mengenalpasti meter bagi satu keratan atau petikan muzik Bincangkan mengenai kengunaan notasi 2 markah muzik serta peranan pengetahuan mengeai terminologi dan bahasa muzik dalam proses memainkan alat muzik.

Bincangkan tentang definisi bagi not slur dan 2 markah not triplet. Anda perlu mencetak SEMUA jawapan dan respon/interaksi anda di dalam e-forum untuk dimasukkan ke dalam tugasan anda bagi tujuan penilaian. Tugasan Individu: Esei i. iii. Jawapan bagi setiap soalan ialah lebih kurang 200 patah perkataan. 2. Forum E-Learning: i.5 UJIAN AKHIR melengkapkan satu keratan muzik yang mengandungi kord atau harmoni asas berserta dengan kaden. Bincangkan setiap perbezaan dan cara untuk mengajarnya dengan lebih berkesan. Jawab tugasan berdasarkan soalan struktur yang dipaparkan . Jawab ke semua soalan forum dalam ruangan group forum di MyGuru3. 3. Penulisan esei perlu mengandungi sekurang-kurangnya rujukan 4 buah buku ilmiah dan beberapa artikel dari jurnal. iii. JUMLAH 100 (Minggu ke -12) Minggu Ujian Akhir 1. ii. Panjang esei ialah sekurang-kurangnya 20 halaman (tidak termasuk rujukan dan lampiran). . ii. anda wajib memberikan respon atau berinteraksi sekurang-kurangnya kepada 4 (empat) jawapan rakan kumpulan anda bagi setiap soalan perbincangan. Soalan struktur yangmerangkumi topik 150 markah topik 10 seperti dalam modul. iv.5 line iv. FORMAT TUGASAN Tugasan Individu : Soalan Struktur i. Font: Times New Roman. v. Saiz 11. Spacing 1. Selain daripada memberikan jawapan terhadap soalan tersebut. Tugasan yang dihasilkan perlu asli. Saiz 12/Arial. Penulisan rujukan perlu ditulis mengikut format APA.

Soalan 1 (a) jawapan anda (b) jawapan anda Tugasan 2 yang telah lengkap mestilah disusun mengikut susunan: (a) Muka hadapan tugasan(Gunakan format seperti di LAMPIRAN 1) (b) Isi kandungan dan halaman bagi tugasan 1 (Rujuk format dalam LAMPIRAN 2) (c) Tugasan 1 (d) Rujukan (e) Lampiran (jika ada) (f) Isi kandungan dan halaman bagi tugasan 2 (Rujuk format dalam LAMPIRAN 2) (g) Tugasan 2 (h) Rujukan (i) Lampiran (jika ada) (j) Cetakan bagi jawapan dan respon untuk soalan forum Setiap pelajar MESTI memuat naik tugasan masing-masing menerusi tapak penghantaran tugasan mengikut kumpulan masing-masing dalam laman MyGuru3. Contoh: Bahagian A. Sebarang masalah yang timbul sila berhubung dengan Tutor E-learning kumpulan anda. Pelajar perlu peka dengan tarikh yang ditentukan dengan merujuk ruangan pengumuman dari semasa ke semasa. . 2. 3. Bagi mengelakkan sebarang masalah. 5. Tugasan 1 yang berkaitan dengan menjawab soalan struktur hendaklah di susun mengikut nombor soalan dalam bahagian yang berkaitan. 4. Tarikh akhir penerimaan tugasan secara atas talian dan pos ialah pada 4hb Mei 2012 (Minggu ke-12). anda digalakkan menghantar tugasan lebih awal dari tarikh yang ditetapkan. Penghantaran yang lewat tidak akan dilayan.PANDUAN PENYERAHAN TUGASAN 1. Lawati laman Assingment dan muat naik tugasan mengikut tapak tugasan yang disediakan dalam kumpulan masingmasing.

Kesalahan format & bahasa tidak melebihi 7 perkara. Kesalahan format yang minima (tidak lebih 2 perkara). Idea tersusun dengan kemas. Idea disusun dengan baik. isi di huraikan dan ada contoh. isi mencukupi. Kesalahan format & bahasa pada tahap minima (tidak lebih dari 4 kesalahan). Tidak diserah pada waktu yang ditetapkan. Ada idea asli yang bernas. Tiada kesalahan format penulisan & bahasa. kreatif dan kritis. Kesalahan format minima (tidak melebihi 3 perkara) & keslahan bahasa minima (tidak lebih dari 5 perkataan). Ada Idea yang diambil dari sumber lain. Menepati format. isi tidak mencukupi. ada contoh yang konkrit.isi kandungan dibincangkan dengan mencukupi. Ada Idea sendiri. Ada Idea yang diambil dari sumber lain. isi mencukupi. Ada Idea yang diambil dari sumber lain. Tidak lengkap. Kesalahan format & bahasa melebihi 8 perkara. Tiada kesalahan format & bahasa. isi di huraikan dan ada contoh.SKALA PEMARKAHAN KERJA KURSUS Markah TUGASAN INDIVIDU 2 Menepati format penulisan tugsan ilmiah IAITU pengenalan yang menarik. Idea disusun dengan baik. Ada idea asli yang bernas. Menepati format. isi di huraikan dan ada contoh. isi dikembangkan dengan baik. Kesalahan format yang minima (tidak lebih 3 perkara). isi mencukupi. Tiada kesalahan bahasa. Kesalahan format & bahasa pada tahap minima (tidak lebih dari 3 kesalahan). Tiada contoh. Tiada kesalahan format penulisan & bahasa. Kesalahan format tidak melebihi 4 perkara. ada maklumat sokongan dan kesimpulan dibuat dengan baik. isi tdak dihuraikan. ada contoh yang baik dan konkrit. Menepati format. isi mencukupi. isi di huraikan dan ada contoh. (0) (18-20) (17-15) (14-12) (11-9) (7-8) (5-6) (3-4) (1-2) . Idea tersusun dengan kemas. Kesalahan format melebihi 5 perkara. isi diolah dan dikembangkan dengan baik. isi mencukupi. isi mencukupi.membincangkan dengan jelas. isi di huraikan dan ada contoh.

ID NO.LAMPIRAN PEMARKAHAN TUGASAN 1 TUGASAN 2 TUGASAN 3 E FORUM JUMLAH 1 2 3 4 RIS SEMESTER 1 SESI 2010/2011 KOD & NAMA KURSUS KAZ3013 APRESIASI MUZIK TAJUK TUGASAN KUMPULAN _________ DISEDIAKAN OLEH NAMA NO. TELEFON (Wajib dinyatakan) NAMA PENSYARAH E-LEARNING:____________________________________ TARIKH SERAH: ________________ .

0 2.1 2.0 Subtopik Subtopik Topik perbincangan Topik perbincangan Penutup RUJUKAN LAMPIRAN LAMPIRAN 3 .0 5.0 Pendahuluan Topik perbincangan 2.2 3.LAMPIRAN 2 ISI KANDUNGAN Halaman 1.0 4.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->